Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - Jong Ajax (1-1)

Masthow

Na twee nederlagen heeft NAC zich niet kunnen herpakken tegen Jong Ajax. Gisteravond bleef de ploeg van Jean-Paul van Gastel steken op een 1-1 gelijkspel. Omgba scoorde halverwege de tweede helft de enige NAC-goal, Kemper ontving na het laatste fluitsignaal nog zijn tweede gele kaart en dus rood. Laat hieronder weten wat jullie van de wedstrijd vonden.

B-Side Stats: NAC - Jong Ajax (393 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
C. Martina
-
Martin Koscelník
-
J. Van den Bergh
-
B. Kemper
-
C. Leemans
-
D. Janosek
-
Casper Staring
-
Sigurd Haugen
-
A. Omgba
-
R. Kuijpers
-
T. Boere
-
J. Vet
-
T. Marijnissen
-
M. Garbett
-
Jean-Paul van Gastel
-
R. Kuijpers
4,6
A. Omgba
6,2
Sigurd Haugen
4,4
Casper Staring
4,0
D. Janosek
4,2
C. Leemans
5,4
B. Kemper
5,2
J. Van den Bergh
6,8
Martin Koscelník
5,2
C. Martina
5,1
R. Kortsmit
5,5
Jean-Paul van Gastel
3,8
M. Garbett
5,1
T. Marijnissen
4,6
J. Vet
5,4
T. Boere
5,1
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - Jong Ajax 183 reacties
75 Reacties
49   26  
Moppernac

Je moet er als eerste PIERRE VAN HOOIJDONK eruit flikkeren, dat is de grootste onruststoker die er is bij NAC en dat scheelt je 95% van het beleidsplan van wie er niet thuis hoort in Breda.
Hij kraait net zoveel onzin en onrust uit bij NAC zoals hij op de zondagavonden bij studio voetbal uit kraait en onrust veroorzaakt.

35   20  
Grote Kerk

Heerlijk om in BnDeStem toch een mooi positief wedstrijdverslag te lezen. " mooie steekbalketjes, vijfde versnellingen, doelkansen, enz." Die Blanco komt niet meer in stadion denk ik. Zit zeker voor, tijdens en na de wedstrijd naast Pierreke, Maasje en Valkie. Blanco ga aub lekker iets anders doen, jij bent geen objectieve journalist meer ! Het was gewoon bagger tegen 18 jarige gassies die 20e staan in KKD ! Dat moet je schrijven.

15   17  
Vlugge Japie

De eerste 30 minuten (of eigenlijk 60) sloegen nergens op.

Ik heb voor het eerst in jaren het idee dat we een elftal (zouden moeten) hebben dat écht kan strijden om promotie. Het komt er nog niet uit. Met Vet als controleur en Omarsson in de spits zou je er moeten zijn. Werk aan de winkel.

Sinds twee weken kan Van Gastel pas keuzes maken, omdat er weer fitte spelers bijkomen. Nu begint pas écht het inslijpen van automatismen. Helaas idd nu pas. Ze mogen heel hard gaan werken om er een geoliede machine van te maken richting de play-offs.

Ondanks dit alles, heb ik vertrouwen in de ingeslagen weg.

27   9  
Ernie

Alleen Van den Bergh een voldoende, rest onvoldoende.
Wat een waardeloos elftal hebben we eigenlijk. Ook Marijnissen kwam er nog in, als die tot de beteren behoort, nou dan weet je wel wat het niveau is. We zijn er met zijn allen ingeluisd door NAC =BREDA. We zijn gewoon voorgoed veroordeeld tot de KKD!

18   0  
fvf6

zeer zwakke wedstrijd zowel Staring en Martina een dikke onvoldoende.En dan de goal van ajax , het leek wel dat alle NAC vededigers van de bal afliepen bijna vanaf de middellijn kon de ajaxspeler zonder dat iemand hem iets in de weg legde doorlopen en een hoek uitzoeken om te scoren . Het enige lichtpunt bij NAC was Omgba de kans die hij kreeg maakte hij heel rustig af , heel wat beter dus als die twee enorme misperen van Kuipers , met een beetje meer rust moet er daar toch een van zitten. We gaan weer een lang seizoen tegemoet waarin het nog maar de vraag is of je wel na-competitie zal halen . Deze selectie moet toch beter kunnen.?

14   2  
Marco van Bavel

Reactie voetbal, iedere keer na de 0 1 pas wisselen, te laat en gedeeltelijk verkeerde wissels. Voor mij is het geen goeie trainer! Laffe trainer, veels te verdedigend.

14   1  
NAC4Ever

Vind het al weken te matig. Maar het gekke is dat ik denk dat ze veel beter kunnen. Zo'n fase als gisteren laatste 5-10 minuten voor rust zouden we toch veel vaker moeten kunnen zien?

49   26  
Moppernac

Je moet er als eerste PIERRE VAN HOOIJDONK eruit flikkeren, dat is de grootste onruststoker die er is bij NAC en dat scheelt je 95% van het beleidsplan van wie er niet thuis hoort in Breda.
Hij kraait net zoveel onzin en onrust uit bij NAC zoals hij op de zondagavonden bij studio voetbal uit kraait en onrust veroorzaakt.

12   11  
Ernie

Moppernac
Dat heb jij goed gezien. Dat heb ik al gezegd toen hij binnen kwam. Het probleem is dat je al zijn vriendjes er dan ook nog moet uitgooien. Kunnen we weer van voor af aan beginnen.

12   0  
Theoden King

De dagen korten, de bladeren vallen, wind en regen teistert de fietstocht naar het stadion steeds vaker.
En NAC is uitgespeeld.

Bovenstaande is van toepassing op de afgelopen vijf novembers. En dat is jammer.

22   3  
Nelis

Dat zo’n scheids op het veld mag lopen, een schande voor het voetbal. Die gastjes van 020 zijn het exponent van het huidige voetbal, janken, zuigen, rollen. Als dit de toekomst van voetbal is, gaat de sport vanzelf naar de klote en kijkt er straks niemand meer. Schokkend dat zo’n scheids daar volledig in mee gaat. Neem een voorbeeld aan rugby, alleen de aanvoerder praat met de ref. Geen gezeik, gewoon ballen en iemand geblesseerd=tijd stil. Een gele kaart is gewoon 10min aan de kant.
We moeten veel meer naar netto speeltijd.
Verder dit is wat we nu zijn bij NAC middenmoot KKD. Met deze groep sponsors missen we de (financiële) daadkracht om hogerop te komen. Als daar geen echt grote naam (=geld) bijkomt blijven we ook middenmoot KKD.

13   1  
Arie

Zolang ze er niet vanaf minuut 1 vol op klappen kunnen ze van mij allemaal de hik krijgen. Dit is niet mijn NAC.

14   1  
Youssef

Net alle samenvattingen gekeken van de KK. Dan zie je dat alle clubs worstelen; patronen ver te zoeken zijn en kwalitatief de selectie behoorlijk zwak zijn / weinig creatieve skills hebben.
Het komt neer op scoren. Haugen draait bij aanvang wedstrijd prachtig open van zijn directe tegenstander; komt links het strafschop gebied van Ajax binnen en schiet hard net voorlangs…..
Rechts in dat gebied staat een teamgenoot vrij om in te schieten; als je kansen beter uitspeelt krijg je vertrouwen; ga je makkelijker spelen en sleep je wedstrijden (net) wel binnen!
Resultaten komen als er vertrouwen en rust is. Blessure gevallen lijken langzaam weer wedstrijdfit en selectie wordt daardoor competitiever. Er rest ons helaas niks meer dan rustig te blijven en vertrouwen te houden op een goede afloop. Weer personeelsleden ontslaan; transfervrij laten vertrekken etc is reeds zo vaak geprobeerd en resultaten heeft het nooit opgeleverd!
HUP NAC

21   2  
Dutchbird

Van Gastel zegt dat hij zijn spelers niets kan verwijten. Misschien kun je beter 10 rijen hoog op de tribune gaan zitten want daar zie je prima waar het aan schort.
Te laat inspelen, geen idee waar andere spelers staan, bal aannemen en dan pas gaan kijken en denken, veel te slordig schieten (in NL leer je bij O10 al hoe je moet drukken Garbett).
Valt allemaal te trainen maar daar hebben we geen maanden de tijd voor beste JP. Gewoon iedere dag één uur extra tot ze dit beheersen.

11   0  
Hup NAC

Het zoveelste teleurstellende avondje NAC... ZUCHT.


12   12  
EL Nino

JP van Gastel een dikke vette 1!

Mogen we Peter Maas een keer een punt geven? Die krijgt een 0!! Snel een andere TD aanstellen voor de winterstop voor die man nog meer kapot maakt!

13   0  
Kees076In de playoffs van afgelopen seizoen leek er zowat een bepaalde basis gelegd te worden voor aankomend seizoen … met een as met Korsmit, Cuco , Vet, Garbett , Omarson en vd Sande in een 442 formatie.

Onze IJslandse vriend raakt geblesseerd en heel het systeem wat voor handen lag werd over boord gedonderd want onze trainer en de TD moesten buitenspelers hebben en er werd van systeem veranderd. Waardoor er veel meer spelers aangetrokken moesten worden terwijl je gewoon kon door selecteren in je huidige selectie en gericht een paar betere aankopen kon doen. Een betere keeper of stevige concurrent een betere nummer 6 een betere nummer 10 en een vervanger voor Omarson etc etc… Selectie in de breedte sterker maken,niveau, concurrentie omhoog brengen…

Uiteindelijk wordt de trainer er weer uitgedonderd en haal je een trainer met weinig tot geen ervaring en staat er van de redelijk stabiele as in de playoffs alleen Cuco nog in de basis, uiteraard ook geplaagd door blessures ( Vet, Garbett, Omarson als ook Cuco) en kan je weer helemaal overnieuw beginnen!

Als je dan naar de aankopen kijkt heb je in de verdediging met Kemper, vd Bergh en Koscelnik betere spelers ten opzichte van Wernerson, Lucassen en Mc Nulty. ( alhoewel ik Mc Nulty verdedigend beter vond ten opzichte van vd Bergh) maar er wordt geen concurrent/ vervanger voor Cuco gehaald!!

Middenveld haal je Leemans en Janosek. Janosek begon veel belovend heeft een goede trap en veel show maar verder kan ik hem op weinig goeds betrappen. Hij komt bijna nooit een man voorbij en is zeker niet de snelste. Leemans haal je als nummer 6 maar dat is totaal geen spelverdeler! Een goede nummer 6 is wat we miste afgelopen seizoen en in mijn ogen cruciaal in een elftal!

Patriot lijkt wel een aanwinst maar vervolgens ga je Kuijpers als linksbuiten halen terwijl dat een rechtsbuiten is en met als klap op de vuurpijl laat je vd Sande gaan terwijl die vorig seizoen bij 23 doelpunten betrokken was en haal je een Haugen die tot nu toe weinig tot geen rendement heeft en waar je van tevoren ook niet van weet je nou precies aan hem hebt….

Het is gewoon wederom een grote puinhoop !! Veel geld uitgegeven, dure contracten en ik vrees als NAC dit jaar niet promoveert de financiële problemen zich wederom gaan opstapelen met als gevolg dat de weinige lichtpuntjes in deze selectie vertrekken of verkocht moeten worden en NAC verder wegzakt in het moeras van de KKD!!

10   12  
ELH

Volgend jaar deze tijd nog steeds kut? Verkoop dan aub gewoon aan de City Group! Voordat we voor altijd in de kkd blijven. En dan zien we misschien is fatsoenlijk voetbal. En al die sentimenten over clubcultuur en vreemdelingen legioen. Dat is het nu ook. Geef mij maar City Group dat zijn de enige die de potentie waar zouden kunnen maken top5 ere.
De groeten

17   2  
raraNAC

Hoe krijg je het voor elkaar om tegen een Ajax wat donderdag en zondag ook speelt, dus echt hun C elftal opstelt, zo afwachtend te beginnen?
Echt een dikke vette onvoldoende voor JP.

Je laat gewoon die mennekes lekker in de wedstrijd voetballen.. kan mij er echt boos om maken.

7   1  
BasSnelden

Er was al meer voetbal en meer lijn volgens mij. Meer kansen ook dan de laatste weken. Alleen snapte ik niet goed waarom niet het laatste half uur met twee spitsen, meer power. Boere kaatst alleen maar, terwijl die Haugen toch drukt en duwt en bijna weer scoorde.
Bijna is niet genoeg. Doorgaan met 4-4-2!

13   0  
Ouwe Spionkop

Als je geen spitsen hebt die scoren, kan je nog zo'n goede selectie hebben, dan houdt het op. Die selectie is echt niet zo slecht verder.
Onze spitsen: Haugen 1 goal, Boere 3 goals in een heel seizoen tot nu toe. Dan ben je snel klaar.
Voeg daar een trainer aan toe die het liefst niet van eigen helft komt.
Ik snap ook niet zo goed waarom Staring altijd zo wordt opgehemeld. Die gast voetbalt als een statische robot.

7   8  
Wil

Advies voor Peter Maas:

Jp eruit! Wij willen een succestrainer + een SCORENDE SPITS!

15   0  
Buddha

Het lijk statistisch bijna onmogelijk maar als je tegen NAC binnen de palen schiet is het bingo. Gisteren schiet Ajax 2x binnen de palen. 1x raak, die andere haalt Kemper voor de lijn weg. Als je zelfs zoveel moeite hebt met scoren hoe ga je dan ooit een wedstrijd winnen?

8   1  
De vlekkenverwijderaar

Jammer dat Sejdiu er nog niet bij is, hij is een de weinigen die een man kan uitspelen. Maar het schort NAC volgens mij aan visie hoe te spelen. Dat kun je de trainer kwalijk nemen. Het duurt een euwigheid voor de bal naar voren gaat, dat vanachter uit opbouwen duurt zo lang dat het strafschopgebied overvol is. Direct promoveren zal moeilijk worden, aan negatieviteit hebben niets, moeilijk positief te blijven, toch maar doen.

10   1  
Paul Soeters

Menigeen moppert meestal over die speler, of die speler, of op de trainer, de speelwijze,...enz. Bijna altijd is het daarover. Maar daar zit de clu echt niet! Die zit in het top-management en consorten. Zolang het daar niet optimaal draait, lijdt de rest daaronder. Vanuit daar moet men het beleid, werkwijze, systeem rotsvast verankeren. Daar moet 100% naar gehandeld worden. Dat met betrekking op het aantrekken en doen van alles! Iedereen moet daar naar handelen, c.q. werken. Dan krijg je een herkenbaar gezicht. Later corrigeren, waar echt noodzakelijk. Dan weet iedereen voor hij bij NAC defintief door de keuring komt, dat verwacht men van mij! Zolang bovenstaande niet 100% op orde is, blijft het dweilen met de kraan open, soms wat minder, soms wagenwijd.

Bovenstaande geef ik al enkele jaren aan. Nogmaals, doet men dat niet, half, of bijna goed. Je behaalt nooit datgene wat je zou moeten willen. En dat is 100% herkenbaarheid, beginnend bij hoog, afzakkend naar onderin.

9   7  
Tegel

Ik miste de Lokeren Sfeer Groep..

5   3  
SCH1912

Wat zit iedereen nou te mauwen hier…
Ajax 1 kans 1 goal
Nac 6 kansen 1 goal
Had deze eenvoudig kunnen winnen als je je kansen afmaakt.

15   1  
Heksenketel

Ik begrijp niet van Van Gastel. Jong Ajax staat bijna onderaan en had geen sterk elftal gestuurd....en dan speel je zo verdedigend. Waarom, je moet ze juist niet laten voetballen! We spelen gewoon voetbal als een stelletje lafbekken. Ik heb weinig verstand van voetbal, maar als je met deze instelling blijft voetballen, dan wordt het een heel lang seizoen. En daar speelt de trainer een hele belangrijke rol in.

11   0  
Heksenketel

Oh ja en dan de toekomst...zolang de hele organisatie, van aandeelhouders, technische staf tot en met directie, middelmaat blijft ademen, wordt het niks. Er heerst volstrekt geen topsportcultuur. Onze directeur Henk Valk is wel een professional, ik hoop dat hij het tij kan keren. Maar er zullen er uiteindelijk veel uit moeten, ook in de technische staf!

12   1  
Heksenketel

@SCH1912

Dat is een constatering, die niets te maken met topsport. Als je thuis tegen jong Ajax speelt terwijl het eerste net gespeeld heeft en zondag weer moet spelen, en met 1-1 van de mat stapt.......dan moet het besef er zijn dat er iets gruwelijks fout is gegaan. Dat mag nooit, maar dan ook nooit, acceptabel zijn!

8   0  
Heksenketel

@Paul Soeters

Eens, als het boven regent, druppelt het beneden!

14   0  
Moppernac

NAC = BREDA kan een voorbeeld nemen aan Noordwijk vandaag!!!!
Quick Boys - Noordwijk 0 - 5

12   3  
Trouwe supporter

Het is bij NAC teveel van oude spelers in de technische staf en het bestuur
NAC=Breda dat is ook niet wat we van verwachte
Dit nac stelt echt teleur en weer trappen we als supporter erin
Je zou denken dat we beter afwaren met city group want daar zit echt het geld
We moeten echt een succes trainer hebben een goede keeper verdediger en zeer zeker een scorende spits
Dit seizoen bloeit dood geen beker meer en zeer zeker ook geen nacompetitie
Weg met trainer en het bestuur er gebeurd niets
We worden straks bestempeld als schijtluizen zo staan we te voetballen

7   7  
Nicky

Wat een zure reacties! Lijkt de sfeer in het stadion wel. NAC speelde niet dramatisch... Kregen een aantal goede kansen... momenten echt wel de betere en ajaks onder druk.. andere momenten veel te weinig lef en teveel de bal breed of terug.

Omgba is snel en behendig. Haugen slechts 1 moment in de eerste helft. Die bal moet op zijn minst op goal.

Verder, terug komen van een achterstand en tot het laatste moment kansen.

De verhouding gele kaarten zegt veel over deze scheids. En dat ajaks speelde bij vlagen heel irritant treinerend spel.

Maar met deze selectie, wat meer lef van de trainer kan je echt wel nog iets bereiken.

Jammer dat het publiek alle NOAD heeft laten varen. Gek eigenlijk, je eist iets van een ander maar geeft zelf niet het goede voorbeeld... waar gaat het dan mis. Je kunt alleen invloed uitoefenen op je eigen handelen. Handel er dan eens naar... pannekoeken

12   3  
Mike Zonneveld

@ Nicky

Hebben we helaas niks aan. Er moet gewoon gewonnen worden..

9   2  
Mike Zonneveld

@ Nicky

En neem jij dan eens het voortouw om een lied te zingen? Heb je zelf zat invloed op hoor. En het is een wisselwerking he ;-), als ze een goede bal spelen merk je dat het publiek wat opleeft. Als ze geen k*t doen nodigt het ook niet echt uit om te steunen, op een bepaald moment is het wel goed zeker

15   0  
Breda vooruit

Het woord waarom is het woord waar het allemaal omdraait bij NAC.
1 waarom heeft vrolijk en zijn mensen nog steeds niet het investeringsfonds vol gestort zo als hij heeft toegezegd.
Geen geld of was het toen een leugentje om de supporters op zijn hand te krijgen.
Immers zijn hoofddoel bij NAC is het bouwen van een nieuw stadion.
2 waarom heeft mijnheer uurtje factuurtje toon Gerbrands het het niet voor elkaar gekregen om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen.
Hiermee bedoel ik de stak rvc de td en ad.
Of moest hij zijn oren moeten laten naar de eigenaar die zijn vriendjes op de juiste plaatsen wil hebben de jaknikkers naar hem toe..
3 waarom heeft men vanaf de jeugd tot het eerste elftal een zelfde spelsysteem en stelt men een trainer aan die dat systeem uitvoert en alleen wat finesse aan toevoegt.
4 waarom haalt de td niet de spelers die in het systeem kunnen spelen.
5 waarom slaagt NAC er nooit in om een goeie medische staf aan te stellen dan die prutsers die er nu zitten zie het grote aantal langlopende blessures.
6 waarom zijn alle randzaken rondom het veld niet goed geregeld.
En daarom is het spel slecht chaotisch niet om aan te zien.
Omdat het niet goed geregeld is bij NAC van de top tot het veld.

14   1  
Belgische Naccer

Van den Bergh als enige een beetje passie.
De rest als makke lammetjes naar de slachtbank.
Inclusief de staf en alle kopstukken van NAC=Breda

NAC stelt helaas zeer weinig meer voor.
Is dit nou echt zoveel beter dan die City-groep?
We zullen het nooit weten.

Feit is dat we nu een rechterrijtje club zijn in de KKD...
En dat gaat de komende jaren niet meer veranderen.

Ik had mijn hoop op Hyballa, maar die is ook weer met pek en veren uit de stad gejaagd.
Maar het heeft niks geholpen! We kijken wekelijks weer naar Steijn-Voetbal.
Om te kotsen...

15   0  
POTS

ben ik de enigste die de nieuwe fris prijzen belachelijk vind? 5,85 voor een frisje van 0,33L?????? en ook nog steeds gewoon een kwartier voor in de rij staan

11   2  
IBIO

Jean Paul laf Gastel moet echt ff meer ballen tonen.
Dat laffe verdedigende spel. Bah zeg

7   0  
Bejaarde NAC-fan

Dit gaat niet goed komen als we zo doorgaan.
Ik laat m’n kritiek ff achterwege op de technische leiding, maar zal het ff hebben over het plan van aanpak.
Van Gastel (inclusief z’n schoothondjes Lokhoff en Molhoek) laat in ruim 1,5 week zien dat hij niet capabel is voor dit NAC.
Bij zijn aanstelling had ik al mijn twijfels, maar goed iedereen verdient een eerlijke kans.
Hij begon redelijk en gaf wat duidelijkheid.
Dan boek je wat redelijke resultaten en dan maakt hij in mijn ogen wat fouten…..
Fout 1:
6 spelers wisselen voor de wedstrijd tegen Quick Boys, waarbij hij beter het elftal had kunnen laten staan om de vastigheden verder te kunnen uitbouwen
Fout 2:
De tacktiek (5-4-1) tegen de Graafschap !!!!
En achteraf orakelen dat De Graafschap zo’n goede ploeg is…. Met zo’n schijtbakkenvoetbal kom je nergens.
Fout 3:
In een interview met de plaatselijke krant de “Italiaanse methode” prediken ?? Hij heeft nota bene maar 1 jaar ervaring in Italië.
Fout 4:
Spelopvatting (behoudend en defensief) tegen Jong-Ajax ……
Vol stadion en dan maar 20 min gebruiken van de beschikbare 90 minuten om iets te doen lijken om de overwinning binnen te slepen.
Een spits voor een spits wisselen ?
Bezetting in de 16 is hooguit 2 spelers !
Hoe wil je dan winnen ……
De spelers kunnen het wellicht verkeerd uitvoeren, maar door het toepassen van bovenstaande fouten geef jezelf ook een verkeerd signaal af aan de spelers, maar ook zeker naar de achterban.
Kies gewoon voor 4-3-3 of desnoods 4-4-2, maar zet in ieder geval hoger druk.
Je ziet nu het team alleen maar achteruit lopen.

Laat aub het NOAD terugkeren !

9   2  
Ernie

Ambrose, Manu Garcia, Pablo Mari, Unal, Fiorini, Angelino.
Toen was er nog wat te genieten.

8   1  
Badeend

Ik vind Omgba en Garbett goede voetballers die echt iets toe kunnen voegen aan NAC. Vrijdag deden ze dat niet. Omgba maakte veel teveel verkeerde keuzes (als hij die al maakte, vaak wachtte hij te lang) en bij balverlies sjokte hij rond op de vierkante meter. Echt zwaar onvoldoende. Garbett niet gezien.

Kemper is géén linksback en ook geen bijster sterke CV. Als linksback heeft hij echt geen flauw idee wat hij moet doen. Als het spel stilligt, bedenkt hij zich ineens dat hij naar de zijlijn moet (en doet dat dan ook) maar in de andere 99 gevallen vergeet hij dat gewoon. Is ook veel te vaak zijn man kwijt.

De eerste wedstrijden van Staring vorig seizoen waren veelbelovend. Snel en hard inspelen én inzicht - dat hadden we nodig. Inmiddels ook aan het presteren op NAC-niveau.

Martina deed ook vreemde dingen vrijdag. Kuijpers heeft één goede actie gehad maar toen met de buitenkant naast geschoten. Dramatisch.

De conclusie zal wel moeten zijn dat de Technische Staf er helemaal niks van bakt. Ze weten er geen team van te maken, geen systeem in te brengen en geen vertrouwen te geven. Als het niet loopt, komen er late en domme wissels die NIETS veranderen aan het wedstrijdverloop of de veldbezetting.

Je zag het vrijdag na drie minuten al: NAC had geen flauw idee hoe te spelen. Dan is een excuus als "we zijn pas 6 wedstrijden bij elkaar" of "we hebben te maken met blessures of juist terugkerende spelers" echt niet meer te gebruiken. Na drie minuten al geen idee meer hebben en de bal 700 keer terugspelen naar Kortsmit (ook als je bij de rechtercornervlag van Ajax bent) - daar zijn geen excuses voor.

Steeds denk ik "slechter dan dit wordt het niet". En toch word je steeds weer "beloond". Ook op de tribunes trouwens want de sfeer is ver te zoeken en creativiteit is al helemaal weg.

Hoe dit ooit nog te repareren?

3   0  
BP

@pots

Flesjes zijn 0,5 liter, maar dan nog belachelijk duur !!

7   0  
BP

Jan vd Bergh al 3 weken op rij speler met hoogste gemiddelde, met alle respect maar zou dit niet 1 van onze spitsen moeten zijn.
Als je ziet dat Kuijpers 1 op 1 met keeper de bal met buitenkant neemt ipv binnenkant de hoek in schuift dan maak je toch echt de verkeerde keuze

7   0  
Thierry14

Is Toontje G ook nog bezig met het topsportklimaat op poten te zetten of heb ik gemist dat die al met gierende bandjes vertrokken is ??

3   0  
Tegel

Toontje is weer bij vitesse advies aan het geven denk.

3   0  
Gjoewie

Tja, treurig die scheids. In de eerste helft viel het wel mee, maar toen hij fouten begon te maken, strafte hij dat af met het geven van gele kaarten aan NAC-spelers. Overigens liep Kemper al de hele wedstrijd te schoppen tegen zijn directe tegenstander, dus dat hij uiteindelijk rood kreeg, verbaasde me niet. Wel dat het na afloop van de wedstrijd was.
Ik denk dat Van Gastel inmiddels ook het pas bijster is. Net als PH stelt hij gewoon de elf beste spelers op, zonder te merken dat het team als los zand aan elkaar hangt. Zo'n Koscelnik en Janosek moeten elkaar toch ook verbaal makkelijk kunnen vinden? Zo verschillende is het Slowaaks niet van het Tsjechisch. Als je Kurba roept, weet iedereen wel dat hij iets fout heeft gedaan.
Kortsmit werd twee keer gepasseerd, gelukkig dat Kemper die laatste nog van de lijn haalde. Hij doet wel heel stoer, maar ik vind hem nog altijd niet sterk keepen.
Hoewel ik blij was dat Van Gastel eindelijk eens koos voor een 4-3-3 opstelling, als dat het was trouwens, was deze wedstrijd een uitgelezen kans voor Wernersson. Aan de linkerkant had NAC zeeën van ruimte. Jammer dat ze daar pas laat in de tweede helft gebruik van gingen maken. De keuze voor Kuijpers op rechts was wel goed, alleen deed hij het niet goed. Pas toen Garbett inviel, begon het op rechts ook te lopen.
Van Gastel heeft ook ingezien dat je Haugen en Boere beter niet tegelijkertijd kunt opstellen. Haugen deed weer zijn best en toen hij op was mocht Boere invallen. Jammer alleen dat Van Gastel altijd tot de 65ste minuut wacht om te wisselen. Dat mag wat mij betreft ook gewoon aan het begin van de tweede helft.
Clint Leemans blinkt niet uit in zijn rol als spelverdeler. Ik had de indruk dat Omgba die rol overnam, maar die jongen moet nog volwassen worden. Minstens drie keer liet hij zijn directe tegenstander lopen en gaat dan stil staan om te bedenken wat hij fout heeft gedaan, in plaats van direct mee te verdedigen en te proberen zijn fout te herstellen. Maar je ziet hem groeien. Het gemak waarmee hij de gelijkmaker binnen legde geeft aan dat we hier absoluut met een groeibriljant te maken hebben.
Ik denk dat Maas moet blijven kijken naar een goede organisator op het middenveld. Achterin hebben we nog een sterke centrale verdediger nodig, die nummer 3 van Jong 020 kan wat mij betreft wel gehaald worden. Hij deed me trouwens denken aan die Hendriks die we ooit van de Nerds huurden. En voorin moet echt een technische jongen komen, iemand die mensen naar zich toetrekt, zodat er ruimte komt voor de anderen.
Martina zou volgens mij beter renderen op het middenveld, hij is niet erg snel, maar heeft een goed spelinzicht. Twee betrouwbare centrale verdedigers achter hem nemen hem veel werk uit handen en dan kan hij zich beter concentreren op het aanvallende werk.
Overigens, en dat moet toch ook in Amsterdam zorgen baren, als dit elftal van Jong 020 de opvolgers moeten worden van het huidige eerste elftal in de snelkookpan, dan ben ik bang dat ze beter 11 goede spelers in het buitenland moeten halen. Die Godts maakte dan wel een mooi doelpunt, maar dat was zo'n beetje het enige goede wat hij deed. De keeper vond ik ook goed, hoewel niet groot, pakte hij veel en hij heeft een goed uittrap, beter dan Kortsmit. Jammer dat hij geen gele kaart kreeg voor het voortdurend tijdrekken.

5   1  
Tegel

Niemand die zich heeft verbaasd dat bij,
1) de aftrap 4 of 5 mensen op een rijtje staan aan de rechterzijde , en links 0 nadat niemand?
2) bij een corner tegen iedereen terugkomt in de 16, waarom houden we nooit 2 of 3 man bij de middenlijn om een counter in te zetten.

Het zijn maar 2x voorbeelden die de gemiddelde amateurclub wel beter uitvoer.

Of kan iemand (buiten de Technische Staf) deze 2x voorbeelden verantwoorden?

6   0  
Yung-Yoon Noh

Ben er nog steeds erg ziek van!
Had zo het idee dat we een mooi seizoen tegemoet gingen maar op z'n NAC's is dat weer een mooie droom. Ik weet niet wat het is maar er lijkt een vloek te hangen boven het Rat Verlegh.
Een trainer die keer op keer een verkeerde keuze maakt en het team niet hongerig krijgt, het is allemaal heel apathisch. In deze mis ik toch echt de drive van Hyballa.
Een keeper die nog zelden een goed niveau heeft gehaald en ook nog niet 1 keer de nul heeft gehouden. Ik hoop dat PM hier nog deze winter een vervanger voor aantrekt.
Een verdediging die heel wisselvallig is en geen zelfvertrouwen uitstraalt. Enige lichtpunt Airforce Jan.
Een middenveld die zoekende is en vooral veel balverlies lijdt. Is veel geld ingestopt maar het komt er niet uit.
Een aanval die een leider mist en scorend vermogen. Omarsson is hier the missing key.
Al met al een een dikke onvoldoende en dat mag vooral de technische staf aangerekend worden!
Iedereen mag zich dik schamen en achter de oren krabben. Met de 2e spelersbegroting had je bij de eerste 5 moeten staan en zeker beter moeten voetballen. Er is nu actie nodig anders staan we straks op grote achterstand.
Valk, Maas en PVH nu zijn jullie aan zet. NOAD!!!!!!!

5   1  
Theoden King

Het seizoen begon met een poging het goede spel uit de playoffs door te trekken. De consensus was, dat Hyballa met een volledige voorbereiding zijn promotieklus kon gaan klaren.

Het ongelukkige vertrek van onze Duitse vriend leidde tot een vroegtijdige trainerswissel. Tot veler verbazing, inclusief de mijne, kwam NAC uit bij de onervaren hoofdtrainer Van Gastel. Onervarenheid kan ook goed uitpakken, dus geven we hem terecht het voordeel van de twijfel.

Opvallender was, dat Van Gastel een groot liefhebber is van het Italiaanse catenaccio voetbal en die speelstijl ook bij NAC wil toepassen. Het Vollgas-Fußball van Hyballa, waar het elftal de hele voorbereiding op gericht was, werd pardoes ingeruild voor een Berlijnse muur. Een technische koerswijziging van 180 graden!

De technisch directeur Peter Maas, verantwoordelijk voor de benoeming van Van Gastel, mag best eens komen uitleggen waarom er voor deze aardverschuiving is gekozen. Waarom geen aanvallend voetbal bij NAC in dit zo cruciale seizoen? Wat is het beoogde effect? En waarom denkt de td dat de promotiekansen hiermee toenemen? Weet de td dat een verdedigend elftal in Breda alleen getrokken wordt in geval van nood én alleen onder voorwaarde dat werkelijk iedere wedstrijd drie punten oplevert?

Kortom, genoeg uit de leggen door Peter Maas. Wellicht kan hij eens aanschuiven in de podcast van BSR of een interview afgeven aan deze site? Als hij niet op vakantie is natuurlijk.

3   0  
markenaa

Met de overname zou de club in organisatie (vanuit oa partnerfonds) clubbreed opnieuw opgebouwd worden. Dat werd gedaan met een nieuwe AD waar we eerst op moesten wachten. Een TD die eigenlijk scout is en ook nog niet direct aan de slag kon. De TD begon eerder dan de AD, dus zijn portieve beleidsplan en uitvoering ervan moest eerder dan de komst van de AD opgezet worden. Gelukkig hebben we in Pierre een controlerend rvc lid (ook zonder ervaring in die functie) die naast de rvc functie ook in het technisch team zit. Pierre is een verdienstelijk oud speler, maakt hem dat een goede beleidsmaker?
Lokhoff een verdienstelijk oud speler maakt hem dat de allerbeste moderne assistent trainer? Kabelset verdienstelijk oud keeper maakt hem dat de allerbeste emphatische moderne elftalbegeleider?
Ga maar door ga maar door.

Allemaal hebben ze affiniteit met NAC, ze kennen de (oude) club. Ze weten wat NAC (was) ze hebben een warm hart voor NAC door wat NAC voor hun betekende.

Best gek dat als je een nieuwe koers gaat varen en dat als je aan de tekentafel zit met een compleet leeg vel papier je het nieuwe NAC gaat opbouwen met allemaal mensen met sentimenten gebaseerd op hoe het WAS. Alsof je het oude NAC weer terug wil realiseren.

Het voetbal, bvo's, verdienmodellen, regelementen enz enz. Alles is totaal anders geworden. Een speler van 18 jaar leeft nu in een totaal andere wereld dan 35 jaar geleden.

We gaan NAC opnieuw opbouwen..
En zijn dat nou echt vanuit een clubbreed modern professioneel beleidsplan gaan doen waarbij de allerbeste personen op de functies zitten?

Ik geloof er niks van.

"Die moeten we niet want die past niet bij NAC" Past niet bij welk NAC? NAC hoe het ooit was of het NAC van de toekomst?

0   1  
markenaa

*kabelset > Karelse

4   0  
BP

Haal Lars Veldwijk nu maar op, er word teveel druk gelegd en teveel verwacht van Omarsson, met een beetje geluk is die tegen de tijd van de play offs fit, qua revalidatie en wedstrijdritme

2   1  
ennaojseejer

Helaas ben ik het nu ook eens met veel mensen hier. Ieder jaar denk je dat het niet erger kan, maar dit jaar slaat echt alles. Ik ben er heel erg verdrietig over.
-flikker van Hooijdonk er snel uit, die haalt alleen maar vriendjes binnen op de verkeerde posities.
-van Gastel past in het rijtje Molenaar, Steijn, Dijkhuizen: totale mismatch met NAC. Onbegrijpelijk (ook dat catenaccio interview in de Stem)
-Wat heeft Gerbrands nu eigenlijk gepresteerd voor (neem ik aan) een hele hoop geld?
-Henk Valk begrijp ik ook al niets van.
-Peter Maas heeft een goed track-record, maar hier heeft hij toch een totaal verkeerde selectie samengesteld: een heleboel middenvelders, maar het zwakste middenveld van de KKD?
En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Al met al lijkt NAC een stuurloos schip dat op kapseizen staat. Wie hoort er eigenlijk de kapitein te zijn?
En als het in de organisatie echt helemaal fout zit, wordt het op het veld ook niks.
Zit hier op ESPN naar Almere-Ajax te kijken, een echte nieuwe derby. Ongelofelijk dat NAC daar een half jaar geleden nog met 1-2 won. Ga je met een verkeerde tactiek tegen Emmen niet de boot in had je zomaar kunnen promoveren.

2   0  
Maikel

Henk de Jong is geen vriendje van Pierre. Ervaren trainer. Hij laat Cambuur wel heel goed spelen en mogelijk promoveren. Wij hebben een onervaren trainer.

1   0  
markenaa

@ennoajseer

Alles logisch in wat je schrijft echter 1 puntje is wat mij betreft nou precies waar het probleem zit.

"Van Gastel past in het rijtje Molenaar, Steijn, Dijkhuizen: totale mismatch met NAC."

Wij vinden altijd dat bepaalde professionals niet bij NAC passen. Dat wil zeggen.. wij vinden dat bepaalde professionals niet bij het NAC passen zoals wij NAC graag willen zien of ooit in een verleden ervaren hebben enz enz.

En wat krijg je dan bij NAC en de lokale media? NAC is een ongedefinieerd iets op basis van emoties ingegeven door het verleden.

Als het beleid van NAC zou zijn:
We zijn vanaf vandaag en morgen een club die altijd clubbreed de nul houdt. En de die verdedigers leiden we zelf op. We werken clubbreed altijd met 4 man achterin. Het centrale duo moet de kwaliteit van penders zwaanswijk hebben. Dus we scouten dit soort duo's voor de jeugd en trainen ze specifiek.
Vanuit de nul houden moeten we met snelle vleugelspeler met goede voorzet scoren. We werken altijd met een grote koesterde spits met een creatieve wendbare spits eromheen.
We hebben altijd 2 vrijetrap specialisten in ieder team.
Enz enz.

Daar zoek je de mensen clubbreed voor alle functies bij. Van spitsentrainer vrijetrappentrainer tot hoofdtrainer die die 433/omschakel 442 als visie en ervaring heeft. Heet die beste match Dijkhuizen? Dan zal blijken dat dat perfect werkt.

Maar nee bij NAC kijken we wie een match is met wat NAC vroeger was. VROEGER.

En zolang men bij NAC de sentimenten van vroeger belangrijker vind dat een professionele organisatie topsport klimaat en de beste mensen voor je goed uitgedachte beleid. Zolang dat niet verandert blijft het gokken en hopen en weer een trainer enz.

Hoe langer het duurt hoe meer "Dit is NAC" een mythe wordt gebaseerd op hele mooie jaren en verhalen van vroeger.

2   0  
markenaa

Simpel voorbeeld

Alex Pastoor past niet bij NAC
Al die andere trainers die we gehad hebben ook niet behalve trainers die vanuit eenzelfde sentiment reageren als supporters. (Hyballa Steijn en dan is het op)

Alex Pastoor past bij de voetbalvisie, doelen en het beleid van Almere een club die het beleid niet op basis van sentimenten uit het verleden uitvoert maar op basis van waar ze naartoe Willem.

0   0  
markenaa

*edit

Hyballa en Vreven

Willen

3   1  
Ouwe Spionkop

Wel apart dat die Godts scoort tegen NAC en vandaag gewoon meedoet bij Ajax tegen Almere.

1   1  
markenaa

@ouwe spionkop

Raar dat NAC tegen Godts in de kkd speelt en Almere tegen Godts in de ere.

2   0  
Kaiman

NAC streeft ernaar zoveel mogelijk een door de aanhang gewaardeerde speelstijl te hanteren,
met passie, durf, brutaliteit, werklust en een energiek en aanvallend ingesteld elftal. Bij het
aantrekken van trainers, spelers en overige medewerkers wordt hiermee dan ook zoveel
mogelijk rekening gehouden. Er is uiteraard voldoende ruimte accenten te verschuiven, maar de hoofdlijn blijft intact zodat passanten niet het karakter van de speelstijl grondig kunnen veranderen.

Kan Peter Maas toelichten waar dit mis gaat?
Zijn er verkeerde spelers gehaald?
Of is er een koerswijziging geweest, deze heb ik dan gemist.

4   1  
Grote Kerk

Maas zal wel niet in Podcast verschijnen deze week, denk ik. Mag niet van Pierre.

4   0  
Grote Kerk

@Ouwe spionkop, bedoel jij nou dat dat oneerlijk is ? Schei toch uit met dat kleinzielig gedoe. We moet toch gewoon ruim winnen van pukkelige pubertjes met zo'n publiek achter je !

2   0  
markenaa

@kaiman

Het gaat al fout bij het feit dat ze lege woorden die puur alleen over de mindset van spelers definieren als speelstijl.

"Met passie, durf, brutaliteit, werklust en een energiek en aanvallend ingesteld elftal. Bij het aantrekken van trainers, spelers en overige medewerkers wordt hiermee dan ook zoveel
mogelijk rekening gehouden

Is net zo leeg als tegendraads bourgondisch etc.

Wat een armoe is het toch

Wat is de speelstijl van NAC? Nou inzet en durf. Is dat niet het karakter van de spelers wat je benoemd? Euh ja.
Maar denkt u dat andere clubs spelers willen zonder durf en inzet dan?
Euhm...

2   5  
Maikel

Staan maar 9 punten achter Roda. Plaats 2. Er is nog van alles mogelijk voor rechtstreekse promotie.

4   1  
Nachoreca1

Gitzwart voetbal weekend. Puntje tegen fc brugklas en de kruiken bovenaan. Voor degenen die aan promotie denken....stop daar maar mee.

5   0  
Henri

Misschien hadden ze bij NAC toch beter Henk de Jonge als trainer kunnen nemen. Zet na de wedstrijd tegen NAC zijn duurste en in potentie beste aanvaller uit de selectie en wint daarna gewoon alles met een uitermate zwakke selectie. Maar waarom zou je een erg ervaren trainer in dienst nemen die bovendien heeft bewezen een verbinder te zijn en goede resultaten in de KKD heeft behaald als je een onervaren assistent trainer uit Breda kunt contracteren. Volgens Maas hebben ze de beste mogelijke kandidaat genomen. Dus Van Gastel is beter dan De Jonge. We gaan het zien. Al heeft De Jonge wel een groot nadeel. De selectie van Van Gastel is veel duurder en in potentie veel beter.

0   0  
Henri

@NAC Horeca1
Ik ben blij dat nu in ieder geval eindelijk aan uw verzoek is voldaan. Een ervaren topspeler en ex-international als trainer benoemd. We zullen het straks allemaal gaan zien, maar in eerste instantie zeg ik toch echt geef mij maar trainers die geen international zijn geweest zoals bijvoorbeeld: Van Gaal, Hiddink, Jans, Nagelsmann en Klopp.

2   1  
Wil

@Maikel

Maar dan moet Peter Maas wel BALLEN TONEN en JP als trainer vervangen + een scorende spits binnenhalen.

Helaas, vrees ik dat P.M. die ballen ontbreekt..... en wordt dit dus een verloren seizoen.

1   0  
Wil

Peter Maas:

Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald.......

1   1  
Dos

Het spel is al jarenlang belabberd en ontslag van een trainer heeft nooit voor verbetering gezorgd. Het gezeur om ontslag en gezeik op in dit geval JP en Maas zorgt alleen voor onrust en daar schiet NAC niets mee op.
Laat iedereen bij NAC hun werk doen,ook als het zoals nu even minder gaat in plaats van heel primitief schreeuwen om vertrek van wie dan ook.
Tot 10 tellen heet dat

1   0  
Nachoreca1

@henri.... mijn verzoek??? Waar haal je die onzin vandaan? Jp had absoluut niet mijn voorkeur. Henk de Jonge wel...al twijfel ik aan het feit om hij bij onze club past....maar ja wie wel? We hebben er inmiddels 83 gehad en staan nog 12e in de kkd...ik ben ziedend!

1   2  
Baosje


feit is dat we nog steeds maar 9 punten achter staan op een direct promotieplaats met nog 24 wedstrijden te gaan

iemand nog een worstenbroodje ?

0   0  
[email protected]

WIJ HEBBEN OOK EEN PETER MAAS

0   0  
Anders Tegnell

Net het 1e doelpunt van J-Ajax gezien. De nr 2 van NAC gaat de tegenstander aan de zijlijn dekken terwijl de man met bal recht op hem af komt lopen (verkeerde keuze) en even later heeft ook Martina meer oog voor de man aan de buitenkant dan de tegenstander die recht op het doel afloopt (verkeerde keuze). Ze snappen toch wel dat ze het doel en niet de man moeten verdedigen? Of zou onze nr 2 denken 'als ik mijn eigen man dek dan kunnen ze mij de schuld niet geven'? Zou me niet verbazen.

Laad alle berichten na dit bericht in