Wij gaan niet opzij

NAC O18 uit het bekertoernooi geknikkerd door FC Volendam

Masthow

De achtste finales zijn dit seizoen het eindstation voor NAC O18 in de beker. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van FC Volendam.

In de eerste helft had NAC de bal en de meeste kansen. Veel gevaar leverde het echter niet op. Honkoop stuitte van dichtbij op de keeper, maar stond net buitenspel. Een schot van Mperanyi uit een scherpe hoek werd door de keeper net over het doel getikt.

Op slag van rust kwamen de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Over de linkerflank van NAC kon makkelijk worden doorgelopen tot de achterlijn. Vanaf daar was het voorleggen en vrij binnenschuiven. Een domper voor de ploeg, die vervolgens ook slecht uit de kleedkamer kwam. Het spel oogde rommeliger met meer balverlies. Twee grote kansen van Volendam gingen net naast en invaller Badi voorkwam een gevaarlijke schietkans met een last-minute sliding.

Pas in de laatste tien minuten kwam NAC weer echt in de buurt van het vijandige doel. Roeland kwam net te kort bij een lage voorzet van Badi. Even later omspeelde de spits de uitgekomen doelman, maar daarvoor was hij wel uitgeweken naar de zijkant. Zijn ploeggenoten moesten vervolgens van te ver komen om iets met de voorzet te kunnen. In de slotminuut speelde Mperanyi zich vrij op de flank, maar in plaats van de bal terug te leggen schoot de aanvaller zelf, een poging die door de keeper met zijn voet makkelijk kon worden verwerkt.

Opstelling:
Van Pruijssen; Van Zijp, Van Daalen, Van Ooijen ©, Oomen (59’ Badi); Boldewijn, Wagemakers (66’ Kazak), Vrancken (59’ Van Heeswijk); Mperanyi, Roeland, Honkoop (85’ Amghar)

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #206 27 reacties
Volgend bericht
B-Side Stats: NAC - FC Eindhoven (2-2) 87 reacties
5 Reacties
2   2  
Tonnekerond

Volgens Marcel een gebrek aan kwaliteit...
Volgens een ander, de playoff tegen Top oss, waar Marcel er 2 maakte. Volgens mij een kwestie van beleid. Zelfs toen Marcel nog mee deed.

Het klinkt poëtisch, en dat is het ook...!!! Alaaf

2   2  
Voor NAC

Zijn ze niet een beetje te oud om nog te knikkeren?

2   2  
Ivo

In BndS een artikel over de trainingslocatie voor NAC. Ik hoop echt dat NAC terugkeert naar Breda. Beter benaderbaar en trainingen die regelmatig te bezichtigen zijn door jeugd en supporters. Dat is heel normaal en goed voor de binding met de stad.

Achter sportcomplex vv Boeimeer is ruimte maar de omgeving doet moeilijk. Er is al veel parkeeroverlast. Nieuwbouw is duur en er is al weinig ruimte in Breda. Ik hoop toch dat er snel een oplossing komt. Sportcomplex van ADVENDO wordt te klein genoemd, maar volgens mij heeft NAC ook maar 2 velden nodig. 1 kunstgras, 1 gewoon gras, zodat je op alle ondergronden kan trainen. Verder een krachthonk/spelershonk, wat vergader- en opslagruimte en parkeerplaatsen. Het lijkt me dat dat daar moet lukken. ADVENDO heeft het moeilijk, een fusie/ locatie delen met PCP zou een oplossing kunnen zijn zodat NAC daar iets kan doen. Het kan wel, maar anderen zullen moeten meewerken.

1   3  
Babos!

Het is maar stil met NAC nieuws. Ik denk dat er achter de schermen keihard gewerkt wordt aan een plan om ons toch te laten promoveren. Zelf denk ik dat we vanaf nu gewoon elke wedstrijd moeten winnen. Dan komt het goed.

0   1  
Hallee076

***..

Stiekem hoop ik dat we morgen de nieuwe podcast kunnen luisteren of zouden de mannen het druk hebben met andere zaken op deze woensdag 14 februari?;)

Laad alle berichten na dit bericht in