Overal waar we komen

Eisenga: "Die kunnen ergens anders gaan tappen"

Eddy W

Vandaag kwam er een nogal schokkend filmpje op internet. Gisteravond, na de wedstrijd werd er in de sportsbar, onderdeel van de zakelijke staantribune, een lied over Willem II gedraaid. Hier ging het barpersoneel goed op los, waardoor veel supporters zich af vragen hoe dit kon gebeuren en wat er aan gedaan gaat worden.

In alle ophef is er via verschillende kanalen gevraagd wat NAC gaat doen, want dat er actie nodig is na deze schandalige vertoning is duidelijk. Luuc Eisenga laat op Twitter weten dat het bar personeel zich niet meer in het Rat Verlegh Stadion hoeft te laten zien. Op de vraag of de daders bij NAC bekend zijn en of ze nog toegang tot het stadion hebben antwoord de directeur kort maar duidelijk. "Ja, die kunnen ergens anders gaan tappen."

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Fotoalbum: NAC-Jong AZ (3-1) 4 reacties
Terug naar overzicht
116 Reacties
151    
Bommetje

Mooi, wegwezen

133    
JVH

Goed opgetreden! Mag ook gezegd worden.

71    
NAC4Ever

En terecht!

-108    
Die ne gast

Eisenga heeft al eerder zaken uitgesproken en niet waargemaakt, dus eerst zien dan geloven.

Overigens: zo ‘los’ vond ik het personeel nou ook niet gaan. De reacties op social media zorgen ervoor dat ze in Tilburg wakker zijn geworden en heel hard zijn gaan lachen. Zonder de reacties op social media, was dit gewoon een dode mus geweest.
Het kan mij niet echt schelen. Volgens mij zijn er andere zaken bij onze club waar we ons drukker over moeten maken?

[Aluhoedje op] Zou dit filmpje trouwens niet gewoon in scène zijn gezet door de Grote Drie en de directie, ter afleiding van alle bestuurlijke wanorde en chaos? Handelt dit barpersoneel niet gewoon in opdracht van de directie? Sommige barmensen staan verdacht ongemakkelijk mee te zwaaien op het liedje... [Aluhoedje af]

69    
Bier en friet

Goede reactie naar het personeel.
Maar ik gok dat het initiatief kwam van de 'gasten'. Die zijn op uitnodiging van iemand binnengekomen. Gaan we nu hard optreden tegen wat onnozele studentjes en de volwassenen laten lopen omdat die wat meer geld inbrengen? Neem het diegene die zijn gasten dit laat flikken meer kwalijk eerlijk gezegd.
Maar goed, wiens brood men eet...

-4    
The Cosmic Gate

Hoe is dit te controleren ?
Graag naam en toenaam ;)

-12    
SnooF7

Ze zijn niet goed geïntegreerd, de polonaise ontbrak nog...

-14    
Scheppioni

Jammer dat zo'n gasten nog indirect podium krijgen ! Was misschien beter geweest om dit juist niet te berichten ! Mag hopen Rat Verlegh verbod voor het leven !

6    
NAC4Ever

Waar is dat filmpje te zien?

11    
7Hills

@ BIER EN FRIET

We zullen het nooit weten, maar ik ga er vanuit dat de huurders van de box vriendelijk doch dringend verzocht is deze mensen nóóit meer toe te laten.

Eigen personeel heeft zich aan een gedragscode te houden en die zullen ze overschreden hebben door hieraan mee te werken. Hoeven we dus geen medelijden mee te hebben.

Moeten het ook niet te groot maken. Het is gebeurd, er is hard ingegrepen maar dat moest ook. Nu druk maken om belangrijkere zaken.

36    
Vak F

Gewoon goed gehandeld niet zeiken en doorgaan

-28    
geelzwartwit

Heeft Eisinga ook nog ander goed nieuws? Iets wat meer met een sterke toekomst van de club te maken heeft?

-46    
Henri

Kijkt er toevallig iemand naar AZ-WII?

-69    
Pietjebel

Hahah lafaard
Snel zo reageren om een wit voetje te krijgen

66    
7Hills

@ PIETJEBEL

Trieste reactie. Onze directeur doet precies wat hij moet doen in die functie. Dit zegt meer over jou dan over hem. Lafaard.

-24    
Nachoreca1

Sla studio sport ook maar over kameraden....waar wij ons op lopem te fokken over 1001 randzaken denderen die tyfus kruiken door en door.... wat een misère met mijn grote voetballiefde uit Breda...

12    
Nacdictive

Een beetje hard optreden tegen een paar studenten die geld bijverdienen.. (het is niet goed te praten), pak de lui aan die deze muziek erin willen hebben of de aanstichters..

-25    
Optimist

Dit verhaal klopt niet, no way dat Bredanaars uitbundig mee gaan doen met een WII lied. Misschien hadden ze geen idee dat het een WII lied was, wie van ons kent nou hun liedjes?

Iemand heeft daar misbruik van gemaakt en Eisinga doet dat nu ook door zijn spierballen te laten zien ten koste van het barpersoneel.

32    
Michel

Ja, we zien dat ze het in Tilburg nu goed doen, ook tegen AZ. Kunnen we dit gewoon laten voor wat het is? We hebben wel grotere zaken om ons druk over te maken dan kneuzige barmedewerkers die worden ingehuurd lijkt me.

Het kijken naar de buren wordt nu wel een beetje meelijwekkend.l, iets waarvan we altijd zeiden dat zij dat bij ons deden is nu bij ons gaande.20    
naxioma

Tsjonge jonge, wat een overdreven reactie zeg. Het is natuurlijk niet handig hier Willem II liederen te gaan draaien. Eerlijk gezegd snap ik die studenten wel die een beetje provocerend en uit leedvermaak mee gaan zitten brallen. Daar kunnen onze tere zieltjes hopelijk toch wel tegen. Degene die een waarschuwing hadden moeten krijgen waren de mensen die de liederen draaide. Maar studenten met een bijbaan die wat meebrullen nu de deur te wijzen gaat Mijn’s inziens echt te ver. Wij zeggen toch ook niet tegen Eisenga nadat hij het Fries volkslied meezingt tijdens Heerenveen-NAC dat hij hier geen Directeurtje meer mag spelen? Legt meneer andere normen op voor zichzelf dan voor anderen?

16    
Nachoreca1

@michel...ik hoef geen medelijden en kijk er realistisch naar... heb een tering hekel aan w2 en ben bloed agressief op het beleid, spel, samengestelde selectie etc etc van
mijn club..... terwijl ik me druk maak zie ik mijn aartsvijand een dermate afstand nemen op alle factoren dat de ze niet meer te achterhalen zijn voorlopig...welterusten allen...

6    
Buurman

Kijk eens naar de reactie van Die Ne Gast. Het eerste stuk realistisch nuancerend , het tweede stuk , ALU hoedje op , geinig cynisme. En deze reageerder krijgt 45 duimen omlaag. Zoek inderdaad even uit wie er achter deze , voor ons , ongein zit. Zorg dat het niet meer gebeurt en besteedt er verder astemblieft geen aandacht aan. We hebben wel wat anders aan ons kop.

104    
Bommel

Oh, nu moet directeurtje even laten zien dat hij dit niet pikt. Onschuldig geintje van een paar studenten, niet te zwaar aan tillen. En zo bijzonder is het niet dat de buurtjes met 1-3 van AZ wonnen, wij deden het zelfde gister toch? ;-)
In Tilburg gebeurt op dit moment exact het tegenovergestelde als bij ons. Daar wordt het maximale uit de mogelijkheden gehaald met uitstekend beleid, bij ons het minimale door wanbeleid. Daar zitten de juiste poppetjes op de juiste plekken, bij ons de verkeerde poppetjes. Ik kan het wel waarderen. Van degradatie van niets opgebouwd. Amper geïnvesteerd dit seizoen, slim gratis spelers opgepikt, de miljoen van Frenkie en Sol op de bank gehouden voor de lange termijn. En nu staat er ook nog voor een miljoen of 25 kapitaal op het veld. Die gaan nog wel even door met oogsten. Maar zodra bij ons de juiste mensen zijn aangesteld en we weer in de ere spelen, kunnen wij ook binnen een paar jaar een subtopper worden. Die potentie is er, maar dan moet er wel echt schoon schip worden gemaakt. Het scheelt nogal of Tom van Abbeele ergens binnenloopt of Joris Matijsen met bijna 100 caps voor oranje, Eredivsie, Primeira Division, Bundesliga en Wk-finale achter zijn naam. Daar gaan in het buitenland deuren voor open die voor onze Tom gesloten blijven. Hetzelfde geldt voor Eisenga en van Geel. Met 12 miljoen begroting op plek 3 staan en binnen 2 maanden zowel Ajax, Psv en AZ te kijk zetten is onwijs knap en verdient waardering en maakt het voetbal charmant. Ongeacht welke club dat is.

29    
Fred1

Ik heb geen idee waar het over gaat.
Of welk liedje er gespeeld zou zijn.
Ik bemerk wel dat er regelmatig kruiken in de BC zijn, ik weet ook bij welk bedrijf ze werken.
Die willen het leedvermaak wel van dichtbij meemaken en worden nog gefaciliteerd ook.
Net als NAC Horeca 1 heb ik een pest hekel aan die kruiken, het is extra zout in de wonde , ze streven ons in alles gewoon voorbij.
En toegegeven het is gewoon zo , ze zijn ons mijlenver voorbij.
En dat doet pijn.
Maar laten we onze energie steken in onze eigen ellende en hoe er uit te komen.

65    
Bommel

@ Fred, het gaat om dit filmpje:
https://twitter.com/i/status/1218595365747875840
Een hoop heissa om niets. Als ik er mijn zinnen op zet, zit ik elk seizoen in minimaal 10 skyboxen van klanten of leveranciers. Vitesse, PSV, Twente en Willem II zijn de 4 die ik altijd wil meepakken voor de gezelligheid. Daar gebeurt altijd wat. In Brabant zijn de lijntjes kort. Bij elke club lopen er wekelijks mensen rond die fan zijn van een andere Brabantse club. Zo kwam ik vorig jaar bij Willem II tegen Heracles Ton Cornelissen tegen die daar ook op uitnodiging was. Niet te zwaar aan tillen. Er wordt een geintje uitgehaald door een genodigde of uitzendkracht achter de bar. Who cares? Door er een nieuwsitem van te maken maak je het groter dan dat het is. Dat Eisenga hierop meent te moeten reageren is zo triest. Maar wie neemt Eisenga eigenlijk nog serieus? Ik had gehoopt dat hij wel andere zaken aan zijn hoofd zou hebben dan deze ongein. Ik zal bij een volgend bezoek aan Willem II het clublied van NAC ten gehore brengen in een box wanneer iedereen al naar huis is en het op film vastleggen. Is er iemand die een reactie van Martin van Geel verwacht op zo een onschuldige kwajongensstreek? Ik niet!

12    
Optimist

Bedankt Bommel.

Nog steeds heb ik niet de indruk dat het barpersoneel voor WII is of zo, eerder dat ze aan hun fooi denken. Ik hoop dat ze niet worden ontslagen voor zoiets kinderachtigs, dat zou Calimero gedrag zijn.

Daar moeten we juist vanaf, dan komt vanzelf de dag dat wij hen weer voorbijstreven. Kwestie van visie en ambitie.

17    
Dun Diëe

Het is nu wel een rare bent aan het worden. Eerste zelf uit volle borst het Friese volkslied meezingen. Ik dacht, beetje vreemd, maar goed, niet te zwaar aan tillen.
Maar nu er schijnbaar een paar studenten een WII liedje achter de bar zingen worden ze linea recta ontslagen... Wat een onzin. Beetje stoerdoenerij voor de bühne dit.

22    
D’n wim

Hoe leuk zouden wij dit vinden als het andersom was? 100% dat ze eruit moeten maar ga aub van een mug geen olifant maken.

“Nogal schokkend”

Er wordt door een paar verdwaalde kruiken een nummer op gezet en het bar personeel die niet eens weten hoe je NAC schrijft doen vrolijk mee. Wat een mierenneukerij zeg we lijken wel helemaal gek geworden. Als er een kans is om ergens over te zeiken zijn we er als de kippen bij. Bah bah

16    
JP

Pffff nogal wat om je druk om te maken, ik maak me liever druk om de misère op het veld dan dat ik me zo laat kennen. Die kruiken lachen zich nu helemaal een krul in de staart.
Als je business units verhuurt dan haal je allerlei pluimage binnen, geloof nooit dat dit een eerste keer is dat er zoiets geflikt wordt in een box. Meeste bezoekers aan die kant zijn dan ook geen NAC supporter.

Andersom was de vlag uit gegaan.

10    
7Hills

Ben benieuwd of de mensen die het nu over ‘het directeurtje’ hebben, het hele voorval bagataliseren en hem stoerdoenerij voor de bühne verwijten hetzelfde hadden gedaan als er vanuit NAC niét gereageerd was. Waarschijnlijk niet, was hem verweten dat hij geen daadkracht heeft, een slappe zak etc.

Alles om de man te beschadigen hè jongens!

15    
Pallie

Mooi. Weg met die lui.

Wat mis ik toch die oude tijden bij NAC. Met een rauw randje.

15    
10diego

Sterk staaltje makkelijk scorend leiderschap. Spierballentaal richting door een uitzendburo ingehuurde studenten die waarschijnlijk al een uur of 6 aan het werk waren, tegen sluitingstijd nog een paar vervelende half dronken gasten aan de bar van een verder lege box.

Barpersoneel ( staan er om geld te verdienen, hebben waarschijnlijk niks met NAC en W2) zet verzoekje op, lekker naïef, er wordt gefilmd, natuurlijk moet het duidelijk worden dat het in het hol van de leeuw is. Social media er als versterker over heen en dan komt onze grote leider en pakt zijn moment. Hij gaat niet uitzoeken wie dat verzoekje doet, niet uitzoeken wie die schijtlolligheid filmt, niet uitzoeken welke sponsor deze grapjassen meeneemt. Want dat kost allemaal tijd en dat is dit akkefietje ook niet waard. Maar toch ff statement maken en we gooien er twee studenten uit. Hulde voor deze daadkracht en dit leiderschap al zou het mij niet verbazen als deze twee uitzendkrachten donderdag de bittergarnituur serveren in een ander deel van het hoofdgebouw. En wat maakt het uit?

9    
Mul

Gaap...

-7    
10diego

@7hills en ik vraag mij af wat de grote leider gedaan had als dit filmpje niet uit een algemene grote verzamelbox maar uit de box van een sponsor was gekomen.

Wat denk jij: zou hij de sponsor eruit gegooid hebben?

11    
7Hills

@ 10DIEGO

Nee natuurlijk niet. Daar zou een gesprek mee gehouden zijn. Daarbij zou zo’n bedrijf door de negatieve aandacht op social media en bij de mede sponsoren al gestraft genoeg geweest zijn.

Nogmaals, er gelden huisregels binnen NAC. Als eigen personeel zich daar niet aan houdt moet er opgetreden worden. En dat is gebeurt.

11    
Jf

Ach ach nu is Eisinga de kop van jut.
Gewoon goed gehandeld maar hij kan niks goed doen op het moment en dat is met alles mbt Nac stelletje kruikenzeikers.

0    
Ernie

Ik snap totaal niet waar men zich druk over maakt. Kijk eerst eens naar jezelf. ALS dit NAC een stabiele eredivisie club wil worden zal er veel moeten veranderen. En dat begint al door de juiste mensen op de belangrijke posities te zetten. En inderdaad, daarbij kan er nog veel geleerd worden van W2 en andere eredivisieclubs.

40    
ome cor

Lekker belangrijk weer....pfff.
Als rasechter Bredanaar en wat oudere NACsupporter ken ik de rivaliteit tussen ons en "zullie uit het oosten" maar al te goed.

Een mooie en oprechte rivaliteit, waarbij ook wel eens een knokpartijtje was (wat voor mij niet per se hoeft) en waar (vooral van onze kant) ludieke acties waren.

Maar deze dagen hoeven we ons volgens mij helemaal niet druk te maken om rivaliteit met Willem II of Tilburg.
Rivaliteit is dat twee clubs (voetballers of supporters of beiden) proberen hetzelfde doel te bereiken en daarin beter willen zijn dan de concurrent.

Die strijd is op dit moment beslist in het voordeel van Willem II. Of je dat nu leuk vind of niet, maar zij staan niet met 1-0 voor, maar minimaal met een nulletje of 8.

Dus laten wij ons liever druk maken over onze club, supporters en sfeer ipv naar Tilburg te kijken, want hoezeer we die club ook moge haten.....in alle eerlijkheid kunnen we er alleen maar jaloers op zijn dat zij daar zijn waar wij hadden willen (moeten ?) zijn.

Er moet hier heel wat gebeuren eer dat wij ons weer eens kunnen meten met die kutkruiken.

-1    
Bijtwijfelc

Lekker belangrijk.

1    
Des NAC’s

Welke box was dit?

15    
Henri

Wijze woorden van Ome Cor.
Ik dacht dat er een enorme knokpartij was geweest. Een WII lied in een lege box tsjonge jonge. Als het omgekeerd was geweest waren het echte helden geweest net als die gast die vrijdagavond een bal op het veld gooide, die moet tot MOTM worden benoemd of die ballenjongen een paar maanden geleden, die de wedstrijdbal niet naar een speler gooit maar naar een supporter op de tribune, hij werd door het halve stadion toegezongen.
Als onze AD graag de moraalridder wil uithangen heb ik daar niets op tegen, maar doe het dan wel consequent.
Ik zou hem eigenlijk willen adviseren om zijn kostbare tijd te gebruiken om eens met een plan de campagne naar buiten te komen.

7    
DunErwt

@ome cor

.je praat ook met alle winden mee.
6maanden geleden maakte je mensen voor nepsupporter uit omdat ze toen al zeiden wat jij nu loopt te roeptoeteren.
Val jij even door de mand.
Maarja alles voor de duimpjes omhoog he man man man wat ben jij een triest persoon.

-24    
Hihaho

Feyenoord is bezig Olij los te weken na vertrek Vermeer. Hij zal de strijd met Justin bijlow aan moeten gaan

-9    
ome cor

@dunerwt
Je kunt ook gewoon zeggen dat ik gelijk heb.
En wat kan mij die duimpjes nou schelen ?

1    
DunErwt

@ome cor

Ow wacht het gaat bij jou niet om de duimpjes omhoog maar om het gelijk krijgen, wat een groot verschil zeg.... *proest*
Dus toen jij een half jaar geleden vooraan in de positiveitspolonaise liep hadden al die mensen die je voor nepsupporter en weet ik wat en die je nu napraat ook al gelijk.

8    
Buurman

Beste Bommel. Ben ook regelmatig in de BC van w2 uitgenodigd en ik riep dan altijd , na de wedstrijd, 2x keihard door die ruimte " lang leve NAC ". Ze wisten/ weten dat mijn enige clubliefde NAC Breda is. Konden ze mee lachen, nooit gezeik mee gehad. Daarna praat je over voetbal en andere interessante items. Bepaalde dingen dien je boven te staan. Dat NAC inmiddels een enorme achterstand heeft op w2 vind ik wel verschrikkelijk en moeten we ons wel druk om maken.

0    
Real Robert

Wat een flinke jongen die Eisinga!
En nu ook eens flink doen richting de aandeelhouders en de RVC!
Wat een potschijter.
Misschien mogen onze managers eens een paar dagen stage lopen in Tilburg?
Onze club is in een paar tijd volledig naar de klote geholpen.
Liepen die Van Geel en Joris maar bij ons rond!

7    
Nacman

Wat een onzin eisinga doe je werk en zorg dat er geld binnenkomt dat je de grote drie buitenzet city group als eigenaar binnenhaalt maar twee kids buitenzetten stoere man mag ik een emmertje ik moet kotsen van die vent aan de houders van die box kom op voor die mensen jullie zíjn daar debet aan wie van jullie heeft dit gefilmt die hoort niet meer thuis in de box die is een schending van de privacy wet.

16    
Shower

Wat een onzin dit zeg. Ontslagen worden omdat er een w2 liedje aangezet is in een privé box. Wie zong er laatst ook alweer het Heerenveen clublied uit volle borst mee?

18    
Buurman

Bommel geeft toch wel raak aan waar het probleem bij ons NAC zit. Bij w2 heb je een capabele AD en TD. Niet alleen voetbal knowhow maar ook de capaciteiten om commercieel te denken, te netwerken etc. Daarnaast zit die scouting, waar Piet de Visser, de geestelijk vader van is geweldig in elkaar. Het is bijna onvoorstelbaar waar w2 onbekende zeer goede voetballers vandaan tovert. Had iemand ooit van hun huidige Griekse spits gehoord ? Ik heb niks tegen TvdA. Ik vind hem een jonge gast met capaciteiten. Zonder meer geschikt als TM maar (nog) niet als TD. Maar dan kom je weer aan het punt , welke kanjer wil en kan bij NAC TD worden ? W2 heeft met Joris M. En Martin van G. in de roos geschoten, waar wie zou NAC kunnen halen ? Is er een oud NAC speler te noemen die de bijbehorende benodigde capaciteiten heeft ? In het verleden kwam ik altijd op PvH. Maar wat haalde hij de vorige winterstop een rotzooi (sorry) binnen. Ton Lokhoff ? Is hij een empathische netwerker ? Zou kunnen, ik twijfel. Laat maar eens namen horen. En dan vervolgens , wil die geschikte kandidaat wel de huidige slangenkuil binnen stappen ? Voor de AD hetzelfde verhaal. En dan hebben we het nog niet over de aandeelhouders /eigenaren gehad. Het is m.i. een onoplosbare puzzel geworden.

-1    
ome cor

@Buurman
Als ik aan oud NACspelers denk (getuige ook de uitjes van Oud NAC) dan zie ik vooral een groep elkaar op de schouders slaande mannen die onder het genot van een (heleboel) pilske(s) praten over hoe gezellig het vroeger was.
Niet een groep die per se voetbal knowhow of management capaciteiten uitstraalt....en dat is nou net waar we wel een enorme behoefte aan hebben.

Al blijf ik bij de stelling dat we niet in 1x alles 180 graden kunnen draaien. Ook niet wanneer we morgen de ideale AD of TD zouden binnen halen.
Na alles wat we hier hebben meegemaakt is het wel zo dat elke nieuwe man al gewogen wordt voor hij binnen is en dat is niet helemaal eerlijk natuurlijk.
Je kunt een AD en TD m.i. pas afrekenen na het seizoen.

0    
Chapuisat

schrok van het bericht, ben gaan zoeken naar slachtoffers........

14    
Breda

Wat een moraalriddets hier zeg. Als je loopt te kloten op je uitzendbaantje nemen ze volgende keer iemand anders. Klaar toch. Ik heb niks met Eisinga maar je bent een lul als je die volgende keer weer achter de tap zet.

-4    
Misterbean

Maar dan ook gelijke monniken, gelijke kappen. dan hoeft Kruidkoek Eisinga zich ook nooit meer te laten zien vanwege het meezingen Fries Volkslied bij Heereneveen-NAC.

15    
Tegel

Een Volkslied of clublied is toch een wereld van verschil ! Of denken jullie daar anders over?

-7    
Henri

Hoe meer ik er over lees hoe meer ik er van walg. En inderdaad Eisinga heeft met het vertonen van zijn zangkunsten bij Heerenveen-NAC geen poot om op te staan. Het staat allemaal bol van hypocrisie. Alsof er geen belangrijkere zaken zijn waar de heren zich druk over moeten maken. Maar ja, daar moet je echt leiderschap voor hebben.

-7    
Vriendjespolitiek

Sjonge jonge jonge zeg.
Zelf uit volle borst het friese volkslied meezingen en dan nu even de generaal uithangen.
Voortaan alleen maar bredase liedjes draaien dan,in en rond het stadion.
Een beetje zelfspot zou sommige wel sieren.
Was het nou op een volle tribune,dan kan ik er wel in komen,maar dit.
Tijdje geleden een filmpje gezien van een kruik die in het lege stadion over het veld liep?Ook niks meer van gehoord daarna.
Nee ik ben geen kruik,heb er een gloedhekel aan,maar dit is wel heel kinderachtig,om een liedje,laat me nie lachen.
Als het andersom was geweest ,dan waren het “helden”🤔
Leedvermaak is ook vermaak mensen!!!!
Je kan je eigen beter druk maken om de club, ipv 2 barmedewerkertjes en 5 “ kruikjes”.

30    
7Hills

@ MISTERBEAN

Jij ziet dus daadwerkelijk geen verschil? Het Fries volkslied is géén SC Heerenveen lied, het is daadwerkelijk hún volkslied. En Eisinga is een Fries. En was in Heerenveen. Wij kijken er raar tegenaan, absoluut, maar dit is in mijn ogen in geen enkel opzicht te vergelijken met het clublied van een van de grote rivalen draaien in het hol van de leeuw. Als je baas wilt zijn binnen je eigen stadion en club kun je dat op geen enkele manier tolereren. En het feit dat mensen hier zo makkelijk aan voorbij gaan en dit allemaal niet zo erg vinden, maar wél gaan lopen klagen dat NAC NAC niet meer is, vind ik behoorlijk hypocriet. Je staat voor lul in je eigen stadion, dat zou geen enkele club accepteren. Dat bepaalde uitzendkrachten niet meer opgeroepen worden en de sponsor die deze lieden heeft uitgenodigd heeft daarop aangesproken wordt vindt ik een juiste gang van zaken.

14    
Fred1

Nou moeten we niet dat Friese volkslied er bij gaan trekken, dat is een héél ander verhaal, dat is een “volkslied” , de man is een Fries dus er is totaal niks mis met het meezingen van je eigen volkslied.
Hij staat niet een of ander clublied van de tegenstander mee te zingen.
En waarom mag hij niet trots op zijn afkomst zijn?
Dus om dit er bij te betrekken is kleinzielig gedrag en totaal niet relevant, wat hier uit haat jegens iemand er soms bij wordt getrokken is soms echt absurd.
Beoordeel iemand op zijn werk of kwaliteiten en niet op zijn afkomst !
@ Bommel bedankt voor de info, een paar van die lui zien we vaker bij NAC. ( ronduit klootzakken )
Ik denk dat die mensen achter de bar weinig blaam treft en opgenaaid zijn door die kruiken die regelmatig daar op die staanplekken staan, zijn dezelfde irritante debielen die ook steeds keer op keer op dure stoelen van sponsoren gaan zitten als ze even de kans krijgen.
Dat flikken ze ook steeds als je de tweede helft terug naar je plek gaat.
Die komen niet voor het voetbal maar om te zuipen en te provoceren.
Dáár zou NAC iets tegen moeten ondernemen.
Niet tegen 2 tieners die mee moeten doen van een stel dwazen.
Al snap ik wel de reactie van Eisinga een beetje.
Hij kan het moeilijk weglachen.
Ik weet een ding zeker onder Eric Matijssen was dit meteen ter plekke aangepakt, zijn onzichtbare opvolger laat het blijkbaar voor wat het is.
Gebeurde vroeger zoiets dan was het één telefoontje naar Eric en hij ondernam actie, ook dat is de functie van een goede commerciële man!

15    
fvf6

Laat ze dit eens proberen achter de counter in de gracht

-5    
10diego

Het Friese Volkslied is natuurlijk meer folklore dan een volkslied en erg nauw met SC Heerenveen verbonden zoals I will survive met Feyenoord. Bij Cambuur hoor je het niet.

-16    
10diego

Kramer mag weg bij Ado.

5    
Kipiani

Haal gvd nu die Post op bij VVV in plaats van je om deze flauwekul druk te maken Luucie.

-6    
Fan uit Zevenbergen

Hebben jullie Ruud brood net nog gezien met zijn verhaal bij Fox sport

Hij had 100% gelijk hoe erg het nu is mt
Onze club

3 aandeelhouders en AD & TD
Kunnen niet Met elkaar overweg !

15    
Fred1

@ Buurman goed gezien, uit eigen gelederen zijn capabele mensen voor dergelijke functies helaas niet of bijna niet te vinden.
Die hebben allemaal die “ komt het vandaag niet dan morgen wel “ mentaliteit.
En ik weet het ik ken ze allemaal redelijk goed.
Ondanks de geintjes die Stewart flikte met Ernie Brands en de machtsstrijd met ome Theo is dat de laatste echte TD geweest.
Toen die wegging had NAC in moeten zetten op hetzelfde kaliber, in die tijd waren daar wel “ toppers “ ingestapt.
Al met al kunnen we ook stellen, alles op een rijtje zettend, dat ook van As het niet eens zo slecht heeft gedaan.
De enige die in mijn ogen capabel was vanuit eigen gelederen hebben ze naar Heracles laten gaan.
Daarnaast had ik altijd als NAC zijnde Lurling in wat voor positie dan ook binnen gehaald in mijn ogen kan die ook doorgroeien tot een goede TD , onderschat die niet.
De aaneenschakeling van het kiezen voor foute trainers is ook het gevolg van gebrek aan kennis binnen de club.
Bij NAC is nooit het begrip geweest dat ze in alles wat ze doen door moeten pakken en niet een heleboel dingen half moeten doen.
Waar wij als eerste vanaf moeten is die kut cultuur binnen de club, ik walg van dat Bourgondische en tegendraadse , dat zomaar aan ik komen waaien in het Mommers tijdperk en nu als heilig wordt verklaard.
Zelfs een clubraad in het leven geroepen die zich meer druk maakt om het merk bier en welke kant uit de vlaggen op het stadion moeten waaien etc, allemaal randgebeuren.
Als we over identiteit praten laten we dan teruggaan naar de échte indentiteit, mouwen opstropen , vechten voor elke meter, altijd op de helft van de tegenstander voetballen, een kern van Bredase of regio jongens ( en die niet in de kiem al naar de kruiken laten gaan ) , witte shirts, zwarte broek en geel zwarte kousen, én supporters letterlijk en figuurlijk op de bres.
En de jeugd die heel de dag op en rond het stadion vertoeft en deel van de club is , de afstand is nu op alle fronten te groot.
Dat is NAC.

-5    
Heksenketel

Storm in een glas met kruikenzeik!

-30    
Jeroen

Waar maken jullie je nou druk om? Jullie spelen niet eens in dezelfde divisie als W2. Je mag best supporter zijn van nac én van een club uit de eredivisie, zoals bv W2.

17    
PPG

Wat een moraalridders hier. Als ze dit hadden geflikt waar je zelf bij zou staan had je het dan ook een leuk geintje gevonden?

Zoals ome cor zegt: je staat misschien wel een nulletje of 8 achter t.o.v. de kruiken op dit moment, maar dit hoever er geen 9 te worden.

Oprotten met die mafkezen uit ons stadion, lekker bij de kruiken gaan tappen!

-1    
Lamington

Suffe zooi. Ik vind er ook dat het niet kan maar andersom had iedereen de lul uit de broek gelachen. Dus in dat opzicht 0-1 w2, simpel. Het betitelen als 'nogal schokkend' is best deuzig.
Geef ze ongelijk. Omgekeerd lachten wij ook maar wat hard toen zij aan het pingpong-degraderen waren. Maar zij hebben wél stappen gezet, waar NAC elke 9,67 maanden een trainer op straat bonjourt en geen stap verder komt. Behalve verder weg van de achterban.

Dus, leuk voor de Tilburgers, die ook gelijk allemaal anusjeuk kunnen krijgen. Hier niet zo overtrokken doen. Die lui niet meer toelaten is prima. Snel gehandeld maar niks meer dan normaal.
En maak je eens druk over de huidige apathie en de toekomst. Vele malen belangrijker.

Hup NAC!

-20    
Dutchbird

Goe gedaan jochie, nu nog iedereen buitenflikkeren die liedjes van de tegenstander (zoals het Friese volkslied) staat mee te janken dan bende ne goeie.

28    
H.V.M.

Volledig terechte actie van Eisinga.
Het klopt, we hebben genoeg andere problemen aan ons NAC hoofd, maar dat wil niet zeggen dat je het laat toestaan dat dat klote clublied van Willem2 in een NAC Skybox uit volle borst door alle aanwezigen wordt meegezongen.
Voor hetzelfde geld horen NAC supporters dat flut clublied en er ontstaat een enorme heisa in die Skybox.
Dan gaat het dus pas echt uit de hand lopen.
Allen die op dat moment in die Box aanwezig waren, nooit meer het NAC stadion in laten.

0    
Stan

Waar gaat dit over?
Dit zijn toch randzaken? Wanneer komt de nieuwe hoofdtrainer?

2    
geelzwartwit

@fred1

Enige die mij binnenschiet is Dick van Burik, die is nu zaakwaarnemer van spelers. En kent daarmee de markt en kent NAC natuurlijk ook, daarnaast in Duitsland gespeeld.

Maar ja of je nou zo snel van zaakwaarnemer in een toekomst naar een functie bij NAC overstapt?
Mocht het contract van de huidige TD aflopen is dit iemand die me te binnenschiet. Eigenlijk denk ik dat je als club vooral iets moet willen mbt de toekomst. Dan bedoel ik ook echt iets willen. Dus niet duurzaam of als het dit jaar niet lukt dan moet het bolgend jaar. Nee echt iets willen en daarop gebaseerd alles inrichten.

Overigen blijf ik ook de ijdele hoop hebben dat we ooit weer in het traditionele witte shirt zullen spelen... Maar goed dat gaat waarschijnlijk nooit gebeuren want men denkt dta het gele shirt traditioneel is.

3    
Basje

Hoezo zou je het opnemen voor die kruikjes?
Had je liever gewild dat de TD zegt; ik vond het wel een leuk nummer misschien dat ze voortaan bij de ere tribune kunnen optreden? Nee niemand... zijn reactie is toch prima gewoon afstraffen die gasten zulke praktijken doen we niet in Breda !! Laat maar weer eens zien hoe tam we zijn geworden. Geen aandacht geven of er vol opklappen

Fuck Tilburg !!

11    
GB

Wat zeuren we nu. Hadden we maar de organisatie en team dat nu in Tilburg staat. Had en heb verder niks met de kruiken, maar jaloers? Zeker wel. Hebben t gewoon goed voor elkaar. Wij lopen te miepen over rivaliteit, terwijl ze daar met realistische Europese ambities rondlopen en als t zo doorgaat ons glad vergeten als rivalen. Laten wij de energie in NAC steken aub.....

-3    
J.d. BSIDE

Is dat dat liedje van : we hebben een clubje opgericht voor mensen met een lilluk gezicht ??

4    
Braze

Die geschokt!!!
Is slachtofferhulp ingeschakeld en heeft het Rode Kruis een gironummer geopend.
Dit mag je gerust een ramp van wereldformaat noemen.
Hulde aan onze dappere directeur die temidden van dit oorlogsgeweld het hoofd koel hield en de aanvallers uitgeschakeld heeft. Geweldig!

4    
10diego

Heeft de Clubraad al een standpunt ingenomen of overleggen die nog?

-8    
Joke

Als je die mensen ziet....wat een gedrochten zeg... kut kruiken. Die merken ook dat het beter is in ONS stadion dan daar in het oosten..

11    
Fred1

Nogmaals het zijn niet die naïeve tappers achter die bar.
Wellicht weten ze niet eens wat ze zongen.
Maar een deel van die lastige kwallen die dat vak bevolken of bevuilen of hoe je het ook noemen wilt.
Daar zijn vaker klachten over, hele vervelende lui zitten er soms tussen die het bloed onder de nagels uit halen van de échte supporters die daar in de buurt zitten.
Nogmaals Eisinga heeft gelijk maar ook die “ zogenaamde sponsoren “ die nauwelijks iets bijdragen moeten terecht gewezen worden.
In mijn contract staat dat ik verantwoordelijk ben voor mijn gasten die ik meeneem als die zich misdragen, mijn vraag is hoe verantwoordelijk ben je dan als je jezelf misdraagt?
En beste medesupporters kom op, Eisinga veroordelen op zijn volkslied slaat werkelijk nergens op, denk nu eens na hoe ridicuul dat is.
@GeelZwartWit, dat zou inderdaad ook een hele goede zijn als TD , niet aan gedacht maar zeker waar.

14    
DunErwt

Als het andersom was geweest waren we nu nog een polonaise aan het lopen.
We zijn toch zo van normalisatie dus ludieke acties.
Alsjeblieft recht in je gezicht in je eigen stadion.
En maar viraal huilen en klagen.
Volgende wedstrijd bij desbetreffende skybox staan en ff duidelijk maken op een rauwe oud NAC manier dat we daar niet van gediend zijn.

-30    
Zonder capo zijn ze stil!

Het is lachwekkend dat dat volk uit dat 013 dorp achter de bar staan in Breda (RV stadion)
dat komt vast omdat ze in het stillem stadion alleen maar ranja inschenken....

En ook ''stoer'' dat ze pas na de wedstrijd als iedereen weg zijn dat troosteloze carnavals lied op zetten....

Volgende keer tijdens de wedstrijd op Vak G jongens!

3    
076

@fred1

Jij zegt dat jij weet wie dat zijn en dat ze altijd lopen te dagen? Waar is dat dan? Daar hebben we Eric echt niet voor nodig. Welke box?

-3    
VAKKIE G

@Jeroen Club liefde kan geen Devisie kneus en die tering kruiken erbij

-3    
De buur

Ze kunnen bij ons wel komen tappen.

Nee, maar ff zonder grappen - word er hier nou zo druk om gemaakt? Vind het zelf grappig als kruik, maar windt je er niet teveel over op - ik denk dat een hoofdtrainer momenteel de belangrijkste zaak voor NAC is!

1    
Arendsoog

En deze boer kluunde voort,en mag zo maar doorgaan.Gaarne afstempelen en linea recta terug naar het hoge Noorden!

13    
Los Pollos Hermanos

Kan er niks aan doen, maar ik kan hier wel om lachen. Gewoon een kut geintje, who cares. Na flink wat bier doe je dat soort dingen.

Next

2    
Fred1

@ 076, we gaan toch zeker niet oproepen tot agressie, dat dient helemaal nergens toe?
Dat zou erg dom zijn.
Het zijn gewoon een stel randdebielen.
Laat NAC het lekker oplossen die koppen staan op het filmpje dus zo moeilijk is het niet voor NAC om ze buiten de poorten te houden en te traceren.
En als wij ze tegenkomen of ze zitten weer op onze plekken dan zullen wij ze netjes op een fatsoenlijke doch duidelijke wijze duidelijk maken dat het de laatste keer is.
En geloof me na alle ophef en heibel en nu het filmpje viral gaat schijten ze 7 kleuren stront, die zie je voorlopig niet meer terug bij thuiswedstrijden denk ik, zo verstandig zullen ze toch wel zijn?

11    
@zondercapo zijn ze stil

Je kunt allemaal wel heel lacherig doen maar op het gebied van sfeer zijn zij ons mijlenver voorbij gegaan. Over de manier van sfeer maken met trommel en capo kun je twisten en is niks voor ons. Maar ik zou willen dat wij ook maar enigszins in de buurt kwamen van de sfeer daar in Tilburg, want dat kan in wedstrijden ook het verschil maken. Wij blijven doodleuk teren op het avondje NAC dat al lang niet meer is want het lijkt vaak eerder een crematorium. En laten we AUB ook niet weer beginnen met zeggen als de sfeer donderdag weer eens goed is dat we de beste supporters hebben want we worden door heel Nederland uitgelachen op supportersgebied!

7    
Nachoreca1

Ga daar dan naartoe met je geouwehoer over sfeer. Zullen we eerst eens wat zaken op orde stellen en dan met name op het veld voordat we weer liedjes gaan zingen? Tis niet om aan te gluren af en toe en dan gek vinden dat we geen sfeer maken...man man man..

2    
076

@fred1

Als je dat ze altijd bezig zijn dan hoef ik ze niet gelijk de tribune af te stompen maar wil ik ze best even uitleggen dat het klaar is. En dan is het dat ook.

-20    
De trainer

Zag net de namen post en kramer voorbij komen. Ik zou het zeker toe juichen,met name kramer. Een irritant ventje, maar wel met een juiste instelling die het bloed bij de tegenstander onder ziin nagels vandaan haalt. Ik hou van dit soort spelers in het team. En ook niet onbelangrijk, zou er de laatste 15 wedstrijden gewoon 10 inleggen. Aandeelhouders, jullie hebben er al veel geld ingestoken,maar met een kapitaalsinjectie kunnen we nog promoveren. Maar niet met dit materiaal! Ervaren Hollandse Beukers waar de supporters zich mee kunnen identificeren hebben we nodig, de goede talentjes komen echt niet naar NAC,alleen maar de ongemotiveerde afdankertjes!

23    
Los Pollos Hermanos

Kramer de juiste instelling hahahaha.

Kramer is juist iemand met een instelling van niks! Overal waar hij komt wordt hij bekritiseerd door zijn lakse houding op trainingen.

Hoe kom je er in godsnaam bij dat Kramer de juiste instelling. Wat een gelul zeg.

-12    
De trainer

50 goals in 130 wedstrijden eredivisie. Prima gemiddelde! Dat bereik je niet als je slecht traint. het gaat erom dat hij ballen binnen schiet.Kramer past perfect bij NAC! Aanspeelpunt, kop-sterk. Als zijn mentaliteit echt zo slecht was had hij niet 3 seizoenen bij Feyenoord gespeeld... een speler die er de pest in heeft als hij niet speelt, dat moet je juist hebben!

6    
@Trainer

Enig idee wat spelers onder Van As verdienden? Zet er maar een streep door. Die komt niet.

4    
Harrie

Luuc de twitter koning!

1    
Michel

@De Trainer

Als je van buiten gaat halen en dan hoopt op die jonge diamanten ga je inderdaad niet het kaliber aantrekken dat je nodig hebt, maar laten we niet doen alsof het allemaal nieuwe Neymars of Mbappé’s moeten zijn...NAC is gebaat bij jeugd inpassen nu. Kies voor regionale jongens tot en met Tilburg (waarom niet, deden zij ook bij ons ooit) en investeer daarin. Dat je ervarener mensen nodig hebt in zo’n jonge ploeg is zeker maar of Kramer dat is, ben ik niet van overtuigd

-2    
Arie

Leon Aersens die moeten ze op straat flikkeren! Haat zn eigen supporters of verloochent zichzelf er zo van dat dat op zn minst zo lijkt.

1    
Chris W.M.

@De Trainer

Brood zat gisterochtend bij Fox, tijdens dat gesprek gaf hij aan dat ze toen hij er nog zat al op zoek waren naar en gesprekken voerden met 3 typen spelers;

1. Een linksbenige centrale verdediger aangezien we alleen rechtsbenige centrale verdedigers hebben. Mijn inschatting is dat men er toen nog vanuit ging dat van Anholt weg zou gaan en ze in dat geval Monsalve naar back zouden doorschuiven.
2. Een controleur net voor de verdediging.
3. Een aanvaller met diepgang aangezien de aanvoer naar de spitsen ondermaat is.

Kramer zal dus zeker niet komen, past niet in het profiel waar ze naar op zoek zijn, maar eerder een type Glenn Middleton. Die dan weer niet meer in beeld is ( verwacht ik ) ondanks dat hij teruggekeerd is van zijn verhuur aan Hibernian aangezien hij een (zware) voetblessure heeft opgelopen.

Wordt tijd dat de RvC zich wat soepeler op gaat stellen. Het getal 25 moet niet heilig zijn, mochten we het seizoen met 26 of 27 spelers afmaken maar wel binnen de financiële kaders blijven lijkt me niet dat je het risico moet nemen dat opties 1 t/m 3 elders tekenen en je met nummer 4 genoegen moet nemen.

7    
Buurman

Enkele opmerkingen als bijdrage aan de discussie. 1. Dat er nu veel sfeer is in Tilburg is logisch. Sfeer loopt grotendeels synchroon met wat op het veld gebeurd. Als NAC goed balt is de sfeer in Breda top. Maar NAC balt helaas, al jaren, waardeloos. 2. Met van Geel en Mathijsen heeft w2 , met daarnaast enorm goede scouting en degelijk bestuur en degelijk gefinancierd, in de roos geschoten. Bij NAC heeft alleen de scouting positieve stappen gemaakt. Maar noem eens namen die de andere posities bij ons goed zouden kunnen invullen ? Ik weet en ken ze niet. 3. Kramer heeft het een en ander verdrietigs in zijn leven meegemaakt. Is een zeer eigenwijze man geworden die zijn eigen plan trekt binnen een organisatie. Maar is voor reden en logica vatbaar. Zijn mentaliteit niet verkeerd. Zijn karakter ingewikkeld. Voor de keuken, voor NAC goeie spits. Vind ik. 4. Met TD's heeft NAC altijd matig tot onvoldoendr gescoord. Vreyssen matig-voldoende in die tijd. Rab onvoldoende. Rutte zwaar onvoldoende. Stewart ruim voldoende. Van As matig voldoende. Smulders. Tsja. Onvoldoende , maar haalde goeie spitsen. Nu is het er niet beter op geworden. TvdA is geen TD maar TM. Dat zegt genoeg. Te onervaren en geen voetbalverleden. Ik vergeet er vast nog 1 of 2. Maar ook hier, noem eens een naam die het zou kunnen ? PvH is ook ongeschikt. Ik zou niet weten wie haalbaar en geschikt is.

1    
Buurman

Vreyssen en Rutjes. Sorry.

1    
Buurman

Mijn tekstverwerker neemt regelmatig zelf beslissingen. Lastig. Dus ; Vreijsen.

7    
Tombola Breda

Nou nou, foei foei. En weer door..

Zie ik nu goed dat mensen Kramer als serieuze optie benoemen? Goed idee! Laten we een 2e Kali case beginnen door iemand te halen die voetbal vooral als een bijzaak ziet en vrijwel bij iedere club akkefietjes heeft gehad. Dat risico kun je nemen als je voldoende reserves hebt (financieel en op de spelersbank). Maar voor NAC een absolute no go. Hij zal tevens teveel salaris vragen.

0    
Buurman

Ja beste Tombola. Vroeger hakte 'd'n Titus 'op de Aloysius lagere school de eerste stappen van de grammatica er bij zijn leerlingen in. Soms letterlijk haha. Hij deed dat zo goed dat ik nu nog allert ben op vertypingen en taalfouten. De vergelijking tussen Kali en Kramer gaat m.i. mank. Heel verschillende types. Wel heb je uiteraard gelijk dat Kramer zijn salaris niet te hoog moet zijn.

4    
Tombola Breda

@Buurman, In de tijd van 'd'n Titus ' bestonden er nog geen smartphones met gare autocorrect. Bovendien zijn mijn grote klauwen niet gemaakt voor smartphone toetsenbordjes. Tevens komen sommige van mijn berichten tot stand tijdens een aangenaam verblijf op de porseleinen troon. Dat komt de nauwkeurigheid ook niet altijd ten goede.

Zijn dit genoeg disclaimers m.b.t.. grammatica en spelling? Ik deel overigens je mening dat Kramer en Kali verschillende types zijn. Echter, op enkele essentiële eigenschappen zijn ze wel gelijk.

1. Snel gepikeerd als het allemaal niet vanzelf gaat, altijd maar de weg van de minste weerstand
2. Voetballen is bijzaak (Heeft Kramer meerdere malen toegeven in interviews)
3. Moeite met autoriteit
4. Heethoofden

Ofwel, teveel risico.

1    
Buurman

Beste Tombola. Ik doelde op mijn eigen taalfouten hoor; verder 👍. Die 4 overeenkomsten heb je scherp gezien. Alleen is de ene mens vrij gemakkelijk aan te sturen en de andere moeilijk tot heel moeilijk. Kramer is redelijk als je zelf als baas redelijk bent. Maar goed, misschien heb je gelijk en is het risico , zeker bij een serieus salaris, te groot.

5    
Pizzabakker

Storm in een glas water dit. Ik snap ook wel de humor hiervan eerlijk gezegd. Daar moet je niet te zwaar aan tillen. Ik heb ooit eens gedraaid in de stamkroeg van Guus Meeuwis, hartje Tilburg. Daar hebben we toen ook Als Gaan van Guido Weijers keihard door de café-speakers laten schallen! Deel van publiek bleken nog NAC-supporters te zijn ook en de WII-ers konden de grap ook wel waarderen.

1    
Arie

De grote vraag hier is, wat hebben Willem II supporters te zoeken bij NAC - Jong AZ?

3    
Jeroen

@Arie: waren zijn het helemaal geen W2 supporters (die hebben wel leukere dingen te doen dan Nac-jong AZ te bezoeken), maar gewoon wat mensen die een hekel hebben aan Nac. Daar zijn er meer van dan W2 supporters.

3    
Tombola Breda

@ARIE, er zijn genoeg Tilburgers die in Breda werken (en andersom). Dan kan het dus zo maar voor komen dat je Willem II supporters in de business hebt zitten. En so what? Ik werk in Tilburg en moet ook wel eens bij wedstrijden van WII aanwezig zijn voor commerciële aangelegenheden. Het is dat de situatie het nooit eerder heeft toegelaten, maar ik zou ook zo maar het NAC clublied opgezet kunnen hebben in een lege box. Of her en der wat NAC stickers plakken. Het is allemaal maar met een knipoog.

Daarentegen snap wel dat Eisenga er tegen optreedt. Het moment is namelijk niet zo handig. Als er ooit weer betere en stabielere tijden aanbreken is het weer tijd voor een lolletje.

-11    
Dutchbird

Qua voetbal en bestuur kunnen we tegenwoordig een puntje zuigen aan de kruiken, maar in en om dat stadion bij Goirle moet je niet wezen. Wat een beduimelde sfeer en voor bier moet je er al helemaal niet wezen. Een paar van die kleine uitgifteluikjes waar ze tijdens de rust met heel veel moeite vijftig klanten kunnen helpen.

Bij NAC is het omgekeerd. Bestuurlijk is het al jaren ellendig gepruts. Voetballend stelt het niks meer voor. Maar wel een indrukwekkende sfeer in een vol stadion waar het bier met oogstrelend efficiënt wordt getapt.

3    
YLLWBLCK

Dutchbeurt.... wow... wat een sneue reactie. Heb je alles gelezen en dan komt jouw tekst... had je niets anders??

8    
Badeend

Dutchbird is zo te zien al lang niet meer bij Willem II geweest. En ook niet bij NAC. Er is wel degelijk een goede sfeer in die afzichtelijke golfplatentoestand die zij "stadion" noemen en - helaas - bij NAC is het weliswaar steeds volle bak (kom er maar in, depriclub, met jullie "vrijdag waren er veel lege plekken, het definitieve verval is ingezet" en meer van die flauwekul - Jong AZ hè) maar de sfeer is absoluut om te huilen. Het is zelfs gewoon stil de halve wedstrijd.

In de afgelopen ruim 25 jaar heb ik altijd veel gasten meegenomen die meestal een hele bijzondere ervaring hadden maar sinds dit seizoen doe ik dat niet meer. Ik wil het mijn gasten niet aandoen, en mezelf niet. We zijn diep weggezakt en de enige manier om eruit te komen is samen optrekken en samen het verschil maken. In de selectie, op het veld, op de tribunes, in de organisatie. Ik kan niet overzien of we daar nu de juiste mensen voor hebben maar een ding is zeker: Goetzee begreep dit en kon dit als geen ander. Hoeveel je ook op hem aan te merken hebt.

1    
Tram

Wat een onzin om hier werk van te maken. Boeien!

4    
Filip

Bij NAC mogen ze ook wel uit een ander vaatje gaan tappen.

12    
Bommel

@Badeend inderdaad, maar sommigen van ons lijken nog steeds in een ver verleden te leven. En zolang Kraay Jr. op vrijdagavond de aanhang blijft roemen om hun massale aanwezigheid zal dat niet veranderen. Ik ben ook geen voorstander van trommels en megafoons, maar als je dat van de daken schreeuwt moet je wel laten hoe dat beter en anders kan. En dat doen we niet.
@Buurman, natuurlijk is de sfeer in elk stadion beter wanneer er gespresteerd wordt, maar daar doe je ze mee tekort. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het in Tilburg al veel langer aan de gang is. Ook in hun gedradatiejaren stonden ze in de top van uitsupport en was van Stilburg al lang geen sprake meer. Willem II was heel vaak en lang een lelijk eendje, maar is nu het tegenovergestelde. Zowel op voetbal als op supportsgebied genieten in heel Nederland sympathie. Je krijgt wat je verdient. Dat geldt ook voor ons. Zolang wijzelf maar blijven geloven dat de sfeer bij ons zo fantastisch en uniek is, zal het niet veranderen. Het evenementenpubliek wat tegenwoordig onze tribunes bevolkt zal het ook een worst wezen.

Laad alle berichten na dit bericht in