Wij gaan niet opzij

Update: Vrolijk: "Stichting NOAD is positief over mijn plannen"

Das Phantom

Karel Vrolijk, de bouwmagnaat die NAC wil kopen, zegt dat hij een positief gevoel over heeft gehouden aan het gesprek dat hij maandagavond had met Stichting NOAD. Daarnaast zegt hij tegen BN DeStem dat de stichting excuses heeft aangeboden voor het lekken van de details naar de krant.

"De voorzitter van Stichting NOAD heeft excuses aangeboden dat vertrouwelijke informatie naar buiten is gekomen en in de podcast van de krant is besproken", aldus Vrolijk tegen de krant. De bouwmagnaat stelt dat hij het beste met NAC voor heeft en hij zou opzij zou stappen als er Amerikanen waren met een beter plan. "Maar die zijn er niet." 

De overnamekandidaat vindt het vervelend hoe het de afgelopen dagen is gelopen. Volgens Vrolijk ligt daar een taak voor de betrokkenen. "De onduidelijkheid die wij geven, moet uit de wereld." Vrolijk heeft alle documenten en gegevens waar Stichting NOAD om heeft gevraagd aangeleverd. Hij denkt dat er binnen een week witte rook is met betrekking tot de overname van de club. 

Investeren 

In een ander artikel stelt DeStem dat Vrolijk de komende drie jaar een bedrag van 2,5 miljoen euro per zou willen investeren. 1,5 miljoen zou bedoeld zijn om de tekorten op te vullen en 1 miljoen euro om te investeren in de club. Volgens de krant is het onduidelijk of het om een jaarlijkse investering gaat. 

De mogelijk nieuwe eigenaar zou met NAC naar de Eredivisie willen om zo snel mogelijk break-even te draaien, blijkt uit antwoorden van Crossminds, het bedrrijf dat de overname begeleidt, aan BN DeStem. Daarnaast zou Vrolijk, aldus Crossminds, eventuele groene cijfers nooit uit de club willen trekken. "Het uitbetalen van dividend is niet aan de orde, ook niet als NAC in de toekomst winst zou maken", stelt het bedrijf dat de overname begeleidt. 

Update: 

Waar de krant niet weet of het om een eenmalige investering gaat of structurele investeringen, komen bij ons vanuit meerdere hoeken de geluoden binnen dat het gaat om structurele investeringen. Vrolijk zou de eerste drie jaar, naast het bijspringen in de tekorten (gemiddeld 1,5 miljoen per jaar) ieder jaar een miljoen euro extra in de club willen steken. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
91 Reacties
183   41  
Brecht

Wij zijn wel erg goed geworden in het affakkelen van mensen. Vrolijk steekt zijn nek uit. Wij wilden toch de 3 redders van NAC toch zo snel mogelijk kwijt? We krijgen er iemand met een NAC hart voor terug en als die er in slaagt de juiste mensen aan te trekken, kunnen we stappen maken in de begroting. Dat doen we niet door jaarlijks een beroep te moeten doen op de aandeelhouder zoals nu het geval is. Slecht gekwalificeerde managers en trainers die ook nog alle ruimte krijgen zijn bijna onze doodsteek geworden.
Ik behoefte aan iemand die de juiste mensen aantrekt en het NAC belang op d eerste plaats stelt.

58   109  
Ari

Hahahahhahahahaha. 1 miljoen. Maar we houden ons amateur club natuurlijk. Laat die Amerikanen maar komen. Dit wordt de komende jaren natuurlijk FC knudde!

41   23  
Chris W.M.

"De bouwmagnaat stelt dat hij het beste met NAC voor heeft en hij zou opzij zou stappen als er Amerikanen waren met een beter plan. "Maar die zijn er niet."

Ik neem aan dat hij het nu over de plannen heeft als hij zegt, "maar die zijn er niet."

52   10  
Ed

Ari@
Met de juiste mensen draait het niet alleen om geld. Kijk eens naar Volendam en Fc Eindhoven. De juiste mensen is al moeilijk genoeg.

38   64  
Naccert

Alleen maar de publieke opinie beïnvloeden om zelf er profijt van te hebben. Wat mij betreft geen vrolijk bij NAC.

54   36  
Dos

Hopelijk zit ik er naast, maar wordt niet vrolijk van Vrolijk.
Slecht gevoel bij die man.

42   13  
Das Phantom (BSR)

"Als de Amerikanen een veel beter plan hebben, stap ik opzij. Maar die zijn er niet", is de lettetlijke quote uit het artikel, @Chris WM.

Daarnaast stelt hij op alle vragen die NOAD had antwoord te hebben gegeven. Lijkt mij dat je dat niet verzint, omdat je hem anders weer in je gezicht terugkrijgt.

Het is allemaal weer exemplarisch voor NAC hoe dit gaat, maar als hij nu antwoorden geeft en die geven de RvC en NOAD voldoening, kan het toch ook nog goedkomen?

56   35  
Otjes

De beste man praat constant voor z’n beurt om publieke opinie voor hem te krijgen.

Stichting Noad kan zelf communiceren of men tevreden is. Bovendien een antwoord geven wil niet zeggen dat het antwoord de gewenste inhoud heeft.

Zeer ongemakkeliik gevoel bij deze man

54   24  
Ric

Lekkere uitspraak weer: ‘voor 25 februari is alles geregeld’. Dan gaan mijn nekharen weer overeind staan. Hou gewoon je mond en zorg eerst dat het echt zo is. Als dit weer de zoveelste grootspraak is dan ben ik al helemaal
Klaar met deze man.
Ga eerst eens gewoon netjes alles op orde maken ipv dit soort ongein roepen!

68   13  
TvB

1 miljoen per jaar extra gaat niet veel veranderen bij NAC ben ik bang.
Het is niet dat ik het Vrolijk niet gun , ben bang dat hij dit niet aankan

31   17  
Wanny

Wat zijn groene cijfers?? Gaan we in de duurzame energie?

1 miljoen per jaar zou meer dan genoeg moeten zijn om uit de KKD te komen, als je het maar goed besteedt. Zoals Cruijff zei, ik heb nog nooit een zak geld zien scoren.

42   6  
steef

Ik vind de hier genoemde bedragen ongelooflijk teleurstellend. De stap naar de middenmoot eredivisie blijft dan enorm.

Aan de andere kant is het voeren van goed beleid belangrijker dan het erin stoppen van nog meer geld. Zolang dat geld niet op het veld komt te staan komen we niet verder.

32   6  
Dun Diee

Aan zijn goede bedoelingen zal het absoluut niet liggen. Maar het blijft een raar verhaal. Waarom komt hij pas met antwoorden nu er om gevraagd wordt? Deze vragen moesten bij de eerste schifting van Crossminds al beantwoord worden om uberhaupt door de selectie te komen. Waarom is hij dan toch geselecteerd als kandidaat koper? We hebben al vage geruchten over het waarom, maar nu doet hij alsof zijn neus bloed.

We kunnen clubs als Eindhoven en Volendam niet met onze club vergelijken. Met alle respect voor die clubs maar Nac is twee maten groter dan hen. Nac is een grote club die diep gezonken is. Dat is ten eerste een heel stuk lastiger om te managen. Daarnaast heb je ook kapitaal nodig. En ik betwijfel of 2.5 miljoen genoeg is, nog daargelaten of Vrolijk het wel vol kan houden elk jaar 1 miljoen te investeren.... Minimaal, want als je Nac naar de Eredivisie wil brengen in de staat waarin het nu verkeerd is de kans groot dat je het veelvoudige van 1 miljoen per jaar er in moet pompen.

183   41  
Brecht

Wij zijn wel erg goed geworden in het affakkelen van mensen. Vrolijk steekt zijn nek uit. Wij wilden toch de 3 redders van NAC toch zo snel mogelijk kwijt? We krijgen er iemand met een NAC hart voor terug en als die er in slaagt de juiste mensen aan te trekken, kunnen we stappen maken in de begroting. Dat doen we niet door jaarlijks een beroep te moeten doen op de aandeelhouder zoals nu het geval is. Slecht gekwalificeerde managers en trainers die ook nog alle ruimte krijgen zijn bijna onze doodsteek geworden.
Ik behoefte aan iemand die de juiste mensen aantrekt en het NAC belang op d eerste plaats stelt.

30   5  
NAC tot het bot

Een goed gevoel aan een gesprek over hebben is iets anders als positief zijn over de plannen. Is dit onervarenheid met de pers of het onder druk zetten van Stg Noad?
Ook het roepen dat NAC voor Carnaval verkocht is op z'n minst zeer apart. Hij heeft dit zelf niet in de hand... Bluf, druk opvoeren om je plan er doorheen te krijgen, of weer onervarenheid?
Verder vind ik het ook apart dat Vrolijk beweerd dat de Amerikanen geen plannen hebben of niet meer in de race zijn.
Ik ga er als supporter vanuit dat zowel de RvC als stg NOAD alleen groen licht geeft op goed uitgewerkte plannen met (financiele) onderbouwing en garanties.

55   15  
Das Phantom (BSR)

Voor dat we Vrolijk helemaal kapot maken hier zou je je ook af kunnen vragen hoe logisch het is, dat alles wat er wordt besproken tussen die partijen zomaar op straat komt te liggen.

Goed werk hoor van DeStem, maar er is één iemand bij NOAD niet blij met de plannen en hups: alle plannen en antwoorden liggen bij de krant. Lijkt mij ook niet helemaal de juiste manier.

Dat Vrolijk nu met antwoorden en een verhaal komt lijkt mij juist goed, om de clusterfuck niet nog groter te maken. Daarnaast is het toch logisch dat hij dat nu zegt (vindt het niet voor zijn beurt praten), in plaats van Stichting NOAD die nota bene excuses moeten aanbieden bij hem, omdat ze met vier mensen niet eens wat binnenboord kunnen houden.

Laten we nu niet weer op voorhand alles kapot maken.

26   10  
Chris W.M.

@Das Phantom

Je kunt die uitspraak op 2 manieren uitleggen, dat bedoel ik ermee te zeggen. Of hij zegt dat het plan van de Amerikanen niet beter is, of dat er geen Amerikanen zijn. Dat laatste is pertinente onzin, dus hoop ik maar voor zijn eigen geloofwaardigheid dat hij het eerste bedoelt.

Waar ik wel weer moeite mee heb is zijn uitspraak dat er voor 25/02 duidelijkheid is en dit vervolgens volledig in de schoenen schuift bij de stichting. Bij/rond NAC moet je nooit met harde data komen. We weten allemaal dat het een zeldzaamheid is dat die gehaald worden. Nu doet hij net of hij voor 25/02 groen licht gaat krijgen, dus dwingt daarmee eigenlijk de stichting om wellicht sneller dan gewenst met een "uitspraak" te komen. Halen ze de door hem opgelegde deadline niet, dan zijn zij de gebeten hond.

70   7  
Chris W.M.

Overigens pleit ik er wel voor om de naam van degene die gelekt heeft te zijner tijd bekend te maken om te voorkomen dat deze persoon ooit nog enige functie bij/rond NAC kan bekleden.

27   8  
Das Phantom (BSR)

@Chris WM

Het zou ook kunnen zijn dat hij naar aanleiding van de meetings met RvC en NOAD heeft afgesproken dit naar buiten te brengen. Hij heeft nota bene gisteren nog met die mensen samen gezeten en gesproken, dus niet ondenkbaar.

Ik probeer gewoon te maken voor algehele negativiteit nog voor de beste man is begonnen. Ja, het is weer kut gegaan de afgelopen weken, maar laten we gewoon oppassen dat we hem alweer neerzetten als "Luchtfietser" nog voor hij officieel eigenaar is.

Vanaf dat moment heeft hij de tijd om zijn ideeën, plannen en mensen op de juiste posities voor te leggen aan ons en kunnen we hem écht gaan beoordelen.

10   23  
Wanny

Om nu iemand van de Stichting NOAD te beschuldigen van lekken naar BN De Stem is nogal voorbarig. Hebben we daar bewijs van?

42   22  
H.V.M.

Één miljoen in de selectie investeren?????
Keep On Dreaming.
Dat blijft jaren en jaren rommelen in de KKD marge.
Stop maar!
Next.

8   1  
Das Phantom (BSR)

@Wanny

Je hebt gelijk, dat moeten we inderdaad niet te snel doen. Excuses daarvoor. Kan ook uit andere hoeken komen en ging misschien te snel uit van de meest voor de hand liggende optie.

Maar zoals Chris zegt is het in ieder geval heel schadelijk en zou er wel tegen opgetreden moeten worden.

22   2  
Chris W.M.

@Das Phantom

De hele procedure gaat vooralsnog "op zijn NAC's". Chaotisch, ondoorzichtelijk, publiekelijk, onbetrouwbaar. Daar zit bij de meeste mensen de irritatie verwacht ik. Je hoop dat met een nieuwe eigenaar een frisse wind gaat waaien, alleen blijkt deze niet al vanaf minuut 1 aan het oude stramien te kunnen ontworstelen. Laten we hopen dat dat beter gaat worden zodra hij definitief eigenaar is.

Belangrijkste voor mij is nu de naam van de TD. Wanneer die bekend is kun je een beetje een inschatting gaan maken wat het technisch beleid gaat worden, en dus of het goed gaat komen met NAC of dat we nog tijden in de ellende zitten.

19   11  
n@©

Met de juiste mensen op de juiste plaats moet NAC gewoon zelfstandig een middenmoter kunnen zijn in de Eredivisie. De club heeft een supportersschare die groter is dan sommige subtoppers en heeft in zuidwest Nederland een behoorlijk groot verzorgingsgebied. We staan niet waar we staan doordat er te weinig is geïnvesteerd, we staan waar we staan door het structureel benoemen van de verkeerde mensen en door het ontbreken van een visie.

Ik vraag niet veel van iemand als Vrolijk, behalve de juiste mensen op de juiste plaats binnen de organisatie, een duidelijke beleidslijn die er op gericht is dat NAC zelfstandig zijn broek op kan houden en die ook niet ieder half jaar wijzigt en ik weet zeker dat je daarmee uiteindelijk weg uit de KKD komt.

31   22  
Ouwe Spionkop

Voordeel van Vrolijk: Hij is op een top NAC man dus heeft echt het beste met de club voor. Nog een heel groot voordeel wat mij betreft: Hij is een bouwmagnaat. Dus is een eventuele uitbreiding van het huidige stadion of een nieuwe stadion altijd dichterbij.
Verder moet er de komende jaren enorm gebouwd gaan worden om het huidige woningtekort in te lopen. Dus dat zit wel goed met zn bedrijf
Nadeel: Hij is simpelweg niet zo rijk als een sjeik of olieboer. Maar met een gedegen organisatie krijgen de grote sponsors en supporters ook weer vertrouwen in NAC en samen moet het gaan lukken.
Ik heb nog steeds liever Vrolijk, dan een of andere buitenlandse investeerder die NAC alleen maar koopt om er zelf winst uit te halen.

19   5  
Chris W.M.

@Wanny

"De voorzitter van Stichting NOAD heeft excuses aangeboden dat vertrouwelijke informatie naar buiten is gekomen en in de podcast van de krant is besproken"

Als bijvoorbeeld iemand bij Crossminds deze informatie heeft gelekt, waarom zou de voorzitter van Stichting NOAD dan excuses maken?

31   15  
Fritske d'n Olifant

Het begint toch echt een heel droevig verhaal te worden. En dan bedoel ik niet de overnameperikelen of de plannen van Karel Vrolijk. Al die reacties van al die wijzneuzen hier. We beschikken niet eens over de helft van de informatie en wat we weten is ook nog eens gelekt vanuit de stichting NOAD, weten we nu. Iedereen lult maar wat raak en trekt conclusies die er niet zijn. Vrolijk wordt hier met de grond gelijkgemaakt. De Amerikanen van wie we niet eens weten wie het zijn worden opgehemeld. Of andersom. En het meeste is flauwekul.

Het tragische aan het hele verhaal is dat wij niets te willen hebben en als supporters zijn overgeleverd aan de besluiten van de aandeelhouders, de RVC en de stichting NOAD. En van die drie heb ik nog het meeste vertrouwen in de aandeelhouders.

En als de overname door Vrolijk of wie dan ook definitief is hebben we het daarmee te doen. Wat ik hoop is dat de nieuwe eigenaar zich niet laat leiden door allerlei lobby's binnen NAC, maar kwalitatief goede mensen aanstelt met een NAC hart en verstand van zaken. NAC moet op alle terreinen naar een hoger leven maar is in eerste instantie een voetbalclub. Snel duidelijkheid over de nieuwe eigenaar en het aanstellen van een nieuwe TD is van levensbelang om volgend seizoen nog kans te maken op promotie.

28   16  
Ray

Dit is een vreemde quote:"De bouwmagnaat stelt dat hij het beste met NAC voor heeft en hij zou opzij zou stappen als er Amerikanen waren met een beter plan. "Maar die zijn er niet."

Waarom heeft hij inzage in de plannen van de Amerikanen? Iets met geheimhoudingsplicht...

Als hij dit echt gezegd heeft dan is het proces toch doorgestoken kaart. Een concurent bieder kan toch geen inside information hebben van een andere bieder?

18   10  
fvf6

Ik las gisteren toch echt een ander verhaal van de stichting NOAD en de r.v.c. , dan wat Vrolijk nu verteld

29   22  
Ibio

Heb een slecht gevoel bij Vrolijk. Hij wil te graag, maar heeft zelf te weinig middelen.

10   34  
Dutchbird

Hee Blanco, ga eerst eens een boekhoudcursus volgen voordat je domme dingen gaat schrijven in de krant. Als iemand een miljoen wil investeren dan is dat eenmalig pipo. Hoe kom je dan tot de constatering dat niet duidelijk is of het eenmalig is of jaarlijks?

Als je zelf € 50.000 in de verbouwing van je huis met een nieuwe keuken wil investeren ga je dat toch ook niet ieder jaar doen.

16   17  
Heusdenhout

Ik ben blij dat Vrolijk naar buiten komt. Of je het nu wel of niet met hem eens bent, er werd dankzij bewust lekken van alles over deze man en zijn plannen geschreven. Gefakkeld en als lemmingen gingen er mensen in mee. Dezelfde mensen spraken over de ‘amerikanen’ als mythische helden die ons gaan voorzien van een fantastische toekomst zonder zorgen. En ja ze hadden alles al uitgewerkt en klaar. Nooit enig bewijs van gezien.
Zelfs nu wordt bij Vrolijk elke letter en elke zin door een vergrootglas bekeken. Dat hij geen probleem heeft opzij te stappen als er betere plannen zijn tekent zijn goede intentie. Vervolgens geeft hij aan dat hij die plannen er niet zijn. Logisch dat hij dat zegt want anders zaten andere partijen aan tafel. Hij zegt ook niets nieuws dat de st NOAD, op 1 na, zijn plannen ondersteunt. Dat mensen daar weer iets achter zoeken vind ik zo vreemd. Dat iemand bij NOAD gelekt heeft lijkt me ook logisch. Bureau’s als crossminds lekken niet. Dat zijn professionals. Reputatie is hen heilig. Nee dat lekken komt van een vilein personage die het om redenen het niet eens is met de koers. Tot slot: Een investeringsmaatschappij heeft 1 doel en dat is geld verdienen. Er is, volgens mij, geen enkele investeringsmaatschappij geslaagd om dit succesvol te doen bij een club in NL, Belgie of elders. Als iemand voorbeelden heeft graag. We worden geen Top 3 club maar als we een mooie middenmotor kunnen worden met authentieke transparante eigenaren met een NAC hart ben ik al super blij. Misschien nog 1 wens dan……actieve vriendschapsbanden met St Pauli:)))

7   3  
Wanny

@ CHRIS W.M.

Dat staat in de Stem die deze uitspraak toeschrijft aan Vrolijk. Of dat waar is weten we hier niet natuurlijk.

En mocht het waar zijn, dan is het nog niet gezegd hoe die informatie daar terecht is gekomen. Kan ook iemand van de Clubraad zijn die zijn mond voorbij heeft gepraat. Aangezien de CR weer in contact staat met NOAD.

16   2  
JvD

Als stg NOAD vertegenwoordig je zoveel mogelijk de geledingen binnen NAC. Als je dan geen antwoord krijgt op je vragen en verzocht wordt om maar vertrouwen te hebben en vooral snel te handelen omdat de huidige aandeelhouders dat willen, ben ik er blij mee dat deze gang van zaken de buitenwereld bereikt heeft. Snap ook heel goed dat er dan grote twijfels zijn.
Of er nu wel volledige inzage is en goede antwoorden gegeven zijn is aan Stg NOAD.

19   5  
bas

@Das Phantom
De kwalificatie luchtfietser komt al snel wanneer iemand stelt Stewart terug te halen als TD en een stadion te gaan bouwen op het CSM terrein. Terwijl de gemeente van niks weet, de grondeigenaren andere plannen hebben en het er op lijkt dat Stewart niet geïnteresseerd is. Of heeft Vrolijk deze uitspraken niet gedaan? Gouden bergen beloven hebben we al vaker gezien en het leidt bijna zonder uitzondering tot teleurstelling. Met dit gedrag overtuig je ook helemaal niemand meer. De kwalificatie luchtfietser is overigens gemakkelijk te voorkomen. Het is niet meer dan geen mooie verhalen verkopen die je niet waar kan maken.

24   23  
Prinsenbeekrules

@otjes, stichting NOAD kan zeker zelf communiceren dat hebben we in de podcast van bndestem gehoord. Clement schiet daar simpelweg een stapel vertrouwelijke documenten heen waardoor Vrolijk min of meer gedwongen wordt om te reageren. Dat BNdeStem graag de Amerikanen met hun Prinsenbeekse vriend binnen zien komen is wel duidelijk. Daar is hun hele aard en wijze van communiceren op gebaseerd. Maar als ik Vrolijk was zou ik zelf de stekker eruit trekken, wordt lekker gelukkig met je Amerikanen zonder welk gevoel dan ook bij NAC. Zodra die de macht hebben sturen ze hun lok knuffelbeer uit Prinsenbeek naar huis of geven hem een of andere “non executive vice president and advisor of the local assistent scout “ titel. Die Amerikanen moeten aan het infuus zodra ze weten hoe het echt werkt in het mijnenveld in Breda met die 27 kampen en dat publiek dat meent overal in gekend te moeten worden. Die gasten denken vrij simpel: wij betalen, dus wij bepalen, excel liegt niet en ROI rules. Dat zijn investeerders, die gaan voor rendement ten koste van alles. Succes ermee.

12   5  
Geelzwartwit

@das phantom

Ik kan geen garantie geven maar je moet erop vertrouwen dat het goed komt.

Kan een gegeven antwoord zijn.
Het zegt niks als je aangeeft overal antwoord op gegeven te hebben.

Daarnaast klinkt het plan nooit geen winst eruit te willen halen (maar het lijkt mij wel dat je het dichten van tekorten en investeringen op termijn terug wil verdienen? Of is hij sinterklaas ) wel heel erg als de situatie van afgelopen jaren.. Club redden en tekorten bijstorten en zsm naar de ere willen. Met als verschil investering van 1 miljoen maar dat zijn investeringen die met eventuele salarissen van niveau stewart ook zo weg zijn.

Vrolijk wil duidelijkheid etc en roept op dat de geledingen deze oa moeten verzorgen. Ik zou zeggen schep vooral zelf eens meer duidelijkheid. Ook de uitspraak over de amerikanen.. Daar heb je als vrolijk zijnde toch helemaal niets over te melden sterker nog dat is aan crossminds of manders om iets te zeggen over overname kandidaten.

Natuurlijk heeft hij het beste met NAC voor en steekt hij zijn nek uit. Maar of we er heel erg mee geholpen gaan zijn. Ik vraag het me af. Eigenlijk is er al veel teveel traditionele ruis op de lijn.

13   8  
enaaceebreda

@prinsenbeekrules
Wat een hoop aannames zeg...

20   15  
Friesland Bobbe

Het grote talent uit Prinsenbeek met 5 kg in Bolonga gekweekte armspieren maakte zijn basisdebuut in de eredivisie. Het werd in de vi beloond met een 4,5 en hij was daarmee de slechtste man van het veld.

19   14  
Sjef de gevulde koek

Hoe kun je een miljoen per jaar investeren als je die niet heb wie kan mij dat eens uitleggen hier. Heeft vrolijk ruzie met z’n geld ? Wat zou zijn gezin er can vinden. Als hij de komende 5 jaar elk jaar een miljoen uit eigen zak betaald dan is hij naar 5 jaar failliet Prive. Met alle respect maar dit zijn mooie woorden maar kan gewoon niet klaar.

20   11  
ELH

@heusdenhout
Astemblieft niet zeg antifa kneuzen van st.paulie 🤮🤮

17   10  
Real Robert

Een miljoen in de selectie investeren kan natuurlijk veel opleveren op 1e divisie niveau.
Zeker als daar ook nog transfergeld voor Olij bijkomt.

Verder nog meer salarisruimte door het vertrek van Adilehou, Buffonge, Bilate, Siereveld; En hopelijk kunnen we ook afkomen van spelers als Rutten, Maria, Mashart.

Of het genoeg is? Met het niveau van het mana-
gement en trainers van de afgelopen jaren zou 5 miljoen investeren nog niet genoeg zijn!

Een goede technisch manager met ervaring, idem
hoofd scouting en natuurlijk eindelijk eens een fatsoenlijk trainer meoten onze club eindelijk eens verder helpen!

Ik ga er ook van uit, dat met dit Vrolijk-verhaal er ook
veel sponsors weer terug gaan komen of meer geld
gaan meebrengen.

11   22  
Noad1976

1 miljoen per jaar???????
doel geen winst maken???????????
break -even????????????
tekorten wegwerken???????????

Op naar de top eredivisie met wat???????

Beter een partij die er serieus geld in pompt en wel als doel heeft winst te maken. NAC is een amateurclub en er moet eens professioneel gewerkt worden. Je gaat mee of je haakt af en iedereen die niet voldoet of dat niveau nastreeft eruit.

23   3  
J0667

@REAL ROBERT
van mij mag adilehou gewoon verlengen hoor. Doet t prima de laatste tijd

14   25  
Tip

Een heel goed en eerlijk stuk van @Prinsenbeekrules. Niks aan toe te voegen, al voeg ik wel wat toe. Perfect verwoord.

Betreffende hoogte investering, dit is wat Vrolijk gaat investeren in NAC naast de aankoop van de aandelen. En hij neemt op zijn schouders de taak als de grootste baas binnen NAC. Niet niks om dit te doen in deze slangenkuil.

Echter achter Vrolijk zijn er enkele zeer vermogende mensen die gericht regelmatig mee investeren. Los hiervan kan Vrolijk zijn plan al slagen met de juiste mensen op de juiste plaats en veel inzet. Dus meer hoeft hij helemaal niet toe te lichten dan hij nu heeft gedaan.

Betreffende die kwibussen van de stichting NOAD, ja dat mag ik zeggen als je lafhartig gaat lekken, die mogen gewoon tegen stemmen hoor. Geen probleem. Dan moeten ze wel statutair binnen afzienbare tijd met een nieuwe investeerder komen. Zou ik zeer benieuwd naar zijn met wie ze komen. Of komt er...... niks ?

Het grote risico opnieuw met heel dit hele gedoe is wat @Prinsenbeekrules kundig verwoord. Je loopt de kans dat ook een Vrolijk zou zegen " barsten jullie allemaal maar....".
Dat zal Vrolijk niet doen, maar doet hij het wel is NAC naar de kloten. En dat schrijf ik niet om druk te zetten of zoiets belachelijks. Het is de realiteit.

11   14  
Bzzz

Ik hoop dat ze er uit komen. Een overname waarin één lokale ondernemer, met hart voor de club, het voortouw neemt lijkt me het 2 na beste en meest haalbare scenario. Na gewoon geen aandeelhouders meer hebben en supporters die eigenaar van de club worden.

Een Amerikaanse investeringsmaatschappij gaat van NAC een lege huls maken.

5   7  
Michel

Ik hoop dat Karel het gaat redden financieel; wij zijn geen Man United of Liverpool dat we geen speeltje van Amerikanen zouden worden. Die clubs zijn elite clubs en wij zijn dat simpelweg niet.

Het is goed dat hij ook bevraagd wordt naar zijn plannen, want luchtfietserij is dodelijk nu. Als je van NAC houdt, doe je meer dan wanneer het een investering is. Van Seumeren is een mooi voorbeeld; die weet ook wel dat je lang niet alles terug krijgt wat je in een voetbalclub stopt. NAC is veel groter dan wat we nu zijn, heren kopers; dit moet goed gaan nu…

18   11  
Ernie

Geld zegt niets. Ik heb een collega die 2 x zoveel verdient als mij, maar hij voert geen klap uit.

14   9  
Scheppioni

Mijn vertrouwen is zeer laag, ik probeer het ergens positief te bekijken ..... maar wat ik ook verneem is het zoals des NAC's een groot zooitje ! Teveel mensen menen zich er mee te willen bemoeien en hoewel ons cluppie NAC een breed draagvlak heeft in de achterban kan dit telkens fataal zijn voor eindelijk eens een goed stabiel beleid !!!

21   14  
Ome Cor

Amerikanen komen hier niet als vriendelijke gulle gevers een aantal miljoenen brengen om alleen de mensen met een geelzwart hart blij te maken hoor.

Die hebben ongetwijfeld andere plannen.
Geld weggooien kunnen ze immers ook in Amerikaanse putjes.

Voor we ons rijk rekenen moeten we er van overtuigd zijn dat we niet dezelfde ellende krijgen als ADO met hun Chinese weldoener.
Amerika (& China) zijn toch anders met voetbalbedrijven bezig dan in Europa.
Wij hebben een directeur (Eskens) afserveert die uit de Amerikaanse sportcultuur kwam, of zijn we dat al vergeten ?

Ik wil hiermee niet perse een lans breken voor Karel Vrolijk, maar blind varen op ongefundeerde hoop dat de Amerikanen beter zijn voor NAC is misschien ook te kort door de bocht.

De ideale oplossing: een weldoener die 150 miljoen meebrengt is een utopie, dus de juiste oplossing is misschien niet de beste, maar de minst slechte.

18   9  
Bob Latchford

Erg optimistisch om te denken dat zo’n proces gladjes zou verlopen. Het is NAC, dus nee.

Ik ken Karel goed genoeg om te weten dat hij er alles aan zal doen om NAC te kunnen kopen. Dus ook de publieke opinie beïnvloeden.

Ik ken Karel ook in de wetenschap dat hij een NAC hart heeft en er op zijn manier een succes van wil maken.

Hij loopt als lokale ondernemer een groter risico dan iemand met een groot havenbedrijf. En dat wil hij blijkbaar nemen. Daar heb ik respect voor.

Ik ben het zeker niet altijd met zijn voetbalvisie eens, maar ik denk wel dat Karel voor stabiliteit kan zorgen.
Iets wat we al lang niet hebben gehad.

Overgenomen wordt onze club, laten we hopen dat het de juiste overname wordt

11   20  
Nero

Denk dat vrolijk zon karel albers van vitesse is ,alles roepen maar niets hebben of waarmaken ben ik bang voor

17   10  
Inside info

Oude wijn in nieuwe zakken mensen! Van Aalst komt in het verhaal Vrolijk gewoon terug.

3   3  
TvB

Een goede AD, TD , trainer wegzetten zal al wat centen kosten. Dan de selectie versterken en het begin is gemaakt. Er zal wel op andere manieren geld binnen moeten komen want een miljoen erin pompen is leuk maar daarmee kom je er niet lijkt me. Maar bij een goed begin zullen er hopelijk wat meer sponsoren aanhaken!

22   11  
Barry

Waarom spreek deze man continu voor z'n beurt?
Eerst al ondanks de geheimhouding, daarna dat de overname rond was en nu namens stichting NOAD en geeft hij ook maar meteen een deadline voor de verkoop.
Begrijp dat je wil reageren op de idiote gang van zaken / antwoorden, maar het lijkt er sterk op dat er geprobeerd wordt anderen de pas af te snijden en onder druk te zetten.

7   3  
Bredaaaaa

De knvb wil Stewart als opvolger van Hoogma. Hmph..

24   29  
Ivo

@Tip

Vrolijk spreekt hier toch echt zelf voor zijn beurt, en ik denk dat Stichting NOAD, als ze alle plannen goed beoordeeld hebben, prima in staat zijn om zelf hun mening te uiten.

Ik ben nu al helemaal klaar met Karel Vrolijk. Die man houdt zich aan geen enkele afspraak en walst overal overheen. Eerst zouden we naar een begroting van 18 miljoen gaan en een nieuw stadion krijgen, nu dit weer.

Gewoon de zoveelste Narcist. Next!

27   18  
Big That

Verbazingwekkend. Continu schreeuwen mensen om openheid en transparantie. Nu komt dhr. Vrolijk naar buiten met een verhaal en met cijfers en dan gaan we dat weer zitten affakkelen. Onbeschaamd. Beetje zielig ook wel.

13   7  
Nelis

Het blijft weer op z'n NAC's al en soap voor het goed en wel begonnen is.
Let wel dhr. Vrolijk is een aannemer, en in die wereld gaat niet alles even politiek en/of subtiel, dat zal meneer Vrolijk nog een beetje moeten leren.
Denk dat Vrolijk z'n intenties prima zijn echter hij is te 'klein' om NAC echt naar boven te helpen, daar moeten dan nog een paar grote partijen bij en hopelijk zijn die er ook.
Will be continued.

24   12  
Crouch

Zo ik schrik echt van al deze negatieve reacties. Iemand wordt al gelyncht voordat hij überhaupt begonnen is...
Je zou het beste met NAC voor hebben en de club willen overnemen, met alle beste bedoelingen...leuk begin.
Ik ben heel benieuwd naar de plannen en heet Vrolijk van harte welkom.

4   2  
Willem 4,5

Ben blij dat ie zelf zegt.

22   3  
Dos

Er wordt door sommigen aangegeven dat het een op en top NAC man is en dat het daardoor goed is.
Krom, wat de grote 3 aandeelhouders zijn ook NAC supporters en de betweters wisten niet hoe hard ze moesten roepen om het vertrek.

16   17  
The Don

De Stichting NOAD zou haar excuses moeten aanbieden aan de achterban en vervolgens direct af moeten treden.

Lekker naar de stem, wat een idioten.

18   17  
Ome Cor

Kennelijk denkt iedereen hier dat de perfecte oplossing zou komen.

Karel Vrolijk is niet de perfecte oplossing
De Amerikanen zijn niet de perfecte oplossing.

Zo jammer dat ons publiek onder de noemer "fanatiek en kritisch" eigenlijk heel infantiel wat roeptoetert zonder alle voors en tegens eerlijk te kunnen beoordelen vanwege een gebrek aan feiten.
Spelers, trainers, maar ook andere functies worden hier gewogen door mensen die te weinig info hebben.

23   3  
Geelzwartwit

Ik heb gisteren een sollicitatie gesprek gehad ze waren heel erg positief over mij. Gek dat ik het niet geworden ben.

Blijf het raar vinden al dat geroep over zichzelf. Vooral in een overname waarbij geheimhouding vereist was en waarbij communicate of vanuit NAC of de aandeelhouders of RVC moet komen.

In principe horen we niet eens te weten dat vrolijk de overgebleven kandidaat is. En horen we al helemaal niets over zijn wensen te weten alvorens er een overeenkomst getekend is. Dan kan hij op het podium gaan staan en roepen wat voor geweldig plan er uitgevoerd wordt.

19   5  
Bizon

Iedereen roept hier dat de grote drie weg moeten en Wim van Aalst komt gewoon terug met Vrolijk. Niks geen samenwerking met het supporterscollectief, gewoon Van Aalst.
Rookgordijnen optrekken, mooie woorden in de pers en de boel intern onder druk zetten om het er doorheen te krijgen.

@THE DON Het had idd niet gelekt mogen worden, maar als de gegeven antwoorden van Crossminds fatsoenlijk waren geweest was er niks om over te schrijven of in een podcast te verwerken. Daar kan je, je beter zorgen over maken.

13   1  
TheMode

@Ernie - 16 February 2022, 12:49
Oneerlijk dat Bert zoveel meer verdient

16   12  
Svt076

We gaan het allemaal meemaken, maar laten we de beste man wel een kans geven.

Wil het allemaal gaan werken zal er hier op de site en de tribune ook een aardige verandering moeten plaatsvinden naar mijn mening.
Het (terechte) chagrijn, achterdocht en cynisme, zal moeten gaan veranderen in eendracht, positiviteit en steun.

We weten nog 0,0 van de plannen van Vrolijk, en door een artikeltje en een podcast van de heren van de lokale krant word Vrolijk alweer afgefakkeld. Een aantal jaren geleden werd dhr. Blanco hier en op andere sites echt volledig verguisd en nu word blijkbaar alles wat meneer schrijft en zegt aangenomen als dé waarheid.

Door de jaren heen hebben we tientallen trainers, directeuren en honderden spelers versleten. Dus bij nieuwe mensen heeft iedereen meestal een houding van "laat maar zien". Echter merkte ik de laatste jaren ook dingen op die niet des NACs waren. Bijvoorbeeld het cynische toezingen van Leigh in het begin. Gelukkig merkte hij niet dat het cynisch was en motiveerde het hem ontzettend, maar eigenlijk is het natuurlijk totaal niet des NACs om cynisch om te gaan met een nieuwe speler die ook nog eens voor het eerst in het buitenland voetbalt.

Dat deze verkoop, en überhaupt de laatste 10 jaar NAC supporter zijn, ontzettend k*t en pijnlijk zijn, dat weten we allemaal. Toch denk ik dat het zaak is dat we de nieuwe eigenaar (of dit nou Vrolijk, "de Amerikanen", of wie dan ook is), de volle steun moeten geven. Zoals wij dat altijd gedaan hebben. Dat we nu al aan stoelpoten gaan zagen en dingen afkeuren, terwijl 99% nog geen enkele inzage in de plannen heeft, werkt alleen maar averechts. Nieuwe eigenaar betekent nieuwe directeuren, nieuwe trainer en nieuwe spelers. Deze hebben weer allemaal tijd nodig om te wennen én om hun potentie waar te maken. Dat is geen proces van een paar weken of misschien zelfs maanden. Aan ons de taak om ze het vertouwen en de steun te geven, alleen op die manier kan ons nieuwe NAC vorm krijgen!

Maar wat gun ik ons toch eens wat betere tijden beste medesupporters..
Eens dan wordt de hemel stralend blauw zullen we maar zeggen

Hup NAC

8   14  
Spion

Nu geeft hij tekst en uitleg is het wéér niet goed!!

17   10  
DunErwt

Krijg een steeds groter gevoel van weerstand bij de Vrolijk luchtkasteeltjes.

18   9  
Ivo

Wordt Vrolijk niet gewoon de stroman van van Aalst?

Vrolijk als het boegbeeld, degene die het woord mag nemen (en de klappen en het gezeik mag opvangen als het misgaat), en van Aalst die zorgt voor net genoeg centen zodat hij later alsnog kan cashen, als NAC in de eredivisie speelt. Geheel geruisloos, in de luwte, zoals hij dat graag wil.

Ik hoop dat iedereen wakker is bij stichting NOAD.

15   1  
Rob

Ik zou graag van de stichting NOAD en RVC horen wat ze ervan vinden. Pas dan kunnen we conclusies trekken.

2   4  
Tipex

@Ari

Of jij snapt het niet, of je bent gewoon de grootste eikel die er op deze aarde rondloopt.

4   4  
Zeikstraal

Straks kunnen we van Aalst nier meer afzeiken, maar wel Vrolijk.

13   8  
Zeikstraal

Vrolijk zal toch hopelijk niet met Gladzee komen aanzetten.

13   15  
Stan

De supporters ventileren hier weer graag hun mening, zonder dat er ook maar iemand feitelijke informatie heeft. Meneer Blanco kotst af en toe wat uit, maar wat moet je hiervan geloven?
Zolang er niets concreet is, moet je alle informatie die naar buiten komt met een korreltje zout nemen. Ik zou het prima vinden als een lokaal iemand erin stapt. Je moet er toch niet aan denken dat het een buitenlandse partij wordt. Een goed plan en de juiste mensen op de juist plaats.

5   7  
Ome cor

Karel mag dan 1 miljoen investeren en transfergelden in de club terugstoppen. Ik denk dat er nog wel wat andere geldschieters gezocht mogen worden om versterkingen te financieren.
Mits die natuurlijk nu wel WILLEN komen.

Ik ga er vanuit dat Olij vertrekt, maar op basis van contractduur heb ik m er wel bijgezet, maar ik weet niet of de hele eerste divisie hier nu slapeloze nachten van gaat krijgen.

Doel: Olij en Van de Merbel

Achter: Rutten, Malone, Bakker, Maria
Ligeon, Mekkaoui, Marijnissen en Mashart

Midden: Agougil, Banzuzi, Seuntjens en van Schuppen

Aanval: Antonia, Hilterman, De Rooij, Kotzebue, Kosiah,
Tavares en als hij de optie laat lichten Velanas.

11   4  
Heksenketel

Mij is altijd geleerd dat als je wilt dat iets niet gebeurt, dan moet je het voor die tijd in de publiciteit brengen. Vrolijk steekt zijn nek uit en dat siert hem, diepe buiging daarvoor. Maar ik denk niet dat hij de overnemende partij wordt.

11   4  
Joentje

@Brecht 'Wij wilden toch de 3 redders van NAC toch zo snel mogelijk kwijt?' Ja, en dat gaat precies niet gebeuren nu! W. v Aalst zit er gewoon weer bij. En dat Justin Goetzee onderdeel uitmaakt van de 'vernieuwing' in de plannen van Vrolijk is ook een publiek geheim.

9   1  
Den Hoge

Ik begrijp het optimisme van de mede supporters wel, maar de stichting heeft niet voor niets 21 vragen gesteld.

Het is nu aan Vrolijk om met een gedegen plan en garanties over de brug te komen. Dat lijkt me overigens ook heel normaal.

Eerst zien, dan geloven.

10   18  
Nicky

Grappig dat al die 3 tot 6k per maand mensen 1 miljoen per jaar weinig geld vinden.....

12   2  
Sponsor

Kritische en/of bezorgde supporters worden hier door sommige als 'nobody's' of '3 tot 6k mensen' neergezet.
Nee niet iedereen heeft een miljoen om in ONZE club te steken, maar dat neemt niet weg dat wij als supporters samen met alle sponsors zo ongeveer het enige is wat NAC op dit moment nog is.
En supporters zijn ook de enige die altijd blijven in tegenstelling tot passanten in het veld of in de bestuurlijke geledingen.
Dus JA wij volgen het nauwlettend en het verloopt allemaal weer eens niet soepel en er gebeuren rare dingen (vriendjespolitiek, schenden geheimhouding door meerdere partijen, zaken achterhouden etc.). En JA daar mogen we wat van vinden of ons zorgen over maken.
Wij zijn NAC
Groeten een kleine sponsor en fervent supporter

8   3  
Reflektor

Aaaah Nicky toch jongen, 3 tot 6 k mensen , verschrikkelijk vent ben je.

10   12  
Heusdenhout

Echt heel bijzonder hoe geruchten als feiten worden neergezet en het sentiment overheerst. De gedrevenheid waarmee velen Vrolijk, zonder enige kennis van zaken, ‘bashen’ is bewonderenswaardig. Daartegenover weinig tot geen kennis over noch kritiek op de ‘amerikanen’. Niemand kritisch over Peek die achter de schermen en namens de investeerders her en der pookt en stookt. Vrolijk zet zijn reputatie, zijn betrekkelijke anonimiteit, veel van zijn kapitaal in om iets te doen voor NAC omdat hij goed acht. Ik vind dat bewonderenswaardig. Iedereen kan gefileerd worden omdat ook iedereen rafelrandjes heeft. Wij allemaal. Zeker vanachter een anoniem scherm. En ja als alles van Karel alleen moet komen kan t lastig worden maar als wij beginnen met meer positiviteit en vertrouwen uit te stralen, wij ipv afbreken een nieuwe eigenaar welkom heten en een kans geven dan trekt dat leukere mensen, betere publiciteit en meer sponsors aan. Geef het een kans, doe mee en oordeel later.

6   0  
Badeend

Dat Crossminds hè, werken daar nou ook professionals? Mijn god.

14   0  
Joentje

@Heusenhout Het is niet zo apart dat mensen vraagtekens hebben.
Dhr Vrolijk heeft zelf de pers opgezocht terwijl er geheimhouding gold Een aantal door hem geroepen zaken bleken onjuist
Hij zat niet bij de laatste vijf kandidaten en is nu DE kandidaat voor de grote 3
Of dhr Vrolijk vermogend genoeg bestaande gerede twijfels
Men heeft geen openheid van zaken gegeven
De door dhr Vrolijk genoemde bedragen zijn behoorlijk mager in verhouding tot de ambities zoals eerder gegeven in interviews.

Het gaat over de verkoop van onze club, dan moet alles goed uitgezocht worden en is laten we het gewoon proberen geen optie.

20   2  
naxioma

ON TOPIC

Het is pijnlijk om als relatieve buitenstaander dit overnameproces te volgen. Karel Vrolijk wil dolgraag de nieuwe eigenaar van NAC worden, maar hier spreekt meer het hart en de emotie van de supporter Karel Vrolijk dan van een weloverwogen, zijn eigen capaciteiten goed inschattende, (toekomstig) BVO eigenaar-bestuurder. In al zijn naïeve drang en enthousiasme om de club over te nemen doet hij allerlei onhandige dingen en uitspraken hetgeen het vertrouwen in een NAC onder zijn eigenaarschap niet doen toenemen. We kunnen in de korte tijd dat hij in beeld is al een aardige lijst van "onhandigheden' opstellen. Op de lijst (bij lange na niet volledig): het polsen van Dirk Kuijt als trainer, het 'bespelen' van de supporters door met Ons NAC te flirten, het onrealistische voorstel om een nieuwe stadion te bouwen (laat staan op het CSM terrein), zijn wens om Justin Goetzee als AD aan te stellen (terwijl deze in het verleden heeft aangetoond niet met de druk om te kunnen gaan), zijn idee om Earnest Stewart te vragen als TD (terwijl hij niet eens met hem gesproken heeft en hij moet weten dat dit -onder hem- niet/moeilijk haalbaar is), zijn benijdenswaardige maar onrealistische idee om gerespecteerde NAC coryfeeën (Ten Cate, Slot,...) aan de club te binden als adviseur, zijn onzalige idee om samen met Wim van Aalst eventueel een spelersfonds op te zetten, zijn uitspraak dat hij denkt dat Stichting NOAD positief is over zijn plannen. Dit alles geeft het beeld van een door ambitie verblinde -incapabele- man die er alles aan doet de publieke opinie te beïnvloeden en eigenaar te worden van NAC. Dit is natuurlijk zijn goed recht, maar wij moeten niet blind meegaan in zijn veel te rooskleurige voorstelling van zaken. Het is de verantwoordelijkheid van de RvC, de Stichting NOAD, de fansites en de supporters er voor te zorgen dat NAC de best mogelijke eigenaar krijgt. En het zou echt enorme armoede zijn als dit uiteindelijk Karel Vrolijk blijkt te zijn. NAC kan alleen structureel naar middenmoot eredivisie als zijn structureel meer geld weet aan te boren en toegang weet te krijgen tot nieuwe, meer professionele voetbalnetwerken. Dit geldt dan zowel voor voetbalbestuurders, technische staf als voetbaltalenten. De kennis en het netwerk van Karel Vrolijk gaat niet verder dan de gemiddelde seizoenkaarthouder, en zijn vermogen is volstrekt ontoereikend om structureel voldoende in NAC te kunnen blijven investeren. Hierdoor blijft hij afhankelijk van mede-investeerders (zoals bijvoorbeeld WvA in een -ongewenst- spelersfonds), blijven we qua bemensing en netwerk terugvallen op de NAC mensen die mede de problemen van de afgelopen 10/15 jaar hebben veroorzaakt en zullen- als gevolg hiervan- zelfs bescheiden ambities niet gerealiseerd kunnen worden. Kortom, Karel Vrolijk breng NAC niet verder, hooguit nog verder in het moeras. Alleen nieuw (veel) kapitaal, een (nieuw) professioneel en uitgebreid internationaal voetbalnetwerk, een gezonde professionele distantie (gecombineerd met het rauwe van NAC) kan onze club terugbrengen naar waar het thuishoort, in de eredivisie.
Het is ook uiterst pijnlijk dat het verkoopproces kennelijk geen betere kandidaatkopers heeft opgeleverd dan de plaatselijke bouwondernemer. Hoewel ik wel zeer geïnteresseerd ben in wie de Amerikaanse partij is en wat hun plannen en capaciteiten zijn. Slechter dan Karel Vrolijks plannen kan dit toch haast niet zijn.
Door te kiezen voor een openbaar verkoopproces onder leiding van een onbeduidend Nederlands bureau (Crossminds) zijn grote professionele partijen buiten beeld gebleven of afgehaakt. Veel beter had men in stilte de opdracht kunnen geven aan een groot internationaal sportmarketing bedrijf. Maar de vraag is of de grootaandeelhouders (en dan met name Wim Van Aalst) dit wel wilden. Door te kiezen voor Crossminds kon gemakkelijk het proces van verkoop naar hun/zijn inzicht en voorkeur worden ingericht en vervolgd. Wim van Aalst schijnt moeite te hebben om afstand te nemen van NAC. Daarmee handelt hij niet per sé in het belang van NAC. In het belang van NAC is dat er een echt nieuwe start gemaakt kan worden. Met Karel Vrolijk (en erger nog met Wim van Aalst erbij in een eventueel spelersfonds) gaat dat niet gebeuren.
En dat terwijl de situatie nu zoveel beter had kunnen zijn, als een aantal jaren geleden de grootaandeelhouders (met Wim van Aalst voorop) open hadden gestaan voor een concreet geïnteresseerde kapitaalkrachtige internationale kandidaat-koper. De hieraan gelieerde clubs worden professioneel geleid, hebben hun eigen cultuur behouden en zijn succesvol op het hoogste niveau in de respectievelijke landen. Zo'n toekomst had ik NAC en de supporters ook graag gegund.
Eerlijk gezegd heb ik geen enkele zin in een voortzetting van de manier waarop onze club de afgelopen tien jaar is geleid. En ik denk velen met mij. Dus RvC en Stichting NOAD, doe uw werk, neemt uw verantwoordelijkheid, en geef desnoods de opdracht terug aan de (groot)aandeelhouders. Ondertussen blijven wij natuurlijk ook gewoon supporter en gaan we -vol hoop en tegen beter weten in- elke keer weer naar het stadion. Vraag is wel hoe lang nog?

8   0  
Bozke

@Naxioma, goed verwoord. Ben ook benieuwd of Crossminds ooit naar buiten gaat komen met hoe het verkoop proces is verlopen (zonder in details te treden over partijen). Van een hoopvolle 10-tallen kandidaten naar een kleine groep geselecteerde partijen. Hier zat Vrolijk (in samenwerking met Ons Nac) niet bij. Vervolgens zijn blijkbaar alle partijen die interesse afgehaakt? Want hoe kom je anders bij een partij uit die niet heeft meegedaan in het officieel door hun begeleidde overname traject. Dus wat is de reden dat alle partijen zijn gestrand in het voor traject?

Heeft Crossminds niet geleverd? Zijn alle partijen afgehaakt omdat er iets dramatisch iet in orde is? Of willen de aandeelhouders gewoon iets anders? En krijgt dan Crossminds zijn geld om hun mond te houden?

Ik vraag me af waarom Vrolijk zonder enig belang schulden gaat wegwerken en geld bijgeven. Enkel en alleen clubliefde? De vraag die ik me dan stel is hoe zakelijk is deze persoon.

Helaas vind ik de voortekenen niet positief om redenen die hier al vaak genoemd zijn. Voor zijn beurt praten, grenzeloze onrealistische ambities alsof het een jongensboek is, is hij in staat te leveren. Daarom ben ik echt benieuwd naar het verhaal van Crossminds en de RvC waarom dit het beste verhaal voor NAC is en dat er dus blijkbaar tussen alle andere partijen geen betere partij zat.

7   0  
Sir smokalot

Altijd zo raar dat je een ‘geslaagd’ ondernemer bent en dan met droge ogen in NAC investeert
Ik hou ook van de club maar om daar nou je zuur verdiende centen in te stoppen en iedere dag te worden berecht door het NACsupporter tribunaal , dat getuigt nou niet een goede ondernemerszin

4   2  
Fritske d'n Olifant

@ Sir Smokalot: Dat heet clubliefde. En liefde maakt blind. Hoeveel geld denk je dat Van Seumeren of Boekhoorn wel niet geïnvesteerd hebben in hun liefdes terwijl ze daar nooit een cent voor hebben teruggezien.

De zakken van Vrolijk zijn niet zo diep als die van deze twee natuurlijk. Is dat erg? Ik denk van niet. Want moet je aan het infuus van 1 investeerder willen zitten? Dwingt een beperkt budget je als club zijnde juist niet om creatief te zijn? Het gaat er eerder om dat je in de organisatie de mensen hebt zitten die deze creativiteit hebben. Mensen die onafhankelijk kunnen denken en niet zomaar een half miljoen voor Kaj de Rooij aftikken terwijl zo'n speler in eerste instantie niet pastte binnen het spel dat de toenmalige trainer met NAC wilde spelen, hij daarom misbruikt werd op andere posities (en nu nog steeds) en nu lichtjaren verwijderd is van zijn oude vorm bij Eindhoven.

Als Vrolijk, Pietje Puk of wie dan ook de nieuwe eigenaar wordt het voor elkaar krijgt een degelijke en creatieve technische organisatie neer te zetten met absolute professionals, bij voorkeur met een groot Bredaas/West-Brabants NAC hart, dan ben ik daar veel contenter mee dan wanneer een anonieme investeringsgroep met een zak geld komt, allemaal jaknikkers weg zet en verder geen moer om de club geeft. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit voor de Amerikanen geldt. Wij kennen hun verdere plannen niet. Maar sommigen noemen zoiets hier professionaliseren en breken met het ons ken ons cultuurtje. Ik geloof daar niet in. Juist die sterke betrokkenheid van sponsoren en supporters bij de club is de kracht van NAC. En helaas vaak ook de zwakte Maar als je dat volledig wegneemt wordt je een anonieme inwisselbare bvo als pak-em-beet Fortuna. Het is juist zaak dat je als eigenaar een breed draagvlak houdt en je sponsoren en supporters beschouwt als stakeholders en ook op die manier met ze communiceert. Eerlijk en transparant, geen luchtkastelen.

En dan komen we meteen bij het punt waar heel veel mensen hier over vallen. Het interview in De Stem waarin Vrolijk zijn plannen uit de doeken deed doet inderdaad overkomen alsof de beste man luchtkastelen en zoete broodjes verkoopt om de supporters aan zich te binden. Ik zou dan zelf vragen of hij Goetzee en Stewart al gesproken heeft of dat dit het ambitieniveau is dat hij nastreeft. Hetzelfde geldt voor de stadionplannen. Ik kan me niet voorstellen dat hij als lokale bouwondernemer niet weet dat de Gemeente Breda hele andere plannen met het CSM terrein heeft dan er een nieuw NAC-stadion weg te zetten. Maar om als club te kunnen groeien is het naast sportief succes ook van levensbelang dat NAC straks in een stadion speelt dat voldoet aan de eisen van de huidige tijd, het ambitieniveau van de club en de wensen van sponsoren en supporters. En ja, natuurlijk kan hij daar als aannemer beter van worden. Is dat slecht? Ik denk het niet. Kijk maar naar Paul Gheijssens die als eigenaar van Antwerp ook de hele nieuwbouw van de Bosuil voor zijn rekening neemt met zijn bedrijf.

En voordat mensen mij de advocaat van Vrolijk noemen, het maakt mij echt niet uit of Vrolijk de nieuwe eigenaar wordt of iemand anders met goede plannen voor NAC. Ik ageer hier enkel tegen ongefundeerde onzin. Zowel over Vrolijk als de Amerikaanse investeerdersgroep. Wij kunnen niets anders dan afwachten en hopen op het gezonde verstand en de onafhankelijkheid van de stichting NOAD en de RVC.

7   3  
Spin

@Fritske Olifant. Stop eens met namen als Van Seumeren en Boekhoorn erbij te halen. Een heel andere orde van grote die nog geen 10% van hun vermogen op het spel zetten.
Vrolijk ongeveer de helft. Ongetwijfeld clubliefde, maar toch ook zeker grootheidswaan

2   3  
Bommetje

1mio per jaar in spelerbegroting is serieus veel geld op dit niveau. Dat zijn 6 Tom Haye salarissen. Als je dan nog 6x 50k salaris van bijv een Mashart wegstreept heb je 6 salarissen van 2 ton. Zullen weinig of geen voetballers in kkd zijn die dat verdienen, dus dan kun je serieus meedoen

Laad alle berichten na dit bericht in