Wij gaan niet opzij

Banzuzi zet handtekening onder eerste profcontract bij NAC

Italo

Middenvelder Ezechiel Banzuzi heeft een contract getekend bij NAC. De vandaag zeventien jaar geworden speler verbindt zich met zijn contract voor de komende 2,5 jaar aan NAC.

Het vastleggen van Banzuzi was een van de belangrijkste speerpunten van NAC de afgelopen maanden. Aanvankelijk leek het er niet op dat NAC zou slagen in zijn missie. Banzuzi plaatste een bericht op Snapchat waarmee hij zijn vertrek bij de club aankondigde. Weken later ziet de wereld er heel anders uit en tekent Banzuzi alsnog zijn contract bij NAC.

Op de clubsite reageert Banzuzi op zijn verjaardagscadeau: “De afgelopen periode is er een en ander voorgevallen en dat was mijn kant niet handig. Daarna hebben mijn broer, zaakwaarnemer en ik veel contact en gesprekken gehad met NAC. Ik heb het erg goed naar mijn zin bij NAC en heb mij altijd welkom gevoeld. Daarnaast is er een goed plan om mij verder te ontwikkelen als speler en als mens. Dat is ook heel belangrijk.“

De slingers mogen ook opgehangen worden in huize Hellemons. De hoofd opleidingen ziet na Omar Mekkaoui dat ook ‘het andere grote talent’ uit de jeugdopleiding een profcontract tekent. Een goede ontwikkeling: “Ezechiel is een zeer talentvolle speler die snel stappen heeft gemaakt. Hij is diverse elftallen omhooggegaan en heeft ook snel de stap naar Zundert gemaakt. Er is afgelopen periode veel gebeurd, waarop wij Ezi even in de luwte hebben gehouden bij de jeugdopleiding. Hier hebben wij hem en zijn omgeving uiteraard met open armen ontvangen en alle liefde en begeleiding gegeven. Het was voor alle partijen een leerzame periode, die we nu met goed gevolg hebben kunnen afsluiten.”

Inmiddels is Banzuzi weer aangesloten bij het eerste elftal. Vanwege lichte klachten kwam hij na het veelbesproken bericht op social media niet in actie voor het eerste elftal. Trainer Edwin de Graaf gaf vorige week al aan dat de middenvelder gewoon weer deel gaat uitmaken van de selectie op het moment dat hij weer fit is.

Bron:
B-Side Rats, NAC
20 Reacties
92   1  
Mika

Gefeliciteerd Ezi, op naar een mooie toekomst!

Ps: moet 2,5 jaar zijn ipv anderhalf😉

92   1  
Mika

Gefeliciteerd Ezi, op naar een mooie toekomst!

Ps: moet 2,5 jaar zijn ipv anderhalf😉

47   1  
jkx05

Mooi!
Wat mij betreft vergeten en vergeven. Hij moet wel zijn geschrokken van wat zijn bericht voor reacties heeft opgeleverd. Iedereen maakt fouten, zolang hij er maar van heeft geleerd!

49   1  
Den Tinus

Hele goede zaak dit.
Deze jongen heeft zoveel potentie.
Met de juiste begeleiding kan het weleens 1 van onze pareltjes gaan worden.
Succes Banzuzi en laat je voeten spreken.

27   1  
Wanny

Goede gedaan Eric! Hopelijk kunnen die jongens ook echt doorbreken, ipv na enige tijd in de 3e divisie te belanden.

Niks is mooier dan lokale jongens die de kar trekken in het eerste.

13   20  
Messiaans

Mooi nieuws voor die jongen!

Wordt alleen weer akelig van die foto waar die galbak van een Manders bij op staat

9   1  
Rubenac

Top

17   0  
Scheids!

Het bericht wat hij plaatste werd vooral door inmenging en ingeving van zijn naasten geplaatst, dat kun je een kind niet echt kwalijk nemen!
Kin omhoog en laat de volgelopen tribunes maar schudden Banzusi!!

3   22  
Luisindepels

De superlatieven zijn weer volledig in actie. NAC heeft hem binnen! Weer een strohalmpje. Geen probleem. Succes, jongen. Laat het.maar zien. Héél snel. Anders........

7   2  
Ed

Mooi. En door!!! Suc6

9   0  
De generaal

Zeer verstandig!

12   3  
Judge M.

Hier word ik nu echt VROLIJK van! :)

Proficiat NAC en Banzuzi!

7   4  
Tip

Deze jongen moet in het eerste nog wat ervaring op doen. Maar wordt een topper. Prachtig werk van de jeugdopleiding en Banzuzi zelf uiteraard. Als we volgend seizoen een sterker elftal hebben wordt het voor Ezechiel ook gemakkelijker.

7   1  
Sjef de gevulde koek

Hier al een paar keer gezegd. Dit is de enige jeugdspeler met potentie en eventueel eredivisie niveau en misschien hoger.

13   3  
Ivo

Mooi, goed om door te selecteren en wat spelers door te schuiven.

Marijnissen, Mekkaoui en Banzuzi er bij.
In de zomer afscheid nemen van Neelen, Siereveld en Azzagari.
Zo gaan die dingen.

5   0  
Geelzwartwit

Hopelijk kunnen ze hem tot een hele waardevolle kracht klaarstomen. Gefeliciteerd!

1   0  
Reflektor

Inderdaad echt een hele goede voetballer .

5   1  
Ad B uit Roosendaal

Een geweldig resultaat. De complimenten voor het management van NAC.

Ezechiel: dit zal je rust geven.
Je kunt nu werken aan een mooie voetbalcarrière. Uiteraard met steun van o.a. de supporters.

0   0  
Naccie

Heel goed nieuws natuurlijk, de waarheid ligt echter wel anders. Utrecht dacht hem gratis te kunnen oppikken maar omdat hij minuten heeft gemaakt in het eerste moest Utrecht, ondanks dat hij geen contract had, een flinke som betalen voor een jongen van 16. Utrecht wilde dit niet en heeft de stekker eruit getrokken. Deze jongen (gek gemaakt door zijn omgeving ) had dus eigenlijk geen andere optie dan tekenen bij NAC. Wat zoals gezegd wel een goede zaak is natuurlijk !

5   0  
Uit je Naaht

Hoe weet je dat, NACCIE? Klinkt overigens als een logisch verhaal, want eerlijk gezegd verbaasde de draai van Banzuzi me nogal. Het zal wel schrikken zijn om al dat gezeik over je heen te krijgen, maar om dan meteen je plannen om te gooien..?

Ik zou zelf namelijk wel twee keer nadenken voor ik bij NAC teken als FC Utrecht mijn alternatief is. De geelzwarte bril die we allemaal ophebben is leuk, maar als je die afzet kun je beter kijken naar de persoonlijke en professionele keuzes van een jonge jongen. NAC heeft inmiddels een fantastische jeugdopleiding, maar alles rond het eerste elftal en de BVO NAC in het algemeen is een amateuristisch zooitje met daarbij onduidelijke perspectieven voor de toekomst. Als je dan 16 bent, en je richting de carriere voor de komende 18 jaar moet gaan ontwikkelen, kies je dan voor NAC of FC Utrecht?

Tuurlijk: loyaliteit, dankbaarheid en een vertrouwde omgeving spelen een rol. Maar professionaliteit, ambitie, ontwikkelmogelijkheden en inkomen spelen óók een rol. Die Snapchat-post was uiteraard ontzettend dom (maar: van een 16-jarige!), maar de keuze voor FC Utrecht zelf had ik niet raar gevonden.

Heel mooi dat NAC en de jeugdopleiding (als het verhaal van NACCIE correct is) beschermd wordt door deze regel, en ook terecht want NAC heeft veel in Banzuzi en zijn leeftijdsgenoten geïnvesteerd. Maar vanuit persoonlijk oogpunt had ik een overstap zeker begrepen. Al met al: heel goed nieuws dat hij blijft. Knallen!

0   0  
Hedde'um

Iedereen maakt fouten en al helemaal een knul van 16 jaar. Goed nieuws voor ons NAC, sinds tijden. Zet hem op Ezi.

Laad alle berichten na dit bericht in