Wij gaan niet opzij

'Heerenveen wil Haye naar Friesland halen'

Das Phantom

SC Heerenveen wil Thom Haye naar Friesland halen om het middenveld te versterken. Dat meldt Voetbal International zondagochtend. De club ziet de middenvelder als een oplossing voor de korte en de lange termijn.

Middenvelder Joey Veerman vertrok namelijk naar PSV. Eerder deze week haalde technisch manager Ferry de Haan Anas Tahiri al terug naar Nederland, maar dat betekent volgens VI niet dat Haye niet meer in beeld is. 

Omdat de contracten van Heerenveenspelers Siem de Jong, Rodney Kongolo en Nicolas Madsen (wordt gehuurd) aflopen na dit seizoen is Haye niet alleen een directe kwaliteitsimpuls, maar ook voor de langere termijn een goede oplossing voor de club. 

Bron:
B-Side Rats, VI
Terug naar overzicht
110 Reacties
240   12  
Sjef de gevulde koek

Seizoen is naar de klote dusja en ik gun het hem van harte. Mooie prijs lekker laten gaan. Al verdwijnt de transfersom toch hier bij iemand in z’n binnenzak dus wat ze geven maakt ook niet uit. De club is dood klaar

21   4  
samson

KUT

36   4  
maarten

Die is weg. Zeer benieuwd wat de transfersom gaat worden. Een pilsje en een worstenbroodje?!

45   2  
Ed

Spel is begonnen. Haye weg en er komt niets voor terug. Op deze manier zakken we nog verder af. Wat eigenlijk niet kan.

240   12  
Sjef de gevulde koek

Seizoen is naar de klote dusja en ik gun het hem van harte. Mooie prijs lekker laten gaan. Al verdwijnt de transfersom toch hier bij iemand in z’n binnenzak dus wat ze geven maakt ook niet uit. De club is dood klaar

34   8  
Theoden King

Heel jammer dit, maar je kan van Haye niet verwachten dat hij deze kans laat lopen. Misschien is er een goede spits van heerenveen in de deal te betrekken?

35   12  
Geelzwartwit

Het zal allemaal wel. In deze selectie bij NAC zal hij het sportief gezien ook niet naar zijn zin hebben. En met hem staan we ook gewoon 17 punten achter op Volendam..

Dan maar volledig schoon schip en wat centen vangen. Wachten op de overname en een TD. Hopelijk proberen ze de rest van het seizoen nog met Hyballa en De Graaf als asisstent te redden. Verder alle focus op overname en het nieuwe beleid/bestuur.

34   32  
Ed

Na Fc Wageningen, Veendam, RBC zijn wij nu aan de beurt. Klote 3. Neem eens afstand van alles en haal ons als supporters uit de houdgreep.

56   2  
Dun Diëe

Voor ons mooi klote maar moet zeggen dat ik denk dat Heerenveen een prima club voor hem is.
Mocht het rondkomen dan gun ik het hem van harte.

33   3  
RV

In principe goed gedaan van NAC, ieder jaar zou je zo'n transfer moeten maken. Trieste is dat het geld gebruikt wordt om de gaten op te vullen. Vorige window geen transfersommen en vorig jaar geen beker succes. De jaarcijfers gaan diep rood uitpakken.

25   32  
The Don

En Haye wilde zo graag zijn contract verlengen?

11   6  
Devis

Het enige wat je kunt hopen is dat er spelers geruild worden. Bij Heerenveen(of een andere club) zal toch wel iets rond lopen die ons (tijdelijk) kan of kunnen versterken.

18   1  
Patrick

Ik snap dat Heerenveen hem wil inlijven. Ervaring op het hoogste niveau en te goed voor de KKD. NAC probeer hier het maximale uit te halen en dan de blik weer naar de toekomst. We moeten weer een club worden waar teambelang voorop staat en waar passie/strijd de boventoon voert. Het doet me pijn om te zien dat we zover zijn afgegleden omdat er verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen zitten. Nu is de tijd om de bezem er doorheen te halen. Het is AANHAKEN OF AFHAKEN.

19   0  
Van "taajlaand

Jammer maar logische stap.
Heeft helaas momenteel te veel kwaliteit voor de rest om hem heen hier bij NAC.
Zie hem ook te vaak gefrustreerd een niet begrepen dieptepass geven, of kompleet naar de klote gaan bij een stom tegendoelpunt.
Had wel het gevoel dat hij graag voor ons publiek wilde spelen en kreeg gelukkig ook de absolute waardering van ons.

31   13  
Chris W.M.

Zal denk ik maximaal 5 of 6 ton worden. Wat dan gebruikt gaat worden om de financiële gaten nog enigszins te dichten. In de huidige selectie dan Agougil als natuurlijke opvolger?

25   3  
Fred1

Er zijn ( zeker bij Heerenveen ) geen spelers die in een ruil betrokken willen worden.
En ik betwijfel écht of Haye slaagt bij Heerenveen, zeker met die akelige trainer en met zijn zwaarmoedigheid , zal een kwestie zijn welke kant het kwartje op valt.
En de opbrengst van Haye ?
Zal wel in de zakken van de aandeelhouders verdwijnen, bovendien heeft ADO destijds een doorverkooppercentage bedongen dacht ik.
Dus maak je daar geen illusies over dat geld zal als sneeuw voor de zon verdampen.
Ik sprak John de Bever en die vertelde me dat zelfs Jizz Hornkamp van Den Bosch NAC de deur heeft gewezen , als dergelijke spelers van clubs in de marge je al niet meer zien zitten dan weten we het wel.
En eerlijk is eerlijk ik zou als speler ook niet in dit NAC trappen dat kan je hele verdere carrière ruïneren want alleen kan je het ook niet.

27   3  
Henktietenkie076

Dit zag je natuurlijk al aankomen en ik verwacht ook dat Haye aankomende week vertrekt. Ik wil Tom bedanken voor zijn uitstekende inzet en spel en wens hem veel succes bij Hveen.

10   4  
DunErwt

En dan heb je mensen die gisteren zeiden: "ik snap niet waarom mensen succes wensen met zn nieuwe club"😆
Joe🙋‍♂️

23   4  
Marti

@ SJEF DE GEVULDE KOEK : dit seizoen is niet naar de klote , maar heel het mooie bestaan van ONS NAC is naar de klote geholpen !!

19   2  
JN

Zou een hele mooie stap zijn voor Haye. Denk dat ie het aan moet kunnen. Daar hoeft ie ook niet als rechtsback de bal op te halen of als linksbuiten een individuele actie te proberen. Hier doet ie dat wel.

Maar… Heerenveen moet natuurlijk nog wel over de brug komen. Geen enkele reden om hem voor een appel en een ei te laten gaan met nog 1,5 jaar contract.

17   22  
fvf6

Als ze hem zo graag willen dan tussen de 2 en 2,5 miljoen en een doorverkoop percentage van 20% . Betalen ze dat niet dan lekker bij NAC blijven en in de zomer voor zeker een zelfde bedrag verkopen .Want als hij zelf eenmaal weg wil heb je er niets aan om een niet gemotiveerde speler te houden . Ik vond dat hij zich gisteren al flink irritant opstelde naar zijn mede spelers .

16   1  
Lamstraal

Op dit moment zijn wij nog verder gezonken dan Roda. Ik heb ook het gevoel dat iedereen zich hier bij neerlegd. Op dit moment helemaal geen toekomst persentief bij NAC. Niemand voetbalt met trots voor de club NAC.

Dit gaat helaas nog jaren duren. Wanneer kunnen wij weer met trots vertellen dat wij voor NAC zijn.

15   4  
Henri

Dit was te verwachten. Jammer, omdat ik Haye wel als peiler zag om een nieuw team om heen te bouwen. Een kwalitatief gelijkwaardige speler halen is voorlopig onhaalbaar voor NAC. Overigens heeft Haye veel van zijn succes aan Hybala te danken, want deze zette hem voor het eerst in een Pirlo rol op het middenveld. Dat heeft een wending in zijn carrière gegeven. Want laten we eerlijk zijn daarvoor was het bij alle clubs niet bepaald een succes. Volgend jaar krijgt hij bij Heerenveen waarschijnlijk met kees van Wonderen als trainer te maken. Deze ex middenvelder, die destijds als talentvolle speler NEC voor NAC inruilde (dat kunnen we ons nu en de komende jaren niet meer indenken) en daar ook succesvol was, lijkt mij geen verkeerde voor Haye.

26   10  
Nac

Het is hem gegund
Als je zie hoe hij er gisteren erbij liep zegt het boekdelen
Er zit niets in dit elftal op Seuntjes Ollij en Haye na
Voor de rest spelers voor amateur elftallen
Zal mij niets verbazen dat de andere twee ook vertrekken in de winterstop en geef ze is geen ongelijk
NAC is naar de klote gebracht door Manders en de 3
Die moeten heel snel de laan uit
En wat de Graaff betreft weer assistent atrainer naar Vreven
En dan Lokhoff terug en snel want die weet wel welke spelers er echt nodig zijn
En van overname dat word tegen gehouden door de drie heren en Manders zelf want die moeten het veld ruimen voor echte NAC mensen die een hart voor de club hebben

8   3  
Ernie

Mooie club voor Haye en ik denk ook zijn maximale nivo. Bovendien ook een club die een transfersom kan betalen. Ben wel benieuwd wie er op zijn plek gaat spelen. Want hij zal moeilijk te vervangen zijn.

58   3  
Ouwe Spionkop

Hoofdscout Peter Maes weggestuurd, terwijl hij het prima deed. Ging vervolgens naar Heerenveen.
Dan is het lijntje snel gelegd.
Opnieuw sterk staatje van wanbeleid.
Manders sloopt rustig verder.

14   1  
Heksenketel

Kwakman zie dit gisteren bij ESPN ook al. Goede stap voor Haye en eigenlijk zou het ook een goede zet voor NAC moeten zijn. Namelijk een speler met een mooie winst verkopen. Maar omdat we (o.a. vanwege onvoldoende beleid) niets achter de hand hebben, pakt het voor NAC slecht uit.

36   14  
Heino

En maar lachen om van As zijn voorkomen….. zat hij er nog maar. Structureel middenmoot ere teken in nu voor.

Alles na van As was en is een drama. Weet iemand waar hij zijn klapper heeft verstopt?

6   3  
Heino

Je moet je afvragen wanneer de club wordt overgenomen door een samenwerking van MKB directeuren uit de regio het een vooruitgang is. Ik ben bang dat je het dan termijn financieel moet afleggen tegen de clubs die worden overwogen door de echte rijke of investeringsmaatschappijen. Die hebben simpelweg meer te besteden en uiteindelijk kiest een voetballer altijd voor geld uiteindelijk zelfs boven sportive mogelijkheden ….

9   31  
Scheppioni

2,5 miljoen en niet minder plus percentage doorverkoop manders !!

12   1  
SjorsNac

Sjef verwoord het goed. Ik vrees dat zelfs de playoffs niet meer haalbaar gaan zijn als haye vertrekt. Als je de eerste helft zag weer gisteren nul schoten op doel. Dit is het meer zit er niet in.

Ik ben benieuwd hoe de grote 3 voor de tv zaten gister…

10   21  
Tip

Een mooie club voor Thom. Hij zal daar normaal gesproken beter en efficiënter gaan ballen. Voor ons heel jammer. NAC beurt denk ik wel een leuke som maar in de huidige situatie verdampt dat geld inderdaad. Wij staan met lege handen, het is niet anders.

Voor degene die om Hyballa roepen. Hyballa komt never nooit in de huidige situatie. Hyballa kiest clubs waar op de korte termijn iets valt te winnen en is dan na hooguit 1,5 seizoen weer met de noorderzon vertrokken met een goeie afkoopsom. Als je nu vraagt aan Hyballa of hij naar NAC zou willen komen dan zegt hij met een stalen gezicht "... natuurlijk zou ik NAC willen helpen, NAC heb ik in mijn hart opgesloten....." En dan met dat Duits dialect.
Daarnaast heeft Hyballa als trainer enkele sterke punten maar hij heeft teveel min punten en is daarom ook altijd weer snel ergens weg. Hyballa is zondermeer een gewiekste en kleurijke beetje dwaze persoonlijkheid. Maar binding heeft hij met geen enkele club. Zoals hij werkt is zijn goed recht.

0   12  
Tip

...kleurrijke..

18   3  
Tonn

Waar is de tijd gebleven dat we minimaal op gelijke hoogte stonden als Heereveen. Heereveeen waar heb je t over, daar wil je niet dood gevonden worden. NAC spelers veegden hun kont af met een aanbieding van Heereveen. Amai wat zijn we diep gezonken. De hele organisatie moet op de schop, niet de geijkte mikpunten.

6   1  
Tonn

Niet alleen de geijkte mikpunten

4   6  
MickJ

Vind het jammer als speler en mens.
Gun het hem van harte .
De wereld vergaat niet , het zal zich
best oplossen zi is het altijd al gegaan
dieper onder nul kan het nu niet
dat wel maar een verstandig bedrag
dwz ontvangen en niet weggeven
twee stek houders erbij op de
zwakke posities en verder op weg
naar de eerste 8
Meer zit er niet meer in.
Hopen op verkoop , en betere tijden.

13   8  
Tonn

Je kunt het ook zo bekijken als ze Haye laten gaan voor een klein bedrag onder 1 miljoen en we geven de nacompetitie dus nu al op, kost NAC dat zeker 4000 seizoenkaarten volgend jaar. Dit is een verlies van ruim 1 miljoen. Aan zijn contract houden en salaris opwaarderen lijkt mij de enige professionele keuze.

18   1  
Ivo

@Tonn

En Corona kost nog eens 4000 seizoenkaarten. Want wie koopt er nog een kaart terwijl je de helft van de wedstrijden mist. Het ziet er heel slecht uit voor NAC, maar ook voor alle andere BVO's.

Dit houden ze zo niet vol.

12   3  
Hedde'um

Als ik het een iemand gun is het Tom wel. Heeft gewoon de juiste instelling, is met kop en schouders de beste man van NAC. Hopen dat Olij wel blijft anders denk ik dat we volgend jaar steady rechterrijtje spelen.

Ik ben er onderhand een beetje klaar mee. En het kan me echt allemaal gestolen worden. Niet alleen vraag ik me af wie er in godsnaam nog geïnteresseerd is in ons NAC. Afgezien van het publiek, de kleuren en het logo is het helemaal niets meer.

Hopelijk wordt de lockdown nog verlengd. Hoeven we dit zooitje in ieder geval niet in het stadion te aanschouwen.

6   0  
Martinus

Mij bekruipt het gevoel met iets van een servet en een tafellaken. Heerenveen? Ik moet dat echt nog zien.

Hier is Haye de dragende kracht, de ster van het elftal. Daar gaat hij niet onderscheidend zijn. Dat baseer ik ook op eerdere clubs waar hij zat. Ik hoop dat hij mijn ongelijk bewijst en gun hem 100 procent deze stap, maar ik weet niet of hij van meerwaarde is bij Heerenveen.

13   8  
Castle

Raakt daar geen bal naar 4 wedstrijden bank zitter

14   5  
Geelzwartwit

@tip

Hyballa tm de playoffs dat is voor hem toch wel vol te houden? Kan daarna de nieuwe eigenaar zijn beleid en nieuwe mensen erin schuiven.

6   13  
Martinus

Hyballa moet je vooral er in brengen als je wilt dat het laatste kleine beetje organisatie dat er nog staat, wordt afgebroken. Dan begin je wel echt helemaal op nul als hij na een paar maanden weer vertrekt, dat wel.

5   8  
NAC4Ever

Blijf alsjeblieft nog een halfjaar!
Wie weet wat er via de play-offs mogelijk is (mits we ons plaatsen).

12   2  
Freek

Thank u K3!

4   3  
Mmm

Halen naar Heerenveen. Is helemaal niks voor hem zeker niet als je eerst bij Nac hebt gespeeld. Niet doen en gewoon blijven tot wij de playoffs hebben gehaald.......

41   6  
Fred1

Beste mensen als het blijft zoals het nu is dan vieren we alleen maar achteruit.
Dat is de enige zekerheid die we hebben.
Ik vind de Graaf echt een goede kerel maar als je gisteren de opstelling zag dan kan je op voorhand al invullen “ kansloos”.
Van Schuppen is totaal niet aan bod gekomen, is ook zijn plek niet, maar echte klasbakken herstellen het zelf in het veld.
Je ziet dat Agougil, Van Schuppen, De Rooij , Welat om uiteenlopende redenen gewoon niet thuis geven.
Dat is echt schrikbarend tel daar het gemis van opkomende backs bij op en het verlies van elke tweede bal dan hoef je er geen tekening bij te maken.
Kansloze missie.
En dan praten we alleen over voetbaltechnisch.
Organisatorisch is het nog erger, je zou denken erger dan wat er op het veld te zien is kan niet, maar wat je op het veld ziet is de afspiegeling van de zwakke ongestructureerde organisatie.
Dat juist NU de mensen die de “macht” hebben onderduiken en zich niet laten horen is gewoon een wandaad van de eerste orde.
De supporters blijven van alle informatie verstoken, geen enkel hart onder de riem van NAC , de achterban is niet meer dan oud vuil in hun ogen , ik als een van de sponsoren van het midden level hoor helemaal niets.
Het niet communiceren heeft er toe geleid dat er nu weer een groep sponsoren mee wil kappen en zelfs hun geld terug willen eisen van dit seizoen als er niet snel duidelijkheid komt.
Wat de grote 3 nu doen is hautain en respectloos gedrag om maar niet te zeggen ronduit onbeschoft.
We hebben nog nooit zo ver van de club gestaan als nu, mede veroorzaakt door Covid, maar juist nu had men eenheid en duidelijkheid moeten creëren en dat is nagelaten.
En inderdaad, wordt er niet snel iets ondernomen dan schieten we onder het level tachtiger jaren door met dien verschil dat we er dan nooit meer uit komen.
De redders van de club blijken uiteindelijk de doodsteek te zijn.
Ze hebben een RVC aangesteld die volledig ongeschikt is, een stel Farizeeërs , een AD die incompetent is , een NAC icoon laten gaan die een volledig technisch reddingsplan had, een speler met veel potentie en goals gratis laten vertrekken, hun oren laten hangen naar een schurk en passant als Steijn, trainers met potentie ( Hyballa en Vreven ) de laan uit gestuurd en verder alleen maar emmertjes onder het lekkende dak gezet en nooit de intentie gehad om het dak te repareren.
Alleen maar net de gaatjes gedicht om voort te bestaan.
Hierdoor konden we nooit groeien en met veel geluk ons handhaven waar we nu staan.
NAC onwaardig, voetbal onwaardig en een vette middelvinger naar de achterban het personeel en andere geldschieters.
Ik snap ook niet waar de rancune van v Aalst vandaan komt nu hij toch duidelijk in beeld heeft gekregen dat alle schuld wel degelijk is terug te voeren naar Manders en Steijn ?
Ik blijf met jullie allen hopen maar begin aardig de moed te verliezen.
Wat moeten we?
We worden buitenspel gezet, moeten sponsoren dan toch geld blijven pompen in een zinkend schip?
Moeten supporters seizoenkaarten kopen voor een club waar ze A niet heen kunnen en B weigeren om te presteren?

14   2  
Nachoreca1

Ach ja....laat gaan. Seizoen is toch al naar de klote. Sterker de club ook. We zijn aan de goden overgeleverd. Doet me ook niet zoveel meer eerlijk gezegd. Zal altijd geel zwart bloed blijven houden maar de lol os6er helemaal van af. Wordt echt voor gek verklaard dat ik nog sponsor. Vroeger werd ik dan link, ga ze nu gelijk geven...pfff grote kutzooi is het.

12   9  
Scheppioni

Het zijn rake woorden Fredje die helaas niets doen !!! Geen overname voorlopig, k3 zal het echt een worst wezen, een narcist ad die die uit allen dank namens vriendjes trainer onze club helemaal kapot laten gaan !!! Niemand kan iets ..... tis zwaar klote !
Nu zouden zelfs de woorden van Flieger in de roos zijn !!! Helaas ....NAC op de afgrond namens mede haagse zooi en k3 !

14   2  
D'n Klaagmuur

@Sjef: Haha was echt exact mijn gedachte. Wat maakt het allemaal uit, één Haye maakt geen zomer en zonder beleid of overname spelen we sowieso de komende 10 jaar Eerste Divisie, als we dan al niet lang en breed failliet zijn.

25 Jaar seizoenkaart, vele seizoenen fanatiek uitwedstrijden bezocht en gisteren wist ik niet eens dat ze überhaupt moesten spelen, zo erg is de interesse al gezonken. De fase van moedeloosheid en gelatenheid ben ik inmiddels al zo goed als voorbij. Kan de fase waarin ik nu zit qua NAC gevoel niet eens meer omschrijven. Diep triest, laten we het daar maar bij houden.

10   3  
Moppernac

Als NAC geen spelers kan behouden zoals Thom Haye , dan zal het ook nooit promoveren.
Thom blinkt bij NAC uit omdat de rest bagger is en dan kom je al snel in beeld bij ere divisie clubs maar daar gaat Thom geen 90minuten per wedstrijd spelen hoor, hoog uit 60 en mss later als invaller.
Dat dachten we ook over van Hecke, die belanden ook op de bank en had het geluk dat de rechtbank later geblesseerd raakte om daar te kunnen spelen.
Maar ik gun hem wel de transfer.

Nee als NAC naar de ere divisie zal het een bijna compleet elftal moeten vervangen voor lijfsbehoud.
Want eigen jeugd spelers als Agougil, Kerstens , Van Schuppen, Agazzi, Kotzubue en Mashart daar red je het niet mee in de eredivisie, dat is van het niveau middenmoot KKD.
En dan heb je ook nog de grootste miskoop Kay de Rooij die na seizoen 2022/23 gratis de deur uit loopt waarschijnlijk naar Fc Eindhoven of Helmond of MVV want hoger komt hij niet.
En dan heb je nog de afdankertjes Bakker, Rutten Maria, cargo, Antonia en Ligeon waar je geen ene moer aan hebt.
De enige die mee kunnen in de eredivisie is Nick Olij en als bankzitters Malone Seuntjens en Kortsmit, dus zal er nog heel wat moeten gebeuren wil NAC een blijvende stabiele eredivisie worden.

Tijd voor snelle overnamen met iemand die veel geld in de club wilt stoppen

7   0  
Willem 4,5

Hij is gaat weg natuurlijk, weer voorbeeld van dat we op dit moment geen ene reet meer voorstellen in het betaalde voetbal. Gisteravond vroeg ik me ook weer af waar zit in Godsnaam naar te kijken. Zoveel mogelijk centjes vangen en als blijkt dat 'mijnheer' Manders er weer iets mee heeft gedaan wat niet mag deze 'mijnheer' aanklagen en opsluiten.

7   2  
Nonkel Frans

De lijn van @ Tonn lijkt mij ook. Thom heeft NAC BV uitgenodigd om op te waarderen.
Dat kon hem helpen in zijn twijfel. Hij voelt zich op zijn gemak bij NAC en kan hier schitteren. Tot einde seizoen of einde contract. Eerdat hij zijn draai vindt bij een andere club duurt voor hem even.

Enfin, het wordt dus baar alle waarschijnlijkheid wederom een " too little and too late" paragraaf in de drakenroman die manders heet. Kan er nog wel bij.

Thom zal het in Friesland best naar zijn zin krijgen. (Wie weet voegt zijn maat Sydney zich bij hem in H'veen op huurbasis?) Niks mis mee, met die friezen.
Maar - for the record - Thom hoort of hoorde bij NAC te blijven. En we schrijven tHom met de H van Haye 😀 dat u het weet.

Ik neem nog even geen afscheid.............

22   1  
Bertus

Uiteraard komt Haye boven drijven omdat de rest bagger is.
In het land der blinden.
In de genoemde jaren 80 hadden we meerdere spelers van dat niveau.
Ook in de eind jaren zeventig en loop jaren 80 hadden we nog spelers als Geert Meijer, Ruud Geels, Budisic, Mohorovic, van Burik, Dusbaba en nog velen die graag bij NAC kwamen voetballen.
Inmiddels is onze reputatie naar de gallemiezen en denkt Haye dat hij Frenken de Jong is en denkt een snotneus als Banzuzi te goed te zijn voor NAC.
Dat is waar we nu zijn.
Ben er best kapot van.

13   4  
Da Pope

Het is natuurlijk geen verrassing dat Haye openstaat voor een transfer. Heerenveen is voor hem ook een prima club: stabiel Eredivisie en een mooi salaris. Het is doodzonde dat hij vertrekt, maar in de huidige situatie logisch.

Ben vooral benieuwd of we een deel van de transfersom en/of het vrijgekomen salaris in de selectie kunnen steken. Er zullen na nóg een coronaseizoen weer flinke gaten zijn en de overname is nog niet rond, maar het zou desondanks vreemd zijn als er helemaal niets mogelijk is. Je hebt het salaris van Haye begroot, dus je moet op zijn minst dat bedrag kunnen gebruiken.

Laat me in dat geval graag verrassen door de scouting. Het technisch hart blinkt niet uit in verrassende keuzes en je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat gebrekkig scoutingwerk daar mede de oorzaak van is. Het mag voor de technische mannen bij NAC geen verrassing zijn dat Haye vertrekt, dus ik mag aannemen dat de lijstjes klaarliggen. Hoop alleen wel dat de vervanging van Haye niet net zolang duurt als de zoektocht naar een nieuwe spits.

26   1  
Ric

Ik hoop dat ‘ons’ scoutingsapparaat helemaal geen nieuwe speler(s) haalt.
Gedoemd te mislukken en alleen maar weggegooid geld. Ben tot op heden nou niet echt onder de indruk van hetgeen er wordt gehaald of van plan is te halen.

13   9  
Spionkop

Niet doen NAC!

3 miljoen vragen, 2 krijgen anders nooit doen! We moeten omhoog!

23   5  
Spionkop

Wij hebben ook 500k betaald voor een speler uit de keukendivisie. Dan betaald een ereclub toch meer, zeker voor iemand die al eredivisie ervaring heeft en al tijden het beste van het veld is.

Hebben we godverdomme eindelijk een fatsoenlijke speler zonder clausule en nog een doorlopend contract. Oh wee als die weer voor een appel en een ei weg gaat.

Ik word laaiend als hij weg is voor minder dan een miljoen. Dan breekt er iets bij mij.

7   1  
Karbonkel

Natuurlijk wordt hij verkocht. Geen partij wilt voldoen aan de vraagprijs voor NAC dus proberen ze de club via het spelersmateriaal droog te melken voordat ze het laten klappen.

10   1  
den hulk

alles te koop zetten en opnieuw beginnen het is niet om aaN TE ZIEN

20   6  
Geelzwartwit

@dapope

Waarom een vervanger voor Haye halen? We hebben spelers genoeg en met Haye staan we ook maar 9e. Een vervanger zal het niet beter doen.
Beter wat meer geld bij een betere spits. En wat mij betreft half jaar Hyballa met De Graaf weer assistent.

12   4  
Ed

@da pope
Haye weg. Dan komt er echt geen vervanger. De grote 3 halen hun geld op door de selectie af te romen. Haye en Olij hebben marktwaarde. Zodra Olij weg is begint het spel met overname weer. Laten we hopen voor kerst 2022. Stelletje achterbakse gasten. De grote 3 proberen er nog wat uit te slepen en communiceren niet. Dat noemt zich ook nog supporter.
Hoe kan het zo zijn dat Jan Smit (zanger) mede Volendam bestuurt. Ongelooflijk wat er in Breda gebeurd!

12   7  
NAC Voor Altijd

De Yanks zijn denk ik keihard weggerend toen ze zagen , wat voor een puinhoop NAC is...

Dit jaar rond plek 9,10 eindigen .
Volgend jaar rond plek 14,17
en het jaar daarop is de gemeente Breda het zat , en trekt net zoals toen in Roosendaal de stekker eruit....

4   6  
Scheppioni

Zo is't Spionkop !!!!!

19   6  
Chris W.M.

@Spionkop

Dan zou ik alvast maar boos worden.

9   6  
M.H. te R.

Heerenveen, het halfje gesneden wit van het Nederlands betaald voetbal.....

13   2  
Evi

Als Haye vertrekt is de ellende al helemaal niet meer te overzien!

12   6  
Scheppioni

@ Chris wm
Waarom zou ons NAC dit moeten toegeven ? Jou info is altijd prima, je kan zeggen marktwaarde ..... marktwaarde kan in een paar maanden veel schelen, het is toch niet meer dan normaal dat je zo'n speler als Haye niet voor een appel en een ei mag laten gaan ......daarbij Kaj 500.000, je zou Haye dan voor 700.000 moeten laten gaan ??? Kom op zeg ....

16   1  
Dutchbird

Zal wel ruim 5 ton opleveren die vervolgens in zijn geheel gebruikt wordt om een deel van het door Manders (met toestemming van van Aalst c.s.) gegraven financiële gat te vullen. Misschien dat een klein beetje van het vrijgevallen salaris mag worden gebruikt voor het salaris van een transfervrije spits op krukken.

Als je de supporters steeds minder wilt bieden krijg je het deksel op de neus heren van Aalst, van Weelde en Burema. Dan komt er een moment waarop de meerderheid zegt: "Ik ga echt niet meer ieder jaar een paar honderd euro stukslaan om tweewekelijks met een kutgevoel naar amateurvoetbal te kijken dat pijn doet aan je ogen."

We zitten dicht bij dat kantelpunt en dan gaat de club naar de kloten want zo'n club bezwijkt aan de financiële chaos die Manders heeft mogen creëren. Als je het al vertikt om aan de supporters te denken, denk dan aan je erfgenamen heren aandeelhouders. Als NAC failliet gaat hebben die ook niets.

21   1  
Geelzwartwit

NAC tol 3 spelersbegroting en binnen 2 jaar promoveren waarbij dit jaar het 2e jaar is.

Deze spelersgroep en technische staf krijgen het voor elkaar om 9e te staan met 20 punten achterstand op de koploper Volendam 28 om 48pt.

Overname of niet. Top 3 spelersbegroting. Ruime selectie met oa ook wat positieve talenten. En een behoorlijk brede technische staf.

Met alle respect maar overnamekandidaten en aandeelhouders trappen niet tegen een bal.

20 punten achter... Om je kapot te schamen

14   5  
Chris W.M.

@ SCHEPPIONI

Maar je vergelijkt nu appels met peren. De Rooij was een 19-jarig talent, net als Van Hecke een 19 of 20-jarig talent was. Van die spelers mag je verwachten dat ze beter worden, dus meer waard, en dat je er in de toekomst dus meer aan gaat verdienen.

Haye is een speler die volgende maand 27 word, en pas de laatste 2 jaar in de KKD goed presteert. Zo’n speler heeft nu eenmaal minder ‘restwaarde’ en daarom is hij gewoon minder waard.

Voor ons als supporter is hij miljoenen waard, zeker, maar dat is niet zijn economische waarde.
Wanneer je nu als club een veel te hoge vraagprijs gaat rekenen, en dus de speler niet weg kan, dan zal elke speler die hierna bij NAC wil tekenen een clausule gaan eisen.

Ik zeg niet dat ik het ermee eens ben hem te verkopen, dan kunnen we de rest van het seizoen schriftelijk af doen. Maar als ze hem laten gaan dan zal dat voor een ton of 6, 7 zijn.

10   6  
Ben

Die KUT3 willen eerst de miljoenen van Haye en Olij vangen( om het verkoopgat op te vangen) voordat ze verkopen!

Mark my words!

Het belang van ons NAC geldt voor die K3 niet! Wel het EIGENBELANG!

23   8  
ome cor

Haye is dit seizoen heel belangrijk voor NAC, maar diezelfde Thom Haye was vorige jaar een speulerke die zich in de schaduw liet zetten door een grootheid als Mounir el Allouchi.

Dus iedereen kan wel roepen over Haye met allerlei superlatieven, maar vorig seizoen heeft hij volgens mij NUL doelpunten gescoord. Dus laten we nu niet doen alsof Heerenveen een wereldtopper in huis haalt.
Voor NAC zeer zeker een dikke ja, maar in de eredivisie zal het nog maar moeten blijken hoor.

Vanuit NAC gezien: Haye is op dit moment (naast Olij) het beste wat er rondloopt. Alleen dat is veel te weinig om te promoveren. Dus of we nu mét Thom Haye of zonder Thom Haye niet promoveren....what's the difference ?

De grootste schuld in deze ligt natuurlijk bij de grote drie.
Die domme klootzakken dachten dat ze er met een paar zakken geld waren. NAC redden en in leven houden is 1, maar NAC helpen opkrabbelen en weer gezond maken hebben die 3 nooit gekund.
Het is een schande dat die klojo's nog aan NAC verbonden zijn totdat ze een miljoen of 5-6 kunnen cashen. De schade die zij hebben laten ontstaan aan de club is vele malen groter dan dat.

2   6  
Fred0

Tsja, is Heerenveen zoals ik al dacht niet gek.

6   13  
Scheppioni

Ik snap dat gedeelte wel Chris wm, maar toch vind ik minder dan twee miljoen echt karig, geen clausule, voor zo'n speler !

15   2  
Dutchbird

@ome Cor
Die drie mafkezen gaan echt geen 5 a 6 miljoen cashen want elke potentiële overnamekandidaat zal na een due dilligence (boekenonderzoek + selectieonderzoek + loyaliteit supporters onderzoek) tot de conclusie komen dat NAC hooguit 2 tot 3 miljoen waard is; en dat wordt steeds minder als supporters gaan afhaken vanwege hopeloos veldspel door een te zwakke selectie.

18   6  
Ivo

@Scheppioni

Kaj de Rooij was max 1 ton waard. Er was verder totaal geen interesse voor hem. NAC had een hoop geld verdiend aan de transfer van van Hecke, maar dit is totaal verbrast, o.a. aan de Rooij. En aan dure jongens zoals Immers.

5 tot 7 ton voor Haye is een prima bedrag. (27 jaar, heeft buiten NAC nergens echt goed gepresteerd, vorig seizoen nog 0 goals).

11   6  
Scheppioni

@ Ivo
Kaj was meer van waarde 300.000/400.000 maar goed het gaat nu om Thom, iemand die zo presteert en laat zien belangrijk te zijn, daarbij leeftijd nog redelijk EN geen clausule dan ben je als club echt gek als je hier niet veel meer uithaalt, zo zie ik het !

15   10  
Scheppioni

De friezen hebben nog geen bod gedaan lees ik nu ...... hebben zich wel gemeld, er is een contract zonder clausule, laat je niet piepelen svp NAC en laat die narcist dit niet alleen afhandelen !!!

9   17  
Fan uit Zevenbergen

Woensdag overname nieuws van Nac

17   4  
Ed

@ fan Zevenbergen
Lul niet zo slap. Bron ?

6   6  
Ed

Graafschap vvv Venema maakt de winnende 😂😂. Bakte er bij ons niks van. Hoe us het mogelijk

37   2  
Chris W.M.

@Ed

Omdat ons tactische wonder Maurice Steijn hem als buitenspeler gebruikte terwijl hij bij VVV gewoon in de spits staat.

4   3  
Lamstraal

@M.H. TE R.


Helaas op dit moment wel 20 stappen beter dan ons NAC.

Hoe diep kunnen wij nog zinken

11   10  
Toontje

Seizoen is toch al kapot

Als Olij slim is gaat hij ook

Nu brnegen ze nog iets op.

Ik hoopp dat NAC nog de kans heeft om helemaal opnieuw te beginnen
voor hjet failissement eraan komt

Manders weg en TL terug...eventueel andere oude Bredanaar als AD en dan helemaal opnieuw starten

13   4  
Nacman

Kan aardig kloppen fan Zevenbergen welke maand en welk jaar gaat het gebeuren.

9   5  
Mika

@fan uit zevenbergen

Wat is je bron? Hoop dat we snel nieuws krijgen

8   4  
Supporter!

De laatste regel in BN de Stem door Blanko:

Middenmoter Heerenveen past perfect bij de ambities van Haye die volgende maand 27 jaar wordt.

Heerenveen past perfect??? Euh….???

7   16  
P

Danzell Gravenberch wil weg bij de graafschap, een optie als spits bij nac ??

11   0  
Toontje

Hoe langer het nog duurt eer de overname een feit is.......

Hoe verder de prijs zakt, die nu al ver benedebn de 6 miljoen zit

en

Hoe verder ...en dan heel drastisch het aantal seizoenkaarthouders zal afnemen in het komende seizoen

Net als met corona zijn de meesten klaar met NAC

4   1  
Nac

@P
Hij is niet het meest scorende spits, dat weet iedereen, maar nac heeft vooral het probleem dat ze nu die bal niet kunnen vasthouden voorin. Je kan met hem wel goed doorvoetballen. Bij alle invalbeurten bij de graafschap is hij belangrijk geweest.

Als hij die ballen vast kan houden kan Seuntjens ze normaal binnen schieten.
In voorbereiding liep dat ook goed met Bilate samen. Die verdedigers van sparta werden helemaal gek van dat duo.

2   2  
Ome cor

@ed
Volgens mij scoorde hij bij ons ook in z'n eerste competitiewedstrijd voor NAC.
En in de derde of vierde of zo.
Dus ondanks deze belangrijke goal voor VVV is hij nog niet meteen een topper.

9   3  
Jammer

@ Ome Cor
Ga jij nu de teksten van Harrie BD kopiëren. Dat kun je die man niet aandoen.

4   4  
Jammer

Excuses Harry. Het moet natuurlijk Harry b.d. zijn.

4   12  
Tosti

Gravenberch van de Graafschap oppikken

6   2  
P

Patrick Joosten staat voor verhuur naar cambuur, maakt dit de weg vrij voor Sam Hendriks naar NAC ??

4   3  
Gilze

Wat mij betreft verkoop je Haye mits het geld van NAC blijf en niet in de portefeuille van die 3. Dan vang je er tenminste wat voor daarnaast ook gewoon niemand meer halen, weggegooid geld in een weggegooid seizoen, alweer. Met dank aan die grote 3 clubliefhebbers, bah. Doe dan maar een huurspeler, normaal geen fan van maar kost je iig niets. Btw zijn die banden met city helemaal over of hebben die nog slechtere spelers dan dat wij hebben, kan me niet voorstellen.

7   1  
The Cosmic Gate

Daar hebben ze dus geld zat ! Schuiven meej o mars ! En ons technische hart heeft natuurlijk al lang een plan B klaar liggen. ...

Net als bij de overname...

Wat moeten we blij zijn met Manders als AD...🤮

5   4  
Leurenaar

Alleen tegen een heel mooi bedrag laten gaan en anders gewoon niet. Maar hij zal wel weer voor een grijpstuivers verhuizen naar Scandinavië

2   7  
Bredafun

Op papier zou kayke veel meer in petto hebben als deze haye, maar................ik zie deze kay alleen maar uit dijen, en prestaties moeten nog blijven tot nu toe verre van uit!
Waarom kan zon' spelertje wel de wereld spelen bij z'n vorige ploeg, en hier bij NAC tot nu toe nog niets heeft gepresteerd?
kijk z'n scoring, dat is echt triest voor iemand van n half miljoen. fout op fout zien we van deze uitdijende speler.
hij heeft t goed naar zijn zin hier, maar NAC krijgt er niets voor terug helaas, hij vindt t prima zo haha
NAC is ten ode opgeschreven jammer genoeg, toch blijf ik erin geloven dat we t gaan halen.
(zou niet weten hoe, maar hoop doet leven) :)
Dat de duurbetaalde spelers maar eens laten zien waarvoor ze zijn binnen gehaald.
soft gedoe dit allemaal!

11   4  
Bertus

@ Bredafun , de Rooij weet niet eens wat hij doet als hij de bal krijgt.
Het is dwars door de tegenstander lopen, vastlopen naar binnen trekken balverlies om er vervolgens niet achteraan te gaan om de boel te herstellen.
Kijk die Kestens verspeelde de bal ook rond de zestien door als een oud wijf het duel in te gaan maar ging er wel als een komeet achteraan om de boel te herstellen.
De Rooij heeft een verdomde slechte wedstrijdmentaliteit en een gemakzuchtige instelling.
Ik denk eerder dat zijn prestaties bij Eindhoven een incident waren daar gaat het aardig op lijken.
Maar geloof me met een houding als deze, bijna altijd onaanspeelbaar zijn en het totale gebrek aan inzicht kan je hem gewoon afschrijven.
En natuurlijk zal hij elders weer wel uit de verf komen want die pech hebben wij altijd, Muhren zit me nog té vers in het geheugen.
Maar die kan wel voetballen.

8   3  
Badeend

"NAC doet nooit uitspraken over transferbedragen."

Kom er maar in, Mattijs-zonder-H.

17   6  
Dabbert

Gewoon 3 miljoen vangen en 6 nieuwe spelers kopen van half miljoen per stuk. Aan jankers die zogenaamd ontroerd raken als hun naam wordt gezongen hebben we niks. En dan bij de eerste de beste middenmoter gaan tekenen. Slap allemaal. Zeker familie van Van Aalst?
En het grote talent van NAC die twittert dat dit zijn laatste wedstrijd is... Strik erom en mee naar Heerenveen. Wij willen alleen spelers die echt voor NAC willen gaan.

5   3  
Luisindepels

Al die theorieën. Al dat speculeren. Vroeger draaide alles om trots. Om eer. Om het logo. Samen overwinnen. Samen sterven. Het enge is dat diep van binnen al die jongens NAC zien als een krukje. Een krukje om hogerop te komen. Nee, niet als er een microfoon in de buurt is of een notitieboekje. Natuurlijk, die Holle bak en geen stuiver in kas, het zijn allemaal schuldigen. Bestaat NAC nog wel over een jaar? En in welke vorm? Wie gaan het doen? Zoveel vragen. Zoveel wensen. De klok tikt....

6   2  
10Diego

Zit best wel risico aan voor Heerenveen. 27 jaar, blinkt uit bij slechts een middenmoter kkd, heeft in eredivisie niks bewezen, heeft geen restwaarde en staat dit seizoen al op 4 gele kaarten waardoor hij dicht tegen schorsingen aan zit.

Als vervanger van Veerman, zou ik eerder voor Mats Seuntjens gaan.

1   0  
Geelzwartwit

FC Utrecht moet de nieuwe bestemming van Ezechiel Banzuzi worden. De zestienjarige middenvelder kondigde zaterdag via social media (Snapchat) aan dat hij voor de laatste keer het geel-zwarte shirt zou aantrekken. Tot verbazing en verwondering van heel NAC.

Yadran Blanco 10-01-22, 08:10

4   1  
10Diego

Zelfs het hoofd opleiding/ voorzitter technisch hart is verrast door zijn grootste talent. Dat moet een innige band zijn. Schijnen ook nog dezelfde zaakwaarnemer te hebben.

9   1  
Luisindepels

Dag Banzuzi
Dag Haye
Dag eigenaren

Dag aan diegene die niks te zoeken hebben bij een CLUB die groter is dan zij allemaal bij elkaar ooit zullen zijn. Die overal ter wereld bekend staat als het geel zwarte gevaar. Waar de 'grotere' clubs in het verleden al knikkende knieën kregen als ze de galmen hoorden op de A16, A27 en A58. De galmen uit bijna 20.000 kelen. Die tijd komt terug! Niet ooit maar héél snel..

4   0  
Raymond

Het failliet van de club , herken mn eigen club niet meer.

2   1  
Nonkel Frans

FC Utrecht belt ook al, meldt de Stem zo juist..... tja Thom het wordt nog lastig kiezen straks. NAC BV geeft je straks weg aan de hoogste bieder maar wat wil jij?
NAC supporters zien je graag blijven en verhogen je salaris wel met de opbrengst van hun seizoenskaarten. Beter dat dan dat we het salaris van manders spekken met onze eigen goude zuurverdiende centen.....

0   0  
Vergane Glorie

Zonder goede overname van de club zullen er nog wel meer vertrekken. Wij zitten immers al op het peil van Eindhoven, TOP Oss, Den Bosch e.d. En daar zullen we voorlopig dan wel blijven. Terugpakken op historie heeft geen zin. De komende jaren steeds een stapje terug. Vanuit de jeugd zakelijker omgaan met de zaken zodat we die jeugd kunnen behouden. Met die eendagsvliegen gaan we het ook niet redden.
NAC lijdt aan een variant van Corona. Deze situatie gaat nog jaren duren en in het hospitaal weet dokter Manders ook niet hoe hij het aan moet pakken.
Dit is de situatie en hier moeten we, gezien de situatie, mee dealen.

Laad alle berichten na dit bericht in