Wij gaan niet opzij

Ranglijst speelminuten voor tieners: De Graafschap en NAC voeren lijst aan

Das Phantom

Vrijdag treffen NAC en De Graafschap elkaar in het Rat Verlegh Stadion. Beide ploegen kennen een matig seizoen, maar voeren wel een bijzondere ranglijst aan. De clubs staan namelijk op plek 1 (De Graafschap) en 2 (NAC) als het gaat om het aantal speelminuten voor tieners in de Keuken Kampioen Divisie.

Die cijfers deelt Bart Frouws, datajournalist van Voetbal International vandaag op Twitter. Een kleine kanttekening: de jong-ploegen van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht zijn niet meegenomen in de ranglijst. Deze ploegen zouden anders deze lijst aanvoeren. 

De Graafschap staat eerste op de alternatieve ranglijst met tot nu toe 5.815 minuten voor spelers jonger dan 20 jaar. NAC volgt daar kort achter met een aantal van 5.405 minuten. Het verschil met nummer drie, PEC Zwolle, is opvallend groot. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie heeft 2.597 minuten tieners binnen de lijnen gehad. 

De drie meest gebruikte tieners van NAC dit seizoen zijn Mac Nulty (1.662 minuten), Banzuzi (1.195 minuten) en Di Michele Sanchez (982 minuten). De geblesseerde linksback wordt waarschijnlijk snel ingehaald door Besselink (825 minuten). 

Speelminuten voor tieners dit seizoen in de KKD:
De Graafschap - 5815
NAC - 5405
PEC Zwolle - 2597
Almere City - 2143
Roda JC - 1811
FC Dordrecht - 1422
ADO Den Haag - 1062
VVV Venlo - 1062
MVV - 1034
FC Den Bosch - 954
Helmond Sport - 758
FC Eindhoven - 361
TOP Oss - 305
Willem II - 290
Heracles Almelo - 24
Telstar - 0

Jong-ploegen: J

Jong Ajax - 17418
Jong PSC - 13967
Jong AZ - 13868
Jong FC Utrecht - 7396

Bron:
B-Side Rats, Bart Frouws, VI
20 Reacties
68   4  
Henkietenkie076

Volgend seizoen moet dit afgelopen zijn. Er staan nu gasten in bij gebrek aan beter, maar sommige jochies worden echt te vroeg voor de leeuwen gegooid

50   31  
Eastwood

Mac Nulty staat zeker ook in de bovenste regionen op de ranglijst genaamd ‘Cruciale Fouten’? Met alle respect hoor, maar die jongen presteert echt ondermaats, gisteren ook bij de 1-2 weer compleet de mist in.

29   9  
Arie

McNulty, zeker de laatste weken, persoonlijk verantwoordelijk voor een handvol doelpunten. Duidelijk niet gemaakt voor zo'n huurdeal naar een onbekend land en een matig team in een matige divisie.

33   5  
Ouwe Spionkop

Precies ook de clubs die laag staan in de ranglijst.
Besselink 18 jaar, leuk voor O21 maar komt nog veel te kort voor het echte werk.

68   4  
Henkietenkie076

Volgend seizoen moet dit afgelopen zijn. Er staan nu gasten in bij gebrek aan beter, maar sommige jochies worden echt te vroeg voor de leeuwen gegooid

35   10  
Csaba1912

Ik vind de jongens erg sympathiek en gun ze het beste. Maar Besselink én MacNulty samen in de achterhoede is too much. Als ze naast een betrouwbare geroutineerde stopper stonden had het misschien gekund, maar gisteren werden de mankementen pijnlijk duidelijk.

MacNulty heeft potentie maar is zo ongepolijst en maakt wel iedere wedstrijd minstens 1 cruciale fout, vaak veroorzaakt door te veel willen.

Besselink, die op het moment dat je moet pompen en alle tijd nodig hebt kinderkramp krijgt. Waardoor je in de cruciale slotfase met tien man staat en 5 minuten verspeelt aan blessurebehandeling.

Nogmaals niks ten nadele van de ijver en inzet, maar gewoon nog niet rijp voor hetgeen NAC wil nastreven.

23   1  
Nonkel Frans

"The road to succes is always under construction. ....."

Mooi overzichtje, maar wat doen we er aan.
Zolang we nog niet als "JongNAC" voor spek en bonen mee doen in deze KKD en dus nog steeds kansen hebben om door te stoten, gaan we er voor. Geen keus.
En jonkies worden groot, laatbloeiers ook.
Veel trainen en- conditie opbouwen. Tis aan de trainer om de talenten te zien en zelfvertrouwen te geven. Wie weet kan Hyballa deze maanden nog een mooi team bouwen van hetgeen hij nu in handen heeft.

6   11  
De beul van etten

Hey over wat anders,

Laatst zeiden jullie in de podcast bij de pub quiz de achternamen niet noemen, maar Marcel v H. Is wel een sponsor van de site..

Om topic: McNulty is een wilde stier, die moet eruit wat mij betreft.

16   2  
Bp

MacNulty te wisselvallig, in de 1e helft een fantastische tackle op de bal waarbij de Heerenveenspeler een dubbele salto maakt en bij de 1-2 vergeet ie in te grijpen waardoor Ewijk vrij kan voorgeven en Sydney makkelijk Kortsmit laat vissen.

13   1  
Breda-Loyal

Zonde voor Macnulty

Wanneer je bij je eigen denkt: "Die jongen staat eindelijk eens een solide wedstrijd te spelen"

(1 gegarandeerde glijpartij per wedstrijd verder en Kortsmit kan weer vissen....)

41   4  
Breda-Loyal

Ben ik overigens de enige die gisteren bij de 1-2 met gefronste wenkbrauwen zat te kijken naar Kortsmit ?

Iets minder als een doorgesnatste staan te schreeuwen in je 16 en je eigen bezig houden met waarvoor je onder de lat staat: Ballen tegenhouden!

Heeft dit seizoen al een paar keer meer momentjes bij tegengoals gehad dat hij het al opgaf en niet eens een poging maakte te duiken.

41   0  
Wanny

Kortsmit blijkt gewoon een keeper van KKD niveau te zijn. Hij heeft zijn wedstrijden waarin ie dat niveau ontstijgt, maar het is zeker geen Olij die duidelijk toe was aan de eredivisie.

14   4  
Ome Cor

Prettig dit te weten maar ik had liever dat De Graafschap en NAC 1 en 2 (of beter nog: andersom) hadden gestaan in de eerste divisie dan in dit klassement.

22   3  
Ivo

Bizarre verschillen en dit is ook de reden dat de Graafschap en NAC zo slecht gepresteerd hebben. Jeugd inpassen is goed. Maar jeugd voor de leeuwen gooien niet. NAC heeft in de zomer grote fouten gemaakt. Toch zonde om op deze manier een seizoen af te schrijven.

27   8  
Spionkop

Snap de negativiteit niet zo. Buiten kneuzen als die noad, zie ik ook wel anderen die ook al meteen willen rennen, terwijl we net op proberen te staan.

Ik ben zeer positief sinds Molenaar vervangen is. Niet omdat ik een hekel heb aan die man, maar om wat ik daarna zie. Ik zie strijd, ik zie inzet. Het is afgelopen met de gelatenheid bij een tegengoal.

Ik zie NOAD. Ik zie nieuwe spelers die meteen al echt een versterking blijken. Ik zie de tribunes weer langszaam opleven.

Ja, ik zie ook dat er nog kwaliteit bij moet, met name achterin. Spelers moeten beter worden, of vervangen. En dat gaat ook gebeuren.

We moeten nu alles er op zetten om deze periode te pakken, en dan maar zien in de play offs of het mee zit.

Lukt dat niet, heb ik het volste vertrouwen dat we volgend jaar vanaf de eerste wedstrijd mee gaan doen om de bovenste twee plaatsen.

De hemel is zeker nog niet stralend blauw, maar ik zie al wel het zonnetje af te en toe schijnen. Komende jaren worden supervet voor ons.

5   4  
Arie

BP
Vergeet niet daar ff bij te vermelden dat hij die tackle moest maken, omdat hij weer eens een uitglijder maakte.

12   0  
Reflektor

De reakties hierboven zijn echt terecht, meer dan terecht zelfs , maar da ventje had beter gespeeld als er een ervaren man bij had gestaan , vet brengt balans achterin maar is te druk om ook nog eens mcnulty aan te sturen en vet staat daar ook niet vanaf het begin van het seizoen , ik denk dat mcnulty zen plek kwijtraakt aan de nieuwe achterhoede speler.

7   1  
Fritske d'n Olifant

Yes! Laten we lekker weer onze eigen spelers afzeiken onder dit topic. Wat een droefenis. Het heeft ook geen reet met leeftijd te maken hoe een ploeg presteert, want nr 3 PEC staat gewoon bovenaan. Het gaat om balans in de ploeg en dat er ook spelers aanwezig zijn die niet alleen ervaring hebben maar ook coachingsvaardigheden zoals bij PEC Bram v Polen. De enige ervaring die NAC heeft is niet fit, zit op de bank of is geblesseerd. Dan is het voor jonge jongens steeds zoeken. De aanwezigheid van Vet achterin zorgt al voor wat meer rust maar dat is eigenlijk ook geen verdediger. Het is dus even wachten totdat Martina kan spelen. Hopelijk is dat de missing link.

5   2  
Mo

Daarom staan we ook zo laag....

5   0  
scheppioni

Leeftijd doet er niet toe wanneer iemand goed is !

1   0  
gjoewie

Het grote voordeel is: volgend seizoen zijn ze allemaal weer een jaar ouder! 😎

Laad alle berichten na dit bericht in