Wij gaan niet opzij

Ligeon en Plat uit selectie, viertal terug naar O21

VamosNAC

De daadkracht die NAC laat zien op de transfermarkt heeft consequenties voor de rest van de selectie. NAC laat weten dat Alex Plat en Ruben Ligeon vanaf heden apart van de groep trainen. Jethro Mashart, Stef de Wijs, Ayouba Kosiah en Martijn Brandt sluiten aan bij NAC O21. De komst van Omarsson, Boere, Wernersson en Staring zorgt er voor dat er voor deze spelers geen plaats meer is bij de selectie van het eerste elftal.

Voor Plat en Ligeon zal NAC ook meewerken aan een definitief vertrek indien er zich voor deze spelers een interessante optie voordoet. Alex Plat begon het seizoen nog als aanvoerder maar heeft de huidige technische beleidsbepalers kennelijk niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Peter Hyballa is overigens niet betrokken in het besluit en enkel op de hoogte gesteld van de maatregelen; NAC geeft aan de nieuwe trainer niet met een onwerkbaar grote groep op te willen zadelen.

Bij Kosiah, Mashart en Ligeon was het sowieso niet de verwachting dat hun aflopende contracten verlengd zouden gaan worden. Ondanks het troebele perspectief wist Ligeon nog 5 wedstrijden in het veld te komen vanwege de problemen met de linksbackpsoitie. Ayouba Kosiah kwam als invaller nog tot 6 optredens. Voor Martijn Brandt en Stef de Wijs lijkt er nog meer perspectief te zijn bij de O21. Volgens BN de Stem is het niet uitgesloten dat er de komende weken meer spelers de wacht aangezegd gaan worden.

Bron:
Bsiderats, NAC Breda, BN de Stem
Vorig bericht
Matig NAC O18 blijft steken op 0-0 19 reacties
Volgend bericht
B-Side Stats: NAC - Jong AZ (5-1) 55 reacties
136 Reacties
182   8  
Koeieuier

Dit is doorpakken. Bij topsport horen zulke beslissingen. Plat heeft niet gebracht wat we ervan hebben verwacht. Kan me niet herinneren dat dit de afgelopen jaren zo duidelijk bij NAC naar voren is gekomen.

Hup NAC.

36   74  
Karel de grote

He he.

Ik hoef eindelijk niet meer naar die luie niets toevoegende spelers te kijken zoals Mashart en Ligeon.

Voor Plat zal het wel een verrassing zijn. Maar deze speler komt nog uit de koker van Hellemons. Die heeft bewezen echt een waardeloze TD te zijn.

Cagro , Plat, Ligeon, Kosiah zomaar even wat geweldige aankopen van Hellemons..

48   7  
Ome Cor

Zonder over zijn kunnen of het gebrek daaraan te praten: die PLAT is wel heel snel exit.

140   37  
Wanny

Ten opzichte van Plat niet zo netjes van NAC.
Dat ie weg mag ok, maar laat hem gewoon met de selectie neetrainen.

57   26  
Theoden King

@Wanny: dat ben ik niet met je eens. Plat is misschien wel de grootste miskoop in jaren.

De trainingen van het eerste elftal zijn voor spelers die daarvoor in aanmerking komen. Twee teleurgestelde jongens daarbij is slecht voor de sfeer.

78   10  
Bredaaaaa

Prima besluit. Hopelijk vind Plat snel een nieuwe club.

44   92  
RichardPraha

Leren ze het dan nooit bij NAC? Altijd maar van die strategisch gezien domme acties op de spelersmarkt.

OK..Ligeon snap ik, aflopend contract in Juni, 30 jaar al, als je die transfervrij nog ff snel kan lozen deze winter transferwindow.....prima.

Maar Plat? HOEZO dan? Die gast is 24, heeft nog een contract dat doorloopt tot Juni 2024, kan voor andere clubs zeker nog een interessante aankoop zijn. En wat doet NAC...Die verzwakken hun onderhandelingspositie door het heel duidelijk te maken dat ze van hem af willen door het uit de selectie te gooien. DOM,DOM.DOM.

35   7  
Nac

@ WANNY

Het is betaald voetbal!

Als ze hem niet goed genoeg vinden gaat het niveau op de training ook alleen maar omlaag.

Op de training heb je maar 22 spelers nodig.

37   7  
Ome Cor

@Karel

Dat je blij bent dat mindere goden het veld ruimen voor (hopelijk) betere jongens voor ons NAC is logisch en mag natuurlijk ook.
We hopen allemaal op een zo sterk mogelijke selectie.
Maar om nou meteen respectloos te reageren maakt je eerder Karel de Kleine.
Ik vind het iig NACsupporter onwaardig om na te trappen.

5   29  
Iksnaptnimehr

Ligeon is een prima back up. Misschien te duur? Maar de andere keuzes begrijpelijk

32   9  
Nac

@ RICHARDPRAHA

Onderhandelingspositie?

We krijgen zoiezo geen stuiver voor Plat.

182   8  
Koeieuier

Dit is doorpakken. Bij topsport horen zulke beslissingen. Plat heeft niet gebracht wat we ervan hebben verwacht. Kan me niet herinneren dat dit de afgelopen jaren zo duidelijk bij NAC naar voren is gekomen.

Hup NAC.

42   1  
sam

Tja, een ding is zeker selectie is veel te breed. Er zullen zeker meer spelers moeten vertrekken .Veel spelers die onder contract staan hebben niet laten zien wat ze waard zijn.

Wat Eric helemons betreft, hij heeft veel betekend voor nac afgelopen jaren en bovendien onder zeer moeilijke omstandigheden selectie moeten samen stellen. Geld was er niet.

38   6  
Koeieuier

Kan ik zeggen dat er sprake is van een visie? Anders ga je nooit na 6 maanden Plat uit je selectie zeggen. 2e helft van dit seizoen gaat nog wat worden... zin in.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw!

Hup NAC.

29   6  
Semsi

PM zorgt nog even voor 12-13 miljoen in kas bij Heerenveen. Sarr in onderhandeling met Lyon.

18   42  
RichardPraha

Prima hoor, blijkbaar vinden vele hier het volkomen logisch dat je een speler met een nog 1,5 jaar doorlopend contract met gewoon een marktwaarde van 200-300k gewoon in de etalage met in principe een prijskaartje met GRATIS erop door hem en public uit de selectie te zetten.

Ik bedoel dat hebben we tenslotte de laatste jaren zelden gedaan, spelers met doorlopende contracten gratis de deur uit laten lopen, en bovendien zit de clubkas enorm vol dus wat boeit het joh...nog eentje gratis de deur uit.

10   21  
Wanny

Ik snap dat het topsport is. Maar als je van hem af wil moet je zijn contract opzeggen en niet iemand wegpesten.

47   4  
Henk

@Richardpraha
Clubs waarvoor Plat interessant is betalen geen transfersommen.

63   39  
Karel de grote

@Ome Cor

Dat bijvoorbeeld Mashart zolang bij NAC heeft mogen voetballen is precies de reden waarom we zo gigantisch af zijn gegleden.

Een slaperig , totaal niet geïnteresseerd in ons , en zo lui als ezel in Rotterdam woonachtige luizak.

Bij een statement paar jaar geleden van de Supporters , toen wij spandoeken bij Zundert hadden opgehangen, had Mashart op zijn snap die foto geplaatst met de tekst: Gezeik!

Sindsdien heb ik geen enkele respect meer voor die dromerige kut rotterdammer.

En eindelijk vertrekt hij over een aantal maanden

8   88  
Mo

En banpoezie niet wat een lachertje zeg ....ligeon was een paar weken geleden nog een van de betere ..en dat je wissel.staat oke maar apart trainen pppfffffffff

43   4  
bier en friet

Moet zeggen dat ik het met name richting Plat ook wel erg rigoureus vind. Ik kan goed begrijpen dat hij niet in de basis staat. Ik begrijp ook dat hij niet het niveau heeft dat we nastreven (richting volgend seizoen) en dat je dan anderen een kans wilt geven. Prima, dat kan. Maar om je aanvoerder van een paar weken terug echt te verbannen en op een ander veld te laten trainen dat is nogal wat. Maar wellicht is hij een stoorzender sinds hij ernaast staat (Volendammers hebben de naam nukkig te kunnen zijn), dat kan ik niet beoordelen.

14   14  
Scheppioni

Plat voor de breedte niks mis mee, ben benieuwd wat nu gehaald wordt buiten de twee spitsen of dat zoveel beter is.....

19   22  
Yellow army

Snap er geen bal van. Plat moet je op de juiste manier gebruiken. Voor de verdediging en de korte passen geven. Gebruiken hem op de verkeerde manier en dan zie je dst die zich niet goed voelt. Geef hem de kans

11   4  
NAC4EVER

Prima, maar wat mij betreft krijgen ze wel weer een kans zich terug te knokken wanneer ze na het sluiten van de transfermarkt nog wel bij ons spelen.

8   13  
Gjoewie

Fijn dat ze er toch nog achter komen dat ze de verkeerde Plat hebben aangetrokken.
We hadden natuurlijk Brian Plat moeten aantrekken. Maar ach, we hebben nog 3 dagen om een andere goede centrale verdediger aan te trekken.

Wat de reden is om Alex Plat bij het vuilnis te zetten weet ik ook niet, maar ik stel me zo voor dat er iets gebeurd is tussen hem en de technische staf of dat ie gewoon niet lekker in de groep ligt. Dan is het altijd verstandig om de appel met een vlekje meteen te verwijderen, voordat ie begint te rotten. Want zulke appels hebben we al genoeg gehad.

Ik snap trouwens niet waarom ze bij Cambuur Tom Boere hebben laten gaan. Die Silvester van der Water kan er echt geen hout van.

Naast Boere hebben we nu ook een IJslander, twee Zweden en mogelijk ook nog een Nieuw-Zeelander aangetrokken. Het is niet gezegd dat deze jongens wel allemaal gaan slagen. Ze staan vast allemaal in een boekje van Peter Maas, maar het zijn niet de mannen die hij bij Heerenveen binnen gebracht zou hebben. Van sommige zullen ze ook alleen maar videobeelden hebben gezien. Doet me denken aan het commentaar van MS op het aantrekken van Adilehou: dat was een gokje...

13   1  
Nac

Iemand die niet meer mee mag trainen zit vanaf nu niet meer op de bank, maar op de tribune

Ze hebben nu gewoon besloten dat deze spelers te kort komen en dat ze niet meer bij de eerste 22 zitten.

9   18  
Bp

Who is next ?? De Rooij, Bakker, Cairo, T. Marijnissen

21   5  
Mike

Eindelijk.

Niet leveren is op gegeven moment wieberen. Zo werkt 't overal in de wereld maar tot voor kort nog niet bij NAC. Leveren en je word beloont. Zo simpel is het ook eigenlijk.

Door dat pappen en nathouden zijn we zo afgegleden van een topsport mentaliteit.

39   3  
Gjoewie

BP > Ellery Cairo speelt al sinds 2010 niet meer bij NAC...

14   3  
Bp

Sydney in belangstelling van Vitesse maar nu Sarr Heerenveen gaat verlaten voor een miljoentje of 12 (Lyon) zal hij wel moeten blijven !!

20   2  
Mike

Daarbij is dit ook gewoon een signaal naar de groep. Een doel. En geen gelul. Alles geven. Anders wieberen. Daarbij doorselecteren op kwaliteit en niet op kwantiteit.

10   2  
Bp

@gjoewie

Cagro natuurlijk

12   7  
Vinnie Jones

Met name tegenover Plat vind ik dit een vreemde keuze. Redelijk jong, houdt hem erbij als back-up. Er moet wel meer spelen. De rest is lood om oud ijzer. Welat was nuttig toen we hem nodig hadden, maar ook geen topper.

49   5  
Mike

Ik snap daarbij de reacties niet van sommigen hier. Plat. Waarschijnlijk aardige vent. Maar hier in Breda bombarderen we een reserve speler van fokking volendam tot aanvoerder van de ambitieuze West Brabantse trots.

Lees dat is ff 2 keer hard op.

Topsport is hard. En dat mag ook eindelijk wel eens doordringen bij NAC die al jaren lang contractjes uitdeelt aan spelers die een paar keer naar de juiste kleur hebben gespeeld op de training. Dat is gewoon pure armoede.

31   6  
Semsi

Hellemons heeft veel van dit soort rotzooi binnengehaald. Shoppen zonder geld maakt het een stuk moeilijker, zeker als je geen netwerk hebt.
Respect voor wat hij voor de club heeft betekend. Maar voor TD komt hij tekort. De lat moet omhoog. Een mooie functie binnen de jeugdopleiding had hem beter gepast.

47   2  
076

Plat is niveau hellemons, Molenaar etc. Leuk, degelijk, maar je promoveert er niet mee.

Gratis gekomen, gratis weg. Doorpakken en eindelijk ligt de lat hoger,

18   12  
Willem 4,5

Er wordt nu doogepakt, zo zie je maar ook zonder City bereiken we langzaam ons doel en ook zonder 24 buitenlanders die hier komen om hun zakjes te vullen en daarna stilletjes vertrekken zonder dat iemand er nog ooit iets van hoort. Goed gedaan mannen!!!

24   4  
Ivo

Geen verrassing natuurlijk. Weg met de zesjescultuur, we zijn hier met topsport bezig.

De O21 spelers kunnen daar nog aan hun spel werken. Mashart heeft zich onvoldoende ontwikkeld en mist hardheid als verdediger. Ik denk dat hij het zelfs in de 2e/3e divisie moeilijk heeft. Ligeon komt snelheid en fysiek te kort en Plat is mij vooral opbouwend/voetballend enorm tegengevallen. Staring is echt 2 klassen beter.

Doorselecteren en afscheid nemen van spelers die niet goed genoeg zijn hoort er bij. Volgend seizoen moet er een andere selectie staan, van een veel hoger niveau.

20   9  
Ernie

Plat?
Dat had ik na 20 minuten al gezien en dat is voor mij nog vrij lang:).

28   2  
Mike

Zou ook door moeten pakken met spelers als Velanas. Ik hoop oprecht dat ie mee gaat in dit project. Zo niet. Helaas pindakaas. Niet meer opstellen en doorselecteren met de spelers die het moeten en gaan doen. Clubbelang ten alle tijden boven alles.

27   5  
Dos

Vrees dat Velanas ook interessant gevonden wordt door clubs uit de eredivisie.
Spelers als hij kunnen uit het niets iets extra's brengen. Zou het heel jammer vinden als hij vertrekt.

31   3  
Ivo

Spelers met een aflopend contract: Bakker, Mekkaoui, Rutten, Ligeon, Cagro, Velanas, van Schuppen, de Rooij, Antonia, Mashart, Kosiah

Vertrekkende huurspelers: Velthuis, MacNulty, di Michele Sanchez, Herrmann

Velanas en Mekkaoui zou ik een nieuw contract aanbieden. De rest zou ik bedanken voor de inzet en na dit seizoen uitzwaaien. De lat ligt nu, na twee tussenjaren, hoger.

8   11  
Beultje

Gelijk doorpakken ook alle huur spelers nog voor dinsdag terug sturen...
Alle huur spelers voegen niks toe ...

11   16  
Beultje

Die Herrmann werdt gisteren gewoon uitgelachen door Hans Kraai...

8   1  
Pietjebel

Vrees dat dr voor velanas al interesse is
Vandaar dat dr nieuwe buitenspelers komen nu al
Jammer toch iemand die een goal maakt

14   9  
Beultje

Velanis gaat terug naar UTRECH...
Let maar op.....

26   2  
Een ander geluid

Plat is aangetrokken in de transitieperiode toen we spelers géén perspectief konden bieden en nauwelijks euro's hadden. Dan kom je uit bij de categorie Plat. Hij deed zijn best en een aardige prater. Maar totaal niet van niveau dat NAC nasteeft. Niet snel, geen verfijnde pass en ziet het spelletje matig. Tsja, nu NAC doorpakt houdt het op voor de reservespeler van Volendam.
Betreurenswaardig voor Plat maar geen onlogisch besluit.

11   2  
Ben

Oke komt hard over.

Maar als een speler dwars gaat liggen
Omdat hij weg wil dan geeft nac een probleem.

Komt ook bij als je wat wilt bereiken
Is dit er onder deel van.

We kunnen geen zoete koekjes bakken als je voor uit wil.

Door pakken op deze weg die we de laaste weken in zijn gegaan .

Hup nac

20   29  
Stan

Van Hooijdonk weer niet tevreden bij Heerenveen, hij eist weer een basisplaats. Hij wil naar Vitesse.
Uiteindelijk komt hij met hangende pootjes terug naar Breda.

21   2  
Peer Puf

Is toch een duidelijke zaak ,degene die niet mee kunnen op het ogenblik proberen te lozen en ruimte vrij maken voor een degelijke centrale verdediger .

Eens word de hemel stralend blauw.

21   0  
NAC Vooruit!

Plat is misschien wel voor sommige een verrassende naam. Je kunt hem de bank warm laten houden, maar haal dan een extra centrale verdediger. Of probeer Velanas te verlengen.

36   2  
Adriaan

Velanes moet blijven!!!

24   3  
NAC!!!

Vreemde reacties hier toch hoor.

Wat willen we nu? Bezig blijven met spelers waarvan je weet dat je het er niet mee gaat redden en in KKD blijven aanmodderen?

Of wil je een selectie bekomen waarmee je kan promoveren en verder kan uitbouwen tot een stabiele eredivisie ploeg?

Toch vreemd hoe sommige denken.

Eindelijk de grote borstel erdoor!!
In jaren niet gebeurd, respect voor deze actie.

Ze moeten, een club als NAC, gisteren bijna 18000 man binnen. Neen dat kan je niet maken. Gestructureerd bouwen en selecteren om een goed team te zijn in de hoogte afdeling!

Visie en met een plan. En het is duidelijk dat er een plan is, anders pak je nu niet zo door.

Hup NAC!

8   14  
Van coothplein

Voor de grap nog even de reacties lezen van het transfer nieuws van Plat.

https://www.bsiderats.nl/nieuws/middenvelder-plat-transfervrij-van-volendam-naar-nac-contract-voor-twee-jaar

Ik zou toch willen dat dit soort dingen met minder gezichtsverlies gebeuren. Ook voor een Mashart die al jaren bij NAC speelt.

26   19  
Van Flieger

Plat is een spelvertrager. Afgelopen zomer zijn vreselijk slechte beslissingen genomen. Met dank aan Verkuilen die 'heel erg blij' werd van Hellemons. Nu puinruimen dus.

24   0  
H.V.M.

De vraag is; blijven we op dezelfde (te lage) trede staan of gaan we vanaf nu serieuze stapjes omhoog maken?

Uitstekende zet om nú door te selecteren.
NAC behoort geen kinderspeelplaats te zijn.
Ga er maar vanuit dat Alex Schalk ook nog gaat komen. Prima.
Ook defensief is men druk doende om te versterken.
Sluit overigens niet uit dat die defensieve versterking er pas volgend seizoen gaat komen.
De Play-Offs moeten gehaald worden en die gáán gehaald worden.
En we weten allemaal dat er dan met een flink gewijzigde, frisse en fitte selectie, mooie dingen mogelijk zijn!
Verder wordt er goed voor gesorteerd op seizoen 2023-24.

Dat Amin Sarr Heerenveen gaat inruilen voor Olympique Lyon is trouwens met het zicht op de komende bekerwedstrijd, ook geen verkeerd nieuws!
Milan van Ewijk, ook niet de minste, zou zo maar de volgende kunnen zijn die deze maand nog gaat vertrekken!

7   29  
Cees-2

Links en rechts lees ik dat topsport "hard" is! Dat i.v.m. Plat uit de selectie te zetten. Inderdaad is topsport hard, zodoende speelt NAC ook in de KKD! Teruggezet uit de Eredivisie.

20   3  
Charles

Plat was zo enorm vertragend met zijn gedraai en terugspelen. Ik denk dat hij blij is dat nac wil meewerken aan een vertrek, omdat hij toch geen speelminuten krijgt. En voor nac ruimte in het salarishuis.

Nac zou een eenzijdige koopoptie op Hermann hebben, moet nac de optie lichten?

14   23  
Tip

Ik kom bij de reacties de naam Moise Adilehou tegen. Misschien niet het niveau wat we nastreven, maar was dit seizoen zeer bruikbaar geweest als CV.

Ik persoonlijk vind het besluit om Plat naar de bijvelden te sturen nogal raar. Of is deze gast een rotte appel in de groep? Lijkt me het type niet voor.

8   30  
Mo

En zo ga je met mensen spelers om ..

16   1  
Dutchbird

Jammer voor Plat. Nog niet zo lang geleden verhuisd naar Breda. Maar heeft vaak genoeg in de basis gestaan om de conclusie te trekken dat de opbouw en de voortzettingen van hem te vaak balverlies veroorzaakten bij de ontvangende spelers. Helaas geen KKD niveau.

8   2  
Vak B

Plat zal waarschijnlijk een van de duurste jongens zijn en hij zal moeten inleveren als ie vertrekt. Kan echt niet naar de top KKD. Dan moet je hard zijn want als ie het nog gewoon naar zijn zin heeft en denkt voor zijn kans te kunnen gaan, dan zal ie niet vertrekken.

19   0  
Geelzwartwit

Dat Plat niet brengt wat er van hem verwacht wordt zegt vooral iets over Plat. Van reserve speler bij Volendam naar de kans om als speler bij NAC door te pakken en dan echt niet meekomen dan gaat je ontwikkeling niet echt de goeie kant op. Opvanghuis voor de afvallers van clubs als Volendam zijn we niet meer.
Prima helemaal goed. En Plat zou vooral in de spiegel moeten kijken denk ik en zijn carrière planning opnieuw tegen het licht houden.

Hopelijk voor beide partijen een positief resultaat voor de directe toekomst

10   12  
Geelzwartwit

Ow en Velanas zal wel naar Sparta gaan

25   2  
Ivo

@TIP
Plat heeft een half jaar de kans gehad als aanvoerder en verbindingsspeler. De opbouw liep heel vaak stuk door zijn slordige passing. Waar Lucassen en van der Sande prima versterkingen waren, was Plat dat niet. Zeker nu Staring op zijn positie staat, zie je het verschil.

Dan kan je aanmodderen tot zijn contract is afgelopen of gewoon eerlijk zijn en proberen een passende club voor hem te vinden. Dat is voor Plat zelf op de lange termijn ook beter. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in de voetbalwereld.

12   3  
GB

Luitjes, zou het ook noet kunnen dat er gekeken wordt naar hoe men in de groep staat en of NAC daar tevreden mee is? Voor mij staat voorop dat het 1 groep moet zijn en niet 11 individuen. Wellicht heeft het daarmee te maken. Net als al dat geEur over dat Velanas moet blijven. Op basis statistieken zeker, maar wat nu als men al weet dat er een onbehoorlijk bedrag gevraagd wordt vanuit zijn kamp of dat hij een einzelganger inde groep is? Zeg niet dat het zo is, maar laat ze aub kijken naar wat goed is voor de groep en de sfeer en de lange termijn.

U zijt gegroet!

20   1  
Reflektor

Er zitten hier een paar vreemde snuiters op deze site 🤣🤣

19   2  
Den Tinus

Plat is gewogen en te licht bevonden.
Hij is geen speler die je ploeg beter laat voetballen. Tikkie breed en terug, meer was het niet.
Goed dat ze doorselecteren.

11   6  
Fritske d'n Olifant

Vooraf had ik verwacht dat Plat als verbindende speler en waterdrager het wel goed zou doen en populair zou worden. Maar de eerlijkheid gebied me ook te zeggen dat deze jongen mede uit nood geboren vanaf dag 1 een veel te grote rol heeft gekregen en daarin volledig in is verzopen. Je kunt het Plat niet kwalijk nemen dat hij met zijn kwaliteiten niet de rol van spelverdeler of patron heeft kunnen pakken waarvoor hij door de trainer werd opgesteld. Nota bene ook nog eens met de aanvoerdersband om. Ik vind het daarom ontzettend sneu dat hij hier juist het slachtoffer van is. Nu weet ik niet wat er achter de schermen allemaal speelt en hoe Plat zelf omgaat met zijn reserverol, maar zijn verbanning uit de groep is wel een harde maatregel. Als die alleen gericht is op het afstoten van Plat lijkt me dat niet de meest handige. Een club zal toch eerder een speler halen die op de bank zit en gewoon mee traint dan iemand die verstoten is uit de selectie.

7   9  
Henri

Heerenveen doet deze week ook interessante zaken. Sarr wordt verkocht voor € 11.000.000,00 en is een paar jaar geleden voor € 2.000.000,00 gekocht. Zit een interessante winstmarge op. Hopen dat het in de toekomst bij NAC ook zo gaat werken want wat NAC=Breda stelt ieder jaar € 750.000,00 aan de verkoop van een speler verdienen is ook niet erg ambitieus in deze tijd van vele miljoenen. Ik heb alle vertrouwen dat het met PvH en PM straks goed gaat komen.

12   1  
Molenschot Loco

Ik vindt het wel een mooi signaal dat wordt afgegeven....de tijd van....de trainer stelt mij toch wel op....is voorbij...aanhaken of afhaken gaat de cultuur worden...als je halve bak bij je baas werkt krijg je vroeg of laat ook problemen.......

14   2  
Tegel

@henri iedereen geeft Maas de creditcard bij Heerenveen, maar ook voordat Maas in Friesland belandde hadden ze topaankopen uit Scandinavië... zou het ook niet de credits zijn van hun scouts ??? Maargoed Peter Maas weet nu wel de zaakwaarnemers en scouts te vinden daar.

12   3  
Belgische Naccer

Perfect! We moeten winnaars in het veld hebben. Spelers die weten wat Hyballa eist en die dat ook kunnen brengen in het veld. Het is eindelijk!! gedaan met het afwachtende tikkie breed bejaardenvoetbal van de laatste jaren. Dus met je benen wijd op 3 meter afstand staan wachten, daar kom je nu niet meer mee weg...

Meteen je voet tegen de bal en pressie! Er zitten nu nog zat spelers in de selectie die dit niet kunnen brengen. Die gaan de komende weken keihard door de mand vallen. En dat werd ook eens tijd!

12   3  
Jung-yoon Noh

Geen broodvoetballers en andere patjakkers die hier lekker komen afbouwen en die hier een paar ton meenemen in hun broekzak om bij een andere club weer tekengeld opstrijken.
Mannen die door het naadje willen gaan iedere dag en op hun blote knieën god mogen bedanken dat ze profvoetballer zijn met maar een paar uur per dag hoeven te werken. Scandinaviers en mensen uit Oceanië zijn daar het perfecte voorbeeld van. Ik zeg laat maar komen!

14   2  
Breda83

Hahaha, weken roepen dat ‘Plat het niveau is van nac is breda” en klagen dat het een wisselspeler van Volendam is en nu de woorden kapitaalsvernietiging in de mond durven nemen. We moeten deze NAC hatende persoon inderdaad negeren, maar sommige teksten zijn te mooi om niét op te reageren.

17   8  
Tip

Er wordt gezegd vanuit het NACSe dat een en ander is beslist om PH een werkbare selectie te geven van 22 spelers. Hyballa is in deze beslissingen niet betrokken en dat kan ook niet want hij is er pas een paar dagen. Spelers terug naar O21 is logisch. Maar Plat kun je toch reserve zetten met de opdracht de trainer op de trainingen en eventuele invalbeurten te overtuigen. Zo slecht is hij nu ook weer niet. Maar ik weet niet hoe Plat in de groep ligt, ik vermoed goed , en of er al niet een club is die interesse heeft hem over te pakken ? PvH , TL en Maas zullen er wel over nagedacht hebben.

12   10  
Rubenac

@ Noad

We gaan jou wegpesten.

5   35  
nec nijmegen

het gaat precies zoals ik bij zijn aanstelling al zei.Het bekende Hyballa trucje.De man is,i.t.t zijn charme interviews geen spat veranderd.

19   2  
Buddha

Een berg middelmaat wordt geloosd! Eindelijk eens beleid

19   0  
Fred

Je moet als club ook durven duidelijk te zijn.

We waren ver afgedaald met een lusteloze spelersgroep en heel veel beperkte spelers.

Nu wordt er doorgepakt, gedurfd maar met een idee tenminste

13   0  
Bas

Hyballa is/was gewaagd ja...

De spelers die nu komen lijken in ieder geval wat creatiever en avontuurlijker te zijn.

We moeten nog wel een grote achterstand inhalen

19   5  
Tip

@NECNijmegen. Hyballa is in deze beslissing niet betrokken. Nog 1 keer. Dat Plat genoegen moet nemen met een reserve rol vind ik terecht. Staring doet het iets beter en is waarschijnlijk de toekomst. Maar om Plat nu naar een bijveld te sturen komt op mij raar en gekunsteld over. Maar wellicht weet ik bepaalde achtergronden niet goed genoeg.

10   9  
Ome Cor

Velanas zou wel eens de volgende kunnen worden !!!

Omdat hij niet met NAC wil praten over verlenging van zijn contract overweegt Pierre om hem niet meer op te laten stellen.
Ben benieuwd wat Hyballa daar van vindt.

Bron: ESPN, goedemorgen eredivisie

12   1  
Geelzwartwit

@omecor

Velanas zal vast wel spelen om playoffs te behalen basis of invaller maakt niet uit

10   2  
Nonkel Frans

Niemand is groter dan de club. We moeten uit de modder weer op de rit komen.
Pijnlijk of sneu voor de vertrekkende spelers. maar hard zou ik t niet noemen. Het zal niet als een verrassing komen. Ze weten in welke overgang de club zit.

13   2  
Ome Cor

@GEELZWARTWIT
We gaan het zien.

Niemand kan Velanas verplichten aan te schuiven voor een gesprek en bij te tekenen, anderzijds denk ik dat luisteren wat NAC te bieden heeft is toch het minste wat je kunt doen.

Of hij moet spelen ten faveure van een speler die net gehaald is/wel blijft is natuurlijk aan het management.

5   26  
Dun Diëe

Als Velenas niet over contractverlenging wil praten is niet fijn, maar zijn goed recht. Laten we eerlijk wezen: de man is veel te goed voor het NAC van dit moment. Al gaan we hem heel hard nodig hebben om de playoffs te halen. Maar Velenas, die zou zonder moeite meekomen bij Sparta. Hopelijk blijft hij wat langer.

26   7  
D'n Klaagmuur

Mooi begrepen waarom Hellemons zo ontzettend lang bij NAC heeft gezeten. Wat heeft die man nou toegevoegd al die jaren? Werkelijk helemaal niks. Tijdens zijn interim tijd werd voor de camera's wel duidelijk wat het niveau van deze man was, want wát een simpel boerengelul kwam er dan uit die vent zetten, tenenkrommend gewoon.

Molenaar weg, Hellemons weg, te slechte spelers eruit, ik hou ervan!

Ben erg blij met het feit dat we gewoon naar een harde topsportmentaliteit gaan.

4   3  
D'n Klaagmuur

Mooi = nooit

11   4  
D'n Klaagmuur

@Ome Cor: Mag hopen dat dat niet gebeurt. Iemand niet meer opstellen, omdat hij niet bij wil tekenen is gewoonweg kinderachtig en egootjes gedrag.

Dessers heeft ons ook naar de Eredivisie geschopt en is daarna weggegaan.

9   2  
Geelzwartwit

@omecor

Als je Velanas wel gebruikt pluk je daar als club sportief wellicht nog de vruchten van. Als hij heel goed (zichzelf in de kijker) speelt alleen maar beter voor NAC. Dat wil zeggen dat we het sportief goed doen.
Geld vang voor een velanas die niet speelt ook niet.

Niet bijtekenen? Nou speel jezelf dan maar zo goed mogelijk in de kijker. Dan kun je een nog mooiere transfer maken.

Overigens vermoed ik dat zijn nieuwe club deze zomer nu al zaken met hem aan het doen is.

9   6  
Karel de grote

@Klaagmuur

Zo werkt het nou eenmaal in de voetbalwereld. Ook bij andere clubs .

Dat velanas weigert met NAC te praten überhaupt vind ik ook behoorlijk egoïstisch en kinderachtig. Dan speel je dus enkel en alleen voor jezelf.

NAC heeft dan het grootste recht om alvast door te selecteren naar volgend seizoen door Omgba of V.D Sande of Adem Kaied op zijn plaats te zetten.

13   2  
Pietjebel

Allemaal leuk en aardig
En super voor ons dat velanas het goed doe en wat goals maak
Maar dr zijn ook Westeinde zat bij dan denk je dat je met 10 man staat dan zie je hem heel de wedstrijd niet

16   4  
Ome Cor

Elke profvoetballer is onderdeel van het elftal waar hij op dat moment deel van uit maakt, maar blijft een eigen bv-tje als het gaat om de persoonlijke carrière.

Als Velanas denkt hogerop te kunnen is het dom om zichzelf uit de markt te prijzen door nog ff snel bij te tekenen.
Voor NAC zou dat natuurlijk erg wenselijk zijn, maar het is geen Bredase jongen met een geelzwart hart als Gudelj, maar gewoon een eerlijke broodvoetballer die zijn best doet voor NAC, maar ook naar zijn eigen toekomst kijkt (terecht).

9   3  
Bp

@ pietje

Wedstrijden bedoel je

Ik moet je hierin helemaal gelijk in geven, 1 zwaluw maakt nog geen zomer !!

Kan allemaal leuk en aardig met wedstrijdbal lopen na hattrick, maar het is hiervoor waar ie voor betaald word.
Genoeg keren niet gezien !!

10   5  
Mo

Het was echt 5 over 12 in plaats van 5 voor 12 de afgelopen seizoenshelft. Kijk voor de speler is het niet leuk maar je weet dondersgoed dat je plaatst nooit zeker bent.

- Lever kwaliteit en je zal in de basis staan.
- Doe je je best en heb je genoeg potentie zal je altijd in de selectie blijven.
- Maar presteer je niet en ben je de aanvoerdersband niet eens waardig en gedraag je er ook niet naar dan heb je wat mij betreft inderdaad niets te zoeken bij NAC.

2   1  
Pietjebel

@bp

Ja juist

5   1  
Mc Guyver

Zo heel dik is de bezetting op Plat zijn positie niet als je blessures krijgt heb je hem zo weer nodig weet niet wat er nog meer bijkomt maar had hem anders toch nog even aangehouden voor de breedte.

19   1  
Nacman

Of velanas nu bijtekend of niet laat hem voetballen tot hij vertrekt iedereen is vervangbaar, misschien is zijn opvolger wel 10 klasse better en praten we volgend seizoen in de eredivisie er niet meer over onze praktijk kun je nog steeds de 2 plaats halen dus NAC vol gas er op en gaan met die banaan.

15   4  
Europa leaugue

Laten we eens beginnen om Ody te laten voelen dat hij hier gewaardeerd wordt !! Iedereen begint te zeiken hier alsof hij al weg is , Ody moet BLIJVEN !!! Laten we De jongens steunen door te doen wat wij van hun verwachten .

5   7  
mmm

Goed bezig Nac weg met de losers.......................

15   1  
Ivo

Ligeon scoorde nog tegen Willem 2 en had onder Lokhoff een basisplaats.
Plat speelde laatst nog een prima pot.

Maar dat was allemaal bij gebrek aan beter. Afgelopen zomer is met de hand op de knip zaken gedaan. En dat is te merken aan de kwaliteit van de spelers die er bij kwamen.

De lat ligt nu hoger. Ligeon heeft een aflopend contract en mocht afgelopen zomer al weg. Plat is relatief nieuw en dan is dat zuur. Hij zal niet in de plannen van de nieuwe TD passen. En misschien zijn er ook wel dingen gebeurd. Van aanvoerder naar de bank, dat doet iets met een speler. En nu dus apart trainen. Ik gun Plat nog een mooie carrière maar ik vraag me af of het zinvol is om nog lang bij NAC te blijven. Hij leek hier toch wel op zijn tenen te lopen. Het is zeker geen Thom Haye gebleken, verre van zelfs.

44   3  
Breda83

(Kamp) Velanas wil volgens van Hooijdonk niet met NAC praten. Dan zijn ze niet met NAC bezig maar met de carrière van Velanas. Blijven is in het belang van NAC, nu verkopen is in het belang van NAC. Blijven en transfervrij de deur uitlopen is eigenbelang van Velanas, dus snap best dat ze dat bij NAC niet willen. Bij duidelijkheid is iedereen gebaat, dus Velanas moet nú over de brug komen of de consequenties aanvaarden. Simple as that.

15   2  
Karel de grote

Het is gewoon heel simpel.

Sinds Plat en Molenaar weg zijn bij het 1ste scoor je gewoon minimaal 2 x per wedstrijd. Er is nu zoveel scorend vermogen aangetrokken dat ik die lijn wel doorgetrokken zie worden.

In de KKD moet dat genoeg zijn om gewoon 60% van je wedstrijden gewoon te winnen.

Zelfs met dit centrale duo. Plat was een simpele bal afpakker , maar kan geen bal recht vooruit spelen. Staring is gewoon een klasse beter en dat betaalt zich al uit.

Als je dit op alle posities doet en gewoon een betere speler haalt als wat er stond, dan ga je uiteraard volgend jaar gewoon meedoen.

60% winnen = 22 winst partijen . Met wat gelijkenspellen kom je dus rond de 70 punten die normaal gesproken genoeg zijn voor promotie.

9   7  
Cavia

Gehaald onder de tijd dat N=B mee besliste hé Hamster… Oh nee, jij reageert alleen als je je gelijk kan halen.

On topic, begrijpelijke keus heeft niet gebracht wat verwacht werd. Kan zich terugknokken en als hem dat lukt spreekt dat voor hem

6   32  
Subnactief

is er nog iemand die Lokhoff serieus neemt?

6   25  
Oosterhout74

@breda83, Velanas opstellen is in het belang van NAC, de trainer, de supporters en de sponsors.

Wat denkt Pierre te winnen: een discussie? Nare man als hij zijn zin niet krijgt. Maar je naait je trainer en je supporters en dat allemaal omdat Pierre niet krijgt wat hij wil.

Of je Velanas nu wel of niet op stelt, hij gaat weg aan het einde van het seizoen voor hetzelfde bedrag als waarvoor hij is binnen gekomen.

14   5  
Karel de grote

Velanas opstellen is in het belang van vooral Velanas.

Wie zegt dat Omgba/kaied of de nieuwe nummer 10 niet aan de cijfers gaat komen van Velanas als ze alle corners,vrije trappen en penalty's mogen nemen?

8   36  
Oosterhout74

pierre kent 1 model: het conflictmodel.

een deel vd NAC aanhang kennende gaan ze nu Velanas wegpesten. Zoontje Sydney koos ooit voor een tussentijdse salarisverhoging en wilde niet verlengen.

35   1  
Karel de grote

Pierre kent 1 model:

Promoveren met NAC

13   2  
RV

Plat begon goed maar zakte toch vrij snel weg, op die positie heb je veel meer nodig. Ik zie dat overigens ook niet direct bij Staring hoor maar dat is een andere discussie. Denk wel dat laatstgenoemde meer groeipotentie heeft.

Velanas gaat wel aarden in een goed lopend elftal. Feit is ook dat we in jaren geen aanvallende middenvelder hebben gehad die een stuk of 15 doelpunten in een seizoen maakte. Daar mag je best wat effort in steken en een goede aanbieding doen. Als je volgend jaar zou starten met Velanas, van der Sande, Boere en Omarsson wellicht Schalk er bij) ... Dan mag je dus een doelpunt of 60 met zekerheid intekenen en dan ga je meedoen om promotie.

Ik zou een Banzuzi en Agougil ook graag op het middenveld zien maar die gaan er samen nog geen 15 maken.

12   11  
Cees-2

DUN DIEE: Ik heb het niet vernomen dat Van Hooijdonk heeft aangegeven dat Velanas niet wil praten met NAC, maar als dat zo is, so what? Als Velanas geen interesse heeft om dat te doen, dan is dat inderdaad "zijn" goed recht. Velanas weet heus wel wat de insteek van zo,n gesprek (wij willen je houden, NAC dus) is. Nou hij heeft daar op "dit" moment geen zin en interesse in. Van Hooijdonk zegt feitelijk niets vreemds, maar ik zou dat wel altijd intern houden. Overigens zit Velanas in een luxe positie, want die kan wel enkele leuke ploegen uitkiezen. En geef "hem" eens ongelijk. Iedereen zou hetzelfde doen, iedereen. Ook Van Hooijdonk!

Ga je Velanas nu treiteren, dan zegt dat veel over jezelf. Maar ik hoop dat men gewoon normaal blijft doen, zoals het overigens hoort. Nou jongens die "dit" schrijven niet leuk vinden, want meer kan het niet zijn, doe je best met de duimpjes. Ondanks dat deze weten, dat het altijd zo gaat. NAC doet het "zelf" namelijk ook, maar dat mag je niet zeggen.

20   5  
Karel de grote

Cees-2

Wat apart dat je altijd de kant kiest tegen de bestuurders van NAC

Gek ook dat het altijd dezelfde accountje zijn : Oosterhout89, Noad1976, cees-2 , steven73.

Velanas staat in zijn recht om niet te willen praten. NAC staat in zijn recht om hem dan op de bank te zetten en een andere speler op te stellen.

Wat jij en je jankvriendjes daarvan vinden is totaal irrelevant

19   3  
Jung-yoon Noh

De meeste weten het hier altijd goed te vertellen. Ze weten niks nada. Pure onruststokers met hun aannames. Hebben toevallig ooit wat gehoord en dat nemen ze aan als waarheid en gaan erin geloven. Die negativiteit gaan ze dan achter hun toetsenbordje aan ons tonen en nemen niks aan van een ander. Ik hoop zo dat het gaat slagen allemaal, voor ons allen en Nac maar ook stiekem een beetje om de troosteloze meute (we weten allemaal wie) hier de mond te snoeren. Ooit komt die karma...

8   19  
Oosterhout74

Om te promoveren heb je Velanas nodig.

16   5  
Ivo

@Oosterhout74
Om te promoveren heb je een goed team nodig. Als Velanas weg wil, dan is hij weg. Hij heeft een aflopend contract. NAC wil praten maar Velanas niet. Dan houdt het op.

1   20  
Ernie

Als Velanas niet wil bijtekenen gewoon ernaast zetten. Waarom zou je hem nog opstellen? Alex Schalk halen en klaar.

13   3  
Ivo

@Ernie

Schalk is een 9, een spits. Velanas is een 10, een aanvallende middenvelder.

7   11  
Ernie

Ivo
Zowel Schalk als van der Sande kunnen prima op 10 spelen.

11   2  
sam

@JUNG-YOON NOH

Noh Jung-yoon was na Archil Arweladze een van mijn favoriete spelers die ooit voor nac gespeld hebben.

Wat een goede speler was dat. Jammer dat hij vroegtijdig weg was.

6   1  
Ivo

@Ernie

https://www.transfermarkt.nl/alex-schalk/leistungsdatendetails/spieler/186228

Schalk speelde slechts 3 wedstrijden als aanvallende middenvelder. 190 als spits en 40 als linkbuiten.

15   20  
De leste

Wat moeten we met schalk heeft geen toegevoegde waarde. En het is schandalig hoe Nac met plat omgaat nieuwe spelers zullen wel na denken om een contract te tekenen bij Nac

4   11  
Cees-2

Karel de Kleine wat mij betreft. Daar jij mij zonder redenen een jankvriendje noemt. Ik geef gewoon mijn mening, deze is schijnbaar niet de jouwe, dus ga je enigzins schelden. NAC mag Velanas op de bank zetten, maar de essentie bij mij was, niet om te "treiteren". Verder ben je uitermate slecht op de hoogte van mijn stelling tegenover "dit" bestuur. Of put jij je uit om uit al mijn inzendingen, op een selectieve manier bepaalde teksten te plukken? Dat doe jij schijnbaar, los van je overige onzin.

6   1  
Jung-yoon Noh

@sam

Ja hij was een goei speulerke. Heeft maar een half jaar gespeeld ivm heimwee van z'n vrouw geloof ik. Eeuwig zonde als je het mij vraagt. Daarom deze nickname omdat sommige spelers niet vergeten mogen worden want hij gaf alles voor Nac in dat half jaar.

13   0  
D'n Klaagmuur

@Karel: Ja NAC staat in zijn recht Velanas op de bank te zetten, maar waarom zou je in hemelsnaam je topscorer op de bank gaan zetten? We willen toch promoveren?

Ik betwijfel daarnaast of Velanas überhaupt goed genoeg is voor de Eredivisie, ik vind het een echte KKD speler, dus als hij ons nog dit seizoen kan laten promoveren dan is iedereen tevreden toch?

5   9  
Tip

Mijn mening over Velanas als een van de 18500 tribune trainers.

Velanas kan zeer goed voetballen en wordt in een beter elftal nog veel beter. Ben er van overtuigd dat hij subtop ere aan kan.

Uiteraard wil Velanas hogerop. Maar je kunt afspreken dat hij zich tot de laatste wedstrijd 100 procent blijft geven. Dan vertrekt hij door de voordeur met een mooi afscheid en misschien wel met promotie (klein kansje.) Velanas niet opstellen is m.i. oerstom want dan wordt het elftal een klasse minder. Spelers als Velanas horen als ze fit zijn altijd in de basis te staan. Ik vond hem vanaf wedstrijd 1 een heel goeie speler en nog sympathiek ook.

21   6  
Karel de grote

Klaagmuur en Tip

Dat Velanas heel belangrijk is met zijn doelpunten daar kan niemand omheen.

Maar laten we niet doen of dit de spelmaker van NAC is. Zolang Velanas blijft scoren en assist blijft geven neem ik aan dat Velanas speelt. Tenzij ze een vervanger halen die gewoon beter is .

Ik heb genoeg wedstrijden gezien waarin je met Velanas gewoon met een man minder speelt

2   15  
Cees-2

Hoe oerstom zou je kunnen zijn om er een echte prestige kwestie van te willen maken? Genoeg zo te zien op deze site, die dat willen, zo aan de duimpjes te zien. Velanas is inmiddels een niet geheel onbelangrijke speler geworden. Hij en zijn team zitten momenteel in een opwaartse flow, keihard nodig om e.e.a. te halen, zijn er toch genoeg mensen die hem mogelijk willen treiteren. Ongelooflijk, daarmee ook het risico nemende dat de flow enigzins gaat stagneren, met alle gevolgen van dien. Het egootjess-gedrag wil maar niet verdwijnen. Waarom staat NAC o.a. in de KKD, zeker ook door dat gedrag. Men wil maar niet leren om zakelijk te handelen. Men blijft zichzelf maar in de voet schieten. Blijf lekker in de KKD.

4   3  
Ivo

@Karel

Bij sommige wedstrijden kwam Velanas niet of moeilijk in de wedstrijd en zag je hem bijna niet. Maar dit heeft ook te maken met opbouw en samenspel. Je staat met zn 11en op het veld en als het collectief niet loopt dan gaat het individueel ook niet.

Als wij centraal achterin nog wat dominanter worden dan staat er echt wel een leuk team en kan Velanas ook meer zijn ding doen.

7   4  
Breda83

Velanas zal toch wel naar Sparta gaan neem ik aan zodra ze die Mijnans verkocht hebben?

6   0  
Molenschot Loco

Nou.....benieuwd of die 2 spelers waar nac interresse in heeft getoond...vandaag worden gepresenteerd....

8   1  
PietP

Allemaal aannames Cees-2
Wel eens overwogen dat bezoekers van deze site jouw gezever beu zijn en daarom een duimpje omlaag geven?

4   0  
witzwartgeel

@breda83

Als Velanas naar Sparta gaat kan het zijn dat dat per direct is en NAC wel een kleine transfersom ontvangt, of beter doorverkoop percentage.

Hebben we meteen de wel of niet mee laten spelen discussie niet meer.

0   14  
Cees-2

PietP: Dat is niets nieuws. Elkaars gezever beu zijn, dat is schering en inslag op deze site. Ook het taalgebruik. Echter altijd, ook jij trouwens, altijd, ik herhaal, zonder onderbouwing! En die duimpjes, voor de tichste maal, zullen me een worst wezen.

13   0  
Karel de grote

Nee Cees-2

We zijn elkaar niet beu. We zijn jou beu.

En dat betaald zich uit in structurele minnetjes achter je naam.

2   9  
Cees-2

Karel de Kleine: Verdiep je maar eens in de historie van deze site, wat betreft "beu", opnieuw zal het je razendsnel opvallen dat je eigenlijk onzin uitkraamt. Euh, verder laat ik het hier bij. De groeten.

6   0  
Nac

Ik ben het eens met Pierre.

Niet tekenen is niet spelen.
We moeten toewerken naar volgend seizoen.
We hebben nu de tijd om de aanvallers goed samen te laten spelen, dus als Velanas niet bijtekent lekker op de bank.

Laad alle berichten na dit bericht in