Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - Roda JC (4-2)

Masthow

Door de zege van gisteren is NAC gestegen naar de vijfde plaats. Ómarsson, Banzuzi en Wernersson maakten de doelpunten voor rust, allen op aangeven van Van der Sande. In de wat mindere tweede helft werd het nog onnodig spannend in de slotfase, maar Agougil besliste de wedstrijd in de extra tijd met een prachtgoal van afstand. Zoals altijd mogen jullie de spelers een cijfer geven voor hun optreden.

B-Side Stats: NAC - Roda JC Kerkrade (510 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
C. Martina
-
V. Wernersson
-
Anselmo Garcia McNulty
-
R. Besselink
-
J. Vet
-
O. Velanas
-
M. Garbett
-
E. Banzuzi
-
E. Ómarsson
-
J. van der Sande
-
Casper Staring
-
Charles-Jesaja Herrmann
-
S. Agougil
-
L. Marijnissen
-
A. Omgba
-
P. Hyballa
-
J. van der Sande
8,4
E. Ómarsson
7,9
E. Banzuzi
7,3
M. Garbett
6,9
O. Velanas
5,4
J. Vet
6,5
R. Besselink
5,7
Anselmo Garcia McNulty
6,6
V. Wernersson
6,9
C. Martina
6,7
R. Kortsmit
5,8
P. Hyballa
7,5
A. Omgba
6,5
L. Marijnissen
6,1
S. Agougil
7,0
Charles-Jesaja Herrmann
5,7
Casper Staring
6,1
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC-Roda JC 91 reacties
37 Reacties
107   4  
Bredafun

Dat de een beter is dan n ander maakt nu niets uit. Als team allemaal n dikke voldoende!
Op naar de volgende 3 punten.

107   4  
Bredafun

Dat de een beter is dan n ander maakt nu niets uit. Als team allemaal n dikke voldoende!
Op naar de volgende 3 punten.

53   3  
Oosterhout

Banzuzi, Omarsson en vd Sande waren gisteren toch wel de beste van het veld!

81   8  
Dun Henk

Ik ga morgen maar is beginnen aan een standbeeld voor Jort vd Sande .

24   3  
Van "taajlaand

Zit nog te genieten van onze prachtige doelpunten gisteren, waarbij de laatste weergaloos was en weer een ouderweds hard juigmoment losmaakte!
Kwam vanochtend ook weer even langs op ESPN's goedemorgen, en terrecht.

Eerste helft was prima, maar hoe jammer dat het toch weer énorm spannend "moest" gaan worden einde van de wedstrijd.
Iets feller op het middenveld en komende wedstrijden hopelijk een heel stuk scherper in de verdediging.
Allemaal ook onze terrechte aanvoerder Martina.
Ik geef nooit punten, maar onze keeper kost in de periode dat we absoluut beter zijn gaan spelen, en er dus niet voor niets plaats 5 bezet is, té veel doelpunten.
Meer dan jammer, hoe kan dit ineens?

Eindelijk weer zin in de (aankomende) nacompetitie, en dat komt ook mede door onze trainer, waar ik fan van was en blijf.
Zal niet makkelijk worden, want mensen die nog even naar W2-Graafschap hebben zitten kijken, hebben ook 3 prachtige/goede doelpunten gezien.

Lekker weekend nu, en wie weet kan dit NAC nog een geweldig slot in deze competitie laten zien, met een onverwacht mooie verassing in de Play-offs.

65   5  
Breda83

Kortsmit en Velanas terecht op dit moment onderaan de lijst qua punten. Als Kortsmit net zoveel energie zou steken in het goed opgesteld staan en het tegenhouden van houdbare ballen als het schreeuwen naar zijn medespelers dan zou hij er een stuk meer uithouden. En Velanas deed wel mee, maar zonder overtuiging. Beetje meehobbelen voor de bühne.

37   3  
Michel

Punten uitdelen op individuele basis schiet tekort nu: dit is powerplay (eerste helft vooral) van een team dat staat.

Hyballa en NAC zijn een gouden combi, dat zag je al eerder en dat zie je nu: gefeliciteerd met deze mooie wedstrijd aan alles en iedereen met een NAC-hart!

18   3  
NAC4EVER

Baalde dat het onnodig spannend werd, maar prettig dat (achteraf) de 3-3 er ook niet echt in zat.

Genoten van al onze goals. Tuurlijk springen de derde en vierde eruit, maar vind de andere twee ook goed uitgespeeld en afgerond.

Er lijkt iets moois haalbaar. Afwachten of dat promotie is.
Voor nu alles stap voor stap.
Eerst definitief kwalificeren.
Als dat is gelukt door blijven gaan met goede resultaten halen (om met een goede flow de play-offs in te gaan) en zo hoog mogelijk eindigen (kan een voordeel zijn om de return thuis te spelen. Extra omdat de 'uitgoal-regel' niet meer bestaat).
Als we inderdaad de play-offs halen het ronde per ronde bekijken.

Alles is nog mogelijk!

27   6  
Beter de Laat dan nooit

Peter Maas moet snel aan de gang om spelers langduriger vast te leggen. Basis staat er nu, al verwacht ik dat deze nacompetitie Almere er mee aan de haal gaat. We krijgen de goals te makkelijk tegen.
We hebben deze winter er in ieder geval voor gezorgd dat nieuwe spelers NAC wat interessanter gaan vinden.
Hyballa maakt spelers ook beter. Zie Banzuzi.

18   9  
Scheppioni

Ik zit met een enorme big smile de wedstrijd terug te kijken !!🥳💛🖤 zo is een uur terugrijden best wat korter zo lijkt ! HUP NAC !

94   2  
Iksnaptnimehr

Garbett is het typetje middenvelder die we al jaren misssn. Graag definitief aantrekken

20   4  
Bp

Nac in interesse in Kruzliak, een 26 jarige cv, bekend bij Hyballa

Heeft ie ook een keeper in klapper staan, Royke toch te onzeker, beduidend minder dan start competitie. Speelt de spanning parten ??

53   7  
Rob ten Hagen

ECHIEL BANZUZI wordt iedere week beter, nu nog wat meer spierballen tonen in de duels.
Snel een verbeterd contract aanbieden, hij past in de eredivisie.

42   5  
ECG

Banzuzi is een kruising tussen Pogba en Dumfries.Voor langere tijd vastleggen!

11   31  
Bertus

Het is toch gewoon een schande voor het Nederlandse voetbal dat Almere maar ook Volendam,RKC, Excelsior Eredivisie spelen en NAC, Groningen , Roda op het tweede plan moeten fungeren.
Dan gaat er iets niet goed .

17   17  
ECG

Eredivisiewaardig zijn Martina,Banzuzi,Garbett,Omgba,Omarsson en Jort

39   1  
fvf6

Zoals NAC nu speelt kunnen er nog mooie dingen gaan gebeuren in de na-competitie . Je ziet duidelijk dat er een eenheid is ontstaan die van niemand hoeft te verliezen . Ook met hetgeen er momenteel van de bank komt doet gewoon lekker mee. Pluim voor Hyballa dat hij dit voor elkaar heeft gekregen

23   35  
Henk Breda

Ik heb genoten gister. Zeker waar. En ik zie het allemaal best positief in. Maar in mijn ogen is alle lof voor Banzuzi wat overdreven. Hij kopte de perfect op maat gegeven voorzet van Jort prima in. Maar voor de rest was het echt niet bijzonder. Eerder matig. Slechte passes, onnodig balverlies, te ver doorlopen zonder resultaat en spelvertraging.

Gisteren extra op hem gelet, hij heeft echt nog een flinke weg te gaan mijn inziens. Uiteraard hoop ik dat zijn talent er uitkomt en hij ons verder gaat helpen.

20   4  
Ray

In eerste instantie baalde ik dat NAC het presteerde om het optisch spannend te maken na de 3-2. Maar hierdoor was de vreugde uitbarsting bij de 4-2 des te mooier en intensiever. Dit is waarom voetbal zo mooi is.
Voor mij waren Garbett met zijn passes en Banzuzi (vooral) met die verdedigende actie op het eind, de mannen van de wedstrijd. Zonder Van de Sande of Omarsson te kort te doen.
Velanas is nu wel klaar hoop ik. Dat zal Hyballa toch ook wel vinden?

15   62  
Cees-2

Waarom Banzuzi in positieve zin, zoveel over de tong gaat is mij een raadsel. Hij deed gisteren zijn ding, niet meer. Hij krijgt van mij een mager zesje. Fysiek staat hij zijn mannetje, goede goal, passing zwak, overzicht, gaat. Hij mag van mij blijven, omdat er mogelijk nog rek in zit. Dus houden, maar om nou zo euforisch te doen over hem, nee, dat niet.

9   5  
NAC4EVER

@BERTUS
Begrijp je punt. Maar Almere speelt geen Eredivisie.

23   4  
Theoden King

Wat een heerlijke wedstrijd. Een NAC gezien dat zich (bijna) 90 minuten staande kan houden. Weliswaar tegen een matige tegenstander, maar de intenties en focus waren goed.

De tegengoals vielen toen NAC gas terug nam en ging hangen. Laat dat een belangrijke les zijn voor de playoffs: je kunt niet verslappen, ook niet heel even. Daarvoor missen we helaas de kwaliteit.

Eerste goal was mooi uitgespeeld en over de laatste hoeven we het al helemaal niet te hebben. Om uberhaupt een poging op goal te doen vanaf de plek waar Agougil stond, duidt op scherpte en een winnaarsmentaliteit.

15   13  
Scheppioni

Nu wordt er door bekende kenners over almere als favoriet gerept, maar asjeblieft zeg, niet onderschatten maar ook niet groter maken dan dat ze zijn ! Wij zijn gvd NAC !

1   11  
Breda ik hou van jou
3   10  
Breda ik hou van jou
49   8  
Sankah

Volgens mij vergeten sommigen nog steeds dat Banzuzi pas net 18 is geworden.
Tuurlijk mag hij ook bekritiseerd worden als hij een mindere wedstrijd speelt, maar ik hoop in ieder geval dat iedereen gisteren heeft gezien dat deze gast echt een goudhaantje is. Geloof mij, die wordt volgend jaar al 1 van de belangrijkste spelers en kan miljoenen gaan opleveren als NAC hem voor langere tijd kan binden.

7   19  
Ernie

Ik vind Banzuzi wel wat overeenkomsten hebben met Mats Seuntjens.

11   6  
RV

Mooi dat Banzuzi en Agougil het laten zien. Zouden ze echt willen verlengen? Heb er wat twijfels bij, NAC heeft niet doorgepakt lijkt het en ze hebben ook weinig vertrouwen gehad van zowel de supporters als de staf.

Hoop dat NAC de portemonnee lapt en doorpakt, ondertussen dat ze slim genoeg zijn om bij te tekenen. Promotie zou dat makkelijker maken want denk dat beide uiteindelijk die stap makkelijk kunnen maken. Maar wel volgens de juiste route.

13   15  
Tip

Ik vind Hyballa het heel goed doen. En die gedrevenheid aan de zijlijn willen wij. Peter heeft er een team van gemaakt met spelers die er voor gaan en spelvreugde uitstralen. Ook tactisch doet hij het goed. Hij wisselt meestal goed. En ik denk dat hij met de basis opstelling van gisteren de puzzel heeft gelegd. Banzuzi hoeven we het niet meer over te hebben, hoort 100 procent in de basis. Hij is voor dit elftal erg belangrijk. Dat een paar supporters dit niet zien hou je toch. Banzuzi zal iedere wedstrijd verder groeien. Ik zou Velanas eveneens altijd in de basis zetten. Deze gast heeft een gepolijste techniek en dat heb je in een elftal hard nodig. Gisteren had die mooie vrije trap weer binnen mogen gaan. Een type Velanas kan met een assist of doelpunt altijd plots beslissend zijn. Wel ons realiseren dat we nipt subtop keuken spelen. Maar NAC maakt in de nacompetitie m.i. kans. Zeker omdat uitzinnige supporters NAC in thuiswedstrijden een halve klas beter kan maken.

6   12  
Bertus

@ NAC4ever, Groningen speelt ook ( nog ) geen KKD!
Je begrijpt hopelijk toch wel dat ik hier de nabije toekomst mee bedoel?
Ik heb niet onder een steen gelegen.

36   6  
Belgische Naccer

Banzuzi is 18 en fysiek nu al 1 van de sterkste op het veld.
Deze jongen alsjeblieft voor minstens 4 jaar vastleggen. Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, dan gaat hij miljoenen opleveren. Aan de bak, Peter Maas!

9   2  
NAC4EVER

@BERTUS
30 april 2023, 21:53

Doordat Groningen vrijwel zeker degradeert en het lang niet zeker is dat Almere promoveert dacht ik dat je een foutje maakte.
Niets meer, niets minder.

12   11  
scheppioni

Je ziet idd nu Belgische NaCCer dat Banzuzi wel stappen gaat maken, hopelijk trekt ie deze lijn door en Agougil met zijn wonderschoon doelpunt zou bij wat zelfreflectie zomaar Velanas doen vergeten volgend seizoen, hij moet het alleen wel beseffen zeker bij balverlies.
Verder blijf ik het onbegrijpelijk vinden dat de staf/Hyballa toch weer Besselink boven Luc Marijnissen blijft kiezen, maar goed op naar Almere met hopelijk een overtuigend NAC en niet daar ons weer eens te kijk laten zetten, dat is nergens voor nodig tegen een f^^^ing almere ! HUP NAC !!!

3   5  
bside

nac de eerste helft fantastisch, 2de helft onnodig achterover hangend, daarom snap ik helemaal niets van de wissel van ons peter in de rust.

10   1  
Kutjenougat

Achterover hangen is voorbereiding op de nacompetitie.
Beetje rust geven.
Beetje rust in het spel brengen.
Beetje minder als kip zonder kop naar voren rennen.
Beetje meer overzicht kweken bij sommige spelers.

Oftewel de spelers worden volwassen.

0   17  
linksbinnen

Dartele frontlinie, prima. Middenveld oké. Zwakke schakel is Mc Nulty: steeds te laat, te foppen met elke steekbal, kwetsbaar bij beweeglijke spelers.

4   1  
scheppioni

Mc Nulty doet het prima de laatste wedstrijden, alleen is er ene nog beter !!

0   1  
die ne gast

Het is in ieder geval wel leuker geworden om weer naar NAC te kijken, maar als je ziet hoe makkelijk we (telkens weer!) de tegendoelpunten weggeven, heb ik er nog steeds zeer weinig vertrouwen in dat we de NACompetitie kunnen winnen.
Eén tegendoelpunt kan dan al fataal zijn en wij geven echt te vaak en te makkelijk een doelpunt weg.

Laad alle berichten na dit bericht in