Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: Jort van der Sande hoogst beoordeelde speler eerste seizoenshelft

Thiestemberg

De eerste seizoenshelft zit er officieel op. De wedstrijd tegen Jong PSV was alweer de laatste wedstrijd van de tweede periode. Tijd dus om de cijfers die jullie hebben gegeven even onder elkaar te zetten. De wedstrijd tegen Helmond Sport valt in de tweede seizoenshelft en is dus nog niet meegenomen. We hopen ook in de tweede seizoenshelft weer veel stemmen van jullie te ontvangen!

We zullen er maar niet omheen draaien. Jullie best beoordeelde speler van de eerste helft van het seizoen is Jort van der Sande! Winst of verlies Jort presteerde heel het jaar constant, zeker als je zijn score afzet tegen zijn medespelers. Jort sleept de winst binnen met een 6,7. Daarnaast is hij op dit moment ook topscorer binnen de selectie. Doelman Kortsmit is tweede hij scoorde een 6,4 gemiddeld. De top drie wordt compleet gemaakt door Boyd Lucassen, de rechtsback eindigde de eerste seizoenshelft met een 5,7. Bakker, Ligeon, van de Merbel, Antonia en L. Marijnissen scoorde allemaal tussen de 6,1 en 6,3. Dit groepje spelers kwam echter maar beperkt in actie en wordt daarom niet (officieel) meegenomen in de eindklassering.

De derde plek wordt door Lucassen gedeeld met Velanas en Agougil. Zij scoorde ook een 5,7. Topscorer Jort van der Sande sleept dus de overwinning over de streep. Goals staan echter niet altijd garant voor een hoge gemiddelde beoordeling. Ody Velanas was regelmatig belangrijk met goals, toch blijft zijn gemiddelde steken. Wat opvalt is dat hij zo gauw hij niet scoort, ver wegzakt in de beoordeling die hij van jullie krijgt. Dit terwijl Jort, trefzeker of niet, bijna altijd een voldoende haalt. Buiten de bovenstaande namen ontvingen alleen Mac Nulty, Rutten en Kotzebue een voldoende. Zij sloten de eerste seizoenshelft af met een 5,5. Van deze spelers speelde natuurlijk alleen Mac Nulty veelvuldig mee.

De trieste realiteit van dit seizoen is dat buiten de bovengenoemde namen iedereen een onvoldoende scoorde. Het gros van de spelers met meer dan zeven wedstrijden valt hier dus ook onder. Zo scoorde Velthuis, Plat en Vet allen een 5,1. Talenten Besselink en de Wijs scoorden een 5,0. Kaj de Rooij en Thomas Marijnissen zitten daar nog net iets boven met een 5,3 en een 5,2. De hekkensluiters van de mannen met veel minuten zijn Banzuzi (4,8), van Schuppen (4,7) en Herrmann (4,3). Hierin moet wel gezegd worden dat het gros van de punten van van Schuppen en Herrmann voortkwam uit invalbeurten waar heel de selectie een diepe onvoldoende scoorden. Voorlopig heeft aan de top van het klassement de spits met rode haren in ieder geval een comfortabele voorsprong in de race om speler van het jaar te worden.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Tiental NAC O18 komt tekort tegen Vitesse 28 reacties
26 Reacties
60   3  
Martinus

Lucassen wordt toch wel wat te laag beoordeeld. Is echt het type speler dat bij NAC past. Altijd inzet, meeste wedstrijden behoort hij tot de beste spelers op het veld. Die mag qua score toch wat dichter bij Vd Sande (terechte nummer één) liggen.

38   2  
Steef

Dat de nr 3 een 5,7 heeft zegt alles over dit seizoen.
En onze verwachtingen.

25   9  
Elf Meter

Fans komen naar het stadion voor voetballers in een NAC shirt met NOAD mentaliteit. Het hoeft allemaal niet zo verfijnd, gewoon er 90 minuten vol voor gaan. Dat volstaat.

Helaas bestaat deze selectie uit een mix van teveel schooljongens en 'vedettes' die denken hun plaats op de automatische piloot bij NAC te rechtvaardigen.

Werk aan de winkel voor onze nieuwe TD.

14   3  
Ivo

De 1e seizoenshelft stond in het teken van zeer traag en behoudend voetbal. Waarbij NAC probeerde de bal van achteruit rond te tikken maar daarbij tegen een afjagende tegenstander aanliep. Met als gevolg erg weinig kansen en doelpunten.

Na de winterstop zie ik wel wat lichtpuntjes, maar de slordigheid en wisselvalligheid moet uit het spel. Vooral de passing en de balaannames moeten nog een stuk scherper. De vraag is of sommige spelers dat kunnen. Het is voetballend allemaal erg beperkt. Een type El Allouchi of Haye hebben we nu niet.

20   4  
Wolfmanjack

Ivo jij vond El Allouchi niet vertragend??

21   9  
Schijt aan noad1976

Ik had altijd veel vertrouwen in Hellemons .

Maar hellemons is wel grotendeels verantwoordelijk voor de grote bagger die hij gehaald heeft.

-Cagro
- Plat
- Ligeon
-velthuis
En het doorschuiven van de NACjeugd die gewoon nog niet rijp zijn voor het eerste elftal.

- Banzuzi
- van Schuppen
- 2 x Marijnissen
- Kotzebue


Aankomende zomer Lopen er godzijdank heel veel spelers uit hun contract . Maas kan hier goed mee doorselecteren.

60   3  
Martinus

Lucassen wordt toch wel wat te laag beoordeeld. Is echt het type speler dat bij NAC past. Altijd inzet, meeste wedstrijden behoort hij tot de beste spelers op het veld. Die mag qua score toch wat dichter bij Vd Sande (terechte nummer één) liggen.

34   1  
Nac

@noad1976

Staring is gewoon een goede speler, die bij Twente het net niet heeft gered. Die staan ook bij de eerste 5 ere.

Vertel mij maar waarom hij dan een miskoop is?

Hij is ook afhankelijk van zijn afspeel mogelijkheden vooruit. Hij verovert veel ballen en hij speelt de meeste ballen vooruit.

19   3  
Nacman

Op totaal verkeerde site noad 1976 zijn cijfer een 0 voor intelligentie.

11   3  
leeuw

En nu het cijfer voor NOAD; 1976 X een negatieve reactie op deze site, PROFICIAT !!

7   3  
NACMULTY

Noadje wil gewoon weer even stoken. Hij houdt van aandacht (want dat geeft niemand anders hem).

8   2  
Greve i. Ch

Jullie ook zo benieuwd naar het cijfer
van heer Molenaar ?
Ik schat zo’n 3.5 .

6   3  
Badeend

Scorebordjournalistiek!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een groot deel van de stemmers genegen is om heel simpel te denken en hoge(re) cijfers uit te delen aan hen die een doelpunt maken. Dat verklaart wat mij betreft wel de hoge klassering van Velanas die zichzelf in de krant aardig ophemelt vandaag, maar in de praktijk niet veel aan het team toevoegt. Dat kun je van Van der Sande niet zeggen, dus een terechte koploper wat mij betreft.

7   3  
Ouwe spionkop

Bijzonder teleurstellend tot nu toe dit seizoen.
Met de 3e begroting op de 13e plaats.
Er zullen goede versterkingen gehaald moeten worden om er nog iets van te maken.

24   0  
Fritske d'n Olifant

Jort van der Sande is een speler die me echt verrrast heeft. Ik had bij hem vanuit zijn tijd bij Den Bosch en Eindhoven altijd het beeld van een soort straatvechter, maar bij beschikt ook nog eens over een Bergkamp-achtige techniek en maakt de mooiste doelpunten. Alle lof voor Jort is meer dan terecht.

6   0  
Nac

@ouwe spionkop

Nac heeft een gedeelde 5de begroting met almere city van 2,5 miljoen.

4   4  
JN

Agougil zou wat mij betreft nog wat meer krediet / hogere punten mogen krijgen. Misschien Lucassen nog. Verder is dit de harde realiteit en moeten we onze verwachten (nog meer) temperen, ben ik bang.

14   0  
RaRa

Schoenmaker ook (eindelijk) weg!

7   3  
Ivo

@Wolfmanjack

El Allouchi deed dingen die de tegenstander niet verwachtte en dat maakte dat hij voor NAC in zijn laatste seizoen 13 goals en 15 assists maakte. Dat zijn meer dan prima cijfers voor een aanvallende middenvelder. Je moet er dan wel 2 werkers achter zetten die de gaten dichtlopen en dat was helaas niet altijd het geval. Dat is een gevalletje selectie niet in balans waar we bij NAC al heel lang last van hebben.

Nu zeg ik niet dat je hem terug moet halen, maar zo'n type speler, met een drang naar voren, goede dribbel en schot, kunnen we er goed bij hebben.

10   0  
SjorsNac

Ze zeggen wel eens dat supporters geen zicht hebben op het spelletje of dat er 18.000 coaches zijn die het beter denken te weten, maar ik kan me helemaal vinden in deze puntenverdeling. ;-)

Lucassen begint mij ook steeds beter te bevallen, ook staring lijkt een aanwinst.



4   1  
Judge M.

Maak hem maar aanvoerder!

Hup Jort! Hup NAC!

3   0  
Willem 4,5

Totaal verkeerde en volkomen mislukte 'supporter' en noad noad noad en noad!

0   1  
D'n Klaagmuur

@Ivo: Dat laatste seizoen heeft hij inderdaad boven zijn kunnen gepresteerd. Echter is o.a. het hele trage spel waar hij mede voor verantwoordelijk was de reden waarom we zijn gedegradeerd. Dat je dan uiteindelijk, na 5 jaar, 1 jaar floreert in de Eerste Divisie zegt me dan ook niet zoveel.

2   0  
Maarten

Discussie betreft Lucassen.
Te laag beoordeeld vind ik niet. Positief is dat hij veel energie erin gooit. Vele meters maakt en zowaar ook doelpunten maakt. Toch vind ik hem aan de bal matig en ook verdedigend teveel steken laat vallen. Echt zo'n speler die het moet hebben van arbeid en niet van finesse.

1   1  
scheppioni

@ Maarten
Het was wel fijn geweest als een agougil bv maar 50% overgave van Lucassen had gehad.
Verder eerste helft was NAC onwaardig, hoop nu in 2023 op fitheid van de selectie en er voetballen jeugdige bij in de NAC selectie die wel de intentie hebben om vooruit te voetballen, zeker het grootste talent !

0   1  
Mo

Je hebt geen klitje aan de kont hangen ,wen maar aan deze bagger zonder geld kom je nergens

0   1  
Canjels

Met je eens Maarten! Heeft een beperkt technisch vermogen en tactisch valt er veel te verbeteren. Bij de beelden die ik zag tegen HS liet hij bij de 2-1 ook zijn verdedigende taak liggen door de doelpuntenmaker de score te beletten. ( uit zijn rug laten lopen )! Stond m.i. Gewoon te slapen!

Laad alle berichten na dit bericht in