Wij gaan niet opzij

Bilate: "Luister veel naar adviezen Lurling"

Gerrit

Nog altijd is hij zeer geliefd in Breda: Anthony Lurling. De Messi van Breda wordt op handen gedragen door het publiek en weet hoe het is om met die synergie het beste uit zichzelf te halen. Die ervaringen probeert hij ook door te geven aan Mario Bilate.

 
Met Lurling praat Bilate dan ook veel. Over de staat van zijn lichaam, hoe zijn herstel gaat en wat hij van zijn directe tegenstanders in de komende wedstrijd kan verwachten. ,,Jeroen Veldmate is bijvoorbeeld goed in de opbouw”, duidt Bilate. ,,Dan bespreken we bij welke centrale verdediger ik beter kan staan bij lange ballen. Maar dus ook vragen over de hamstring. Het zijn dat soort gesprekjes die we voeren.”
 
Bilate is zelf alleen nog niet honderd procent fit. Op dit moment probeert hij zijn lichaam te laten herstellen via een alternatieve route. Wedstrijden spelen, en dan doordeweeks meer rust pakken. Normaal gesproken gebeurt dat vaker andersom. Verder wordt hij op dit moment dagelijks gemonitord. Per dag bekijkt hij in samenspraak met de fysio's en staf, hoeveel belasting hij weer aankan op zijn hamstrings. 
 
Over de afgelopen wedstrijd tegen Jong Ajax was Bilate vrij duidelijk: ,,Het is als de tafel van Veronica Inside”, vertelt Bilate over de busrit terug naar Breda. ,,Iedereen heeft zijn eigen mening waar het fout is gegaan. En dat bespreek je met elkaar. Het gaat alleen maar over de wedstrijd in zo'n rit. Op het moment dat je de bus instapt, begint het analyseren.” 
 
Tot slot kijkt Bilate echt uit naar vanavond: ,,Een vol Rat Verlegh Stadion is de voornaamste reden dat ik hier ben gekomen”, vertelt Bilate. ,,Ik maak dat pas mee als ik het veld opstap en de sfeer proef. Maar bovenal heb ik er veel zin in."
 

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
7 Reacties
40   2  
MMJ

Gaan met die banaan! Goed spelen en ze vanaf het begin bij de strot pakken! Laat het vol rat Verlegh stadion juichen en plezier hebben. Hup Nac!!!

40   2  
MMJ

Gaan met die banaan! Goed spelen en ze vanaf het begin bij de strot pakken! Laat het vol rat Verlegh stadion juichen en plezier hebben. Hup Nac!!!

7   26  
gr

met 10 man gewoon beginnen en dan mashart op de tribune. das beter voor ons hart

7   10  
Scheppioni

Had Bilate maar de helft van Lurling !!! Hopelijk groeit het met Bilate en the Seun tot iets moois !

7   4  
Nero

Bilate te slecht voor de top kk divisie jammer maar is zo

5   4  
fvf6

Volgens mij heeft Bilate nog niet veel opgestoken van die gesprekken , had hij maar 50 % van wat Lurling altijd had dan zag het er al een stuk beter uit voor hem .

5   3  
Otjes

Heeft veel advies nodig….

10   1  
Viking

Absurd dat deze jongen speelt als hij nog niet 100% fit... Dan moet zo'n trainer zeggen...op de bank jij...

Goed voor het vertrouwen voor degene die wel fit zijn en ten faveure van een matige geblesseerde Spits op de bank belanden..

Kom op zeg....

Laad alle berichten na dit bericht in