Wij gaan niet opzij

Barcelona B nog steeds geïnteresseerd in Roger Riera

Thiestemberg

In de zomer was Roger Riera al dicht bij een overstap terug naar zijn thuisland en de club waar hij zijn opleiding genoot. Echter nam NAC geen genoegen met leenspelers in ruil voor de centrumverdediger, Barcelona wilde geen transfersom neerleggen en de deal ketste af.

Nu we een half seizoen verder zijn is de situatie van Riera er niet beter op geworden in Breda. Waar hij tijdens de eerste transfersoap nog basisspeler was is hij die plek nu al een tijdje kwijt. Dit zou de onderhandelingspositie van NAC in de deal kunnen versoepelen. In Spanje is Barcelona ook druk bezig geweest met financiele ruimte creëren voor de komst van Riera aldus Mundo Deportivo.

Met het vertrek van Nacho dat gister bekend werd lijkt NAC begonnen te zijn aan het uitruimen van de relatief dure jongens die onder Steijn niet aan spelen toe komen. Een transfer van Riera is daarom ook een stuk waarschijnlijker dan in de zomerse transferperiode. In het artikel van de Spaanse krant werd geen 'wisselgeld' genoemd. Al lijkt FC Barcelona nog steeds niet in staat om een transfersom op te hoesten. Een huurspeler in ruil of zelfs een vrije transfer lijkt daarom een meer voor de hand liggend scenario.

 

Als ik beleidsbepaler bij NAC was, zou ik Roger Riera ...
Bron:
B-Side Rats, Mundo Deportivo
Terug naar overzicht
35 Reacties
113   4  
Niels

Gewoon hartstikke zonde om te laten gaan
Heb Riera ervaren als een echte noad speler.
Tuurlijk had ie een wat mindere periode maar die hebben uiteraard alle spelers
Maar zover ik mij kan herinneren altijd gewoon een goede kracht geweest binnen de defensie en zelfs zo nu en dan vanuit de corner nog een doelpuntje mee pikken

Echt heel zonde als ze deze kerel laten gaan maar hij moet natuurlijk zelf ook willen En ik zou Barcelona ook boven Zundert verkiezen.

Ik zie je graag blijven Roger maar daar hebben we als supporters helaas geen inspraak over

Het ga je goed. Vamosssss

22   6  
Pakkie

Beter voor beide partijen als hier een snelle definitieve beslissing over komt. Hij gaat graag terug naar Spanje en Steijn ziet het niet in hem zitten.

27   33  
Real Robert

En daar gaat er weer een gratis de deur uit. Nu gewoon als oud vuil weggedaan voor een peperdure ADO afdanker zonder transferwaarde.

Had in de zomer al lekker in Barcelona kunnen zitten.
Beter dan in Zundert!

113   4  
Niels

Gewoon hartstikke zonde om te laten gaan
Heb Riera ervaren als een echte noad speler.
Tuurlijk had ie een wat mindere periode maar die hebben uiteraard alle spelers
Maar zover ik mij kan herinneren altijd gewoon een goede kracht geweest binnen de defensie en zelfs zo nu en dan vanuit de corner nog een doelpuntje mee pikken

Echt heel zonde als ze deze kerel laten gaan maar hij moet natuurlijk zelf ook willen En ik zou Barcelona ook boven Zundert verkiezen.

Ik zie je graag blijven Roger maar daar hebben we als supporters helaas geen inspraak over

Het ga je goed. Vamosssss

2   5  
Bella

Succes met zoeken

37   2  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Wil je kans maken op promotie, dan heb je iedereen nodig. Ik heb Roger hoog zitten, dus als ie wilt blijven; houden.

68   3  
Hobin Rood

Ik lees in een ander topic dat “Malone het als centrale verdediger erg goed doet”.

Als ik dan zie hoe veel kansen Zwarts heeft gekregen tegen Malone...? Die had hij tegen Rierra niet gehad. We hebben erg veel geluk gehad dat Zwarts in de afronding niet secuur was anders had hij er zomaar een paar gemaakt.

35   4  
NuFfNie

Roger zie ik graag op de positie van Malone. Hij heeft een veel betere klik met Rösler.
Hij heeft zich altijd als een keurige prof gedragen. Maar op een zijspoor gezet door de trainer, die sowieso al vreemde ideeën er op na houdt.

Als andere te dure spelers transfervrij mogen vertrekken, dan moet je dat ook bij Roger doen. Niet over zijn rug nog een transfersom proberen af te dwingen.
Laat als NAC zien dat je je ook als gentlemen kan opstellen voor iemand die zich altijd voor NAC heeft ingezet.

15   10  
ome cor

Als die jongen heel erg graag terug naar Spanje wil (en al helemaal naar Barcelona) en hier niet in de plannen van de trainer voor komt.... waarom zou je hem dan willen houden ???

Los van de vriendelijke persoon die Riera is... kwalitatief is hij minder dan vorig jaar en hij is duur.

Als Steijn vervanging haalt die hetzelfde of beter presteert en minder op de kosten drukt doet hij volgens mij niks raars.
Sterker nog: voor die instelling van een trainer of TD zouden we juist tekenen.

19   1  
Chris W.M.

Alleen laten gaan als je een gelijkwaardige linksbenige vervanger klaar hebt staan. Hendriks lijkt me dat niet. Je moet nu niet het risico nemen dat je nog moet gaan onderhandelen, met het risico dat je overal naast grijpt, en het seizoen met een 19-jarige onervaren vervanger af moet gaan maken.

Als Riera gaat, dan een linksbenige basisspeler terug. Anders houden tot aan de zomer.

16   5  
JanO

Ik begrijp niet dat van het salaris dat Monsalve verdient ene c-speler van Feyedinges wordt gehaald.
Als we voor Riera ook van dit soort niveau halen dan heb ik liever dat Riera blijft!

7   1  
Chris W.M.

@JanO

Ik denk niet dat we iets betalen voor Hendriks, hoogstens zijn (jeugd) salaris overnemen. Kan me niet voorstellen dat daar hetgeen je bespaart met het vertrek van Monsalve allemaal heen gaat. Er zal dus nog wel wat overblijven, zodat je samen met het vrijgekomen salaris van Riera een basiskracht kan halen.

14   6  
scheppioni

Vanuit het oogpunt van Riera in deze situatie netjes voor een bedragje laten gaan !
Vanuit het standpunt van de technische staf, onbegrijpelijk en waardeloos om nu ook met droge ogen te beweren dat Riera minder is dan malone ....... het grote gevaar van de staf nu bij ons NAC !!! 'DE GELOOFWAARDIGHEID' !

3   3  
sjef de gevulde koek

Zoals ik gisteren al melde in de spelersgroep is al bekend dat onze Spanjaarden op geen minuten meer hoeven te rekenen en zo goed als zeker weg gaan. Zal komende dagen wel bekend worden.

7   2  
Vergane Glorie

We kunnen roepen "Riera moet blijven" maar laten we ook eerlijk zijn. Onder deze trainer is het veel beter voor hem om hem te laten vertrekken .
We zijn met Malone, hoe vaak zat hij mis in de laatste wedstrijd, op die plaats beter uit. Maar kennelijk begrijpt hij hem beter. Voetballend zeker niet.
Heel jammer voor NAC als hij vertrekt maar ik begrijp het wel.
Onze trainer vaart op geluk en heeft de wind duidelijk in de zeilen en zeker niet ingegeven door "Goed Zeemansschap" om het maar eens nautisch uit te drukken.

12   4  
Ernie

Hij wil zelf graag terug dus laten gaan.

30   21  
Henkie

Malone centraal achterin: 6 wedstrijden, 5 keer de nul.
Riera centraal achterin: best wat persoonlijke fouten de laatste potjes met soms goals als gevolg.

Sydney de laatste wedstrijd: 83 mins niks laten zien.
Bilate de laatste wedstrijd: 8 mins 1 goal.
—> Beide krijgen bij man of the match hetzelfde cijfer.
Toen dat andersom was... (Bilate ruim onvoldoende en Sydney 8+)

Jammer dat sommige NACCERS (Malone en Bilate) zo afgebrand worden. Onterecht ook.

3   4  
Nacdictive

Ik sluit me bij RealRobert aan.. hoe kan het dat opnieuw een speler, wellicht, bijna gratis de deur uitloopt?
Echt des NAC's spelers halen, vervolgens voldoen ze niet (of niet helemaal) en dan weer laten gaan om ruimte te maken..
Maar als Riera weggaat en die verdediger van Feyenoord wordt de nieuwe 4, wie speelt er dan op 3: Rosler of Malone?
Verder is het geen publiek geheim dat Maurice liever Nederlands talige spelers heeft, iets wat ik zelf toch redelijk vooroorlogs vindt, maar goed dat tezijde. Uiteindelijk moet het om kwaliteit gaan en niet om Nederlandse taalvaardigheid, enkel als dit een onnemelijk groot probleem vormt.

23   4  
Ki Utsuri

De verleiding van Barcelona heeft hem in een vrije val gebracht. Met zijn hoofd zit hij al maanden in Spanje.
Doodzonde. Was echt een uitstekende verdediger voor NAC.

4   1  
Stoep

Riera van dit seizoen is niet zo sterk meer als eerder. Daarbij wil hij zelf maar al te graag terug. Snap dan ook niet dat mensen dit verwijten aan de leiding. Beste is nu van de hand te doen als je nog wat geld voor krijgt.

3   1  
Ed

Kan Messi net ff wat lappen. Barca en niks kunnen. Laat je niet voor de gek houden. Alleen geld geen ruil met spelers, heb je geen drol aan.

17   2  
Eljé

Laten we alsjeblieft niet iedere speler die een paar mindere wedstrijden speelt onmiddellijk op de transferlijst zetten...

Maar goed, als de trainer er geen vertrouwen in heeft en hem niet gaat laten spelen, kan je hem voor ieders bestwil het beste laten gaan. Blijft wel vreemd dat iemand die vorig jaar sleutelfiguur leek, ineens niet meer belangrijk is.

2   2  
Pik

Misschien zijn ze al in ver gevorderd stadium en daarom speelt hij niet meer....

Wij weten echt niet hoe of wat ondanks dat de meeste het hier wel DENKEN te weten.
Ik vraag me steeds af waarom dat jullie wel altijd alles weten of denken.

Werken jullie misschien bij NAC op kantoor ofzo ??

1   0  
The Cosmic Gate

Een tijdje geleden was ik zeker van : proberen te houden , maar inmiddels denk ik dat het beter is om gewoon maar te "verkopen" dan krijgen we er misschien wat voor en kunnen we doorpakken.
De Spaanse medespelers van hem lijken toch ook te gaan vertrekken dus zal voor hem ook niet veel fijner/leuker op worden

2   3  
Ivo

En Noblejas en Riera hebben sowieso een aflopend contract. Deze jongens willen naar huis, naar hun families, ook door Corona. Het is duidelijk dat ze geen verlenging meer krijgen en aan hun laatste maanden in Breda bezig zijn. Dan kan je beter nu gaan dan nog 5 maanden de bank warm houden.

Riera moet in Spanje wel een club kunnen vinden op 2e/3e niveau. Eerder is al gezegd dat hij transfervrij weg mag, dus dat is geen belemmering.

Noblejas is een wat lastiger verhaal, die krijgt bij NAC wel zijn salaris en is constant geblesseerd. Die zal wat minder snel akkoord gaan met ontbinding.

7   3  
1949

Zou het zo kunnen zijn dat Riera na de belangstelling van Barcelona (B) behoorlijk van de wijs is geraakt en dat omdat NAC hem niet zo maar liet gaan, hij met zijn hoofd minder bij NAC is dan vorig jaar?

3   0  
nacorakel

Alles gegeven voor ons NAC en verdient een vertrek door de voordeur. Alternatief is een half jaar bankzitten en uit zn contract lopen.

Laat lekker naar zn geboortegrond gaan.

5   2  
Tip

Op zich jammer. Maar Steyn wil hem niet. Gewoon gratis huren jonge speler van Barça om ervaring op te doen. Betalen doet Barcelona toch niet. Als je bij Barça een vaste baan kunt krijgen en je kunt terug naar je geboortegrond dan begrijp ik Riera heel goed.
Barça een mooie club ? Wel kunnen er velen miljoenen naar een Messi maar voor het dienstdoend personeel mag het geen stuiver kosten. Waardeloos.

3   7  
Cees

Nee het gaat helemaal goed komen met NAC! Want daar gaat het feitelijk toch om. De inkt van de meeste contracten is nog niet droog, of gaan met die banaan. Op naar de volgende, en volgende, en nog eens een keer volgende. Dat is echt de manier jongens? Komt helemaal goed? Euh, hoeveel spelers heeft NAC de laatste decennia versleten? Wat, niet zeuren, positief blijven, eens zullen we “geluk” hebben, al weten we uiteraard niet, net als in het verleden hoe lang het “deze keer” gaat duren, dat geluk. Maakt niets uit, doen we het toch, weer over!

4   13  
ome cor

Of Riera goed genoeg is of niet....hij past niet in het plaatje van de trainer.
Als NAC wil dat Steijn rendeert moeten ze hem niet dwingen spelers te gebruiken die hij niet ziet zitten.

Te duur in loon en onverkoopbaar op de markt ? Dan is gratis vertrekken voor NAC voordeliger dan duur op de bank houden in de hoop dat er ooit nog iemand komt die wil betalen.

Dat geldt niet alleen voor Kali, ook voor Dogan, Monsalve en ja.... helaas ook voor Riera.

Wel grappig dat iemand hier Roger zo goed kent dat ie weet dat hij al lang met z'n hoofd in Spanje zit....
Waarschijnlijk heeft Riera dat hoogstpersoonlijk zelf aan die persoon verteld.

8   1  
Zlep

Ik vind het persoonlijk erg jammer dat Riera NAC door de achterdeur gaat verlaten. Vond hem prima spelen, rots in de branding, pikte zijn doelpuntjes mee. Kortom een prima speler voor ons NAC.

Ik ken de details van verder niet, maar nu wordt er een jeugdspeler van Feyenoord gehuurd, dat voelt niet goed.

8   2  
Bommetje

Barcelona die geld vrij moet maken om een reservespeler van NAC te halen.
Het moet niet gekker worden

2   2  
Cees

Ome Cor, Steijn heeft niets te willen. Hij zou moeten werken met de spelers die NAC (T.H.), dat er helaas nog steeds niet is, hem aanreikt. Want als iedere trainer dit zo mag blijven denken/doen, zoals het altijd al is gegaan gaan we nog verder naar de filistijnen, als dat nog kan? Trainers hebben niets te willen, zij zijn namelijk passanten. Dat is de doodsteek. Het roer moet om!

0   0  
Ivo

@Bommetje

Barcelona B heeft een eigen spelersbudget waar het binnen moet blijven.
En gezien de Coronacrisis zal daar als eerste op beknibbeld worden, Barcelona A is natuurlijk veel belangrijker.

0   0  
geelzwartwit

Ik zou het vooral fijn voor hemzelf vinden dat hij terug naar Spanje kan.
Als je als speler dat graag wil en je vorm is momenteel niet top en je club wil je wel laten gaan dan zal hij vast blij zijn. Hij wilde zelf afgelopen zomer al graag maar respecteerde zijn contract en de club. Nu wil NAC hem laten gaan.

Het is in het voetbal allemaal redelijk onlogisch vooral het eventueel gratis vertrekken maar het zal niet zo zijn dat NAC hem geld mee moet geven wat waarschijnlijk bij Nacho wel het geval was.

1   0  
Belgische Naccer

Dit was met Monsalve onze beste centrale verdediger.

Maar Steijn stelt ze niet op en is er klaar mee geloof ik. Waarom weet niemand, waarschijnlijk omdat ze geen Nederlands spreken? Meer komt er niet naar buiten. Dus die zijn we kwijt.

Maar dat je deze kwaliteit voor niets wegdoet vind ik onbegrijpelijk.

Het zou beter zijn als de volgende spelers geloosd worden: Kali, Dogan, Allouchi. Dit zijn grootverdieners die ECHT NIKS toevoegen.

Laad alle berichten na dit bericht in