Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Heerenveen presenteert Van Hooijdonk als nieuwe spits

Das Phantom

Sydney van Hooijdonk is terug op de Nederlandse velden. De spits is vandaag door sc Heerenveen gepresenteerd als aanwinst. Van Hooijdonk wordt door de Friezen voor een half jaar gehuurd van Bologna FC.

De deal hing al even in de lucht, maar vandaag werd de aanvaller officieel gepresenteerd. Technisch manager Ferry de Haan is blij met de deal, omdat Heerenveen al even naar een aanvallende versterking zocht. "Met de komst van Sydney krijgen we voorin meer keuzes. Hij is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap", aldus De Haan. 

Van Hooijdonk zal in Heerenveen de strijd aan moeten gaan met Henk Veerman. "Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten", aldus De Haan. 

De aanvaller heeft zelf een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die hij voerde met Heerenveen en dat deed hem besluiten naar Nederland terug te keren. Van Hooijdonk hoopt dat hij met zijn ploeggenoten het tij weet te keren in Friesland. "Hopelijk kan ik daar aan bijdragen met veel doelpunten." De speler geeft aan fit te zijn en sluit direct aan bij de selectie van sc Heerenveen. 

 

Bron:
B-Side Rats, sc Heerenveen
62 Reacties
159   12  
Geheimedienst

De nieuwe trainer van de Friezen word mogelijk ene Maurice Steijn. Leuk voor de samenwerking

54   10  
NB.VOS

Maurice Steijn is ook gesignaleerd rondom het Abe Lenstra stadion. Mogelijk wordt hij de nieuwe trainer daar.

159   12  
Geheimedienst

De nieuwe trainer van de Friezen word mogelijk ene Maurice Steijn. Leuk voor de samenwerking

30   5  
Ed

🤣🤣

25   9  
Heksenketel

Gifbekertje in Heerenveen is nog niet leeg hoor. Als je zoveel ontvangt voor Veerman, dan zou ik persoonlijk versterkingen van een ander kaliber verwachten.

29   17  
NAC4ever

Succes. Kansloos verhaal voor dat niveau

39   15  
De generaal

En dat kan allemaal, terwijl Bologna nog niet heeft betaald
Wat is de voetballerij toch een “ klerezooi”

17   8  
Tonn

Quote uit VI
"Na de oriënterende gesprekken heeft Heerenveen de lijst met kandidaten flink ingekort. Van de overgebleven aspirant-trainers wordt onder meer de werkwijze nader bestudeerd, waarbij specifiek gekeken wordt naar zijn ervaring met het ontwikkelen van jonge spelers, de levensader van de Friese club. Aan de hand daarvan wordt de uiteindelijke keuze gemaakt. De eerder dit seizoen bij Ajax ontslagen Marcel Keizer en VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn behoren in elk geval tot de overgebleven kandidaten."

36   5  
Chris W.M.

@Tonn

“ waarbij specifiek gekeken wordt naar zijn ervaring met het ontwikkelen van jonge spelers, de levensader van de Friese club.”

Om die reden zal Steijn het dus sowieso niet worden. Peter Maas, die als hoofd scouting toch echt wel enig aanzien geniet binnen de club, zal dat de TD toch echt wel duidelijk maken.

17   2  
Rade

@Tonn
Die quote is een paar jaar oud hoor..

16   1  
Tonn

Ja, dat had ik gezien. Grapje.
Als ze het toen niet in hem zagen zitten, zal er nu ook geen aanleiding zijn om door te gaan, mag je toch aannemen.

15   1  
Willem 4,5

Steijn daar naar toe zal wel een grapje zijn en als het wel zo is heeft Sydney en/of zijn zakenwaarnemer zijn werk niet goed gedaan. Als het geen grap is ben ik benieuwd hoe zich dit gaat aflopen. Bij Heerenveen kan hij in ieder geval bewijzen dat hij de spits is die op dit niveau mee kan komen. Als hij hier mislukt is het ver gedaan met zijn carriere.

24   13  
Cambuurfan

Heerenveen zoekt de combinatie van een scorende, maar vooral ook meevoetballende spits. Henk Veerman doet dat niet (kan het niet???) en nu heeft DKV met SvH dus 2 van dezelfde - slechte - soort. Kortom, ze komen met van H. niet echt veel verder. Bovendien zijn de verdedigers bijna allemaal van een ander kaliber dan SvH in de KKD gewend was.

40   31  
Kinderkaartje

@De generaal

De enige klerezooi is de klerezooi die Manders ervan maakt.

NAC heeft nergens recht op, omdat Manders heeft verzuimd de papier winkel op orde te maken. Dus vertrok Sydney transfervrij.
Weggejaagd door Steijn.

En nu huren we een 19 jarige manneke van Feyenoord, terwijl we zelf een veel betere hadden en gratis de deur uit laten lopen.

48   13  
Marti

Succes Sydney ,snoer iedereen die negatief is de mond!

19   19  
Joepel

Lijkt me prima voor je carrière door lekker op de bank achter Veerman plaats te nemen. Succes daar!

43   5  
Bas

Er is geen Eredivisieclub die aan MS denkt. Vervelende realiteit voor hem en de mensen die zich nu al verkneukelen om het gewenste leedvermaak jegens SvH.

Veerman presteert al maanden totaal niet. SvH gaat daarom gewoon minuten maken en kansen krijgen, al is het alleen maar om Veerman weer op scherp te krijgen. SvH scoort gemakkelijk. Het zou me niet eens verbazen als hij dat een trede hoger ook kan.

Wie nu boos is op Bologna, Heerenveen, SvH of de KNVB omdat NAC geen vergoeding krijgt richt zijn pijlen op de verkeerde. MS en MM vonden het niet nodig een contractaanbieding te doen. Als NAC in haar recht had gestaan dan had ofwel Bologna het geld wel overgemaakt ofwel NAC had er een zaak van gemaakt. Dat NAC zwijgt zegt voldoende over het eigen falen in dit dossier.

10   10  
NAC4Ever

@NAC4EVER
25 January 2022, 18:16
Zou je een andere nickname willen kiezen. Ik gebruik deze al een aantal jaren.

14   1  
NAC4Ever

Succes!
Ben nieuwsgierig of hij dit niveau aan kan. Voor de KKD vind ik hem goed genoeg.
Waar je hem op moet benutten lijkt mij duidelijk.

25   16  
Scheppioni

Helaas perfect verwoord Kinderkaartje !!! Zoveel kapot gemaakt bij ons NAC, dat zelfs nu een echte NAC jongen, onze Sydney totaal gratis wat ons NAC dus niks heeft opgeleverd in de ere mag gaan ballen !! Tis Sydney een echte NaCCer gegund, succes Sydney !! Optyfen manders !

15   12  
Tip

Succes Sydney !

Als het papier werk in orde was zou je kunnen proberen beslag te leggen op de huursom van Heerenveen. Maar Manders heeft zich zo goed als zeker met het papierwerk , 1 document, laten piepelen. Kost toch 450.000. Veul geld voor NAC.

Ben overigens met onze huidige spits erg blij. Die gaat echt wel scoren. Hij is 2 jaar jonger dan SvH en ik vind hem nu al een stuk beter. Maar we kunnen pas over een paar maanden conclusies trekken.

38   40  
Nachoreca1

Echte naccer...😂😂😂
Dat zijn wij wel, familie van Hooijdonk niet hoor. Geldbeluste, irritante en zichzelf overschatte senior en junior. Vergeet nooit meer de NAC Breda Feyenoord... 2 2... jenner en diba ...die kop van senior...overlopen in de december, lag ook weer aan alles en iedereen...heb de middag van mijn leven gehad.

35   7  
Bas

Een echte NAC'er die erbij was zou weten dat die wedstrijd 3-3 eindigde. Bijzonder dat er mensen zijn die nog steeds het verhaal van Mommers en C Lok slikken. Maar dat zie je nu ook bij MM en MS.

13   8  
Scheppioni

Heel goed Bas !! Heel goed !

23   5  
Svt076

Hoop dat Sydney er mooi een aantal in het netje legt, als is het maar om onze grote vrinden MS en MM de mond te snoeren. Succes Sydney!

18   11  
Ric

Ik lach m’n lul uit mij broek als ze Maurice Steijn aanstellen als trainer.

11   4  
Van "taajlaand

Hoi Nachoreca1.

Het was 3-3 in die wedstrijd, waar ik ook nu nog steeds een hoop plezier aan beleef, denk ik daar aan terug.
Je maakt dezelfde fout als ik, dacht ook steeds dat het 2-2 was.

Maar kijk deze nog eens terug.
Maakt je als NAC supporter weer blij.


22   10  
Ome Cor

Mensen kom op.....
Als Sydney niet speelde werd Maurice Steijn neergezet als lomperd, want hoe kun je zonder Sydney spelen ?
Wanneer hij wil mocht meeballen (en zeker wanneer hij niet scoorde) werd er gezegd dat hij alleen maar speelde vanwege pappie.

Ook als Sydney riep dat iemand op zijn leeftijd moest spelen, minuten moest maken...werd hij als arrogant neergezet.

Vervolgens vertrekt hij naar Italië om een paar minuutjes mee te doen en nu ziet Heerenveen in hem de man die beter is dan Veerman of Veerman zo erg motiveert dat hij weer de doelpuntenmachine wordt die ze daar hopen te zien.

Sydney deed het al met al niet onaardig bij NAC, maar is dit eredivisieniveau ?
Ik heb serieus mijn twijfels en ik zou me kunnen voorstellen dat Friese fans dat ook hebben.

14   18  
Luisindepels

Zit je in Bologna. Na Prinsenbeek. Wereldstad Bologna in een land waar de Goden ook graag kwamen in een ver verleden. De dames. De keuken. De auto's. De terrasjes. De zee. Ik had mij toch het snot voor de ogen gewerkt. Kost wat kost. Dan maar via invalbeurten en vol erop. Gaan voor je kansen. 1 keer in je leven. Alles geven. Geloven in een leven na covid. Dus alsof je voor volle stadions voetbalt. Alsof Maradona er nog rondspringt en jij hem de bal moet afpakken. Maar nee... Heerenveen appt. Gauw inpakken en naar die dooie boel vliegen. Rennen om straks tegen RKC te spelen. NEC uit. Nog zo'n mooie. Het jochie had heimwee. Wilde met z'n matties een pilsie pakken. Kan ik het hem kwalijk nemen? Ene Jorn Sweres zat ooit in de onder 19 bij PSV. In een gastgezin. Ook heimwee. Alleen, dit was 10 jaar terug. Nu speelt ie bij Beek Vooruit. Vol in z'n achteruit. Het kan verkeren. Syd.... Heerenveen. Ik hoop niet dat de tranen je in de ogen schieten. Ik zet er een tientje op van wel...

8   11  
Veerse naccer

Boeiend miss mag die 85ste min keer invallen

16   13  
Ed

Steijn naar Heerenveen kan de mooiste grap van 2022 zijn. 🤣🤣

14   11  
Beter de Laat dan nooit

Dezelfde mensen die wenste na de afwijzing van Almere dat Steijn nergens meer aan de bak zou komen zitten nu zich te verheugen als Steijn trainer zou worden bij Heerenveen. Wat voor leven heb je dan.

24   4  
Ivo

Veel succes Sydney. Laat ze maar lullen.

5   9  
Ed

Beter laat dan nooit@
Dat heet karma

7   13  
Nachoreca1

@bas... 3 3 ook goed. Gaat om de rest van mijn betoog. En twijfel maar niet of ik een echte naccer ben hoor. Maak ook in een pandemie sponsor geld over... en ga nu 35 jaar onafgebroken...😉

10   18  
Ome Cor

Feit blijft dat Sydney, ingefluisterd door Pierre, zei niet verhuurd te willen worden aan een Nederlandse club.

Dan zou hij namelijk weer onder de. Vergrootglas komen te liggen.
Liever zou hij in Italië blijven of naar Engeland gaan.

Met alle respect, maar zie je Sydney al tegen zo'n bonkige Engelse verdediger zonder tanden ???
Hooguit tegen een Smith Brown of Leigh.
Maar goed, in Engeland én Italië zat er niemand te wachten op het zoontje van Big Pete, op de voormalige spits uit de kitchen champion division...

Dus dan je principes overboord gooien en gewoon happen naar Friese kruidkoek.
Voor Sydney is het te hopen dat hij niet op initiatief van de trainer is gehaald.

13   5  
Nr. 20

Come on Sydney! Veel succes en nog mooier jij gaat er een succes van maken! Het is je gegund!!!

7   21  
NAC4ever

Mooi als Steijn daar trainert wordt

16   2  
Tony93

Offtopic#
Heerenveen verkoopt zojuist Henk Veerman voor een bedrag van +/- één miljoen euro.

Ik denk dat we Haye niet meer terug gaan zien in Breda deze week. Die zullen nu echt wel doorpakken, voor nagenoeg het gewenste bedrag van NAC met deze extra centjes in de zakken.

Ik hou m'n hart vast,want dan zijn we pas echt verloren dit jaar vrees ik.

14   4  
Mario

Zal gelijk eerste spits worden.
Veerman naar Utrecht.
Dus meer geld om ook Haye van ons over te nemen ben ik bang.

8   10  
NAC4Ever

@NAC4EVER
25 January 2022, 23:09

Zou je een andere nickname willen kiezen? Ik gebruik deze al een aantal jaren.

0   6  
Enkhuizer

😆

6   21  
Reflektor

Sydney.....tja ,ik kom er in ieder geval noet voor naar het stadion....en al helemaal niet voor zen irritante gedrag tijdens een wedstrijd.....

14   6  
Ernie

Zijn vader kon er op die leeftijd ook nog niet veel van. Maar je ziet waar die uiteindelijk terecht is gekomen. En datzelfde kan bij Sydney ook gebeuren. Maar de belangrijkste voorwaarde is dat je dan wekelijks wedstrijden speelt. En dat is nu niet het geval, dit seizoen heeft hij niet gespeeld. En ook bij Heerenveen is dat nog maar de vraag. De familie van Hooijdonk heeft de fout gemaakt om voor het geld te kiezen. Als hij bij NAC was gebleven was hij nu waarschijnlijk al een stuk verder geweest in zijn ontwikkeling.

1   18  
steven73

Lkkr tegen de degradatie voetballen. wat heb je veel bereikt Zitnie

17   14  
Cees-2

Traditioneel, het is oh zo voorspelbaar. Je weet dat het gegarandeerd gaat komen, verschijnt er in Bn Destem een kop, die werkelijk kant nog wal raakt. Maar dat is uiteraard de ultieme bedoeling omtrent deze speler. Hij moet en zal, als het echt niet anders kan omhooggeschreven worden! En als je over de juiste, slaafs meelopende mensen beschikt, aardig kan lukken. Ook deze site doet daar bewust en vrolijk aan mee. Euh, bij '''deze'' speler! Niet, of zeker veel minder bij overige NAC_spelers! Met dat laatste is denk ik genoeg gezegd. En dat is hypocriet gedrag naar mijn mening. Maar het wereldje moet schijnbaar zo zijn. Gelukkig, ik haast me om het te zeggen, dat godzijdank niet iedereen daar aan mee doet. Hekel aan de familie Van Hooijdonk? Hoe zou dat komen? Een gewoonweg simpel spelertje, dat het grootste geluk van de wereld heeft dat hij constant in de picture wordt gehouden, door, niet zijn kwaliteiten, dan was menigeen hem zeker voor geweest, nee, door zijn achternaam. Dat van kleins af aan. Nou kom maar weer met die lullige duimpje.

5   12  
NAC4ever

@Cees-2:Precies! Helemaal mee eens.

4   12  
NAC4ever

@Cees-2:Precies! Helemaal mee eens.

18   2  
Wanny

Laat die jongen lekker in zijn waarde. Ik wens hem alle succes en dan zien we wel hoe ie het gaat doen.

Vooralsnog heeft ie toch het betaald voetbal bereikt en een ongetwijfeld mooi contract in Italië versiert. Er zijn er toch genoeg die ervoor zouden tekenen op die leeftijd.

16   3  
Dun Diëe

Sommigen later zich weer van hun beste kant zien hoor… wat een zurigheid.

Wens hem het allerbeste bij de Friezen. Volgens mij was het onderdeel van het plan dat Bologna met hem had. En ik neem aan dat Steijn niet naar de Friezen gaat. Dat steekt Maas wel een stokje voor.

16   2  
Dos

Ernie maakt een goed punt.
Pierre van Hooydonk was 22 toen hij in 1991 van RBC naar NAC verkaste en hij raakte in zijn eerste periode geen pepernoot en werd vervloekt op de tribune totdat hij begon te scoren.
Ik zie wel een overeenkomst met Sydney, ogenschijnlijk geen hoogvlieger, wel iemand die net zoals zijn vader hard werkt om verder te komen. Zou me niet verbazen als hem dat ook gaat lukken.

13   7  
Ernie

@Cees-2
Ik heb helemaal geen hekel aan de familie van Hooijdonk. Maar wat mij wel stoort is dat sommigen hier voorbij gaan aan de waarheid. De laatste 1.5 jaar is wel degelijk geprobeerd om te verlengen. Echter werden er door de familie van Hooijdonk belachelijke eisen gesteld. En bewust aangestuurd op een vertrek. Er is gekozen voor het geld en niet voor het voetbal. Ik hoop wel dat hij het gaat redden want hij heeft wel degelijk potentie. Uiteindelijk zie ik hem nog wel terugkeren bij Nac.

6   3  
RV

Het meeste is hier al benoemd onder andere zijn gelijkenissen met pa van Hooijdonk.
Telkens net niet genoeg geacht worden voor een volgende stap en het daar toch laten zien.

Het grootste verschil zit hem wel in de bereidheid om dag in dag uit te investeren en keihard te werken. Dat heeft hij bij Bologna ook gewoon gedaan en je ziet dat hij fysiek sterker is geworden.

Ik kom heel af en toe weleens voorbij Zundert en dan gebeurde het weleens dat van Hooijdonk om half 5 met een of twee anderen nog vrije trappen stond te rammen. Er zijn er weinig in de huidige selectie die dat op kunnen brengen om maar een voorbeeld te noemen.

Heerenveen is natuurlijk een oersaaie club die wat dat betreft totaal niet bij van Hooijdonk past (zie het ook nog niet voor me, dat lelijke blauw witte hartjes shirt). Maar een eventueel vertrek van Veerman biedt zeker mooie kansen.

Succes!
En Manders, snel duidelijkheid over die vergoeding aub, dit kun je niet verantwoorden naar de achterban!

11   8  
Ome Cor

Kansen zijn gekeerd voor Sydney na transfer van Henk Veerman.
Van pressiemiddel tot eerste spits.

12   3  
Wanny

Heerenveen zal nog wel een andere spits aantrekken. Risico is te groot om alleen met Sydney het seizoen af te maken.

10   9  
Thierry14

Liggen er hier heel veel te zaniken over de fam v hoofddoek en dat ze wel of niet kunnen voetballen en alleen aan geld denken.....was toch wel lekker geweest als we sydney nog hadden en er een stuk of 20 tegen t garen hadden gelegen zonder te kunnen voetballen...De rest loopt ook niet over van kwaliteit en gaan ook allemaal voor de centjes of is dat heel raar...
Kloppen 3 x op t logo en met gierende bandjes naar de volgende stap...

12   14  
Kisku

Leuk voor jong heerenveen over de paard getilde kwast

8   8  
Noad1976

Mooi dat er weer publiek mag dan kan Sydney meteen voelen hoe het is beoordeeld te worden op je kwaliteiten in in een prof omgeving. Jongen van de club verhaal kan ie nu vergeten.

11   9  
Scheppioni

Sydney schiet ze er wel in !⚽️💛🖤

10   2  
la Pelota

Waar komt al die negativiteit toch vandaan? Sydney is weggepest door Steijn en Manders, heeft een mooi contract gekregen bij Bologna en ik wens hem alle succes bij Heerenveen!

5   3  
Luisindepels

Ongelofelijk hier, de reacties. Heeft niks met de familie te maken, daar wil ik niets eens over praten. Over zijn vader en moeder en de rest. Kan mij het schelen. Ik wil het hebben over de kans. De mogelijkheid. Het besef. Het voorrecht. Bologna! Niet Waalwijk of Leeuwarden! Hengelo of Zierikzee. Hou eens op! BOLOGNA! SERIE A. Wat maakt het uit....een paar maanden bank. Ga trainen in de gym. In het holst van de nacht. Slaap in het stadion. Flaneer onder de bogen en neem 1 prosecco. Zet je kop er goed op. Koop Santoni schoenen. En ga! Nee, niet 6 uur op je telefoontje zitten met je matties in Breda. Nu moet je pakken. Voelen en gaan. Gisteren was ik er nog, in Friesland. Mooi hoor...NOT! Walgelijk plat en grijs. Inspiratie loos en deprimerend. Hou eens op met 'succes' en 'laat ze maar lullen'...nooit meer komt hij zo dichtbij. En waarom? Janken, allemaal janken om Breda. Boehoeoeoe. Syd....nooit kom je meer zo dichtbij. Tenzij je er 25 inschiet, de komende 3 maanden. Zijn de Goden je toch nog niet vergeten. Succes in Heerenveen. Als ze gaan gieren..... opsnuiven! We volgen je. Reuze benieuwd naar je nieuwe avontuur.

2   0  
jimcp

Sydney,

Waarom speelde je niet in Italië?

Whatever, kachel er maar 10 goals in voor Heerenveen. Laat maar zien dan.

Lekker : scoren. Iedereen zal blij voor je zijn. - Als het niet lukt dan komt er vanzelf wel weer een nieuwe uitdaging op je bordje.

Go For It.

2   2  
Noad1976

@ ome cor inmiddels is Sydney alweer gedregradeerd tot 2e spits ze halen een nieuwe voor 2,3 miljoen uit Scandinavie

Laad alle berichten na dit bericht in