Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - Jong FC Utrecht (3-1)

Thiestemberg

NAC boekte gisteren de tweede overwinning op rij en het aanvalsspel zag er bij vlagen prima uit. Zoals elke week is het weer aan jullie om de ploeg van Jean-Paul van Gastel en de trainer zelf te beoordelen in B-Side Stats!

B-Side Stats: NAC - Jong Utrecht (445 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
C. Martina
-
J. Van den Bergh
-
Manel Royo
-
B. Lucassen
-
Fredrik Jensen
-
D. Janosek
-
Casper Staring
-
P. Sejdiu
-
E. Ómarsson
-
A. Omgba
-
T. Marijnissen
-
B. van Schuppen
-
Jean-Paul van Gastel
-
A. Omgba
6,7
E. Ómarsson
6,2
P. Sejdiu
6,7
Casper Staring
5,4
D. Janosek
6,9
Fredrik Jensen
7,6
B. Lucassen
7,1
Manel Royo
6,7
J. Van den Bergh
6,6
C. Martina
6,3
R. Kortsmit
6,1
Jean-Paul van Gastel
5,3
B. van Schuppen
6,3
T. Marijnissen
5,0
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog NAC - Jong FC Utrecht 77 reacties
37 Reacties
35   11  
Buddha

Gewoon kappen met Staring uitfluiten. Wij kennen de opdracht van de trainer niet die hij meekrijgt en je ziet Cuco hem ook coachen en wijzen dat ie breed en terug moet spelen.

13   5  
Elf Meter

En voor even wist ik het weer -na lange tijd- waarom NAC in mijn hart gesloten zit.
De wisselwerking tussen het publiek en de spelers op het veld bij de rentree van Boris van Schuppen.
Een jongen uit de stad die na lange vervelende periode hartstochtelijk wordt toegezongen.
HUP NAC!

12   2  
fvf6

Eindelijk weer eens kunnen genieten bij een thuiswedstrijd , daar bij moet ik wel aantekenen dat jong-utrecht weinig voorstelde . Maar toch wel leuke dingen gezien van ons NAC . Omgba en Jensen steken er wel bovenuit en het is te hopen dat die behouden blijven voor NAC . Ook Janosek speelde zijn beste wedstrijd sinds tijden . Nu nog hopen dat Omarson het netje weet te vinden en wie weet wat er dan nog mogelijk is dit seizoen HUP NAC

9   4  
Mikec

Wat een lage punten Sedijeu, Lucassen en Royo krijgen een 9 van me
Vindt het publiek negatief
Laatste 6 wedstrijden maar 1x verloren

8   7  
Scheids!!

Eerst maar eens volwassen gaan voetballen en een serieuze serie neerzetten met mannenvoetbal!
Dan sluit ik heel misschien dit team weer wat meer in mijn armen.
Tegen “jong” ploegjes moét je ook verplicht aan je stand kunnen winnen.
Een slechte pot kan, zelfs 2 achter elkaar, maar een heel seizoen naar de klote brengen en dat al jaren lang, dat neem ik de pappen en nathouders écht serieus kwalijk!
Beseffen ze wel wat NAC is in Breda?

21   5  
Beter de Laat dan nooit

Ben geen Staring fan, maar triest dat hij werd uitgefloten. Speelde redelijke wedstrijd. Net zoals Kortsmit bij een doeltrap die hij uitschoot. Raar hè, dat veel spelers NAC niet interessant vinden om te gaan voetballen.

8   4  
Windy City Rat

Allemaal een 8 ... niet omdat er fantastisch werd gevoetbald en we echt vermaakt werden... wel omdat er eindelijk een TEAM stond. Lekker ook dat vG ze 80 minuten liet staan. Kei hard gewerkt allemaal en niemand die echt verzaakt. En zie vandaag is de hemel blauw, nog niet stralend maar wel blauw !

35   11  
Buddha

Gewoon kappen met Staring uitfluiten. Wij kennen de opdracht van de trainer niet die hij meekrijgt en je ziet Cuco hem ook coachen en wijzen dat ie breed en terug moet spelen.

6   4  
Gjoewie

Bij vlagen zag het er prima uit. Fijn dat de wind de andere kant uit stond, anders hadden we het op de eretribune erg koud gehad. Enfin, juiste conclusie van BSR. Bij vlagen zag het er prima uit. Het is dat de Trommels zo slecht waren.
En iedere keer blijft NAC weer volharden in de handbaltactiek van Van Gastel. Speel nou eens een keer een bal door het midden. Je hebt met mensen als Jensen en Janosek spelers die de bal keurig in kunnen schuiven. Als je zag hoe vaak Omarsson vrij stond in het midden. Maar dan durven of mogen of kunnen ze hem de bal niet toespelen. Die centrale verdedigers van de jonge Trommels stelden echt niets voor. Gelukkig dat die Sejdiu regelmatig vrij stond aan de rechterkant. Iedere keer ging die bal zijn kant uit. Fijn dat die linksback van de Trommels er helemaal niets van kan. We hadden met wat meer effectiviteit minstens drie goals meer moeten scoren.
Ik zag vorige week een deel van 020 tegen de Kazen. Van 't Schip had het idee overgenomen van Van Gaal, maar wij kennen het van Robert Molenaar: het spelen met vijf verdedigers op lijn. Dat wil dus zeggen dat je drie middenvelders en twee aanvallers hebt. Doordat AZ telkens twee mensen bij die middenvelders zette, konden de verdedigers van 020 de aansluiting met de aanvallers niet vinden. Ze wisten niet waar ze met die bal naar toe moesten. AZ had aan drie verdedigers genoeg om 020 kalt zu machen. Dat levert twee aanvallers op die een vrije rol hadden. Het was niet dat AZ zo goed speelde, maar ze hadden op deze manier geen kind aan 020.
Ik snap ergens wel dat je kiest voor zo'n opstelling. Je hebt gewoon geen goede verdedigers, dus zet je er maar een of twee extra bij. Maar het rare was: die verdedigers kwamen ook niet van hun lijn. Of ze dat nu niet wilden, of niet konden, of, erger nog, niet mochten, ik weet het niet, maar 020 speelde een kansloze wedstrijd. De spelers van 020 liepen met weinig zelfvertrouwen, ze wilden geen (individuele) fouten maken en dan beperk je je tot wat je opgedragen wordt door de trainer. En dus verlies je de wedstrijd.
BIJ NAC gaat het tegenwoordig iets beter, alhoewel er nog veel op het veld lopen die weinig zelfvertrouwen hebben. Ze durven niet of ze mogen niet, wel fijn als we dat eens een keer te horen krijgen. Want het spel is erg voorspelbaar, de tegenstander laat NAC het spel maken, wetende dat achter de zestien meter lijn niets meer lukt. Hoe dat komt? Omdat we er in geen tijden meer geweest zijn. Zo'n jongen als Omarsson loopt met zijn ziel onder de arm. Hij is een van de meest ervaren spelers bij NAC, behept met een razendsnelle actie, goede techniek en een neusje voor de goal, maar zijn medespelers weten hem niet te bereiken. Als enige jaagt hij voortdurend door op de verdedigers en de keeper, maar zelden sluiten er spelers aan. Dat werk deed voorheen Van der Sande.
Als ie eens een paar dieptepasses door het midden krijgt, dan begint hij zeker weer te scoren. Gewoon de bal met een lob op de strafschopstip leggen. Verrassing gegarandeerd en Omarsson legt hem erin. Ik weet zeker dat Janosek en Jensen zulke ballen kunnen geven. Maar nee, we blijven volharden in onze handbaltactiek. Iedere keer weer rondspelen, iedere keer weer opzij, iedere keer weer terug. Nooit zit er beweging in bij de aanvallers van NAC.
Blij dat Van Gastel gisteren lang wachtte met zijn wissels. Je ziet de laatste wedstrijden dat het na het wisselen steeds minder gaat. Spelers gaan uit positie lopen (wellicht omdat ze dat opgedragen wordt door de trainer). De nieuwe spelers zijn ook meestal niet zo goed als die eruit gehaald worden. Je zag dat vorige week met Kaied en gisteren met Marijnissen. Niet voor niets dat die op de bank zitten.
Achterin ging er gisteren weinig fout, al lag dat vooral aan de voorwaartsen van de Trommels. Die Lucassen doet me wel eens denken aan Ronnie Goodlass, die zat fysiek ook niet helemaal goed in elkaar. Blij dat ie weer eens een goaltje mocht meepikken. Dat heeft hij wel verdiend. Toch knap dat je zo'n Koscelnik uit de basis speelt. Martina speelde een solide wedstrijd. Ik gaf al eerder aan dat zijn overtreding op de beste jonge Trommel het kantelpunt in de wedstrijd was. Air Force Jan maakte jammer genoeg weer een beslissende fout, al vond ik dat Lucassen en Kortsmit (hij weer) wel wat te verwijten was bij de tegengoal. Royo speelde goed, hij stond vaak vergeefs aan de linkerkant te wachten op de pass van achteruit.
Zelfde geldt voor Jensen, puike partij. Hij heeft overzicht en ziet de mensen vertrekken. Alleen gebeurt dat niet vaak genoeg. Omgba werkte weer als een paard, je ziet hem overal, maar zijn acties hebben steeds minder rendement. Hij zou de leider in het veld moeten zijn, maar hij fladdert nog steeds als een vlinder over het veld. Hij moet eens wat meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Sejdiu was goed, maar ook omdat hij een slechte tegenstander had. Ik vind hem een frêle speler, een beetje vent schakelt hem makkelijk uit. Rest nog Janosek, onze rots in de branding. Als hij toch eens wat meer centraal zou gaan spelen, als organisator. Van den Bergh heeft niet eerder gespeeld met iemand die zo'n fantastische traptechniek heeft. (ja, ja, ik lees ook de Klok!) Zet die man dan eens op 10. En leer hem kijken.
Enfin, bij vlagen zag het er prima uit. Wie weet komen we in een flow waarmee we de playoffs bereiken.

19   1  
RV

Ik hou wel van types als Lucassen.
Was vorig seizoen ook goed voor veel assists.
Werkt zich echt het snot voor de ogen, kent zijn zwakke punten maar is voetballend ook zeker niet slecht.

Toch lekker een rechtsback die ook in de zestien komt en hem nog binnen knikt ook.

24   4  
Breda-mike

Graag een stadionverbod voor elke hersenloze die het in zn kop haalt om je eigen spelers uit te fluiten. Als je dat graag doet moet je lekker in de arena gaan zitten.

8   1  
Dutchbird

De grote winst is dat het team er in slaagt om over meerdere schijven op te bouwen. Duidelijk is dat ze de opdracht hebben om geen onnodige risico's op balverlies te nemen en klaar te staan voor de tweede bal. Dat je dan soms even met de bal terug moet, hoort daarbij. Niet elke speler is al even ver gevorderd in dat keuzeproces. Maar het wordt elke wedstrijd beter.

22   3  
IBIO

Staring uitfluiten.....
Dat was gisteren een dieptepunt
Soms schaam je je als NAC supporter

5   12  
the fly

Een paar vlagen van mooi aanvalsvoetbal. Sejdiu was de enige die steeds acties maakte. Dat was leuk om te zien.
Ik neem aan dat iedereen zag dat bijna iedereen een voldoende haalde en dat Staring wederom slecht speelde. Niet dat we hem moeten uitfluiten, maar de trainer had hem echt moeten wisselen.
Wederom een zware onvoldoende voor de trainer. Staring had gewisseld moeten worden. Als het middenveld in de tweede helft zo veel minder speelde, moet je gewoon ingrijpen. Hij leest de wedstrijd niet. Dat is gewoon onkunde.
En als je dan van Schuppen in de laatste minuut brengt, ben je ook gewoon een lul. Breng hem dat 10 minuten/kwartier.

18   2  
Paar Biertjes Extra

Staring heeft een prima 2e helft gespeeld, na een matige, tikkie-terug, 1e helft.

8   1  
Dun Henk

Geen onaardige wedstrijd gezien gisteren, zeker met vergeleken met de laatste tijd.
Mooi ook voor Boris om zo'n warm welkom te krijgen bij je rentree.
Toch blijf ik wel van mening dat, ondanks dat hij goed speelde, Janosek niet op de zijkant thuis hoort.
Steekballetjes geven, vrij trappen binnen schieten etc. is hij goed in, op de zijkant krijgt hij de bal en speelt hij altijd af, die zal geen schaar maken of een mannetje voorbij steken denk ik.
Verder gewoon een vrij aardige pot, hopelijk geeft het een beetje vertrouwen in de ploeg.

13   0  
Fritske d'n Olifant

Ooit werden alleen in Amsterdam eigen spelers uitgefloten en waren we er trots op dat we 90 minuten lang de eigen ploeg steunden. Tegenwoordig vinden de verwende millennials op de tribune het nodig om eigen spelers uit te fluiten of onder te spugen. Natuurlijk is het vertoonde spel vaker niet dan wel om over naar huis te schrijven en vallen de resultaten tegen. Maar een individuele speler gaat van uitsluiten niet beter spelen of ineens meer inzet tonen. Richt je pijlen dan op het bestuur of de technische staf als je zo boos bent

9   0  
NAC4Ever

Hoop dat deze twee overwinning het begin zijn van iets moois. Spelers lijken wat meer vertrouwen te krijgen.
Maar vond het opvallend hoe vaak de bal tusse de linies niet naar voren is gespeeld, terwijl dat wel kon.
Er wordt veel naar Staring gewezen. Maar vond dat Martina dat ook te vaak niet goed deed.
Hoop dat dat verandert als er weer meer vertrouwen in de ploeg is.

12   1  
scheppioni

Degelijk NAC en tandem Jensen/Staring was prima, belangrijke plek in het veld, hopelijk trekt men nu de lijn door en een prima linksback nu is ook een verademing ! Hopelijk valt de blessure van Sedju mee !

18   2  
Ray

Kappen met dat uitfluiten van Starink. Die jongen geeft een wereld (lange) bal waarna die voorzet voor de 1-0 komt. Omdat hij telkens de bal tussen de linies krijgt en dan naar de centrale speelt kunnen zij het spel verplaatsen. Lekker makkelijk om die jongen de kop van jut te maken. Ik vind echt een smet op de wedstrijd. Ik was ook wel blij dat Van Gastel hem liet staan

12   0  
markenaa

3 keer tegen Jong ploeg winnen. Vandaaruit met vertrouwen de volgende potten ook winnen en net voor de playoffs een geoliede machine zijn.

Het zou mooi zijn..en waarom ook niet

9   10  
Arie

Het is alweer lekker hosanna hier. De vlag gaat niet uit tot we ook punten gaan pakken tegen clubs, niet tegen spek en bonen jeugdteams.

12   0  
NAC4Ever

@ARIE
Denk dat vlag nog nergens uit gaat m.b.t. NAC. Maar dat dit 'normale' overwinningen zijn wil nog niet zeggen dat je er niet blij mee kunt zijn.

21   0  
Jvp076

Ze staan er niet tussen. Maar ik wil een dikke 10 geven aan de medische staf van NAC voor het snelle reageren op de medische noodsituatie die er was bij iemand op de B-side!

13   0  
1 van de 2

Alles is al geschreven, beperkt me tot Omarsson, vorig jaar 1 van de beste spelers, mede door koppeltje met van der Sande, nu nog niet helemaal terug, maar wat had ie een geweldige actie.
Halverwege 1ste helft kreeg ie de bal rand 16 aan de zijkant en draait geweldig weg waardoor is vrij kwam in de 16. Dribbelde richting goal, kon bal niet voorgeven omdat niemand daar vrij liep, dus schoot ie zelf op de goal, redding keeper. Genoten van deze actie

5   5  
ome cor

Wat een hoge punten nog.
Het voetbal is nog steeds niet wat we van NAC mogen verwachten.
De puppies van Utrecht zijn nou bepaald niet overlopen.

Voor het pakken van de drie punten een dikke 10, maar voor de manier waarop een matige 5,5 hoor.

5   3  
Ouwe Spionkop

Staring is overbodig.
Je speelt al met Jensen op 6. Twee controleurs tegen Jong Utrecht is absurd en veel te verdedigend.

2   1  
Brabo F6

Begreep niets van die late wissels. Sedju zat er na zijn goal dwars doorheen, omarsson verschrikkelijk uit vorm. Staring herpakte zich nadat het wakker werd gefloten. De rest een dikke voldoende. Vooral 20&21 grote aanwinsten. Cuco ook weer lekker op dreef. Nu de jong Ajax scalp!

5   5  
Waarom zo

@fvf6 wat was omgba slecht man, die kwam er maar niet in. liet elke keer zijn man lopen. en janosek speelt 9 van de 10 wedstrijden goed. en nogmaals meestal si hij via rechter kant gevaarlijker dan links. en de eerste helft was billenknijpen. ze wisten niet wat ze moesten doen. nac=tikkiebreedjaap

0   3  
BasSnelden

De puppies van Jong Utrecht, de jonkies, de talentjes….

Wie verzint deze onzin? Cambuur wordt met 2-4 weggecounterd door dit team. Roda kan er 2x niet van winnen. Zelfs Groningen (begroting nummer 7 van heel Nederland!!!!) verloor van Jong Utrecht.
Dit seizoen is de KKD op z’n sterkst, dat weten alle kenners. Kijk nu ook nog even naar Telstar! Dan praten we nog niet over het Amerikaanse kapitaal in de Hofstad of de Eredivisie-selectie van onze buren. Kortom: Nac is in een zware concurrentiestrijd beland. Door de roofbouw in de eerste maanden en de direct opgelopen achterstand moeten we nog steeds de inhaalslag maken. Dat wordt nog een hele klus om de play-offs te halen met Cambuur & Emmen (vorig jaar beide nog in Eredivisie!!), maar ook met VVV & MVV nog…

1   4  
Gman

Het staring uitfluiten is uiteindelijk een signaal naar de matige tactische beslissing van JPvG om met 2 controlerende middenvelders te starten. Oldrup Jensen is dat ook gewoon, leemans 2.0 als nummer 6. Staring krijgt gewoon een klote opdracht mee van JPvG om totaal risicoloos en tempoloos te voetballen. Die gast laat 2-3 supermooie passes zien door de linies heen in de tweede helft. Wordt gewoon finaal misbruikt door onze matige matige trainer.
Dit is ook deels Peter Maas aan te rekenen. Die had naast een verdedigende middenvelder (oldrup jensen / leemans) en een aanvallende creatieve middenvelder (omgba) een lopende box-to-box speler moeten aantrekken. Dan heb je complementaire types. Nu is het teveel van hetzelfde materiaal centraal.

11   1  
NAC de Parel

Ook ik heb me kapot geërgerd aan de mensen die het nodig vonden om een individu uit te fluiten (Staring). Wat Buddha ook al aangeeft, 'wij weten de opdracht niet die hij meekrijgt'.

Je ziet Staring in de omschakeling vaak terecht komen op de back posities. Dit is puur zodat Lucassen en Royo aanvallend kunnen spelen en Staring vult het gat op. Het 'tikkie breed, tikkie terug' zoals iedereen het noemt, is ook mede om het spel te verplaatsen.
Een moment in de wedstrijd: Martina kan Van den Bergh niet aanspelen doordat er een spits tussen staat. Martina speelt Staring in, die een man in zijn rug heeft, en Martina wijst direct naar Van den Bergh, zodat Staring hem kan aanspelen. Dit is puur om het spel direct te verleggen. En dan hoor ik mensen om mij heen schelden dat hij hem 'weer' terug speelt. Sorry voor diegene, die niet weten dat dit ook een onderdeel van voetbal is. Staring wordt gebruikt (of misbruikt) om vuil werk te doen en andere beter te laten voetballen. Zielig om zo'n jongen dan uit te gaan fluiten, omdat hij daardoor slecht lijkt. "We" zijn ver gezakt als publiek..

13   2  
Dos

Staring speelde gewoon een goede wedstrijd.

11   2  
scheppioni

Zo is't Dos !

4   3  
Ric

Als een Willem ll, ADO en Groningen zouden promoveren. Ja ik weet het, ik zie ook liever ons clubje promoveren, maar dat vind ik momenteel niet realistisch.
Stel dat dan een Volendam, Rkc en Excelsior zouden degraderen dan zou dat echt heel gunstig voor ons kunnen zijn.
Ik zie die drie ploegen namelijk niet echt in financiële mogelijkheden (qua sponsoren en supporters bezetting) om er flinke euro’s in te pompen om meteen voor promotie te spelen!
Met een Vitesse zou ik toch bang zijn dat er daar een overname komt met iemand met poen!

7   0  
StenilsoN

Van een eigen speler uitfluiten gaat niemand beter spelen. Een paar jaar geleden vond men ook dat Lee er niks van kon, maar die kreeg vleugels toen hij massaal toegezongen werd. Misschien dat maar eens proberen bij Staring. Ik vond dat hij in de tweede helft een paar prima voorwaartse ballen gaf waar gevaar uit kwam. Misschien dat hij met steun van het publiek meer vertrouwen krijgt om vaker dat soort ballen te spelen

4   1  
D'n Klaagmuur

@Ric: Zolang onze eigen selectie van middelmaat blijft kan je blijven hopen en dromen tot je een ons weegt, ook niet voor komend seizoen.

Ik had écht hele hoge verwachtingen van dit seizoen, had er eindelijk weer zin in en wat is het resultaat? We gaan (misschien) ternauwernood de play-offs halen, daar weer directe promotie het doel was, we zijn uitgeschakeld in de beker door een amateurclub en winnen alleen af en toe wat potjes tegen de "kleinere" ploegen en dan werkelijk nooit overtuigend.

Grote kans dat er wéér een nieuwe trainer voor de groep staat komende zomer, je voor de zoveelste keer opnieuw mag beginnen met bouwen.

We kunnen bezig blijven, maar we zijn inmiddels gewoon een soort MVV aan het worden. Een grote stad, met een steeds kleiner wordende club. Dat er nog veel mensen komen heeft enkel met het polonaise niveau op de tribunes te maken en niets meer met het voetbal.

0   0  
Waarom zo

ons probleem is de baas en dat is Van Hooijdonk en niet anders. lokhof vriendje van, van gastel vriendje van, peter maas vriendje van Karelse vriendje van. en wie zit daar in de "luwte" de lakens uit te delen .... meneer van Hooijdonk. zolang die daar zit word het niets

Laad alle berichten na dit bericht in