Wij gaan niet opzij

NAC O21 wint dankzij snelle goal na rust van Vitesse

Masthow

NAC O21 heeft zaterdagmiddag een krappe zege geboekt op Vitesse. Dankzij een goal van Versluis heel snel in de tweede helft won de ploeg van Johan Gabriëls met 1-0. Met de zege doet NAC goede zaken en staat het nu op een gedeelde tweede plaats.

Voor deze wedstrijd kon de ploeg over aardig wat spelers beschikken die ervaring hebben bij het eerste elftal. Zo stond Tein Troost op doel, met voor hem in de verdediging Stef de Wijs en aanvoerder Rowan Besselink. Ook contractspelers Rached, Valerius en Jaddi stonden in de basis.

Laatstgenoemde moest de strijd al vroeg staken. De buitenspeler viel na een duel ongelukkig op zijn knie en werd na een klein kwartier spelen, deels uit voorzorg, vervangen. Het was meteen het enige noemenswaardige uit het eerste kwart. Vitesse had meer de bal maar deed er weinig mee, NAC was aanvallend zoekende. Beide ploegen speelden in een te laag tempo om de tegenstander in de problemen te brengen.

Zeventien seconden
Richting de rust kwam NAC vaker tot kansen. Rached kopte van dichtbij op de keeper. Even later raakte Lourens, de vervanger van Jaddi, de bal verkeerd op het hoofd en een schot van Chouradi werd gekeerd door de doelman. De lijn werd in de tweede helft doorgetrokken en leverde een hele snelle goal op. Lourens tikte de bal door naar Versluis. De spits schoot hard raak in de verre hoek. Zo had NAC na zeventien seconden spelen de voorsprong te pakken.

Door het doelpunt moest Vitesse komen. Het zorgde voor een aantrekkelijkere wedstrijd dan voor rust, want NAC kon in de omschakeling gebruik maken van de ruimtes die ontstonden. Joannes haalde een gevaarlijke voorzet weg, aan de andere kant was NAC onnauwkeurig met de laatste passes. Chouradi vond na een goede actie op de linkerflank eerst Kokkeel en kort daarna Rached net niet.

Bij het ingaan van de slotfase hielp NAC de tegenstander bijna aan een doelpunt. Kokkeel duwde zijn tegenstander te opzichtig in de rug en Vitesse kreeg een strafschop. De Arnhemmers pakten het cadeautje niet uit. Doelman Troost koos de goede hoek, maar zag de bal ook net naast gaan. Het was daarna NAC dat de mogelijkheden kreeg om de wedstrijd te beslissen. Chouradi en Ismaïl-Mahamed kwamen echter bij voorzetten net te kort om goed te koppen en Grabovac mikte van afstand een metertje over. De derde zege op rij kwam verder niet meer in gevaar.

Opstelling:
Troost; De Wijs, Besselink ©, Valerius, Kokkeel; Joannes, Versluis (72’ Ismaïl-Mahamed), Grabovac; Jaddi (14’ Lourens), Rached, Chouradi

Bron:
B-Side Rats
9 Reacties
3   0  
scheppioni

👍 goed gedaan mannen ! Hoe zit het eigenlijk met Mekkaoui ?

3   0  
scheppioni

👍 goed gedaan mannen ! Hoe zit het eigenlijk met Mekkaoui ?

2   1  
Ric

Duidelijk artikel van Martina in BndeStem over het uitfluiten van de eigen spelers. Ik vond ook dat Staring de 1e helft slecht speelde maar een speler gaat er echt niet beter van spelen.
Die durven juist geen acties of risicovolle passes te geven, uit angst voor nieuwe hoon.
Het lijkt een terugkerend iets te worden waar we niet trots op mogen zijn.

Het zou ons sieren om zsm te laten zien dat we dit achter ons laten. De algehele sfeer op de tribunes wordt namelijk ook minder en minder! En ja, natuurlijk komt dit ook door prestaties op het veld. Maar zouden ze juist over dode punten heen moeten helpen!

3   1  
Wanny

@ RIC

Het is een saai elftal om naar te kijken. Als ze wat meer agressie en drang naar voren zouden laten zien, dan gaat het publiek er direct achter staan.

Heb me vrijdag ook weer gestoord aan de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Je staat ruim voor tegen een tegenstander die er niet zoveel van kan. De uitgelezen mogelijkheid om door te drukken en het niet verwende publiek eens te trakteren op een klinkende zege. Is ook goed voor het vertrouwen.
Maar wat je ziet is dat er maar 2, 3 man zijn die nog wat ambitie laten zien om er een vierde in te schieten. En de rest trekt de handrem even stevig aan en speelt de wedstrijd op het gemak uit.

2   1  
Ric

@wanny

Ik ben het volkomen met je eens!
Met Hybala (zijn speelwijze) merkte ik ook dat ikzelf en de mensen om mij heen weer gefocust waren op het veld en er weer van zaten te genieten. Onder JP vraag ik me elke week weer af welk idee er achter een aanval zit en hoe ze in godsnaam afspraken maken over drukzetten. Er rent vier man naar voren en de rest blijft hangen zelfs Jong Utrecht speelde zich daar soms met gemak onderuit.
Dus ja, beleving en bezieling op tribune hangt met spelpatroon en spelbeleving samen. Het is daarom ook lastig om er echt achter te gaan staan. Eigenlijk zijn wij alle jaren die we nu alweer in de KKD spelen, bij de winterstop al zo’n kansloze positie gekomen dat t pas bij de playofss weer spannend wordt (en daarmee ook de sfeer weer positief omslaat)

0   0  
raraNAC

Weer geen statiegeld terug van NHG. Bij wie kan ik terecht?

1   1  
Vak G 1912

@ ric
Ik vind het ergens ook belachelijk dat er spelers worden uitgefloten. Wat Cuco al aangeeft in dat bericht, is dat hun echt niet met opzet verliezen. Het loopt al niet lekker in zo’n elftal en de druk die dan door supporters wordt opgelegd maakt het alleen maar lastiger. Ik vind leigh hier eigenlijk een goed voorbeeld van. Die man speelde in het begin echt heel slecht en deed meer fout als goed. Na de support, wat cynisch begon, kreeg hij wel meer vertrouwen en ging het daarna wel redelijk lopen.

De manier van spelen vind ik op dit moment ook niet de juiste, maar dat is een keuze van JP en moet niet gelijk als reden gezien worden om de spelers uit te fluiten. Vind alleen dat er , buiten hyballa om, al teveel slecht voetbal is geweest en dat zorgt gewoon voor de nodige irritaties en werkt ook niet mee.

3   0  
scheppioni

Eigen spelers uitfluiten hoort nooit bij ons NAC evenals spelers die echt opzichtig verzaken, dit doet Staring niet bij een een beetje voetbal minded iemand ziet dit. Hij krijgt opdracht mee en daarin zie je vaker dat speler(s) hierin moeite hebben om zich erin te vinden en dan lijkt het dus dat de focus minder is ! Thuis viel Staring in tegen stilburg en ons NAC was in de tweede helft juist wel meer de ploeg met drang naar voren, kortom de staf is ervoor dat spelers goed in de vel zitten en boven zich uitstijgen.
We kunnen er zo nog 7 NAC spelers meer opnoemen die hun eigenlijke niveau (nog) niet aantikken.......
Iemand een update betreft de blessure van Sedju?? Dat zou wel een aderlating zijn !

0   0  
D'n Klaagmuur

@Wanny: ik zei op de tribune exact hetzelfde. Druk nou toch eens door, zoveel mensen komen om een keer een leuke wedstrijd te zien en dan dat laatste deel weer zo ontzettend gezapig. Het is en blijft totaal niet vermakelijk om naar dit elftal te kijken.

Daarom gaat dit elftal ook niks klaarmaken in de play-offs als ze het al halen, want dan heb je pit en spirit nodig.

Dan kan Martina wel roepen "we zijn met iets moois bezig", maar ik heb geen idee waar hij het over heeft. Ik zie in ieder geval totaal geen elftal dat voor elkaar door het vuur gaat en voorop gaat in de strijd (op van den Bergh na).

De komende 3 wedstrijd zijn essentieel met zowel Cambuur, Emmen en VVV in de nek hijgend voor een play-offs plaatsje, maar mijn verwachtingen voor dit seizoen zijn echt nul komma nul.

0   0  
Meldrum

Kees Rijvers op 97 jarige leeftijd overleden.

Laad alle berichten na dit bericht in