Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - SC Heerenveen (1-2)

Das Phantom

NAC werd gisteren uitgeschakeld in de KNVB Beker na een 1-2 nederlaag tegen SC Heerenveen. Na een goede openingsfase kwam NAC op voorsprong via Tom Boere. Vlak voor rust was het Sydney van Hooijdonk die de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft was het wederom de oud-speler van NAC die het net wist te vinden en de Friezen naar de volgende ronde hielp. Het is aan jullie om de punten te geven!

B-Side Stats: NAC - SC Heerenveen (473 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
R. Besselink
-
J. Vet
-
A. Mac Nulty
-
B. Lucassen
-
C. Staring
-
O. Velanas
-
A. Omgba
-
M. Rutten
-
T. Boere
-
E. Ómarsson
-
J. Antonia
-
J. Herrmann
-
V. Wernersson
-
A. Kaied
-
P. Hyballa
-
E. Ómarsson
7,0
T. Boere
6,5
M. Rutten
5,6
A. Omgba
6,1
O. Velanas
5,9
C. Staring
7,3
B. Lucassen
6,3
A. Mac Nulty
5,3
J. Vet
6,8
R. Besselink
5,6
R. Kortsmit
6,1
P. Hyballa
6,4
A. Kaied
5,8
V. Wernersson
5,1
J. Herrmann
5,4
J. Antonia
6,2
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
70 Reacties
144   6  
Das Phantom (BSR)

Geen onaardige wedstrijd, maar niet goed genoeg om te stunten tegen ee n ploeg uit linkerrijtje Eredivisie.

Ik vond Omarsson erg sterk spelen. Zat overal goed bij, zorgde ervoor dat NAC regelmatig onder de druk uit kon komen en stichtte gevaar.

Verdedigend blijft het erg zwak en zullen er fouten gemaakt blijven worden. Dat is inmiddels wel duidelijk. Minder pijnlijk is het niet om te zien.

Hyballa misschien iets te snel door zijn wissels heen. Uiteindelijk konden zowel Vet als Besselink niet meer. Dan wordt het heel lastig om nog tien minuten gas te geven als een van de twee er in blijft staan.

Als we deze inzet en scherpheid zien aanstaande vrijdag, denk ik dat we er een mooie wedstrijd van maken tegen De Graafschap!

144   6  
Das Phantom (BSR)

Geen onaardige wedstrijd, maar niet goed genoeg om te stunten tegen ee n ploeg uit linkerrijtje Eredivisie.

Ik vond Omarsson erg sterk spelen. Zat overal goed bij, zorgde ervoor dat NAC regelmatig onder de druk uit kon komen en stichtte gevaar.

Verdedigend blijft het erg zwak en zullen er fouten gemaakt blijven worden. Dat is inmiddels wel duidelijk. Minder pijnlijk is het niet om te zien.

Hyballa misschien iets te snel door zijn wissels heen. Uiteindelijk konden zowel Vet als Besselink niet meer. Dan wordt het heel lastig om nog tien minuten gas te geven als een van de twee er in blijft staan.

Als we deze inzet en scherpheid zien aanstaande vrijdag, denk ik dat we er een mooie wedstrijd van maken tegen De Graafschap!

30   15  
anonieme supporter

het blijft me een vraagteken waarom Vet er uit word gehaald en Besselink mocht blijven staan. deze jongen zat er al een kwartier helemaal doorheen op het moment van de wissel.

97   3  
Niels

Besselink zat er wel doorheen; maar had ook alles gegeven. In dat laatste half uur stond hij telkens en centraal achterin en rende door tot aan de achterlijn voor een aanval. Waarschijnlijk teveel gegeven; maar wel precies wat we graag willen zien.

En ook toen hij er echt doorheen zat en niet meer kon rennen bleef hij zich voor de bal gooien in de verdediging. NOAD om trots op te zijn. Neemt niet weg dat Hyballa hem wel beter had kunnen wisselen.

Staring ook een prima wedstrijd!

34   3  
Becherovka

Vet zal komende vrijdag waarschijnlijk starten en komt terug van een blessure. Dan snap ik de wissel wel. Meer rust en iets minder diep gaan. Ben bang dat Besselink het kind van de rekening wordt.

Verder heb ik het NAC gezien van heel dit seizoen, het is vooral tegen zichzelf worstelen en afgestraft worden op de fouten achterin. Hopelijk dat Cuco Martina hier verandering in gaat brengen.

22   15  
Badeend

Staring en Omarsson duidelijk de beste voor NAC. Verdediging blijft een ernstig zorgenkindje en Velanas voegt helemaal niks toe, wat je wel van hem zou mogen verwachten als aanvoerder. Voetballen kan hij wel maar is gewoon veel te licht voor een centrale positie. Jammer maar doorselecteren. Hopelijk gaan Kaied, Garbett en Omgba meer brengen de komende jaren - en misschien breekt Van Schuppen nog echt door?

Opvallend vond ik verder de rol van Banzuzi bij de afwerkoefening voor de wedstrijd. Die werd echt alleen maar als ballenjongen aan de kant van Babos gebruikt. Mocht echt nul komma nul doen en bleef daar maar staan, terwijl er links van de goal niemand stond. Wat was daar nou het idee achter?

47   3  
Ivo

Vet kwam terug van een blessure en werd gespaard. Ik was blij dat hij dik 70 minuten mee kon spelen. Laat hem voorlopig maar in de basis staan. Met straks Martina ernaast scheelt dat hopelijk een stuk. Meer rust en controle achterin.

Qua backs zou ik de komende wedstrijden vasthouden aan Wernersson en Lucassen. Dit zijn spelers die er volgend seizoen ook nog bij zijn. Rutten kan dan invallen. Ik zie wel meer pit bij Rutten nu. In de eerste seizoenshelft was het echt slappe hap.

Ook op het middenveld is het nog zoeken. Staring en Velanas zijn zekerheidjes, maar ik vind het met Agougil toch net wat beter lopen dan met Omgba.

Voorin zou ik graag meer zien van Kaied. Het lijkt me een creatieve speler, iets wat we missen. Samen met Boere en Omarsson heb je dan een leuke voorhoede. Als Jort weer fit is kan je wat meer rouleren. Herrmann heeft de gunfactor maar komt voetballend te kort. Ik krijg er een beetje het Greg Leigh-gevoel bij.

We krijgen nu De Graafschap, Jong Utrecht en Dordrecht. Punten pakken en de aansluiting bij de rest vinden is belangrijk. Daarna komen er lastigere tegenstanders.

57   4  
Willem 4,5

Er zit nu toch al veel meer voetbal in dan voor de winterstop. Omarsson is echt een vesterking, daar gaan we nog veel plezier aan beleven.
Velanas mag best wel een toontje lager gaan zingen met het niet bijtekenen en het andere club verhaal. Gisteravond bijna niet gezien, als je dan persé weg wil laat dan ook zien dat je onmisbaar bent voor NAC, alleen de beste tegen jong AZ is echt niet genoeg!

6   61  
Nonkel Frans

Hyballa stond zich enorm uit te sloven langs de lijn. Leek wel een training. Hij sprong er bijna tussen in. Heeft geen effect tijdens een wedstrijd waarin de spelers zich proberen te concentreren. Temperamentvolle trainer prima maar hij mag ook leren doseren.
En dan 3 wissels in 1 keer. Zoals vorige week.
Hij schudde de boel flink door elkaar.
Waarom Lucassen wisselen en Besselink niet?
We moeten wachten tot Vet achterin weer helemaal fit is en Jort snel weer beter want die laatste misten we voorin.
En dan maar hopen dat dit team olv Hyballa snel op elkaar ingespeeld raakt.

49   2  
Niels

@NonkelFrans; 3 wissels kunnen veel zijn; maar meteen na die wissels liep het wel een stuk beter bij NAC. De begingroep was moegestreden, en wat aanvallende wissels erbij bracht meteen veel meer dreiging.

Bij 1-2 achter liever aanvallend wisselen en risico nemen dan het laten uitdoven

36   5  
RV

Wat me vooral opviel is dat Vet een stuk fitter en minder zwaar oogt dan voor de winterstop. Ik zeg niet dat het door die paar weken Hyballa komt maar er zat een stuk meer gretigheid in.

Eens ook dat Agougil wat meer balans brengt op het middenveld dan Omgba.
Maar moet zeggen dat ik Omgba een zeer goede wedstrijd vond spelen, was niet bang om een mannetje te passeren en daardoor kwamen we ook regelmatig aan voetballen toe op het middenveld.

De technische staf zal moeten gaan beslissen in welke jeugdspelers men het wel ziet zitten (en in welke niet) en toch ook voor sommigen uitkijken naar een verhuurperiode. Agougil, Omgba en Banzuzi hebben alle drie veel potentie denk ik (allemaal nog onder de 20!). Maar als Velanas vertrekt kunnen ze hem niet vervangen (ander type speler en de jongelingen nog te weinig meedraaiend in de productie) en Staring lijkt zijn positie te pakken. Dan is er feitelijk maar 1 plek over voor 3 eigen jeugd spelers. Ik vond persoonlijk die samenwerking met Helmond zo slecht nog niet.

20   1  
Wanny

Heeft iemand bijgehouden wanneer we voor het laatst gescoord hebben uit een corner?

56   2  
Eastwood

Achteraf mogen we best trots zijn op gisteren. Was het goed, niet perse. Maar we zijn niet weggespeeld ondanks dat we tegen een subtopper van de eredivisie speelde. Voetballend was het niet super maar 1-2 tegen Heerenveen is geen schande. Op naar vrijdag tegen de Superboeren, een van de mooiste affiches van het jaar.

26   3  
Breda83

Helemaal eens met Willem 4,5. Tegen Jong AZ is leuk, maar juist dit zijn de wedstrijden waarin je je moet laten zien wil je een stap hogerop maken. En als er scouts in het stadion zaten gisteren, dan hebben ze eerder de naam Staring dan die van Velanas opgeschreven hoor.

53   2  
Wolfmanjack

Staring is een pareltje

40   2  
Koeieuier

Bij vlagen genoten van het spel en met name de inzet, dat is wel een anders geweest voor de winterstop. Jammer dat je eigenlijk redelijk knullig 2 goals tegen krijgt en Heerenveen feitelijk de wedstrijd op slot gooit. Ik vond Heerenveen ook vrij zwak en er had zeker meer in gezeten voor NAC. Helaas was er van een slot offensief vanuit NAC geen sprake omdat een aantal spelers er helemaal doorheen zaten, lijkt me een mooie taak voor Hyballa om dit verder bij te schaven.

Desondanks toch met een goed gevoel naar vrijdag uitkijken. Er moet gewonnen worden.

Hup NAC.

p.s. ik vond gezien de dag en tijd het stadion behoorlijk goed gevuld. Dat is mij positief opgevallen.

21   22  
Fred1

Als er in plaats van Besselink en MC Nulty twee goede verdedigers hadden gestaan dan win je zo’n pot gewoon met 1-0.
Bijna elke wedstrijd krijg je er een paar om de oren door persoonlijke fouten.
Ik zag dat Luc Marijnissen niet eens bij de selectie zat, krijg daar hetzelfde gevoel bij als bij van Hecke die eerst ook over het hoofd werd gezien.
Hoop dat Martina snel inzetbaar is dat zou normaliter toch moeten schelen.
En laten we eerlijk zijn veel is er niet nodig om beter dan die twee te zijn.
Voor de rest vond ik de basisopstelling wel redelijk, vond alleen Omgba veel balverlies lijden.

15   19  
Niels

Ik snap de kritiek op Velanas niet zo goed. Hij had geen hele goede wedstijd gisteren, maar is verder al het hele seizoen (en vorig seizoen) extreem belangrijk geweest voor het team.

Ik kan hem niet kwalijk nemen dat hij zijn contract laat aflopen; wie van jullie zou dat niet doen als het bedrijf waar je voor werkt je contract niet verlengt als het de kans heeft, en dit pas voorstelt tegen de tijd dat je al werk op een volgend niveau en een beter salaris kan krijgen?

Lijkt me logisch dat Hyballa Velanas vaker gaat wisselen om onze eigen spelers de kans te geven om zich te ontwikkelen, maar we hebben hem gewoon nodig nog om er een beetje een team van te maken dat aan voetbal toekomt.

17   1  
MLBredaaa

@bsiderats;

Agougil is ook nog ingevallen


Op inzet een hele goede pot gezien; fouten resulteerden echter direct in een kans, vooral het gat achter de backs was dan enorm. Wel lekker om te zien dat Vet, Besselink en MacNulty nog konden tackelen.... Zoals Hyballa aangaf moet er aan duelkracht gewerkt worden

7   1  
Das Phantom (BSR)

@MLBREDAAA

Scherp! Bij de competitie gaat tegenwoordig alles automatisch, maar in overige wedstrijden moeten we alles handmatig doen. Denk even fout gegaan. Excuses!

43   3  
baosje

misschien moeten we de uitschakeling als een zegen beschouwen ...

NAC kan zich nu 100 % richten op het restant van de competitie ... waarin nog echt alles mogelijk is .
met de strijdwijze van Hyballa , waar ik toch echt de indruk van begin te krijgen dat het vonkje richting spelers over aan het slaan is , kan NAC weleens voor een verrassing gaan zorgen mocht het zich plaatsen voor de NAC competitie ....

want een NAC vol gegenpressing etc .. hoeft van niemand in de KKD en onderkant ERE te verliezen

op naar een strandblauwe hemel in het voorjaar van 203 !!!

19   17  
Ouwe spionkop

Besselink had inderdaad alles gegeven daarvoor hulde.
Maar kwalitatief en fysiek komt hij zwaar tekort.
Dit kan zo niet doorgaan. Zet hem terug naar de 021 en sportschool om hem daar verder te laten groeien.

35   3  
ja ja ik voel het al

Ik heb toch een hoopvolle wedstrijd gezien. Er uit gaan tegen een stabiel Heereveen is geen schande.

Omgba wordt een grote hoor! Hij doet me denken aan Engelaar in zijn jonge jaren.

Omarson gaat echt wel renderen, Boere gaat zijn doelpuntjes meepakken, van der Sande met zijn werkethiek er straks weer bij!

Komend seizoen de verdediging verbouwen en we worden afgetekend kampioen in de KKD!!!

8   2  
Malpolon

@Wanny

Dat was begin januari, de 2-1 tegen Eindhoven.

29   1  
RV

Ik vind het niet zo heel erg dat Omgba af en toe balverlies lijdt. Zeker niet op zijn positie en zeker niet als er door de rest van het team gelijk druk op de bal wordt gegeven (wat nu het geval is onder Hyballa).
Agougil en Omgba durven wel een mannetje te passeren, niet onbelangrijk op die posities.

Zat nog even terug te kijken naar ESPN vannacht, ook daar waren ze positief over Omgba gestemd. Maar goed, hij heeft nog enorme stappen te maken.

22   6  
Mo

Velanas bijna niet gezien, dus..... zo goed is hij dus niet op dit niveau!

Duss.....

27   6  
Ernie

Rutten slechtste man op het veld.
Vet, Boere, Omarsson, Kortsmit, Antonia en Staring kun je prima mee verder volgend seizoen. Besselink en Omgba speelde aardig en die gaan nog ver komen, spelers voor de toekomst. Besselink kwam de 2e helft veel mee op en dat zorgde ervoor dat hij volledig leeg was. Had na een uur
gewisseld moeten worden. Is met zijn 18 jaar al een stuk verder dan bijvoorbeeld de 20 jarige Marijnissen.

10   1  
Bas

Wedstrijd biedt perspectief.. vooral de 1e helft… laten ze wel 2x toe svh best vrij staan.. ook verdienste van svh…wissels wordt je niet echt beter van… staring blijft top

22   4  
Bas

@Niels

Velanas speelde gisteren gewoon onopvallend en niet goed. Dat lijkt me hele heldere kritiek. Dat hij het leuk deed tegen jong AZ en sommige andere tegenstanders veranderd daar niks aan. Er zal toch een schepje bovenop moeten als hij basisspeler wil worden in de Eredivisie.

Het blijft ook vreemd dat hij alle standaardsituaties blijft nemen, terwijl die gisteren ook onder de maat waren. Er moet toch iemand in de selectie zijn die een betere corners en vrije trappen kan nemen.

3   3  
Joop

Dat je verliest oke maar er was tenminste wel veel inzet en dat moet tegen de graafschap ook en dan hoef je zeker niet te verliezen je mist wel een afwerken als van der sandelhout erbij was geweest hadden we wel meer kans gehad ik vindt boere nog niet de man

36   1  
Leo

Dit team is zich aan het ontwikkelen. Dat is nu duidelijk zichtbaar!!! Dat was onder Molenaar HELEMAAL NIET TE ZIEN!

Ik beschouw de wedstrijd tegen H'veen als een goede oefenwefstrijd.

Deze wexstrijd geeft vertrouwen voor de toekomst.

Opvallend goed waren: Omarsson, Boere, Omgba, Staring,Vet en Lucassen!

23   2  
1949

Was een redelijke wedstrijd van NAC. Mag iemand anders de vrije trappen/corners nemen? Als Velanas zo blijft voetballen zit hij volgend seizoen zonder club. Was voor het eerst na 15 jaar weer eens in het stadion. Goede sfeer en het komt goed.

13   3  
Wanny

@ MALPOLON

Klopt en toen nam Van Schuppen hem

Wanneer was de laatste keer dat er een goal viel nadat Velanas een corner nam?

11   5  
fvf6

Vet krijgt van mij samen met Mc Nulty een dikke voldoende , speelde beide een zeer goede wedstrijd , daarbij stuurde vet de verdediging met woorden en gebaren continu goed aan . Ook was het geen schande dat de wedstrijd werd verloren tegen een sterke tegenstander die net wat meer voetbalinzicht en geduld hadden om op hun kans te wachten . NAC heeft heereveen continu afgejaagd , waarvoor petje af . Als NAC zich zo doorontwikkeld zie ik het wel goed komen is het niet dit seizoen dan volgend jaar wel . Duidelijk is geworden dat er nog veel stappen gemaakt moeten worden , maar ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken , zoiets heeft tijd nodig .

15   3  
Badeend

@Wanny dat was daar nog na, tegen Top Oss op 20 januari. Waarmee ik niet wil zeggen dat Velanas de corners moet nemen, dat doet hij namelijk enorm beroerd. In totaal 60 wedstrijden voor NAC in anderhalf jaar, waarin 2 (!) assists uit een corner. Natuurlijk vertekent dat beeld als de aanvallers elke bal panklaar op het hoofd krijgen en allemaal naast koppen, of niet kunnen koppen (Haye legde de bal gisteren 3, 4 keer precies op het hoofd van Sydney) maar dat is bij Velanas niet het geval. In de twaalfde minuut (hij kon nog niet moe zijn) fabriceerde hij gisteren een stuiterbal bij de eerste paal. Dat is niet de eerste keer. Dan ben je gewoon niet geschikt om corners te nemen. Nog afgezien van het feit dat hij in het spel zich verstopt, te langzaam is en niets toevoegt.

Ik heb echt niks tegen die jongen maar ik vind hem bijvoorbeeld echt een paar niveaus minder dan El Allouchi - en daar vielen velen al over. Als Van der Sande fit is, gaat die op 10 gewoon het verschil maken.

22   3  
Stan

Heb gisteren wel genoten. Er zit best wel voetbal in dit elftal en met een paar versterkingen kun je volgend seizoen ver komen. Vet en Staring speelde erg goed. Boere en Omarsson komen wat ritme tekort maar zullen alleen maar groeien. Maar we komen wel snelheid tekort voorin. Lucassen geweldige inzet maar kan dit nivo niet aan. Velanas gaat vertrekken dit merk je aan alles. Besselink en Omgba gaan we nog veel plezier aan beleven. Maar uiteindelijk was Heerenveen natuurlijk een maatje te groot.
Verder heb ik ook wel genoten van Haye en van Hooijdonk. Met name Van Hooijdonk is toch wel gegroeid als speler. Al waren de doelpunten natuurlijk niet echt moeilijk , maar je moet er wel staan.

23   6  
Cool Hand

Iets anders; mocht Man City zwaar gestraft worden voor het overtreden van elk denkbare financiële regel, dan is de discussie City Group of NAC = Breda in ieder geval beslecht. En dat is welkom nieuws. Nu twijfel ik aan het woord 'beslecht'...

18   12  
Perino

Voor de nac-supporter , Valenas , heeft een nieuw , VERBETERT contract , aangeboden gekregen alleen zijn adviseur heeft hem toegefluistert dat hij NU niet moet tekenen !!!!!!!!!!!!!!!!
Maar welke eredivisie-club wil hem overnemen
Sparta , Juist , onze vriend Steijn , hij heeft
hem benaderd en een mondelinge afspraak gemaakt , jij kunt volgende seizoen bij ons aan de slag , voor hetzelfde bedrag als de contract - aanbieding bij Nac !
Alleen kost het sparta niets omdat hij transfer - vrij kan vertrekken.
Weer een " trap na " van Steijn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22   4  
Cool Hand

@ Stan - ik zag gisteren precies dezelfde Sydney. Een speler met een neusje voor het doel - en zal daardoor altijd aan zijn doelpunten komen - maar verder zeer beperkt in alle opzichten. De ene vindt dat genoeg, de ander (o.a. ik) verwacht meer van een spits. Voor beide opvattingen valt wat te zeggen.

20   15  
baosje

who or what the fuck is .....Steijn ??????

kent iemand die naam ? of is dat een enge ziekte ofzo ?

21   44  
Andre vermeulen

Yadran zit er weer tot in de endeldarm in bij van Hooijdonk, schrijft halve kranten vol over Shitney. zum kotsen

21   8  
Bp

Kortsmit vind ik ook een o stabiele factor. Wisselt goede en slechte momenten af, zijn uittrappen zijn ook niet altijd scherp en goed, levert ze regelmatig in.

Misschien ook hier aandacht aan geven door PvH en PM !!

Wat is jullie mening ??

16   2  
Theoden King

We kunnen ons nu weer helemaal op de competitie richten en daar zullen we onze handen aan vol hebben.

Vrijdag de superboeren, een mooi moment om deze bekerkater weg te spoelen. Met de instelling van gisteravond moet dat een kat in het bakkie worden.

14   4  
Rolf

Voor de zoveelste keer weer een ex nac speler die scoort.
Ze leren het nooit om die spelers kort op de huid te zitten.
Verder toch een compliment voor de goede inzet.

51   2  
Peer

Ik heb al veel terechte en onterecht reacties gelezen.
Ik heb een leuke wedstrijd gezien en heb genoten van de inzet van iedereen.
Ik heb toch nog even een aanvullende reactie. Ik wil een compliment geven aan Antonia. Hij liet een prima staaltje van teamwork zien. Hij nam de plaats van Besselink over zodat deze wat ontzien werd. Chappo!

1   23  
nm

Wel raar dat NAC vrijdag weer moet spelen. Zit wel erg weinig tijd tussen de wedstrijden

32   1  
Fritske d'n Olifant

Al met al een vermakelijke wedstrijd, jammer van de uitslag. NAC was duidelijk nog een maatje te klein, maar door hard werken en de vele fouten die Heerenveen maakte konden we nog lang hopen op de kwartfinale.

Ik begrijp dan niet dat hier mensen hier steeds maar weer de onbedwingbare behoefte hebben om spelers en trainer tot de grond toe af te zagen. Doe even normaal. En als je het zo goed weet allemaal, bied je dan als gratis adviseur aan bij Peter Maas. Ons NAC heeft 10 jaar lang aan de gifbeker zitten lurken en hopelijk is die nu eindelijk leeg. Maar mensen blijven reageren alsof onze club in de top 5 van de eredivisie hoort. Nee dus! Sportief is het middenmoot kkd. We hebben een bovengemiddeld groot stadion met de faciliteiten uit de jaren stillekes. En ook qua supporters en entourage is NAC niet groter dan pak em beet ADO Den Haag. Dan is het absoluut geen schande dat je van Heerenveen verliest.

Het interview na de wedstrijd met Pa en zoon Van Hooijdonk was overigens schitterend. Je zag gewoon dan Pierre oprecht ontzettend baalde maar tegelijkertijd ook apetrots is op zijn zoon.

15   1  
Breda83

@nm

De Graafschap heeft ook gisteren gespeeld. Dus die hebben ook een wedstrijd in de benen.

15   5  
Fritske d'n Olifant

@perino

Zo kennen we de trainer van Sparta inderdaad. Want zo is Olij hier ook voor een habbekrats vertrokken. Overigens, zo kennen de hem ook bij De Graafschap. Dat heeft ons een half jaar Ralf Seuntjens opgeleverd. Toen moest die voorzitter van onze vrienden uit Doetinchem niet mauwen volgens velen hier.

@Andre Vermeulen

Niemand verplicht jou om De Stem te lezen.

5   24  
scheppioni

Ik maak me toch oprecht zorgen over het voetbal wel denken binnen NAC, sommige zitten niet bij de selectie terwijl er bij lopen met name gisteren de linker wingback kant binnen ons NAC een comedy caper is en de trainer plus staf staan erbij en kijken er naar, ook kijkend naar de 1-1 juist op dat moment vlak voor de rust door ons cv duo als pupillen staan te kijken, is het ergste van al dat men binnen dit NAC met bepaalde spelers er niet snel van geleerd wordt !
Wordt vrijdag maar weer kijken hoe de verdediging wat er nu staat stabiel genoeg is om de superboeren te kunnen verslaan..... als dit bouwen is aan een elftal dan ben ik toch wel wat argwanend ! Ik neem verder aan dat Boere niet verder kon anders snap ik die wissel ook niet, iemand met scorend vermogen wisselen terwijl je op 1-1 staat ??

5   43  
steven73

jammer dat we met 5 verdedigers speelde en zo lang ook. Totaal geen controle over de wedstrijd. hyballa valt mij voorlopig nog steeds zwaar tegen in zijn tactische spel opvatting. Heerenveen kan in de eredivisie bijna niet scoren. en dan speel je als nac zo laf. (waar is die noad) heerenveen mag de bal hebben en aanvallen heerlijk oefen potje op deze manier. jammer hopelijk vrijdag de winst.

12   8  
Cees-2

Opvallend dat men gerichter hun pijlen richt op Velanas. Of op de handelwijze bij o.a. Sparta en Steijn. Tja men zal hoe dan ook een kop van Jut opzoeken. Meestal vloeit dat voort uit dat je je "eigen zaakjes" niet voldoende op orde hebt. Maar is dat laatste al niet tich jaren het geval? Ik zou zeggen, put je uit om "dat" te bewerkstelligen. Het bespaart veel geroddel en ellende.

22   1  
Dun Henk

Voor werklust en strijd een dikke voldoende !
Voetballend kwam NAC te kort maar dat vind ik geen schande tegen de nummer 8 van de eredivisie.

12   3  
Ivo

@Cees-2

En de rol van Velanas zelf, dan? Want contracten lopen vanzelf een keer af, en als je weg wil, verleng je gewoon niet. Daar kunnen we lang of kort over praten maar uiteindelijk beslist de speler zelf.

Velanas wil blijkbaar weg. Dan houdt het op. We moeten het spelers ook eens gunnen om via de voordeur met opgeheven hoofd te vertrekken. In plaats van iedere keer dat gezeik er om heen.

7   0  
NAC4EVER

@Dun Henk
Sluit ik mij bij aan.

12   4  
Tim 076

Wernersson was denk niet de uitblinker bij de piepjestest vroeger. Wat is die gast traag zeg!

12   9  
Arie

Wanny

Lang geleden. Dat komt omdat Velanas geen vrije trappen en geen corners kan nemen. Wel pingels voor zn statistieken. Echt 1 op 1 een kopie van El Allouchi, lijkt veel door goals en assists, is het niet.

90   5  
Bram Veldman

Gisteren sinds een wat langere tijd ook gelukkig weer een keer bij een wedstrijd kunnen zijn. Door werk en woonafstand kan dit helaas bijna nooit meer. Nog wel een paar jaar een seizoenskaart gehad maar was echt niet meer te doen. Wat onwijs mooi om weer in Breda te zijn waar ik ben geboren en mijn eerste ervaringen met NAC heb gekregen via de familie Beerenschot die aan het oude stadion woonden, via mijn juf Lieke van de Borgt die een broer had, Guus van de Borgt die bij NAC speelde en vooral via mijn trainer Gerard Bayings die ons voor het eerst meenam. Stonden we achter de goal en renden we bij een doelpunt naar het hek, waar volgens mij Cornelissen dan in sprong of naartoe rende als hij had gescoord. Mooie tijden waren dat en ook in het nieuwe stadion mooie momenten met Babos, Glenny Salmon en vele anderen. Maar nu even over gisteren. Eerst eten bij de Griek in de stad en daarna naar het stadion. Onderweg zie je jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden op de fiets, wandelend of met de auto, richting stadion trekken. Mega (te) lange rijen voor onze ingangen, maar wel een relaxte sfeer in onze rij. In het stadion de voelbare spanning. Mensen die er een mooie avond van willen maken qua sfeer. Die wil was er absoluut wel, maar daarvoor moet de vlam wat vaker in de pan slaan en dat was deze keer helaas wat minder vaak het geval. Juist ook een van de mooie dingen van NAC, een avond waarop het kan spoken krijg je niet op bestelling, die ontwikkelt zich tijdens de wedstrijd. Altijd beter dan gemaakte sfeer met trommels of iets dergelijks. De vorige keer dat ik NAC Heerenveen zag in het stadion werd het 6-1 geloof ik, maar deze keer was Heerenveen net iets te sterk. Ook al kregen zij echt niet zoveel kansen. Ondanks het resultaat toch genoten met mijn broer, zoontje en een vriendje van hem. Die kids kennen vooral Ajax en Feyenoord (mijn zoontje slaapt wel onder een NAC dekbed uiteraard en hij gaat in Leiden naar school in z’n NAC tenue) maar deze beleving vonden ze ook prachtig. Wat een vriendelijke maar fanatieke mensen op de tribune en mooi hoe elke beslissing van de Scheids fel werd aangevochten. Precies zoals wij het spelletje zelf ook beleven. NAC is zo anders dan een Ajax en Feyenoord, ook mooie clubs natuurlijk, maar NAC is echt van de Bredanaars en omgeving. Dat merk je zo goed. Echt een eigen sfeer, zo mooi!!! Ondanks dat het nu een hele lange periode minder goed gaat met de club, door wanbeleid vooral, zat het stadion bomvol. Logisch dat er vaak terechte kritiek is. Maar er is ook altijd hoop dat er betere tijden aanbreken en die komen sowieso, ooit. Wij reden terug in de auto balend van de uitschakeling. Maar boven die teleurstelling heerste een ander gevoel. Het gevoel van saamhorigheid, met z’n allen dezelfde zoveelste teleurstelling samen dragen. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op de mensen die nog wel in Breda wonen, mooier dan dit wordt het gewoon niet. Je eigen club, je eigen mooie stad, fantastische mensen met wie je alles kunt delen. Echt trots om een Bredanaar te zijn!!!!

25   0  
Martinus

Staring wederom prima. Omarsson prima. Boere trefzeker. Vet is ook een meerwaarde achterin, hopelijk snel hele duels inzetbaar. Dat scheelt al enorm.

Antonia vind ik ook een goede speler, als die toch eens lange tijd fit bleef...

19   2  
Cool Hand

En nu in fatsoenlijk Nederlands, Scheppioni.

26   0  
SjorsNac

Ondanks het verlies heb ik toch geen heel slecht gevoel overgehouden aan deze pot. De verdediging is helaas nog niet op het juist niveau. Vind ook dat er concurrentie moet komen voor Kortsmit.

4   1  
Andre Vermeulen

Aantal toeschouwers onbekend !

9   0  
Dromer

@ Cool Hand de vertaling voor het stukje van een zeer teleurgestelde en gefrustreerde Scheppioni is simpel. De technische staf snapt er niks van. Luc Marijnissen als cv en het probleem achterin is opgelost. Dan zorgt Luc voor de goede pass naar voren en wordt er nog maar zelden verloren.

3   3  
Cees-2

IVO : Ik deel jouw mening helemaal. Maar wat bedoel je met de rol van Velanas? Bedoel je dat hij NAC in het ongewisse laat?

13   4  
leeuw

Aplaus voor de prachtige reactie van Bram Veldman!!

Wie kan hier nu een duimpje naar beneden voor geven?? NOAD 1976 ? 3x ?

4   5  
Tip

Dat spelers worden benaderd als het contract afloopt is inherent aan het systeem. Alleen als een club een speler perse direct moet hebben willen ze nog wel betalen. Anders benadert men de speler en maken ze afspraken voor het nieuwe seizoen. Er is dan tevens een wat hoger salaris mogelijk omdat er geen transfersom is vereist. Allemaal niks enerverends , zo werkt het gewoon en NAC doet dit ook als ze de kans krijgen. NAC pakte op deze manier jaren geleden 10 miljoen gulden mis voor Babos. Feyenoord speelde ook slim het bovenstaande spelletje.

De reacties lezend is het optimisme leuk om te lezen. En mogelijk terecht. Ik ben nog niet geheel overtuigd na de wedstrijden tegen ADO en Heerenveen. Als we vrijdag winnen zijn we een stuk verder. Maar dat moet eerst nog gebeuren en we krijgen nog best veel lastige ploegen. Vrijdag is een driepunter noodzaak.

4   1  
Mikesneu

Ik heb 1 onvoldoende gegeven helaas niet gecharmeerd van Besselink de laatste weken
De andere centrale kreeg van mij een 9 wat een inzet wat een slidings dit willen we toch allemaal zien alles op de bal en dan nog krijgt hij geel die scheids was echt een drama
Maar goed dat we die geen cijfer kunnen geven
Verder vond ik omgba best goed uit de verf komen omarsson ook
Net te weinig om te stunten maar wel koppies omhoog op naar vrijdag

2   4  
Tip

@mikesneu. Scheids niet sterk inderdaad. Hij had heerenveen wel een pegel kunnen geven maar deed dit gelukkig niet. Hij verdeelde zijn fouten over beide ploegen.

3   0  
De muzikant

wat is een pegel?

2   0  
Peter13

Pegel:

(verouderd) (financieel) gulden, geld in het algemeen

stalactiet van ijs

hard schot bij voetballen

merkteken op de muur van een watermolen

Geen idee welke van de mogelijke betekenissen van Pegel onze TIP hier bedoelde...

2   1  
gjoewie

Ik vond de wedstrijd op zich niet zo slecht, Heerenveen is echt wel een tandje hoger dan NAC. Ik vond het van lef getuigen om zo hoog druk te geven tegen Heerenveen, dat werkte toen wel tegen AZ (1-3), maar dat was meer geluk dan wijsheid. De daarop volgende wedstrijd tegen de Nerds, liet PH zijn elftal ook zo spelen, toen hielden ze het een half uur vol en gingen vervolgens op de bietenbrug.
Als Heerenveen een versnellinkje hoger had geschakeld dan was het makkelijk 1-3, 1-4 of 1-5 geworden. Maar dat wilde ze Haye en vH junior niet aandoen. En ook het publiek niet. Mooie gedachte.
Laten we het dus als een veredelde oefenwedstrijd beschouwen. PH moet nu een basiself in zijn hoofd hebben, waar hij hooguit nog 1 of 2 wijzigingen in aanbrengt. Voor de spelers waar hij twijfels over heeft, zet hij de vervangers op de bank en de rest gaat naar O-20.
Dat vroege storen werkt vast wel tegen clubs als de Graafschap, maar weer niet tegen clubs die daar nog onder staan. Die blijven zo lang mogelijk op eigen helft staan en loeren op de counter. Dordrecht is daar een mooi voorbeeld van.

Bij de weg, Fritske > Volgens mij is MS nooit trainer bij de Graafschap geweest? Maar ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt.

Laad alle berichten na dit bericht in