Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - FC Eindhoven (2-2)

Thiestemberg

De NAC-carnavalsvrijdag werd niet het feest waar we op gehoopt hadden. Na een aardige eerste helft waar twee bevliegingen van Janosek NAC op een marge van twee brachten ging het in de tweede helft als nog mis. FC Eindhoven kwam twee keer door de verdediging en kwam terug op 2-2. NAC was niet bij machte om het nog om te draaien. Garbett kreeg nog de grootste kans, hij schoot in de laatste seconde op de lat. Zoals altijd beoordeel je de spelers hier!

B-Side Stats: NAC - FC Eindhoven (339 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
B. Lucassen
-
C. Martina
-
J. Van den Bergh
-
Manel Royo
-
D. Janosek
-
Fredrik Jensen
-
P. Sejdiu
-
E. Ómarsson
-
R. Kuijpers
-
A. Omgba
-
M. Garbett
-
Casper Staring
-
Sigurd Haugen
-
Jean-Paul van Gastel
-
A. Omgba
5,6
R. Kuijpers
4,8
E. Ómarsson
5,0
P. Sejdiu
5,5
Fredrik Jensen
6,0
D. Janosek
6,8
Manel Royo
6,0
J. Van den Bergh
6,9
C. Martina
5,1
B. Lucassen
5,9
R. Kortsmit
6,2
Jean-Paul van Gastel
2,6
Sigurd Haugen
4,2
Casper Staring
3,7
M. Garbett
3,9
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - FC Eindhoven 156 reacties
87 Reacties
21   4  
Kees076


Dan kon je 100k krijgen voor een trainer die zelf weg wou en die totaal niet bij NAC past… nee wij houden hem aan z’n contract om vervolgens niet te promoveren en om aan het einde van het seizoen zijn contract niet te verlengen….Hup NAC

13   5  
Thiestemberg Deze gebruiker is een admin

Door een technisch probleem is er een reactie die niet door de beugel kon blijven staan onder ons liveblog. Deze was in de back-end verwijderd maar stond nog wel op de site. Dat artikel hebben we offline gehaald tot dit is opgelost. Dank voor iedereen die ons op die reactie wees!

21   4  
Kees076


Dan kon je 100k krijgen voor een trainer die zelf weg wou en die totaal niet bij NAC past… nee wij houden hem aan z’n contract om vervolgens niet te promoveren en om aan het einde van het seizoen zijn contract niet te verlengen….Hup NAC

15   0  
Windy City Rat

Allemaal een stripke (1) voor het individueel en collectief falen om deze easy win over de streep te trekken. Hopelijk worden ook intern eindelijk eens conclusies getrokken na deze schaamteloze vertoning.

16   1  
Elf Meter

Een goed begin en daar is alles mee gezegd. Omzettingen en de kwaliteit van de wisselspelers leidden het verval in.
Staring: voetbalt als een kleurenblinde B-junior, die na afloop zijn tenuetje schoon inlevert.
Garbett: vooral druk met zichzelf, mist de scherpte die nodig is in het profvoetbal.
Haugen: parodie op een spits. loopt erbij als een balletdanser. Hoe is hij in het betaald voetbal beland?

Eveneens teleurstellend toch ook onze aanvoerder. Die bij beide tegengoals op 2 meter van zijn tegenstander stond en te laat kwam om in te grijpen. Cuco heeft een jasje uitgedaan t.o.v. vorig seizoen.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw.

12   2  
Een ander geluid

Ik heb toch echt wel hogere cijfers gegeven. NAC voetbalde Eindhoven de eerste helft behoorlijk van de mat. Je ziet de kwaliteit in de groep. Eindhoven was gezapig en legde zich neer bij de suprematie van NAC. Dan zie je het van je weglopen de 2e helft. De wissels zorgden niet voor energie maar voor meer dominantie bij Eindhoven. Dan de 2-2. Wel 10x had nac al de mogelijkheid een speler neer te halen of vast te houden. Nee, het gogme was er niet en de 2-2 is een feit. Als Arne Slot onze coach was geweest gisteren hadden we 3 - 1 of iets dergelijks gewonnen. Pijnlijk maar waar. Ik zie met deze groep mogelijkheden in de play offs...want meer zit er helaas niet meer in.

10   3  
Ice

@Bsiderats, volgens mij zit er een bug in de stemmogelijkheid. Het is namelijk mogelijk om JP van Gastel een cijfer te geven hoger dan een 0! Is het mogelijk om dit op te lossen? Deze lamzak verdient dit niet namelijk.

7   2  
Meeberg66

In ieder geval hebben we na 24 wedstrijden 36 punten.
Vorig seizoen hadden we na 24 wedstrijden 34 punten.
En we staan op een Play-off plaats met nog 1 wedstrijd tegoed.
Meer positiefs is er niet te melden

5   2  
markenaa

@THIESTEMBERG

Je verbergt tientallen reacties om 1 reactie die niet door de beugel kan. Waarbij direct na die reactie al door mening supporter eronder gereageerd is dat die opmerking niet kan.

Laat alle reacties zichtbaar en geef aan dat die ene in de backend al weg is maar een probleempje in de frontend toont hem nog. Lijkt me beter dan alles verbergen... de goedwillenden en de kwade.. enz..

5   6  
Ernie

Natuurlijk slapers het ligt allemaal aan de trainer. Zeer voorspelbaar passeren de namen Hyballa en Vreven weer. Hoe simpel kan je zijn?
We hebben een selectie waar best wel kwaliteit in zit. Alleen moet je niet vergeten te voetballen Natuurlijk. Daarom krijgen alle spelers een 1.

10   2  
Henri

ADO neemt weer een oud NACcer in dienst, namelijk Timothy Derijck. Als ik nu zo’n Joris Mathijssen vergelijk met Peter Maas dan is dat toch wel een wereld van verschil. Wat PM bij NAC heeft gedaan en doet weten we allemaal. JM denkt echter projectmatig in stappenplannen. Plan 1 is promotie uit de KKD. Wat heb je daar voor nodig? Een trainer met de nodige ervaring, die de KKD kent en weet wat er nodig is om te promoveren. Zorgt Kalezic voor mooi verzorgd, aanvallend voetbal. Nee, vaak defensief, maar hij behaalt wel resultaten. Ervaren spelers die weten wat de KKD inhoud, vooral fysiek en wat promoveren is, denk aan Veerman, Van Mieghem, Marsman, Vlak, maar ook een Van der Sande en Schalk. Nu haalt hij T. Derijck tot het eind van dit seizoen want Timothy kent de ploeg/club en past in de fase waarin ADO nu verkeert.
Mathijsen heeft maar één doelstelling voor dit seizoen: PROMOVEREN.
Als dit lukt komt Plan 2: Handhaving, ook daar heeft hij ervaring voor nodig en zal het vertoonde spel hem een zorg zijn. Als je als club het eerste jaar in de ere hebt overleefd kun je echt gaan bouwen aan een eigen speelstijl in een team dat bestaat uit jonge talenten in samenspel met routiniers. Dan kun je langzaam maar zeker geld gaan verdienen.
Bij NAC willen ze alles te gelijk: promoveren, aanvallend spelen, jonge talenten opleiden en voor relatief veel geld verkopen. Echter iets in het leven opbouwen doe je nu eenmaal stap voor stap. Of het nu je persoonlijke carrière is of je eigen onderneming. Sta je met een goede basis in de ere dan kun je net als een FC Twente door gaan bouwen, maar wel in een organisatie die staat als een huis. Dus o.a. met een topsportcoördinator.
Er zal in het begin niet veel verkocht kunnen worden, maar éénmaal in de ere ga je ook veel meer verdienen aan verkochte spelers. Omgba zal rond de 2 miljoen opleveren. Excelsior vraagt voor Driouech zo’n 4-5 miljoen euro. Het duurt iets langer, maar op termijn ga je veel meer verdienen.
Maar ja, projectmatig denken en handelen kan niet iedereen.

8   1  
markenaa

Ik voel weer een:

- we moeten elkaar eens goed de waarheid zeggen
- we mogen allemaal wel eens in de spiegel kijken
- de echte wil om te winnen is er soms niet, waar dat aan ligt?
- we missen een - over mijn lijk - mentaliteit
- op de training gaat het allemaal goed
- door de komst van 2 nieuwe spelers moeten er weer nieuwe automatismen komen
- niet iedereen is al wedstrijdfit
- je mist karakter in de ploeg


Overigens is de selectie heel zorgvuldig ook op karakters samengesteld. Dit werd afgelopen week in het Peter Maas interview herhaald, specifiek op de 2 nieuwkomers. Dus dat daar nou juist een compleet gebrek aan is (al jaren) is toch wel vreemd.

7   4  
IBIO

Eindhoven had gisteren de betere kansen, en was zeker niet slechter dan NAC.
We hebben een trainer die al liever weg was en NAC is een vreemdelingenlegioen waarbij de helft er volgend jaar niet meer is.

Bijna niemand in dit NAC lijkt trots te zijn om voor NAC te spelen

11   1  
SjorsNAC

Wat mij ook opviel is dat wijzen en schelden naar elkaar, goed maar je merkt dat het niet echt een team is. Ik zie hakjes, overstapjes maar ze voelen elkaar niet aan wat voor frustratie zorgt. Verder is vd bergh de enige die mij kan bekoren in dit elftal.

7   3  
Wil

Tjaa, Peter Maas ziet niet dat de trainer FAALT!

DUS WE HEBBEN EEN DUBBEL, dus zeer ernstig PROBLEEM: Zowel td als trainer FALEN!

9   2  
De vlekkenverwijderaar

Gisteravond die treurnis weer eens aangezien. Twee mooie acties van Janosec verbloemen de onkunde van dit elftal en vooral de onkunde van de trainer. Er ontbreekt een écht plan om dit elftal te laten functioneren. Het laffe voetbal werd weer eens afgestraft door toch geen wonderploeg, of is Eindhoven een topploeg? We hebben het steeds over de playoffs, geen flauw idee wat we daar te zoeken hebben. Weet zeker dat er een flink aantal binnen NAC zich de haren uit het hoofd trekken dat ze van Gastel niet hebben laten gaan en de ton hadden gepakt. Dit is bij uitstek de slechtse trainer van de afgelopen 10 jaar. Hyballa heeft veel fout gedaan en was niet te handhaven met zijn " de zweep erover" aanpak, maar hij had wel een plan hóé er gespeeld moest worden. Van Gastel weet dat niet en heeft van dit elftal een stelletje angshazen gemaakt die écht wel kunnen voetballen maar waarbij visie hoe? onbreekt.

7   1  
ennaojseejer

De selectie is inderdaad ondermaats, maar kan wél voetballen, kijk maar de eerste helft. NAC zou met deze selectie met 2 vingers in de neus voor play-offs mee moeten doen (alleen W3, Rjc, Ado en misschien Grun zijn echt beter) . Maar er klopt ergens iets helemaal niet bij NAC, waardoor de spelers er niet meer in geloven lijkt het

12   2  
Marti

Toch had ik liever die € 100:000 gexien dan nu nog van gastel voor de groep !

8   2  
Vlugge Japie

Hoewel de routines aanvallend nog ontbraken, domineerde je de eerste twintig minuten. Na een blessure van je diepgaande vleugelaanvaller kies je ervoor om een trage middenvelder op die positie te zetten en een middenvelder erbij.

Omarsson kwam niet in z’n spel in de spitspositie. Als hij zich liet uitzakken, kon hij af en toe aardig meedoen.

Dit was het uitgelezen moment om Omarsson meer in z’n kracht te zetten op de linkervleugel. En Boere, wekenlang verkeerd gebruikt in een 4-4-2 systeem, kan alleen maar kaatsen. Toevallig is dat ook het enige wat je nodig had met zulke goede voetballers eromheen. En ook Haugen inbrengen, was een veel betere optie geweest dan Janosek op links en Garbett op het middenveld.

Dit was de eerste fout, na eindelijk een keer voor een offensief elftal gekozen te hebben, JP.

In de tweede helft wordt ook de andere moegestreden vleugelspeler eruit gehaald. Eruit gehaald voor wederom een middenvelder. Er waren genoeg andere keuzes.

En dan verwijt je het elftal dat ze niet de juiste mentaliteit hebben? Niet het karakter? Geef eens een keer zelf het goede voorbeeld!!!

9   1  
Henri

Peter Maas geeft inderdaad aan nauwkeurig te kijken of spelers karakterologisch wel bij dit NAC passen. Doet hij dat ook bij de trainersstaf. Passen die qua karakter en dynamiek bij NAC.
Ik heb al eerder geschreven dat er moet komend seizoen een totaal nieuw TS moet komen. TL is uitgeblust en ik moet ook zeggen enorm teleurgesteld te zijn in hem. In de periode Steijn gaf ik hem het voordeel van de twijfel. Achteraf gezien ten onrechte. Als je 8 jaar in met name in Duitsland hebt gewerkt met goede trainers als Huub Steevens, Dieter Hecking en een top TD als Klaus Allofs en je geeft dan aan dat je geen netwerk in Duitsland hebt, dan zakt daar echt mijn broek van af. Wat heb je dan die 8 jaar daar gedaan? Echt verschrikkelijk. En met zo'n man wil je dan een club opbouwen. Ik denk zelfs dat NAC Van Gastel heeft gehouden omdat TL niet bereid was, lees te lui, om de verantwoording tot het eind van het seizoen over te nemen. Hij had er waarschijnlijk de kracht niet meer voor om in Jolings termen te spreken. Van Gabor ben ik ook niet overtuigd of hij een trainer is die op zoek is naar nieuwe ontwikkelingen op het keepersgebied. Dit wat een Ten Rouwelaar en eerder Arno van der Zwan wel deden en nog steeds doen. Het vak verder ontwikkelen.

10   4  
Arie

Enige schuldige is Van Gastel. Het liep vrij aardig rond de 1-0. Toen ging Kuijpers eruit, waarom? En het systeem veranderde. Janosek naar links, hopeloze Garbett erbij en alles zakte weg. De wissels in de 2e helft waren nog erger en in de categorie Robben op het EK 2004. Alles stortte in.
Alsof je bij 1-0 en 2-0 niet gewoon voor 3,4,5,6,7-0 meer mag gaan.
Van Gastel exit, want hij leert nergens iets van.

10   2  
Baosje

Mensen het is kut

Kut elftal
Kut trainer
Kut technische staf
Kut TD
Kut AD...ohh wacht..die is er niet
Kut RVC
Kut commissaris van Hooijdonk
Kut sfeer
Kut publiek
Kut catering
Kut plastic bekers
Kut KKD
Kut scheidsrechter
Kut Hans Kraaij
Kut ESPN
Kut vrijdagavonden
Kut stand op de ranglijst

Maar dat is het al 40 jaar bij NAC
Ze leren het toch nooit

Vergeet er nog 1

KUT PRUTSERS

9   3  
Grote Kerk

Zet Pierre van Hooijdonk en Peter Maas ook bij de begeleiding erbij aub! Dan kunnen we die ook een 1 geven.

7   1  
kopspion

Nu verwijt prins carnaval van Gastel zijn ploeg van alkes en nog wat
Maar die pipo zal niet bij zichzelf ten rade gaan waarom het absoluut fout ging vanaf het moment dat dansmarieke Staring in de ploeg kwam …?

5   1  
Canjels

Wat mij opviel was dat de wissels bij NAC niet , maar bij FC Eindhoven wel het gewenste resultaat ging opleveren. Ook was m.i. de tweede ploeg uit de Lichtstad conditioneel sterker in het laatste deel van de wedstrijd. Nog heel wat werk aan de winkel om zeker te zijn van de play-offs.

6   4  
Wanny

Waarom wordt Boere niet meer gebruikt? Je mist iemand die je in de 16 kunt aanspelen en waar Omarsson en Janosek omheen kunnen voetballen.

Een gast als Ralf Seuntjens, Henkie Veerman, Michiel Kramer.

7   0  
Baosje

@Canjels

Play-offs met dit elftal en deze instelling
Astumblieft niet zeg

13   0  
Confuus

Ik geloof best dat Maas de selectie heeft samengesteld op dezelfde karakters, daar is hij namelijk prima in geslaagd.
Allemaal kut karakters die spelen zonder hart, zonder trots zonder passie en zonder wij gevoel.
Denk ook niet dat dit de bedoeling was toch?
Gisteren was in werkelijk elk opzicht geen enkele chemie, voetbalinzicht en de wil om te winnen te ontdekken.
Absolute dieptepunten waren de invalbeurten van Staring en Garbett, iets wat ik zelden heb gezien en heb meegemaakt.
Staring voert niks uit laat zijn man lopen en ziet het allemaal wel, Garbett haalt het bloed onder ieders nagels uit, een kwal pursang die alleen met zichzelf bezig is en totaal niet aan de club denkt.
Een omgekeerde vorm van agressie altijd in negatieve zin en nooit op voetbaltechnisch gebied.
Kijk eens naar die laatste kans, meer hoef je niet te zeggen toch?
En maar zeuren en maar blessures faken
Nooit meer opstellen die etterbak.
Zulke mensen horen niet bij NAC.
Kritiek op Haugen snap ik niet, er komt gelijk venijn en werklust in je ploeg wat we ook gisteren weer helaas niet van Omarson en Patriot konden zeggen die beiden in alle opzichten faalden.
Dan die zogenaamde blessure van Jensen, A snap ik totaal niet dat hij daar blijft liggen in deze fase waarin je een 2-1 over de streep moet trekken, ik vind hem bijna een kopie van Garbett.
En B, kwam er niemand op het idee om een speler van Eindhoven over de omheining te schoppen, hoe kan je die lui 1 minuut lang een rondo laten maken.
Dan speel je niet met je hart en dan wil je niet ondanks alles winnen.
In 3 wedstrijden verspeel je 7 punten en had je er goed voor gestaan.
Wat hebben wij in de nacompetitie te zoeken?
En wat moeten wij in de ere?
De sfeer was gisteren ook kut.
En op de sponsortribune en later in de businessclub was het vergeven van tuig wat uit was op rellen en continu provoceerden ze stonden ook stijf van de drugs en daar zit jij dan tussen met je gasten.
Dat NAC daar niets aan doet snap ik niet, ik heb me gisteren kapot geschaamd voor de gasten die ik bij me had.
Glazen werden voor onze voeten op de grond gegooid en personeel werd geïntimideerd.
Er is ook nauwelijks beveiliging van formaat het zijn veelal nog kinderen, echt schandalig.
We hebben ook een paar keer eigen rechter moeten spelen dat kan nooit de bedoeling zijn.
Kijk de scheidsrechter was zwaar kut begreep er weinig van , Eindhoven was niet sportief en die gewisselde Marrokaan was de tribune aan het provoceren ook daar had tegen opgetreden moeten worden, het is gewoon alles op een hoop wat steeds tegen ons werkt.
Het is niet leuk meer.
Het avondje NAC is verdwenen.

5   2  
ome cor

@HENRI
10-02-24, 10:26
NAC heeft ook wel eens namen gehaald met historie en eredivisie ervaring en hoe liep dat af ?
Ik heb iets in mn hoofd zitten van rechtstreekse degradatie in 2018/19 met namen als Te Vrede, Kastaneer, Rosheuvel, Gersbach, Dervite, en talentjes als Leigh en van Leer.

Ik mag hopen dat als we ooit een keer promoveren dat we dan niet een bij elkaar gekocht zooitje hebben met uitbollende vedettes en jong spul wat hier alleen maar zit voor een transfer.... en wat de eredivisie in gaat om te spelen voor de plekken 16, 17 en 18.

6   1  
Dun Henk

Door ziekte helaas de wedstrijd thuis moeten kijken.
Tot de wissel van Kuijpers ging het aardig. Al gebeurde er ook weinig na de 1-0, maar er was iig weinig aan de hand.
Vanaf toen begon het ouderwetse JPvG voetbal weer.
Wat mij echt opviel was dat JP ze allemaal naar voren stond te schreeuwen maar dat er echt weinig tot geen reactie uit kwam bij de spelers. Ook viel op dat de spelers vaak iets naar elkaar schreeuwden of gebaren maakten.
Het is dus absoluut geen team heb ik het idee en ze zijn totaal niet bereid om voor deze trainer door het vuur te gaan.
Het scenario van de tweede helft is denk ik voor iedereen wel duidelijk.
De commentator verwoordde het precies goed: Weijs doet wat van Gastel totaal tegenovergesteld doet: aanvallend wisselen.
Je voelde aan alles al dat de 2-2 ging vallen en toen.... toen was er geen aanvaller meer over want die had meneer allemaal gewisseld voor middenvelders.
Het zou te makkelijk zijn om alles op de trainer te gooien, maar ik vind het eeuwig zonde dat je deze man niet hebt laten gaan en die 100.000 euro aan je neus voorbij hebt laten gaan.
Het is overduidelijk geen match, de zoveelste niet, en dat ga je aan alles merken. Aan de spelers, de sfeer en weinig mensen die nog zin hebben om naar NAC te gaan.
Ik had vorig jaar rond deze tijd echt weer hoop gekregen dat het goed ging komen en het was echt weer leuk om naar NAC te gaan. Maar we zijn een jaar verder en we zitten in precies dezelfde kut situatie.
Ik zou bijna gaan hopen dat we de play-offs niet gaan halen en het seizoen snel ten einde is.

6   1  
Gjoewie

Zie het eens voor je (en ik weet zeker dat veel van jullie dit wel eens in het echt gezien hebben): een jochie van een jaar of zes die tijdens het spelen op het schoolplein knalhard onderuit gaat, waarna je denkt dat ie minstens iets gebroken moet hebben. Hij krabbelt overeind, kijkt eens naar de binnenkant van zijn handen, veegt het vuil eraf en kijkt dan beteuterd om zich heen. En als dan blijkt dat niemand hem aandacht schenkt, begint hij onbedaarlijk te huilen. Niet omdat hij gevallen is, niet omdat hij zich pijn gedaan heeft, maar omdat hij geen aandacht krijgt.
Ik heb gisteren twee van dat soort jongetjes op het veld zien lopen: Kökcü van EIndhoven en Garbett van NAC. Vooral die Kökcü is verschrikkelijk flegmatiek. Hij geeft een verkeerde pass, precies bij de tegenstander in de voet, die er meteen mee vandoor gaat. Kökcü kijkt naar de plaats waar hij de fout gemaakt heeft, blijft gewoon stil staan, onderneemt niets om zijn fout te herstellen. Maar hij maakt dan een mistroostig gebaar, alsof hij plotseling beseft dat het geen zin heeft om boos te zijn op zijn ploeggenoten, die volgens hem natuurlijk op de verkeerde plek stonden. Dan schudt hij het van zich af, concentreert zich weer op de wedstrijd en laat vervolgens een stel weergaloze acties zien. Zo gauw hij een echte trainer krijgt, wordt het een goede voetballer.
Het enige verschil met Garbett is dat de laatste niet half zo goed kan voetballen. Laat ik er verder maar niets over zeggen.
Hoe krijg je het in je hoofd om als trainer bij een 2-0 voorsprong een aanvaller en een middenvelder te vervangen door een middenvelder en een verdediger? De hele organisatie moest omgezet worden, de balans was ineens helemaal weg uit het elftal, de spelers wisten niet meer wat ze moesten doen. Met twee vingers in de neus maakte Eindhoven twee doelpunten, als ze nog aangezet hadden, zouden ze de wedstrijd gewonnen hebben.
Waar we voorheen slechte eerste helften speelden en goede tweede helften, is het nu net andersom. Tegen de Graafschap controleerde NAC de eerste helft en was je verwonderd dat uit die vijf halve en een hele kans niet een doelpunt was gevallen. Tegen Eindhoven speelde NAC in de eerste helft een gewonnen wedstrijd. Dat had toch echt anders gemoeten en dat valt de trainer en de technische staf heel erg aan te rekenen.
Die Haugen raakt momenteel geen pepernoot, ik snap niet waarom je die er bij zet.
En waarom blijven volharden in die handbaltechniek. Als er een club is die het neerzetten van de bus in het eigen strafschopgebied tot kunst verheven heeft, is het Eindhoven wel. Met vijf verdedigers en drie middenvelders, het is alsof je het NAC onder PH ziet voetballen! En weer iedere keer gaat NAC de hoek in en moeten ze de bal terugleggen, omdat 8 man in het strafschop gebied van Eindhoven keurig meeplooien. Twee of drie keer werd een aanval door het midden opgezet, met de snelheid en de creativiteit van Omgba zorgde dat voor wanhoop in de Eindhovense verdediging. Een keer leverde dat een vrije trap op, waaruit Janosek scoorde, een keer leverde het een scherpe counter op, waaruit Janosek andermaal scoorde. Kat in het bakkie, zou je zeggen, wedstrijd gewonnen.
Nadat Eindhoven drie verse krachten in bracht, zag je nauwelijks verschil. Sommige aanvallers liepen wel wat harder dan de jongens die ze kwamen vervangen, maar kwalitatief was het zeker niet beter. Ik zou er als trainer nog een aanvaller bij gezet hebben, Boere desnoods, en/of Marijnissen, omdat Omarsson er doorheen zat. Maar een extra verdediger om de voorsprong te verdedigen. Hoe laf! En hoe dom! Want ineens stonden wij met vijf verdedigers! Waar er met 4 verdedigers in de eerste helft niet één in ging, kregen we met 5 verdedigers twee doelpunten tegen.
Jan van den Bergh was weer het beste van het veld. En ik ben erg tevreden met de twee nieuwe spelers, Royo en Jensen. Hoewel Kortsmit in de eerste helft goed keepte, maakte hij een blunder bij de eerste goal van Eindhoven. Ik vind het nog steeds geen betrouwbare keeper.
De wisselwerking tussen Lucassen en Sejdiu gaat steeds beter. Als ze maar geen voorzetten vanaf de achterlijn geven. Links kwam Rojo iedere keer goed mee naar voren, wat een verademing is dat! Jensen doet waarvoor hij gekomen is, ballen afpakken en stofzuigen. Als bonus geeft hij mooie steekballetjes, de samenwerking met Omgba zou iets beter moeten.
De laatste kan vlotjes mee bij de Nerds, ik neem aan dat hij daar al op de radar staat, omdat hij er in de jeugd gevoetbald heeft. Hij is echt goed voor de subtop van de eredivisie.
We zouden er verder goed aan doen om Janosek een contractverlenging aan te bieden. Hij heeft een rare motoriek, hij heeft veel ruimte nodig bij het aanzetten van een sprint, maar hij heeft een heerlijke pegel in zijn rechtervoet.

8   0  
BP

Jp kan er natuurlijk nix aan doen dat er niet ingegrepen word terwijl Garbett geblesseerd op grond ligt maa is wel verantwoordelijk voor het speelplan en wisselbeleid ism overige stafleden, waarbij TL alleen maar de bank warm zit te houden.
Mag aannemen dat contract JP niet verlengd gaat worden, wanneer wordt dit bekend gemaakt en zijn er al mogelijke opvolgers in beeld of gesprekken meegevoerd ?? Wie wil er instappen, ere of kkd is wel verschil natuurlijk

11   0  
Wil

Die DOMME Van Gastel is boos op zijn spelers........ Hoe dom kan je zijn!

Van Gatel en Maas moeten vooral boos zijn op zichzelf!

5   2  
Theoden King

Ik ben niet in het stadion geweest, dus ga ik geen punten geven.

Maar de wedstrijd verliep wel weer ultiem des-NACs. Laat ik het daar op houden.

6   1  
Yellow1912

Allemaal onvoldoende, gewoon wanprestatie van de spelers en de mensen die er voor opgeleid zijn. Alles mislukt.

7   1  
MVG

We hebben gewoon een lamlendig elftal dat motivatie niet bij zichzelf kan oproepen... buiten lucassen en van Den Berg om zie ik niemand die uitstraalt dat ie elk duel wil winnen.
Dan hebben we ook nog eens een trainer die liever in Turkije had gezeten... spelers gaan ook voor hem niet door het vuur...en de trainer verliest liever niet dan dattie wint

8   0  
Mocro Naccer sinds 92

We komen toch naar het stadion zodat we actie zien en dat er geschoten wordt op goal.
Niet dat er rond gespeeld gaat worden net als bij handbal zonder dat er iets gebeurd
En het begint allemaal
Met die Martina , die denk lekker rond spelen die bal dan kan ik op mijn leeftijd zelfs nog heel lang mee in dit spel . Hij wordt zelfs boos als iemand drang naar voren heeft , hebben jullie dat gezien .

Met alle respect voor omarsson , maar dit dit huidige nac en dit spel past hij totaal niet . Enige wat hij doet is achter de bal aansjokken wetende al dat hij de bal niet gaat halen. Niks ten nadele van omarsonn want met een aanvallend anders spelend nac zal hij zeker wel een topper zijn

Eindhoven heeft de bal en bij 4 keer rond spelen hebben ze al een doelpoging. Zo moelijk is het allemaal niet lijkt toch.

Wat een top speler is die van den Bergh toch . Echt de beste bij nac en kan zo mee bij een as of Twente en zal zeker minimaal 4 miljoen waard zijn .

Nac speelt het saaiste voetbal van het betaalde voetbal op dit moment . Keepers van de tegenstanders hebben bijna niks te doen helaas
En die trainer daar begin ik niet eens over schijterd

6   1  
Zo is dat!!

Is onze trainer al weg?! Want ik wil graag naar nac, maar niet met hem! Wij als achterban moeten echt iets gaan ondernemen!

Daarnaast ben ik echt van overtuigd dat dit team echt goed kan voetballen! Alleen de tactiek is niet goed, en paar spelers zijn ook klaar met de trainer is mijn gevoel, want die laten gewoon mannetjes lopen of zetten niet door bij tweede bal.

Pijnlijk om te zien hoe we de tweede goal tegen krijgen. Je speelt thuis en daar laat je zeker niet het kaas van je brood eten. Dan zie ik echt liever geel of rood, maar niet zo wat gisteren gebeurde!

Daarnaast mis ik echt op de tribunes de dreiging van liederen wat in ons huis laten gebeuren, nee we gaan vrolijke liedjes zingen na de staking. Eindhoven had het moeten voelen.

Ik blijf er maar op hameren de sfeer moet beter! Het moet kolken in Breda! Met angst moet de tegenstander naar nac komen!! Nu is het ben je uitvorm, ga tegen nac spelen voor vertrouwen! Laat ze 60 min aan de bal en daarna geven we gas.


Zo is dat!!

11   0  
DR.

Ja, allemaal weer typisch des NAC's. Jantje zei het helemaal goed: we hebben te weinig klootzakken in het team! Bij die blessure van Garbett moet je er gewoon 1 van Eindhoven over de boarding gooien....maar dat gebeurt dus niet, en het resultaat is bekend. Jantje kan het niet allemaal in zijn eentje doen (maar het scheelt niet veel ;) )

5   1  
Dutchbird

De omzetting na de wissel van Kuijpers pakte totaal verkeerd uit. Tot die tijd speelde NAC best aardig, daarna was het bagger en bleef het bagger. Ik denk dat we twee problemen hebben:
1) Van Gastel kan zijn bedoelingen niet goed overbrengen op de groep. Taalprobleem? Gebrek aan didactische vaardigheid? Gebrek aan discipline?
2) Het team is geselecteerd op basis van voetbalbeelden. Aan mentale instelling is nauwelijks aandacht besteed door Peter Maas. Ik zie maar drie spelers met een prima mentale instelling; van den Berg, Lucassen en Omarsson.

Beide problemen worden niet opgelost door een technische staf de pur sang is gericht op de technische en tactische kant van het voetbal. Om die twee problemen op te lossen heb je ook iemand nodig die de psychische kant van spelers met succes kan bewerken. Of je moet iedereen vervangen die niet voldoet aan het credo: Niet lullen maar poetsen! Oftewel afscheid nemen van 25 spelers. Dan lijkt me een psychisch vaardige vervanger van de bewegingswetenschapper of twee fysiotherapeuten een beter alternatief.

16   2  
Confuus

Heb zojuist het interview van Jan van de Bergh gezien op BN de Stem.
Wat een kanjer is dat en wat heb ik met hem te doen!
Hij neemt geen blad voor de mond en zegt precies waar het op staat.
Eindelijk eens iemand zonder zeep in de mond.
Zulke jongens ontbeer je.
Ik vergat daarstraks nog Omgba te benoemen dat is nu echt een mooi weer voetballer, allerlei veren worden in zijn reet gestoken maar hij wint geen duel en vertraagt soms enorm het spel met zijn gedraai en korte balletjes.
Omarson moet je gewoon ook nog even uit de ploeg laten is totaal uit vorm en alles wat je ziet is plichtmatig zonder dat hij één duel wint.
Kuipers was best ok, gaf goede voorzetten maar niet aan Omarson besteed.
Alles bijelkaar is het één groot fiasco en een aaneenschakeling van teleurstellingen.
NAC is NAC niet meer en in alle geledingen is het kommer en kwel.
Heb gisteren na de wedstrijd met Martina en Kortsmit gesproken, Kortsmit dacht dat hij zowat een beroerte kreeg bij die tweede goal en zovéél wat er aan vooraf ging.
Martina was ook wel schuldbewust over de beide goals maar zei erbij zag je wat er vooraf allemaal fout ging door niet meeverdedigen en taken overnemen, en inderdaad dat hebben we allemaal gezien, helaas.
Wat er nu gebeurt is onbestaanbaar dat kan en mag niet geaccepteerd worden.
Ik snap dat spelers die wel willen daar gek van worden en dat het ook een negatieve invloed op hun spel heeft.
En de technische staf jongens jongens wat een ellende erger me met de week meer aan die ouwe Lokhoff wat een miskleun is me dat geweest zeg, héél veel geld in de put geflikkerd voor iemand met nulkomma nul positieve inbreng.

11   2  
Ouwe Spionkop

Na de 2-2 meteen weggegaan.
Ik trek die Van Gastel echt niet meer.

7   2  
Dero

Vanaf dag 1 gezegd, peter maas is blaaskaak. Is gebleken, wat een puinhoop heb die veroorzaakt. Bakken met geld uitgegeven aan spelers uit alle hoeken van europa. Die hebben 0,0 met NAC. Gevolg niks geen transferwaardes allemaal dure afkoopsommen straks. En nog bedankt voor he afkopen van Hyballe en niet te vergeten het gratis weg geven van een spits die wel scoorde en wist wat noad was, heel den haag is je dankbaar.....

10   2  
Paul Soeters

Zomaar een opmerking aangaande Starring. Omdat een inzender op deze pagina dat aanhaalde. Dat hij tegenstanders gewoonweg laat lopen. Mij was dat eerder ook al een aantal malen opgevallen bij hem. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat dat maar gewoon blijft geschieden? Van Gastel en cornuiten denken jullie nou echt dat iedereen stekeblind is? Doe daar eens wat aan, jeetje! Gewoon zomaar een willekeurig voorbeeldje.

Ik wil daarover best in discussie gaan met de staf, dat win ik altijd. Want het is namelijk overduidelijk. Jeetje, doe daar eindelijk eens wat aan. En zo nog meer.

7   1  
BredaF2

Ik heb het gister weer geroepen, v gastel out. Maar het probleem zit veel dieper. Een nieuwe ad kan volgens mij vrij weinig veranderen aan de huidige staf en hun motivatie. Een motivatie die bij teveel spelers terug ziet op het veld. Tis kommer en kwel bij Nac. Met zo'n motivatie heb je niets te zoeken in de play offs.

Tja, we kunnen elke week weer hetzelfde roepen maar de spelers en staf moeten eens goed bij zichzelf te rade gaan.

9   3  
Oma

Opvallend. Al die lege plekken op de tribune. Of waren de nac supporters verkleed als blauw stoeltje 😂

5   3  
Adorni

NACOMPETITIE???? IS SIMPEL


JPvG en het blunderende bestuur out
en PH gerehabiliteerd direct voor de groep!

8   2  
Henri

Jort van der Sande schept duidelijkheid. Deel uit artikel AD

Van overbodig bij NAC tot uitblinker bij ADO: Jort van der Sande zet misstanden rondom zijn transfer recht

Twaalf doelpunten, zeven assists en een eigen liedje bij de supporters van ADO Den Haag. Jort van der Sande (28) draait een topseizoen en kan niet stuk in Den Haag. En dat slechts een half jaar nadat de aanvaller bij NAC Breda op het tweede plan terechtkwam. ,,Je moet soms moeilijke keuzes maken.”

Of het nu in een podcast, voor de camera of bij zijn teamgenoten is, het lukt Jort van der Sande overal om met zijn humor de sfeer te verbeteren. Als nummer 10 van ADO speelde hij dit seizoen in alle competitie- en bekerwedstrijden en was hij trefzeker in de laatste vier competitieduels. Volop in de schijnwerpers dus, terwijl hij bij zijn oude club NAC zomaar een bankzitter had kunnen worden.

Dat het in Den Haag tot nu toe zo goed gaat, ligt volgens hem - nederig genoeg - aan het team. ,,Ja, het is een cliché”, zegt hij. ,,Maar het gaat met het team gewoon prima. Dan is het natuurlijk wel makkelijk om aan je doelpunten en assists te komen. Als we twaalfde hadden gestaan, had ik er minder.”

Heel uitzonderlijk vindt Van der Sande het zelf dus niet wat hij presteert. Ook omdat hij vorige seizoen bij NAC ongeveer dezelfde statistieken kon overleggen. Het enige verschil: daar speelde hij als enige spits. ,,Ik kan zowel ‘op tien’ als in de spits”, legt hij uit. ,,Het probleem is alleen dat ik geen echte ‘tien’ ben maar ook niet een echte spits. Ik noem het nog wel eens negen en een half, maar helaas bestaat die positie niet echt.”

Wat hij wel over zijn speelstijl kan zeggen? Daar moet de Brabander even over nadenken. ,,Er zijn vooral weinig dingen die ik absoluut niet kan. Ik ben redelijk stabiel, maar ik denk dat ik niet één specifieke kwaliteit heb. En het lijkt bij mij snel alsof ik hard werk. Ik ga volop duels in en dat valt op. Ik ben ook niet vies van wat vieze meters. En er zit wat techniek bij, anders speel je niet op dit niveau.”
Onzinverhalen

Toch waren die kwaliteiten niet genoeg voor NAC om hem binnenboord te houden. Het feit dat de Bredase club hem transfervrij naar concurrent ADO liet vertrekken, riep veel vragen op. En bij veel vragen zonder antwoorden, komen ook veel onzinverhalen kijken. Dat wil Van der Sande even rechttrekken. ,,Er is destijds in de media gekomen dat mijn relatie met Peter Hyballa (toenmalig trainer NAC, red.) de oorzaak van mij vertrek was. Dat leeft ook volgens mij onder veel supporters. Maar dat is nooit het geval geweest.”

De reden voor zijn vertrek was de keuze van ‘hogerop’ dat er andere spelers voor zijn positie werden aangetrokken. ,,Ze waren een selectie aan het samenstellen en op een gegeven moment heb je het idee dat je een soort van overbodig bent. Dat kan. Dat is voetballen. Mijn voorbereiding was niet slecht, maar ook niet geweldig. Dan kan het zijn dat ze in mijn rol het liefst een andere speler zien.”

Toch had Van der Sande het niet helemaal verwacht. ,,Ik had een goed seizoen gedraaid bij NAC en had met de supporters een hartstikke goede band. Ook daar was niks aan de hand. Dan verwacht je misschien wat meer. Maar op het moment dat de beleidsbepalers keuzes maken en ik niet meer op het eerste plan sta, moet je als speler denken: wil ik die strijd aan gaan?”
Snel opgeven

Daardoor kreeg de geboren Bosschenaar ook het verwijt dat hij snel opgaf. Maar dat idee had Van der Sande zelf niet. ,,Op het moment dat ze jou op je werk niet meer willen hebben, ga je wel verder kijken. Zeker als je het in eigen handen hebt. Ik had natuurlijk waardering vanuit de supporters en teamgenoten. Maar als de club liever andere spelers ziet die volgens hen beter binnen de club beter passen, dan ben ik niet iemand die verplicht blijft zitten. Je moet moeilijke keuzes durven te maken. En dat heb ik nu gedaan.”

Door de stap naar ADO heeft Van der Sande wel het gevoel dat hij het maximale uit zijn carrière aan het halen is. ,,Het heeft ook geen zin om terug te kijken en te denken: wat als ik de stap niet had gemaakt? Dan ga je jezelf ook een beetje gek maken.”
Eredivisie

Nu bij ADO dartelt hij op het veld rond spits Henk Veerman, is hij al betrokken bij negentien doelpunten en staat hij op een plek met uitzicht op de eredivisie - een competitie waarin de 28-jarige aanvaller nog nooit speelde. ,,Tja, als ik in Breda was gebleven, had NAC misschien op die promotieplek gestaan”, concludeert hij met een knipoog. ,,Maar het gaat hier hartstikke goed. Laat ik het daar bij houden.”

Zondagmiddag tegen FC Den Bosch (12.15 uur) kan Van der Sande voor de vijfde competitiewedstrijd op een rij scoren. Iets dat in het recente verleden niet veel spelers van ADO kunnen zeggen.

5   1  
Molenschot Loco

Agg...hou toch op allemaal als jullie een vuist willen maken? Blijf lekker thuis!!! Doe ik al JAREN!!!!

8   1  
Ivo

Het belangrijkste op dit moment is dat er snel een AD komt die boven de kliek staat die nu de boel bepaalt. Iemand die om kan gaan met slangenkuilen en wespennesten en iemand waar de investeerders vertrouwen in hebben. Iemand die geld binnenhaalt voor NAC maar er ook slim mee omgaat. En vooral de poppetjes op de goede plek zet.

En die persoon moet NAC gaan reorganiseren. De communicatie, de horeca, de huisvesting, en vooral de sportieve tak, alles moet geprofessionaliseerd worden. De supporters en sponsoren moeten weer serieus genomen worden. En NAC moet op het veld weer NAC worden. Dat lijken dooddoeners, maar dat is wel wat we de afgelopen 6 jaar gemist hebben. Het begon met dat vreselijke degradatiejaar waarin alles mis ging, en nu staan we hier. Leiderschap, smoel, mensen die opstaan en het schaffen. Geen verstoppertje-spelende figuren als Eisenga, Manders en Valk.

In 2024-2025 moet er een trainer voor de groep staan die snapt hoe NAC in de KKD moet voetballen. Dat moet soms smerig zijn. Fysiek. Kaarten pakken als het nodig is. Geen lieve jongens die leuk kunnen voetballen als het mooi weer is. Maar spelers die vieze meters maken op een zompig veld in de regen. En 90 minuten de duels aangaan. We zoeken spelers tussen de 25 en 30, met ervaring, en hardheid in hun spel. De over-mijn-lijk mentaliteit die je wel ziet bij een van den Begh en ook bij Kemper en Leemans. Maar te veel spelers niet bezitten.

7   5  
Pep

Probeer voor volgend jaar Thomas Verheydt maar binnen te halen. Kan Omarsson daar omheen voetballen.

9   1  
Signase

@Henri:

Dank voor het delen van het interview met Van der Sande. People management is kennelijk nog steeds geen sterk punt binnen NAC...

11   1  
Kees076

@ Henri

Een van de velen fouten die P & P hebben gemaakt… maar vd Sande laten vertrekken is toch wel de allergrootste geweest !!

Pierre en z’n kliek met ja knikkers! Zolang deze man de dienst uitmaakt bij NAC wordt het nooit niks! Heeft in z’n eerste periode als lid van het technisch hart al veel rare fratsen uitgehaald waardoor we mede daardoor zijn gedegradeerd…. Nu stelt hij en scout aan als TD en een assistent als hoofdtrainer en kon een van de lichtpuntjes van vorig seizoen er niks meer van!!

Groot gedeelte van de voetbalwereld kotst hem al uit en ik vrees binnen NAC ook steeds meer mensen!!
Pierre is totaal ongeschikt in wat voor een functie dan ook bij NAC!! Pierre helpt NAC alleen nog maar verder het moeras in!6   3  
Ivo

Het verhaal Jort heeft 2 kanten.

Hij was inderdaad geliefd bij de supporters en een prima speler voor ons.
Maar ik denk ook dat ADO hem benaderd heeft met een financieel veel beter plaatje dan hij bij NAC had. En toen is het balletje pas gaan rollen.

Ik geloof er niks van dat Jort bij ons "weg moest". Wel zou er meer concurrentie komen op zijn positie. Ik ben benieuwd naar hoe dit nu echt gelopen is. Er is hard spel gespeeld vanuit kamp Jort om te mogen vertrekken. En ik denk dat geld de belangrijkste factor was.

8   0  
Rbull076

In plaats van JP te ontslaan. Kunnen we heb geen trainer maken van een fictief elftal? Ergens waar hij geen verdere schade kan veroorzaken?

10   1  
Breda vooruit

Deze trainer en zijn assistenten lokhoff molhoek moet per direct worden ontslagen bij NAC zij zijn totaal ongeschikt voor de positie die ze nu bekleden.
Maar vriendje van hooydonck zal ze wel de hand boven het hoofd houden.
Ik ben klaar met de technische staf die dit elftal niet kunnen leiden.

6   1  
Tegel

Is de Technische Staf al opgestapt? Of zijn ze nu opstap met Carnaval?

5   3  
Signase

@Ivo:

"Ik geloof er niks van dat Jort bij ons "weg moest". Wel zou er meer concurrentie komen op zijn positie. Ik ben benieuwd naar hoe dit nu echt gelopen is. Er is hard spel gespeeld vanuit kamp Jort om te mogen vertrekken. En ik denk dat geld de belangrijkste factor was."

Dit is zo'n beetje in algemene lijnen het verhaal vanuit NAC. Het zou waar kunnen zijn, maar in dat geval had NAC ook Jort aan zijn contract kunnen houden en het net zo hard terug kunnen spelen - inclusief het vragen van een transfersom aan ADO. Waarom is dat dan niet gedaan? Het blijft gewoon een heel vreemd verhaal dat je een van je dragende spelers transfervrij naar een concurrent laat gaan, terwijl de speler nog een contract heeft.
Kijk je verder, dan valt het ontslag van Hyballa op. En daarna het contracteren van Van Gastel, wiens visie lijnrecht tegenover die van Hyballa staat, maar ook tegenover de visie die NAC eerder uitdroeg. Weer een opvallend verhaal, dat rond de kerst een vervolg kreeg met de 'affaire' Besiktas.
Helaas moeten we hier ook nog het vertrek van Valk aan toe voegen. Er is nota bene langer op zijn komst gewacht dan dat hij hier gezeten heeft. Conclusie: NAC wordt nog steeds niet bepaald professioneel gerund.

3   5  
BasSnelden

Die Jort praat prima naar zijn eigen straatje. ADO betaalt de hoofdprijs aan spelers momenteel en dan gaan dus Veerman en Mieghem weg uit de Eredivisie. En ook Jort die profiteert van de sterke Veerman, als 10. Met 10 goals. Net als onze 10, Janosek. Daarnaast boter op de rooie kop. De relatie met Hyballa was met veel spelers natuurlijk explosief, zo ook met Jort. Maar Sons gaan de zaken zo. Jort speelt nu bij ADO in een beter en duurder team dan Nac. Nac moet terugknokken en soms ook letterlijk, want goed voetbal is vaak niet goed genoeg. Jan, Cuco, Koscielnik, Lucassen, Royo, Omarsson en straks ook Kemper hebben dat beide in zich. Aan onze staf om het eruit te halen!

5   2  
Henri

Mensen, wel realistisch blijven. Er is geen enkele club die zijn hele technische staf gaat ontslaan. Het kan wel zo zijn zoals Ivo zegt dat spelers voor een bepaalde trainer niet meer willen werken/spelen.
Het wordt de hoogste tijd dat er een nieuwe AD wordt aangesteld,nog wel een met ervaring in de voetbalwereld. Hij moet dus meebeslissen over nieuw te benoemen mensen en ik verwacht dat heel de ts in de zomerstop wordt vervangen. Daarnaast zal PvH minsten zijn plus functie moeten neerleggen. Een slager die in de gelegenheid wordt gesteld om zijn eigen vlees te controleren is dodelijk voor ieder bedrijf, maar zeker voor NAC!

6   1  
Doetinchemmer

@ome cor, klopt, kan echt niet die woorden van die nare ruben nac, vervelend naar mannetje lijkt mij dat. Verder gisteren vernomen in ons stadion Nac was zeker beter 1rste helft we hadden zeker mazzel met 0-0 .Gister hebben wij het heel knullig weg gegeven domme fouten achter in. Willem2 qas wel beter maar kansen hadden zij verder ook niet was meer een 0-0 pot. Maar goed voor Nac en ons nog genoeg wedstrijden. Verder mag hopen dat Nac en De graafschap promoveren, kan nog best, ieder kan van ieder winnen.

11   0  
Oosterhout076

Twee verlies punten op conto van de trainer. Makkelijk om te zeggen dat "we" zelf de wedstrijd stil moeten leggen door dan ook maar een overtreding te maken. Maar ja, wie stelt ze op he.... als je allemaal ideale schoonzonen opstelt, deelt niemand een beuk uit. En dan ook nog eens defensief wisselen om maar niet te hoeven verliezen. Je ziet wat er van komt. Waarom Tom Boere niet in de spits zetten? Die houdt twee man bezig. Dat scheelt er een op het middenveld. En die kan nog wel eens een slimme tik uitdelen. Nee liever Staring als controleur erin. Hou daar eens mee op. Als NAC met 2-0 voorstaat is het al jaren vragen om problemen en lopen we achteruit. Met alle gevolgen van dien. Ga in plaats daarvan eens op zoek naar 3 of 4-0.

5   0  
Dun Diëe

IVO
10 februari 2024, 14:33

Echt, dit wordt al sinds mens heugenis geroepen in Breda. Zolang de club al bestaat, in slechte, maar ook in goede tijden. “Er moet een zwaargewicht komen!!!” “Iemand die boven de partijen staat!!!” “Alles moet gereorganiseerd worden!!!”

Begrijp je frustratie hoor. Maar het is de zoveelste herhaling van de langspeelplaat die is grijsgedraaid in Breda

2   0  
markenaa

@henri

Wat heb je aan een top ad als Pierre boven de technische tak hangt. Peter Maas heet dan wel technisch directeur maar met de plus functie van Pierre werkt Peter gewoon onder Pierre.
Zouden zonder de controle en advies van Pierre er zoveel oud NAC spelers of bekenden een belangrijke functie binnen NAC gekregen hebben? Zou Lokhoff assistent geweest zijn en hebben mogen blijven zitten onder alle prestaties?
Ik snap best dat je binnen je netwerk kijkt voor het invullen van functies. Maar bij alles wat oud NAC of bevriend is stel ik de vraag: was deze persoon de beste professional die op dat moment beschikbaar was voor die functie?

We begonnen met een schone nieuwe lei. En die is nu zo ingericht dat er een oude jongenskrentenbrood club probeert het voor elkaar te krijgen. Met iemand aan het roer die vast het allerbeste met NAC voor heeft maar ook nul ervaring heeft in het technisch controleren en adviseren en runnen van een voetbalclub.
Als je de poppetjes naar je pijpen wil laten dansen dan neem je bevriende poppetjes aan die je allemaal een upgrade/update in hun carrière biedt. En die er allemaal persoonlijk in geloven dat ze zelf ook het allerbeste voor NAC zijn.
Het is ook niet zo gek dat er geen haast met een nieuwe ad gemaakt wordt. Het is ook niet zo gek dat Valk snel weer weg was. Pierre en zijn vrienden lijken de baas te zijn. Met of zonder ad kunnen ze het ook prima. En als er een ad komt moet die het goed met Pierre kunnen vinden.

Ik heb niets tegen al die oud NAC mensen. Pierre vond ik als speler ook echt geweldig.
Echter denk ik toch echt dat heel die kliek niet het niveau heeft om NAC naar vast top 10 eredivisie te loodsen. Als je alleen al ziet wat er in 1 jaar tijd aan soaps en vreemde keuzes gemaakt zijn...
Overigens ben ik ook wel benieuwd naar het verhaal van Valk zelf. Ik vrees dat dat een ik tegen de rest situatie was.

4   0  
Heksenketel

@MARKENAA

Ik gebruik andere woorden, maar in de kern met je eens. Ik durf te zeggen dat ik de organisatie goed ken. Alles ademt van hoog tot laag "middelmaat" uit en heeft weinig met topsportmentaliteit te maken. Valk was wat mij betreft een uitzondering, maar die heeft het veld moeten ruimen. Wat er nu zit is waar we het mee moeten doen. We zijn qua sportorganisatie niet meer dan een gemiddelde KKD-club met een hele grote achterban. That's it, niet meer en niet minder! En wie weet promoveren we per ongeluk de komende jaren nog eens.

De enige manier om dit structureel te doorbreken is keihard ingrijpen en vervolgens topsportorganisatie bouwen. Het gezegde luidt niet voor niets "van hoog tot laag" (en dus niet van "laag tot hoog"). Het begint dus bovenaan. Dan heb je ook meteen de reden dat er niet wordt ingegrepen. Want degene, die in moeten grijpen, zijn ook degene die dan weg moeten. Samengevat: Er gaat voorlopig niks veranderen. Je krijgt de organisatie, die je verdient!

6   1  
BasSnelden

Twee nachten na de teleurstelling van het late gelijkspel en wederom puntenverlies…. Waarom werd Eindhoven zoveel beter van zijn wissels en waarom wij slechter?! Het is niet zo dat Haugen, Staring en Garbett individueel zo beperkt zijn!! Nee, evenmin als Vandenberg Rojo Omgba Janosek Omarsson Jensen Sejdiu etc etc… Man man man, we hebben de spelers en toch spelen we zo wisselvallig! Daarnaast wat een verschil tussen Henk de Jongh en onze staf. Bij Cambuur hetzelfde spelverloop en de trainer is even boos. Maar die blijft toch praten over dat hij houdt van zijn jongens en dat het wel weer beter zal gaan. Belangrijk dat het negatieve wat al naar de club wordt gesmeten dat dat in de club uitgebannen wordt. Je eigen ploeg afbranden is een slechte gewoonte

5   0  
Henri

@Markenaa
Het opbouwen van een nieuwe organisatie is geen sinecure vandaar dat TG als adviseur werd binnengehaald. Je wordt voor dilemma's gesteld en maakt keuzes waar het achteraf makkelijk over oordelen is door anderen. De bekende koe.
Dat Henk Valk na enkele maanden al vertrokken is, is een regelrechte aanfluiting voor TG en Rob Schaerlaeckens. Zij hebben HV totaal verkeerd ingeschat. Ook hij bleek net als Justin Goetzee meer ambtenaar te zijn dan ondernemer.
Op het technische vlak zijn nu velen tegen het binnenhalen van veel oud NAccers. Bij de fluwelen revolutie van JC bij Ajax werden er ook vele ex Ajacieden als Overmars, Jonk, Molenaar en Bergkamp op vitale posities in de organisatie geplaatst. Langzaam verdwenen ze ook weer van het toneel. Na de totale ineenstorting onder het bewind van Van der Sar met de periode Mislintat tot gevolg ontstaat er weer een enorme roep om juist weer wel oud Ajacieden in de organisatie op te nemen. We komen het overal tegen. Maar goed het is geprobeerd en grotendeels mislukt. Maar ook hier heeft Gerbrands de plank misgeslagen, want hoe kun je PvH een plusstatus geven als RvC lid. Zo is hij een slager geworden die zijn eigen vlees/beleid keurt. Ik denk dat TG zich ook vergist heeft in de Bredase entourage. Ik denk dat bij PSV ex spelers als Van der Kuijlen, Van Aerle, Van Breukelen, Ooijer, Zenden, Van Nistelrooij en Vanenburg als ze een functie binnen de club krijgen/hadden er veel professioneler en wereldser inzitten. Minder vriendjespolitiek en gekonkel.
Maar goed, het is geprobeerd en de verantwoordelijken kunnen nu op de ontstane situatie anticiperen met de benoeming van een nieuwe AD en dan wel een type dat NAC op dit moment hard nodig heeft. Een visionair met charisma en communicatief erg sterk. Iemand die met partijen in contact kan en durft te treden ipv verstoppertje te spelen. Van zijn/haar kwaliteiten en competenties zal het afhangen of alles tijdig wordt herstelt. Zo niet dan weten we hoe het financiële plaatje er op korte termijn eruit gaat zien. Het is tijd voor een grondige reshuffle.
Ik vind dat PvH allereerst zijn plus pakket moet worden afgenomen. Daarnasst kun je jezelf afvragen of er niet eens over oud-naccers gesproken kan worden die met respect over NAC praten er een zekere band mee hebben, maar niet zo in het ons kent ons netwerk zitten als de oude hap/kliek. Als je naar de NOS kijkt en ESPN zie je merendeels oud-NACcers als analist. Daarom, waarom wordt er bij een reset van de organisatie niet gekeken naar oud -NACcers als Spelbos, Van Burik, Bogers, Kwakman, Luijckx, Schilder, Maaskant, Lammers en Gillissen en ik zal er nog wel een paar zijn vergeten. Uit het gebeuren bij Ajax blijkt wel dat er een deel clubmensen in de organisatie behoren te zitten. Kijk ook maar naar Bayern München en Juventus. Maar je moet wel erg kritisch zijn in je selectieproces. We zullen het de komende weken/maanden weer gaan beleven, maar het is nu wel echt 5 voor 12. Meer miskleunen trekt deze club niet meer.

3   0  
markenaa

@heksenketel

Ik heb totaal geen zicht op de personen en de organisatie. Het is van slechts een vermoeden op objectief aanschouwen en redeneren. Op basis van je reactie schijnt het dus waarheden te raken.
Zelf hoop ik zo dat ik het verkeerd zie. Maar daar ben ik al heel vaak in teleurgesteld afgelopen jaaaaaren.

6   1  
Confuus

@ Henri je raakt diverse keren de kernen van de problematiek.
Je hebt ex Naccers en ex Naccers.
En de verkeerde ex Naccers geven wij de sleutel van de deur in handen.
Dit is héél slecht voor de club.
Ik erger me rot aan de houding van Lokhoff en Karelse bijvoorbeeld, de arrogantie van Ton gaat epidemische vormen aannemen en Karelse is niet meer de Karelse die wekelijks in de podcast zijn gal spuugde
Eric Vervoord mocht in regen en wind naast de dugout zitten in zijn burgerkloffie en Karelse zit meteen in trainingspak in de dugout en wordt als lid van de TS gezien.
Het is schijnbaar een futiliteit voor de buitenwereld maar het zegt heel veel hoe het bij de club er aan toegaat.
Het zegt genoeg dat een ex Naccer als Tom Smits , een topscout , al jaren niet in beeld komt omdat hij niet in het Lokhoff kliekje past, terwijl ze weten dat hij er voor open stond.
Hoeveel ex Naccers van niveau zouden na hun loopbaan geen functie bij NAC gaan bekleden?
Haast niets is er concreet van geworden, we hebben ze overal elders furore zien maken in diverse functies.
We keken er naar en lieten het gebeuren.
En er zijn zoveel goede ex Naccers die staan te trappelen maar geen kans krijgen door het kliekje.
Een aaneenschakeling van gemiste kansen.
En dan is dit alles in principe nog maar éën aspect, het is te veel om op te noemen en daar komen we vrees ik niet meer bovenop.
Het is een cultuur van wij weten het allemaal beter en wij doen niets fout en het ligt allemaal aan de rest.
Maar statistieken en 5 jaar ellende wijzen uit dat er alléén maar fouten zijn gemaakt en dat ze ook al jaren dezelfde fouten maken en er niets van blijken te leren.
Dit is een club die jaar in jaar uit door een zéér irritante minderheid wordt geregeerd, die keuzes hebben gemaakt voor de meerderheid, belachelijk en verre van democratisch , hierdoor spelen we nu al 5 jaar KKD en op deze wijze komt daar nooit een einde aan.
Het is bijvoorbeeld te gek dat spelers in een kring elkaar niet op mogen peppen, te gek voor woorden, als ik NAC was zou ik als eerste standpunt daar een mee beginnen, deze onzin waarbij je een club gijzelt in zijn spontaniteit en wedstrijd voorbereiding is te gek voor woorden en ook dit is weer maar een minuscuul aspect van alles wat er fout gaat.

5   0  
markenaa

@henri

Dankje voor de aanvulling en toelichting. Ik kan je helemaal volgen.
De personen die je beschrijft zijn sowieso meer een frisse wind.
Maar alles staat en valt met competenties. En mbt het voetbal technisch aspect schreef ik al eerder dat ze ten cate en spelbos samen een technische basis voor NAC moeten laten uitwerken. De AD moet de baas zijn en niet een rvc lid. NAC heeft eigenlijk een valse start gemaakt. Met een ad die baas wordt en alleen controlerende rvc kan er wellicht nog een goede afslag genomen worden. Echter weten we allemaal hoe het werkt. Hoe meer kritiek of opmerkingen op ego's des te harder ze in zichzelf en elkaar gaan geloven.

7   0  
Wil

En we gaan gewoon door met het afzakken naar het 2e rijtje(!) en meneer Maas laat het maar gebeuren zonder in te grijpen.....

DAT NOEM IK NOG EENS EEN BREVET VAN ONVERMOGEN!

6   4  
Meeberg66

Ik verbaas mij er telkens weer over dat er bij elke thuiswedstrijd gewoon 18:000 toeschouwers zitten.
Mensen blijf thuis, laat ze voor legere tribunes spelen en mischien snappen ze het en gaan ze eindelijk eens voetballen.

4   0  
Oosterhout076

Zat net even naar GAE-PEC te kijken. Waarom gaat het daar wel en in Breda niet?

4   0  
Matc

Wat ik me afvraag, worden de beelden van ons promotiefeest op P5 en op de grote markt wel eens getoond aan de spelers van de selectie? Ik ken me niet voorstellen dat je daar geen extra energie van krijgt. Iedere voetballer wil dit toch? Het zou voor mij in ieder geval een extra stimulans zijn om het gras op te vreten.

3   1  
Ivo

Het lukt NAC al 6 jaar niet om een "winning team" weg te zetten bestaande uit een AD, TD en een hoofdtrainer die de club naar een hoger plan trekken. Het gerommel begon met het ontslag van Smulders, die een dramatische selectie wegzette in zijn laatste seizoen. Hij nam Goetzee mee in zijn ondergang en daarna kwam de vrije val.

De AD die nu komt moet van buitencategorie zijn en de club op scherp krijgen, en alle Oud-NAC kikkers in de kruiwagen houden. Ik verwacht dat JPvG na dit seizoen wel afscheid neemt. Wat er met Maas gebeurt is de vraag. Ik vind het allemaal niet echt sterk wat er sinds zijn komt gebeurd is. Met hagel schieten qua spelers en geen duidelijke speelstijl en stijgende lijn. Gerommel met trainers. De jeugd gaat ook niet geweldig. En de blessures, dat is ook structureel. Van mij mag Maas ook wel vervangen worden.

Zet een nieuwe AD, TD en trainer weg en geef deze mensen 2 jaar om te bouwen. Het is niet realistisch dat wij over 6 maanden, in het nieuwe seizoen, in een keer mee gaan doen om de prijzen. Maar een Top-5 moet wel lukken met onze middelen.

4   1  
Heksenketel

@Oosterhout076

Ik ben vanuit mijn werk een aantal jaar lid geweest van de Businessclub van de Eagles en de club van nabij meegemaakt. Dat is gewoon een stabiele club, goede aandeelhouders, goed bestuur wat op de juiste afstand zijn ding doet, geen grootheidswaanzin, realistisch en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook in wat mindere tijden blijven ze daar relatief rustig.

Veel overeenkomsten trouwens met NAC: trouwe aanhang, volksclub, authentiek....

10   0  
MaartenH

Zit nu Heerenveen - Ajax te kijken.
Heerenveen staat bij rust met 2-0 voor. En meteen na rust spelen ze gewoon vol op de aanval. Kijk je mee Jean Paul?

7   0  
Henri

@Ivo
Ik ben het met je eens dat de technisch verantwoordelijken er een puinhoop van hebben gemaakt en vervangen dienen te worden. Ik ben van mening dat de TS totaal moet worden vernieuwd, vers bloed erin. Ik ben het helemaal niet met je eens dat we dan weer over een meerjarenplan moeten gaan praten. Kom op zeg. Kijk even naar ADO, Mathijsen werd op 23-05-23 tot TD benoemd. ADO lag sportief helemaal op zijn gat. Er waren niet eens genoeg spelers en wat er was stelde kwalitatief niets voor. Joris Mathijsen is aan de slag gegaan en vormde vanuit zijn visie een selectie die hij capabel acht om een rol van betekenis te gaan spelen. De competitiestart was zwak, maar dat was gezien de beginsituatie niet verwonderlijk, maar langzaam aan werden er punten behaald, zelfs veel punten, veel meer dan NAC waar ze alweer bijna twee jaar aan het bouwen waren. In de winterstop werd de selectie verder versterkt en...............ADO staat tweede en maakt een zeer goede kans op promotie. JM is een man met reeds 6 jaar ervaring bij WII, waar hij ook top presteerde en veel geld voor de club verdiende en hij werkt vanuit een visie. Daarbij werkt hij stap voor stap en koopt hij wat voor de betreffende fase van het proces een passende speler is. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Bij NAC nemen ze bijna traditiegetrouw mensen aan die niet de opleiding, ervaring, competenties hebben voor de betreffende functie. Een TD die alleen maar scout is geweest, een hoofdtrainer die alleen assistent is geweest. Er wordt nooit gekeken wie nu echt de juiste persoon is. Iemand die weet wat het is om gestelde doelen te behalen en meerdere malen heeft bewezen hoe het te doen. Geen beginnelingen zonder visie en zonder communicatief vermogen. Dus, als het bij ADO onder leiding van een top AD in 1 seizoen kan moet het bij NAC dat toch een betere startpositie heeft aangaande de samenstelling van de selectie ook in één seizoen kunnen. No merci!
PS Waarom heeft PvH eigenlijk Joris Mathijsen niet aangesteld? Woont net als Peter Maas 20 km van Breda af.

7   3  
Arie

Typerend ook dat er geen interviews zijn.

5   0  
Ivo

@Henri
Mathijsen kreeg bij ADO een flinke zak geld om mee te shoppen.
In Breda heeft Maas die zak geld al leeggeschud. Daar zit niks meer in.

Het zal moeten gebeuren via uitgaande transfers (Omgba, evt. Garbett), en spelers die uit hun contract lopen. Dat zijn er best wel wat dus je kan heus wel wat doen. Maar dan zit je met een Maas die in vreemde vijvers heeft gevist. Ik hoop dat we meer spelers halen van kaliber Air Force Jan, Leemans en Kemper. We hebben bijters nodig, knokkers. En voorin 2 spelers met snelheid en techniek en een typische KKD-spits. 1 meter 90 met een neusje voor de goal. Een echte beuker, Type Muhren, Veerman, Verheijdt.

6   1  
Ernie

Henri
Bij NAC is er geen beleid. Als je kijkt wat er de aflopen 5 jaar aan geld nutteloos doorheen is gejast.Trainers, geen TD, overbodige spelers die niks toevoegen.
Dan kun je beter net als ADO 1 keer goed geld uitgeven en gewoon bovenin meestrijden.

4   1  
Belgische Naccer

Redelijke eerste helft, maar we missen voorin spelers die scoren. Haugen, Omarsson, Boere, Seidju ze hebben het allemaal niet momenteel. Ernstig gebrek aan zelfvertrouwen. En we hebben geen enkele speler die een man voorbij komt. Dat is echt zeldzaam. Maar dat ligt ook aan de trage balsnelheid en de tikkie breed en terug, speelwijze van onze gezapige trainer.

De wissels waren zwak, net zoals alle weken. En verder is iedereen na 60 minuten helemaal leeg...Deze ploeg is wederom niet fit. Zoals we dat nagenoeg altijd zien onder dit soort trainers. Je kunt van Hyballa zeggen wat je wil, maar hij krijgt een ploeg wel fitter dan wat er nu zit. En qua blessures maakt het ook niet uit, want inmiddels zijn er onder JP net zoveel spelers omgevallen als onder Hyballa. Dus dat lul-verhaal kan ook de ijskast in.

Ik mis gewoon de passie in het veld, die er onder hyballa wel was. Had die JP toch laten gaan voor 100k. Er zijn zoveel betere trainers te vinden.

Dan de verdediging...die was echt bedroevend slecht. Beide tegengoals komen tot stand doordat zeker 4 of 5 verdedigers, ouderwets op 3 meter afstand staan te wachten en totaal niet ingrijpen. Ook Martina! Het was niet om aan te zien. Dit kan echt niet. Het middenveld krijgt van mij een voldoende behalve Staring dat was een drama.

Al met al toch weer 2 verloren punten, waar dit er gemakkelijk 3 hadden kunnen zijn. Net zoals tegen Helmond Sport. En misschien ook wel tegen Ado en W2.

Deze trainer haalt gewoon niet het maximale uit deze groep en krijgt er geen conditie, passie of logica in.
Het is los zand en er is geen plan te ontdekken. Ze doen maar wat.

Je mist voorin een speler die de bal vast kan houden. Een Van der Sande een Seuntjens. Daarom rendeert nu Omarsson ook totaal niet. Die kreeg de bal van Vander Sande, en die hield op zijn beurt 2 spelers bezig, waardoor Omarsson ook automatisch meer ruimte had. Nu moeten al onze aanvallers het zelf doen, en dat kunnen ze helaas niet in dit lage baltempo.

We gaan maar weer hopen dat het volgend seizoen beter gaat worden....maar dat was dit seizoen ook al beloofd.
Het begint met het aanstellen van een goede trainer. Die hadden we in mijn ogen, maar die kregen ze niet gemanaged. Dus nu maar hopen op een trainer die ze aan kunnen, en die weet wat er gevraagd wordt bij NAC.

Ik vind het ook wel tekenend dat John van het Schip, met dezelfde spelers als Maurice Steijn, binnen no-time op plek 4 staat ipv plek 20, Dus een goede trainer maakt wel degelijk het verschil. En dat zie je nu bij NAC ook. JP gaat NAC nooit verder brengen. Dat zag je voor de winterstop al, dus onbegrijpelijk dat ze hem niet hebben laten gaan.

3   1  
Vreven4President & Hyballafurfuhrer & Snuifbuisvandealp

Gelukkig is het carnaval en stijgt het verstand bovenmatig bij de Bredanaars. Ik hoorde zaterdagavond in het Ginneken meermaals de schreeuw om Vreven terug. De man die van watjes een sterke groep maakt die voor elkaar door het vuur gaat en weet wat promoveren is. Ik ben voor, maar dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken.

En toen schrok ik wakker...

met een kater

3   0  
Ivo

@Belgische NACCER

We hebben 33 spelers, maar een stuk of 8 hebben het niveau dat we nodig hebben. Dat is ook een probleem. De wissels zijn tactisch niet sterk, maar de bank is ook zwak. Wernersson, Staring, Agougil, dat soort jongens, je wordt er niet beter van.

2   1  
Ray

We zoeken een nieuwe AD met ervaring?
Robert Eenhoorn komt vrij. Je kunt van alles vinden van AZ maar ze spelen wel in de (sub) top zolang hij daar AD is.
Gewoon durven doen

1   1  
Wanny

@ RAY

Dan kunnen we beter Dirk Scheringa vragen, die heeft de hele zaak daar groot gemaakt. Anders had die club al niet meer bestaan.

0   2  
Tico

Kortsmit staat wel z’n mannetje de laatste tijd! Die stond goed te keepen!

1   0  
BasSnelden

Vond Kortsmit juist matig bij de 2-2, want die was ver van de paal en toch binnen… Maar daarvoor blunderde Lucassen ook weer door blind erin te vliegen. Twee keer een prima eerste helft, maar helaas nog niet kunnen volhouden. Wordt nog hele opgave om te plaatsen voor play-offs

Laad alle berichten na dit bericht in