Wij gaan niet opzij

Bilate: “Een kat-en-muisspel met de ploegen bovenin”

Italo

Morgenavond speelt NAC de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Een wedstrijd die gewonnen moét worden, beseft ook aanvaller Mario Bilate. Met de spits blikken we vooruit op het treffen, maar kijken we ook nog even terug op de wedstrijd tegen De Graafschap.

Met zijn duelkracht en inzet was Bilate met name na rust op dreef voor NAC in het duel met De Graafschap. Na het laatste fluitsignaal ging de spits vervolgens volledig los. Volgens Bilate was dit niet zozeer frustratie, maar vooral blijdschap: “Er is veel gezegd en gepraat vanaf die kant. Dus het was wel even lekker om ze met 3-1 van het veld te vegen in zo’n cruciale wedstrijd. Het was vooral blijdschap en ontlading.”

Ondanks dat hij zelf niet wist te scoren, was Bilate in het duel met De Graafschap belangrijk voor zijn ploeg: “Ik denk met name in de tweede helft. Ik denk dat ik daarin een prima pot heb gespeeld. Qua balvastheid, de duels voorin en het stukje werklust in het opjagen en afjagen.”

De aanvaller heeft zijn draai, na een stroeve start en de nodige kritiek, inmiddels gevonden bij NAC. In het filmpje gemaakt vanuit de kleedkamer dat NAC op social media plaatste na het duel met De Graafschap, was Bilate het middelpunt. “Ïk denk inderdaad dat ik meer mijn plekje heb weten te vinden. Op het moment dat ik binnenkwam raakte ik geblesseerd en tijdens mijn revalidatie trainde ik vooral apart van de groep. Tegen de tijd dat ik weer begon met spelen was ik eigenlijk voor veel jongens nog een nieuw gezicht in de kleedkamer. En dat is altijd toch anders dan wanneer je een tijdje in de kleedkamer zit en veel minuten maakt met de jongens in het veld. Je leert de jongens beter kennen, je komt wat meer los richting elkaar. En als je uiteindelijk gaat spelen en de resultaten worden daarbij beter, dan ga je automatisch ook lekkerder in je vel zitten.”

Ook tegen Jong Ajax zal Bilate normaal gesproken weer kunnen rekenen op een basisplaats. Vooruitkijkend op die partij zet Bilate in op goed voetbal, maar is ook plan B op voorhand bekend: “Als je denkt aan Ajax denk je aan een ploeg die kosten wat kost wil voetballen, verzorgd positiespel wil spelen en wil opbouwen van achteruit. Maar aan de andere kant is het ook een ploeg die het niet echt moet hebben van het fysieke en het voetbal waarin veel wordt gedueleerd. Wij gaan natuurlijk de wedstrijd in met de intentie om te voetballen. Liggen die mogelijkheden er niet, dan kunnen wij het altijd nog over een andere boeg gooien. Er zijn niet heel veel teams die dat kunnen.”

De wedstrijd tegen Jong Ajax is cruciaal. Evenals de zeven wedstrijden erna die nog komen gaan. NAC is aangehaakt, maar kan ook zomaar weer afhaken als het de komende wedstrijden niet wint: “De komende acht wedstrijden worden cruciaal. Het is een beetje een kat-en-muisspel aan het worden met de ploegen bovenin. De Graafschap, Almere City en wij; wie laat er als eerste punten liggen en wie wint de belangrijkte potjes?”

 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
16 Reacties
56   1  
Baosje

laat NAC nu eens niet een keer typisch NAC zijn

zorg er godsamme voor dat je geen onnodige punten meer verliest...ga messcherp de wedstrijden in , bikkel , schaaf , schop ...heb er echt alles over om de wedstrijden over de streep te trekken

.. en zorg voor een massaal orgasme in west brabant als NAC mocht promoveren aan het einde van de rit

56   1  
Baosje

laat NAC nu eens niet een keer typisch NAC zijn

zorg er godsamme voor dat je geen onnodige punten meer verliest...ga messcherp de wedstrijden in , bikkel , schaaf , schop ...heb er echt alles over om de wedstrijden over de streep te trekken

.. en zorg voor een massaal orgasme in west brabant als NAC mocht promoveren aan het einde van de rit

23   2  
scheppioni

Eerlijk zeg ik nu, dat Bilate nu goed meedraait ook al zeuven keer het net vindt in 2021 had ik gezien zijn voetbal niet verwacht, maar hopelijk trekt hij deze komende weken dit ook door !!!
Ik heb wel twijfels net als Mounir of ze middenmoot eredivisie aankunnen, want daar wordt elke wedstrijd wat gevraagd en niet zo nu en dan eens een paar wedstrijden !?!
Maar ik ben nu best positief over Bilate en bij eventuele promotie waar we van dromen, althans ik , zie we wel weer verder !! Ons NAC (een strijdend NAC) hoort in de ERE !!!

8   1  
mmm

Gewoon alle wedstrijden winnen nu Nac en lekker met de 2e plaats promoveren. Wij kunnen het en laat die andere clubs het lekker bekijken!!

7   24  
Maarten

Als je nu punten verspeeld dan is alles voor niks geweest tegen de Graafschap.

Betreft Bilate, hij doet t zeker beter maar beter dan dit gaan we niet zien. Dit is zijn plafond.

9   2  
NAC!!!

En het zou NAC niet zijn om dan morgen een verschrikkelijke wedstrijd te spelen, verliezen en het gat weer naar 5 punten te zien gaan. Steijn zou dan na de wedstrijd zeggen: Ik begrijp het niet, het was niet best vandaag...

Het zijn nog spannende weken, alleen ik verwacht er niet veel van. Niet negatief bedoeld, maar het veldspel is zo zwak, het zou me eerder verrassen als er wel promotie wordt afgedwongen met dit voetbal...

13   1  
Martinus

Bilate begint goed te draaien. En aan zijn inzet ligt het in elk geval nooit. Die kerel geeft altijd honderd procent.

4   1  
Hugo

Vergeet gae niet . Tismaargaggunutwit.

1   1  
Belgische Naccer

Als NAC speelt zoals de tweede helft tegen DGS, dan worden we moeiteloos tweede.

Het probleem is alleen, dat je nu al weet, dat ze dat niet gaan doen...

Daarom zal het weer billen knijpen worden..ze kunnen iedere wedstrijd ook gewoon verliezen, als de intentie/inzet er weer eens niet is. Dat is helaas al te vaak gebeurd onder Steijn.

Ik hoop gewoon dat de rust tegen DGS, het keerpunt is geweest en dat iedereen nu VOL voor promotie gaat! En het mentaal nu ook eindelijk bij iedereen is doorgedrongen dat we gewoon kunnen promoveren als je er maar keihard voor werkt!

1   1  
Bas

Wordt makkie voor ons: jong Ajax gaat spelen in een light versie omdat Ajax zelf in het weekend nog speelt en omdat de jonge spelers mee zijn gegaan met Oranje u20 etc...

Dus kunnen onze mannen sparren met 17 en 18-jarige spelertjes

0   1  
Peaky

Zeker heeft nac het makkelijkste programma de komende week met jong Ajax en jong Utrecht. Almere tegen NEC morgen, Cambuur moet naar Volendam.

0   2  
Bas

Eigenlijk een blamage dat zo’n jong Ajax met jochies komt van 17 en 18. Maar voor ons wel lekker, want goed voor het doelsaldo!!!

2   2  
Bubba

Ik sla de krant open en lees het interview van onze trainer en denk......Waaaattt?
Wat is dit???!!!!!
De eigen jeugd is niet goed genoeg.....
Het gaat erom dat jongens als Hecke en Hooydonk opgesteld worden! Dan worden ze kapitaal!!!!
Ook Azzagari en Mashart, zelfde verhaal.
Bij ADO en VVV is de boel failliet nu...
Wegwezen met je leugens

2   0  
Bubba

Nou meneertje Steijn...
Onder Vreven werd er echt goed gecombineerd en onder Hyballa werd alles afgejaagd. En deze Hyballa had voor een miljoen minder aan budget !!!!

Maar ja , je citeert zelf dat ‘de eigen jeugd niet goed genoeg is ‘ plus ‘we zijn niet zo goed als men denkt’...
Je kraakt je eigen spelers af en dan bluf je ‘dat het een prestatie van formaat is’ wat jij en je staf realiseren.

Je keurt je eigen vlees met valse argumenten!!!!

Bah bah bah

RvC : grijp in!

0   2  
Bas

@ bubba: ik kreeg hetzelfde gevoel als die jij hebt.... citeer: Cambuur en graafschap zijn ouder....
Nee, Haagse smiecht: nu reken je zeker Kestens, Siereveld, Mashart, Neelen, Azzagari etc wel opeens mee!!
Om het gemiddelde leeftijd omlaag te manipuleren!!

Je bent zo doorzichtig

1   0  
Twanneke

Bezig met een missie?????
Beter in 2 jaar promoveren met jeugd en goed voetbal, dan met een bejaarde selectie de eredivisie in.
Maar ja, dan moet je goed gericht gaan trainen. Ontwikkelen noemen we dat in Breda!!!!

1   1  
Geert

Eens!!!!
Een trainer bepaalt de tactiek, niet de spelers!!!
Dus ga nou niet janken dat het door de spelers komt dat je zo laf speelt!
Dat deed trainertje Steijn ook al bij beton vvv

Laad alle berichten na dit bericht in