Wij gaan niet opzij

BSrecap: Speelronde 17

Italo

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC-speler kroonde zich tot Man of the Match? Vandaag de recap van speelronde 17.

Rondje langs de velden

De uitoverwinning van NAC op Jong PSV kreeg afgelopen speelronde een goed vervolg. In eigen huis werd MVV met 2-0 verslagen. Het betekende voor NAC, mede door de resultaten op de andere velden, weer een plaatsje terreinwinst in de competitiestand. NEC kukelt door een 3-1 nederlaag bij FC Volendam van plaats vier terug naar plaats acht. Het geeft maar aan hoe dicht alles in de subtop van de ranglijst bij elkaar staat. Excelsior (1-4 bij Roda JC) en dus FC Volendam wonnen wel, en blijven daarmee NAC in de nek hijgen. Naast NEC moest ook Go Ahead Eagles even pas op de plaats maken, al zal men in Deventer met het behaalde resultaat niet ontevreden zijn. Die ploeg pakte namelijk een punt op bezoek bij De Graafschap. De Superboeren zagen daardoor het gat met nummer één SC Cambuur oplopen tot vijf punten. Koploper Cambuur won vrijdagavond thuis met 3-1 van Jong AZ. Alweer de vierde opeenvolgende overwinning voor het team van Henk de Jong, dat zich daarmee zo goed als zeker tot Herbstmeister gaat kronen in de Keuken Kampioen Divisie

Overige uitslagen: FC Den Bosch – FC Dordrecht 3-2; TOP Oss 3-1 FC Eindhoven; Telstar 2-3 Jong Ajax; Helmond Sport – Jong PSV 2-3; Jong FC Utrecht – Almere City 3-1.

 

Wedstrijd van de week

Het topaffiche afgelopen speelronde was ‘de Derby van het Oosten’ tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles. In een volgepakte Vijverberg gebeurde er voor rust barweinig. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en focusten zich op het niet krijgen van een tegendoelpunt. Na rust werd de ban snel gebroken door een soort van toevalstreffer van Eagles-middenvelder Elmo Lieftink. De bal viel pardoes voor zijn voeten en van grote afstand, door een kluwe van spelers, verdween de bal plots in het doel. Voor één van de meegereisde fans was deze voorsprong reden om zijn blote billen te tonen aan het Graafschap-publiek.

De Graafschap kwam beter in de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het duurde uiteindelijk tot de 82e minuut tot De Graafschap langszij kon komen. Een strafschop was hiervoor nodig, welke door Seuntjens de kruising in werd gejaagd. Hierna volgde er nog een dikke mogelijkheid voor Go Ahead Eagles via van der Venne, maar deze kans leverde geen treffer op. De teleurstelling overheerste dan ook in het Eagles-kamp: ‘’Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan vandaag.’ De mogelijkheden die je hebt om te voetballen moet je pakken. Je weet dat je ruimte krijgt bij De Graafschap. Dan moet het in de eindfase wat zuiverder. We hadden hier moeten winnen,’’ aldus Jack de Gier bij RTV Oost.

 

Man of the Match

Het wordt eentonig, maar voor de derde maal op rij is doelman Nick Olij door jullie verkozen tot Man of the Match. De man die ook al beste speler van de eerste periode werd ontving van jullie een 7,7 . Opvallend verder is het hoge cijfer voor Jethro Mashart. Zijn goede wedstrijd is ook jullie opgevallen. Hij ontvangt dan ook een 7,2 voor zijn spel. Ook Verschueren als rechtsback (7,0) en Riera (7,0) kunnen terugkijken op een prima wedstrijd.

Tot slot kreeg geen enkele speler een onvoldoende voor zijn optreden tegen MVV. Gemiddeld scoorde het elftal dan ook een ruime voldoende: 6,5.

Bron:
B-Side Rats, RTV Oost
5 Reacties
14   2  
RaraNAC

Zoals ik bij aanvang van de competitie al zei; omdat het voor het eerst in de geschiedenis is dat de eerste twee direct promoveren eindigt NAC derde.
Dat is nou eenmaal het lot van een NAC supporter.

Maar ooooh wat hoop ik toch op meer.

14   2  
RaraNAC

Zoals ik bij aanvang van de competitie al zei; omdat het voor het eerst in de geschiedenis is dat de eerste twee direct promoveren eindigt NAC derde.
Dat is nou eenmaal het lot van een NAC supporter.

Maar ooooh wat hoop ik toch op meer.

6   23  
Moekes mooiste

Nick Olij blijft maar de beste op t veld en zonder hem stonden we al goed in de lagere regionen.
Er is dit seizoen meerdere malen geprobeerd om een lied voor Olij te maken maar telkens slaat hij toch niet aan. Heb daarom welzeker 1 minuut in mijn bierdouche hierover nagedacht om ook nog is in de kerststemming te komen;
Op liedje van jingle bells:
"Nick Olij, Nick Olij
We're gonna win today

Oh wat is het fijn,
Met zo'n doelman op de lijn bij ons N A C hé"

Etc etc
Laten we Nick is goed in t zonnetje zetten de komende wedstrijden!!

0   0  
Peter13

"een versnippert programma"???

2   0  
Theo

Ik blijf erbij dat als je als club echt stappen vooruit wilt maken, je van de spelers moet eisen dat ze minimaal een rapportcijfer 7 halen! Lukt dat niet, dan moet er doorgeselecteerd worden.

2   0  
Frits

Versterking erbij in de winterstop is hard nodig: een spits!!

Laad alle berichten na dit bericht in