Wij gaan niet opzij

Betaald voetbal neemt geen genoegen met versoepelingen: "Minimaal 2/3 bezetting"

Das Phantom

Het betaald voetbal neemt geen genoegen met de versoepelingen die het kabinet gaat aankondigen vanavond. Het zou dan mogelijk worden om stadions te vullen met 1/3 bezetting, maar dat is volgens de KNVB, de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie CV niet voldoende.

"Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld", klinkt het statement dat is ondertekend door alle clubs, de Keuken Kampioen Divisie, KNVB en Eredivisie CV. 

"Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting", vervolgen de organisaties. "Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep." 

Bron:
B-Side Rats, KNVB
52 Reacties
117   21  
Ouwe Spionkop

Die 1/3 bezetting is al absurd.
Maar in het artikel wordt nog niet eens genoemd 1 persoon op 5 vierkante meter, medisch mondmasker, verplicht zitten en QR.
Geen normaal mens gaat zo naar een stadion.

44   95  
Wanny

Aan mij is het best uit te leggen dat we hiermee starten hoor.

22   75  
Bredaaaaa

Ik hoop dat Manders gaat vechten voor een vol stadion. Manders die de laatste tijd zich positief aan het profileren is.

35   21  
Eljé

En dat ze ook gelijk dat bewezen ineffectieve CTB overboord gooien.

41   17  
Snipes

Het blijft gewoon lastig te verkopen. Ik zou je er vrede mee hebben als het in lijn is met alle maatregelen, maar er is weinig lijn meer te ontdekken, laat staan enige logica.

Ik zie totaal geen noodzaak om de stadions op slot te houden. Kijk in de rest van Europa. Stadion zit er bomvol

117   21  
Ouwe Spionkop

Die 1/3 bezetting is al absurd.
Maar in het artikel wordt nog niet eens genoemd 1 persoon op 5 vierkante meter, medisch mondmasker, verplicht zitten en QR.
Geen normaal mens gaat zo naar een stadion.

57   11  
Ere

Zolang die kerken vol zitten, krijg je mij niet uitgelegd waarom stadions 1/3 of 2/3 van de bezetting moeten zijn. Voor veel supporters of ze nu voor nac zijn of een andere club supporteren is voetbal ook een religie.
Maar goed dit is en zal een oneindige discussie blijven!

18   30  
MickJ

Kunnen die Hr. v Dissel en Hr. Rutten
niet samen gaan wonen ?

31   4  
NACFAN

@ouwe spion kop maar een normaal mens is meestal geen NAC supporter. :)

29   7  
Oosterhout

Wij hebben in het verleden al gezien dat het niet uitmaakt of het stadion 1/3 of 2/3 gevuld is. Supporters gaan toch allemaal bij elkaar zitten.

37   12  
NAC vooruit!

Waarom zitten in Engeland de stadions wel gewoon vol?

37   9  
Ivo

Dit gaat clubs zo veel pijn doen. Wie neemt op deze manier nog een seizoenkaart, als er ieder seizoen de helft van de wedstrijden uitvalt of je de plekjes moet verdelen over je kaarthouders?

De grote clubs redden zich wel, maar er komt een kaalslag aan die zijn weerga niet kent. Over 5 jaar is de KKD gehalveerd als het zo doorgaat.

13   7  
Heksenketel

Even Off-topic. Dat gaat lekker daar bij Heerenveen. Ze kunnen dan wel in de Eredivisie spelen, maar ook daar is het al jaren gedonder.

Lekkere vooruitgang voor Thom of zullen we zeggen dat hij ervaring heeft om bij een club te spelen waar altijd wel wat te doen is?

20   8  
FCSP

Door deze lek vanuit het OMT blijft het voornemen van de knvb om dit seizoen geen uitsupporters meer toe te laten mooi onder de radar. Slim gespeeld van het bondje.

84   14  
D'n Klaagmuur

Net voor de vierde keer in anderhalve maand terug uit Londen. Weer heerlijk in een vol stadion gezeten, geen QR gescan, gelachen en geproost in volle pubs, vanaf a.s. donderdag nergens meer verplichte mondkapjes, zelfs niet in overvolle metro's. Je merkt niets van angst onder de mensen, iedereen leeft gewoon weer zoals 2 jaar geleden en dan ben je weer terug in Nederland en dan denk je echt:

Waar zijn we toch in vredesnaam in dit land allemaal mee bezig?

22   35  
JP

Ook ik kan niet wachten om weer in een vol stadion te zitten en ook ik ben allerminst onder de indruk van de communicatie rondom het coronabeleid.

Een klein beetje aandacht en begrip voor de complexiteit van het probleem ipv dit soort berichtgeving zou meer op zijn plaats zijn. Voor 1/3 open is wat mij betreft een meer dan acceptabele eerste stap die je indien er geen gekke dingen gebeuren over een week of 2/3 verder op kan schroeven.

55   35  
Somerset

Als je zo bang bent voor een nu bewezen zwakke griep blijf je toch gewoon thuis. Waarom steeds de ander willen beperken?

25   10  
Noord Mokumse NAC'er

Hier zouden ze in het Gelredome wel genoegen meenemen..

Even serieus: daarom bezoek ik in Engeland de wedstrijden: volle bak, volle pub.

8   17  
Scheppioni

🤣🤣 Noord mokumse NAC er !
De politiek en omt lijken bij ons NAC wel, weer nieuwe soap in overname ?? Toch Chris wm ? Of krijg ik verkeerd bericht toegedeeld ?

21   18  
NAC4Ever

Aan de ene kant denk ik dat we blij mogen zijn met 1/3. Ik vermoed dat het een tussenstap is naar meer. Aan de andere kant begrijp ik de twijfels of het voldoende is om het voldoende op te laten leveren.
Ergens begrijp dat het kabinet voorzichtig wilt zijn. Wanneer door de versoepelingen de cijfers in de ziekenhuizen te hard stijgen worden zij verantwoordelijk gehouden.
Maar je moet wel toelaten wat kan.
Anders heeft het op andere vlakken te te veel negatieve gevolgen.

Los van de vraag of het qua Corona kan hoop ik op minimaal 2/3. Dan kunnen al onze seizoenkaarthouders naar binnen, ook ikzelf😇

10   17  
H@nk

Waarom kan ik het berichtje van Somerset niet een duim omhoog geven?

18   7  
Chris W.M.

@ SCHEPPIONI

Ik hoor dat Vrolijk bezig is met gesprekken om de juiste poppetjes op de juiste plekken te zetten. Dus geen idee wat jij gehoord hebt.

17   9  
Monir

Geen jij niet en ik wel... gewoon loslaten. Alles of niets ole ole. Als we gaan, gaan we met met zn allen.

11   29  
Cool Hand

Iedereen die voor de avondklok was, moet nu niet zeiken. Je krijgt wat je verdient in het leven.

15   10  
Den Hoge

Corona... het zal allemaal wel...

Hoe staat het met die koopovereenkomst?

22   2  
Ric

Bij de zusjes op de site gaat het gerucht dat Moreno Rutten in gesprek is met ze ipv Bakker

11   13  
Freqderat

Redenering (of je het er nu mee eens bent of niet) is simpel: 1,5m afstand houden tussen de zitplaatsen, zoals overal anders in de maatschappij. Dat is 1/3e bezetting Binnen zit er een Max. Op van 1250 die buiten niet geldt, maar wat ik begrijp was dat een close call. Zo lang de 1,5m leidend is, is meer niet mogelijk.

Beste hoop (buiten alles afschaffen uiteraard) is dat er op voorwaarde van qr-code geen afstand meer gehouden hoeft te worden. Dan kan je serieus open.

9   9  
Freqderat

@mezelf: die qr-code dan geen afstand is op zijn vroegst over 3, waarschijnlijk 6 weken pas een optie.

16   10  
SjorsNac

Tussen geen publiek en alles open zitten nog wat stappen. Begin wat kleiner en kijk het per week aan, zodra je ziet dat het kan is het zo geregeld.

14   14  
ArnoldUno Breda

Een mondmasker verplicht hahaha. Zijn die lui die in het OMT zitten wereldvreemd? Ik snap dat ze dit vanuit medische gronden wellicht wensen. Maar dat is natuurlijk totaal onrealistisch bij voetbalpubliek.

14   11  
Freqderat

O en over die mondmaskers: die worden niet verplicht als je op je plek zit, alleen bij verplaatsing.

En dit alles terwijl het omt in het al openbare advies aangaf dat alles open zou kunnen tot 17u en met goede naleving tot 20u. Dat wordt nu dus 22u, met een derde maximaal mogelijke bezetting op 1,5m, met alleen mondmaskers tijdens verplaatsing (advies was ook op de plaats).

Ongeacht wat je van het kabinet en de maatregelen vindt, het kabinet wijkt dus voor het eerst echt serieus af van het omt-advies ipv het blind te volgen.

Is het ideaal, 1/3e bezetting? Nee absoluut niet. Maar het is wel een goede eerste stap.

16   5  
Ed

NAC trekt momenteel geen volle “zalen”.

9   6  
Scheppioni

@ Chris wm
Jou info is meestal goed, ik verneem dat Karel vrijwel steeds tegengewerkt wordt, maar dat zal dan hoop ik de zaak opjuinen zijn ..... sommige kleinere sponsoren zouden ook wat roeren maar zal hoop ik een storm in een glas water zijn ...... daarom vroeg het ook aan jou 👊👍ik denk best vaak eens was het maar iets minder het fanatisme voor ons NAC, het werkt enigszins wat op mijn gezondheid merk ik ...... HUP NAC !

11   11  
Moppernac

Sydney van Hooijdonk officiële naar Heerenveen.
Ik denk niet dat Henk Veerman daar warm of koud van word dat hij de eerste spits blijft.

22   7  
The Cosmic Gate

Ik lees hier : mondmasker en Stilzitten....kom op mensen laat ons leven ! Het is genoeg geweest hè ! Waarom moeten we als NL het beste kindje uit de klas zijn ? In landen om ons heen hebben ze de maatregelen al helemaal in de prullenbak gedaan..het is genoeg geweest

26   8  
Tipex

Optyfen met die mondmaskers. Tis godverdomme nog geen Carnaval.

13   7  
Maarten

Kabinet weer een wir war van onlogische beslissingen. Terassen mochten met een ziekmakende Delta open maar met snotneusje Omikron lijkt de paniek totaal ingeslagen. Besmettingen heb je altijd in dit jaar. Virussen houden immers van vochtige lucht. 2/3 is inderdaad een mooie aftrap en laten we in maart gewoon open gaan. Je kan dit toch niet meer verkopen deze ongein?

5   5  
Judge M.

@MickJ:

Waarom zou onze Moreno met Van Dissel moeten gaan samenwonen?

En @Klaagmuur: idem dito in Zweden met in mijn geval dan een volle kroeg en theaterzaal. Ik kwam dan weer wel besmet terug maar goed voelde het zeker!

12   25  
Tip

Ik wil er beslist geen Corona discussie van maken. Maar landen zijn niet vergelijken. Nederland minste ic bedden , veel te weinig personeel in de zorg , enorme wachtlijsten etc. Het beleid is niet nu verkeerd, maar was verkeerd voor de pandemie. Ik denk de grootste zorg , hoe komen clubs als NAC uit deze pandemie ? En hoe tiendubbel is dus het NAC belang dat die overname er komt. Anders is er straks misschien geen betaald voetbal meer in Breda. Ik sluit me dus aan bij @ Wanny. Laten we blij zijn dat er in ieder geval weer supporters bij mogen zijn.

17   9  
Ouwe spionkop

Als echt maar 1/3 binnen mag, met medisch mondmasker, 1 persoon op anderhalve vierkante meter en verplicht zitten dan moeten de clubs statement maken en gewoon iedereen toelaten met seizoenkaart.
Absolute flauwekul maatregelen.
In buitenland zit alles vol en liggen er echt geen corona patiënten op de tribunes naar adem te snakken.

16   8  
Monir

Mondkapjes.. dacht t niet voor een griepje. Ook niet bij verplaatsingen. Dat laatste biertje wat ik niet kan dragen klem ik altijd tussen mn tanden. Alles snel naar normaal

15   13  
Cool Hand

2 jaar lang geregeerd door mensen in witte jassen en onbetrouwbare rekenmodellen. En het gaat maar door. Ze geven de macht niet zomaar uit handen. Iedereen loopt straks netjes met mondkap op in het stadion. Terwijl elders in de Europese voetbalstadions...

17   6  
RaraNAC

Nou, dan maar een vredige demonstratie op vrijdag 4 februari om 20:00?
Laten we zeggen: Rat Verleghstraat? Lijkt mij een goede locatie. Ver van het centrum, hoeft de burgemeester ook niet bang te zijn dat we de stad afbreken.

Die poortjes kan je met 1m60 al overheen(of onderdoor). Er zal dus niks kapot gaan.

17   8  
Lamington

Geen qr, geen maskers, geen afstand.
Wel normaal doen, wel gezellig, wel weer mens zijn

12   7  
Devis

P5 maar volstampen dan??

19   21  
lievereensoaaanm'nzakdanmeteenqrcodenaarnac

Vroeger waren we tegendraads en soms zelfs opstandig en ongeremd. Tegenwoordig zijn we bij NAC braaf en slaafs geworden. Lekker in het gareel lopen met de rest, want dat voelt zo fijn.

Vooral erg jammer.

27   1  
Chris W.M.

Neem aan dat alle voetbalclubs die vandaag een statement getweet hebben dat ze niet akkoord gaan met 1/3e capaciteit nu grote jongens zijn en de stadion opengooien voor 2/3 van de capaciteit zoals zij zelf veilig en financieel toereikend achten. Anders nooit meer serieus te nemen.

11   7  
Ivo

Nederland is altijd het braafste jongetje van de klas geweest. Zo ook nu weer. Wat in andere landen normaal is, mag hier nog steeds niet.

Besmettingen in de buitenlucht zijn sowieso minimaal. Geen enkele wedstrijd, ook niet tijdens "testen voor toegang", heeft na afloop aantoonbaar besmettingen opgeleverd.

Buiten zijn, frisse lucht, open lucht, is gezond. Iedereen snapt dat, maar het burgertje pesten gaat nog lekker even door.

1   8  
076

En dan zegt de overheid nee. En dan? Niet meer spelen? Staat ajax bovenaan?

8   8  
Pizzabakker

Die mondkapverplichting vraagt om burgerlijke ongehoorzaamheid! Wat een nonsens. Gewoon opengooien, zeker alles in de buitenlucht.

2   1  
Michel

1/3e is natuurlijk niet te doen en weer hoop gezeik met supporters en sponsoren. Dit is het failliet van de seizoenskaart.

off-topic: waar blijft de witte rook rond de overname. Het grote nieuws dateert van 2 weken terug en zou die maandag geformaliseerd worden maar sindsdien ontbreekt elke vorm van communicatie hieromtrent.

3   0  
Beer van Baol

1/3 wie zijn of worden dat dan.??

4   3  
Pietjebel

Als we gaan dan gaan we met z'n alle toch ?

Laad alle berichten na dit bericht in