Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - Jong AZ (5-1)

Das Phantom

De eerste wedstrijd met Peter Hyballa als trainer werd gisterenavond met 5-1 gewonnen van Jong AZ. Het regende kansen in het Rat Verlegh Stadion, maar alleen NAC wist ze te maken. Ody Velanas in het bijzonder: de aanvoerder maakte een hattrick en mocht de bal mee naar huis nemen. Jullie mogen de punten geven!

B-Side Stats: NAC - Jong AZ (590 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
R. Besselink
-
T. Velthuis
-
M. Rutten
-
B. Lucassen
-
E. Ómarsson
-
Casper Staring
-
O. Velanas
-
S. Agougil
-
Charles-Jesaja Herrmann
-
J. van der Sande
-
V. Wernersson
-
E. Banzuzi
-
Vieri Kotzebue
-
A. Omgba
-
T. Boere
-
P. Hyballa
-
J. van der Sande
6,8
Charles-Jesaja Herrmann
7,2
S. Agougil
7,2
O. Velanas
8,6
Casper Staring
7,1
E. Ómarsson
6,5
B. Lucassen
6,5
M. Rutten
6,4
T. Velthuis
6,1
R. Besselink
5,5
R. Kortsmit
6,3
P. Hyballa
8,4
T. Boere
6,9
A. Omgba
6,4
Vieri Kotzebue
6,4
E. Banzuzi
7,1
V. Wernersson
6,8
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - Jong AZ 132 reacties
Terug naar overzicht
55 Reacties
104   7  
Martinus

Als zelfs Rutten beter gaat speler onder Hyballa (want dat deed hij gisteren absoluut) dan is dat wel heel hoopgevend.

55   6  
Brecht

Eindelijk eens een wil om te winnen. Blij dat Hyballa terug is . Onze backs maken het wel kwetsbaar .

104   7  
Martinus

Als zelfs Rutten beter gaat speler onder Hyballa (want dat deed hij gisteren absoluut) dan is dat wel heel hoopgevend.

71   7  
Ernie

Velanas veruit de beste. Maar ook Agougil vond ik heel sterk, die gaat nog ver komen. Verdediging zwak wat het ook voor Kortsmit lastig maakt.

84   3  
bier en friet

Het was lang geleden dat ik zoveel plezier en trots voelde bij een NAC-avond.

Ik was wel verbaasd door de aanvoerdersband bij Velanas. Kortgeleden zou PvH (bij monde van Kraaij bij ESPN) gezegd hebben dat Velanas niet meer zou spelen zolang hij weigerde te onderhandelen over contractverlenging. Betekent dit dat hij weer aan tafel zit?

Ik hoop het iig wel. Ik begrijp dat hij het perspectief kwijt was en met weinig plezier op het (trainings)veld stond de afgelopen tijd. Maar wellicht ziet de wereld er voor hem ook anders uit met de nieuwe trainer en kwaliteitsimpulsen. Deze ene wedstrijd maakt nog geen zomer, maar voor hem kunnen de kaarten nu wel anders geschud zijn.

Als hij nu zou vertrekken als 24-jarige bij nr 9 kkd, dan zou hij vrij laag in de pikorde staan bij iedere grotere club. Bijtekenen bij een club waar hij rendeert, volgend jaar promoveren en dan vertrekken als 25-jarige sterkhouder bij een promovendus is toch net anders en liever nog een jaar langer blijven en een jaar bewezen hebben op eredivisie-niveau. Bouw desnoods een clausule in dat hij volgend jaar alsnog gratis mag vertrekken als we niet promoveren. Liever niet natuurlijk, maar zou het vanuit hem wel begrijpen. En dan hebben wij weer 1 positie extra gevuld voor volgend seizoen, waarbij we weten wat we aan hem hebben.

42   2  
Elf Meter

Prima potje.
Heerlijk interview van Hyballa na afloop van de wedstrijd met BNdeStem.
Realistisch, spelers en staf werken hard en er is duidelijkheid. Betere tijden breken aan.

26   2  
Ivo

Qua inzet van spelers is dit vaak wel het hoogtepunt van het seizoen.

De nieuwe spelers willen zich meteen laten gelden en een basisplaats claimen. Huidige spelers geven wat extra omdat ze willen knokken voor hun plek. Spelers met een aflopend contract willen nog wat laten zien om zich in de kijker te spelen. Dit is zeker aan de orde bij bijvoorbeeld Rutten en Velanas.

Ik zou zeggen: hou dit vast.

36   3  
Theoden King

Heerlijke pot voetbal. En dat was véél te lang geleden.

Maar nog belangrijker is dat het praten over "de nacompetitie halen" en "een stabiele eredivisie-club worden" is vervangen door een belangrijke eerste stap: wedstrijden winnen.

Hoep NAC!

17   51  
Marti

Ik vraag me wel af waarom korsmit zo’ n agressie vertoont in min24 tegen de speler die de bal van de doellijn haalt , aai over de bol zou meer van toepassing zijn !

88   53  
NAC de Parel

Sorry voor de ***, maar ik moet het zeggen.

Kunnen we alstemblieft na 1 wedstrijd meteen stoppen met het scanderen van 'Boere Boere Boere' richting Tom Boere... Ander lied is prima, maar we zijn geen PSV (of De Graafschap) waar dit elke wedstrijd gezongen word..

49   50  
Tico

Ik vind dat Kortsmit iets moet doen aan zijn uitspattingen die hij soms heeft. Die agressieve vertoningen zijn nergens voor nodig.

24   25  
Rijen is NAC

Nou kom er maar in, iedereen hier die de afgelopen weken heeft afgegeven op Velanas. Gister weer het geitje 🐐

Breda vooruit!

29   6  
Henk

Ik heb eigenlijk niemand zien afgeven op Velanas. Dat zou ook vrij belachelijk zijn. Er pleiten wel mensen om hem te verkopen als hij niet wil bijtekenen.

Verder lijkt het erop dat sommigen de betekenis van goat niet snappen.

29   4  
Peer

Ik wil geen punten geven. Doe je altijd iemand tekort.
Het collectief heeft gepresenteerd 💪

45   1  
J nac

Geweldige overwinning gisteren maar ik maak me wel zorgen over de verdediging.
Az heeft wel gewoon 6 keer alleen voor Korsmit gemist want ze halen nu wel nieuwe spelers maar daar moet wel een verdediger met ervaring bij zijn .
Centrum van de verdediging is te zwak om tegen de ploegen boven ons punten te halen.
Nieuwe trainer (Top) nieuwe technische mannen (Top) maar met geen nieuwe spelers achterin gaan we niet de play offs halen ben Ik bang.

26   0  
Wim

Heerlijke overwinning! Alleen lag er wel veel ruimte achter de verdediging, waar Jong AZ gelukkig niet van profiteerde. Met name bij Besselink en Lucassen

24   3  
Nac

Tegen snelle buitenspelers heb je rugdekking nodig van de centrale verdedigers.

Lucassen zag er een paar keer slecht uit, omdat hij geen rugdekking kreeg van Besselink. Besselink speelde overigens heel slecht.

Rutten was aan de bal prima, maar verdedigend heel zwak. Alle kansen kwamen aan de kant van Rutten tweede helft. Dit kan ook komen doordat Besselink naast je staat natuurlijk.

32   9  
Fred1

Ik snap Kortsmit wel, elke keeper wil een cleansheet en dat is bij NAC vrijwel uitgesloten.
Kinderlijk makkelijk worden onnodige goals weggegeven door het centrale duo en middenvelders die niet doordekken.
De tegengoal gisteren was zo’n voorbeeld, er staan vier man in de 16 vrij die aangespeeld konden worden zonder dat er een duimbreed in de weg wordt gelegd.
Staring en Agougil stonden slechts toe te kijken in plaats van mee te lopen en de centrale verdedigers waren nergens te bekennen.
Met name Besselink is een drama, dat is een zekerheidje voor tegengoals, het is onverteerbaar dat zo iemand Marijnissen uit de basis speelt.
Hij heeft geen duelkracht timed slecht en is opbouwend zeer zwak hij overziet het spelletje niet en reageert zichtbaar niet op de aanwijzingen vanaf de kant.
Hyballa trok er op enig moment bijna de haren van uit zijn hoofd.
Gelukkig kwam de boel de tweede helft op gang de positiewisseling van de backs was een sterke ingreep.
En die Wernerson beviel mij ook wel eerlijk gezegd.
Omarsson kan je op die positie weinig van zeggen denk ik na één wedstrijd.
Boere lijkt me ietwat aan de zware kant maar dat is zo opgelost bij Hyballa denk ik.
Heb tweede helft wel genoten moet ik zeggen al hoop ik dat ze niet té veel spitsen aan gaan trekken want het probleem zit hem duidelijk achterin centraal maar daar zou Vet uitkomst kunnen brengen want eigenlijk zouden zowel Velthuis en Besselink vervangen moeten worden want de nul houden is ook van essentieel belang want dan sleep je met mindere wedstrijden minimaal een punt uit de strijd.
Maar ik heb alle vertrouwen in Hyballa!

20   2  
Kwartbelg

@Rijen is NAC Over gisteren ben ik het met je eens qua Velanas, maar het was de laatste weken hiervoor toch echt minder. Wat was de trigger? Toch weer contractbesprekingen of gewoon de hand van Hyballa? Maakt niet uit: laat hem vooral zo doorgaan!!

18   1  
fvf6

De hand van Hyballa was duidelijk zichtbaar hoogdruk zetten geen ruimte geven voor op te bouwen . De eerste 20 minuten zag je dat veel spelers moeite hadden om de bal snel rond te laten gaan wat zich uitte in verkeerde passes . middenveld en aanval zijn aardig in balans ,maar achterin werd te veel weggegeven . Daar is nog voldoende werk te verrichten . Aanvallend werd er veel bewogen waardoor er kansen kwamen die nu gelukkig wel werden afgemaakt. Ik heb hoop voor de toekomst maar achterin centraal moet echt wel iets gebeuren. HUP NAC

28   1  
Beter de Laat dan nooit

Belangrijkste is dat de positiviteit en het zelfvertrouwen terugkomt. Met de groep zelf zit het wel goed. Zie het vieren van Kortsmit en Velthuis na het voorkomen van een doelpunt.

7   38  
Nr. 20

MOTM: Moreno Rutten!

27   3  
BVS

Voor mij was Staring de beste op het veld en naast hem Agougil die een heerlijke voorzet heeft. Ody is zo ontzettend belangrijk, laatste 4 wedstrijden 5 goals en 2 assists.

Maar het had ook 5-5 kunnen eindigen. Lucassen vs Poku is niet helemaal eerlijk, Poku is 10x zo snel. Rutten is aan de bal prima, aanvallend dook hij zelfs op in de spits. Maar vergeet vaak zijn verdedigende taken en staat constant uit positie. Lucassen en Rutten waren geswitch van positie in de tweede helft. Was heel vreemd.
Kortsmit zat er een paar keer ook compleet naast, had een Van Leer-momentje in de 1ste minuut. Gelukkig was het maar Jong AZ, tegen betere aanvallers krijg je er echt wel 3 tegen. Dan zullen we er maar eentje meer moeten maken elke wedstrijd!

25   5  
Bertus

Een elftal opbouwen doe je van achteruit dus vul het maar in …..
Centraal achterin is echt een drama een gatenkaas je houdt je hart vast als ze de bal krijgen aangespeeld of in duel moeten gaan.

11   15  
Nac

Iedereen roept om een ervaren centrale verdediger, maar hij moet wel beschikbaar zijn.

In de zomer zijn er meer opties.

17   10  
Ray

Toen ik enkele weken geleden onder het berichtje van ontslag Molenaar pleite voor Hyballa, stonden er allemaal duimpjes omlaag.
Ik weet ook wel dat dit 1 wedsttijd is tegen een jong ploeg en we echt een paar keer klop zullen krijgen.
Maar de intenties met de gegenpressing is natuurlijk waar een hele hoop NAC supporters blij van worden.
Laten we hopen dat het een aantal mooie maanden worden voor NAC tot aan mei met dit strijdbare voetbal

7   10  
steven73

Moet zeggen, knappe overwinning. eerste helft saai erg slecht maar tweede helft zaten ze er goed op. Hermien mooie treffer maar meer hebben we ook niet gezien van hem. Wat een verschil zeg met of zonder Boere

14   8  
Pieterpost

Hopelijk zijn we eindelijk begonnen met weer te gaan voetballen. Alleen centraal is echt een probleem nog. En kortsmit op doel is hem ook niet meer. Iedere week die agressie en zo langzaam zijn aan de bal. Hyballa was gelijk alweer klaar met die kortsmit en terecht. Anders van der merbel gewoon eens de kans geven.

En een nieuwe centrale verdediger kan ook geen kwaad, graag eentje die wat tegen een grote spits kan doen want die 2 die er nu in stonden worden anders compleet omver gelopen.

17   19  
Van Flieger

Het is al het hele seizoen het zelfde liedje en tegenstanders nutten het uit: de lange bal tussen NAC back en centrale verdediger, of meteen over de centrale verdediger bij NAC, werkt altijd. Vooral Velthuis is daar ontzettend kwetsbaar, maar ook Besselink ziet er dan niet top uit. We hadden geluk dat de AZ goal pas bij 5-0 viel en de wedstrijd al gelopen was, maar het was zorgwekkend om te zien dat 1 van de grootste verdedigende problemen van ons NAC nog lang niet opgelost is.

17   16  
Iksnaptnimehr

Agougil draaft dit team

23   2  
Janus

Prima wedstrijd! Verdediging is wel het zorgenkindje van dit NAC. Besselink komt (helaas) te kort, kan me niet voorstellen dat hij mag blijven staan. Boere speelde sterk evenals Agougil. Ook is het fijn om Hermann eens in vorm te kunnen aanschouwen. Leuk voor die gast dat hij begint te scoren.

Ik weet overigens niet of ik de enige ben die dit zag, maar bij de warming up deed Kortsmit al de gekste dingen. Schoot nog net geen ballen het stadion uit. Ook gedurende de wedstrijd zat hij er meer dan eens naast. Hopelijk een incidentje…

9   1  
dun Henk

Ik kan me niet herinneren dat we deze luxe stand hebben gehad, 5-1 lekker man!
Er zit zeker potentie in dit team, en gisteren ging het zeker al beter.
Verdedigend is het wel echter nog wat matig, daar moet wel echt nog wat gebeuren, maar wel vertrouwen in dat Hyballa dat gaat oplossen!

25   20  
Realist

@tico

Ik irriteer me ook aan Kortsmit. Opgefokt macho mannetje die beter met zichzelf bezig kan zijn ipv continu als een Bokito op Jan eb alleman af rent. Heeft gister drie ballen gehad waarbij hij er bij twee compleet naast zat.

14   3  
Bredaaaaa

Hyballa en zijn mannen 10!

16   0  
Naccie1912

Heb echt genoten gisteren, had ook weer écht zin om te gaan. Hoe Hyballa aan de zijkant meebeweegt en coacht, daar kun je als voetballiefhebber alleen maar van houden! Hij heeft duidelijk iets losgemaakt bij de spelers, dat was aan de inzet duidelijk te zien. Nu zaak dit vast te houden!
Ik vond Kortsmit niet sterk starten, hij oogde slordig en maakte wat gekke keuzes die gelukkig goed af liepen. Dat de verdediging nog aandacht nodig heeft, is duidelijk. Maar ik ben erg blij met wat we gisteren hebben mogen zien.

13   15  
Lamington

'Man of the Match' was Hermann. Doelpunt, klein reeksje, steeds meer shwung en vooral zijn interactie met het publiek.

Het was gisterenavond weer genieten. Ja, zeker leuk 5 1 winnen maar het ademde weer eens NAC. En dat is lang geleden. Het moest wel even op gang komen maar zoals we allemaal weten: '.. Ze komen wat langzaam op gang.. ja maar dan.!'

Het was weer een fijn lieden, hup NAC!

13   3  
Tuinzight

Gisteren weer echt genoten het was niet altijd even oogstrelend, voornamelijk de verdediging maar dat komt wel goed met Hyballa. Voor mij waren Agougil en Velanas de uitblinkers. Hup nac op naar Ado.

42   1  
Bp

@fred1

Staring was bij de tegengoal al gewisseld dus kon niemand dekken in het 16 metergebied, opletten he 🤣🤣

11   2  
Koeieuier

Dit is de bevestiging dat Velenas in een voetballend elftal goed tot z'n recht komt. Blij met de overwinning! Verdedigend heeft nog wel een versterking nodig, ik heb nog niks vernomen of er iets in de pijplijn zit. We gaan het mee maken.

Hup NAC

P.s. die laatste man van Dordt schijnt een aardige speuler te zijn...

5   15  
Scheppioni

@ Fredje
Ik verwacht dat PH nog wel de cv speler wisselt voor ons talent, anders schiet mij maar lek!

13   4  
Ernie

Nu ligt het weer aan Besselink dat het verdedigend niet klopt. Marijnissen zou de oplossing zijn. Nou waarschijnlijk niet anders had hij wel gespeeld. De oplossing is een ervaren centrale verdediger, komt die niet, dan blijft het een gatenkaas.

13   1  
jim caprioli

Het spookt weer in het Rat Verlegh...!

5   28  
Brecht

Met Mc Nulty en Velthuis hebben we prima cv’s . Probleem zit hem bij onze zwakke backs

15   1  
Bas

Luc Marijnissen is simpelweg niet op alle vlakken beter dan Besselink en hij speelde de laatste wedstrijden dat hij mocht meedoen ook niet best en ook niet beter dan wat er nu staat. Hij zal zich terug moeten knokken en daar is niks mis mee. De realiteit is dat de vier jonge cv's elkaar gewoon niet zoveel ontlopen.

15   0  
NAC4EVER

Er ging nog best wat fout, maar heb een heerlijke avond gehad.

19   0  
Martinus

Als je ook ziet wat Wernersson brengt, daar ben ik ook wel enthousiast over. Lijkt me een prima speler op basis van deze invalbeurt. En nee, we zijn er nog niet. Nog lang niet. Maar je ziet wat coaching, energie en een mindset met een ploeg kan doen. Het scorend vermogen zit er wel in, als we nu nog achterin wat meer stabiliteit creëren dan wordt NAC echt een ploeg waar niemand tegen wil spelen. Zoals het hoort.

20   0  
Stan

Ik vond Kortsmit toch wel een van zijn mindere wedstrijden spelen. Ik heb toch wel zeker 4 momenten gezien waarin hijzelf zwaar in de fout gaat. Hopelijk een incident want tot nu tot deed hij het prima.

14   4  
Semsi

Kortsmit reageert altijd furieus als een medespeler een fout maakt maar gaat steeds vaker zelf ook de fout in. Gisteren ook enkele rare acties waarbij hij gewoon simpel en sober moet keepen. Nee, onze Roy mag de veters van Nick nog niet eens strikken. Verwacht ook wel een extra keeper in deze transferperiode, anders wel in de zomer.
Waar is Van Lare trouwens dat was toch de 2e keeper? Al lange tijd niet meer gezien. Of is van de Merbel 2e keeper geworden?

10   1  
Otjes

Heel blij met overwinning en afjagen, vooral in 2de helft.

Kzag wel dat echt de zwakste schakels achterin zit centraal en de keeper doet ook steeds gekker.

Wat een fouten, Rowan is verdedigend extreem zwak. De keeper heel slecht met uitverdedigen en uittrappen. Loopt ook veel te vaak naar de bank om water, etc te halen. Heel erg onrustig. Geen goede indruk deze wedstrijd.

Maar er is vooruitgang. Hup NAC

12   2  
Fan uit Zevenbergen

Alex Plat mag weer weg bij NAC

14   0  
Joachim Siwek

Dit is zo ontzettend “mijn NAC” !
De intentie, de energie, en dan maar wat fouten, maar laten we eerlijk zijn, dit is waarom Hyballa ( spreek uit : Huuballa) en NAC een top match is.
Nu Dicky een draai om de oren geven en een volle bak tegen H’veen.

7   0  
Martinus

Kortsmit is op zich een degelijke doelman. Maar die moet ook heel veel aansturing geven aan de verdediging. Logisch, want dat zijn nog heel jonge gasten. Dat komt zijn eigen prestaties ook niet ten goede.

Als er een echte leider centraal achterin zou komen, dan zul je zien dat de keeper ook een stuk beter in vorm raakt en minder gefrustreerd is. Ik hoop dat we deze winter zo'n versterking kunnen vinden, maar ik weet niet wat de mogelijkheden zijn. Hoe dan ook, bij NAC zien ze ook wel dat dit de prioriteit heeft.

En anders maar zorgen, zoals nuis gedaan, dat je niet volledig afhankelijk bent van Jort. Want dan is elke tegengoal veel sneller puntverlies.

8   13  
Tip

Ik ben erg benieuwd wat de vaste ploeg wordt onder Hyballa. Door de nieuwelingen zijn er nu plots veel meer mogelijkheden. Velanas is een hele goeie voetballer. Een van de betere aankopen van de laatste jaren. Ik hoop dat hij blijft maar ik vrees van niet. Rutten kan heel aardig voetballen maar is te gemakkelijk geblesseerd helaas. Kan hij ook niks aan doen. Waar dat gemompel vandaan komt dat Luc Marijnissen de oplossing is voor centraal achter snap ik geen kloot van ? Die keren dat Marijnissen speelde was helemaal niet best. Maar misschien zie ik niet wat de kenners wel zien ? Bakker zou m.i. de oplossing zijn , voor NAC een prima voetballer. Goeie kopper ook en redelijk hard. Vanuit privacy oogpunt mag de werkgever er niets over zeggen en dat is terecht. Maar ik hoop dat hij nog terug komt. Wordt Bakker wel begeleidt of laten ze hem links liggen ? Nu naar ADO, dat wordt weer een heel andere wedstrijd. Maar die 5-1 gisteren was heerlijk.

12   0  
Ivo

@TIP

Bakker/Vet als centraal duo zou kunnen, maar ik begrijp oprecht niet dat Bakker dit seizoen maar een kwartiertje gespeeld heeft. Dan moet zijn been er toch half afliggen zou je zeggen. Helaas is ook Vet geblesseerd. Dat is een wankele basis voor het nieuwe seizoen dus ik zou voor deze positie zeker 2 nieuwe spelers halen. Eentje nu en een of twee in de zomer. Dit kan ook want MacNulty en Velthuis zijn na dit seizoen weer weg, en het contract van Bakker loopt af.

Marijnissen en Besselink mogen in de O21 rijpen, samen met het andere talent, Mekkaoui. Maar dit is geen basismateriaal als je wil promoveren.

5   7  
Tip

...... wordt begeleid....
@ Ivo. Eens. Bij Bakker moet er meer spelen vermoed ik. Best jammer.

1   1  
De beul van etten

Ik begrijp de euforie niet, we zijn goed weggekomen dat dit tegen Jong AZ was. Het was echt een gatenkaas waar meerdere keren door te hoog staan met 1 lange bal 1 op 1 voor Kortsmit stonden. Laatstgenoemde liep overigens ook flink te schutteren. Maar goed, dit is wel een hele grote boost voor het moraal en op naar defensief beter. Eerste keer in deze opstelling en tactische opdracht natuurlijk. Maar defensief kan dit zelfs op dit niveau niet.

Laad alle berichten na dit bericht in