Wij gaan niet opzij

Banzuzi teruggezet naar O18, speler en club denken na over toekomst

Das Phantom

Ezechiel Banzuzi maakt voorlopig geen deel meer uit van de eerste selectie van NAC. Dat laat de club weten op haar site. Banzuzi traint voorlopig mee met O18. Dit om rust te creëren rondom het talent.

NAC en Banzuzi zijn in gesprek gegaan met elkaar na de rel van afgelopen weekend. De speler plaatste een foto op Snapchat waarin hij zei dat hij zijn laatste wedstrijd voor de club zou spelen. Na afloop reageerde trainer Edwin de Graaf fel. De middenvelder is geschrokken van de ophef die is ontstaan en erkent dat het geen handige actie was. 

"Ezechiel en NAC onderzoeken de komende dagen de mogelijkheid om alsnog verder te gaan bij NAC", aldus de club. "Hij krijgt nu de tijd en rust om na te denken over zijn toekomst en met name waar deze ligt. De club hoopt op korte termijn een update te kunnen geven over de ontwikkelingen rondom Ezechiel." 

Nadat de foto was uitgelekt kwamen er gelijk geruchten over de nieuwe bestemming van Bazuzi. FC Utrecht zou het talent graag naar de Domstad halen volgens BN DeStem. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Volgend bericht
Het Dinsdag Dilemma #14 10 reacties
34 Reacties
221   12  
NACPB

We vergeten allemaal dat het een kind van 16 is, die ook nog is bij zijn broer woont niet echt een thuis waar je pa op ma je even op het matje roept.
Ik maakte het toen ik 16 was ook keer uit met m'n eerste liefde via SMS nog steeds spijt van. ;)

221   12  
NACPB

We vergeten allemaal dat het een kind van 16 is, die ook nog is bij zijn broer woont niet echt een thuis waar je pa op ma je even op het matje roept.
Ik maakte het toen ik 16 was ook keer uit met m'n eerste liefde via SMS nog steeds spijt van. ;)

36   1  
Ome Cor

Hopelijk heeft ie ook verstandige mensen in zijn omgeving voor een goed gesprek.

Rijpen bij jong Utrecht of bij NAC ?
Als hij echt goed is komt zijn droom transfer echt nog wel.

Met een betere selectie bij NAC had hij zich helemaal niet in de kijker kunnen spelen en ook Oranje wellicht niet gehaald.

33   0  
Tonn

Verstandige afspraak van beide. Rust rond het veld. En tijd om na te denken

19   6  
NAC bredaa

Het was een domme actie maar hij is 16

31   9  
Da Pope

Denk nog steeds dat hij weggaat, maar het zou mooi zijn als dit met een sisser afloopt. Je investeert als club (terecht) veel in de jeugdopleiding en dan hoop je daar met dit soort spelers de vruchten van te plukken. Je voorkomt nooit helemaal dat talenten je club verlaten, maar als het even kan wil je ze in je eerste elftal hebben zien spelen of er toch op zijn minst een dikke transfersom voor pakken. In de ideale wereld tekent Banzuzi bij en maakt hij over één of twee jaar de stap.

De manier waarop dit allemaal gaat verdient niet de schoonheidsprijs, maar ik neem het Banzuzi niet echt kwalijk als hij toch vertrekt. Hij is een jonge jongen, die (niet geheel onlogisch) alleen aan zichzelf denkt. Als een andere club een beter verhaal en meer geld biedt, snapt iedereen dat hij daarvoor kiest. NAC heeft hem natuurlijk ook bij zijn amateurclub weggeplukt.

Ik hoop daarom vooral dat NAC hiervan leert. Het moet niet onmogelijk zijn om een herhaling te voorkomen, toch?

26   5  
Ouwe Spionkop

Wat hierboven ook al is gezegd die jongen is pas 16. hij had dit niet moeten doen, maar door schade en schande wordt men wijs.
Blijft ook een feit dat NAC nu al bijna een jaar de kans heeft gehad (dit mag vanaf zijn 16e verjaardag) hem een contract aan te bieden.
Ze laten hem 10 wedstrijden in het 1e spelen en bieden dan nog eens een contract aan. Dat is de goden verzoeken natuurlijk.
Ik hoop gewoon dat hij even rustig kan nadenken en blijft. Want het is echt een pareltje.

15   6  
GJ_NAC

Ben het met je verhaal eens Levien, alleen ben ik bang dat NAC er niets van leert. Dit is niet de eerste keer dat je goede jeugdspelers kwijt raakt waar je jaren in geïnvesteerd hebt.

Heb alle vertrouwen in Hellemons en de jeugdopleiding, Maar vind het erg opvallend dat je jeugdspelers steeds moeilijker aan je kan binden.

Vroeger was je grootste droom en eer om als jeugdspeler in het eerste uitkomen voor je club waar je groot gebracht bent. Nu gaan ze voor €5,- per maand meer naar een andere clubs toe? Typisch van die Falkenburg streken.

Clubliefde is helaas ver te zoeken bij de jongere generaties uitzonderingen daargelaten natuurlijk.


18   6  
Mo

Heeft mij tot nu toe niet kunnen overtuigen.

34   3  
Fred1

Als je de achtergronden hoort en weet waar de oorzaak waarschijnlijk ligt dan kijk je er lichtelijk anders tegenaan.
Ik nu ook.
Heb het in België een paar keer meegemaakt dat de familie wil bepalen waar zo’n jongen heen gaat.
Vreselijk en inhalig.
Oudere broer is namelijk de baas.
Ik heb er erg veel moeite mee dat uit eigenbelang een carrière wordt uitgestippeld waar de familie van beter denkt te worden.
Het is soms ongelooflijk hoeveel mensen er meeliften op zo’n knul.
Ik walg er van.
Ze leggen een enorme last op de schouders van een kind nog.
Steek de handen uit de mouwen of leer ook voetballen zou ik zeggen tegen broer(s) lief, naar buit niet zo’n jochie uit.

11   8  
Atleet

Dit is nu typisch een voorbeeld van geen NAC hart!!!! Of iig zijn familie

Stop met scouten boven de sloten want als die ergens een paar sokken meer krijgen gaan ze ook weg.

Was op z’n 11de wel goed genoeg voor NAC maar niet voor de Rotterdamse bvo’s.

Tot een jaar of 15 moeten die kinderen oa onder een NAC dekbed slapen maar denkt men echt dat die gasten dat wel doen.
Dit is maar een voorbeeldje hè….

11   3  
Da Pope

@GJ_NAC

Ik denk dat het een beetje per speler verschilt. Van Schuppen wilde graag verlengen en is duidelijk trots dat hij voor NAC speelt. En talentvolle jongens als Mekkaoui (hopelijk snel) en Marijnissen tekenen ook bij NAC.

Banzuzi lijkt wat minder binding met de club te hebben. Vind ik jammer, maar voor een jongen die uit de buurt van Rotterdam komt is dat niet heel gek. Ik weet natuurlijk niet precies hoe het zit, maar het lijkt erop dat NAC voor Banzuzi vooral een tussenstop op weg naar de top is. Ik snap best dat je dan geen diepe band met de club voelt.

17   5  
Ed

Koppel hem aan Mats Seuntjes of Malone, om hem te begeleiden. Dit zijn ervaren jongens. Lurling kan hier ook nog wel wat in betekenen.

9   1  
Ivo

Ik vrees dat @Fred1 gelijk heeft.

Een ontzettende drang van zijn omgeving om te cashen. Het snelle geld pakken ipv de lange termijn. En als je 16 bent, ben je nog erg beïnvloedbaar. Of word er voor je beslist.

Misschien gaat ie alsnog weg, maar in dit geval moeten we niet te hard oordelen. Het kan soms echt schrijnend zijn.

10   5  
Chris W.M.

“ Na de gebeurtenis van afgelopen zaterdag is in samenspraak met Ezechiel en zijn management besloten rust te creëren rondom Ezechiel en hem voorlopig mee te laten trainen bij de O18.”

Het lijkt erop dat hij inderdaad (verkeerd) geïnformeerd is door een familielid waarna de post volgde, maar dat zijn management niet van die ‘keuze’ op de hoogte was. In het persbericht wordt nu in mijn ogen nadrukkelijk naar het management gewezen, die ingegrepen hebben.

Laten we hopen dat Banzuzi en zijn management de keuzes naast elkaar leggen, de beste optie voor zijn carrière kiezen en de familie zich daarbij neerlegt. Dat is de juiste volgorde, en niet andersom.

12   6  
Tip

Kleine nuance. De drang van zijn omgeving om te cashen wordt mede geboren door de armoede waar de familie in Afrika in zit. Meeste van die gasten sturen maandelijks enorme bedragen naar de familie in Afrika. Overigens willen ze dat ook hoor. Andere cultuur. Vroeger namen wij de ouders in het gezin op, nu gaan ze naar het verzorgingshuis. In Afrika zorgt heel de familie (noodgedwongen) voor elkaar.

9   4  
Dutchbird

@Da Pope
Helemaal eens met dien verstande dat NAC onder leiding van van Aalst, van Weelde en Burema het lerend vermogen helemaal is kwijtgeraakt. En zo lang ze Manders laten zitten maken ze duidelijk dat ze van eerdere bestuurlijke blunders nog helemaal niets hebben geleerd.

Op de winkel laten passen in afwachting van de overname is echt het domste wat je kunt doen. Bovendien nergens voor nodig want een statutair directeur kun je per direct zonder ontslagvergoeding op straat zetten. Een AvA besluit, meer heb je niet nodig. Elke dag dat hij langer in functie is kan hij nieuwe schade aanrichten (zoals bij Sidney en het ontslag van Steijn en dat commerciële vriendje) en lijken dieper in de kast verstoppen.

14   1  
von F

Mooie onderhandeling wordt dat met een door dollartekens verblinde broer en een Mattijs die zo snel mogelijk weg wil en de lange termijn eveneens geen ene reet interesseert. Nee dat is allemaal echt in het belang van die jongen en van NAC.

10   2  
fvf6

Die jongen is een talent en zal heus wel een manager hebben die zijn hoofd heeft gek gemaakt , om zichzelf te verrijken, ten koste van die jongen . Ik hoop dat ze hem bij NAC duidelijk kunnen maken wat het beste voor hem is. Maar ja 16 jaar e als ze je dan zakken met geld beloven , ben daar dan maar eens tegen bestand als 16 jarige.

12   1  
DeNeel

Pfff, club denkt na over toekomst... dat zou tijd worden zeg, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen, hup NAC 💛🖤

8   20  
Ernie

Iedere speler van Nac die zich kan verbeteren moet dat ook doen. Bij Nac is het een grote puinhoop en voor zo'n speler is er helemaal geen perspectief. Niemand kan in de toekomst kijken en je weet niet welke kant het opgaat met Nac.

4   20  
Scheppioni

Ach wat zul jij nu genieten vriendje van die wanker !!! Kruip bert in zijn hol, triest figuur !

3   18  
Nac

Laat hem oprotten word echt geen veel belovende speler
Hij heeft geen respect voor deze club
Dus deur open doen en een harde schop onder zijn komt geven

6   3  
Allfornac

Carrière van deze jongen wordt kapot gemaakt door zaakwaarnemers en ouders. Deze jongen heeft een aanbieding gehad waarbij hij meer zou verdienen dan bv Boris. Zijn huidige zaakwaarnemer ( die al vrij dubieus is, maar zijn ene zoon speelt ook bij NAC, andere bij Feyenooit wordt gedoogd. Hij schermt met interesse van Utrecht. Niet veel later komt er een andere zaakwaarnemer deze vertelt hem dat ajax hem wil. Roept zijn omgeving dan Ajax. Uiteindelijk blijkt dat een niet echt betrouwbare jongen dus toch met Utrecht gesproken tot een akkoord is het echter nog gekomen. Wat niet handig is is dat Utrecht dit achter nac zijn rug om doet maar nu ook Haye wil

8   0  
NAC de Parel

@ED

Koppelen aan Mats Seuntjens? Wil je hem laten tekenen en dan verhuren aan Fortuna? ;)

12   0  
@ Dbare

Die gast is 16.. zestien jaar jong. Dan denk je het al helemaal goed weet hoe de wereld in elkaar zit en je vader en moeder zijn een stel ouwe zeikerds.

Mijn god, wat zat ik ernaast haha. Kom je wel achter als je 40 nadert.

Moraal van het verhaal? Het is een kind van 16. Keer een klap voor z'n bolus geven en door. Wat een gedoe zeg.

2   4  
Een ander geluid

@ dutchbird, op zich klopt je redenering dat ava, rvc kunnen besluiten tot ontslag bestuurder.
Echter vennootschapsrecht is iets anders dan arbeidsrecht dus er volgt normaal gesproken wel een ontslagvergoeding op basis van arbeidsrecht.
Daar komt nog eens bij dat in een managentovk. bijna altijd al een exitvergoeding is geregeld. Kortom, zo simpel ligt het niet.

10   2  
Bas

@Een ander geluid

Ergo het was niet duurder geweest om Manders in juli de deur te wijzen en een interim aan te stellen t.o.v. de huidige situatie. Die exit- of ontslagvergoeding gaat toch komen. Met als groot voordeel dat er dan een AD met het belang van NAC voorop had gezeten. Per saldo was die situatie voordeliger geweest voor NAC.

1   0  
Bredafun

N kereltje zonder enige ervaring, die om te halen is met n knip, voor t grotere werk (zonder ervaring) en waar je vervolgens niets meer van hoort.
Man. Blijf met beide benen op de grond, zie je eigen niet groter (ondanks die 1.90) dan de ervaren spelers.
Nu heb je spelminuten, bij de anderen ben je bankzitter.
Denk goed na voor je iets waardevols weg gooit!
Succes Kiddy.

4   0  
Kipiani

Hebben we nu een spits aanstaande vrijdagavond ?
Want met het aanvallend machteloze en kansloze gedoe zoals tegen Eindhoven win je nooit meer een wedstrijd.
Of doet het er allemaal niet meer toe ?
Daar begint het steeds meer op te lijken.
Excuus: we zitten in een overname proces, jajaja.
Manders, Schoen jr., de Graaf, RvC etc. met dat excuus komen ze nu en straks allemaal weg, met geld toe, ook dat.

0   0  
Badeend

@AllforNAC

Klopt het dat die zaakwaarnemer ook een van de kleinere aandeelhouders is bij NAC?

Wat een naar wereldje.

2   1  
Een ander geluid

@ Bas, we hadden dan weldubbele lasten gehad dus kosten zeg eens 150k...maar een goed functionerende algemeen directeur moet dit terug kunnen verdienen. Ik kan je stelling dus wel volgen.

1   0  
Sppngebob

@badeend,

Denk niet dat Slory (een zoon voetbalt bij Feijenoord en andere bij NAC) ook een kleine aandeelhouder is of wel ?

6   0  
Sir Smokalot

@NACPB ik neem het je dus ook nog steeds kwalijk dat je het via sms uit hebt gemaakt , ik hou nog steeds van jou.

Groetjes Stefan🤣

0   0  
NAC Beleidinho

Ik ken een jeugdspeler uit Breda die graag voor NAC uit wilt komen. Het is een eer om voor je eigen stad uit komen.
Goed stage afgelegd bij NAC maar voor een ander speler gekozen.
Nu speelt hij als echte Bredanaar voor een ander BVO. Jammer....
Clubliefde en opleiden is de beste concept

Laad alle berichten na dit bericht in