Wij gaan niet opzij

Malone laat van zich horen na bewogen zomer

BsideBart

Dion Malone heeft zich uitgesproken over zijn op zijn zachtst gezegd 'bewogen' zomer. Bij BN De Stem deed hij uitgebreid zijn verhaal nadat hij eerder, na de wedstrijd tegen Roda JC bij ESPN, ook al wat meer duidelijkheid gaf omtrent zijn situatie. "Hoewel ik merk dat ik niet honderd procent ben, gaat het de goede kant op." aldus Malone.

Malone kende vorig jaar een lastig eerste seizoen in Breda. Als aanvoerder bracht hij op het middenveld van toenmalig trainer Steijn niet wat hij moest brengen. Nadat hij in de laatste fase van het seizoen achterin geposteerd werd begon het de draaien. Malone speelde een sterke play-offs en daarmee was het seizoen voor de, inmiddels centrale verdediger, nog niet over. Na deze play-offs mocht de Surinamer zich meteen melden bij de selectie van zijn land voor wedstrijden in de Gold Cup. "Nog nooit heb ik zoveel wedstrijden in een seizoen gespeeld. De eerste twee wedstrijden in Orlando (Florida). De derde in Houston (Texas). Van Houston ben ik naar Atlanta (Georgia) gevlogen en daarna naar Amsterdam.” zo vertelt Malone over zijn volle seizoen.

Na zijn terugkeer in Nederland begint de ellende voor Malone op te spelen. Hij krijgt last van een jetlag en had moeite in zijn ritme te komen. Toch bespreekt hij met NAC om door te pakken en zelf aan te geven als het niet gaat. Helaas voor Malone was dat laatste al snel het geval. De Surinamer kreeg last van een hevige slaapstoornis. "Drie uur ‘s nachts was ik klaarwakker. Tot zeven uur ‘s ochtends. Dan sliep ik door tot één uur in de middag. Om acht uur uur ‘s avonds was ik bekaf. Vervolgens werd ik midden in de nacht weer wakker. Dat duurde vijf dagen. Op het moment dat ik in mijn normale ritme dacht te komen, kwam corona om de hoek. Was ik nog verder van huis.” 

Na zijn slaapstoornis dacht Malone het lek boven te hebben en ging met de selectie mee op trainingskamp. Na de wedstrijd tegen Lommel SK kreeg de oud-aanvoerder ineens ziekteverschijnselen. Deze, achteraf COVID besmetting, hield Malone wederom acht tot twaalf dagen aan de kant met flinke koorts. Daarbij kwam ook dat hij wederom opnieuw kon beginnnen met het opbouwen richting het seizoen.

Na een lang herstel was het twee weken geleden dan toch eindelijk tijd voor positief nieuws voor Malone. Hij kon de groepstraining weer hervatten. Na aansluiten bij selectie kwamen ook de eerste wedstrijdminuten weer voor de Surinamer. Hij speelde een kwartier tegen Roda JC en tegen Jong Ajax kon Malone rekenen op 45 minuten speeltijd van trainer Edwin de Graaf. Opvallend is dat De Graaf toch met Malone op het middenveld wil spelen. "Dik twee maanden terug heb ik de positie met de trainer besproken. Toen was het rechts centraal achterin. Door omstandigheden ben ik nu op het middenveld terecht gekomen.” zegt Malone over zijn positie.

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
19 Reacties
99   7  
Beter de Laat dan nooit

Ondanks de privacy wetgeving de falende NAC communicatie weer eens treffend in beeld gebracht.
Geen onwillige Malone vanwege alle perikelen maar vanwege jetlag en Corona. Dit had een hele hoop negatieve reactie’s en beeldvorming richting hem kunnen voorkomen.

99   7  
Beter de Laat dan nooit

Ondanks de privacy wetgeving de falende NAC communicatie weer eens treffend in beeld gebracht.
Geen onwillige Malone vanwege alle perikelen maar vanwege jetlag en Corona. Dit had een hele hoop negatieve reactie’s en beeldvorming richting hem kunnen voorkomen.

45   1  
Ivo

Laten we niet te lang blijven hangen in de negativiteit rondom Malone, hij kan onze steun goed gebruiken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en hopelijk gaat het dit seizoen beter. Dit jonge NAC kan wel wat ervaring gebruiken en soms ook een extra stofzuiger op het middenveld of achterin, dus ik ben blij dat hij terug is.

15   11  
Scarface

@Beter de laat dan nooit

Dan ga je er volledig vanuit dat Malone dit eerder naar buiten had willen brengen. Zolang een speler aangeeft dat er niets naar buiten gebracht mag worden en/of geen toestemming geeft tot communicatie, kan en mag de club dus niets communiceren. Beetje heel gemakkelijk om NAC hier wederom de schuld in te geven, zonder feitelijke onderbouwing.

Ben het overigens wel met je eens dat communicatie hieromtrent veel negatieve reacties en beeldvorming had kunnen voorkomen.

15   5  
Mikesneu

Hopelijk krijgen we de Malone nu te zien van het begin vorig seizoen
Ik denk dat hij het beste tot zijn recht komt als stofzuiger op het middenveld
Het is natuurlijk jammer dat dit dan ten koste moet gaan van azzagari
Die gun ik het namelijk ook heel erg
Maar hij laat het helaas nog niet zien in wedstrijden

19   31  
anonieme supporter

er staat een sterke play-off gespeeld. heeft letterlijk 1 sliding goed gedaan verder was het in de play-offs matig tot slecht.
een groot verdiener bij NAC moet véél meer brengen dan wat Malone heeft gedaan, wat betreft kritiek zeer zeker terecht.
Als je niet fit genoeg bent (als je dat zelf vind) moet je dat aangeven bij de trainer aangezien je dat toch minimaal verplicht bent bij een club die je een flink salaris stort.

Laten we hopen dat hij dit jaar wel zijn salaris verdiend in plaats van krijgt.

HUP NAC

15   3  
die ne gast

Gezien de Corona-geschiedenis bij NAC vorig jaar, is het bizar dat NAC-spelers nog steeds besmet kunnen raken en er goed ziek van worden.
Wat is de vaccinatie-graad binnen de selectie?
Ik verbaasde mij dat er pas recent met een ronkend persbericht werd aangekondigd dat NAC-spelers zich in Zundert lieten inenten, terwijl je al heel de zomer had kunnen laten inenten...

17   2  
Jacknac

Ik zelf vindt het een prima kerel en een goede voetballer ik hoop dat hij een mooi seizoen gaat draaien bij Nac

7   19  
ome cor

Malone wil ik pas horen na een puike wedstrijd die hij met NAC gewonnen heeft.


Succes Dion.

35   6  
ArnoldUno Breda

Dit zijn kenmerken van een beginnende burnout. Je moet niet onderschatten hoe enorm lastig dit is. Dit ontstaat sluimerend en kan iedereen overkomen, jong oud gezond of ongezond. Steijn had die aanvoerdersband na een half jaar van zijn arm moeten halen. Ik ben bang dat dit teveel druk heeft gegeven. Maar Steijn was hier te trots voor, Malone was immers zijn paradepaardje wat hij zelf had binnen gehaald.

Laten we als supporters achter Malone staan en hem niet nog verder de put in schreeuwen. Het altijd en eeuwige 'ja maar hij verdiend toch genoeg, hij moet zich niet aanstellen' gaat hier wat mij betreft niet op. Dit is iets wat iedereen kan overkomen, en ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het echt kut is. Die slapeloze nachten slopen je echt. Fysiek en mentaal. Van aanstellen is echt geen sprake, geloof me.

6   0  
RV

Een beetje extra ervaring en fysiek kunnen we zeker gebruiken. Maar hoop dat we de frivoliteit van spelers als Velanas, Azzagari en Kestens niet verliezen. Goed, die jongens maken hun fouten maar Ado had er maar al teveel moeite mee.

Malone verder prima natuurlijk en multimedia functioneel inzetbaar. Misschien dat Haye dan wat meer vooruit kan spelen. Maar ligt daar ook de kracht van Haye? Tot op heden haalt hij de bal graag op en dribbelt hij het middenveld in.

Ben benieuwd, hopelijk wordt het niet te statisch en defensief met twee van nature controlerende middenvelders. Zijn van nature niet de types die om Seuntjens heenzwerven en diepgang zoeken.

Verder te hopen dat een Malone professioneel goed begeleid wordt binnen de club, het mentale is in de topsport enorm belangrijk. Hij verdient het absoluut, heeft nooit verzaakt, had altijd zijn woordje klaar voor de camera en lijkt me realistisch.

6   0  
Fritske d'n Olifant

Toen Malone gehaald werd was ik wel blij want het ontbrak toen aan de broodnodige routine in het team. Echter, als een speler niet goed in zijn vel zit en alle energie nodig heeft om zich op zijn eigen spel te concentreren dan wordt die aanvoerdersband ineens wel heel zwaar. Dat had de vorige trainer veel beter moeten managen. Ik hoop dat Malone zijn oude vorm weer terug vindt want een mentaal en fysiek fitte Malone kan NAC gewoon heel goed gebruiken.

9   1  
Real Robert

Ik ben blij, dat we in ieder geval geen gezever over die arme Steijn uit zijn mond horen.
Hij moet het inderdaad nu maar eens laten zien.

4   3  
Henri

Is voor mij het best inzetbaar als rechter CV met links van hem Marijnissen. Zo kan Marijnissen de stap maken naar vaste basisspeler. Dan wordt er in ieder geval weer waarde gecreëerd in de selectie.
Ligeon had van mij ook niet hoeven komen. Kost relatief veel geld. Hij houdt de ontwikkeling van Vanacker tegen en wat gaan ze straks doen met Rutten als die is hersteld. Hij kan geen linksback spelen, niet in het centrum en is als middenvelder tot op heden geen meerwaarde gebleken. Het gevolg zal dus zijn een dure Rutten of Ligeon op de bank naast Vanacker wiens ontwikkeling is stopgezet en dan einde seizoen transfervrij op zoek gaat naar nieuwe kansen. Hoe ga je zuinig met je centjes om en probeer je met eigen talenten waarde op te bouwen. Niet op deze wijze lijkt mij.

3   3  
Geraldo

Het middenveld stond begin vorig jaar prima met Malone en Haye op hun best. De komst van Immers bracht disbalans op het middenveld. Een individuele kwaliteitsinjectie die tot een collectieve kwaliteitsafname leidde.
Stel Malone maar gerust op. Gaat de rust op het middenveld en het niveau van Haye ten goede komen.

3   3  
Real Robert

@Henri. Hoezo kan Ligeon niet als linksback spelen?
Gezien het dramatische spel van Mashart zou ik hem nu wel op die positie zetten!
Heeft hij echt wel eerder gespeeld.

0   0  
Henri

@RealRobert
Je leest het verkeerd of ik heb het niet goed opgeschreven maar ik het het vwb deze posities over Rutten. Ligeon heeft in ieder geval nog nergens linksback gespeeld. Dan lijkt Vanacker mij een betere optie omdat die korter op de man kan en wil spelen.

3   1  
Scheppioni

Zou een prima controleur binnen NAC moeten kunnen zijn ..... verdedigend liever Rossler/Marijnissen met daarvoor Malone, zodat Haye opschuift waar hij weer het beste tot zijn recht komt !

4   7  
Nero

Jetlag zal ik bij mijn baas proberen 6 dagen van 11 uur per dag ppppffffffffff doe gewoon als lex

1   0  
@ SCARFACE

Heb jij uberhaupt communicatie van NAC gehoord dan? Over wat dan ook?

Laad alle berichten na dit bericht in