Overal waar we komen

Basisplaats lonkt voor ‘JP’ van Hecke

Italo

Tegen Sparta Nijkerk mocht hij de nodige minuten maken, en door het wegvallen van Colin Rösler bestaat zo maar eens de kans dat Jan Paul van Hecke vanavond aan de aftrap staat voor het duel met FC Dordrecht.

De naam van JP van Hecke haalt de afgelopen periode vaak de media. Begin deze maand toonde de centrale verdediger zich namelijk uiterst succesvol bij Jong NAC. In de duels tegen Jong Willem II en Jong RKC wist van Hecke liefst viermaal te scoren.

Het kloppen op de spreekwoordelijke deur is dan al een tijdje aan de gang. Afgelopen woensdag was daar dan eindelijk wat langer speeltijd voor van Hecke in het eerste elftal. Omdat Javier Noblejas slechts 45 minuten mocht spelen van de medische staf, kon van Hecke na rust zijn opwachting maken. Doordat er een verlening aan te pas moest komen in Nijkerk pakte de 19-jarige stopper de nodige minuten mee. Vanavond, in eigen huis tegen FC Dordrecht, is van Hecke een serieuze optie voor een basisplaats. Het alternatief is een verdediging waarin Noblejas centraal geposteerd staat naast Riera, met Mashart op de linkerkant.

Doelman Nick Olij sprak tegenover BN De Stem zijn bewondering en waardering uit over het optreden van van Hecke: ''JP is iemand die koste wat kost wil winnen. Hij is rustig, maar geeft iemand ook op zijn flikker als het moet. Dat vind ik mooi. Ik vind het een geweldige vent.’’

Uiteraard hoopt van Hecke zelf op een basisplaats, hij is er klaar voor. ''Het ging wel aardig, dus ik hoop dat ik de coach heb overtuigd. Ik wil gewoon spelen, dat verwacht ik misschien ook wel een beetje. Het is aan de trainer.’’

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
14 Reacties
50    
Brecht

Juist, we hebben behoefte aan karakters. Gasten die voorop gaan in de strijd. Van Hecke lijkt zo’n karaktervoetballer met gif om anderen ook aan te steken

24    
Ad B uit Roosendaal

Jan Paul ontwikkelt zich prima, een basisplaats zou mooi zijn.

NAC moet vanavond winnen, dan houd je nog behoorlijk aansluiting met de top.

19    
Ernie

Prima.
Geef de eigen jeugd maar een kans. Dan zien we wel waar we staan eind van het seizoen.

2    
Beultje

Ik kan het mis hebben ERNIE maar volgens mij komt JP. uit de buurt van Goes en heeft hij nooit in onze jeugd gespeeld.

11    
7Hills

@ BEULTJE

Vorig jaar van Goes naar NAC gekomen en een jaar in de onder 19 gespeeld. Dit jaar doorgeschoven naar Jong NAC. Hoewel ik Van Hecke ook niet echt als echte NAC jeugdspeler bestempel is hij het technisch gezien natuurlijk wel.

12    
Ivo

Ik vind het een klasbak. Vond hem bij NAC 2 ook met afstand de beste.
Maar laten we realistisch blijven met de verwachtingen. Thuis tegen Dordt is wel een goed moment om je debuut te maken. We mogen er toch wel vanuit gaan dat NAC het grootste deel van de wedstrijd in de aanval is.

Veel succes JP!

8    
JN

Hopelijk kan JP deze kans pakken en op lange termijn doorgroeien naar een vaste basisplaats. Het zou leuk zijn als er weer eens iemand doorbreekt. Ik hoor positievere verhalen over hem, dan destijds over Meijers en Klomp.

Een gehavende verdediging en een aanval met postbodes (zonder scorende spits). Wetende dat er al wekenlang ondermaats wordt gevoetbald, heeft dit elftal elkaar en ons vanavond nodig.

Vanavond volle bak achter NAC!

6    
Marti

Gewoon JP erin tegen dord , niet geschoten is altijd mis, succes JP en geniet ervan als je het gegund is om te spelen mijn zegen heb je ,

5    
TVB

Wat mij betreft in de basis vanavond tegen de nr laatst. Alles wat ik lees over deze jongen stemt me positief!

6    
Theoden King

Het staat allemaal erg dicht op elkaar in de kkd. Tussen nr 1 en nr 9 zit slechts 12 punten. In de eredivisie is dat 16.

De ranglijst is dus ook halverwege het seizoen nog volatiel. Het gelijkspel tussen de palingen en DGS gisteren is gunstig voor ons. Mits we zelf onze punten pakken natuurlijk.

Van mij mag JP spelen natuurlijk. Maar waar het vanavond echt om gaat is dat NAC eens laat zien dat het iets wíl dit seizoen. Winnen met overtuiging, betere veldbezetting, beter tactisch plan, betere mentaliteit.

Liefst met minimaal 2 goals verschil. Vastpakken en oprollen, die nummer laatst. Hugodver!

3    
Sjef de gevulde koek

Ik sta zelden bij een training en neem aan dat brood z’n beste spelers op wil stellen. Maar deze jongen maakt mij ook al in de voorbereiding een zeer goede indruk. Beter dan wat ik in de basis heb zien staan. Ook bij dode spelmomemtem een meerwaarde. Hopelijk pakt hij z’n kans.

0    
Cool hand

Dordrecht speelt best prima voetbal. Een aantal technisch vaardige spelers. Don't say I didn't warn you.

-1    
Zwampie

Sjef de gevulde koek.
Je zou zeggen normaliter wel, maar weet niet of dit ook bij Ruud geldt.
Af en toe heb ik het idee dat bepaalde spelers koste wa kost erin moeten staan.
Voorbeeld is Verschueren, (ondanks dat ik hem voor NAC een zeer bruikbare en goede speler vindt)
Waarom rechtsback opstellen, als hij op het middenveld beter uit de voeten komt. Mocht hij in de ogen van Brood niet voldoen, dan moet hij gewoon reserve gezet worden. Voor de competitie start wil Brood elke positie dubbel bezet hebben, maar nu wordt er een middenvelder op die plaatst gezet. Waar zijn de spelers die daar in principe horen?

Zo staan er meerdere spelers niet op de juiste positie waardoor er ook niet het beste uit een speler wordt gehaald.
Betreffende JP, geeft hij aan dat hij wilde dat alle spelers net als JP zouden zijn. Waarom komt hij nu dan pas in het zicht nadat er zoveel blessure gevallen zijn. Hier spreekt hij zijn eigen tegen vind ik.
JP had dan al veel eerder erin moeten staan, toch....

4    
TvB

Hecke basis hoor! Grote blij😁
Benieuwd hoe hij speelt vnvnd, maar heb er vertrouwen in💪

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja