Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Leigh keert terug bij Aberdeen

Italo

Greg Leigh heeft welgeteld een dag zonder club gezeten. Nadat hij met NAC tot overeenstemming kwam over de ontbinding van zijn verbintenis, tekent hij enkele dagen later een contract bij Aberdeen.

Gister sijpelde het nieuws al door dat Leigh kon terugkeren bij zijn oude club. Het afgelopen seizoen werd Leigh namelijk op eigen verzoek al verhuurd aan Aberdeen FC. Bij die club werkte hij een sportief succesvolle verhuurperiode af. Even leek het er ook op dat de Schotse club de vleugelverdediger van NAC zou overnemen, maar een blessure gooide roet in het eten.

Leigh keerde deze zomer met een vertrekwens terug bij NAC, zag een transfer naar Rotherham United afketsen en ontbond dus vervolgens in goed overleg zijn contract bij de club. Met Aberdeen had Leigh dus al een troef achter de hand. De club maakt de transfer op de eigen website nu officieel kenbaar.

Overigens maakt BN DeStem vandaag melding van het feit dat Leigh ‘enkele maandsalarissen’ heeft meegekregen van NAC.

Bron:
B-Side Rats, Aberdeen FC, BN DeStem
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #38 41 reacties
Volgend bericht
Bohui en NAC in goed overleg uit elkaar 48 reacties
Terug naar overzicht
30 Reacties
50   3  
Marti

Denk dat zijn blesure nu heel heel heel snel weg is , net zo snel als hij nu al een club heeft , Hij heeft NAC gefopt !

44   8  
Scheppioni

Dit riekt ontiegelijk !!🤔

20   23  
Ivo

Zeer matig gehandeld van NAC. Ze hadden Leigh nooit zo moeten laten lopen, via een ontbinding met een afkoopsom. Ze wisten maar al te goed dat er interesse was, even geleden ging een transfer op een haar na rond.

Dat je Leigh voor Nul Euro laat vertrekken naar een andere club (via een transfer), soit, maar daar hoort dan wel een mooi doorverkoop percentage bij. En een bonus op basis van speeltijd.

Dat die jongen dan ook nog een paar maanden salaris meekrijgt is helemaal slecht. Die jongen zat met heimwee, had hem dan zelf laten zweten ipv je zo onder druk te laten zetten.

45   4  
DVakG

Tja wat moet je hiervan vinden.. Aberdeen wil niks betalen voor Leigh, wat volkomen logisch is als een speler geblesseerd is, dus NAC kan weinig verwachten.

Je zit met een ongemotiveerde speler. Of je laat hem vertrekken en betaald een paar maandsalarissen, of hij sukkelt het hele jaar door met blessures en je betaalt een volledig jaarsalaris. Dat hij gelijk tekent bij een andere club is zuur en lijkt al vooraf afgesproken, maar is naar mijn inziens beter dan een heel jaar Leigh op de tribune met zijn salaris.

19   1  
Nep Han

Krijg hier een erg naar gevoel bij. Kon er niet bijzonder veel van, maar puur op inzet op handen gedragen door het publiek (terecht of niet).

Door pech maar ook omdat hij zelf niet graag wou weinig gespeeld. Een van de hogere salarisen.

Nu binnen 1 dag terug bij zijn oude club, die hem al wou hebben maar niet kon betalen... hmmm.

En dan ook nog een paar maanden salaris meekrijgen. Waarvoor? Dat hij onze fysiotherapeuten aan het werk heeft gehouden?😂

2   2  
Marco van bavel

Komt er nou vanavond nog een podcast?

10   0  
Rat uit Rijen

Vind t toch een raar verhaal... Hoop dat hier meer duidelijkheid over komt.

50   3  
Marti

Denk dat zijn blesure nu heel heel heel snel weg is , net zo snel als hij nu al een club heeft , Hij heeft NAC gefopt !

8   2  
Pietjebel

@marti

Dat denk ik dus ook

9   4  
Pierke

Jammer van die paar maandsalarissen maar blij dat ie weg is !

10   1  
Faant

Effe een paar maandsalarissen pakken en binnen 24 uur tekenen bij Aberdeen. Makkelijk verdiend !

6   6  
Heedikke

Ben toch benieuwd waar iedereen die paar maanden salaris meekrijgen vandaan haalt.

Wanneer je in het bedrijfsleven een VSO onder je neus krijgt is die aan alle kanten juridisch dicht getimmerd om het bedrijf zo weinig mogelijk kosten te laten maken. Een zogenaamde 'oprotpremie' is ook aan richtlijnen gebonden. Je kan mij niet wijs maken dat er bij NAC geen goede jurist is die dit soort overeenkomsten strak uit onderhandeld.

9   1  
Ric

Daarom absoluut niet eens met de maandsalarissen die hij mee heeft gekregen. Peert m hier met geld in z’n zak om meteen ergens anders te tekenen. Laat m dan transfervrij gaan maar zonder salaris mee te geven.

12   1  
JimGoose

En nu zeker gelijk weer kunnen trainen... Leighebeest :p

13   4  
Piet

Is gewoon werkweigering. Wens hem alle slechts toe

3   4  
ome cor

Ik denk dat NAC zonder die maandsalarissen ook wel het contract had kunnen ontbinden.
De heimwee, het gebrek aan kans op speeltijd en hem laten trainen met jong NAC ipv de selectie had kunnen volstaan om er met gesloten beurzen uit te komen.

Salaris meegeven moet je niet doen.
Wel een paar maanden doorbetalen indien hij clubloos zou zijn.

Maar goed, het belangrijkste is dat NAC een grote salarispost kwijt is.
(Twee met Bohui erbij)

2   0  
Voorwaarts

@HEEDIKKE

Als hij niks mee had gekregen had hij net zo goed transfervrij kunnen gaan. Hij heeft er dus 100% zeker voordeel bij om NAC>1 dag werkeloos>Aberdeen te doen ipv NAC>Aberdeen.

Waarschijnlijk dus een gegarandeerde buts geld of een (gedeeltelijk) maandsalaris. Wellicht heeft hij dit nog als korting bij Aberdeen ingeleverd, omdat anders niemand m wou hebben.

Contracten in de voetballerij steken over het algemeen anders in elkaar. En een goede jurist bij NAC? We zijn al vaak bedonderd dus lijkt me niet, of het is juridisch correct en gewoon dom.

4   4  
ß[email protected]

Leigh Leigh Leighenbeest. Slim en smerig gespeeld.
Veel succes!

7   1  
G

Streep eronder en door!

2   3  
Dun Diëe

Schalk-gevoel bekruipt me, al was dat nog erger omdat we GH eagles geld toegaven om hem over te nemen. Maar dit is toch ook niet zo fraai. Als hij gelijk elders tekent had hij toch geen maandsalarissen hoeven meekrijgen. Maar goed. Eerst eens zien hoeveel daarvan waar is. Iemand Manders al een berichtje op Twitter gestuurd?

4   2  
Toontje1964

dit stinkt naar rotte vis.

en dat was een cultheld!!!!!

die 2 hij en aberdeen hebben een vies spelletje gespeelt !!teminste zo lijkt het.
rare nasmaak hou je hier aan over

6   4  
geelzwartwit

Blij dat het geforceerd en te pas en te onpas zoeken naar culthelden voorbij is en ook de overdreven roep om noad voorbij is. De enige die Noad hadden waren de supporters zelf.

Het gaat tegenwoordig gelukkig weer over voetbal en de sterke punten van spelers. Over Immers lees ik dat ie zoveel meters maakt. Zo fijn dat realisme plaatsgemaakt heeft om de schreeuw om vanalles wat supporters zelf ervan maken.

Leigh kon er gewoon helemaal niet veel van en dat hij binnen no time tto cultheld gemaakt werd was te triest voor woorden. Cultheld omdat je cynish toegejucihd wordt en daardoor wat harder gaat lopen maar nog steeds niet heel goed kan voetballen.

Blij met hoe het nu is.
Het gaat weer om NAC

4   1  
Ivo

Toch ben ik benieuwd naar het verhaal van Manders rondom Leigh en Bohui. Als we contracten van spelers afkopen die vervolgens enkele dagen later bij een mooie club tekenen, dan lijkt het toch alsof we ze te makkelijk hebben laten gaan.

Er zijn meerdere manieren waarop je er als NAC aan had kunnen verdienen. Misschien niet met een transfersom, maar wel met een doorverkoop % of misschien een premie op basis van speeltijd.

Afkopen doe je bij spelers die heel zwaar geblesseerd zijn of die totaal niet meer in de markt liggen. Bij Leigh wisten we dat er interesse was. Dus wat heeft dit nu gekost, en ook, wat zijn we misgelopen? Zaakwaarnemers spelen deze spelletjes slim, maar daar moeten we als NAC wel boven staan vind ik.

4   3  
Real Robert

Het riekt naar een vooropgezet plan. Oplichting in vereniging dus.
Cultheld? Gewoon tuig!
En helaas hebben we er nog een zitten!

6   2  
Uit Je Naaht

Ach, er zijn verschillende scenario's, waarin Aberdeen, Leigh en NAC allemaal een rol spelen - en waarvan afhankelijk is of we gefopt zijn. Het is in ieder geval duidelijk dat Leigh onder de huidige omstandigheden nooit een transfersom zou opbrengen. Mensen die daar op hopen en zich nu bekocht voelen zijn echt te optimistisch - niemand ging onder de huidige omstandigheden (blessure, corona, uitzichtloze positie bij NAC) betalen voor Leigh. Dan blijven er denk ik drie scenario's over.

1) NAC wil van Leigh af, desnoods door hem geld mee te geven. Als je dan slim bent regel je het zo dat Leigh bij het aangaan van een nieuw dienstverband moet afzien van het geld dat hij nog van NAC krijgt. Dat is prima juridisch te regelen, dus het zou mooi zijn als dat is gedaan. Dan wás NAC bereid hem geld mee te geven, maar is zijn nieuwe contract een meevaller, omdat die kostenpost wegvalt.

2) Het kan ook zijn dat Aberdeen Leigh puur en alleen wilde hebben als hij héél weinig zou kosten, omdat anders de risico's (van bijvoorbeeld de blessure) te groot zouden zijn. NAC wist dan wellicht van de interesse van Aberdeen, maar gaf toch geld mee, zodat Leigh er voor de rest uit zou kunnen komen met Aberdeen. Dan zou het geld van NAC alsnog nodig zijn, omdat anders het inkomen van Leigh zo'n deuk op zou lopen dat het niet reëel voor hem zou zijn om te vertrekken. Je kunt dan vinden dat Leigh die terugval in salaris zelf maar had moeten opvangen (omdat hij NAC toch al niet meer van dienst kon / wilde zijn op basis van heimwee) maar ik vind dat je niet moet vergeten dat we gewoon te maken hebben met broodvoetballers. Dit is hun werk. En er is gewoon een contract getekend met daarin een salaris dat hoger was dan verstandig - maar afspraak is afspraak. In dit scenario was NAC in ieder geval van een deel van die kosten af.

3) Het kan ook zijn dat NAC geen idee had van Aberdeen, en Leigh tegen NAC heeft gezegd: "ik wil best mijn contract ontbinden, maar dan zit ik zonder werk, dus dan wil ik meerdere maandsalarissen mee" - terwijl hij al wist dat Aberdeen hem best transfervrij wilde hebben. Dan vult hij dus dubbel zijn zakken, ten koste van NAC en dan is het (gegeven dat heimwee-verhaal en de rest van het verleden bij NAC) echt schandalig.

Met de eerste twee scenario's kan ik leven. Met de laatste ook, trouwens, maar niet van harte. Ik houd er ook een wat ongemakkelijk gevoel aan over, omdat de voorgeschiedenis het derde scenario niet helemaal ondenkbaar maakt.

3   9  
Scheids!

Heeft ie van Kali geleerd!
Die kleed NAC ook op dezelfde manier uit! Hopen dat ie hierna nooit ergens meer fatsoenlijk aan de bak komt, die laaienlichter. Voor wat betreft Leigh: hopen dat karma zijn weg weet te vinden met een flinke kruisbandblessure!

3   2  
heksenketel

Natuurlijk is dit een vooropgezet spel. De vraag is alleen of dit iets zegt over de doortastendheid van NAC. Hadden ze dit kunnen weten? Ik heb het idee dat het vooral iets zegt over Leigh.

2   0  
henk

Dit was eenvoudig te voorzien. De interesse van Aberdeen was allang bekend. Hij was daar vorig jaar onbetwist basisspeler. Als NAC dit 'overkomen' is dan hebben ze het aan zichzelf te danken. Een transfervrije speler kan altijd een nieuwe club vinden. Het is gissen wat er exact is gebeurd, maar deze situatie lijkt op een variant van het vertrek van Schalk naar GAE. De reacties richting Rutjes waren toen een stuk minder mild.

2   2  
Gekke Joey

Hypothetisch vraag: is het juridisch mogelijk om je geblesseerd voor te doen om een vrije transfer te forceren, omdat een geïnteresseerde club jou een hoger salaris aanbiedt als je dat doet?

Ik zeg niet dat er juridische stappen ondernomen moeten worden, maar vraag t me af. Hebben we een jurist in de zaal?!!

Groet’n

1   1  
fvf6

Die moet haast wel een handige zaakwaarnemer hebben enkele maandsalarissen mee , en ik denk dat dat contract allang besproken was .
Want het lijkt me sterk dat je dat binnen 24 uur geregeld hebt

4   0  
Toontje

Aberdeen en Leigh hebben het slim gespeeld. Nu hoeft er niets betaald te worden. Het was zo geregeld.
Blessure laat me niet lachen...dat je hier intrapt.

Gratis de deur uit...en nog geld mee?
Triest

Laad alle berichten na dit bericht in