Wij gaan niet opzij

'Banzuzi op weg naar FC Utrecht'

Das Phantom

Ezechiel Banzuzi gaat zijn loopbaan vervolgen bij FC Utrecht. De zestienjarige middenvelder gaat volgens de bronnen van BN DeStem een contract tekenen bij de club en wordt daarna gestald bij Jong FC Utrecht.

Zaterdag begon de rel rond Banzuzi, die met NAC in onderhandeling was over zijn eerste contract, toen de speler op Snapchat een foto zette van zijn tenue met de tekst 'One ast time'. Iedereen bij NAC was na afloop vol verbazing over de foto en trainer Edwin de Graaf noemde het "een beetje respectloos". 

Banzuzi staat bekend als een groot talent en mocht al veel minuten maken in het eerste van NAC. Volgens De Graaf heeft NAC hem "een topaanbieding gedaan voor een zestienjarige", maar toch kiest de speler een andere weg.

Volgens De Graaf zou zijn management het een goed idee vinden dat hij bij NAC zou blijven, maar BN DeStem stelt dat de tiener door zijn management is aangeboden bij verschillende topclubs. Volgens de trainer ligt de oorzaak echter bij de mensen om Banzuzi heen. Zij zouden hem aan het twijfelen hebben gebracht. "Hoe moet ik dat netjes zeggen? Dat is een beetje zielig voor die jongen", aldus De Graaf. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
117 Reacties
292   23  
maarten

Chapeau Banzuzi, fijn dat je goed gecommuniceerd hebt. Respectvol gehandeld jongen. Waardeloze kwast.

60   10  
Pakster

Als je kort op de bal zit als NAC zijnde mag dit toch niet gebeuren, ondanks dat zo'n jonge gast zich gek kan laten maken door zijn omgeving..!!

Mijn slecht ik hoopt dan altijd dat dit soort jongens eindigen in de tweede league van Rusland, ergens in de Siberische kou, waarbij ze na 2 nederlagen kunnen fluiten naar hun salaris.

58   25  
samson

Goed gedaan jongens. Wéér een talent voor noppes opgeleid voor een andere club. Chapeau!

63   6  
Nep Han

Ziet er niet goed uit voor ons NAC. Als zelfs 16-jarige, die veel meer speeltijd krijgen in een eerste elftal dan leeftijdsgenoten, er voor kiezen om in een jong elftal wat in dezelfde competitie uitkomt te gaan spelen...
Wie wil we nog wel voor NAC komen voetballen.

33   5  
Ivo

In de huidige situatie kan je dit soort talenten gewoon niet aan je binden. Als je middenmotor bent in de eredivisie wel. Als middenmotor in de KKD, forget it. Het is sportief en financieel niet interessant.

Waarschijnlijk schuiven ze Banzuzi meteen door naar Jong FC Utrecht. Daar kan hij iedere week spelen. Tegen clubs zoals NAC.

We krijgen een beetje opleidingsvergoeding. That's it.

292   23  
maarten

Chapeau Banzuzi, fijn dat je goed gecommuniceerd hebt. Respectvol gehandeld jongen. Waardeloze kwast.

65   10  
Dos

Als je kan kiezen tussen NAC en FC Utrecht, een middenmoter in de KKD die helemaal op zijn gat ligt en waar het rommelt in bijna alle lagen of een stabiele subtopper in de eredivisie met een jong team actief in KKD dan is het helemaal niet gek dat de keuze niet op NAC valt.
De manier waarop hij dit bekend maakt is natuurlijk niet netjes.

20   4  
Atleet

Succes maar wat een domme zet van iedereen om hem heen.

26   36  
Sjak

Hij verlaat een zinken schip, ik vind het niet gek dat hij vertrekt.
Wat heeft hij nog bij NAC te zoeken. Er is niks zeker bij onze club.
Veel succes Banzuzi, volgend jaar in de KKD komen we je weer tegen.

38   25  
Baosje

voor wie het nog niet wil en kan geloven ...

NAC is ten dode opgeschreven !!

de grote 3 lamzakken , hebben de hele club naar de verdoemenis gebracht , na jaren wanbeleid kieperen deze 3 pannekoeken onze club defintief het ravijn in

aan het einde van dit seizoen staat de naan van onze ( eens zo trotse ) club op het lijstje van Fc Wageningen , Vlissingen , SVV, Veendam, Haarlem , en RBC

R.I.P. NAC

21   7  
TpT

Utrecht staat inderdaad ook bekend als opleidingsclub ja... NOT. Het is de koopclub onder de subtop clubs. Maargoed hij zal het daar vast beter voor elkaar hebben dan bij NAC, zo eerlijk moeten we ook weer zijn. Jarenlang wanbeleid lijkt nu eindelijk te leiden tot de daadwerkelijke ondergang van onze club. Met Manders als laatste nagel aan onze doodskist.

Wat betreft de manier van communiceren van Banzuzi zelf. Dit toont wel aan wat voor type dit is. De jeugd heeft altijd de mond vol van respect en ze hebben een extreme schreeuw om erkenning en waardering. Wat daartegenover staat is dit soort gedrag.

24   5  
Willem 4,5

Als we een goede TD ( bv. TL) hadden gehad was het vast anders gelopen, maar ja..........

32   16  
Naccer

Hoop dat die mislukt daar!

13   0  
Roel

Allicht dat het financieel daar aantrekkelijker is dan hier en wellicht dat men daar een aantrekkelijker plan (beginnen in Jong, doorgroeien naar Eredivisie) heeft gepresenteerd.

Blijft uiteraard wel een rare manier van communiceren en afscheid nemen van club en fans.

102   7  
Fred1

Wat ik al eerder aangaf die gasten worden omringd door parasieten die allemaal uit de ruif willen meevreten en verzamelen een bizarre “vriendenkring” om zich heen.
Je wordt op de business tribune waar jij als sponsor veel geld betaalt voor een seat vergeven en omringd door iPhone mannetjes met petjes, capuchonnetjes en hoodys die ook nog brutaal op je stoel gaan zitten of een joint roken.
Allemaal aanhang van dat soort gasten, heel irritant en NAC doet er niks aan.
Begin als club eerst eens aan om al die aanhang geen vrijkaarten meer te geven, zeker op een business tribune hebben ze niks te zoeken!
Zet ze dan maar op vak I, kijken hoe lang ze nog “ supporter “ zijn!
Tja en dan die “ zaakwaarnemers “ wat moet je er nog over zeggen?
Ze maken het voetbal kapot basta!
Ja zo’n ventje van 16 jaar , ik weet niet wat voor opvoeding hij heeft genoten maar het is natuurlijk vrij respectloos.
Daarbij zitten ze bij NAC natuurlijk ook te slapen.
In relatief korte tijd zijn Maas en Gilissen bij NAC vertrokken en ze vissen nu in dezelfde vijver als NAC.
Ik kwam vorig jaar zelfs scouts van Excelsior , Den Bosch, NEC en Eindhoven in onze regio tegen, ook die hebben de kweekvijver ontdekt.
Meestal is er niemand van NAC te bekennen.
Dat is schrijnend en daarbij kiezen talenten steeds vaker voor die clubs omdat ze assertiever zijn en blijkbaar meer te bieden hebben.
Vroeger lachten we er mee, nu worden we uitgelachen.

35   9  
Chris W.M.

Voor die jongen een logische stap. Waarschijnlijk een beter salaris, gaat minuten op doen op hetzelfde niveau als waar NAC nu speelt, en kan wanneer hij zich zo door blijft ontwikkelen direct de overstap maken naar de Eredivisie. Waar dat bij NAC de komende jaren natuurlijk nog wel even afwachten blijft.

De manier van communiceren is oliedom, dat wel.

Ontzettend jammer, maar zolang er geen plan en visie is bij NAC zal dat wellicht nog wel vaker gaan gebeuren.

27   20  
samson

Het ligt niet aan die jongen. Het ligt aan het oliedomme beleid van NAC. Je kunt allerlei excuses aanvoeren maar met SvH was het ook al zo bv. Triest gedoe.

20   5  
Svt076

Houdoe en bedankt voor niks!

10   27  
D'n Dikke

Ik geef hem groot gelijk, je bent 16 wilt omhoog en je zit bij een zinkend schip. Het verloop is natuurlijk niet netjes, maar als NAC hem zo graag had willen vasthouden hadden ze hem een goed aanbod moeten doen voor zijn eerste profcontract. En ja, dat gebeurd niet hee (Manders lees je mee lulhannes?).

Succes pik, ik blijf je volgen en ben benieuwd hoever je het ken schoppen.

27   13  
Sjef de gevulde koek

Volkomen logisch natuurlijk. Ik snap hem voor 100%. Je kan wel hier gaan praten naai streek etc maar noem mij eens 1 rede op waarom zo’n jongen hier moet blijven als je naar Utrecht kan waar alles top is geregeld. Het is gewoon pure amateurisme can ons Nac weer. Maar wat ik heb gehoord is dat in eerste instantie hellemond etc hem een contract wilde aanbieden maar dat die ruimte er niet was en werd tegen gewerkt door onze grote vrienden omdat ze dachten wat miljoenen door een overname te krijgen. Dat is niet doorgegaan toch een aanbieding gedaan maar zoals alles hier dan ben je dus te laat. Er is geen beleid geen visie en dan krijg je dit. Geloof me sta er niet van te kijken als onze andere jeugdinternational nu ook gaat verkassen. Want wat moet je hier nu als speler van 16 met 0,0 beleid en toekomst perspectief.

23   4  
knurft

ben wel benieuwd of Johnny1912 Edwin de Graaf hier óók de schuld van gaat geven .....

20   2  
Ron

De manier van zijn berichtgeving is helemaal conform de huidige manier van communiceren van de jeugd. Ze lullen niet met elkaar, maar alles gaat via Social Media. Alles voor de likes en duimpjes. Om te kotsen.
Maar los daarvan begrijp ik wel dat zo'n knaap vertrekt.
Ze mogen bij ons NAC vinden dat ze hem een topaanbieding hebben gedaan ( de woorden van de Graaf ), maar de vooruitzichten in Utrecht zijn natuurlijk veel beter.
Noem mij 1 ding wat NAC momenteel beter voor elkaar heeft dan Utrecht. Compleet niks. Zo is het toch ?
Onze club is de afgelopen jaren compleet gesloopt door een stel klootzakken die er werkelijk geen benul van hebben hoe je een voetbalclub moet runnen.
Sinds jaar en dag zijn er totaal verkeerde mensen op verkeerde plekken gezet. Van bestuur, RVC, TD's tot aan trainers. En spelers, niet te vergeten.
Al deze passanten hebben er aan toe bijgedragen dat onze mooie club volledig naar de kloten is geholpen.
Ik zie maar 1 uitweg: Hopen dat er een grote suikeroom zich meldt, de zaak overneemt, en flink wat geld in de club wil stoppen. Gebeurt dit niet, dan zakt ons NAC steeds verder in het moeras wat KKD heet, en ben je verworden tot een nietszeggend clubje met een veel te groot stadion.
Teringtyfus...... wat een ellende......

13   0  
Willem 4,5

Uit het vertrek van Banzuzi en het aanstaande vertrek van Haye blijkt dat we nog heel ver van een overname zitten. Als het bijna rond was geweest en er normaal gecommuniseerd was over het een en ander was het nooit zover gekomen. Je laat toch geen twee spelers vertrekken als alles al bijna rond is. Kortom het is een teringzooi bij NAC. Zou Manders nu weer een van zijn bekende nietszeggende lulverhalen gaan vertellen?

4   3  
Tante Annie

@knurft, die krijgt nog de schuld als hij in z'n eigen huis de remsporen is vergeten weg te vegen

26   1  
Badeend

@Mattijs

Dat "op de winkel passen" hè - hoe vind je zelf dat dat gaat?

41   5  
Ouwe Spionkop

Als je een jongen van 16 laat spelen zonder contract in het eerste dan vraag je hierom.
100% wanbeleid.
Groot talent vertrekt gratis.
NAC wordt compleet uitgemolken en gesloopt. Maar wij pikken het allemaal maar als een stelletje lieve schaapjes.

24   4  
Karbonkel

Normaal gesproken zou ik het afgeven op 't jochie maar dat kan ik nu niet doen.
We zijn een stuurloze club met heel veel onzekerheden naar de toekomst.
We hebben gvd niet eens een TD.
Wie moet hem een goed plan voorleggen? Manders? The Sopranos(aandeelhouders)?

NAC is momenteel als een jeugdliefde waar je altijd nog om hebt blijven geven. Je ziet haar heel weinig meer maar volgt haar op social media. Daar zie je haar met de jaar onverzorgt en dikker worden. Maar hey.. oude liefde roest niet. Maar iedere keer dat je haar de liefde verklaart, krijg je als reactie een roggel in je gezicht.

10   13  
Kipiani

Er is maar een oplossing jongens om uit de ellende te komen jongens.
De grote drie moeten onmiddellijk Henri v.d.Aat en Nicole Edelenbos naast Manders zetten.
En deze drie moeten het de komende vijf jaar bij NAC gaan doen.
Succes verzekerd met deze drie kanjers.
Excuses voorhanden.
Doen !

12   1  
Ric

Dit is slechts het begin mannen. Olij volgt uiteraard ook aan het einde van het seizoen.
Dan zal er nog geen overname zijn en kan ons technisch hart verder gaan met waardeloze spelers te halen.
Het is over en sluiten! Onze status als mooie club om voor te spelen is helemaal naar de godverdomme!

13   0  
Ivo

@Fred1

Dat heet normvervaging. Iedereen staat er bij en kijkt er naar maar doet niks. En dus wordt het alleen maar erger.

Ik vind het niet erg dat Banzuzi weg is. Die jongen was toch niet lang gebleven. Ik vond hem ook een beetje overschat. Alleen jammer dat we er niet wat meer geld aan over hebben gehouden.

Er is op dit moment maar één ding relevant voor NAC en dat is de overname. Dat moet snel en goed rond komen. Daarna kunnen we hopelijk weer een beetje vooruit kijken. Ondanks dat het door Corona een onzekere tijd is.

14   1  
Theo

Tsjaaaaaa met een AD die zelden of nooit op zijn werk verschijnt . Een tandloze , grijze en inhoudloze RvC en aandeelhouders die het “ hun rug roesten “ . Want verkoop word in februari geconcretiseerd ( vertraagd door corona)

Leunen wij nu op Edwin en Eric , die doen met de beperkingen die ze ondervinden hun best…… maar deze jongen is ook “gek” gemaakt door zaakwaarnemers .
Onze club word in 2 jaar compleet kapot gemaakt

8   5  
NAC!!!

Kan en mag je kwaad zijn op die gast? Ja tuurlijk.

Maar,

Geef hem eens ongelijk, 16 jaar en in zijn ontwikkeling. Haye straks weg, na dit seizoen onze doelman. En het is een puinhoop van kan niet meer!!
Als die jongen dan verstandig is gaat hij ook gewoon weg, rustig verder ontwikkelen in een prima stabiele omgeving.

En dan nogmaals dank aan de top 3 en Manders enzo, voor de toffe jaren waarin onze club nu bijna helemaal geen waarde meer heeft en talenten ziet vertrekken, gratis.

Om te kotsen!

12   4  
L.

Die paar potten dat hij mee mocht doen, straalde hij ook niet echt uit plezier in het spelletje te hebben. Ben benieuwd hoe hij zich kan ontwikkelen, maar ben niet rouwig dat hij deze keuze maakt.

4   15  
Dreman

Klopt het dat John Goossens evt de vervanger van Haye wordt?
Zijn contract bij ADO is ontbonden.
Zou mij niks verbazen met Manders.

16   4  
Semsi

Als deze jongen goed begeleid werd vanuit NAC (toekomstplaatje via TD) dan was dit niet gebeurd. Is gewoon aan zijn lot overgelaten en zijn hoofd op hol gebracht.

Waar blijft die TD? We zijn een voetbalclub en hebben geen TD. Waanzinnig!!

Manders oprotten!!

We kijken als makke lammetjes toe....

3   7  
Jf

Of het logisch is moet blijken. Zoveel talenten breken er niet door bij Jong Utrecht. Je mag het waarschijnlijk niet zeggen maar die jongens worden door naasten (meestal familie) gek gemaakt.
Er ligt hierin een rol voor de knvb. Onder de 18 een zaakwaarnemer vanuit knvb in het belang van ontwikkeling zonder extra verdiensten voor een zaakwaarnemer.

Die jongen is pas 16 dus hem iets verwijten is niet nodig.

15   3  
josjosjos

Schieten ze nou al eens op met die overname? Wordt natuurlijk niks zo in de tussentijd.

En Banzuzi: bedankt he, pannekoek!

15   6  
Hont

Dit is een grap toch zeker?!!!

Een speler die doorbreekt en deze kans krijgt doordat hij bij de club die hem opgeleid heeft extra vroeg mag doorbreken (al dan niet noodgedwongen) keert diezelfde club de rug toe zodra dat maar kan?

Wat een mismanagement! Wat een waardeloze houding.

Waar blijven die nieuwe eigenaren? Waarom zit de meest mislukte directeur in het profvoetval er nog? Waarom rollen er geen koppen om het gratis weglopen van je grootste talent in jaren?

NAC is niet meer. Einde. Finito.

Dit doet veel meer pijn dan alleen het weglopen van weer een toptalent.

10   2  
Oosterhout076

Absoluut onbekwaam management. Dit is het gevolg van talenten op amateur basis voor de leeuwen te gooien. Zeker als iemand ook al geselecteerd is door KNVB weet je dat je "iets" moet doen. Begeleiding is 0,00 dan krijg je dit soort acties.

Maar omdat online te delen.... generatie pannenkoekers.....zitten we ook niet op te wachten.

Boek dicht en door.... maar met wie??

3   7  
Dun Diëe

Ik zal me een beetje inhouden want we hebben het hier over een zestienjarige jongen. Ik zal maar niet beginnen over de foute beslissingen die ik op die leeftijd (en ( veel) later heb gemaakt. Ik ga er vanuit dat hij er met de jaren nog wel achter komt dat het allemaal niet bepaald handig is hoe hij dit heeft aangepakt.

Erg jammer dat hij weg gaat. Ben wel benieuwd hoe hij het bij Utrecht gaat doen.

8   2  
G

Ik krijg er ook een beetje het grootheidswaanzin gevoel bij, net als het vertrek van Brobbey naar RB destijds.

Maar een ander ding wat ik me afgevraag, die grote drie zijn nu toch ook structureel hun waarde van de aandelen naar beneden aan het halen? Lijkt me alle reden voor hun om toch echt door te pakken.

Ik las van de week ergens, ik geloof woorden van de Graaf, dat dit nac niet meer het nac is van zes jaar geleden.... Volgens mij vonden we het toen op dat moment ook al niet veel.

11   10  
Nicky

Die jongen heeft gelijk ook... Bij NAC is het gewoon kut geregeld en is het nog maar de vraag of er uberhaubt iets positiefs gaat komen. Die gast heeft talent die komt er wel. Helaas voor NAC kunnen ze daar niet van profiteren. Niet de eerste keer... Wel heel erg triest dat het zover is gekomen.

Wat betreft zijn social media bericht... Die gozer is 16 man. Doe ff normaal allemaal.

23   2  
Mo

Heel STOM van ons NAC om die jongen ZONDER CONTRACT in het 1e op te stellen!

Want. ..... dan krijg je dit@

WAT EEN STOMME EIKELS!

Zo ga je wel naar de kloten!

26   4  
PN

Ik laat me hier zelden meer horen, maar laten we wel even constateren dat we het hier over een ventje van 16 (bijna 17) hebben. Ik ben benieuwd wie van de toetsenbordridders die Banzuzi nu uitmaken voor alles wat lelijk is, zelf nog precies weet wat hij op die leeftijd deed en hoe hij op die leeftijd dacht. Het woord "opportunisme" staat bij iedere 16/17 jarige in koeienletters op het voorhoofd geschreven, zeker als je door volwassenen die "het beter voor je weten" (lees: je management) het hoofd dol wordt gedraaid. Pas dus een beetje op met wat je zegt. Het gaat feitelijk nog om een kind.

11   13  
Tip

Doodjammer dat hij gaat. Ondoordacht en puberaal zoals hij op Snapchat gaat staan , ......maar hij is dan ook 16 jaar.
Verder is het pure logica dat hij voor Utrecht kiest. Daar hebben ze het wel voor elkaar en bij NAC is het zelfs afwachten of we wel blijven bestaan. Ik wens die knul alle goeds en ik blijf hem zeker volgen. Normaal gesproken gaat hij het ver schoppen.

Hier maakt dus een 16 jarige een fikse communicatie fout. Maar bij NAC is de communicatie al zeker 15 jaar door volwassenen diep triest. Werkelijk niets wordt fatsoenlijk en duidelijk en vakkundig en eerlijk gecommuniceerd. In feite zijn we in 1 gigantische conflict situatie beland. Slechts onder Goetzee ging het qua communicatie heel behoorlijk, maar ook die beste man was stik blij dat hij weg kon komen. Doodmoe. De wijze waarop NAC is georganiseerd en de wijze waarop wordt gecommuniceerd vreet energie, het put mensen volledig uit. De enige organisatie reflex op problemen is ; mensen buiten trappen. Zo kan geen enkele organisatie functioneren, je ziet dit ook nergens. Dat massamedia het nog moeilijker maken is ook wel duidelijk.

Laten we hopen dat we op korte termijn worden geinformeerd over de status van de overname. Zucht...

11   2  
Baosje

@PN

precies !! je kan het knulletje niet (veel) kwalijk nemen.
die wordt waarschijnlijk door zijn omstanders helemaal gek gemaakt, en een gouden toekomst voorspeld

het is NAC wél aan te rekenen !!!

het amateurisme waarmee men bij NAC te werk gaat , is volgens mij nergens eerder vertoond
wat een onkunde , wat een teringbende is het toch

laten we maar genieten van de laatste paar wedstrijden in het betaalde voetbal van NAC , want nog een paar maandjes onder het bewind van de 3 aandeelhouders , en het is definitief voorbij

12   4  
Real Robert

Toch weer ruim 8000 euro opleidingsvergoeding; dat tikt lekker aan.

23   4  
Boyke

Mooi. Hem en Haye alvast buiten de selectie laten en op een bijveldje samen laten trainen. Hebben niks meer met het groepsproces te maken. Aufwieder snitzel !

11   11  
Tip

En neem me niet kwalijk. Ik lees in veel reacties nu hoe ontzettend verbolgen me nu is over de communicatie van een 16 jarige. Lees de wijze van reageren op allerlei onderwerpen op deze site en bij onze buurvrouw nog eens na.......

20   3  
7hills_rules

Deze jongeman gaat zijn eigen nog heel erg in zijn voetjes schieten als dit waar is. Volgens de reglementen van de KNVB mag een jeugdspeler zonder contract categorie A alleen tijdens de zomerstop een overstap maken.

Deze jongeman zal dus de komende 6 maanden apart trainen bij NAC en tijdens de wedstrijden van de 018 gewoon de reservebank warm houden. Zal erg goed zijn voor een jongen op deze leeftijd om 6 maanden geen wedstrijden te spelen. Dom dom dom.

10   0  
L.

En de waarde van de club wordt lager en lager.
Hoe hebben die aandeelhouders in hemelsnaam zoveel geld kunnen verdienen... ??

7   4  
Cool Hand

Het is natuurlijk wel zo dat je beter als 16-jarige bij Utrecht in de KKD kunt spelen dan bij NAC. De route naar de Eredivisie is een stuk korter. Het verbaast me dat mensen verbaasd zijn. Het voetbalwereldje is een ziek wereldje. Als je dat accepteert, is het een stuk relaxter kijken.

13   0  
Rob

Heel benieuwd hoe dit gaat aflopen, volgens de reglementen van de KNVB kan hij als jeugdspeler zonder contract helemaal niet tussentijds overstappen. En moet Utrecht de poolvergoeding van ruim 150 k eerst betalen

7   1  
Heino

Dit is het risico wanneer je spelers zonder contract laat debuteren in het betaalde voetbal. Je zet iemand in de etalage met een label 'gratis op te halen in Breda'.

Dit gaat goed zolang de speler in kwestie niet zijn zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt.

Compleet gebrek aan beleid dus. Je zou alleen spelers met een contract (hoe klein ook) moeten laten spelen.

12   2  
Arrrrs

Niemand wilt nog voor NAC spelen. Geloof me. Ik ben blij dat ik de afgelopen twee seizoenen maar een wedstrijd per seizoen heb gekeken. De grootste talenten met transfer waarde lopen de deur uit. Kut voetbal. Slecht voetbal. Geen motivatie. Niemand komt zijn man voorbij etc etc etc.
Ik zie het somber in de komende jaren. Dit wordt alleen naar erger ! Het enige wat ze hier kunnen is bier drinken en kut roepen. Er straalt niets maar dan ook niets uit van een professionele club! FC amateur!

12   0  
DunErwt

Elke dag is het genieten van onze club en hun topsportklimaat🤦‍♂️🤦‍♂️

6   0  
Ed

Al lang tijd voor overname en nieuw beleid. Grote 3 wordt wakker en verkoop het. Jullie waarde daalt met de dag op deze manier

9   0  
DunErwt

De grote 3 gaan krijgen wat ze willen en verdienen. Speeltje kwijt en geen cent teruggekregen.

18   5  
Umberto

Patek Philippe, Aston Martin, Louis Vuitton....
Bontkraagjes...je weet toch?

9   3  
Vliegende hollander

Heel simpel,graag bij nac voetballen en proberen jezelf als vaste basis speler te ontwikkelen.
16 jaar pas, en nu al denken aan het grote geld want daar draait het om.
En anders oprotten,

8   5  
Tommy

Een begrijpelijke stap. Naar een stabiele subtopper met visie, een professionele organisatie, met ambities. Met een betrokken eigenaar. Hij vindt er medespelers van wie hij veel kan leren.


12   1  
Ronny Goodlass

Deze jongen heeft een geweldige potentie en ik baal er dan ook van dat ie verkast.
De manier waarop is waardeloos maar hier moet NAC ook naar zichzelf kijken. Je moet tegenwoordig , hoe moeilijk ook, proberen om jeugdspelers ook "moreel" aan je te binden. Spelersbegeleiding is zo ontzetten belangrijk. De band met familie en directe omgeving intensiveren en dat op jonge leeftijd al. Zorg dat NAC on top of mind komt bij iedereen. Maak NAC speciaal, zorg voor een warm gevoel.
Dat geeft een "morele verplichting" om niet alleen maar voor het geld te kiezen.
Want als het om de poen draait moet je niet bij NAC zitten. NAC is de beleving.

Dit geldt ook voor gearriveerde spelers die in de gehaald worden voor de selectie.
Al die wisselingen in begeleiding (trainers, bestuurders, team managers, communicatie managers etc.) werkt averechts om een NAC gevoel te creëren en te behouden.

Daarom opteer ik ook voor Bredase (lees: NAC-) mensen met capaciteiten en een groot NAC gevoel.

Vwb Banzuzi: ik verwacht dat die grote stappen gaat maken. Niet alleen qua voetbal maar ook qua (media-) gedrag.
Nu wachten op woensdag, op het grote overname nieuws.
Toch? Fan uit Z.

Hup NAC!

8   7  
Veerse naccer

Ik zei het al de vakkenvullers bij de jumbo verdienen meer dan die top aanbieding die nac hem heeft gegeven ,die is op z'n teentjes getrapt en gelijk een andere club gaan zoeken en groot gelijk heeft die .hier denken ze dat talenten voor 5 jaar tekenen voor 5 euro per uur omdat ze zo graag voor nac willen spelen haha die tijd is voorbij elke contract die ze willen verlengen loopt op een drama uit ,echte onderhandelaars hebben wij hier .iedereen wil so snel mogelijk weg naar een contract aanbieding 👍🏻👍🏻👍🏻

5   4  
Soulfinger

Ik denk dat je zo'n manneke van 16 niks kan verwijten. Het gaat erom wie er rond hem heen loopt. Zoals spionkop al zegt, als je hem laat debuteren in het eerste omdat je overtuigd bent van zijn kwaliteiten moet je hem al een contract aangeboden hebben (en laten tekenen)
Maar dat gaat nu eenmaal niet omdat we klem zitten in een zogenaamde "overname". Ik geloof er geen zak meer van en ben bang dat NAC zo langzamerhand zijn laatste stront heeft gescheten.

15   7  
Fred1

@ Ivo, klopt, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet echt onder de indruk ben geraakt van Banzuzi.
Het is ook een kwestie van interpretatie, het is natuurlijk bijna 2 jaar geleden dat je nog écht kon scouten maar ik heb in mijn optiek voor die periode grotere talenten gezien.
Ik ben nog van de oude stempel, op die leeftijd met die afgezakte sokjes lopen daar erger ik me wild aan, ook bij Van Schuppen overigens als Ton Lokhoff nog TD was dan liepen ze gewoon met opgetrokken sokken.
Het oogt heel nonchalant en dat is het waarschijnlijk ook.
Het is het aanmeten van een bepaald imago.
Ik kan er op dit moment niet rouwig om zijn eerlijk gezegd.

13   10  
Toontje

Weer zo'n waardeloze loser met geen enkele vorm voor fatsoen voor de mensen die hem hebben geholpen en zover gebracht
Ook zijn selectiegenoten zullen het niet leuk vinden om op deze manier zonder mededelingen op de club het te horen

Schop hem de volgende wedstrijd tegen Utrecht dan maar flink de vernieling in......liefst einde carriere die eigenlijk nog niet was begonnen

Wat een onbeschoft stuk vreten zei men vroeger

12   1  
Toontje

Blijkt weer dat de club stilstaat zolang er geen geld/overname is.
Als dit lang duurt is er jammergenoeg geen NAC meer

7   1  
Spongebob

Dat is stoppen met jeugd van boven de sloten te scouten …. Hebben gewoon geen nac hart!!!

8   1  
Marti

Hebben supporters deze jongen zelf op een voetstuk gezet Ja alleen omdat huj lengte niet normaal is voor een 16 jarige , maar presteren heeft hij bij het 1ste van NAC nog niet gedaan , ja hij was wel aanwezig maar niet groots opvallend ,er is te veel geschreven op deze site en pers hoe goed hij wel niet is wat echt tot nu toe wel mee is gevallen althans wat hij in zijn minuten heeft laten zien in het 1ste van NAC , maar hij is dus op dat voetstuk gezet , hij heeft er zelf scheurtjes ingebracht , en nu is het wachten tot het instort , zoals het is gegaan bij ihatarin , ik gun hem het beste maar vrees dat hij de plank mis gaat slaan , en dat instorten komt dus nu door de mensen om hem heen !

1   13  
Reflektor

Hele goede voetballer

7   3  
Ed

Mocht hij vandaag trainen. Ff aanpakken zou ik zeggen.
Ene kant begrijp ik hem, andere kant je komt hier wel aan spelen toe.
Snap chat beetje triest. Hij zal onze reacties ook wel lezen. Wellicht gaat hij nadenken.

9   2  
SanderH

Manders zal weer een loos statement maken in de trant van we hebben er alles aan gedaan, zonde en vervelend dat weer een talent door een (sub) topclub uit de opleiding wordt weggekaapt blablabla. Echter heeft PSV in de zomer al geprobeerd om die jongen te halen, idem dito ook andere clubs. Dan weet je dat je als mt zsm moet handelen. Is wederom niet gebeurd. Dat is mismanagement van manders en de rest van het technisch hart. Zonde dat hij vertrekt maar vanuit die jongen gezien heel goed te begrijpen

9   2  
Nacman

Wat heeft banzuzzi laten zien in de wedstrijden dat hij in NAC stond.
1 doelpunten antw nee
2 assist antw nee
3 spelinzicht nee
4 werklust ja
Kortom gezegd deze jongen komt net als zijn maatjes van schuppen agogil kerstens van acker aggazzi nog veel te kort om in het eerste te spelen.
Als hij deze mentaliteit zal behouden zal het een eendagsvlieg in de voetballerij worden.
Hopelijk slaagt NAC er in het vertrek van haye en ook nog mogelijk ollij in deze transfer periode goed op te vangen.
Vereiste deze transfer periode een goeie spits en spelverdeler bij vertrek haye.
Maar bovenal zorgen dat de verkoop van de aandelen NU snel afgrond wordt en er per april een nieuwe td en staf en ad en rvc zit zodat zij hun beleid kunnen uitzetten.
En we dit verloren rampseizoen achter ons kunnen laten.

5   4  
Lamington

Houdoe
Lekker falen verder

10   0  
Geelzwartwit

Zoals velen hier ook al eerder aangegeven was het heel vreemd dat je spelers zonder contract speelminuten geeft in NAC 1. Volgens mij speelden er op een egegevn moment 3 spelers zonder contract in NAC 1... hoe dan?Het was een kwestie van tijd dat er een speler (talent of niet) tegen opleidingsvergoeding de deur uit zou lopen. Volgens de jeugdopleiding van NAC is het een groot talent.. dan is het helemaal vreemd dat je hem liet debuteren zonder contract.

Dat snapchat bericht was natuurlijk waardeloos maar laat je daardoor niet afleiden. 16 jaar en hij zat vast al in de wolken bij Utrecht. Laat je er niet door afleiden het onderwerp is wat mij betreft - waarom laat je spelers zonder contract in NAC1 spelen? Het is toch betaald voetbal of wat? NAC is toch een BVO?

9   2  
Jf

Waar halen sommige vandaan dat je meer kansen krijgt bij Utrecht ? Ik heb even naar de top 5 talenten gekeken van de afgelopen jaren en daar staan Venema bovenaan. Die jongen wordt alleen maar uitgeleend en wordt geen topvoetballer voor Utrecht 1.

Ik denk dat het een domme zet is.

Off de club moet nu verkocht worden

9   2  
RaraNAC

Misschien was het handig geweest die jongen een contract aanbieding te doen vóór zijn debuut??

Dit zegt namelijk alles over de lange termijn visie.
Jeugd speler komt er in, blijkt een bal te kunnen raken en in paniek komen ze er achter dat hij nog geen (echt)contract heeft.

Ik geef die jonge groot gelijk. Naar een eredivisie club en dit jaar wekelijks spelen op het zelfde niveau als dat we nu doen..

Communicatie niet slim, maar wat verwacht je dan van een 16jarige met een hele entourage..

14   1  
Semsi

Men wil het budget voor de jeugdopleiding toch opschroeven?
Als we zo onprofessioneel omgaan met talenten (lees o.a.: SvH en Banzuzi) dan kunnen we de opleiding beter opdoeken!

5   3  
Ome cor

Dit is fysiek een grote vent, maar mentaal nog een snotbrak.
Hij heeft zich gek laten maken door zijn omgeving.
Ja, NAC is momenteel een club in nood, maar als we met een betere selectie nu 1e of 2e hadden gestaan dan had menneke Banzuzi gewoon lekker bij 021 of lager lopen ballen hoor.

Juist bij NAC in deze staat had hij zich.nog meer in de kijker kunnen spelen, maar een paar keer in NAC 1 en dat soort mannetjes ziet zich al in een topcompetitie lopen.
Ergens hoop ik een beetje dat @Pakster gelijk krijgt.

Ik denk dat een potje ballen met FCU in Breda mét publiek op de tribune niet zijn fijnste avond gaat worden.

3   4  
scheppioni

Helemaal waar MO ! Ons NAC en slim handelen is een utopie !
Dat wil niet zeggen dat je met zo'n houding als banzuzi er never nooit gaat komen, bij utreg raakt hij al in de vergetelheid, jong utreg wordt al een hele kluif om aan te haken, zeker na zo'n be invloedbaar karakter !!

6   1  
Sjef de gevulde koek@fred1

Jij spreekt altijd als een trainer en ziet veel maar dat je dan niet ziet dat deze jongen heel veel potentie heeft vind ik raar of misschien rancune. Die jongen is 16 en heeft alles wat een moderne voetballer nodig heeft. Het enige wat hem kan tegenhouden is z’n instellingen en mentaal maar anders gaat hij er zeker komen. Dit had gewoon een potentiële Nac 1 speler moeten worden die geld op zou gaan leveren maar door amateurisme weer vakkundig na de klote geholpen zoals alles hier. En dat komt omdat er gewoon geen capabele mensen meer werken hier. Buiten die 3 op de bank is het gewoon lachwekkend. Zag vanochtend Gillisen praten over rai Vloet. Wat een rust en verstand nee die is ook vakkundig na de uitgang hier gebracht. Wat een onkunde en wat een armoe maar we gaan lekker verder.

2   6  
Ronny Goodlass

@SjefdGK
Helemaal waar.
Banzuzi is een topper in spé.
Misschien een absurde vergelijking maar is een kruising tussen Viera en Gravenbergh. Dat type.

@ Fred1 Lokkie speelde ook met afgezakte kousen. Sommige voetballers "mogen" dat. (vaak ouderwetse nr 10)
Maar je hebt gelijk, die jonge gastjes die in principe nog geen zak hebben gepresteerd: geen gezicht!

3   8  
Castle

Judas

10   1  
Leo

Ach ons NAC wordt geleid door een stel domme eikels!

11   0  
Ivo

@Sjef de gevulde koek

De aandeelhouders interesseert het geen ruk meer dat er voor tonnen of miljoenen aan marktwaarde naar buiten loopt. Dat zag je bij Sydney toch ook? De toekomst van NAC zal ze een rotzorg zijn.

Zij willen zo goed mogelijk cashen en dan zoekt NAC het maar uit, dat is hoe NAC nu geleid wordt. Vol in de overlevingsstand, het enige wat niet mag gebeuren is een faillisement. De rest boeit niet meer. En de supporters al helemaal niet. Wij hebben het gedaan.

Die spits komt er ook niet. Let maar op. Of alleen als hij gratis komt.

7   6  
Noord Mokumse NAC'er

De G. Fernández van 2022.

Waarloze kerel als je op die manier weg gaat. Gewoon een passant.

Op naar echt nieuws: de overname..

9   4  
Kvdc

Dit soort stappen zorgen er vaak voor dat zulke gasten als ze 22 zijn bij Telstar spelen. Succes ermee met je grootheidswaanzin.

15   2  
Ouwe Spionkop

Heerenveen heeft eerste bod gedaan op Haye. Ik schat 4 ton.
T zal dan wel 6 ton worden dat verdwijnt in het grote niks.
Voor Banzuzi krijgt NAC 1,5 ton dat ook verdwijnt in het grote niks.
En we dalen weer paar plaatsen op de ranglijst.
Kleurloos kkd clubje.

5   5  
Judge M.

Mooi al die entourages inderdaad die de spelers de kop gek maken. Eerst bij Sydney, nu dit weer.. Opgehoepeld ermee en nooit meer in een NAC shirt laten zien.

11   3  
Ouwe Spionkop

Mensen die hier afgeven op een jongen van 16.
Als NAC deze jongen goed had begeleid en netjes een contract had aangeboden voordat hij in het 1e werd opgesteld was dit nooit gebeurd.
Welke club laat in godsnaam een groot talent opdraven in het 1e zonder dat hij een contract heeft?
Hier heb ik op deze site al vaak op gewezen, toen er nog helemaal geen sprake van andere club.
Je kan die jongen niks verwijten, maar wel NAC met zn ongelofelijke amateurisme.

2   2  
jandorstig

Wat een gedoe hier allemaal, als er eerst een talent naar een andere club ging werd die speler gefeliciteerd en werd er gezegd dat we goed bezig waren met de jeugdopleiding, en nu val iedereen over elkaar heen.

De keuze is toch makkelijk te verklaren, nu komt die bij jong Utrecht, die spelen zonder druk en maak waarschijnlijk meer minuten dan bij ons, tegen de zelfde tegenstanders.

3   5  
Kvdc

@jandorstig
Nac heeft op de lange termijn veel meer te bieden dan Utrecht. Tuurlijk Utrecht is een grote eredivisie club, maar om daar zomaar door te breken is vrij lastig. Utrecht koopt namelijk en leidt niks op. Terwijl hij hier voordat hij 18 is geworden een vaste basisplaats kan krijgen.

Wat betreft jong Utrecht of Nac, jong Utrecht is lekker vrij voetballen zonder druk. Het zijn gewoon trainingspotjes tegenover de belangen en spelen in een vol stadion bij Nac.

Ik wens Banzuzi veel succes bij Utrecht, maar of het de juiste keuze is zullen we meemaken.

3   2  
Een ander geluid

Lastige materie. Ik neigde eerst mee te veren in de trend van..had een contract gegeven. Echter als je alle drie de talenten voor hun debuut een contract laat tekenen en 2 ervan zie je daarna niet meer, dan geeft dat daarna veel onrust in je selectie JO21.
En tevens kan je met een bescheiden portemonnee je dit nauwelijks permiteren.
Kortom, het begint met (sponsor-) geld en structuur. Hadden we idd bijvoorbeeld Gillesen nog maar gehad.

6   5  
Frank

@maarten wat een ongelofelijk droeve persoonlijkheid heb jij om zo over een 16 jarig jochie te praten. Alsof zo'n ventje de consequenties van zo'n snap kan overzien. Geen negatief woord over NAC ook, maar meer een boodschap van: nog één keer knallen.

Uit de reactie van de Graaf kan je tussen de regels opmaken dat intern echt wel bekend was dat hij niet ging tekenen. Hij had dat misschien anders naar buiten moeten brengen, maar aan de andere kant siert het hem dat hij nog wil knallen terwijl hij voor een concurrent in de middenmoot gaat spelen.

Wat doen we bij NAC? We nagelen een ventje van 16 aan de schandpaal. En dat meer dan 200 mensen het daarmee eens zijn zegt meer over het aantal waardeloze kwasten hier dan over Banzuzi, die alle recht heeft om deze keuze te maken!

2   5  
Koelkast

In onze maatschappij draait werkelijk alles om geld. Deze jongen (en zijn zaakwaarnemer) kunnen elders meer verdienen. Dan is het logisch dat hij vertrekt.

Succes bij FC Utrecht!

5   1  
Felix

Top Manders weer een talent voor noppes de deur uit.

Zo’n jonge had je natuurlijk veel beter moeten begeleiden en je had eerder moeten doorpakken. Nee eerst een matige middenvelder binnenhalen want die vertegenwoordigd zo veel restwaarde!

Je weet dat je als KK divisie club aan het kortste eind trekt dus doorpakken. Maar we hebben geen TD want die hebben ze vakkundig weggepest!

Bedankt weer Manders. Wanneer rot je op?!?!

5   5  
Baosje

gm Mannen

lees even een update over de ontstane situatie !
blijkt nu toch ietsjes anders in elkaar te steken

bedankt voor degenen die een 16 jarig ventje allerlei verwensen naar het hoofd hebben gegooid .. dat zal zeker helpen in zijn keuze om bij NAC te willen blijven

STEL DROEFTOETERS


𝙋𝙍𝙄𝙈𝙀𝙐𝙍: Ezechiel Banzuzi hoopt op een contractverlenging bij NAC, maar een familielid is een kink in de kabel. Hoewel Banzuzi graag bij NAC blijft, en hij ook tevreden is met de aanbieding van de club, wil het familielid dat hij vetrekt uit Breda. #NACpraat #fcutrechtde enige schuldige partij in deze kwestie zijn die stel kneuzen die bij NAC de burelen bewonen én de 3 eigenaren

had dat ventje een fatsoenlijk contract gegeven , en we hoefden deze discussie niet te voeren


6   1  
Dutchbird

De zoveelste blunder van Manders. Die jongen had al maanden geleden een contract moeten tekenen. In ieder geval vóór zijn debuut in NAC 1. Toen was hij al geselecteerd voor Oranje.

We kunnen hier wel schelden op hem en zijn adviseurs maar het bestuurlijke gepruts is de enige aanleiding tot schelden. En dat sommigen die jongen van 16 nog niet helemaal top vinden lijkt me ook geen aanleiding om zo maar een "van Hecke" door het rioolputje te spoelen.

Tja van Aalst, als je die Haagse laaielichter laat zitten betaal je uiteindelijk zelf de rekening vriend.

5   0  
Chris W.M.

@Baosje

Dit is aan account met krap aan 60 volgers. Een beetje voorzichtigheid m.b.t. de betrouwbaarheid van dit soort berichten is wel geboden.

6   3  
Baosje

@Chris

klopt , maar ik vind wel dat dit menneke iets té gemakkelijk neergesabbeld wordt

de schuld ligt bij NAC ,niet bij Banzuzi ;-)

8   0  
Chris W.M.

@Baosje

NAC moet inderdaad de regel invoeren dat iedereen die zijn debuut in het eerste gaat maken eerst een contract moet hebben getekend. Je bied zo'n jongen een podium om de aandacht te trekken, dan moet je ingedekt zijn.

3   3  
Will Broeders

Wat een arrogant manneke die Banzuzi net uit de luiers en nu al spatjes hebben de keren dat hij met NAC mee deed niets van gezien en maar roepen wat een talent hij heeft totaal nog niets laten zien maar we zullen hem niet missen is geen NAC man en weg wezen dus.Dan Tom Haye volgens zijn zeggen had hij het reuze naar de zin bij NAC maar die heeft ook aan het geld geroken en wil nu ineens weg en vraagt hij ook nog eens om voor een zacht prijsje weg kan als hij naar Heerenveen gaat minstens 2 miljoen vragen heeft een contract tot 2023 en h
Heerenveen heeft net Veerman voor 7miljoen verkocht dus NAC doe je ogen open en vraag 2miljoen of nog meer en geef hem niet weg voor een paar centen want daar is NAC goed hoeveel spelers zijn er al niet voor niks weggaan

4   1  
j.d.BSIDE

Dessers werd destijdss ook door utrecht weggekaapt; was een toptijd voor hem daar.... zucht......

7   6  
Beest

Hopen dat hij geen knikker meer raakt in zijn loopbaan.

Ondankbaar stuk stront dat hij is

6   5  
Fred1

@ Sjef de gevulde koek, ik kan er ook niets aan doen het is tig jaren een groot deel van mijn sportieve leven geweest.
Scouten heb ik tot voor 2 jaar ook nog met grote regelmaat gedaan en denk wel een beetje te weten van de hoed en de rand .
Kijk, ik zie wel talent bij hem maar het grote talent wat sommigen in hem zien is mij op basis van de speeltijd die hij bij NAC kreeg en wat ik heb gezien niet opgevallen.
Wat ik ook zeg, een speler moet maar in het pulletje vallen, ik lette de laatste jaren ook steeds meer op een back dan weer zo'n slungel in de spits die denkt van Basten te zijn.
@ Ronny Goodlass, dat merk je terecht op iemand als Ton mocht dat maar die leverde ook , en Ton liep ook pas later in zijn carrière met afgezakte kousen. ( je plaats kennen )
Aan dat soort randverschijnselen lees ik veel af en soms gaf dat de doorslag bij een negatieve rapportage.
Ieder mens is anders maar ik hecht veel waarde aan houding en presentatie, dat zegt veel over de voetballer maar vooral ook als mens.

1   2  
Toontje

Weer een speler met 0% een NAC hart

Als hij dat wel had kon hij geduld opbrengen...misschien totdat Haye wat oplevert

Nu kan men geen contract aanbieden want ze hebben helemaal niks te bieden.

3   1  
Henri

Volgens Gegenpressing Podcast heeft NAC Banzuzi een salaris van € 4000,00 bruto per maand geboden.

2   1  
Atleet

@fred1

De echte grote talenten die opvallen worden gelijk door bv een psv gescout dus is een NAC overgeleverd aan de grote groep voetballers die daar net onder komen.
Af en toe gaat er een speler vanuit NAC naar de grotere teams.

Eigenlijk leidt NAC meer op voor de derde divisie/hoofdklasse / eerste klasse

Hij loopt hard op dit moment en is sterk in vergelijking met z’n leeftijdsgenoten (ondanks dat hij al dik in 20 lijkt )
Maar echt techniek mist tie wel een beetje hoor 😉

1   1  
De generaal

Verstand en voetbal botst !

5   1  
Ere

@Maarten en de 250 duimpjes omhoog!

Lekker afgeven op een jongen van 16 die aan het begin staat van een profcarrière, nogmaals 16 dat is een kind! Die in zijn beleving een mooie stap kan gaan maken, hij kan er niks aan doen dat nac al 10 jaar wanbeleid maakt. Toen de ellende begon mocht hij voor het eerst zich inschrijven om te gaan voetballen!
Nac heeft dit wederom aan zichzelf te danken als ze hem zo goed hadden gevonden had nac een contract moeten geven voor hij zijn debuut maakte! Nu heb je hem gratis in een etalage gezet!

1   1  
Ed

€ 4000 per maand hoor je links en rechts. Toch iets meer dan een krantenwijk.

0   1  
JeePee

Waar er twee botsen, hebben er twee schuld. Banzuzi laat zich de kop gek maken (echter ook: geen enkele andere 16 jarige maakt wel zelf zo'n keuze alleen). Natuurlijk is geld een aspect en vergeet maar dat je daar mee kunt. Misgun de beste jongen niets, maar ik moet nog maar zien dat ie bij Jong Utrecht sneller/vaker dan bij NAC daadwerkelijk aan spelen toekomt, daar is de groep kwalitatief echt wel groter.

NAC heeft waarschijnlijk te laat en een onvoldoende concreet traject geboden. Althans dat concludeer uit dat er pas onlangs 1 aanbieding zou zijn gedaan die gelijk final offer was. Je kunt geen speeltijd garanderen, maar moet wel onderbouwd laten zien hoe je die jongen gasten optimaal en zo snel als mogelijk de stap naar de basis wil laten maken. Verhuur? Invalbeurten? Of juist niet, specifieke training?

Ik bedoel maar: ook als je met Mekkaoui wel rond komt (fingers crossed) en hij wel tekent voor 2 jaar, dan moet je dus een concreet stappenplan voor ogen hebben waardoor hij over een jaar kan doorbreken. Anders hoef je niet te rekenen dat die jongen wel een waarde gaat worden op het veld én op de balans. Daar hebben we nu niet echt een geweldig trackrecord, het gaat veel vaker mis dan duurzaam goed.

Hoe dan ook, ik wens het voor geen van beiden partijen, maar wat betreft Banzuzi zou dit wel eens twee verliezers kunnen opleveren.

0   1  
Ed

Banzuzi wil zelf blijven blijkt uit wat geluiden, maar een familielid wil dat niet. Wat voor familie heb je dan. Die jongen moet dus verplicht weg vaneen dwaas familie lid. Banzuzi als fit zo is sterkte!!

4   0  
Geelzwartwit

Hey Banzuzi wat heeft NAC je geboden? Wie bieden je hetzelfde maar dan als vaste top 7 eredivisieclub.

Alleen dat kan voor een jonge gast al een rede zijn om over te stappen. Nog los van het club in overname verhaal.. Interim trainer.. Geen td.. Geen sportief beleidsplan enz. En ow ja als er bij NAC een nieuwe trainer komt of spelers door een overname kan een 16 jarige zomaar weer opzij geschoven worden. Dan zal hij bij jong Utrecht meer zekerheid hebben.

Dat snapchat? Was niet handig.
Dat NAC spelers laat spelen zonder contract is wel wat erger dan niet handig.
Dat hij het niet gaat redden vanwege zijn entourage? Weet niemand of dat zo gaat zijn. Ergo Utrecht zal het niet laten gebeuren lijkt mij.

Ik baal er vooral van dat we hem bij NAC niet nog een jaar of 2 zich kunnen zien doorontwikkelen en dan met 18, 19 jaar als echt groot talent voor een dikke zak geld verkopen of nog later en sportief veel plezier hebben en op zijn 21ste de jackpot.

Dit verhaal kent vooral aan de NAC kant verliezers. Snap niet zo goed dat die jongen van 16 zo afgefakkeld wordt. Het zal de teleurstelling het het beleid zijn zal ik maar denken.

Nog overname nieuws? Of krijgen we nu een Haye soap die alle aandacht en focus van het trappen tegen een bal voor 3 punten weghaald

4   0  
Geelzwartwit

@jeepee
Inderdaad..ik vraag me sowieso of wat een contract voor 2 jaar bij een hele jonge speler waard is..

Stel Mekkaoui tekent nu voor 2, 5 jaar.
Dan is het al bijzonder als hij volgend jaar veel wedstrijden in NAC 1 speelt.
We hebben als spelers op die positie die ervaring hebben en meer kosten, een nieuwe trainer en of td zal met een zak geld van de overname partij mogen gaan shoppen... En Mekkaoui heeft misschien af en toe aan NAC1 wedstrijden mogen ruiken. En dan heeft hij nog een contract voor 1 jaar. Stel dat jaar breekt hij meer door is hij aan het eind van dat seizoen transfervrij...


8   1  
Geelzwartwit

Ik moet opeens aan die grap van die 2 braziliaanse talenten bij NAC denken. Die 2 die voor 6-8 miljoen transferwaarde meebegroot waren en NAC zo rond de kerst maar eens met ze om tafel ging om het contract te verlengen.. Nou die 8 miljoen grap was dat ze al bij Roda getekend hadden en NAC niet veel later een behrotingstekort had van 6 miljoen... En we weten allemaal vast ook nog wel wat het bedrag was waardoor schulden naar aandelen omgezet moesten worden om de club te redden... Ach en de rest is hoe het nu is.

Echter schijnt het niet tijdig verlengen, openbreken, aanbieden, herkennen, verkopen, afscheid van nemen, of te vroeg afscheid van nemen, vreemde constructies niet iets van alleen vandaag te zijn..

Loop de historie maar na. De ordner met vreemde praktijken lijkt me aardig vol te zitten..

3   0  
JeePee

@geelzwart...precies dat. Van van der Maaten tot Vanacker en van Sidney (VH) tot Bart Meijers, er zijn zoveel jonkies langsgekomen die 2 a 3 jaar onder contract stonden, maar waar geen bestendig plan vanuit de club mee leek te zijn. En ja Sidney weet iedereen nog wel en doet iedereen ook pijn, maar de rest, allemaal vervlogen, terwijl je meer en meer op eigen aanwas teruggeworpen wordt.

Ik zeg niet dat je niets met jeugd moet doen, absoluut wel, maar 7 van die gasten onder contract hebben zegt zo helemaal niets. En die twee jaar die Mekkaoui is voorgelegd zou ook goed begrensd kunnen zijn vanuit de regels om te voorkomen dat je elk mogelijk beetje talent tot zijn 25e kunt gijzelen. Maar je moet dus echt zo'n jongen en zijn entourage als het echt top is dan een heel concrete visie bieden. Anders is het gewoon in 2023 afscheid a la Banzuzi of Sergio en Cristiano (opa spreekt..) en hooguit een opledingsvergoeding.

Laad alle berichten na dit bericht in