Wij gaan niet opzij

Bilate paar weken aan de kant, Kali en Noblejas weer bij de groep

Das Phantom

NAC kwam gisteren met een update van de geblesseerde spelers. De club meldt dat Mario Bilate, die tijdens zijn debuut in Breda na tien minuten naar de kant moest, enkele weken uit de roulatie is.

Naast Bilate zitten ook Nacho Monsalve en Greg Leigh nog in de lappenmand. De Spanjaard is naar verwachting nog een maand verwijderd van aansluiting bij de groep. Over Leigh doet NAC geen uitspraken, behalve dat hij niet inzetbaar is. 

Anouar Kali en Javiet Noblejas hebben de groepstraining inmiddels hervat. Volgens NAC bevinden beide heren zich in het laatste stadium van het herstel en zijn ze bezig om wedstrijdfit te worden. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
52 Reacties
108   15  
geelzwartwit

Ik kan me voorstellen dat Kali echt wel zin heeft om onderdeel van dit team te zijn. Het zijn niet bepaald koekebakkers die er staan en egootjes maken volgens mij weinig kans in de selectie en bij de staf. Ik verwacht sat Kali echt nog belangrijk gaat zijn.

31   4  
Zwampie

Mooi dat ze weer fit raken.
Nu nog snel der eigen in de kijkert spelen en wie weet wat eruit rolt of transfer of waardevol zijn voor het team.

Hup NAC

46   77  
Bou

Opflikkeren met die leigh. Verdiend een godsvermogen en is altijd geblesseerd

108   15  
geelzwartwit

Ik kan me voorstellen dat Kali echt wel zin heeft om onderdeel van dit team te zijn. Het zijn niet bepaald koekebakkers die er staan en egootjes maken volgens mij weinig kans in de selectie en bij de staf. Ik verwacht sat Kali echt nog belangrijk gaat zijn.

71   10  
RV

Ik vind Noblejas en Monsalve ook zeer waardevolle spelers voor NAC. Eigenlijk als je het zo bekijkt heeft van den Abeele het echt niet zo slecht gedaan vorig jaar hoor.

Noblejas dan misschien toch de strijd aan gaan voor de linksback positie (of links centraal met Riera.

Rutten is niet echt op zijn plek op linksback, benieuwd wat Steijn daar mee gaat doen. Ik denk dat hij Rutten toch een streepje voor geeft, weet alleen niet zo snel welke positie. Schouten vind ik erg hard gaan in zijn ontwikkeling.

Is er al gedacht aan het openbreken van zijn contract? Anders gaat hij denk ik gratis de deur uit lopen en met zekerheid dat er Eredivisieclubs zijn die hem ophalen.

Benieuwd hoe Sydney de plek van Bilate gaat overnemen. Of zal Steijn dan toch voor Immers in de spits kiezen? Dat mag ik toch hopen van niet.

45   4  
Nm

Hooijdonk loopt 1 op 1. Nog niet te spreken over hoeveel tijd hij gemiddeld nodig he d’r om een goal te maken. Passeren kan toch niet zou je zeggen.....

57   4  
Mike

Maandag winnen is al een gat slaan van 5 punten op cambuur!

38   3  
Ric

Kratje bier richting Oss 😉😉

23   2  
Marti

Die Romme was duidelijk aanwezig bij Top oss

27   3  
Marco van bavel

Stein heeft al gezegd dat van hooijdonk speelt

10   4  
Dirk

Hoe zit het met die transfervrije linksback van psv, die Martina. Staat die nog in de picture ??

8   1  
Zwampie

Weet iemand de uitslag van o21.
Moesten vandaag tegen Almere, mede koploper.

39   0  
Nm

Almere - nac 1-4

19   0  
Dirk

@zwampie

1-4 winst

25   1  
Pietje Saaman

NAC onder 21 wint met 1-4 bij alle de en staan 3 punten los. En Feyenoord verliest weer.

18   0  
Gek

@zwampie

1-4 voor NAC. Lekker bezig die gasten.

2   2  
Dirk

Martina = Maria

68   3  
signase

Pff, Cambuur verspeelt weer punten. En Jong Ajax wint ineens afgetekend bij Go Ahead. KKD is rare competitie, waarin maar weinig ploegen constant presteren. Als Steijn erin slaagt om NAC naar een stabiel niveau te tillen, zijn we al een heel eind op weg naar de Eredivisie.

46   1  
Kinderkaartje

@signase

Ik help het hopen, maar 'Parijs is nog ver'.

Vorig jaar gingen we ook als een raket uit de startblokken, maar het ging vervolgens ook wel heel hard als een nachtkaars uit.

Ik denk dat we nu een veel beter en beter gebalanceerd elftal hebben dan vorig jaar, maar over (directe) promotie durf ik alleen nog maar heeeeeel voorzichtig te dromen.
Spreken nog lang niet.

We hebben net iets te vaak het deksel op onze neus gehad.

13   5  
Braze

Wie moet er scoren nu Bilate geblesseerd is en van Hooydonk transfervrij weg mag lopen?
Of heeft het managment van Hooydonk toch weten te bewegen te verlengen?

20   4  
Belgische Naccer

NAC heeft Monsalve en Noblejas hard nodig.

Kali tja...die moet zijn eerste goede wedstrijd voor NAC nog spelen. Die mag wel 3 jaar GRATIS bijtekenen...voor al dat geld wat hij aan NAC heeft ontrokken, zonder er iets tegenover te stellen. Zeer triest. Ik schat hem ook lager in dan Haye en Malone. Dus wordt moeilijk verhaal denk ik.
Misschien als 1 van deze 2 geblesseerd raakt. Maar Kali kennende zal hij wel meteen weer geblesseerd zijn na zijn eerste invalbeurt...

NAC kampioen? Het is niet onmogelijk, maar dan moet van Hooijdonck zijn kans grijpen nu en er 30 maken dit Seizoen, en je zult Dogan moeten verkopen en De Rooij of een andere echte linksbuiten moeten halen. Met het huidige team zit je wel bij de eerste 4, maar kampioen is nog onzeker. Daarvoor mis je gewoon gevaar op de vleugels.

Daar staat wel tegenover dat je een zeer sterke verdediging en keeper hebt. NAC gaat niet veel goals tegen krijgen. Dus hopelijk gaan we ook nog vaak met 1-0 winnen, zoals in de Ernie Brandts tijd...

Maar het is wel erg lekker dat Cambuur al 5 punten heeft gemorst. Nu de Graafschap nog. Van de andere ploegen weet ik niet welke ploegen er echt gaan mee doen. Go Ahead, Roda, Excelsior, NEC? Ook redelijk wisselvallig tot nu toe. De meest stabiele gaat winnen. En NAC is stabiel tot nu toe, al is het wel met geluk, en geen goed voetbal. Maar dat maakt mij niet uit.

Zolang we maar winnen en volgend jaar weer staan waar we horen!

19   18  
RV

Bilate enkele weken aan de kant en daarna ook nog eens wedstrijdfit worden. Je bent zo twee tot drie maanden verder met zo'n blessure.

Tijd dat het management van Sydney ook met beide voetjes terug op de grond komt. Sydney mag NAC op zijn blote knieen danken dat hij überhaupt de kans krijgt om profvoetballer te worden. Anders was hij gewoon in de krochten van het amateurvoetbal weggezakt.

Je zou zeggen contract openbreken.

4   1  
Scheppioni

Valt nou wel mee Kinderkaartje, zo ver niet meer, maar ok daarvan genoten ! Verder iedere NaCCer gefeliciteerd vandaag ! Ik hoop en verwacht wel dat de geblesseerde zich echt moeten terugknokken in de basis, dat is een gezonde situatie ! Net jes van NAC 021, hopelijk maandag ons NAC zelf ook de lijn doortrekken ......

2   0  
Zwampie

Thanks voor de de uitslag van o21

Idd zijn ze lekker bezig de weg is nog lang maar je kan de punten maar hebben.Toppie

9   44  
nacnoord

@ RV

Noblejas en Monsalve waardevolle spelers??

Die zijn beide al bijna een jaar geblesseerd.. Hoe is het toch mogelijk dat jij op die reactie meer dan 20 plusjes krijgt... Pffff

22   3  
Francis Bacon

Ik lees in de regels dat de O21 alleen kan promoveren naar de 2e divisie als er voor 31aug door NAC een garantiestelling is afgegeven.

Weet iemand of dat is gebeurd? Zo niet... Dan weten we in ieder geval dat een eventueel kampioenschap voor spek en bonen is.

Mij lijkt het wel mooi hoor... Jong NAC in de 2e divisie. Dan zou ik zeker regelmatig gaan kijken, tegen die clubs uit de vissersdorpen en de Bollenstreek!

12   12  
Ivo

@Francis Bacon

Ik heb aan weinig dingen een grotere hekel dan de beloftenteams in de KKD. De competitievervalsing, de troosteloze sfeer, het voegt nul komma nul toe. Laten wij vooral niet mee doen aan die onzin.

31   5  
Francis Bacon

Ik snap de duimpjes omlaag.

Maar toch heb ik t gevoel dat in het geval van NAC wel eens anders zou kunnen uitpakken. Waarom zou er niet een vaste supportersgroep voor de o21 kunnen ontstaan? Waarom zou dat team niet kunnen gaan leven? Een zaterdagmiddag mee naar IJsselmeervogels is echt wel een leuk uitje bijvoorbeeld.

En ja... Het is troosteloos om met NAC1 maandag op zoudenbalch te spelen. Maar ik heb wel het beeld dat die clubs profiteren van hun teams in de voetbalpiramide. Geen rare samenwerkingsverbanden om spelers te stallen en zo. Gewoon zorgen dat je zelf je jongens opleidt en dat ze in je eigen shirt de laatste stap maken richting competitie hardheid in NAC 1.

43   7  
Moppernac

Hahaha van Leer pakt net als tegen Ajax weer 2 blunders en weer geen punten voor Sparta.
Wat ben ik blij dat we daar vanaf zijn, wat een k.t keeper

23   2  
Gjoewie

Ik val zelden eigen spelers af, dus nu hij voor Sparta speelt, kan ik het wel zeggen: die Van Leer kan er echt geen hout van. 8-)

15   3  
Gjoewie

Van Hecke in de basis bij Heerenveen.

14   1  
Gjoewie

Van Hecke heeft zo lang bij NAC gespeeld dat hij de andere ex-Naccer die tegenover hem staat, niet eens kent... ;-)

13   2  
RwE

Blij dat we van Leer niet meer hebben...vanavond weer lekker bezig 😬😬

3   14  
Willem 4,5

@bou. Misschien kun jij opflikkeren met je domme opmerking, wel eens van respect gehoord?

7   5  
Dr. Govaerts

Toch vertrouwen in Kali en denk dat we m nog nodig gaan hebben ook... Kaaali

8   1  
Rade

Even compleet off-topic, maar misschien weet iemand het hier...

Ik was vanmiddag bij NAC O-18 en zag daar weer Romeo Castelen langs de lijn. Die kerel is niet weg te slaan bij jeugdwedstrijden van NAC. Wat doet hij daar? Als zaakwaarnemer jeugdspelers het hoofd op hol brengen?

1   3  
Ric

Heeft ons spitske nog gescoord tegen Almere?

7   0  
Leo

Is alleen maar goed om selectie weer compleet te hebben
Zeker met deze tijden van Corona

En de 5 wissels die je mag toepassen
Zie ik alleen maar voordeel ervan.
Hebben wel wat linksbenige spelers nodig in het elftal Voor de Balans

10   26  
ome cor

Zodra we een schorsing hebben op het middenveld moet Kali er staan.
Hij heeft maar 1 kans, dus die zal hij moeten pakken.

Mensen die nu menen hun gelijk te moeten halen over Van Leer zijn een beetje sneu.
Ten eerste is het alweer ff geleden, (dus hoe lang wil je daar in blijven hangen met je eierdopje op je kop ?) en ten tweede speelt hij ( blunderend of niet) daar waar wij nog maar moeten zien te komen aan het eind van dit seizoen.

13   11  
Real Robert

@RV. Bilate fit na enkele maanden?

Die jongren is de afgelopen 7 jaar, opgeteld in dagen, 2 volle jaren geblesseerd geweest. Knie, hamstring enz.
Een gewekdige deal voor NAC!

10   18  
Bart M

Kali is een zakkenvuller. Wie gelooft er nou dat hij nog gaat spelen. Is de speler nu wel fit?. Snel verhuren nog.

6   6  
Bladran Yanco

Het waren 9 mooie minuten.

13   1  
Badeend

Ome Cor,

Gelijk halen of niet - ik ben ook heel blij dat we Van Leer niet meer bij NAC in het doel zien staan. Jammer dat Sparta er is ingetrapt.

14   1  
Ric

Er staat echt een geweldig interview/Skype gesprek met Harry Vermeegen en Maurice Steyn en Lex Inmers op de site bij Harry.
Echt de moeite en lachen om die even te zien.
Lex zegt daarin ook enorm te hebben gewaardeerd dat hij afgelopen maandag zo’n applaus kreeg bij zijn wissel.

6   2  
Henri

Wat maken sommige mensen zich toch allemaal druk om een speler/keeper van een andere club. En dan dat leedvermaak.

19   2  
Real Robert

Off topic. Lees in AD/De Stem het interview met Utrecht -Van Seumeren en wat hij zegt over de situatie bij NAC, met aandeelhouders, die, in tegenstelling tot hem, niet substantieel meer investeren in NAC en zo NAC feitelijk te gronde richten en ook hun eigen NAC-kapitaal zullen kwijtraken.
Een man met visie!

14   0  
Henri

Betreffende passage van Van Seumeren uit het AD:
,Ik dacht: binnen drie of vier jaar heb ik de boel op orde. Uiteindelijk heeft dat pakweg tien jaar geduurd - en voor je het weet ben je dan zo 20 miljoen verder. Daar geef ik niks om, maar voetbal is wel een heel speciale business. Het is geen toeval dat vrijwel iedere Nederlandse club onder de top vroeg of laat in de financiële problemen komt. Je krijgt de boel alleen rendabel als je structureel Europees voetbal speelt, anders is het kansloos. Iedere club onder de top 4 kost in Nederland alleen maar geld. Blijf je hangen in de middenmoot, dan kun je je miljoenen net zo goed meteen in de sloot gooien - en bovendien heb je alleen maar gezeik. Ik ken de aandeelhouders van NAC ook goed. Bij die club zou óók kunnen wat wij nu doen, de potentie is net zo groot, maar alleen als je er eerst heel veel geld in pompt.’'

17   5  
Fred0

Je mag hier dus niks verkeerds over Leigh zeggen. Waarom niet, heb ik iets gemist ? Zijn blessure is voor zover ik weet heimwee. NAC geeft ook geen info, zit Leigh nog wel in Breda of gewoon thuis op de bank ? Krijg toch ook dat zakkenvuller gevoel, contract had allang verbroken kunnen zijn, goedschiks of kwaadschiks.

11   2  
Real Robert

@Fredo. Ik krijg ook de indruk, dat Leigh en zijn zaakwaarnemer een naar spelletje spelen.
Je vindt echt wel een ARBO-arts die heimwee als gerechtvaardigde ziekmelding definieert.
Is die man nu wel of niet in Breda?
Geen fysieke blessure meer?
Of mag hij thuis in Engeland uitzieken?
Overigens kun naar de rechter stappem, wanneer een werknemer zich bij voortduring obstructief opstelt.
Overigens staat hij op de Nac-site niet meer bij de contractspelers.
Kali wel. Na 2 jaar nog altijd zonder foto. Symbolisch?

11   2  
DenN

@ome Cor

Van Leer heeft het er zelf naar gemaakt. Zowel door zijn prestaties als door zijn gedrag.

Misselijkmakende foto posten als je er met je huidige club net een dramatisch seizoen op hebt zitten. Qua timing een bewustje van mijnheer Van Leer maar zeer ongelukkig gekozen. Ach, de jongen is ook niet de snuggerste.

In ieder geval de enige speler die kan zeggen dat zijn vriendin beter kan voetballen dan hij zelf. Dat dan weer wel.

3   1  
Ric

Ik snap op zich nog wel dat Nac zijn contract niet wil ontbinden. Als hij fit is zijn er echt wel Britse ploegen die wellicht nog een ton willen Betalen als transfer.

2   0  
Gjoewie

Ome Cor > Die Van Leer gaat Sparta veel punten kosten. Van een trainer kun je het wel zeggen: die haalt de kerst niet. Maar ik heb nu keepers gezien in de eredivisie waarvan ik weet dat ze in elk geval het eind van hun contract niet halen.
Zo jammer dat clubs menen hun keepers elders te moeten halen. Je sluitpost, de laatste man, de rots in de branding, dat is iemand waarop je op moet kunnen vertrouwen. Iemand die de sfeer binnen de club kent en die over weet te brengen naar het elftal. Ergo: geen betere keeper dat een die je zelf hebt opgeleid. Vanuit de jeugd, zoals dat gastje dat nu naar Anderlecht is verkast. Met een goede keeperstrainer en een ervaren trainer (Cortsmit) ernaast, kun je uit elke leeftijdsgroep een of twee keepers overhevelen naar een hoger elftal. Het is zo belangrijk om juist bij de keepers de druk weg te kunnen halen, door ze in een vertrouwde omgeving te laten groeien.
Kijk nou eens naar die keeper van de Lampjes. Wat een blunder maakt die! Lekker voor het vertrouwen, zowel voor jezelf, als naar je team toe. Dat mag op dat niveau toch echt nooit gebeuren? Hij heeft het al moeilijk om zich aan te passen aan de club, maar nu krijgt hij het heel moeilijk binnen het team. En dat geldt ook voor Van Leer. Die heeft toch al zo'n brutale smoel. Als je zulke blunders blijft maken met Beugelsdijk vlak voor je neus (of bij NAC Lex Immers), dan ben je je leven niet zeker.

4   2  
geelzwartwit

@fred0

Ik mocht hier een half jaar geleden niet de simpele vergelijking maken dat Aberdeen ook niet om de hoek van zijn woonplaats, geboorteplaats, familie is. Ja ze spreken er ook Engels met een totaal ander accent dat dan weer wel.

Bij Aberdeen voorheen geen heimwee en in Breda wel. Volle bak duimpje naar beneden toen.

Ik vond het vreemd en niet kloppen.
Ik vlak het probleem van heimwee niet uit maar geloof niet dat dat bij een volwassen man zomaar opeens op komt zetten. Dat weet je meestal allang. En als het dan toch plotseling als verrassing komt waarom dan bij Aberdeen geen last en in Breda wel?
Met de auto is het vanaf zijn geboorteplaats Sale acht uur rijden naar NAC en naar Aberdeen 5.40h
En what about het verhaal dat hij in rdam een appartement gekocht heeft.
En men wist bij NAC dat hij een blessure had maar baalt er toch van dat ie medisch afgetest word voor een tranfer.

Zaakje Leigh riekt

Laad alle berichten na dit bericht in