Wij gaan niet opzij

Banzuzi op pad met Oranje O18

Masthow

Ezechiel Banzuzi is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje O18, die de KNVB vandaag bekend heeft gemaakt. Omar Mekkaoui maakte ook onderdeel uit van de voorselectie, maar hij zit helaas niet bij de 24-koppige selectie.

Banzuzi is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Robert Molenaar. Het 17-jarige talent stond in alle wedstrijden in de basis en maakte tweemaal de negentig minuten vol. Ook als jeugdinternational heeft hij al ervaring. Sinds zijn debuut in november vorig jaar zat Banzuzi altijd bij de selectie. Mei dit jaar speelde hij nog vier wedstrijden op het EK O17, waar Oranje in de finale verloor van Frankrijk.

Banzuzi wordt (zoals gebruikelijk) vergezeld door Oualid Agougil van Ajax. Hij is het broertje van Sabir en voormalig NAC-jeugdspeler. Ook de rest van de selectie speelt voornamelijk bij Nederlandse of buitenlandse topclubs. Banzuzi is daarentegen wel weer een van de weinige uit de selectie die consistent minuten maakt in een eerste elftal. Gabriel Misehouy die namens Jong Ajax een ware plaaggeest was voor NAC in de verliespartij van afgelopen maandag zit ook bij de selectie.

Van 21 tot en met 26 september speelt Oranje O18 een oefentoernooi in Spanje. Op het vierlandentoernooi zijn Engeland O18, België O18 en Faeröer O19 de tegenstanders. We wensen Ezechiel heel veel succes!

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Vorig bericht
Liveblog: NAC-Jong FC Utrecht 110 reacties
18 Reacties
79   2  
ndk

@Mo ey stop es even met hele tijd zeiken op ezechiel, elke keer als ik reacties lees zie ik jou weer iets over hem zeggen

35   4  
Brecht

Je zie hem steeds beter worden en natuurlijk niet perfect, maar NAC moet alles op alles zetten om hem voor lange tijd aan ons te binden . Maak hem tot een van je bouwstenen voor de toekomst.

39   5  
Gilze

Ik zie ook nog genoeg verbeterpunten bij Banzuzi maar wel zie ik hem iets speciaals/waardevols hebben. Wanneer hij nog wat slimmer gaat spelen, kan dit echt wel een hele goede voetballer worden hoor. Ook al zie je hem nog wel wat foutjes maken, bedenk dan ook nog even dat deze knul pas 17 jaar is he.

18   2  
Ivo

Een mooie ervaring voor hem. En internationale wedstrijden tegen Engeland en Belgie zijn natuurlijk super tof.

Van mij mag hij nog wel wat vaker proberen om iets te forceren. Zijn man passeren, een actie maken, een afstandsschot. Als we iedere keer proberen om de bal via de vleugels bij de spits te krijgen wordt het te voorspelbaar en makkelijk te verdedigen.

7   125  
Mo

Is echt helemaal niks zal nooit iets worden triest met het nederlands voetbal zon speler

79   2  
ndk

@Mo ey stop es even met hele tijd zeiken op ezechiel, elke keer als ik reacties lees zie ik jou weer iets over hem zeggen

32   1  
BASH (BSR)

Mooie ervaring voor hem. En Mo, jou kennen we natuurlijk allemaal als 'Mo Ihattaren' dan heb je op dit moment inderdaad echt recht van spreken!

25   0  
Charpie

Is toch fantastisch voor die jongen! Hier wordt hij alleen maar beter van.
Je moet als club zulke spelers koesteren en er trots op zijn. In tegenstelling tot sommige on-line deskundigen hier geloven de trainers op niveau gelukkig wel in hem.

10   16  
Janus

Leuk voor die jongen. Vraag me wel af of hij daadwerkelijk zo goed is of dat het hype is. Het is volgens mij een beetje vloeken in de kerk voor sommigen, maar eerlijk gezegd vind ik hem van de 3 middenvelders iedere wedstrijd standaard het minst goed spelen. Heeft met zijn fysiek een robuuste uitstraling, maar qua spel... Ik weet het niet.

Voordeel is wel dat hij pas 17 is en daaorm genoeg tijd heeft om te rijpen. Ben benieuwd, zou mooi zijn als hij zich ontwikkelt en NAC over een paar jaar een klappertje kan maken door deze jongen.

16   2  
Scheppioni

Mooi voor Banzuzi ! Heel veel potentie, nu grote stappen zien te maken voor hem en voor ons NAC !💛🖤

16   9  
Sc@rface

@Mo:

Weet je wat past triest is? Jouw Nederlands taalgebruik.

Lees je eens in in de volgende onderwerpen:
* interpunctie
* hoofdletters
* zo'n vs. zon

Misschien dat ik daarna weer een poging ga doen je serieus te nemen.

15   0  
RV

Het positieve is juist dat hij wel laat zien dat hij stappen maakt. Ik vind de Banzuzi van nu al veel meer volwassen dan een jaar geleden. Ik zie dat ook bij Agougil. De volgende die eigenlijk zou moeten volgen is van Schuppen (hoop dat hij vanavond in de basis staat en het kan laten zien).

Contract openbreken moet top prioriteit zijn, anders zal hij deze zomer al vertrekken. Dan komen er denk ik wel een aantal subtoppers in de Eredivisie. Maar als hij zijn contract openbreekt en nog 2 jaar blijft dan is dat zowel voor Banzuzi als voor NAC het beste. Zijn Tweet van vorig jaar (waarin hij aankondigde zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld voor NAC) toonde niet al te veel intelligentie. Hoop dat hij ook daarin volwassen beslissingen kan gaan nemen (en niet wordt beinvloed door zijn omgeving).

Verder een beetje trots en die jongen steunen man, zoveel spelers hebben we niet gehad die in de nationale jeugdelftallen speelden.

6   1  
Fan uit Zevenbergen

Nac o21 heeft een nieuwe keeper vam Almere city

8   13  
Bp

***

Vertrek van technisch directeur De Jong aanstaande bij PSV door interne onrust

I.s.m. Gerbrands, iets voor nac ??

7   2  
Ernie

Als alles goed geregeld wordt gaat deze jongen nog veel geld opleveren.

0   8  
Vakg

Die rooie op die foto naast banzuzi ken ook zo in Nederlands elftal met die pruik van hem

12   2  
Ouwkus

Volgens vele hier ( de echtr kenners) komt hij tekort voor NAC. En de KNVB roept hem weer op. Wat een amateurs bij de KNVB........... O wacht🤡

5   13  
Bredafun

Helaas heeft deze gast nog helemaal niets op z’n scorelijstje staan. Wat missen we de kunsten van bijv. een Gudelj.
Wat ik al vanaf t begin probeer duidelijk te maken: laat deze Banzuzi nu eerst eens aansterken in t 2e.
Dit niveau is NU nog te hoog voor hem.
zet op zijn plaats iemand met ervaring.
Ervaringen opdoen in t eerste? Dan ben je verkeerd bezig. In t eerste moet je reeds klaar zijn gestoomd als je hier wordt opgesteld.

En, Welke eikel gaat er 3 minuten voor tijd nog wisselen, als we 3-1 achter staan pfff deze coach gaat t niet worden…..

2   4  
Mo

Ouwkes precies snapper er geen hol van bij de knvb

Laad alle berichten na dit bericht in