Wij gaan niet opzij

Ongeslagen NAC O14 boekt tegen ADO achtste zege op rij

Masthow

Op weg naar het hoogste niveau heeft NAC O14 de volgende horde met succes genomen. ADO Den Haag werd op eigen veld met 4-1 verslagen. Hierdoor is de ploeg nog altijd ongeslagen en komt promotie erg dichtbij.

NAC oogde in het begin wat onwennig. ADO had meer de bal en kreeg na een paar minuten spelen de eerste kans. Een corner werd voorbij de tweede paal in het zijnet geschoten. Veel meer kansen creëerden de bezoekers niet. De eerste mogelijkheid van NAC was na een kwartier direct een grote. Van Wijk werd goed vrijgespeeld, maar hij schoot alleen voor de keeper net naast.

De ploeg begon meer grip te krijgen op de wedstrijd en was via Torun dichtbij de 1-0. De keeper van ADO ging onder een voorzet door, maar de kopbal van de NAC-aanvoerder werd gered door een verdediger op de lijn. De ploeg van trainer Ryan Robinsen drukte door en stapelde kans op kans. Van Drimmelen werkte een lage voorzet van Bilok net langs de verkeerde kant van de paal, Van Wijk stuitte uit eenzelfde voorzet op de keeper. De corner die erop volgde werd half weggewerkt en viel voor de voeten van rechtsback Buczkiewicz. Die aarzelde niet en schoot de bal perfect in de kruising.

Hattrick Bilok
Tot de rust werd NAC nog vaak gevaarlijk. De schoten misten echter kracht of werden geblokt. Toch gingen beide ploegen met een 2-0 stand de kleedkamers in. Cardoze gaf vanaf links voor bij de eerste paal. Bilok kwam voor de keeper en werkte met zijn hak de bal tegen de touwen. In de tweede helft was de storm van NAC iets gaan liggen. Het gaf ADO wat meer ruimte, maar doelman Tavares Andrade greep twee keer goed in toen dat nodig was. Uit een uitbraak werd het zelfs 3-0 voor NAC. Na een overtreding paste de scheidsrechter goed de voordeelregel toe. Van Wijk was weg op de linkerflank en legde breed op Bilok. Hij omspeelde de keeper en schoof simpel binnen.

De wedstrijd leek daarmee gespeeld. NAC voetbalde rustig door met goede combinaties en kwam nauwelijks in de problemen. De 3-1 kwam als een verrassing, maar had eigenlijk niet mogen tellen. Invaller Sierra werd door zijn tegenstander, die ruim een kop groter was, vastgehouden en opzij gezet. Uit de voorzet kopte een ADO-aanvaller raak. NAC raakte niet van slag en gooide het duel een paar minuten later alsnog in het slot. Torun gaf een steekpass precies op maat voor Bilok. Hij kon alleen op de keeper af. De stift werd nog aangeraakt maar kon niet genoeg afgestopt worden. Bilok maakte zo zijn hattrick compleet. In tien competitiewedstrijden was het al zijn dertiende goal.

Door de achtste zege op rij staat NAC fier aan kop in de competitie. 28 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +31 is op zijn zachts gezegd indrukwekkend. Promotie naar het hoogste niveau komt hierdoor heel dichtbij. Alleen de nummer één van de eindranglijst promoveert. De huidige nummer twee PSV O14-2 kan niet promoveren omdat de O14-1 van de Eindhovenaren al op het hoogste niveau actief is. Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer drie ADO door de 4-1 zege gegroeid naar twaalf punten. Excelsior volgt op veertien punten, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Desondanks heeft NAC O14 aan een zege volgende week op bezoek bij FC Dordrecht genoeg om promotie veilig te stellen.

Opstelling:
Tavares Andrade; Buczkiewicz, Abdulqadir, Cardoze, Den Breejen; Torun ©, De Tree, Van Daalen; Bilok, Van Drimmelen, Van Wijk

Bron:
B-Side Rats
3 Reacties
1   0  
Matc

Toch nog iets positiefs

0   0  
Harrie Zelluf

Moet je het eerste goaltje van Julian van Toor in de O13 even terugzien... wow! Doet ie wel eens vaker. Die wonnen 6-1 tegen Excelsior trouwens.

1   0  
Matc

Toch nog iets positiefs

0   0  
Heksenketel

Nog een jaartje of 4 wachten dus :-).

Laad alle berichten na dit bericht in