Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - Jong Ajax (2-6)

Das Phantom

NAC verloor gisterenavond kansloos met 2-6 van Jong Ajax. Al in de eerste helft liepen de Amsterdammers uit naar een 0-4 voorsprong, nadat het een aantal keer pijnlijk de defensie zwaktes van NAC bloot wist te leggen. Een afgang voor het team van Peter Hyballa. Ook na zo'n beroerd optreden horen daar punten bij.

B-Side Stats: NAC - Jong Ajax (566 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
C. Martina
-
B. Lucassen
-
T. Velthuis
-
Anselmo Garcia McNulty
-
R. Besselink
-
O. Velanas
-
M. Garbett
-
Casper Staring
-
E. Ómarsson
-
J. van der Sande
-
S. Agougil
-
J. Vet
-
T. Marijnissen
-
A. Omgba
-
P. Hyballa
-
J. van der Sande
5,7
E. Ómarsson
6,2
Casper Staring
4,0
M. Garbett
4,9
O. Velanas
2,3
R. Besselink
2,8
Anselmo Garcia McNulty
3,3
T. Velthuis
2,5
B. Lucassen
4,0
C. Martina
4,0
R. Kortsmit
3,0
P. Hyballa
3,0
A. Omgba
4,8
T. Marijnissen
4,1
J. Vet
4,3
S. Agougil
3,9
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - Jong Ajax 204 reacties
93 Reacties
52   0  
Hugo

Wat ik niet begrijp. Oprecht niet. En natuurlijk doen ze hun best. Maar waarom wordt er in de derde minuut niet eentje over de boarding gejankt. Zo van, je zal dan wel beter kunnen voetballen, maar hier valt godverdomme niks te halen´.

Ongekend. Pressing werkt niet tegen deze gastjes, achterin rondspelen, wat NAC probeerde, kunnen we niet. Waarom niet gewoon lange bal, en aansluiten. En er af en toe een door midden schoppen.

Gelukkig vrijdag naar pec. Dan komt het goed.

12   37  
Ibio

Ik schaam mij gigantisch voor dit NAC.
Een collectieve wanprestatie met Staring als grootste dissonant. Die was zo ongelooflijk slecht gisteren. Zet die maar eens een paar weken op de bank.

8   10  
Joop

Op alle fronten kwamen we dik te kort maar als je op een vrijdag tegen j ajax speelt staat er wel een ander elftal maar dit is gewoon een grote afgang snel vergeten

24   1  
Denn

Iemand zin en tijd om in de goal te gaan staan en in ieder geval te doen alsof hij z’n best doet om een bal tegen te houden? Dat zou al een hoop schelen!

9   61  
Van Flieger

NAC=Breda is een regelrechte ramp geworden. Daar mag je ook wel eens eerlijk in zijn.

11   7  
baosje

gisteren volop vertrouwen getankt .. nu op naar de loodzware uitwedstrijd tegen PEC.. ik zeg : " het record van Fc Den Bosch gaat er aan"....

8   2  
BREDA 1965

ik had ook nog mee kunnen doen....ik begin echt te twijfelen of ik dit nog langer aan wil blijven zien...wat een drama is dit zeg...

11   2  
SjorsNac

Zo een afgang thuis tegen een jong ploeg mag gewoon niet. We weten dat ze beter zijn vanaf minuut 1 gaat het fout, pas dan je tactiek aan en parkeer de bus om in ieder geval het aantal doelpunten te beperken. Zoveel nederlagen tegen jong ploegen is schandalig, het team is helaas niet stabiel genoeg. Hopelijk lukt het deze zomer om het op de rit te krijgen en dat we mee gaan doen om promotie, persoonlijk verwacht ik dat volgend seizoen nog te vroeg zal zijn. En dan krijg je mogelijk groningen er ook nog bij.

20   1  
Overal

Tegen alle Jong elftallen is me opgevallen hoe enorm kwetsbaar die gegenpressung tactiek eigenlijk wel niet is.

Ik snap het idee, zo snel druk zetten dat de tegenstander niet aan voetballen toe komt. Maar tegen alle jong teams de afgelopen weken gebeurde het tegenovergestelde. Door het veel te veel druk zetten stonden ze met 2-3 passjes zo vrij voor de keeper.

Ik vind dat toch wel heel zorgelijk als dit de tactiek is waar we het volgend jaar mee moeten gaan doen…

20   1  
1 van de 2

Alles is natuurlijk al geschreven over deze wedstrijd , euh voorstelling.
Hier nog ff de 2 belangrijkste opvallenste zaken.
1 grootste fout is het plan, en dan kom ik uit bij de trainer, met dit materiaal kun je niet zo spelen. Nac spelers staan op 20 meter afstand te dekken. Tegen jong ajax kun je niet zo spelen.

2 schop er dan maar 1 na 5 minuten over de reling, pak een gele kaart.

17   1  
scheppioni

1 gele kaart voor ons NAC over de hele wedstrijd zegt alles !!
Gisteren door verschillende geopperd, aanpakken die gassies vanaf minuut 1 maar dit nac deed gisteren alles waar NAC niet voor staat gvd ! Schande !!!

52   0  
Hugo

Wat ik niet begrijp. Oprecht niet. En natuurlijk doen ze hun best. Maar waarom wordt er in de derde minuut niet eentje over de boarding gejankt. Zo van, je zal dan wel beter kunnen voetballen, maar hier valt godverdomme niks te halen´.

Ongekend. Pressing werkt niet tegen deze gastjes, achterin rondspelen, wat NAC probeerde, kunnen we niet. Waarom niet gewoon lange bal, en aansluiten. En er af en toe een door midden schoppen.

Gelukkig vrijdag naar pec. Dan komt het goed.

12   1  
Gilze

Het schort gewoon aan een solide achterhoede. Doordat zij zowel voetballend tekort schieten (lange ballen, waardoor de aanval niet tot zijn recht komt) als verdedigend (achteruit blijven lopen tot de in de goal staan) verlies je enorm veel punten.
Zoals eerder aangeven: NAC moet er zelf minimaal 2 a 3 scoren willen ze winnen. Daarbij is het werkelijkwaar schrijnend als je die Velthuis, Mcnulty en Besselink aan het werk ziet, daar zit helemaal niks in. Als aanvaller heb je een topavond.
Daarbij begint Kortsmit me ook aardig tegen te vallen, veel schreeuwen en roepen maar zelf ook de ondergrens aantikken.

8   0  
Heksenketel

Collectieve wanprestatie met een tactisch plan wat totaal niet werkte meneer de trainer!

9   3  
Quinn

Afgelopen vrijdag een hele leuke pot gezien met best aardig voetbal, gisteren kon ik er niet bij zijn. Ik keek mee op teletext, maar voelde dit al aankomen. Vaak tegen Jong Ajax hebben ze het zwaar, je weet niet welke 'talentjes' ze gaan opstellen. Tuurlijk won PEC laatst met grootse cijfers, maar daarvoor verloren ze op rij van MVV en Ado. Ik denk dat PEC dit NAC beter ligt dan Jong Ajax, dus ik denk zeker niet kansloos. Je club nu volledig afbranden helpt ook niet, ze hebben een mooie reeks neergezet waarbij ze zelfs aan de periodetitel mogen ruiken.
De Eredivisie is nog ver weg, op dit moment ook niet echt realistisch met de huidige selectie.

9   0  
Janus

Bijzonder wat we weer meegemaakt hebben. Een totale offday met een rare tactiek tegen sterke spelers, dan krijg je dit.

Mevrouw Velthuis en onervaren Besselink kunnen achterin echt niet. Ik heb het wel eens eerder geroepen hier, maar gisteren werd in ieder geval bevestigd dat het klopt. Besselink is gewoon nog niet klaar om profvoetballer te worden. Ook Staring had niet door dat we gisteren in het geel speelden. Werkelijk alles naar de verkeerde kleur en slap in de duels. Normaal altijd goed voor een voldoende. Ons keepertje is het momenteel ook een beetje kwijt he? Of ben ik de enige die dat ziet?

Lichtpuntje: onze IJslandse strijder voorin. Echt een aanwinst, Garbett en vd Sande waren ook redelijk.

5   0  
NuFfNie

Iedereen, muv de 2 spitsen,, een 1 voor het op tijd tekenen van de presentielijst.
De spitsen bleven jagen tot op het middenveld, waar de middenvelders zelf apathisch stonden te kijken wat die 2 maloten in godsnaam aan het doen waren.

En dan hier dat gejank dat het ajax1 is, competitievervalsing, het aan NAC=Breda ligt. Kijk eens naar de commentaren van 3 dagen geleden. Toen was het allemaal goed.
Maar het begint allemaal bij de juiste instelling.

2   0  
Kipiani

Tactisch zeer slecht voorbereid en neer gezet door Hyballa en zijn staf.
Martina. Prima, maar daar kun je geen gegenpressing mee spelen, zeker niet tegen jong Ajax. Hij wil het veld lang houden.
Velanas. Speler die altijd uit de de duels blijft, ook geen duel kracht heeft. Die stel je niet op tegen teams als jong Ajax, wedstrijden die je alleen kunt winnen als je in de het duel komt, messcherp bent, op het uiterste randje ‘schopt’.
Daarom had Lucassen niet gewisseld mogen worden.
De 2-6 is de nederlaag van Hyballa. En de duidelijke reden dat hij niet zal blijven en door Buijs vervangen wordt denken wij.
Lees NEC supporter hierboven.

2   1  
Ron N

Als er ondanks de slechte verdediging toch zoveel goals, welke ook soms houdbaar zijn, ingaan. Dan voldoet de huidige keeper ook niet. Volgens mij is deze teveel bezig met andere zaken dan keepen. Zit dus niet goed in zijn vel. Het zou hem sieren om tijdelijk een stapje terug te doen i. p. v. .tegen zijn medespelers te kankeren. Verder deze pot gauw vergeten.

6   10  
Van Flieger

Een terughaaltrainer bij NAC heeft nog nooit gewerkt.

2   0  
Bredafun

Je gaat toch niet verwachten dat we nu de spelers moeten gaan beoordelen met n cijfer na zo’n vertoning van gisteren???
Allemaal n dikke NUL.
Schandalig dit.
Flink laten boeten voor dit soort gedrag, en dat noemt zich dan n prof pfffffff
Sommigen staan misschien open en klaar voor n andere club maar wie wil dit soort spelers overnemen?

4   0  
Jarc

Wat mij gisteren opviel was het enorme verschil in handelingssnelheid tussen NAC en jong Ajax. Naast die veel hogere handelingssnelheid waren ook de looplijnen van de ajaxieden veel beter. Door steeds snel vrij te lopen, constant in beweging te zijn en de veel betere technische vaardigheden ( 1 x raken, een bal direct na aanname speelklaar), ziet het eruit alsof je tegenstander er niets van kan, maar ook dat die er niets aan doet. Je kunt nu eenmaal geen overtreding maken als je tegenstander steeds 2 of 3 afspeelmogelijkheden heeft en die patronen ook nog eens op een behoorlijk tempo uitgevoerd worden. Je komt gewoon nooit in een duel. Als een ploeg met deze kwaliteiten dan ook nog eens naar voren voetbalt, en de gelegenheid krijgt omdat je als tegenstander ( "wij gaan uit van onze eigen kwaliteit") het veld groot maakt en in die enorme ruimtes druk wil gaan zetten, wat al op voorhand tot mislukken gedoemd is, gezien de eerder genoemde technische vaardigheden en handelingssnelheid van de verdedigers, krijg je een wedstrijdbeeld zoals we gisteren gezien hebben.
We zijn gisteren op twee terreinen op waarde geklopt:
1 tactisch: veel te groot speelveld gecreëerd
2 technisch: iedere jong ajax voetballer is twee klassen beter
De schade is door werklust ( tweede helft, toen ajax niet meer hoefde) beperkt gebleven, maar op werklust ga je deze potjes niet winnen als de 2 kwaliteiten zo verschrikkelijk ver uit elkaar liggen.

2   1  
Willem 4,5

Slechter kan niet. Het kwaliteitsverschil is té groot. Geen excuus maar het is natuurlijk competitievervalsing van de eerste orde. Ze hadden de 'pech' dat er nu een aantal spelers in stonden die zondag op de bank zaten bij het eerste. Mischien volgende week weer een ander team, jonge teams in de competitie is waardeloos. Neemt niet weg dat je je niet moet laten afslachten en één gele kaart pakt, dat is dramatisch natuurlijk. Tegelijkertijd kun je concluderen dat we in de eventuele nacompetitie niets te zoeken hebben. Volgend seizoen doorpakken, dat is de opdracht!

25   0  
Ouwe spionkop

Direct afscheid nemen van Velthuis en Besselink. Die hebben hun kansen nu wel gehad en kunnen bij Baronie nog niet mee.
Zet Vet maar naast Martina. Geef Luc Marijnissen weer eens een kans.
Ook Velanas meteen mee kappen.
Waardeloze instelling laatste tijd. Loopt de kantjes er af. Wegwezen.

2   5  
Ki Utsuri

Collectieve wanprestatie. Alleen Garbett en Omarsson hebben bij momenten wat laten zien dat ze er wat van wilde maken.

Ook een Manchester United loopt wel eens tegen een pak slaag aan (Liverpool), dus uithuilen en door. Nu gaat het om mentale weerbaarheid en PEC Zwolle en VVV zijn dan ideale wedstrijd om het kaf van het koren te scheiden voor volgend seizoen.


2   0  
RV

Ik denk dat we wel weten waar de pijnpunten liggen met de verdediging. Moet zeggen dat ik persoonlijk ook de positiviteit om Staring niet zo begrijp. Was ook gisteren indirect bij veel doelpunten betrokken, niet kort genoeg of achteruitlopen.

We kunnen snel tevreden zijn maar op die positie verwacht je wel meer, een leider die er inderdaad in de derde minuut even een over de zijlijn glijdt. Maar blijkbaar is een kinderhand snel grvuld. Begrijp me verkeerd, maar willen we volgend jaar iets betekenen dan heb je ook op die positie meer nodig.

5   1  
Fred1

Vooropgesteld de aanstelling van Hyballa zal zich beperken tot een half jaar.
Hij is een parodie van zichzelf geworden.
Zijn reactie bij ESPN na de wedstrijd was niet alleen berustend en bagatelliserend maar ook nog tenenkrommend en niet doorspekt van enig realiteitsbesef , kortom een vette dikke middelvinger naar de supporters.
Zo’n reactie na zo’n vernedering en oorwassing is onacceptabel.
Totaal onvoorbereid en niet wetend wat je te wachten stond zijn ze aan deze wedstrijd begonnen.
Als Top Oss van nagenoeg hetzelfde team met 2-1 wint dan is er bij ons iets goed mis.
Velanas (die zou ik nooit meer opstellen) voor Omgba was een grote blunder, Velanas heeft er heel de wedstrijd de kantjes af gelopen ging elk duel uit de weg dat was echt te gênant voor woorden.
Lucassen slachtofferen was een hele slechte actie de enige met gif in zijn flikker, ik hoop dat de geweldige trainingsstaf heeft meegekregen dat hij met een staande ovatie het veld verliet.
Net zoals het gejuich en applaus bij de wissel van Velanas, maar dat had een omgekeerde reden.
Velanas had ook nog een tegengoal op zijn geweten.
En beste mensen wat was die Staring slecht had gewoon direct schuld aan 3 goals en op de bank geen enkele reactie.
Dan gaat Lokhoff ook nog reageren op een supporter achter hem, lekker professioneel ook.
Eens te meer was duidelijk dat er zelden een resultaat te halen is met Besselink, Velthuis en MC Nulty erger is nog dat ze gisteren Martina meesleepten in de malaise.
Je begrijpt ook niet waarom Vet niet naast Martina wordt neergezet.
En dan die keeper van ons, die pakt niks meer, ballen in de korte hoek er in en duiken als de bal er al in zit, echt tragisch.
Inzet is het minste wat je kunt doen maar iedereen was passief en ongeïnspireerd profvoetbal onwaardig.
Wat moet je met dit zootje in de na competitie en nog erger wat hebben we in de eredivisie te zoeken.
Dus resumerend Hyballa neemt zijn labiele spelers niks kwalijk en gaat gewoon door met zijn warrig beleid blijkbaar.
Je ziet ook dat het publiek het beu is ver voor de wedstrijd weggaat en cynisch gaat doen, dat zijn de eerste aanwijzingen dat ook daar men het op den duur voor gezien houdt.
Supporters zijn murw en beschaamd.

1   0  
Vic

Wat wil je ook met zo'n achterhoede....

1   0  
Wolfmanjack

Domme tactiek. Tegen dit soort teams moet je compact spelen.

0   1  
Dromer

@Fred1 en dan heb je nog gemist dat die supporter van Pierre van Hooijdonk himself een laatste waarschuwing kreeg. Nog 1 keer en dan seizoenkaart inleveren

0   0  
Theoden King

We kunnen inmiddels wel spreken van Jong-teams als de ultieme angstgegner.

Ajax was veel beter, onbegrijpelijk dat die zo laag op de ranglijst staan.

Vrees toch wel een beetje voor de komende wedstrijden nu.

0   0  
Greve.i.Ch.

Heb weinig illusie meer in Play Off of Periode
hopen op het volgende seizoen met de
schoonmaak van de eeuw.
En ik zou maar eens met Alfred Schreuder
gaan bellen.
Te duur ?? Wat er nu gebeurd is goedkoop.

0   0  
Cool Hand

"We spelen 4-4-2 en we pakken die gastjes vanaf het eerste fluitsignaal keihard aan. Degene die fysiek verzaakt, wordt gewisseld." Dat was mijn wedstrijdbespreking geweest.

1   0  
BVS

De ellende van gisteravond voor 16.500 man komt voor 100% op het conto van Hyballa. Ik kan niet geloven dat op deze wedstrijd tactisch is voorbereidt. Ik hoop echt dat hij die zelfreflectie kan opbrengen en kan uitten naar de spelersgroep.

Mag Hyballa het van mij volgend jaar weer proberen: JA! De juiste spelers halen van de zomer om de grote gaten te vullen in de selectie. Maar er moet wel geleerd worden wanneer zijn tactieken niet werken en hoe we omgaan met de frivole Jong-teams.

0   1  
Analist van nac

Hoe vaak moet dit nog gebeuren tegen elke jong team krijg je les
Terwijl wij ook wel als jong nac mogen worden genoemd
Blijf het zeggen die aankopen zijn lachwekkend
Die worden gehaald op basis van steen papier schaar
Velthuis
Mac nulty
Kaied
Wernerson
Plat
García
Garbet
Staring
Herman
Kortsmit
Molenaar
Kies je man van de wedstrijd maar uit met deze aankopen is stadion speaker stem van de wedstrijd Annie

0   1  
Ouwe Spionkop

Probleem is dat Hyballa gegenpressing wil spelen (en 90% van het publiek ook) terwijl hij daar de spelers niet voor heeft.
Gegenpressing kan alleen met een betrouwbare verdediging en goede buitenspelers die een goede voorzet kunnen geven.
Nou we hebben ze beiden niet. Geen buitenspelers en geen goede verdediging.
Het moet voor Hyballa enorm frustrerend zijn.
Aan de andere kant zal hij daar mee moeten leven en zijn speelwijze op instellen. Tegen Jong Ajax (en andere jong teams) dan toch zo spelen is enorm dom.
Ik wil Hyballa volgende seizoen nog wel eens zien maar dan wel met een goede selectie waarmee hij wel gegenpressing kan spelen.

0   0  
Bertus

Hyballa is de weg kwijt en zichzelf niet meer.
Wat hij gisteren deed was beneden amateur niveau.
Zomeravond voetbal laten we maar zeggen.
Iedereen ziet toch dat je met deze verdediging en deze keeper amper wedstrijden kunt winnen.
De nul houden is ook een kunst.
Buiten dat het middenveld gisteren met Velanas en Staring stapelden fout op fout en waren niet echt een hulp voor de verdediging eerder een plaag.

1   1  
Cees

Werk aan de winkrl, MAAS!
Je moet eredivisiespelers binnenhalen en geen kneusjes!

0   0  
Jantjebeton

Ouwe spionkop

Weet jij wel wat gegenpressing is? Volgens mij niet, of je hebt geen verstand van voetbal.

0   0  
Beter de Laat dan nooit

Hyballa moet de verantwoording nemen voor deze nederlaag. Hij moet de mogelijkheden van zijn selectie kennen en weten wat wel en niet kan. Heeft met zijn speelwijze Ajax in de kaart gespeeld, terwijl die al weken dolende waren.
Met 3 achterin zijn we sowieso tegen elke ploeg kwetsbaar.
Overigens belachelijk dat Heitinga op zondag bij 1 niet wisselt om spelers te sparen voor KKD.
Grootste verschil tov vrijdag tegen Eindhoven was niet alleen Lucca en Conceicao maar vooral achterin met 3 bankspelers van zondag.
Ook wel weer tekenend hoe een groot gedeelte van de supporters in de war raken van deze nederlaag.

2   0  
fvf6

Het is natuurlijk geen schande van een team te verliezen dat jaren in een zelfde strategie speelt , zodat ze het spelletje wel kunnen dromen , maar wat meer tegenstand had ons NAC toch wel kunnen bieden. Als jong -ajax in de aanval is lopen er minimaal 4 spelers in de zestien van de tegenstander , bij NAC lopen er maar 2 in de zestien van de tegenstander als ze in de aanval zijn , een groot verschil dus in aanspeel mogelijkheden . Als je niet in de zestien kan voetballen van de tegenstander , schiet dan eens wat meer van buiten de zestien op het doel. Nogmaals geen schande van een team waarvan jongens al bij ajax 1 in het veld hebben gestaan en sommige zelfs in europese wedstrijden , maar wat feller tegenstand bieden was volgens mij toch wel mogelijk geweest . Daarbij moet ik ook wel opmerken dat ajax het stertkste jong team kon opstellen , en dat is wel jammer , want veel andere teams kunnen tegen een veel zwakker ajax spelen in de kkd , zodat het wel enigszins een vertekend beeld geeft

1   0  
Dirk

Iedereen ziet dat de verdediging ver maar dan ook ver onder het benodigde niveau zit, uitgezonderd onze geweldige technische staf!

We hebben een verdediging van kneusjes, op Martina na dan....

Krijgen we nog versterkingen, Maas?

Zijn er in binnen- en buitenland geen goede, werkloze verdedigers te vinden? Die mag je nl METEEN inpassen!

0   0  
Erik

Velanas maar niet meer in de basis! Die jongen is zijn motivatie kwijt!

0   0  
Frank

Die open deur wedstrijd tegen Ajax geeft meteen de tactische tekortkoming van Hyballa aan: Voordat je aanvalt zorg je ervoor dat je verdediging op orde is!

En..... zet gvd Vet naast Martina!

1   0  
Karel de grote

13 wedstrijden 4 verloren.


En dan durft die pauper Flieger te zeggen dat NAC=Breda een fiasco is.

Echt val lekker kapot joh ongelooflijke treurwilg

0   0  
Geelzwartwit

Het was toch nog niet zolang geleden dat we weer een lading spelers gehaald hebben en een nieuwe trainer? En opnieuw rendeert de zoveelste groep nieuwe spelers op enkeling na niet.

Tot op heden is het sportief gezien niet veel anders dan onder de vorige eigenaren. Sportief werkt het niet.. Contracten ontbinden.. Andere spelers halen.. Andere trainer.. Aanvullen met jeugd wat het niveau niet heeft en on repeat en on repeat etc.

Gelukkig hebben we nu eindelijk wel 2 goede spitsen en Martina. Maar dat is niet genoeg na jarenlang doorselecteren.

3   0  
Karel de grote

Geelzwartwit


Gast hou op man.

Sinds Molenaar is vervangen en er nieuwe spelers zijn aangetrokken hebben we in de afgelopen 12 wedstrijden 4 x verloren.

We hebben nu al net zoveel punten gehaald als in de hele 1ste seizoenshelft.

Dus donder op met je kansloze nietszeggende gejank dat er niks verbeterd is.


Tyfus volk hier altijd

1   1  
Bredaaaaa

Door Hyballa staat NAC nu in het linkerrijtje/playoffs. Ja. Gisteren was triest. Maar volgend seizoen zal het seizoen van de waarheid worden.
Dit seizoen zal NAC no way promoveren. De verdediging is gewoon niet goed genoeg.

0   0  
Italo

Het was schrijnend om te zien hoe de spelers van NAC geen idee hadden hoe om te gaan met de positiewisselingen bij Jong Ajax. Daardoor 0,0 grip. Dan lijkt het al snel alsof er geen inzet is, maar in feite ben je gewoon continu te laat en heb je als speler geen idee waar je het zoeken moet.

Bij Jong Ajax schoven verdedigers in, middenvelders zakten uit. Onze spelers volgden de eigen man. De inschuivende spelers werden amper, niet of veel te laat opgepakt. Je moet dan zonedekking spelen (de man in je eigen zone pak je op) ipv mandekking. Dit betekent communiceren, spelers aan elkaar overgeven. Zonedekking is veel moeilijker dan mandekking. Spelers van NAC beheersen dat op dit moment niet, is wel gebleken. Niet toevallig scoren drie verdedigers van Jong Ajax vanuit open spel.

2   1  
Ome Cor

@Katel de Grote
14 maart 2023, 11:31

Volledig mee eens.

Plus de toevoeging op Fliegers opmerking over een terughaal trainer:
Van Flieger heeft ook nooit gewerkt bij/voor NAC.
Namen noemen die volgens hem wel juist zouden passen durft hij niet. Alleen maar afzeiken, afzeiken en afzeiken

0   2  
steven73

@karel de grote, wat is er veranderd dan? de schuld is groter geworden bedoel je. Er zit een trainer met assistent die tactisch slecht inzicht hebben. en je kunt nu misschien iets minder hebben verloren etc etc maar je hebt ook wel een dikke injectie gehad. plus je had 9 hele slechte tegenstanders zoals Jong Utrecht hoeveel was dat ook alweer. er is niets maar dan ook niets verbeterd sinds de winterstop.

1   0  
Jf

Volgens mij verlies je deze wedstrijd ook deels op het middenveld.
Ik snap niet dat Velanas in de basis laat spelen en Omgba weer plaats moet nemen op de bank. Samen met Garbett fysiek sterk en Starin normaliter ook. Heel de verdediging was zwak maar Lucassen was zeker niet minder dan Mc Nulty.

Ik vond de wissels dus ook erg slecht

0   3  
Ernie

Ik ben van begin af aan negatief geweest over Hyballa. In zijn vorige periode heeft hij toch al bewezen tactisch zeer zwak te zijn. Hoe haal je het in je hoofd om hem terug te halen. Goed gedaan Pierre!
Nog een paar weken en dan wordt er weer geroepen om Vreven. Ook zo' n tactisch genie.

0   0  
Geelzwartwit

@steven73

Ik denk daarom ook dat we pas echt verandering gaan zien als Peter Maas zijn scouting organisatie opgezet heeft en vanuit zijn visie en beleidsplan er secuur en grondig gescout wordt op wie en wat is NAC en hoe speelt NAC en welk type spelers hebben we dan nodig en welk type trainer hoort daarbij. Vanuit die werkwijze met gerichte scouting mede ook voor de jongere teams geef je de club een sportieve identiteit en blauwdruk. Waarbij NAC 1 daarnaast altijd in het heden en dus de korte termijn moet zien te presteren. Tussenjaar of wat dan ook.. De blauwdruk moet er liggen en op basis daarvan opereer je.
Sommige nieuwe spelers snap ik wel (zonder de blauwdruk te kennen) maar er zijn er toch ook een aantal uit nood en op dat moment weinig middelen gekomen.
De aanwas van nieuwe spelers zit duidelijk in een mix gedachte. Misschien geod genoeg en passend bij het nieuwe NAC volgend jaar en hopelijk direct goed genoeg om playoffs te halen.

Allemaal logisch en op dat gedeelte niet veel anders dan de steeds nieuwe vracht spelers onder de vorige eigenaren die moesten gaan doen. Echter met 1 groot verschil. We hebben nu Peter Maas en zijn opdracht alles opnieuw op te bouwen.

Daarom een interview met hem zou heel fijn zijn.

3   0  
Fred1

JF , dat heb je goed gezien het middenveld faalde volkomen, van Velanas konden we het verwachten maar van Staring ben ik me kapot geschrokken.
Daar had Hyballa direct in moeten grijpen en niet een hardwerkende back moeten wisselen die niets verweten kon worden.
Notabene de enige die er eentje over de boarding durfde te werken.
Wat Hyballa met Lucassen deed was karakter moord.
Als je daarbij niet ziet dat je vleugellam bent en de spitsen hun eigen kansen moeten creëren dan is het einde zoek.
En dan het zone dekken met mensen als Besselink Mc Nulty en Velthuis dat is zelfmoord.
Hoge wingbacks? Alleen van Lucassen komt af en toe een voorzet.
Speel gewoon 4-3-3 en doe normaal, speel gewoon met een centrum Martina en Vet en als backs Lucassen en Rutten, mits fit en vergeet Luc Marijnissen niet, waardeloos hoe daar mee wordt omgegaan.
En durf ook je keeper eens op de bank te zetten die momenteel punten kost in plaats van pakt.
En stop met die Velanas die zit al bij etterbak Steijn met zijn gedachten, en laat Omgba eens even staan, viel gisteren goed in.

4   0  
Brecht

@van flieger
Gelukkig zijn er mensen in de regio Breda die wel hart voor NAC hebben en zijn ingestapt. Jij als bankmedewerker bent niet gewend risico's te nemen en dat zie je aan je gedrag; kritiek uiten aan de zijlijn. Dapper! Het zal ook nooit iets worden met je.

2   1  
scheppioni

@ Fredje
aub geen rutten maar verder prima reactie !!
Zo blijkt nog maar eens dat een prima veldtrainer hyballa geen goeie hoofdtrainer blijkt te zijn !
Daarbij komt ook nog eens dat ook bij molenaar het geval is en nu weer dat de spelers niet voor de trainer het gras opvreten, dat heb ik eigenlijk maar ene wedstrijd gezien, uit stilburg !
Hoewel ik wel altijd positief ben over echte NAC mensen Lokhoff en Pi-air, moet men de komende maanden toch echt laten zien een beter netwerk te hebben, want er worden er een paar vastgelegd..... en dan bedoel ik niet nu meteen Staring maar wel andere die zeker niet meer toevoegen en het allerbelangrijkste drie eigen gouden jeugdige talenten, waarvan ene er zeker een top talent is die jij aanhaalt al is zijn fitheid een grootste probleem !?!

2   0  
scheppioni

de jongens uit wolluk plegen een moord bij wijze van spreke voor hun trainer, dat voert nog altijd meer topprestraties dan de laatste 10 jaar maar bij ons NAC klakkeloos paniekaankopen doen !!!

0   1  
Omkoping

Deze wedstrijd is verkocht.

1   0  
RBConNACted

Oh wat was dit een verschrikkelijke wedstrijd. Mooi voetbal gezien vanuit Ajax. Even weer met beide benen op de grond en weten hoe ver weg we nog zijn eigenlijk.

Hoe is het mogelijk dat Velthuis & Besselink meer dan een 1 gemiddeld hebben gescoord. Oh wat zijn die slecht zeg.. En daar kunnen die jongens niks aan doen overigens, want die worden gewoon belangrijk gemaakt op die leeftijd al. Ze zouden eigenlijk paar minuutjes moeten maken met ervaren jongens en begeleid moeten worden. Hoop voor ze dat hun carrière nu niet kapot gaat door dit seizoen. Helaas wel vaker gezien in het verleden..

En we kunnen nu wel de conclusie trekken dat Ongba wel een basis plaats verdiend. Kwam gelijk maar dreiging uit toen hij erin kwam in combinatie met Omarsson en Van der Sanden. Hem kan je namelijk wel sneller brengen want hij heeft 2 ervaren jongens bij hem die hem kunnen begeleiden op het veld.

Met Velanas is het volgens mij wel klaar, die loopt er echt bij alsof het hem echt niks meer boeit. Terecht overigens de manier hoe die door de media behandeld wordt en supporters die op hem zeiken altijd.
Het blijft je topscorer en voelt toch ongemakkelijk toen hij massaal werd uitgefloten bij zijn wissel.. Het ligt niet alleen aan hem.

Nou dat was hem weer. Op naar PEC!

0   0  
KONING TOTO

Off-topic: kaartverkoop NAC-W2 is gestart voor Club1912. Iemand een idee hoe hard dat gaat en of de gewone SCC houders nog kans maken op kaartjes B-Side?

0   1  
Calimero

Gisteren viel Hyballa ook door de mand....stond 90 minuten radeloos met zijn handen in zijn zakken. Als NAC voorstaat gaat hij de gedreven clown uithangen. Iedere week een andere opstelling...totaal geen balans of automatisme in het elftal.

1   2  
Bredaaaaa

Hyballa valt door de mand.
We staan nu 7e.
Wat een kut trainer.
Zijn schuld dat de verdediging er niks van bakt.

2   0  
Mike Zonneveld @ BREDAAA

Hij voebalt toch niet?.. Clown

2   0  
Bredaaaaa

Ik was deze keer echt cynisch. Ik ben 100% pro Hyballa.
Het bericht was bedoeld voor al die Hyballa haat op deze chat.
Daarom zei ik ook dat we met hem nu 7e staan.
Snappie 🤡🤡🤡🤡🤡??????

1   0  
Ouwe Spionkop

Het was voor Velanas wel een pijnlijk moment bij de wissel.
Publiek dat cynisch klapte en hem uitfloot.
Beter hem niet meer op te stellen.

0   1  
Marti

Hyballa laat in het veld niet zien wat hij in z’n eerste periode bij nac liet zien met zijn spelers , daarom heb ik nu mijn twijfels , als hij om wat voor reden dan ook niet blijft , zeg ik reiziger wil graag hoofdtrainer worden bij een club , missschien dat hij er iets in kan brengen wat we gisteren van jong ajax zagen , hij deed ook de veld trainingen bij Ajax onder ten Hag , misschien het proberen waard , er hebben al zoveel trainers er iets van proberen te maken bij NAC , wat niet tot het gewenste resultaat heeft geleid , dus ik zeg nu (JE WEET NOOIT HOE EEN KOE ‘N HAAS VANGT)

0   0  
Ouwe Spionkop

Eigenlijk is het een wereldprestatie dat Hyballa met de aller slechtste verdediging van het betaalde voetbal toch nog een paar wedstrijden heeft weten te winnen.
Dat lukt alleen door als een gek aan te vallen en de bal zo weinig mogelijk in de eigen verdediging te laten komen.
Dat ging tegen MVV wel goed.
Waar is Wernersson eigenlijk? Nu al afgeschreven?

0   2  
Moppernac

Flieger@. 8.31u

Deze keer helemaal met je eens.

1   0  
NAC4EVER

Verdedigend vond ik het slecht. Maar de verdediging Jong Ajax vond ik ook niet best. We hadden denk ik meer kunnen scoren. Maar vond de voorzetten matig.

Vind het wel postief dat er geprobeerd is nog iets van de tweede helft te maken.

0   4  
Rudy

NAC=Breda is geen verbetering voor het echte NAC en Pierre van Hooidonk moet maar eens terug naar de middelbare schoolbanken (AOC) .

2   1  
Fred1

@ Scheppie, ze hadden een goede scout kunnen hebben Ton Cornelissen.
Die hebben ze heel lang een worst voor gehouden waardoor hij opstapte bij RKC.
Lekker maandenlang aan het lijntje houden en die krijgt dan eergisteren van Peter Maas te horen dat zijn inbreng niet nodig is.
En die wilde er écht voor gaan hoor!
Ik ben niet zo van de ex Naccers maar die Cornelissen heeft aardig wat talent bij RKC en elders aangebracht.
Ik zie nu zogenaamde talenten lopen bij NAC die niet eens bij een amateurclub meekunnen.
Ik kan met een gerust hart beweren dat ik in heel mijn actieve periode als speler en trainer nooit met dit niveau heb hoeven werken.
Niveau Banzusi, Staring, Wernerson, Besselink, Velthuis, MC Nulty dat kan je bij elke amateurclub die meer dan 2x per week traint zo moeilijk is dat niet.
Het valt me enorm tegen van Hyballa dat hij deze rotzooi opstelt, écht wat ik eerder zei de man is zichzelf niet meer.
Het professionele en doortastende heb ik bij NAC=Breda nog niet kunnen ontdekken.

2   0  
Ouwe Spionkop

Eigenlijk is het een wereldprestatie dat Hyballa met de aller slechtste verdediging van het betaalde voetbal toch nog een paar wedstrijden heeft weten te winnen.
Dat lukt alleen door als een gek aan te vallen en de bal zo weinig mogelijk in de eigen verdediging te laten komen.
Dat ging tegen MVV wel goed.

3   0  
nacboz

Wat een gejank hier allemaal. Het ligt nu weer aan de trainer of N=B. Man man man zeg. Die k*t-jong-ploegen, aangevuld met random A-selectie, is een gewoon bagger. Het is allang duidelijk dat dit jaar er weinig spannends meer gebeurt. De junioren-verdediging zal er volgend seizoen echt niet meer staan en met wat gerichte andere versterkingen zal het vast beter gaan. Dan spelen veel van de huidige selectie-spelers op de plek waar ze eigenlijk horen: in de jeugd.

4   0  
Nac

@Fred1

Hoe kan je Staring tussen dat rijtje zetten😂

Één van de beste spelers van de afgelopen jaren.

1   1  
Kees B5

Het wordt steeds lastiger om Het Sportieve Dieptepunt van dit rampseizoen te kiezen. Maar THUIS van JONG AJAX verliezen moet toch in de Top-3 eindigen. Gisteren voor het eerst van mijn leven een wedstrijd van NAC voortijdig verlaten. Ik trok het niet meer. Na dit echec is het laatste restje hoop op ten minste de nacompetitie toch wel vervlogen. En ALS we die nog halen hebben we met deze verdediging er NIETS te zoeken. Wat me nu alleen bezig houdt is de volgende vraag: Hoe kan het dat we zoveel miskopen, met name in de verdediging, hebben gedaan? Ton Lokhoff is toch een ervaren kerel maar haalt de totaal mislukte Velthuis, Plat en Wernersson (die laatsten staan al niet eens meer in de basis). Ook MacNulty valt tegen. En ook onder leiding van de recentelijk nog bewierookte Martina is het verdedigend 3x niks.

1   0  
Barry

Grappig dan een blinde draf naar voren, gevolgd door een slechte voorzet, het beeld doet vertroebelen. Lucassen was echt zo ongelofelijk slecht, dat Hyballa nog 19 minuten te lang wachttte met die wissel.

1   0  
willem 4,5

Er is weer werk aan de winkel voor BSR zo te lezen.

1   0  
Fred1

@ NAC die is gisteren wel door het ijs gezakt dacht ik.
Juist in dit soort wedstrijden had hij op moeten staan, dat viel me ontzettend tegen, eerste 2 goals waren zijn schuld.
Liep er echt verloren bij als n kip zonder kop.
Daarom staat hij er tussen want dit kan gewoon niet dan heb je echt niet het vereiste niveau.
Minder spelen kan maar nooit onder de ondergrens zakken dat kan gewoon echt niet.

2   0  
Nac

@fred1

Staring was zeker niet goed, maar om te zeggen na 1 wedstrijd dat hij het niveau niet heeft vind ik echt onzin.

Hij is wekelijks de beste speler en speelde met Velanas die niks deed gister.

Met Omgba had het middenveld veel beter gestaan.2   1  
Ivo

Jong Ajax de schulde geven is belachelijk. Zij verloren met hetzelfde team (minus Warmerdam) nog van Top Oss.

Nee, wij hebben het verkloot, met het one size fits nobody voetbal van Hyballa. Hoe kan je met deze tactiek het veld op stappen na de 4-1 nederlaaf tegen Jong Utrecht. Dan leer je niet van je fouten. Dan is de TD aan zet om de boel tactisch te corrigeren, want deze trainer begrijpt niet hoe je tegen Jong Ajax moet ballen. Zo veel ruimte in de omschakeling hebben ze nog nooit gehad. Het leek wel een demonstratiepot. En dan Lucassen er af halen ipv hem lager te zetten. En Besselink laten staan. Wat een blunders mensen. De trainer van Boeimeer 6 had eerder en beter ingegrepen.

2   1  
Jezus is hier

Beste Hugo,

Dat zou zinloos en nutteloos zijn.

Ook maak je er geen statement mee.

Verder dan een rode kaart kom je dan niet.

Wil je echt een statement maken dan moet je weigeren tegen dit soort tegenstanders te voelen.

2   1  
Nac

@Ivo

Top Oss speelde parkeer de bus.

Dit was het verschil. Nac probeerde mee te voetballen en daarin is ajax gewoon beter.

Door alleen naar de uitslag te kijken geeft niet altijd een reëel beeld.

1   1  
JeePee

Een dag later nog eens je afvragen waar het nou misgaat.

Het klopt gewoon nog steeds niet. Waar je nu voorin bewezen beter en breder bent dan bij de start van het seizoen, is de keuze voor de huidige verdedigers, hoewel beargumenteerd door N=B rond de transferdeadline, en later enkel toevoegen van Martina, gewoon verkeerd uitgepakt.
Je hebt gewoon nog steeds geen betrouwbare en stabiele verdediging die alle benodigde elementen heeft. Met een 2 mans centrum Vet en Martina ga je er ook niet komen, dat mist snelheid en ook meedogenloosheid, Vet is ook geen Virgil van Dijk. Niemand weet verder wie nu eigenlijk dé vaste linksback is die en verdedigen kan en de flank kan bestrijken. En dan kun je wel 5 man achterin zetten, maar dat geeft dus ook meer een vals gevoel van veiligheid dan dat je een onneembare verdediging creëert. De 3 jonkies buiten Luckassen zijn gewoon niet voldoende stabiel. En wat je heel vaak ziet bij 5 mans verdedigingen, tot aan het Oranje van van Gaal toe; vaak klopt dan de totale balans met en tussen 3 middenvelders en 2 aanvallers weer niet. Wie stapt uit naar de backs, hoe zorg je dat je inderdaad niet scheel getikt wordt tegen 4 verdedigers en 3 of 4 middenvelders. Daar gaat je gegenpressing opvatting vaak al.

Dit gaat ook niet voldoende veranderen voor dit seizoen. Het enige wat NAC nu kan en moet doen is onverminderd de focus vooruit op de langere termijn houden. Er is nog veel werk aan de winkel voor een stabielere basis voor volgend seizoen.

2   5  
Van Flieger

De volgende nederlaag kondigt zich al weer aan. Verliezen van jeugdelftalletjes is al beschamend genoeg, maar dan ook nog in eigen huis maakt het helemaal onacceptabel. En dan durven de grofgebekten ook nog uit te halen naar alles en iedereen die NAC=Breda niet klakkeloos volgt, jaknikt en amen zegt. Wat een armoe zeg.

1   3  
Sjef de gevulde koek

Vroeger werd je op vak g van de tribune afgeslagen als je 5 min eerder naar huis wilde gaan. Nu gaan er tientallen in de rust en iedereen vind het wel prima en geeft ze groot gelijk. Zegt genoeg lijkt mij. Sfeer is ook al weken om te janken. Iedereen snakt gewoon maar weer een echt Nac en niet deze knakworsten op een paar jaar. Om het positief af te sluiten. Met mensen als Valk, gebrands, Maas en van Hooijdonk zie dat dat zeker goed komen. Dit jaar kun je afvinken maar volgend jaar moet er gewoon een degelijk en herkenbaar Nac staan. Anders denk ik dat de meeste mensen de handdoek in de ring gaan gooien.

0   5  
The Don

In nog geen maand tijd tegen twee jong teams spelen. Nul punten, drie goals en tien goals tegen!

Dan moet je als trainer en staf maar één ding doen en dat is gelijk opflikkeren.

4   1  
Nr. 20

Wedstrijd gisteren gewoon zwaar k….
Maar dan weer hier de betweters die weer beter weten dan de trainer en alweer om de volgende vragen. En die genieten dat NAC verliest want dan komen ze weer met al hun ‘’kennis’ Dat is nog triester dan de 2-6. Voorhoede is gewoon prima. Middenveld nog sterkhouder erbij en in volgende transferwindow de gehele verdediging op de schop en je wordt volgend jaar met 2 vingers in de neus kampioen.

0   7  
Van Flieger

Steeds meer mensen vliegen elkaar online in de haren na 1 van de grootste debakels van de afgelopen 35 jaar. De afwezeigheid van excuses van de veroorzakers doet onwerkelijk aan. Alsof dit de nieuwe standaard is, alsof de mensen dit maar moeten accepteren. Kaartje kopen en muil houden!

3   1  
Ert

Hoe meningen in 72 uur tijd kunnen draaien, gezien de hoeveelheid reacties

8   0  
NAC4EVER

@VAN FLIEGER
En jaren alles afkraken zonder mogelijke oplossingen helpt volgens jou wel?

3   0  
Volksclub NAC

Aan wie of wat het ligt kun je van mening over verschillen, maar in 3,5 week er kansloos afgaan tegen Jong Utrecht en Jong Ajax is een schande!

7   1  
Tico

Hou nou toch eens op met dat gezever hier. We weten allemaal wat er aan mankeert en wat de situatie is bij NAC op het moment. Dit seizoen gaat het niet beter worden dan wat het nu is. Leg je er bij neer en steun onze jongens waar je kan. Volgend seizoen zal er een compleet ander elftal met hopelijk een betere keeper staan en dan gaan we weer mee doen voor de bovenste plaatsen.
Al dat gejank hier elke keer wanneer ze verliezen en als ze winnen staan die zelfde jankers vooraan in de rij om het te vieren.
Nog nooit zo’n zielig stelletje klagende jankballen bij elkaar gezien!!!!

0   7  
Van Flieger

Brecht - vanwaar dit geraaskal dat kant noch wal raakt?

Laad alle berichten na dit bericht in