Wij gaan niet opzij

Bepaling verdeling tv-gelden KKD bekend

Praatpapegaai

De KKD weet waar het aan toe is voor het aankomende seizoen qua tv-gelden. In totaal is er 7 miljoen beschikbaar voor de Nederlandse tweede competitie. De bedoeling is dat de ranglijst van de laatste 10 seizoenen meetelt voor hoe de pot verdeeld gaat worden. Maar wat te doen met afgelopen seizoen?

Normaal gesproken telt het laatste seizoen het zwaarst mee bij de verdeling. Omdat het seizoen abrupt ten einde kwam, moest apart besloten worden hoe met dat seizoen zou worden omgesprongen. Daarom is er een stemming geweest onder de clubs in de Keuken Kampioen Divisie, waarin werd besloten of het seizoen wel of niet mee zou tellen.

In totaal mochten er zestien clubs stemmen. De Jong-teams stemden niet mee, omdat hun clubs niet in zowel de KKD als Eredivisie mogen stemmen. Logischerwijs kozen deze clubs voor stemrecht in de Eredivisie. Met zestien clubs behoorde een remise tot de mogelijkheden. Bij een gelijke stand zou het afgelopen seizoen niet voor 100%, maar slechts voor 75% meetellen. Het volledig meetellen van het seizoen zou desastreus zijn voor Roda JC en FC Eindhoven. Beide clubs beleefden een rampseizoen en waren daarom gebaat bij een minder zware weging van het voortijdig beëindigde seizoen.

De stemming heeft inmiddels plaatsgevonden. De uitslag was 8 voor en 8 tegen, waardoor het afgelopen seizoen voor 75% meetelt bij het berekenen van de tv-gelden. Wat dit achter de komma betekent voor NAC is nog niet te herleiden uit deze berichtgeving. De vijfde positie van NAC over afgelopen seizoen telt dus voor 75% mee. 

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
9 Reacties
66   1  
Sanseveria

7 miljoen voor KKD 20 teams...

Even voor de context: Ajax, Feyenoord en PSV krijgen samen 30 miljoen tv geld en blokkeren een gelijkmatiger verdeling over alle clubs. Zo houden we de kleintjes klein en de groten groot in Nederland.

33   2  
Snooker

Dit was natuurlijk in beginsel een vrij kansloze stemmen.
De bovenste 8 clubs stemmen voor, de onderste 8 tegen..
De KNVB snapt ondertussen toch wel dat elke club enkel uitkijkt voor zijn eigen hachje?

31   3  
Hanz

75% lijkt me ook redelijk. Het seizoen was ook op ongeveer 75%.

66   1  
Sanseveria

7 miljoen voor KKD 20 teams...

Even voor de context: Ajax, Feyenoord en PSV krijgen samen 30 miljoen tv geld en blokkeren een gelijkmatiger verdeling over alle clubs. Zo houden we de kleintjes klein en de groten groot in Nederland.

7   0  
malpolon

Het valt me op dat geen enkele club zich heeft onthouden van stemming. Ik denk dat ze allemaal nattigheid voelden :)

12   2  
benn076 (BSR)

Wel fijn trouwens dat we dit plaatje kunnen blijven gebruiken :)

6   6  
van bins

Misschien wat interessante namen voor NAC?

Dat geldt ook voor Peter van Ooijen. De 28-jarige middenvelder, die twee jaar geleden transfervrij over kwam van Heracles Almelo, vertrekt met vijftig duels voor VVV achter zijn naam.
De Limburgse club neemt daarnaast afscheid van de huurlingen Jerome Sinclair (Watford), John Yeboah (VfL Wolfsburg), Haji Wright (Schalke 04), Oussama Darfalou (Vitesse) en Thomas Bruns (Vitesse).

4   1  
Mikol

7 miljoen voor komend seizoen is belachelijk weinig! Zeker gezien deze tijden en de verwachting dat er voorlopig nog geen wedstrijden met publiek gespeeld gaan worden.

Alles kan live uitgezonden worden en niemand mag naar het stadion. Dit zijn duizenden extra kijkers voor Fox terwijl er normaal gesproken geen hond kijkt bij een thuiswedstrijd van De Graafschap, Cambuur, Volendam en NAC.

Gooi er desnoods een extra reclameblok tussendoor of een balk aan de onder kant tijdens de wedstrijd. Alle kleine beetjes helpen voor de voetbalclubs.

3   1  
Tombola Breda

7 miljoen is echt een enorm treurig bedrag, ongeacht het feit dat er slechts 75% van de competitie is gespeeld. Ik besef dat Nederland en vooral de KKD voor een megalomaan bedrijf als FOX maar een klein onderdeel vormt van hun totale wereldwijde omzet. Maar desalniettemin is dit natuurlijk een ongezonde situatie waarbij FOX als monopolist in staat is om een complete bedrijfstak in de problemen te brengen voor eigen gewin (het tevreden houden van aandeelhouders). Ik ben blij dat ze nu wat tegengas krijgen van Ziggo. Maar ik heb niet de illusie dat de afnemer (wij dus) hier per saldo beter van gaan worden. Laat staan de clubs.

3   0  
svt076

Belachelijk systeem voor verdeling van de TV-gelden wat we hier in Nederland hanteren. Zo worden inderdaad de grote clubs groot gehouden en de kleintjes klein en zal er bijna nooit een Leicester city-achtig wonder kunnen gebeuren in Nederland. In Engeland wordt het eerlijk verdeeld, en is er een bonus voor plaats op de ranglijst. Lijkt mij dat dat de onderlinge strijd ten goede komt waardoor er uiteindelijk de competitie sterker wordt.

Laad alle berichten na dit bericht in