Wij gaan niet opzij

Bohui: Klaar om bij NAC écht voetballer te zijn

Thiestemberg

Joshua Bohui ging al mee op trainingskamp met het eerste elftal van voetbalgigant Manchester United en stond vorig seizoen nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona en AS Monaco. Nu speelt hij echter bij NAC, in gesprek met MEN Sport geeft hij tekst en uitleg over deze keuze en zijn tijd bij United.

Het was niet zo dat Manchester United niet verder wilde met de jonge vleugelaanvaller. Toen Bohui zijn contract bijna afliep kreeg hij twee nieuwe aanbiedingen van de Red Devils, voor vier seizoenen en een ‘Premier League’ salaris. Mason Greenwood jarenlang teamgenoot van Bohui en vaak mede-smaakmaker in de U-23's maakt nu regelmatig minuten in het eerste en staat op het punt om een nieuw contract te ondertekenen. Toch is Bohui niet jaloers op zijn oude ploeggenoot, ondanks een paar dingen die hem nog dwars zitten kijkt hij liever naar de dingen die hij wél heeft bereikt bij United en naar de dingen die hij gaat bereiken in de toekomst. 

Waar ging het dan fout bij United? De problemen begonnen eigenlijk in de laatste jaren. Steeds vaker werd er van de jonge Bohui verlangd dat hij centraal speelde, terwijl Bohui en veel van zijn jeugdtrainers hem zagen als een klassieke vleugelaanvaller. Bohui had aanvankelijk geen problemen met de nummer negen positie: "Ik vind het niet erg om als negen te spelen, maar als ik een spits word dan wil ik mezelf daarin wel ontwikkelen. Niemand bij United gaf me echter tips over hoe ik moest lopen en welke details belangrijk zijn bij het afwerken. Fijn dat ze potentie in mij zagen als centrumspits maar die positie was compleet nieuw voor mij, zonder gerichte training en instructies was het voor mij moeilijk en oncomfortabel om in de spits te spelen.”

Ondanks dat zijn ontwikkeling in Bohui’s ogen dus stil kwam te staan mocht hij wel mee op de traditionele pre-season tour met het eerste elftal van Manchester United. Aan deze trip houdt de jonge Engelsman gemengde gevoelens over: “Het was een geweldige ervaring, je maakt voor het eerst mee hoe het is om een echte prof te zijn en de fanbase van United is geweldig groot, tof om mee te maken. Toch was het voor ons jonge gasten moeilijk om minuten te maken en dat terwijl we alleen vriendschappelijke potjes speelden!” Dat was voor Bohui een wake-up call: “Hoe ga ik minuten maken in het eerste elftal als ik maar een handvol minuten krijg in het voorseizoen?”

Naast zijn frustraties over speelminuten en zijn positie was de band met toenmalig hoofdtrainer José Mourinho ook niet sterk: "Ik wil niet zeggen dat ik ben uitgescholden of verguisd door Mourinho, maar hij behandelde mij verre van normaal. Hij was zeer disrespectvol in zijn benadering naar mij en gebruikte daar vaak woorden die ik ongepast vind.”

Bohui’s contract liep af en toen hij verscheidene ploeggenoten waaronder zijn beste vriend RoShaun Williams zag vertrekken naar kleinere Engelse clubs om minuten te maken bij de senioren besloot Bohui om zelf ook niet te verlengen: “Ik voelde dat ik geen echte kans had bij het eerste, ik had een nieuwe start nodig.” Bohui vindt het niet overigens niet zuur dat veel van zijn oud-ploeggenoten nu onder Solskjaer wel minuten maken in de Europa League en League Cup: “Ik ben blij voor mijn oude teamgenoten, net als dat zij blij voor mij waren toen ik de stap maakte naar Nederland.”

Die stap naar Nederland maakte Bohui op gevoel: “Hier in Nederland kan ik mijzelf ontwikkelen omdat het voetbal zo aanvallend is, ook voel ik veel vertrouwen van de technische staf hier.” Bohui legt verder uit dat het hem vooral ging om het minuten maken in het profvoetbal. Bij de U-23 gaat het vooral om jezelf ontwikkelen. Bij de senioren en dus ook hier bij NAC gaat het gewoon om de keiharde punten en je plek op de ranglijst. “Het is belangrijk voor spelers van mijn leeftijd om daarmee leren om te gaan” besluit Bohui.

Toch weet Bohui een ding zeker, hij keert nog eens terug bij zijn club Manchester United. “Nu doe ik misschien een paar stapjes terug, maar ik vertrouw erop dat ik de juiste keuze heb gemaakt en dat ik ooit terugkeer bij United.”

Bron:
B-Side Rats, MEN Sports
Vorig bericht
BSrecap: Speelronde 17 5 reacties
14 Reacties
52   3  
Bartesi

Gebruik hem op de juiste positie en geef hem het vertrouwen. Ook na wat mindere optredens.

Volgend jaar pluk je daar de vruchten van. Hopelijk op het hoogste niveau. Die jongen kan echt wel wat!

Vergeet niet dat de vleugel o.a. bezet is door een huurling die op een andere positie beter tot zijn recht komt en nu ondermaats presteert.
Zet in op de toekomst! Bouw een fundering op dit soort gasten onder contract.

10   0  
MLBredaaa

Mooi interview, waaruit zn leergierigheid wel blijkt. Ben benieuwd of de staff bij NAC wel aan zijn vraag voldoet.

volledig interview:
https://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/football-news/man-utd-joshua-bohui-mourinho-17346313.amp?__twitter_impression=true

52   3  
Bartesi

Gebruik hem op de juiste positie en geef hem het vertrouwen. Ook na wat mindere optredens.

Volgend jaar pluk je daar de vruchten van. Hopelijk op het hoogste niveau. Die jongen kan echt wel wat!

Vergeet niet dat de vleugel o.a. bezet is door een huurling die op een andere positie beter tot zijn recht komt en nu ondermaats presteert.
Zet in op de toekomst! Bouw een fundering op dit soort gasten onder contract.

16   49  
Toets

Sorry, ik kan hier echt niet tegen...

"Toch weet Bohui een ding zeker, hij keert nog is (--> eens) terug bij zijn club Manchester United."

7   0  
sjef de gevulde koek

Hopelijk maakt hij zn woorden waard. En als we nu iets missen is het wel snelheid en diepgang voorin. Hopelijk snel fit genoeg om te gaan knallen.

10   3  
Breda

@Bartesi

En WAAROM speelt daar oa een huurling die op een andere positie beter is?
Het is lastig om een geblesseerde speler daar neer te zetten of niet?

7   25  
Ivo

Geef deze jongen een kans. El Allouchi heeft zijn plafond bereikt, Luca Ilic is wisselvallig en een huurspeler.

Of moeten de Ilic Brothers en Boussaid verplicht opgesteld worden, en zijn er harde afspraken over basisplaatsen en speelminuten?

Dat zou ik wel eens van de TD willen weten. En de casus Kali, die nog steeds nog geen minuut op het veld heeft gestaan bij Virton. We staan voor lul. En dan druk ik het nog zachtjes uit.

10   2  
prof dr Nakkermans

. . . .Brood heeft er ook een handje van om spelers op bijzondere posities te laten spelen.... maar toch . . .Succes Bohui!

16   0  
TheBelg

@Ivo doe even rustig, de jongen is net hersteld van een zware blessure. Net als anderen mag hij eerst zijn waarde bewijzen in invalbeurten. Als hij beter is dan anderen zal hij er snel genoeg instaan.

6   0  
Barry

Heeft iemand deze jongen zien voetballen deze week bij jong NAC? Vraag me af wat men er van vond tegen Willem 2. Verdiende wel een pingel las ik...

7   0  
BVV

Zit hem maar in de basis tegen Sparta Nijkerk, ben wel benieuwd. En ja, Mourinho lijkt me inderdaad een behoorlijke klootzak maar wel een goede coach, moet je wel tegen kunnen.

4   11  
Nr.20

Het begint met de poppetjes op juiste plaats en tussen haakje de vast invallers indien geschorst of geblesseerd.
Olij (kramer)
Monsalve (Anholt), Riera (Hecke), Rosler (Hecke), Noblejas (Mashart)
Verdedigende middenvelder I Ilic (Verschueren)
Linker middenvelder Bohui (L. Ilic)
Rechter middenvelder L. Ilic (El Allouchi)
Aanvallende middenvelder Boussaidi (Dogan)
Voorin Van Hooydonk (Filipovic), Stokkers (Flipovic)
En rest aanvulling en ook inzetbaar op eigen plek als wissel indien nodig.

Prima elftal

7   1  
NAC76

@Ivo, en dan nog het schandaal Vloet...

Hoe is het mogelijk dat de KNVB groen licht geeft voor hem terwijl er een Europese signalering is vanwege wanbetaling et..

Zo ziek deze voetbal “cultuur”

2   7  
Henri

@Bartesi
Gebruik hem op de juiste positie en geef hem het vertrouwen. Ook na wat mindere optredens.

Laten we dat ook bij onze eigen talenten doen. Als ik zie hoe negatief een Sydney, met specifieke kwaliteiten, wordt benaderd, rijzen mijn haren ten berge. Iemand die met zijn specialismen ieder seizoen 10-20 goals kan scoren. Scoorde tot dusver 5 goals, maar dat hadden er 7 kunnen zijn als hij 2 penalty's had mogen nemen. Maar ineens moest Ilic het doen en toen hij niet werd opgesteld Dogan. Echt kapitaalvernietiging.

1   1  
Ivo

@Henri

Die pingels van Ilic en Dogan gingen er gewoon in, dus dat maakt niks uit. Ook is niet iedere freekick van Sydney een goal. Sydney lijkt me een goeie jongen en hij heeft zijn kwaliteiten, maar voetballend is hij er nog niet klaar voor.

Laad alle berichten na dit bericht in