Wij gaan niet opzij

Scout Schoenmaker junior vertrokken bij NAC

Das Phantom

Scout Lex Schoenmaker junior is vertrokken bij NAC. Dat bevestigt NAC na berichtgeving van BN DeStem. De Hagenees had nog een contract tot eind van dit seizoen,

Schoenmaker junior kwam naar NAC in het kielszog van Mattijs Manders en Maurice Steijn. Het beeld van de scout was vanaf begin af aan niet positief bij de supporters. 

Volgens de krant had de scout dut seizoen alleen nog maar een bijrol in Breda en zou hij beelden van tegenstanders analyseren. De club zou de Hagenees één maand salaris hebben meegegeven, meldt DeStem. 

Bron:
B-Side Rats, NAC, BN DeStem
Terug naar overzicht
36 Reacties
122   10  
ZNDRT-FanaticZ

Prima nieuws.
Zonder precies inzicht te hebben in de werkzaamheden van Lex is het een publiek geheim dat hij weinig tot niets toegevoegd heeft aan NAC.
Hopelijk de laatste nawee van het Tijdperk Manders/Steijn. Wat een zwarte periode is dat geweest. Gelukkig kunnen we nu vooruit kijken. We zijn er nog lang niet maar dit overbodige deel zijn we in elk geval kwijt...

24   5  
@henktietenkie076

Tot nooit

60   11  
Schijt aan noad1976

Mooi oprotten met die meuk van Manders

122   10  
ZNDRT-FanaticZ

Prima nieuws.
Zonder precies inzicht te hebben in de werkzaamheden van Lex is het een publiek geheim dat hij weinig tot niets toegevoegd heeft aan NAC.
Hopelijk de laatste nawee van het Tijdperk Manders/Steijn. Wat een zwarte periode is dat geweest. Gelukkig kunnen we nu vooruit kijken. We zijn er nog lang niet maar dit overbodige deel zijn we in elk geval kwijt...

49   8  
Breda83

“Groot was de bijdrage van Schoenmaker in zijn Bredase periode desondanks niet. Bekend is wel dat hij begin 2021 achter de komst van Darren Maatsen (Quick Boys) zat en zich sterk maakte voor Anco Jansen (FC Emmen). Beiden flopten in Breda.”

En daar heeft hij dan gewoon geld voor gekregen, manmanman.

36   43  
RaraNAC

Neeeeeeeee wat een gemis! Schande! Wat een wanbeleid! Iedereen ontslaan! N=B bakt er niks van! Ik wil City!

29   1  
The Cosmic Gate

Wie ? 🫣

28   1  
Bob Latchford

Opgeruimd staat netjes! En door…..

42   17  
Jeffrey

"Celtic heeft een akkoord bereikt met het Japanse Urawa Red Diamonds over de diensten van Giorgos Giakoumakis."

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=413539

Dit kan zomaar eens betekenen dat Schalk naar NAC mag/ kan!

26   3  
Nacman

Mooi kan lokhoff die rol straks opvullen als er een nieuwe trainer is.

44   7  
Zwampie

Ik.j

Ik heb niks tegen schalk, maar waar wordt nu op gebaseerd dat hij een leider is of dat hij de ervarende speler is die we missen oftewel nodig hebben. Niet alle spelers passen weer opnieuw bij NAC.
Vooropgesteld kraak ik hem ook niet af, maar denk dat er weinig weten hoe hij momenteel levert en of hij er direct staat. Wordt hij dan de volgende speler die voor elk verlies de zondebok wordt omdat hij het maar effe mot laten zien en niet doet.
Zie liever een onbekende komen waar geen verwachtingen van zijn maar die er wel meteen staat en levert.

8   4  
Bredaaaaa

Haha ik zal je missen. 🤪

16   3  
Kinderkaartje


Mooi.

16   3  
Badeend

Heeft - voor zover ik weet - helemaal niets toegevoegd aan NAC, dus dit lijkt me een hele logische actie.

Volgende stap op weg naar Ons Goeie Ouwe N. A. C.

28   8  
JN

Schalk zou in de huidige 3-5-2 formatie prima passen ten koste van De Rooy. Velanas naar het middenveld met Staring en Agougil. In een 3-spitsensysteem lijkt me niet dat ie nodig zou zijn.

En tja…. Schoenmaker… is in een functie gekomen waar hij niet hoort. Bij een club waar hij niet hoort. Succes bij je volgende uitdaging, ofzo.

24   2  
Judge M.

Het lijkt me logisch dat een nieuwe TD het scoutingapparaat vormgeeft. Maas begint 1 februari en waarschijnlijk tot die datum wordt Lex Jr. betaald.

Schone lei en opnieuw beginnen, nu hopelijk met wat meer databorging.

COME ON NAC!

36   5  
Rade Bogdanovic

Het laatste stukje Haagse kliek weg. Wat een rotzooi hebben ze er van gemaakt. Spelers van het kaliber Maatsen.. man man man om te janken

18   1  
Kopspion

Die Schoenmaker heeft volgens mij echt helemaal niks gedaan voor onze club
Toch knap dat ie het nog zolang heeft weten vol te houden hier

16   6  
witzwartgeel

Sportief gezien is men het nu dus echt helemaal opnieuw aan het inrichten en opbouwen. Prima! Benieuwd hoe ze het nieuwe scouting orgaan inrichten. Is al met al incl. de jeugdopleiding/begeleiding toch het belangrijkste binnen een voetbalclub om tot een winnend en herkenbaar NAC 1 te komen wat zich blijven in de eredivisie weet te vestigen.

Mbt Schalk zolang het in de visie van Maas past vind ik alles prima. Vertrouwen in Maas, het toezicht van Pierre en de ervaring van Ton.
Dat is toch het fundament voor de toekomst.

24   3  
Ivo

Na dit seizoen zijn de laatste figuren uit de periode Manders/Steijn weg. Een periode waarin binnen NAC een machtsstrijd plaatsvond waar niet het belang van NAC, maar belang van ego's centraal stond.

Over Schoenmaker Jr. kan je niet veel zeggen. Hij adviseerde, maar hakte niet de knopen door. Dus we weten niet welke spelers uit zijn koker zijn gekomen, en welke spelers hij heeft voorgesteld die uiteindelijk niet kwamen.

18   2  
Volksclub NAC

Mooi dat deze laatste persoon uit de kliek Manders/Steijn eindelijk weg is! Hopelijk worden er deze week versterkingen gepresenteerd

9   8  
John

Hoe gaat het eind van het seizoen met velanas nou aflopen? Gaan ze nog een contract onder z'n neus schuiven of transfervrij laten gaan?

28   4  
Nick-air

Logisch gevolg van de aanstelling van Maas. Maas moest destijds plaats maken voor Lexie, nu zijn de rollen omgedraaid

10   3  
Nick-air

@John, misschien heeft Velanas al lang een aanbod gekregen. Maar de speler zelf moet dat ook willen.

8   40  
Bredaaaaa

Lekker bezig N=B. Lex jr eindelijk weg. Zo blijven echte toppers over zoals Eric Hellemons, Molhoek etc.

8   8  
Maarten

Beste nieuws tot nu toe in 2023

7   7  
Scheppioni

Heel mooi !

22   13  
Van Flieger

Deed de laatste 6 maanden al helemaal niks meer, waarom is hij er in september niet al uitgeknikkerd?

9   5  
Ed

Schoenmaker blijf NU wel bij je leest.

9   5  
GJ_NAC

Yes...Yes...Yes!

Alleen jammer dat hij nog genoemd wordt als scout. Als er iemand geen scout is en daadwerkelijk niks heeft gebracht is het wel Schoenmakers Jr.

Hij was net zo nuttig als scout als Jethro op linksback!

14   1  
D'n Klaagmuur

Als je met spelers als Maatsen en Janssen aan bent gekomen en niet verder dan dat dan ben je gewoonweg geen knip voor je neus waard. Iedere stagiair met een bestand aan voetbalspelers kan op die manier de zogenaamde scout uithangen.

Als scout dien je je tijd te investeren in wedstrijden bezoeken op alle niveaus van jeugd tot prof in binnen en buitenland.

Iedere scout die dit niet doet is weggegooid geld.

11   0  
fvf6

Prima nieuws heeft helemaal niets betekent voor NAC

7   1  
Ome Cor

Weer een kostenpost minder

1   7  
Ernie

Bij NAC is al een eeuwigheid geen goede scouting, ook vóór Schoenmaker Jr. Maar sommigen worden blij van dit bericht. Een goede TD maar ook een goede scouting is essentieel voor een Bvo.
Waar blijft trouwens de nieuwe AD?

0   3  
Rolf

Hij hangt uit 🇾🇪

1   0  
scheppioni

weg met da aso volluk !

0   0  
Subnactief

Gelukkig die is weg. Met zijn Dervite, Gersbach, Karami, KaiKai, Tomas Marijnissen, Mc Nulty, Sanchez, Velthuis, Vet, Herrmann.

En die Hilterman kon er ook niks van, evenals Velanas.

Laat dat scouten maar aan het netwerk van Ton en Pierre over. Die weten hoe het moet. En Maas natuurlijk, onderschat Maas niet. Die gelooft heilig in Peter " 2 maanden" Hyballa", waarvan we weten dat die gewoon naar Yadran loopt om zijn verhaal te vertellen zodat iedereen kan lezen wat hij van de directie vindt. Zo'n trainer moet je hebben, daar kun je een club mee opbouwen.

Laad alle berichten na dit bericht in