Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - MVV (4-1)

Das Phantom

NAC wist gisteren eenvoudig te winnen van MVV. Door een hattrick van Elias Mar Omarsson en een treffer van Jort van der Sande werd uiteindelijk de 4-1 eindstand genoteerd. Door de overwinning is NAC naar plek zeven geklommen op de ranglijst. Het is weer aan jullie om punten uit te delen aan spelers en trainer. Succes!

B-Side Stats: NAC - MVV (546 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
B. Lucassen
-
R. Besselink
-
C. Martina
-
T. Velthuis
-
Anselmo Garcia McNulty
-
M. Garbett
-
Casper Staring
-
A. Omgba
-
J. van der Sande
-
E. Ómarsson
-
B. van Schuppen
-
J. Vet
-
O. Velanas
-
S. Agougil
-
Charles-Jesaja Herrmann
-
P. Hyballa
-
E. Ómarsson
8,9
J. van der Sande
7,8
A. Omgba
7,3
Casper Staring
7,5
M. Garbett
7,4
Anselmo Garcia McNulty
6,2
T. Velthuis
5,9
C. Martina
7,3
R. Besselink
5,8
B. Lucassen
6,6
R. Kortsmit
6,1
P. Hyballa
7,5
Charles-Jesaja Herrmann
6,0
S. Agougil
6,2
O. Velanas
5,2
J. Vet
6,0
B. van Schuppen
5,9
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - MVV 100 reacties
52 Reacties
45   3  
Das Phantom (BSR)

Genoten gisterenavond. Een goede eerste helft (met een korte mindere fase) en een degelijke, saaie tweede helft waarin je weinig weggeeft. Mooi dat Omarsson van de nul af is en bij het vallen van de sneeuwvlokken zijn eerste wist te maken. Daarnaast blij voor Jort dat hij weer het net weet te vinden. Martina is een échte aanvoerder en aanwinst en wederom onder de indruk van Staring. Het is weer écht leuk om naar NAC te gaan. Op naar maandag!

45   3  
Das Phantom (BSR)

Genoten gisterenavond. Een goede eerste helft (met een korte mindere fase) en een degelijke, saaie tweede helft waarin je weinig weggeeft. Mooi dat Omarsson van de nul af is en bij het vallen van de sneeuwvlokken zijn eerste wist te maken. Daarnaast blij voor Jort dat hij weer het net weet te vinden. Martina is een échte aanvoerder en aanwinst en wederom onder de indruk van Staring. Het is weer écht leuk om naar NAC te gaan. Op naar maandag!

13   6  
Toontje

Ja het was best aardig gisteren maar oh wat is het dus dubbel stom geweest om de punten te verliezen aan jong Utrecht

12   6  
Bp

Omi natuurlijk MOTM, verder een onstabiele Kortsmit gezien, een eigenheimerige Velanas (fijn dat ie ons verlaat), een ijverige Garbett en Omgba en een gretige Herman bij zijn invalbeurt.

Ook mooi om te zien het statement richting Kaj de Rooij door het team.

14   5  
Noadhugodver

Een speler die nog weinig benoemd wordt na deze wedstrijd vind ik Garbett. Wat speelde die een goede wedstrijd! Voetbalt continu naar voren, is heel goed in het pasen en vrij lopen in de kleine ruimtes en heeft een geweldige voorzet in huis. Omarsson en vd Sande is en topduo. Fijn dat Omarsson gelijk 3 goals te pakken heeft. Verder was Staring weer heel goed, Martina is goud waard voor onze verdediging en ik vond Omgba een leuke pot spelen. Wel nog veel fouten en zo ook de bal inleveren waar de 1-1 uit ontstond. Maar eindelijk weer een (jeugd)speler die een man voorbij kan spelen en kansen kan creëren.

9   17  
Ibio

Staring, vd Sande en Omarsson erg goed!
En stiekem is MCNulty de beste oplossing als linksback

Ik vind nou juist Omgba de zwaktste.
Mist handelingssnelheid en power. Te flegmatiek.
Kijk de wedstrijd nog maar eens terug.

1   1  
Beter de Laat dan nooit

Je ziet de vooruitgang per week. Vind alleen de 3-5-2 alleen niet echt geschikt voor Gegenpressung. Zie toch liever 4 verdedigers. Verdedigend zijn we al wankel met 3 achterin klopt het ook organisatorisch niet. Hellen vaak naar 1 kant waardoor er veel ruimte voor diepgaande middenvelders ontstaat.
2e helft hielden we bij eigen corners wat meer mensen achterin maar vind dat je dan Martina voorin moet hebben. Dan liever een andere speler extra achterin.
Omarsson van de 0 af. Kan Flieger daar ook niet meer over zeiken.
Benieuwd hoe we dit maandag kunnen doorzetten tegen een beter voetballende ploeg.

1   16  
Van Flieger

De indekcommentaren voor maandag zijn er al weer: we zouden tegen de hele reservebank van Ajax1 moeten en meer van die blabla.

10   1  
Charpie

@ Flieger;

Indekcommentaren? Waar lees jij die dan?
Kun jij nu eens niet, net zoals een NAC-supporter, gewoon blij zijn met een klinkende overwinning?
Zurig mannetje....

5   0  
fvf6

Er zit duidelijk vooruitgang in het spel , en de beleving . Als de passes van de middenvelders Omgba en Garbett daarbij ook nog eens wat meer aankomen , dan gaan we een mooi slot van de competitie meemaken . Ik heb een wedstrijd gezien waarvan ik heb genoten , ondanks dat er verdedigend nog veel kan en moet verbeteren .

6   0  
Charpie

Overigens zijn de maandagwedstrijden tegen jong-teams per definitie oneerlijk, omdat er reservespelers ingezet kunnen worden. Het zou de KNVB sieren om daar eens een beperking aan te stellen.

1   7  
jvt

Deze jeugd verdediging zal worden weggespeeld tegen PEC , Almere en Heracles. Moeten die gehuurden persé spelen of zo? Na 5 jaar touwtrekken komt Vet en staat reserve? Ook onze rechtsback die GOA niet meer wilde verlengen speelde verdedigend zwak. Speel nu eens met een vaste opstelling met mannetjesputters, scheermessen in de verdediging en geen lieve schoonzonen.

Het roer moet om, ziet Hyballa dat nu nog niet.
Door een gelukkige handsgoal maken we het verschil.
Timmer eerst de verdediging nu eens dicht.

4   0  
Wanny

@ jvt

Die gelukkige handsgoal was met VAR een penalty geweest

1   0  
Bas

@JVT
Wie zijn die mannetjesputters en scheermessen die nu op de bank worden gehouden?

4   0  
Basvz

Een van de betere wedstrijden van het seizoen.
1 dingetje wel nog ik vond mcnulty heel zwak aan de bal qua aannames etc die is niet balvaardig genoeg voor linksback

6   0  
Sparta Kaatsheuvel

Gefeliciteerd NAC, nou Tilburg nog voorbij!

5   3  
Maarten

Omgba vond ik eigenlijk een goede pot spelen.

2   0  
witzwartgeel

@basvz

mcnulty en besselink zijn de zwakke schakels in het team. Maar daar kunnen die gasten niks aan doen. Ze zijn jong en de technische staf stelt ze op en er is blijbaar niets beters in de selectie met ervaring.

Beide spelers zijn iedere wedstrijd betrokken bij een tegengoal. Maar als we net gisteren een creatief en vooruitspelend middenveld hebben dan scoren we meer dan dat we tegen krijgen en blijven we aan de goede kant van de uitslag.

Ik zie liever meer ervaring voor deze 2 spelers en dat de jonge talenten meters maken als de buit al binnen is. Maar ja het is niet aan ons.

HUP NAC! En wie weet in welke flow dit team gaat komen

2   0  
Mikec

Ik ben heel bang dat Jong Ajax met Brobby en Conequo komt Maandag

1   0  
NAC4EVER

Henk Valk officieel per 1 juni algemeen directeur.
Bron:nac.nl

1   0  
NAC4EVER

Volgens mij zijn nu alle beleidfuncties ingevuld. Of vergis ik mij?

1   0  
NAC4EVER

Erg genoten!
Het gaat met vallen en op staan. Maar zie duidelijk stijgende lijn.
Ben benieuwd wat we er dit seizoen nog uit kunnen halen.

Fijn dat Omarsson heeft gescoord. Vind ik sinds zijn komt vaak goed spelen. Maar hij word ook beoordeeld op het maken van doelpunten.

Voor nu op naar maandag en afwachten wanneer Almere hun wedstrijd in gaat halen.
Gezien het programma in maart zou het mij niet verbazen wanneer dat pas in april gebeurt.
Doordat die wedstrijd bepaalt of wij wel of niet nog moeten knokken voor de play-offs hoop ik dat die wedstrijd snel wordt ingehaald.

5   4  
Fred1

Het blijkt dat men toch nog moeite heeft met het benoemen van feiten.
Uitslag was geweldig maar de 1-1 valt weer snel door wederom passief en onvolwassen verdedigen van Besselink ook de tweede helft die val die hij zelf op de paal schiet is zo’n voorbeeld.
Hij overziet het niet en is overal niet één maar veel fracties te laat om over zijn positionering maar te zwijgen.
Hij is de achilleshiel van NAC , en dan hebben we nog niet gesproken over MC Nulty en Velthuis en de steeds meer onevenwichtig keepende Kortsmit, ik geef het Nartina te doen daar achterin.
Heb me gisteren geërgerd aan de invalbeurt van Velanas hij gedroeg zich vreselijk en voegde niks toe net als dieptepunt die vrije trap in blessuretijd.
Ben het wel eens wat hier gezegd wordt over Vet, zet die centraal achterin naast Martina en het centrum is ijzersterk.
Vindt dat er met die gast raar en naar wordt omgesprongen.
Tja en dan zie je hoe pijn het doet om tegen Utrecht weer de verkeerde opstelling in het veld te zetten en zonder inspiratie te spelen.
Dan was je nu periode kampioen geweest en had je rustig zonder druk verder kunnen bouwen.
Kijken wat het maandag wordt.

3   0  
RV

Als je vanaf de eerste wedstrijd dit seizoen deze intentie en wedstrijdmentaliteit van de laatste weken er in had gelegd hadden we nu gestaan waar we horen (top 5). Als je dan vanaf het begin van het seizoen ook nog eens scorend vermogen had gehad en Martina achterin dan geloof ik dat er weinig teams sterker zijn behalve Zwolle en Heracles. Voor teams als Almere, Eindhoven, Willem II en VVV hoeven we zeker thuis totaal niet bang te zijn.

2   1  
Judge M.

@Charpie:

Natuurlijk doen ze dat niet want dst zulke gasten kunnen spelen is "goed voor het Nederlandse voetbal".

Net zoals dat het zogenaamd goed voor het NL voetbal was dat ene Frenkie de Jong een jaar of 6 terug tegen NAC speelde in een Jong Ajax team met o.a. Onana, Mazraoui, Neres *) en zo nog een schep geld maar NAC won met 4-3. Maar toen Frenkie uiteindelijk danzij al deze opgedane ervaring tegen NAC voor 85 miljoen naar Barcelona vertrok, kreeg NAC precies nul Euro. I rest my case..

*) Die toen net voor 12 mijoen gekocht was en door NAC supporters op Twitter werd bedacht wat een betere bestemming voor dat geld kon zijn. Het werd 5 miljoen bier..

1   1  
Bredaaaaa

De valk is geland!

3   2  
Dromer

@Fred1 toch weer gaan kijken? Gelukkig heb je dan wel weer genoeg gezien om je aan te ergeren en ons daar deelgenoot van te kunnen maken. Dank je wel daarvoor

4   0  
Henk

@Fred1
Iedereen ziet en benoemd al heel het seizoen dat McNulty, Velthuis en Besselink zwakke schakels zijn. Dat Kortsmit in een mindere fase zit heeft iedereen ook al weken door. En de invalbeurt van Velanas is hier ook al breed uitgemeten. Wat zijn dan die feiten waarvan men moeite heeft om ze te benoemen?

3   3  
jvt

Deze drie "verdedigers" moeten snel vervangen worden en is teveel jeugd en te weinig fysiek voor een KKD club die mee wilt doen om promotie. Vet er altijd in, laat die man nu eens een potje op 7 achter elkaar meedoen en spreek dat vertrouwen uit.

Waarom heeft TL en NAC hem anders überhaupt na tig jaar "scouting" aangesteld dan?

2   2  
ELH

Genoten gisteren van de 1e helft. Omgba lekker dreigend en vast aan de bal. Ook Garbett een verademing, goede versterking.
Jort weer lekker bezig. Omarson gaan we nog heel veel plezier aan beleven nu die van de 0 af is let maar op. Velanas hebben we niet nodig blijkbaar. Verdedigend was het zwak veel ruimtes voor mvv. Kortsmit is geen zekerheid, zou in de zomer is voor een nieuwe constante keeper gaan kijken.
Ik ben blij met Hyballa geeft NAC eindelijk zn smoel terug met aantrekkelijk voetbal en maakt er een echt team van. Dit seizoen nog nooit zoveel driehoekjes, kaatsen gezien als gisteren. Ik ben blij 💪.
Maandag jong ajax pakken. COME ON NAC!!

2   0  
Bas

@JVT
Door wie moeten die drie verdedigers vervangen worden? Het klinkt leuk wat je zegt, maar weinig realistisch. Behalve Vet is er geen serieus alternatief.

1   1  
Mo

@Bas

Misschien is er nog ergens een redelijk goede verdediger zonder club?

2   0  
Dun Henk

Leuke pot! Ik ben erg tevreden .
Omarsson, zonder twijfel MOTM!
Martina, de nieuwe baas achterin, OMGba, zeker talent, Staring eindelijk hebben we een leider op het middenveld.
Ik ga verder uitkateren, allemaal een fijn weekend !

3   4  
Scheppioni

Goed gezien Fredje !

4   0  
Ouwe Spionkop

Prima wedstrijd van de middenvelders en de spitsen.
Besselink en Velthuis blijven de zorgenkindjes. Martina alweer prima.
Kortsmit niet in de beste vorm.
Hyballa top!

6   3  
Fred1

@Henk dat jij ze als supporter durft te benoemen is nog geen reden dat anderen het ook willen zien.
Er zitten nog genoeg “ Dromers “ en struisvogels op de tribune of voor de “tv” die niet in willen zien waar de pijnpunten zitten.
Wat dan nog erger is dat is dat de technische heren niet in willen zien dat er 3 verdedigers staan die keer op keer het team in de problemen brengen waarbij Besselink écht de kroon spant.
Er zijn betere spelers afgeserveerd hoor.
Je ziet dat het team steeds beter gaat draaien en het is dan erg jammer dat het team niet op de verdediging kan vertrouwen.
Met deze jongens achterin kan Martina ook niet in zijn kracht komen hij kan er gewoon niet op vertrouwen.
Ik hoop echt dat de trainer dat gaat inzien.

6   1  
Nacman

@fred
Ik denk dat de huidige technische staf hard bezig is om de pijnpunten op te lossen in het volgende transferwindow we zitten nu eenmaal opgeschept met de puinhopen uit het verleden.
Als deze weg zijn zal er wel een strijdbaar nac staan of dit in de ere of kkd is zal mij nu om het even zijn.
Volgend jaar wordt het jaar faar zullen met zijn alle achter moeten staan.

8   0  
Henk

@Fred1
Iedereen ziet die pijnpunten. Ook de technische staf en ook de 'dromers', wie dat dan mogen zijn. Realisten zien dat er nu m.u.v. Vet geen betere opties zijn. Maar Vet gebruikt men ook wel om het middenveld te versterken met zijn fysiek en ik heb het idee dat nogal eens met fysiek ongemak te maken heeft.

8   5  
Ernie

Ik snap het lage cijfer van Besselink totaal niet. Ik vond hem erg volwassen spelen voor een 18 jarige. Hij speelt niet foutloos maar wie doet dat wel? Hier gaan we nog veel plezier aan beleven. Ik kan helemaal begrijpen dat de Trainer hem opstelt. Mensen die dit niet zien kan ik niet serieus nemen. Drink eens wat minder zou ik zeggen.

8   4  
Breda83

@Ernie

Besselink wint geen enkel fysiek duel. Prima dat hij leuk meevoetbalt, maar hij moet in eerste instantie verdedigen. En dat doet hij niet. Dus is dat een probleem.

4   1  
Dromer

@Fred1 deze dromer ziet zeker dat er veel tekortkomingen zijn. Toch probeer ik te genieten van de positieve momentjes. En gelijk hoop ik dat deze momentjes gaan overheersen. Ja ik ben positief ingesteld en daar voel ik me vaak goed bij. Dat is anders dan hoe jij het beleeft. Dat respecteer ik. Wat ik niet begrijp is de manier waarop je de ene keer aangeeft er klaar mee te zijn en je kaarten zelfs haast niet weggegeven krijgt en het zelf niet meer aan kunt zien om binnen een paar weken weer te orakelen wat je er van vindt. Daar heb ik mijn vraagtekens bij.

7   4  
Fred1

@ Dromer, lieve jongen, het klopt ik kan het gestuntel van sommige spelers ook niet meer aanzien, het klopt dat ik voorlopig ff mijn stoelen aan medewerkers heb gegeven, maar dat impliceert niet dat ik op tv niet heb gekeken.
Ik ga inderdaad even niet naar het stadion.
Het is moeilijk uit te leggen hoe dat voelt denk dat ik geen 20 thuiswedstrijden in 60 jaar heb gemist.
Ik weet niet hoe oud je bent, laten we zeggen 40 en dat je 25 jaar naar NAC gaat, dan heb je ten opzichte van mij nog ff te gaan, ik ben dik in de zestig heb alles al langs alle kanten meegemaakt, ik ben benieuwd hoe jij er over denkt over 10 jaar.
Oude lullen als ik hebben al meer en langer ellende meegemaakt met deze club.
Daar zit het verschil met de nieuwe en jongere garde.
Ik ben ff murw ben steeds doodmoe na een werkweek, op vrijdag direct vanuit de zaak naar NAC, vaak met klanten en dan meestal chagrijnig na een wedstrijd als ze weer niks hebben laten zien.
Ik blijf niet weg bij NAC maar voor mijn gezondheid en voor mijn familie maak ik ff pas op de plaats en daar heb ik tot op heden geen spijt van.
In april ga ik het weer proberen en voorlopig kijk ik via tv of stream en dan kan ik het wegdrukken als ik het niet meer trek.
Hoop dat ik u voldoende heb ingelicht.

6   1  
Bas

Wat een gezeur over “vaste manier van spelen” etc...

Deze selectie was de laatste jaren opgebouwd met matige verdedigers. Dat is nauwelijks te compenseren nu.
Of Vet beter is dan Besselink?
Velthuis idd kwetsbaar maar McNulty ook.

Het is zoals het is.
Deze zomer zullen er betere moeten komen.

Tegen de kwaliteit van Jong Ajax zal het daarom defensief weer heel moeilijk worden. Logisch..

7   0  
Bertje

En dat Toontje dat blijft piepen over Jong Utrecht... Als het allemaal zo makkelijk zou zijn, dan had Nac in december niet als 14e geëindigd.

In deze KKD kan je zo verliezen, als je even niet oplet.
Zeker tegen de Jong teams op maandag. Competitievervalsing!

2   2  
Bubba

Valt inderdaad wel op dat nac tegen de Jong teams zoveel kansen weggeeft ja. Tegen Az liepen ze er al tig keer dwars doorheen. Tegen Utrecht was het drama. Maar ook tegen psv had het na een half uur al 4-0 kunnen zijn.

Tegen Ajax zal dat alleen maar lastiger worden, op maandag

14   3  
Sjak

Besseling wordt elke wedstrijd beter, naast Martina kan hij nog heel veel leren.
Deze jongen laat zien dat hij als het gaat om inzicht en technische vaardigheid het in zich heeft om een goede eredivisie verdediger te worden. Hij werkt hard en is snel.
Waarom word je hier altijd gelijk afgeschreven.

3   4  
Freek

Als je ziet wat Ajax 1 tegen Heerenveen op de bank heeft zitten, dan kan Nac het morgen wel schudden:

Brobbey, Lucca, Baas, Hato, Regeer, Fitz Jim en die snelle Portugees....

Dat wordt één grote rondo

6   0  
Scheppioni

Schijt aan jong ajax, aanpakken die gasssies, niet laten voetballen !!! 3-0 zo weinig mogelijk in verdediging komen NAC, dat blijft ons achilleshiel want de beste verdedigers voetballen niet bij ons NAC !

0   3  
Ton

En dan komen spelers als Warmerdam, Sontje Hansen, Hlynsson en aanvoerder Vos er nog vrolijk bij.....

Gelukkig mogen Stekelenburg en Pasveer niet meedoen, hahaaa

1   1  
@ Freek

Is gewoon geen FairPlay!
Knvb zijn neppers dat ze dit toestaan op maandag...

2   3  
Ome Cor

Dat gemekker over welke reserves van Ajax 1 morgen mee mogen doen bij jong Ajax....

De discussie is of jong teams mee moeten doen in de eerste divisie en zo ja of er dan geen eerlijkere regels moeten komen.
Bijv. dat een speler maar op 1 wedstrijdformulier mag staan in een voetbalweekend (=vrijdag t/m maandag)

Maar zolang er geen goede regels zijn moet je er deze competitie gewoon tegen spelen en als je denkt in aanmerking te komen voor playoffs of zelfs promotie dan moet je ook van deze teams op maandagavond kunnen winnen.

Vooraf al gaan mekkeren is als huilen vóór je geslagen wordt.

1   1  
Niels

Begrijp het lage cijfer voor Kortsmit niet zo goed. Stond prima te keepen, en is over het algemeen vrij stabiel.

Laad alle berichten na dit bericht in