Wij gaan niet opzij

Boere vervangt Van der Sande, Hyballa rouleert tegen Telstar

VamosNAC

Vanavond staat de laatste reguliere competitiewedstrijd op het programma tegen Telstar. In het BUKO stadion zal Peter Hyballa de wedstrijd ingaan met een flink gewijzigde basiself. Jort van der Sande ondervindt nog te veel last van zijn lies, en heeft deze week apart van de groep getraind. Omarsson krijgt rust en derhalve zal het spitsenduo bestaan uit Tom Boere en Charles-Jesaja Hermann.

Verder zit Javier Vet zijn tweede wedstrijd schorsing uit; hij zal worden vervangen door Casper Staring. Anselmo Garcia Mac Nulty kreeg in de wedstrijd tegen Heracles zijn vijfde gele kaart en is derhalve ook geschorst. Zijn plek zal worden ingenomen door Tijs Velthuis. Verder is het aannemelijk dat Hyballa meer spelers zoals Matthew Garbett en Victor Wernersson rust gunt en die gelegenheid aangrijpt om de reserves ritme op te laten doen.

Ondanks dat NAC zich al geplaatst heeft voor de play-offs staat er vanavond wel degelijk nog iets op het spel; Bij winst van NAC en puntverlies van MVV (dat vanavond een uitwedstrijd speelt tegen Almere City) stijgt NAC naar de vijfde plaats. Dat zou betekenen dat we de eerste ronde van de play-offs afsluiten met een thuiswedstrijd op zaterdag 27 mei. Een klassering op plaats vijf of zes in de eindstand zou betekenen dat we in de tweede ronde van de play-offs de nummer zestien van de eredivisie zouden treffen.

Indien NAC vanavond gelijkspeelt of verliest, is de kans aannemelijk dat we nog één of twee plaatsen zakken op de ranglijst. Concurrenten VVV (uit tegen Jong Utrecht) en Eindhoven (uit tegen Jong PSV) spelen beiden wedstrijden die op papier te winnen moeten zijn, en hebben beiden een beter doelsaldo dan de parel van het zuiden. In dat geval komen we aan de kant van het schema terecht waar Willem II en Almere City zich bevinden. Welke route biedt volgens jullie de meeste kans op promotie?

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
47 Reacties
103   1  
KONING TOTO

Winnen en 5e worden aub!!!

36   8  
Ric

Winnen aub.
Ik wil niet in ronde 1 al tegen die kruiken spelen.

44   5  
B6

Linksom, rechtsom, wij worden de “verrassing” van de kkd! Ik heb geloof!

103   1  
KONING TOTO

Winnen en 5e worden aub!!!

12   7  
Maarten

Kruiken of Almere, we moeten alles winnen

18   1  
JN

Er zijn genoeg mitsen en maren. Gewoon knokken om te winnen, wedstrijdritme opdoen en in een flow komen. Daarna zien we wel.

Voor het eerst in jaren heb ik al ruim voor de play-offs vertrouwen in een goede afloop.

9   7  
Mf3

Ik weet het niet.. 2e ronde tegen Emmen zie ik totaal niet zitten..

Het belangrijkste is vanavond geen schorsingen of blessures oplopen. Zodat er morgen met een fitte groep gestart kan worden..

Wat gaat het weer spannend worden…

Hup NAC!!

25   4  
ECG

Het maakt allemaal niet uit.We zullen drie tegenstanders moeten verslaan om te promoveren!

33   2  
Becherovka

Hopelijk komt Boere los en pakt die een doelpuntje of 2 mee. Zou goed zijn voor zijn vertrouwen richting de play-offs.

Wat mij betreft maakt de kant van het schema niet uit. Je moet van iedereen winnen om te promoveren. Dat is het enige wat geldt.

18   1  
NAC4EVER

@MF3
Eerst de eerste ronde doorkomen.
Maar als dat lukt zie ik het niet als een nadeel de Eredivisie club al in de halve finale (i.p.v. mogelijk in de finale) tegen te komen.

Doordat ze een afstand hebben met de rechstreekse degradatieplaatsen ga ik er vanuit dat dat plek 16 voor hun als een teleurstelling voelt. Ik ga er vanuit dat dat al een nadeel voor hun is. Daar komt bij dat de Eredivisieclub in de halve finale voor het eerst met de druk van kunnen degraderen te maken krijgt. Als zij de finale halen hebben ze al een soort van kunnen wennen aan die druk.

12   10  
Dos

Hopelijk wordt NAC niet 5e.
Puur uit eigenbelang,want als ze 5e worden mis ik de thuiswedstrijd 😅

1   7  
Nikolai Budisic

Hoe zit het met “uit” gescoorde doelpunten. Welke regels worden gehanteerd ?

7   17  
M.H. te R.

Velthuis, Hermann? Volgens mij wil Hybala dat Telstar een mooi afscheid gunnen aan hun voorzitter?

10   0  
NAC4EVER

@NIKOLAI BUDISIC
19 mei 2023, 09:55

Sinds het seizoen 2021-2022 bestaat de regel niet meer. Stel dat team A met 1-0 de thuiswedstrijd wint. Team B wint hun thuiswedstrijd met 2-1.
Met de uitgoal-regel had team A gewonnen.
Maar doordat die regel is afgeschaft komt er een verlenging. Ook in de verlenging word er niet meer naar uitgoals gekeken.

13   1  
fvf6

Logisch dat bepaalde spelers gespaard worden nu na - competitie zeker is.
Als je de finale wil winnen moet je van iedereen winnen dus het maakt niet uit tegen wie je speelt. Het zijn op zichzelf staande wedstrijden dus het kan alle kanten op en aangezien NAC in de goede flow zit , zie ik mooie dingen gebeuren HUP NAC . Maak ons trots op de parel van het zuiden

5   0  
Nb.vos

@ nikolai

Uit doelpunten tellen niet dubbel meer geloof ik.

2   0  
Nb.vos

Zijn er mensen die op het thuisvak zitten? Zoja welk vak is dan het beste?

8   16  
NAC4EVER

Gudelj (weer) naar de Europa League finale.
Als we hem komende zomer of volgend seizoen binnen kunnen halen halen we voor NAC-begrippen veel ervaring binnen.

5   6  
Dun Henk

Beetje dubbel gevoel, van de ene kant wil je de kruiken niet treffen, van de andere kant is het misschien wel 10x zo lekker om ze nog een jaartje de kkd in te duwen terwijl je zelf verder gaat.
Eredivisie club hetzelfde gevoel, van de ene kant tref je ze liever niet in de eventuele 2e ronde, van de andere kant is het best leuk om een andere club de kkd in te duwen terwijl je zelf wellicht promoveert.
Lastige keuze, ik kan er geen kiezen ben ik bang haha.

15   1  
bier en friet

Erg benieuwd hoe het met Boere gesteld is en hoe het team, dat pas recent een vaste opstelling vond, omgaat met deze wijzigingen.

Als ik zou moeten kiezen voor die eerste ronde tussen W2, Almere en MVV, dan geef ik NAC tegen Almere de beste kans, al lijkt het fut er bij MVV ook wel uit. Die twee zijn voor mij om het even.
Ik denk dat W2 een klote tegenstander is voor NAC. Niet persé betere spelers, maar wel een team dat fouten afwacht en afstraft. Bij NAC zijn er nog best wat foutjes en als afgestraft komt er in de play-offs een enorme druk op.

Voor de tweede ronde is het op voorhand imo lekker om uit te komen tegen de nr 16. Er zijn jaren geweest dat die nr 16 in de laatste ronde directe degradatie heeft ontlopen en die komen dan vol energie naar de play-offs. Dit jaar wordt wss in de laatste ronde bepaald wie veilig is en die ander krijgt dus echt een dreun te verwerken. Die laatste ronde is op 28 mei. 31 mei zou Emmen of Excelsior dan naar Breda moeten met het lood in de schoenen en kun je gelijk voor de KO gaan.
Eindig je op plek 7 of 8 dan speel je de 2e ronde sws tegen iemand die in the winning mood is.

Mijn voorkeur heeft het dus om te gaan voor plek 5 of 6.

8   8  
Tip

M.i. maakt welke ploegen niet uit. Alleen bij willem2 krijg je die rare speciale derby toestanden waardoor het alle kanten op kan bollen. v d Sande is een gemis. Boere moet nu echt iets gaan laten zien. Van Telstar verliezen is niet goed. Dan eindig je het seizoen met 2 druipers en dat is nooit in orde. Laten we wel zijn, NAC moet ook nu met de wissels van Telstar kunnen winnen. Die hele keuken stelt buiten de bovenste 2 geen ruk voor. Het voetbal is niet om aan te zien. Hooguit spannend. Wat zal ik blij zijn als we uit die klote keuken zijn. Ere daarentegen is juist veel leuker geworden. Ik vind het een waar genoegen om bv. naar clubs als Sparta, eagles en rkc te kijken. Maar het is wat het is. Voorlopig zijn genoemde clubs voorbeelden voor ons. Maar dat kan snel veranderen met wat geluk. Kan !

5   5  
Peter Maas is een baas

Ik denk persoonlijk dat je hoe dan ook tegen de kruiken of Emmen moet spelen.

Eindigen we in de route waarbij we Emmen in de halve finale treffen( en we winnen hem) dan komen we Willem 2 in de finale tegen.

Eindigen we in de route van de kruiken, komen we die in de 1ste of 2de ronde tegen. Winnen we die komen we Emmen in de finale tegen.

Het maakt Allemaal geen donder uit .De playoffs gaat tussen Emmen/kruiken/NAC

7   0  
NAC4EVER

@PETER MAAS IS EEN BAAS
19 mei 2023, 10:45

Sorry,maar kan hier niet in mee gaan.
Vind dat er daarvoor te vaak 'gekke dingen' in de play-offs zijn gebeurd.

7   1  
Pietjebel

Eindelijk Boere weer een kans

16   0  
Ivo

In de 1e ronde Willem 2 zie ik niet zitten. Dan kunnen we beter iets meer in de flow zitten.

Winnen, 5e worden, en dan in de 1e ronde VVV, Eindhoven of MVV krijgen waarbij je de 2e wedstrijd thuis speelt.

Dan de 2e ronde tegen de eredivisionist, die presteren vaak minder, daar zit vol de druk op om te winnen na veel verlieswedstrijden.

Dan de 3e ronde tegen Almere of Willem 2.

Vanavond moeten we gewoon 3 punten pakken, deze wedstrijd is belangrijker dan we denken.

6   1  
Peter Maas is een baas

Nac4ever

Dat is zo.

Maar Mvv/ eindhoven/ Vvv moeten toch wel te doen zijn. Over 2 wedstrijden gezidn.Eindhoven uit is wel altijd lastig voor ons.

Almere is de fut eruit. VVV in dramatische vorm.

Dus dan kom je al snel in de halve finale. Daar zullen Emmen of in de andere groep de kruiken wachten. Win je die verwacht ik dat je wederom weer of Emmen of De kruiken in de finale krijgt .

Ik ga er vanuit dat je hoe dan ook tegen de 2 moeilijkste moet spelen op welke positie je ook beland.

5   1  
Fan uit Zevenbergen

3 punten mee terug naar Breda,hup NAC 💛🖤💛🖤💛

5   0  
Racebabe

Liefst geen W2, de rest maakt voor mij helemaal niks uit.
Voor mijn gevoel kunnen we het best gaan halen om te promoveren, maar is er te veel hosanna stemming en dan gaat het juist vaak mis. Gewoon ronde voor ronde bekijken en niet al denken dat we al op de grote markt staan.

Ben ik trouwens de enige die bang is dat een eventuele ronde tegen W2 zonder publiek gespeeld zal gaan worden ivm het staken van de wedstrijd laatst? Uitsupporters lijkt me wel een zekerheid dat die er niet bij mogen zijn.

13   0  
Breda83

@NAC4EVER

Gudelj gaat voor 3 jaar bijtekenen in Sevilla. Die zien we op z’n vroegst pas op z’n 34e/35e terug in Breda, áls hij al terugkeert.

6   0  
Dbare

Ik speel liever tegen Emmen, de historie heeft bewezen dat knokken tegen degradatie veel zwaarder is dan knokken voor promotie. Echt heel vaak vliegt de eredivisieclub er uit in de playoffs

12   1  
KONING TOTO

Dus... op een rijtje:

5e : dinsdag 21:00 uit / zaterdag 20:00 thuis
6e : dinsdag 21:00 thuis / zaterdag 20:00 uit
7e : dinsdag 18:45 thuis / zaterdag 16:30 uit
8e : maandag 20:00 thuis / vrijdag 20:00 uit

9   5  
ctk

Maakt geen ruk uit en het is een cliche maar als je wil promoveren moet je van iedereen kunnen winnen.

13   0  
Ouwe spionkop

5e worden en pas zaterdag thuis spelen. Je vermijdt dan ook w2.
Anders speel je alle wedstrijden eerst door de week thuis.

4   1  
Lamington

Willem2 of elke club dan ook niet om nog maar in de finale zien te komen hè? Die Hengelo met zoveel garantie als NAC vooralsnog.
Ik zou voor plaats vijf gaan. En ja, ik zie Emmen ook als zware dobber (en hebben voor zichzelf nog iets recht te zetten richting NAC) en W2 is de finale is ook niet gelijk de finale wat ik op zit te wachten. Ergens wel, ergens ook zeker niet. Net zo min als zij op NAC zitten te wachten. Maar als alles loopt zoals vermoed.. dan zien we ze nog twee keer dit seizoen.
Hoe dan ook: aan Hyballa en zijn mannen de taak er helefokkingmaal KLAAR VOOR TE ZIJN!!

HUP NAC!!

7   1  
Liza

Ik zou zeggen 5de worden, mvv kunnen we van winnen, een goede speler van hun had blessure. Dan treffen we wel de eredivisie kandidaat maar als we achter het team staan kunnen we die ook wel verslaan. En dan finale winnen. Daarna naar grote markt

7   1  
Robert

5/6e worden! Alles doen voor een overwinning! Dit om de goede flow in de groep te houden.. en mocht je de finale halen speel je de allerlaatste wedstrijd ook nog eens thuis 💛🖤

17   3  
Scheppioni

Zeer logisch Boere ! Verder blijf ik zeggen riskant om te veel te wijzigen, vaak zie je dan dat volgende week de flow weer verdwenen is, let maar op mijn woorden .......
5de worden is een pre maar ben er nu minder zeker van met geen Omarsson, Garbett en mc Nulty !!!?

5   1  
Sjak plak

On topic:

Johan gabriels nieuwe trainer o21!!!

4   0  
NAC4EVER

@ROBERT
Wanneer vijfde of zesde worden en de finale halen spelen de de return van de finale alleen thuis als we tegen de nummer 7 of 8 spelen.

5   0  
Breda F2

De play offs is net als bij de beker zwaar onvoorspelbaar. Je kan er geen pijl op trekken. Je zult gewoon als team moeten knokken voor iedere meter. Iets wat ik zeker tegen heracles heb gezien. Over het algemeen spelen we beter tegen eredivisie elftallen omdat er dan meer ruimte komt en evt op de counter gespeeld kan worden. Iets waar hyballa zeker op traint. We zullen zien wat er gebeurt.

Ik vindt het jammer dat omarson niet speelt aangezien boere goede assists kan geven. Herman is nog een wild paard in de wei die overigens wel hard werkt. Ik hoop dat boere er 2 inschiet want hij heeft dit vertrouwen nodig!

3 punten mee naar huis nemen en we weten snel hoe of wat in de play offs.

10   1  
H.V.M.

Tja, om te promoveren moeten we inderdaad drie teams verslaan, maar het maakt natuurlijk wél veel uit welke tegenstanders dat gaan worden.
In de eerste ronde toch liever geen Willem 2 of Eindhoven.
Laat die bijvoorbeeld maar eerst tegen elkaar spelen.
Willem 2 is bekende koek, maar vergis je ook niet in Eindhoven.
Zeker uit is dat voor NAC een moeilijke en onvoorspelbare tegenstander.
Denk dat je in de eerste ronde het beste Almere of VVV kunt treffen.
Dat zijn clubs die ons op dit moment het best liggen.
MVV heeft sinds kort de vorm weer te pakken en ja dat kan ook alle kanten uit.
Enfin, laten we ons eerst maar eens beperken tot wie onze eerste tegenstander gaat worden.
Feit is dat geen enkele een Walk Over gaat worden, maar de Play-Offs carrousel blijft grotendeels een loterij.
Winstkansen zijn er dus altijd.

6   2  
Ouwe Spionkop

Als ik lees dat Velthuis en Velanas spelen en onze 3 beste spelers niet dan ben ik bang dat we geen 5e gaan worden.

2   5  
Maarten

Boere, aankoop die ik nooit begreep. Op basis van dat jaar in Oss toen hij een jaartje of 24 was? Laten we gewoon recht door zee gaan maar als bij Cambuur geen vaste basisplaats had dan weet je toch genoeg? De overige uitstapjes op Twente na(kkd) was veelal een teleurstelling. Deze aankoop had in de klapper van V As kunnen staan. Totaal niet over nagedacht. Hoop dat hij aankomende seizoen naar een Cyprus vertrekt of een Griekenland. Dit is gewoon een miskoop.

6   0  
The Cosmic Gate

Sowieso winnen, al is het maar voor het gevoel waarmee je de playoffs in gaat

3   2  
Nicky

Het maakt allemaal geen reet uit... als ze die playoffs maar winnen!!!

1   1  
Belgische Naccer

Ik ben niet bang voor Willem 2.

Die zijn te pakken. NAC is sinds die wedstrijd tegen de kruiken alleen maar verder gegroeid.

Je kunt de playoffs alleen verliezen door domme fouten (die moeten eruit) of een scheidsrechteriljke dwaling...al zal dat minder voorkomen dan in de competitie, omdat er een VAR is in de playoffs.

Kortom vol erop klappen tegen wie dan ook...en laat dan maar gewoon aan Hyballa over!!

Hup NAC!

3   0  
Kiko

We kunnen blijven speculeren, maar uiteindelijk telt alleen alles winnen. Vorige keer mooi Emmen de kkd ingeschopt om vervolgens onterecht te verliezen van nec in de finale.... die ben ik nog niet vergeten... ziekmakend... daarom telt alleen scherp zijn tot de allerlaatste minuut 💪

0   2  
Kees de Jongh

Man, man, wat een klootzakken weer vandaag! Geven het weer weg en nu spelen we weer eerst uit! En ik woon in Den Haag en ik kan dus weer niet! Bedankt stelletje prutsers!

Laad alle berichten na dit bericht in