Wij gaan niet opzij

Bohui en NAC in goed overleg uit elkaar

DeWeesJr

Joshua Bohui is niet langer speler van NAC. De buitenspeler en de club zijn in goed overleg uit elkaar gegaan.

Met de komst van Kaj de Rooij was er voor Joshua Bohui weinig zicht meer op speeltijd. De Engelsman kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

De linksbuiten wist bij NAC nooit écht indruk te maken. In zijn debuutseizoen werd hij geteisterd door blessureleed maar ook in het begin van dit seizoen was de aanvaller geen onbetwiste buitenspeler. Het contract van Bohui liep nog tot de zomer al was er wel een optie deze met 2 seizoenen te verlengen. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Ex-NAC: Leigh keert terug bij Aberdeen 30 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Eerste interview met Kaj de Rooij 37 reacties
48 Reacties
99   1  
DVakG

Kwestie van gegokt en verloren. Vooraf op papier een interessante speler, je zou zeggen dat iemand niet voor niets in de jeugdopleiding van United heeft gezeten. Bohui heeft mij helaas geen enkele keer echt kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Dit lijkt voor beide partijen het beste. Hij zou al dicht bij een overstap zijn naar een League Two club, dus veel geld zal het NAC niet gekost hebben. All the best, Joshua!

15   8  
Ric

Ergens gelezen dat hij zijn contract dit seizoen automatisch opgehoogd werd en hij bij de grootverdieners zat daardoor. Snap daarom de keuze wel. Hoop alleen wel dat er constructies zijn ingebouwd dat NAC in de toekomst nog een bedrag kan vangen mocht hij bij zijn volgende club ineens flink aan poort gaan rammelen.

30   6  
Chris W.M.

Net als Leigh lijkt Bohui al een nieuwe club op het oog te hebben ( meldt Blanco). Je mag er dan vanuit gaan dat NAC hem transfervrij laat gaan om de overstap niet in de weg te zitten en het geen geld kost. Ben altijd wel benieuwd onder welke voorwaarden je deze spelers laat gaan. Je hoopt toch op een doorverkooppercentage....

22   67  
Scheids!

Toch wel typerend dat NAC geen cent weet over te houden aan vertrekkende spelers, die buiten de boot vallen! Salaris valt zeker weg, maar een club leeft toch ook van transfers !

99   1  
DVakG

Kwestie van gegokt en verloren. Vooraf op papier een interessante speler, je zou zeggen dat iemand niet voor niets in de jeugdopleiding van United heeft gezeten. Bohui heeft mij helaas geen enkele keer echt kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Dit lijkt voor beide partijen het beste. Hij zou al dicht bij een overstap zijn naar een League Two club, dus veel geld zal het NAC niet gekost hebben. All the best, Joshua!

20   1  
Amarilla Negra

Beste keuze wat mij betreft. Volgens BN De Stem zou hij automatisch 100K+ gaan verdienen dit seizoen volgens zijn contract. Mocht hij inderdaad al bijna een nieuwe club hebben dan is de kans aanwezig dat we hem weinig geld mee hebben hoeven geven. Een brede selectie is leuk maar de 5e keuze op de zijkanten kan ook een jeugdspeler zijn wat mij betreft.

4   16  
Breda-mike

Zou er nog een vervanger komen?

13   3  
Stoep

Voor Leigh snap ik dat we geld willen hadden willen hebben. Maar ja die werd afgekeurd. Voor Bohui krijg je natuurlijk geen stuiver. Doorverkooppercentage kan je niet eisen daarvoor moet je een transfer op papier hebben en dan heb je daarop recht, maar ook geen zekerheid (in geval van transfervrij). NAC handelt hier goed in. Jongen had geen perspectief en komt nu nog veel kwaliteit te kort voor NAC 1.

35   2  
Bladran Yanco

Prima keus, want ondanks dat het leek dat met de komst van DJ meer op zijn plek zat koste hij teveel aan salaris voor zijn kwaliteiten. Met het vertrek van Leigh en Bohui en de transfer van Idrissi heb je toch al bijna Kaj de Rooij bij elkaar.

22   6  
Wanny

Laten we hopen dat er voortaan gewoon gekozen wordt voor eigen jeugd om de selectie vol te maken. En niet van dit soort gokjes die aangetrokken worden, terwijl de technische mensen ze nog nooit hebben zien spelen.

Kan me niet heugen dat we zo ooit een parel onder contract hebben gekregen, waar we echt wat aan hadden.

23   18  
Dutchbird

Opruimen die zooi van VDA en Smulders. Niet blokkeren met transfersommen die toch nooit worden betaald voor dit niveau. Van de payroll af is de eerste winst. Hopelijk ook snel zo'n bericht over rotte appel Kali.

5   20  
Rade

Leigh weg, Bohui weg..Zou DJ al heimwee hebben?

21   13  
Wanny

@ Dutchbird

Inderdaad, graag ook snel wegwezen met Kali. Zie liever een jeugdspeler straks die plek op de bank innemen en minuten maken.

2   24  
Adriaan

Dat is al een!
Vrees dat het daar bij blijft
Kali krijg je ook niet weg
Weet ook niet waarom we DJ Buff hebben aangetrokken
Dogan en Nacho als back up is nooit weg

22   0  
Guuske

@Adriaan DJ fonske kan wel aardig voetballen denk ik. Soms moet je gokken op een pareltje. Maar ook niet janken als zo afloopt

41   3  
Chris W.M.

Leigh heeft volgens Blanco een paar maandsalarissen meegekregen. Zojuist gepresenteerd bij Aberdeen, waar hij vorig seizoen al speelde en die de afkoopsom niet konden betalen. Dit wringt.

9   27  
The Don

Is Manders Sinterklaas?

13   1  
ECG

Wat heerlijk nu alle zooi van Smulders en Co.wordt opgeruimd.M & M zorgen voor een nieuwe lente waar we na jaren van ellende op hebben zitten wachten.Edelenbos glijdt nog van haar kruk als ze om durft te kijken!

4   0  
Adriaan

Enkele spelers uit de A selectie zullen weinig speeltijd krijgen tenzij veel blessures/schorsingen
Van weinig of niet spelen wordt een speler ook niet beter!

12   0  
MdH

@CHRIS W.M.
Inderdaad. Ik vond het zelf al zuur dat hij (blijkbaar) niet voor NAC wou spelen maar wel dolgelukkig zijn salaris kwam ophalen. heimwee was volgens mij een slap excuus.

Efin. We zijn er vanaf. Vraag me wel af of NAC er nog iemand bij wil halen met het slijten van Leigh en Bohui (en misschien nog een of twee anderen?)

25   3  
Wanny

Al krijgt Leigh 3 maanden salaris mee, dan ben je hem in ieder geval kwijt. Anders staat ie nog tot de zomer op de loonlijst met zijn dike salaris. En hij wordt toch niet meer opgesteld.

Gevalletje je wil het eigenlijk liever niet, maar het is toch de beste keuze om het wel te doen.

De Sinterklaas is in dit geval Smulders geweest. Met zijn driejarige contracten voor dit soort spelers die niemand vooraf heeft zien spelen.

5   0  
Kinderkaartje

@MdH

Ik zou zeggen van niet. Gewoon geld op de bank zetten en in de winterstop eens op t gemak kijken wat er de eerste seizoenshelft is gebeurd en of we nog ergens echt iets nodig hebben.

Voor zover ik er als leek over kan oordelen, staat er nu een prima elftal waar je zeker voor de bovenste plaatsen mee kan gaan strijden.

on; nou Leigh bedankt voor een paar leuke wedstrijden, maar wel typisch zo'n speler waarvan je over 3 seizoenen alweer denkt: "Wie? Oh ja, die hadden we ooit ook nog. "
Heb wel mijn bedenkingen over de constructie met Abberdeen, dan stinkt wel een beetje denk ik. Maar goed, het zal wel, focus op de toekomst en de competitie.
Terugkijken heeft geen zin.

11   4  
J nac

Hoezo geld mee krijgen ze willen zelf toch ook terug naar Engeland. Dus dan snap ik niet dat ze nog maand salaris mee krijgen.
Heel raar dit.

3   30  
Ikke

sc Heerenveen is in gesprek met meerdere keepers, één daarvan is Nick Olij van NAC Breda. Olij wordt gezien als een meer dan prima stand-in voor Erwin Mulder. De gesprekken lopen al een paar weken, maar tot dusver is het (nog) niet rond gekomen.

19   0  
Chris W.M.

@ IKKE

Is afkomstig van het Twitter account van een ‘Clubwatcher’ van Heerenveen. Dat account heeft 281 volgers...Daarbij ben ik er vrij zeker van dat Olij niet naar Heerenveen gaat om als reservekeeper op de bank te gaan zitten.

3   2  
BredaParel

Als NAC heb je niet de financiële middelen zulke spelers te behouden (salaris en/of afkoopsommen hebben geen zin). Jammer dat hij het niet heeft kunnen laten zien; ik denk nog steeds dat Bohui een groot talent is. Fiorini gaat het wel laten zien, maar die heeft op zijn positie ook weinig concurrentie.

12   1  
Hugo

Bohui. Maar ook Leigh. Meer dan een ton hè. En zo hebben we er nog meer rondlopen. En je dan afvragen waarom het toch elke keer misgaat. Vooralsnog gaat alles goed. Maar promotie is, met deze selectie qua financieel geld, van levensbelang. Hup NAC

17   7  
ome cor

Fijn dat mensen zonder ins en outs te kennen precies kunnen veroordelen wat er hier gebeurd.

Alle vertrouwen in Manders en de selectie zoals die er staat.

8   1  
Gjoewie

Hoe lang is het geleden dat NAC in de laatste dagen van de transferperiode spelers gewieberd heeft? In plaats van gezellige paniekaankopen te doen uit de catalogus van een oost-europese voetbalmakelaar?
Bohui kon wel aardig voetballen, ik denk dat ze die hebben aangetrokken op basis van statistieken uit de tijd dat hij in de jeugd van MCU speelde. Daar hadden ze natuurlijk al gezien dat hij wat fragieler was dan zijn leeftijdsgenoten en ze hebben er nog aardig om gelachen toen ze hem aan NAC sleten. Ik hoop dat hij gelukkiger is bij Kidderminster Harriers (of zo iets).
Leigh heeft een contract van een half jaar getekend bij Aberdeen. Ze willen liever geen risico nemen met hem. Ze weten natuurlijk precies welke blessure hij had. Ik denk dat NAC nauwelijks contacten onderhoudt met spelers die ze verhuren of uitlenen.
Je moet er wel zin in hebben in zo'n competitie waar je vier keer tegen de andere clubs speelt. Aberdeen is bovendien het Rotjeknor van Schotland. Havenstad met veel olieverwerkende bedrijven. Echt frisse lucht heb je er niet.
Zijn zaakwaarnemer zit waarschijnlijk lekker te borrelen vanavond, want die zal wel een deel van het salaris dat Leigh mee kreeg van NAC in zijn zak steken.
Over Bohui schreef al iemand: gegokt en verloren. Dat geldt eigenlijk ook voor Leigh. Hoewel hij door zijn spelstijl al snel de harten van het Bredase publiek veroverde, was het natuurlijk geen wereldvoetballer en had hij geen zin om op kunstgras te voetballen. Dus maar naar de zompige velden in Schotland. Eigenlijk is iedereen hier beter mee af. Verder niet meer aan denken.
We gaan genieten van De Rooij.

10   0  
ABC

Ik vond deze speler niks brengen net als enige tijd terug Kai-Kai. Schreef je die naam zo ? Gewoon goede zaak als je dergelijke spelers kwijt kunt met het meegeven van een paar maanden salaris. Dat ze Misschien al hebben gepraat met een andere club maakt toch niks uit. Betalen voor deze spelers doet geen enkele club. Hooguit overnemen. Je moet het zien als puinruimen en dat kost een beetje geld. Maar niet ruimen veroorzaakt rottigheid. Ik gun overigens Leigh en Bohui alle goeds. Die gasten hebben een prachtig leven.

3   6  
Arie

Voor Leigh hadden ze op zn minst een doorverkooppercentage moeten bedingen.

15   8  
Ivo

Ik vind hier wel wat van. Deze jongens (Leigh en Bohui) hebben een doorlopend contract, laat ze dan voor nul euro een transfer maken, maar vraag dan wel een doorverkoop % en geef geen maanden salaris mee. Want die jongens tekenen 2 dagen later bij een andere club een contract en zijn de lachende derde. Met hun heimwee. Ga fietsen.

Zo snij je jezelf 2x in de vingers. Niet nodig.

8   4  
Henri

Bohui was bij NAC een aanvaller die zich uitermate goed kon verstoppen. Hij deed bijna alles om niet in het spel betrokken te worden. Een jongen zonder enige persoonlijkheid. Van DJ afgelopen wedstrijd al meer lef en kwaliteit gezien dan van Bohui. Nog het resultaat van onze Belgische top TM/TD die op dit forum i.t.t. enkele maanden geleden niet veel getrouwen meer blijkt te hebben. Hij werd door sommigen te vuur en te zwaard verdedigd.

5   9  
geelzwartwit

Ik zou het wel mooi vinden dat als deze spelers bij hun nieuwe club het ongelijk van NAC bewijzen en daardoor nog een megatransfer er achteraan maken en als dat dan gebeurd er op bsiderats staat:

Ex nac nieuws. Speler x die destijds gratis wegmocht maakt mega transfer. NAC ontvangt x miljoen doorverkoopbedrag omdat dat destijds onderdeel was van het gratis de deur uit mogen lopen.

14   1  
Andre Vermeulen

Is Kali nog ziek?

12   9  
cs

ik in ieder geval wel van Kalie

11   3  
Scheppioni

Ook weer zo'n voetballerke die voor de breedte is gehaald, maar net as zovele de laatste jaren het niet ging worden. Ik heb vertrouwen dat Maurice dit allemaal beter ziet. Wat is het toch een puinhoop geweest de laatste jaren bij ons NAC op dit vlak !!

7   1  
Halfvol

Prima zaak. Als je vooruit wil moet je niet achteruit kijken.
Dit doet allemaal even zeer maar kan uit ervaring zeggen dat het opruimen, verbeteren en efficiënter maken van de organisatie uiteindelijk veel rust brengt. Zo lang je maar op budget draait en er een plan b is bij uitblijven van promotie. Ik heb de indruk dat dit goed wordt neergezet.

4   3  
Harrynak

Bowie?

9   3  
Nachoreca1

Off topic...seuntjens ? Dacht half dood qua blessure..., speelt alweer mee en scoort.

10   10  
Scheppioni

@ NAChoreca
Vrijdag simpel !
Je hoeft niemand bewust te schoppen, maar die enkel is nog zeker nooit 100procent geheelt nu, dus Immers o Haye even lekker een stevig duel aan laten gaan .....

4   1  
Barbapapa

Kan er dan eerlijk gezegd niet bij dat NAC deze zomer het maatje van hem in huis haalt.... wat zal DJ nu wel niet denken. Die zal volgend jaar wel vertrekken zonder veel minuten.

Maar Bohui heeft inderdaad helemaal niets laten zien. Dit is het beste voor alle partijen.

5   1  
NAC Vooruit!

Met alle respect maar aan Bohui missen we niets.

Succes in de verdere toekomst!

3   1  
Nachoreca1

Dan gaan we dat maar doen scheppioni ...hahaha

1   1  
Badeend

Allemaal leuk en aardig maar waar er nu ineens voornamelijk begrip is voor het tegen betaling afscheid nemen van dit soort spelers (onder het mom van "achteruit kijken heeft geen zin") was het 5 jaar geleden wel anders. Toen kreeg Graeme Rutjes van - onder andere - dezelfde mensen hier onder uit de zak omdat hij een dergelijke betaling aan Alex Schalk over een paar maanden uitsmeerde. "Mismanagement" werd dat toen genoemd.

Koekkoek.

1   5  
Robbie Rafello

off topic; Luka naar Twente.....

0   2  
Gjoewie

Geelzwartwit > Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik durf er wel een kratje bier op te zetten dat noch de een (Bohui) noch de ander (Leigh) voor een miljoenenbedrag doorverkocht wordt.
Leigh is blij dat ie ergens onder dak zit, hij is bij Aberdeen louter voor de breedte aangetrokken. Lees: ze hadden nog een plaats op de reservebank over. Ik kan me niet voorstellen dat hij nu ineens de pannen van het dak speelt in de hoogste Schotse divisie. En daarmee eerst een langer contract afdwingt (anderhalf jaar) en daarna een transfer maakt naar Chelsea of Liverpool voor meer dan 10 miljoen (want anders zou NAC - mits 10% doorverkoopbedrag bedongen bij transfer naar Aberdeen - geen 1 miljoen of meer binnenhalen).
Van Bohui zul je al helemaal niet veel meer horen. Maar wellicht wordt hij over een jaar of twee weer opgepikt door Manchester United om twee jaar later weer doorverkocht te worden aan Real Madrid. Ook uiteraard voor 10 miljoen of meer.

2   1  
Fred1

Ik had nog wel graag Dogan zien vertrekken, past totaal niet met zijn attitude bij dit NAC.
Hij viel vorige week 5 minuten voor tijd in het waren 5 lange minuten van ergernis en lamlendigheid wat er vanaf droop.
Leidde ook nog de enige kans in De tweede helft in van Ajax.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat spelers met een houding zoals hij ten toon spreidt een negatieve invloed op het team hebben.
Je wordt al moe er van als je er naar kijkt.
NAC is véél te hoog gegrepen voor hem dit zijn spelers die lekker onderin de eerste of top tweede divisie mee moeten hobbelen, daar kan het ook met zo’n houding .
Dit zijn geen winnaars laat staan werkers.

0   0  
Johan Apeldoorn

Doorverkooppercentage? Wees blij dat je ervan af bent. Leigh vond ik best grappig en had zo lekker NOAD. Bohui is niveau tweedeklasser amateurs. Niks mis mee, maar niet van het niveau dat NAC nastreeft.

Laad alle berichten na dit bericht in