Wij gaan niet opzij

Bohui: "Als de tijd rijp is, zal mijn kans komen"

Thiestemberg

Joshua Bohui is inmiddels al ruim 4 maanden speler van NAC. Minuten maakte hij echter alleen in de voorbereiding, het merendeel van zijn NAC periode stond hij namelijk aan de kant met een zware knieblessure.

"Het gebeurde op de training, op het moment dat ik wil passen, wordt de bal terwijl ik draai met mijn knie geblokt. Foute boel dat voelde ik meteen." aldus Joshua Bohui. Zijn voorgevoel klopt, zijn kniebanden zijn deels gescheurd. Toch had het nog erger gekund, Bohui hoeft niet onder het mes. Toch was de revelidatie zwaar voor de jonge Engelsman: "Het begin van de revalidatie was zwaar. Ik heb veel documentaires bekeken. De meest recente is die van Dennis Bergkamp, hij sprak over jonge getalenteerde voetballers die het leven niet al te serieus nemen. Dat hielp mij om gefocust te blijven. Niet overhaasten, met kleine stapjes elke dag vooruitgaan."

Nu Bohui weer fit is voelt hij zich sterker dan ooit in zijn revelidatie heeft Bohui veel en gedisciplineerd gewerkt aan zijn lichaam met onder andere core stability trainingen: "Ik ben scherper, sneller en frisser. Ik voel mij sterker dan voor mijn blessure. Helemaal mentaal, dat is de sleutel tot alles. Als de geest in orde is, gaat het voetballen bijna vanzelf." Afgelopen week maakte Bohui bij Jong NAC zijn eerste minuten sinds zijn blessure en daar genoot hij van: Het voelde goed om mijn korte broek aan te doen, te dribbelen en voluit te sprinten. Ook al was het maar met de beloften, het voelde goed. Ik heb geprobeerd om niet te veel aan de knie te denken. Ik wil me vermaken en vrijuit spelen. 

Ondanks zijn blessure voelt Joshua Bohui zich thuis in het team en in Breda:"De steun van teamgenoten en familie zorgde ervoor dat alles net iets minder zwaar was. Wat ik als een groot voordeel ervaren heb, is dat iedereen hier Engels spreekt waardoor ik mij moeiteloos verstaanbaar kon maken. Dat gaf mij het gevoel dat ik nooit alleen was. Pittige dagen zitten er altijd tussen, maar ik weet waarom ik hier ben; ik wil een betere voetballer worden. Het is essentieel om mensen te hebben die om je geven en ervoor je zijn in moeilijke tijden." Heimwee heeft de rappe buitenspeler dan ook niet: "Heimwee naar Engeland heb ik nooit gehad. Ik woon in het centrum van Breda, vlak bij het station. Met Rösler en de broertjes Ilic ga ik veel om. Ik red me wel. Hoewel ik soms vergeet om ’s ochtends de ingevroren kip uit de diepvries te halen. Als ik dan terugkom van de training en het eten wil klaarmaken, denk ik: ‘Aahhh, de kip ligt nog in de vriezer.’ Verder gaat het prima. Mijn moeder heeft me wegwijs gemaakt in het huishouden en heeft me goed voorbereid op het alleen wonen in het buitenland. Ik ben inmiddels een onafhankelijke jongen en een goede kok, haha. Kip van de barbecue met macaroni en kaas is mijn favoriet.”

Bohui sloot af met een duidelijk statement omtrent zijn knieblessure: "De knie en ik hebben vanaf nu een verleden, dat zal ik altijd met me meedragen. Het gaat erom hoe sterk ik mentaal ben en of ik mijn knie vertrouw. Als ik dat doe, kan ik zelfverzekerd zijn. Door mijn revalidatie ben ik fysiek vele malen sterker dan voor mijn blessure. De knie vormt geen belemmering meer. Ik vertrouw mijn knie, absoluut. Niet voor 100, maar voor 150 procent. Als de tijd rijp is, zal mijn kans komen.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
9 Reacties
24   5  
Hoge Vucht

Klinkt als een verstandige vent, hopen dat hij nog van waarde kan zijn dit seizoen.

24   5  
Hoge Vucht

Klinkt als een verstandige vent, hopen dat hij nog van waarde kan zijn dit seizoen.

8   13  
DeZuidHollander

Goed om te horen, zal veel creativiteit meebrengen. Mss een idee om 433 te spelen:
Olij
Van anholt riera monsalve noblejas

Verschueren L ilic I Ilic

Boussaid Hooijdonk/stokkers bohui

En dan luka ilic als een aanvallende middenvelder, Nr 10

6   7  
Des NAC’s

433... liever nie

8   5  
Buurman

Kan er niks over zeggen. Heb deze jongen nooit zien spelen en je komt weinig over hem te weten als je rond vraagt. Kan dus elke kanten op gaan, laten we hopen de goeie kant. Hij zal wel beter zijn dan de buitenspeler die we de vorige winter haalde. Wat kwam die tekort zeg. Ben zijn naam al vergeten. Vraag me nog steeds af waar PvH , die ik hooglijk waardeer, toen mee bezig is geweest. Echt heel raar. Al was er natuurlijk te weinig geld. Maar had dan 1 goeie speler gehaald.

4   5  
TvB

Hoop dat hij een positieve verrassing is de komende tijd. Ik heb te weinig van hem gezien om een oordeel te hebben. We moeten verder maar hopen op de winterse versterkingen die er aan komen. Dit kan bij NAC alle kanten op , kijk maar naar de winterstop vorig jaar. Wij stonden onderin gelijk met Groningen , hun deden goede aankopen en haalden play-offs voor Europees en wij degradeerde ..
ik denk dat de prijzen in de winter worden verdeeld met de aankopen van ons en concurrentie

3   2  
The Cosmic Gate

Ben erg benieuwd naar deze jonge man

5   2  
ome cor

Z'n verhaal is mooi en klinkt heel professioneel.
Het zegt alles over hoe die jongen in elkaar zit, maar helaas niks over zijn kwaliteiten t.o.v. NAC, de eerste divisie of eventueel hoger niveau.

We zullen moeten afwachten tot hij zijn eerste speeltijd krijgt in NAC 1
en hem dan ook de kans geven ipv deze jongen bij het eerste het beste foutje al af te serveren.

Ik hoop dat ie inderdaad van meerwaarde is of kan worden.
Ben i.i.g. erg benieuwd.

Good Luck Josh !

4   2  
Joop

Mooi om te horen en hopelijk laat hij het zien op het voetbalveld

10   4  
RV

Vandaag eens de tijd genomen om goed naar Go Ahead, Excelsior en Cambuur te kijken. Wat hebben de concurrenten met een lager budget toch goed ingekocht en wat zijn we mijlenver van de concurrenten verwijderd. Sterker nog, er komen drie tot vier clubs bij die misschien in de basis wel sterker zijn voor eerste divisie voetbal.

Dat mag niet met dit budget. Opvallend dat de TD onderbelicht blijft eigenlijk, een leuk fris team lijkt voldoende te zijn. Vind ik ook belangrijk en ik kijk wel graag naar dit team maar waarom is de portemonnee nou niet getrokken voor 2 of 3 sterkhouders in plaats van frivole en vriendelijke postbodes die vanuit het middenveld nog niet eens een krachtig schot op goal kunnen lossen?

Leerzame middag waarin ik me vooral afvraag of bijvoorbeeld een Cambuur überhaupt een dip gaat krijgen. Ingekocht op cruciale posities en ook met wegvallen van Muhren en Jacobs nog meer dan voldoende fysiek en karakter.Laad alle berichten na dit bericht in