Wij gaan niet opzij

Contract loopt af, maar NAC en City lijken door te willen

Italo

De samenwerking met Manchester City zal, als het aan beide partijen ligt, voorlopig standhouden. Het vijfjarig contract hierover tussen beide clubs loopt deze maand af.

Of, en in welke vorm, de samenwerking echter doorgaat is nog niet duidelijk. Er is momenteel nog geen sprake van een officiële verlenging van de samenwerking middels een nieuw contract. De huidige directie heeft zich de afgelopen periode vooral ingezet om de wat bekoelde relatie met Manchester City weer nieuw leven in te blazen: “We hebben de relatie dit jaar hersteld van zijn van beide klanten tevreden over de contacten” , aldus Mattijs Manders hierover.

Momenteel herbergt de selectie in de persoon van Lewis Fiorini een huurling van Manchester City. Dit is in het verleden weleens anders geweest. Inmiddels heeft een aardig karrevracht aan spelers met (destijds) een City-contract minuten gemaakt voor NAC. De ene wat succesvoller dan de ander. Algemeen Directeur Mattijs Manders gaf eerder dit jaar aan alleen nog City-huurlingen naar Breda te willen halen die daadwerkelijk direct iets toevoegen aan de selectie.

Bron:
B-Side Rats, Mattijs Manders
32 Reacties
124   3  
Donkey

Angelino en Manu Garcia wat een geweldenaars.
Daarom was de samenwerking al een succes!!!!!!!!!!!
Hadden we ander nooit bij NAC gezien!
Stuur er zo nog maar een paar.

124   3  
Donkey

Angelino en Manu Garcia wat een geweldenaars.
Daarom was de samenwerking al een succes!!!!!!!!!!!
Hadden we ander nooit bij NAC gezien!
Stuur er zo nog maar een paar.

66   4  
Joop Klepzeiker

Bij een contractverlenging hoort natuurlijk een cadeau. Dus prima als ze nog een paar van die parels sturen, maar alleen als Fiorini dan ook een vierjarig contract bij ons mag tekenen.

26   33  
Arie

Als je ziet dat er in Nederland huurspelers van City, Itakura bij Groningen, Ilic bij Twente, Muric bij Willem II, rondlopen kun je je ernstig afvragen wat hier het nut nog van is. Fiorini is een aardige speler, maar prima vervangbaar. Bovendien staat hij Azzagari, met transferwaarde, alleen maar in de weg.

Ik ben meer geinteresseerd in wat NAC met de huidige contracten heeft gedaan. Welke zijn er opgezegd? Ik mag toch hopen die van Kali sowieso.

13   0  
Brecht

Bij een samenwerking moeten beide partijen er voordeel uit kunnen halen. Dat betekent voor NAC denk ik dat NAC haar opleidingsrol verder moet versterken vanuit een strategie om tenminste 4 spelers in het eerste zelf te hebben opgeleid. Beter scouten, beter opleiden, eerder doorselecteren en kennis bij City halen

16   7  
n@©

Tegen een paar spelers die de selectie echt naar een hoger niveau brengen, kan je moeilijk nee zeggen. Maar City heef de afgelopen jaren vooral veel spelers gestuurd die NAC misschien weinig kostten, maar sportief niet veel hebben toegevoegd. Of we leggen de lat hoger, of we kappen er mee wat mij betreft.

20   1  
Mikesneu

Vergeet ook niet dat we via het city netwerk wat aardige spelers hebben kunnen inlijven en ook spelers van hun kunnen overnemen zoals rösler en horsfield

11   0  
Double D

Weet iemand of er door de Brexit ook nog extra restricties aan vast hangen? Of zijn er voor/nadelen die er voor de Brexit deal nog niet waren?

16   1  
Nep Han

Angelino en Manu voor altijd in mijn Nac-hart. Het enige wat mij tegen de borst stuit aan steeds huurlingen te halen: je bouwd helemaal niks op voor de toekomst. Zeker de eerste 3 jaar van de samenwerkijg stond er elk jaar een volledig nieuwe basis 11 op papier.

Samenwerking zeker doorzetten, maar dan alleen met spelers die voor minimaal 2 jaar naar Breda komen.

6   5  
Wanny

Rosler en Fiorini zijn prima spelers voor NAC. Wat dat betreft kun je er dit seizoen weinig negatiefs over zeggen, in tegenstelling tot de jaren waarin we Smith-Brown e.d. kregen.

Bovendien steekt City ook nog wat geld in de opleiding begreep ik.

Vraag is wellicht wat City er aan heeft als NAC nog maar 1 of 2 spelers per jaar een plek geeft. En dan ook nog op KKD niveau. Fiorini zie ik zo snel niet bij City 1 aansluiten of een dikke transfersom opleveren.

7   1  
fvf6

De samenwerking heeft inderdaad enkele leuke spelers opgeleverd , daarom zou het goed zijn de samenwerking te verlengen , alleen onder voorwaarde dat de spelers die van M.C. komen ook daadwerkelijk iets toevoegen aan NAC en geen eigen jeugd in de weg staan .

12   2  
Jeroen Remie

Wat velen hier lijken te vergeten:

Deze samenwerking zorgt er voor dat ook huurlingen nog wat opleveren. Bij verkoop na een huurdienst bij NAC gaat er namelijk een bedrag ook naar NAC toe, dat is zo afgesproken.

Een jongen als Fiorini houd daarom geen waardeontwikkeling tegen. Het is in het voordeel van NAC als ie beter wordt en dan meer geld op gaat leveren.

15   0  
Vinnie Jones

@Donkey, Angelino en Manu waren top. Maar dat seizoen was Mari natuurlijk ook cruciaal en moeten we de inbreng van Ambrose ook niet kleiner maken dan dat deze was, toch 10 goals.

10   1  
Arie

@ Wanny

Rosler staat gewoon onder contract bij ons, die is niet gehuurd.

0   6  
Gjoewie

De samenwerking met MCU heeft wel wat haken en ogen en daar moet wat mij betreft wel eerst aan gewerkt worden voordat we verder gaan.
Het is inderdaad zo dat als een van de talenten die bij NAC gestald worden aan een andere club verkocht wordt, dat NAC dan daar een zeer klein deel van de opbrengst van krijgt, als zijnde een soort opleidingsvergoeding.
Maar NAC wordt daar structureel dus niet beter van. Fiorini doet het dit jaar niet onaardig en hij heeft, misschien ook omdat hij tijdens de corona-crisis goed opgevangen is, een warm gevoel bij de club. Het wordt een probleem, ik heb het al eerder aangehaald, als er meerdere huurlingen spelen, waarvan er enkele minder gemotiveerd raken. Die jongens worden dan al snel de rotte appelen in de fruitmand.
Ze denken dat ze heel goed zijn, omdat MCU een flink kapitaal voor hen heeft neergeteld bij de club waar ze opgeleid zijn, maar eenmaal in Manchester worden ze zoetjes afgeserveerd, omdat ze toch niet zo goed blijken te zijn als dat de scout vond. "Ga maar in Breda voetballen", krijgen ze dan te horen. Meestal op een lager niveau dan ze in hun thuisland gewend waren.
Maar stel nu dat je een goede technische staf hebt (ik zie goede perspectieven voor TL:bier:) en je weet die spelers enthousiast te maken. Ze worden individueel beter en ze krijgen goede berichten uit Manchester. Dan loop je dus de kans dat ze inderdaad verkocht worden.
Het zou fijn zijn als NAC bij het stallen van dit soort talenten ook het recht krijgt op koop tegen een gereduceerd tarief. NAC kan nooit de 2 miljoen (of daaromtrent) die MCU voor Fiorini betaalde ophoesten, ik denk eerlijk gezegd ook niet dat die jongen zoveel waard is. Dus je loopt als technische staf tegen een muur op. Hoeveel tijd en geld steek je in de ontwikkeling van zo'n jongen en hoe hoop je dat ooit terug te krijgen?
Spreek je daarentegen af dat je bijvoorbeeld iedere vierde speler mag overnemen tegen, bijvoorbeeld, 50% van de doorverkoopprijs, dan wordt het wel interessant om die talenten verder op te leiden. Dus als Fiorini van NAC zou worden en hij gaat wekelijks uitblinken en we verkopen hem uiteindelijk voor 3 miljoen, dan krijgt MCU 1,5 miljoen en wij houden 1,5 miljoen.
Zo'n constructie moet ook interessant zijn voor MCU, want anders gaat Fiorini volgend jaar in de Engelse vierde divisie spelen, waar hij gezien zijn tere gestel weinig aan de bak zal komen en vervolgens in de duisternis verdwijnt. Weg 2 miljoen die ze er oorspronkelijk voor gegeven hebben. Met mijn voorstel zouden ze in elk geval het verlies beperkt hebben tot 0,5 miljoen.

5   3  
Ome Cor

We rekenen op onze nieuwe TD Mister Ton Luckhoff.
Hopelijk is zijn Engels net zo goed als zijn Duits of Bredaos.

2   0  
Marti

Ome COR : anders hebben we de gebarentaal toch , die is denk ik voor niemand meer vreemd het laatste anderhalfjaar !

2   0  
Wanny

@ Arie

Dat weet ik. Ik bedoel dat we die zeer waarschijnlijk niet onder contract hadden gehad, zonder samenwerkingsverband.
Net als met Fiorini dus.

6   1  
scheppioni

Ik til hier niet meer zo zwaar aan, gezien wat fc fraude ook van city kan bemachtigen !!
Fiorini is prima, liever ene of twee echte versterkingen dan vijf van die halve aanwinsten zoals in het begin !! HUP NAC !

2   0  
RV

Een formele samenwerking of niet, uiteindelijk gaat het er om dat de juiste contacten er zijn. Voor een club als NAC is het geweldig als dat kan met een club als Manchester City. Dan maakt het niet uit dat andere clubs als Twente daar ook van meesnoepen. Dat City emperium is zo groot, uiteindelijk hoef je maar 1 of 2 spelers (die direct een meerwaarde zijn) toe te voegen aan de selectie en dan haal je de samenwerking er al uit.

Eens met de stelling hierboven.
Fiorini is een (erg goede) speler die zich ook echt ontwikkeld, maar ik had ook héél graag gezien dat Azzagari die stap dit jaar had kunnen maken. Komt misschien van iets lager qua niveau dan Fiorini maar heeft alles in zich om een toptalent voor NAC te worden.

Dit jaar had hij die ervaring op kunnen doen, volgend jaar mogelijk ook in de eerste divisie maar bij promotie naar de eredivisie moet er op het middenveld toch weer geïnvesteerd en doorgeselecteerd worden. Erg jammer!

4   33  
BREDA 1965

Kappen met die onzin,fuck city.WIJ ZIJN NAC

3   1  
JohnFe

Wat heeft iedereen het toch of huurspelers van MC, incluis BSR, MC stalt spelers uit het EDS bij ons, als acceptabel, prachtig toch.

N.A.C. zou best willen huren hoor, maar heeft geen geld te makken.
Het is niet vreemd toch,dat ander clubs die wel geld betalen ,andere ( of dezelfde) spelers HUREN van MC.

Vlug verlengen m.i.

1   1  
Maarten

Dubbel gevoel. Het moet meer een win-win situatie worden. Speler moet duidelijke meerwaarde zijn zoals Garcia en Angelino en in mindere mate Mari en Ambrose. We hebben ook een vracht spelers gehad die alleen maar in de weg liepen.

NAC moet gewoon spelers bekijken die ze willen en als City er niet mee akkoord gaat dan zelf gaan scouten. Zelf scouten moet ook prio 1 zijn. Marktwaarde creeeren. De spelers van City moet alleen gebruikt worden om eventuele gaten in de selectie op te vullen.

4   1  
Maarten

@ BSR,
Gaan we nog iest van Tonnie sixpack horen? Zijn 1e werkdag is vandaag begonnen.

2   1  
a

Ton Lokhoff gaat toch per 1-4-2021 toch over contracten etc etc . Is nu toch de baas van Maurice Stein!!

0   0  
Martinus

Wat mij betreft prima. En dan gewoon één echte aanwinst of maximaal twee (want alleen is maar alleen, is ook lastig). Niet weer een half elftal net-nietspelers.

1   0  
Braze

Voortzetten of stoppen van de samenwerking met Man City is nu een taak van Ton Lokhoff.
Heeft Steyn zijn takenpakket als TD al overgedragen?
Zolang NAC spelers gratis mag hebben en niet verplicht is om ze op te stellen als ze niet het niveau halen is er niks mis mee.Je kunt zo meer met hetzelfde spelersbudget.
Over het algemeen heeft het NAC veel opgeleverd, denk aan promotie met Angelino en Garcia.

2   0  
Nacman

@maarten
Op YouTube staat een interview met ton lokhoff van NAC zelf

1   0  
Belgische Naccer

Prima speler voor NAC. Bijtertje op het middenveld. Technisch begaafd, fit en ook een goed schot. Die kunnen we er prima bij hebben. Maakt heel veel vuile meters!

Van mij mag hij blijven.

1   1  
Lamington

Tja...
Zeker een paar leuke spelers, gemiddeld heb ik er meer voorbij zien komen waar ik niet warm of koud van werd. Het kan voor de selectie en interessante impuls zijn maar we hadden (dacht ik, hoor...) ook de buik vol van een selectie van 'touring car-formaat'. De toen genoemde exclusiviteit is ondertussen ver te zoeken, binnen een buiten NL. Ondanks een percentage bij de verkoop van een dergelijke huurspeler -mits bij NAC gespeeld- staat deze week de transferwaarde van een ander in de weg want 'die staat effectief niet in het veld'. En voorgaande toont onder andere in mijn ogen aan dat Manchester City een tegenpool is van NAC: een goudgerande handelskoopclub met veel internationaal geld erachter waar het clublogo immer blinkt maar de ziel onder het stof zit.

Waar niemand op passanten zit te wachten is dit een constructie die juist dat, uitzondering daargelaten, oplevert. En ik zie NAC niet bij machteom hele harde eisen te stellen. Dat gaat MC vrolijk elders poppekes stallen. En zeker waren Garcia, Ünal en Angelino goed. Dat zijn ook zeldzame kalibers gebleken omdat er meer zoveel samenwerkingsverbanden altijd wel een ander 'betere spelers leek te krijgen'. En soort van extra ongenoegen- of frustratiemomentje.

Per saldo heeft het uiteindelijk in vijf jaar tijd denk ik niet opgeleverd wat er van verwacht mocht worden. Of verlengen (en onder welke voorwaarden) iets op gaat leveren kunnen we eigenlijk alleen maar afwachten. Echt gaan van deze constructie was een ben ik niet en zal ik gevoelsmatig ook nooit worden.

2   0  
Bart

Ik vind Fiorini veel basiselementen missen en is zeker niet beter dan Azagari.
Ik vind het juist een factor waarbij ik steeds mijn hart vast houdt het is allemaal net niet.
Heb soms ook de indruk dat hij doelloos over het veld zwiert , je ziet ook dat hij héél veel zijn mannetje laat lopen en de dekking en het mee inzakken verwaarloost.
Ik vind het geen onmisbare kracht en een van de zwakkere schakels .
Vind het geen volwaardige middenvelder en een van de redenen waarom je op het middenveld nooit de baas bent.

0   0  
guuske

We gaan City nog hard nodig hebben, vergeet niet dat Manders / Steijn veel oude spelers zonder transferwaarde gehaald hebben voor de korte termijn. Jonge spelers hebben dit seizoen de pech dat er geen 021 mogelijk is, en ze krijgen weinig speeltijd van de huidige trainer. Eigen spelers verpieteren en gaan transfer vrij weg zeer waarschijnlijk.
Dus komt er waarschijnlijk niet veel tranfer geld binnen, en zul je toch aan spelers moeten komen om weer te strijden om promotie, of hopelijk te strijden tegen degradatie .

0   0  
Bommetje

Mensen die zeggen dat NAC ‘niks opbouwt’ met huurlingen weten waarschijnlijk niet dat het geen huurlingen zijn maar we ze gratis en voor niks krijgen waardoor geld overblijft om betere spelers vast te leggen.

Laad alle berichten na dit bericht in