Wij gaan niet opzij

Brood: "Met z'n allen strijden om de punten hier te houden"

Thiestemberg

Nog een wedstrijd tot de winterstop, iedereen die bij NAC betrokken is lijkt er een beetje naar te snakken. Op een echt (zaterdag) avondje NAC is FC Dordrecht de tegenstander. In speelronde een werden de schapenkoppen vrij eenvoudig met 0-2 verslagen. Ruud Brood blikt bij NAC TV vooruit op het treffen met de huidige nummer laatst van de KKD.

Zoals bekend zal Colin Rösler niet spelen op zaterdagavond. Wie die positie wel in gaat vullen kon Brood nog niet zeggen. Noblejas lijkt de belangrijkste gegadigde maar ook van Hecke ontwikkeld zich goed en maakt kans op zijn basisdebuut. De rest van de ploeg is wel fit gebleven na de 120 minuten tegen Sparta Nijkerk. Volgens Brood horen de spelers ook een extra boost te krijgen van het bereiken van de laatste zestien van het bekertoernooi. 

"We moeten winnen, om de aansluiting te houden en het kalenderjaar in ieder geval goed af te sluiten." Daarnaast was de laatste thuiswedstrijd een vervelende volgens Brood: "Nog een extra reden om met z'n alle te strijden om de punten hier te houden."

 

Wie moeten het centrum vormen tegen FC Dordrecht?
Bron:
B-Side Rats
37 Reacties
28   5  
Wolfmanjack

Noblejas aub op linksback voor Mashart. Dat is de kwetsbare kant.

11   1  
mmm

Natuurlijk moet Noblejas spelen!!

10   15  
Tram

Goeie open deuren weer van Ruud

28   5  
Wolfmanjack

Noblejas aub op linksback voor Mashart. Dat is de kwetsbare kant.

43   33  
ome cor

Dom gezeik op Ruud is het gangbare niveau hier.
Alsof er ook maar 1 trainer vlak voor de winterstop revolutionaire dingen gaat roepen in de media.

Maar wij zijn NAC, verheven boven de rest en oh zo zwaar beschadigd door spelers, staf en mensen op het pluche dat wij recht hebben op een trainer die iets anders zegt.

Wat RB ook zegt, het zal nooit goed zijn. Of we nu na keihard werken met 3-1 winnen op met twee vingers in de neus met 10-0....het zal toch wel weer anders uitgelegd worden.

Op naar de winterstop en wat daarna gaat komen.

19   0  
TheBeek

In het kader van...... alles is nog mogelijk

Het mooi zijn als volendam en de graafschap vanavond de punten delen ;)

Moeten we wel zelf winnen natuurlijk en dat is gezien de vorm helaas ook tegen dord thuis geen zekerheidje

13   36  
Basje

Off topic (sorry):

Ik blijf het ergens jammer vinden dat we nog steeds geen leuk liedje hebben voor olij. Keept iedere wedstrijd top en alles. Misschien dat we het daarom gewoon simpel moeten houden met:


We love you olij, we do!
We love you olij, we do!
Oooh olij we love you!!

1   1  
Dirk

Staat Andries Noppert nog in de goal bij onze gasten van morgenavond ??

6   29  
ome cor

@Basje
Die is wel heul heul simpel, hè ? En weinig origineel.
Ik ben niet zo van op internet bedachte liedjes, maar doe dan nog liever
Olij Olij
Olij Olij
Feeling NAC NAC NAC

(The Merrymen - Feelinghot hot hot)

Hey Olij Olij
What ever Will be, Will be
You're keeping your sheet so clean
Hey Olij Olij

(Que Sera Sera)

Maar goed.... internet creaties halen doorgaans het vak niet. Of een groepje moet het inzetten en de rest mee krijgen.

15   3  
Rubenac

@ome Cor


Ja vooral dat que Sera , heeel leuk en is geheel niet een ajaks liedje

8   4  
Frits

Speel, net zoals de HANDBALVROUWEN, met P A S S I E oftewel NOAD!!!!!

4   26  
ome cor

De beste zzp'ers staan aan wal.
Of niet, Rubendepuben ?

21   7  
Rubenac

Ik sta op de tribune ome Cor.
Als dat aan wal is, ja dan staan ik daar...
Moet ik al klappen voor je , voor je inventiviteit?

Vroeger zongen we : al YouTube het niet doet..
Misschien niet teveel YouTube of porn hubben ome ruksnor

19   17  
Toontje

Zie Sporklede weer een prima partij spelen bij RKC. Ook weer heel stom dat die wegmoest. Blunder nummer zoveel.

12   2  
Badeend

Doe dit nou gewoon niet meer. Geen obligate interviews, dan maar geen interviews.

Wel een mooie nieuwe invalshoek Ome Cor. Waar we de eerste tien wedstrijden van het seizoen onze mond moesten houden omdat de selectie helemaal nieuw was, we daarna met blessures te kampen hadden, is het nu bijna winterstop. Ga je dit het hele seizoen volhouden?

32   10  
NAC Breda Voor Altijd

Misschien een ideetje om alle liedjes van vroeger weer te gaan zingen...
zoals Hee hoo N.A.C Breda.
Wij gaan niet opzij , het oude We love you (we do it for Breda) (de rustige versie ervan)

Kom maar naar de B-Side toe als de spelers van de tegenstanders te dicht bij de B-Side staan te juichen of te jennen.

Hij heeft een kop om op te schijten, Ja steek die vlag maar in je reet (als de grens niet terecht vlagt)

KAPPEN met die carnaval liedjes zoals ik moet zuipen m'n sanseveria ( dat is leuk rond carnaval ) NIET in de zomer of lente als NAC toevallig voor staat



11   2  
7Hills

Noblejas op links en van Hecke in het centrum. Dordrecht komt echt niet om te voetballen, en aanvallend is Noblejas vele klasses beter dan Mashart op het moment. Mashart heeft wél een goeie voorzet, maar weet nog te weinig zijn momenten te kiezen en verstopt zich nog te vaak.

Je moét morgen winnen, doordat Volendam en De Graafschap de punten gedeeld hebben kun je morgen zeer goede zaken doen. Vanaf minuut 1 volgas op de aanval. Dan krijg je het publiek ook mee, en moet het goedkoper. Toch?!

4   2  
Ivo

Ik zou beginnen met Mashart - van Hecke - Riera - van Anholt.
Maar goed, Brood zet Verschueren op rechtsback, dus soit.
Noblejas is nog aan het herstellen, ik zou hem in de rust laten invallen, of nog wat later als het goed gaat.

We gaan het zien, het zal wel weer een lastige pot worden, zoals al die andere vorige potten ook lastig waren. Slechts 1x wonnen we makkelijk, tegen Helmond. De rest was ploeteren.

10   12  
Mark

Heb toch ernstige twijfels bij Brood. Ik krijg sterk de indruk dat hij geen klik heeft met de spelers!

Ik pleit voor een nieuwe trainer!

3   7  
Ab Haan

Ir. Rini Beekman zou de club graag overnemen en in zijn Beekman voetbalimperium invoegen.

4   9  
Ab Haan

Nare vlerken!

Hoe durft u het aanbod van de legendarische ir. Rini Beekman, de INGENIEUR, niet binnen een uur te accepteren?

U zult nog horen van Beekman's kompaan HIJ, Arthur den Stinkaerd en diens peperdure advocatenteam.

11   3  
RV

Het lijkt niet realistisch maar drie punten morgen en je bent keihard in de race voor plek 2. We hebben er totaal geen recht op maar als je in de winterstop een spits en een goede middenvelder kunt halen zodat je de drie postbodes (Boussaid, Dogan, El Allouchi) kunt beperken tot maximaal een basisspeler van deze drie en de r de rest gewoon effectieve eerste divisie spelers dan die je gewoon weer mee.

Wat heeft dat de Graafschap ondanks het slechte spel een luxe, Hamdaoui, van Mieghem (wat een verademing ten opzichte van onze buitenspelers) en Seuntjens. Ze kunnen allemaal een doelpunt maken en zelfs alle drie in één wedstrijd. NAC kan dat nooit bewerkstelligen met die juffrouwen.

14   1  
Nep Han

Het is tijd om toe te geven dat ons NAC geen eredivisie club meer is. Wat Brood ook zegt, het lijkt hier alsof iedereen denkt dat we kampioen moeten worden. Ons NAC is helaas kapot gemaakt, niks meer over van wat het was. We zijn tegenwoordig de nummer 7 van de kkd waarvan Den Bosch op voorhand zegt een kans te maken en nog winnen ook. Laten we hopen dat we ergens in de komende 2 jaar eindelijk een elftal hebben om op te kunnen bouwen. Dit jaar, hoe pijnlijk dan ook, zijn we écht niet genoeg. Uitvoetballen en volgend jaar weer verder kijken.

5   3  
Badeend

Ik begin me er steeds meer bij neer te leggen dat we in een overgangsfase zitten. Misschien ook ingegeven door hoop (op betere tijden). In het geval dit echt waar is, is het vooral te hopen dat we de goede mensen aantrekken en aangetrokken hebben. Dat er beleid is en wordt gemaakt waar écht aan vastgehouden wordt.

Dat we zonder grote cultuuromslag - aan de kant van de professionaliteit van de organisatie - simpelweg het niet gaan redden. Waar NAC "vroeger" meer een familie was, een club waar alles kon en mocht, gaan we (hopelijk) naar een organisatie waar op voetbalgebied prestaties voorop staan. De focus die er lijkt te zijn op de jeugdopleiding, lijkt daar een teken van. Ook de samenwerking met het Cruijff Instituut - waar je van alles van kunt vinden, ik vind het positief - die is een teken dat de organisatie verder wil ontwikkelen.

Het is niet meer zo dat elke oud-voetballer automatisch een jeugdteam kan gaan trainen "omdat we ook trainers nodig hebben die die gasten bezig houden en écht talent komt toch wel bovendrijven". Nee, er moet een idee achter zitten. Trainers die gescreend worden op capaciteiten en mentaliteit. Net als bij spelers moet gebeuren. Dan kan het nog steeds zo zijn dat een, pakweg, Dingsdag of Haemhouts de juiste persoon kan zijn - maar niet omdat hij toevallig in het eerste gebald heeft en in de buurt woont.

Dit stemt mij hoopvol. En het maakt me ook voorzichtig. Want in een dergelijk veranderingstraject is het een dunne lijn om te bewandelen. De lijn tussen (1) dit gaat lukken, NAC wordt eindelijk een professionele organisatie én we weten die unieke sfeer te behouden waardoor spelers én supporters een band met de club en elkaar voelen en graag blijven komen en (2) we voeren de professionaliteit niet ver genoeg door maar raken óók de unieke sfeer kwijt. Dat laatste zou écht funest zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat het merendeel van de supporters wel blijft komen, en daarmee de spiegel van de échte NAC-cultuur blijft voorhouden (deels: als je hard werkt, wordt dat gewaardeerd), maar tóch is het een proces waarbij erg zorgvuldig geacteerd moet worden. Wat mij betreft goed zoeken naar spelers/trainers die én het maximale eruit hebben gehaald én heel goed de NAC-familie kennen. Van buitenaf lastig in te schatten, maar de Lokhoffs en Schreuders van deze wereld. Die moet je betrekken om niet gewoon een grijze muis te worden met een professionele insteek, die overal in Nederland zou kunnen huizen.

Ik denk dat dat laatste aspect - het behoud van het NAC-gevoel - wel eens ernstig onderschat kan worden door degenen die het veranderproces leiden. Niets (nog) ten nadele van Eisenga, maar het werkt ook (tot nu toe) andersom - als je dat niet écht meeneemt, mislukken je pogingen tot verandering (Eskens!). Tot het moment dat het "het volk" allemaal niks meer kan schelen. Dan verander je weliswaar relatief gemakkelijk naar die professionele BVO, maar ben je wel definitief je achterban kwijt.

NAC is een unieke club, daar ben ik van overtuigd. En dat kan ze ook blijven, ook zonder de gekkigheid zoals die geschetst werd door Cyriel Dessers bij "Andy in de auto" (vreselijk 'programma', maar deze is wel even het nakijken waard om een inkijkje in de professionaliteit bij NAC te krijgen). Ook Danny Verbeek gaf recent in de krant aan waar het allemaal aan schort(te?) bij NAC.

Nogmaals, sfeer is ongrijpbaar maar belangrijken kan teams naar grote hoogten laten stijgen. Maar als je voor het grootste deel afhankelijk bent van die onderlinge sfeer, dan ben je altijd afhankelijk van het toeval of je de goede mensen hebt die daarbij opbloeien, elkaar sterker maken én er daarmee het maximale uit kunnen halen. Voorbeelden de teams van Spelbos (Lokhoff etc) en Brands.

De enige vreemde eend in de bijt is de periode Ten Cate. Dat was volgens mij niet per se een groep die het vooral gezellig vond - maar wél een die presteerde. Het kan dus wel, nu de hele organisatie nog!

Dit verklaart voor mij overigens ook grotendeels waarom spelers die het elders net niet hebben gemaakt, bij NAC vrijwel altijd niet renderen. Ze missen óf de mentaliteit en gaan mee in de cultuur dat het allemaal kan hier (Kali, Brandts) óf ze kunnen er niet mee omgaan, verwachten meer van zichzelf en de spelers om hen heen maar verzanden in het feestgedruis en raken gedemotiveerd (Mühren, Van Galen).

Het is geen gemakkelijke periode maar met de goede mensen komen we eruit!

6   13  
RaraNAC

Schop ze naar het Amphia!!!!

Laten we vanavond nou een een onterechte rode kaart pakken, opstootjes op het veld en desnoods met 8man eindigen.
Ik heb zin in een ouderwets avondje NAC!

2   2  
Cool Hand

Hoe je het ook wendt of keert, het is wel heel fijn en geruststellend om te weten dat ze met z'n allen gaan strijden om de punten hier te houden. Ik kan met een gerust hart straks mijn middagdutje doen.

9   10  
ome cor

Het ideaalbeeld van velen is een selectie met vooral veel eigen jonge gasten uit de regio die van dermate goed niveau zijn dat ze NAC naar de eredivisie kunnen brengen. En daar houden.

Alleen is niemand bereid om daar tijd in te investeren.
We zijn afgelopen seizoen gedegradeerd en we moeten gelijk terug. Dat we daar niet de kwaliteit voor hebben boeit niet. Dat we vervolgens ook geen geld hebben om een eredivisie waardige selectie samen te stellen die buiten de degradatiezone blijft, boeit ook (nog) niet.

Hardop uitspreken dat NAC beter een plan op kan stellen om in 2-3 seizoenen te groeien naar promotie (met uitzicht op een meer definitief verblijf in de eredivisie) is vloeken in de Bredase kerk.

Wij klagen liever dagelijks. Wij willen het liefst iets wat serieus genomen nauwelijks haalbaar is. Schoppen en slaan in het wilde weg om ons heen omdat de club met beperkt budget geen middenmoot eredivisie team heeft samen kunnen stellen.
En.....wij denken nog steeds dat onze liefde voor NAC ook maar meteen bij elke speler in het bloed moet zitten.
We snappen niet dat niet iedereen hier wil komen voetballen. Roepen heel stoer "graag of niet", maar het niveau graag is de huidige selectie. Eventueel aangevuld met een R. Seuntjens, maar dan ben je er wel.

Toen we een trainer zochten werden de namen van de latere trainers opgehemeld. Tien ze hier werkten werden diezelfde namen snel weer uitgekotst.

Wat weten wij nou helemaal van voetbal ? Of van het runnen van een BVO ? Als NAC wint is het goed, als NAC verliest is het kut en roepen we wat namen die weg moeten en wat namen die het volgens ons beter zouden kunnen. Ongeacht of ze überhaupt wel zouden willen.

Geelzwarte bril, geelzwart bloed, in staat om het woordje NAC te spellen als N.A.C. , liefhebber van veel bier, maar ook zeker van een goede fles azijn.....dat is NAC en haar aanhang nu.

Blindstarend op de jaren met eigen jongens als van der Borgt, van den Dungen, Sweres, Smit, Remie, Jo Jansen..... Toen voetbal nog met semi profs gespeeld kon worden en het hele grote geld de sport nog niet zo kapot gemaakt had.

Fijne Kerst mensen ! Tijd om te relativeren onder de boom.
En geen inktzwart, maar een mooi geelzwarte nieuw jaar gewenst.

6   1  
Buurman

Met een driepunter heb je nog uitzicht op promotiepraatje 2. Drie punten moet kunnen straks al verwacht ik dat het zelfs tegen nummer laatst een zware bevalling wordt. En dan afwachten welke spelers er in de winterstop gehaald worden. Verder benieuwd waar Ons NAC in januari mee komt.

4   4  
Beultje

Zolang onze trainer spelers als EL AL.
Verschueren ,van Aanholt en zo heb je er nog wel 1 of 2 in de basis moet blijven zetten zal het nog wel eeuwen duren voor wij weer eens Eredevisie spelen...

3   1  
Tegel

Zou Brood dan toch de kerst halen?

4   0  
Leo

P A S S I E !!!!!!!!

3   4  
Oosterhout076

Olij
riera - van hecke - noblejas
luca - verschueren - ivan
dogan
bousaid-van hooijdonk-stokkers

1   1  
NAC BREDA VOOR ALTIJD

Zou het niet mogelijk zijn als het uit vak terug in de oude style gemaakt kan worden.
Nou dan komt die sfeer van toen van zelf weer terug.
Het uit vak zingt dan weer volop en dat word dan gehoord ( want in dat gedrocht moeten ze wel heel hard zingen wil je het horen) (en als je hun hoort dan is het toevallig omdat het stadion stil is)

Vak G reageert dan door het WIJ GAAN NIET OPZIJ in te zetten
En de B-Side reageert ook weer zoals toen

https://www.youtube.com/watch?v=FOwArVmqfWk

Hier een voorbeeld van hoe het er toen aan toe ging als bijv. feyenoord op bezoek kwam in die tijd.

Het voordeel is ook voor de eerste divisie clubs die fanatiek zijn zoals Go Ahead en Cambuur en Den Bosch dat ze met meer mee komen dus meer lawaai creëren.




10   1  
Los Pollos Hermanos

Man man man, dat kinderachtige gedoe over liedjes zingen en hoe dat allemaal in praktijk moet worden gebracht. Flikker aub op zeg.

0   0  
adrie

1-3 Dordrecht. NAC haalt de eerste 2.plekken niet. Na competitie liggen ze de 1ste ronde eruit. Willem 2 is al.jaren stabieler en daarvoor ook dan jullie zielige clupje op het moment.

0   0  
Zonder capo zijn ze stil!

Ja en nu lekker terug naar tilbo.com

0   0  
Trotse Nepsupporter

Zolang die idioten nog steeds de leiding hebben zie je mij daar niet meer.

0   0  
Vergane Glorie

Laten we ook eens kijken naar de zware keus waarvoor de technische staf staat.
We spelen thuis toch tegen de nummer 38 van het betaals voetbal met slechts 48 goals tegen. Ook daarin staan de schapenkoppen op de 38e plaats. Dus voorhoogde dijkbewaking binnen de club NAC Breda.

Laad alle berichten na dit bericht in