Wij gaan niet opzij

Boussaid: "Daarom is een assist soms beter dan een doelpunt"

Eddy W

Othmane Boussaid is de afgelopen weken van bankzitter, basisspeler geworden. De behendige speler laat steeds vaker zien dat hij van waarde kan zijn. Nadat hij eerst liet zien te kunnen voetballen, laat de kleine Belg ook steeds vaker zien belangrijk te kunnen zijn met assists.

Het maakt Boussaid eigenlijk niet uit waar hij speelt, als hij maar in het veld mag staan. Toch ziet de kleine Belg zelf ook wel waar zijn kwaliteiten liggen. "Het best ben ik in de kleine ruimtes, omdat ik weet dat ik op de eerste meters snel ben. Als ik dan de bal krijg, kan er van alles gebeuren.”

Zoals de voorzet op Stokkers afgelopen dinsdag. De behendige speler gaf de bal met zijn chocolade been voor waarna de spits wist te scoren. Ondanks de goede actie wil Boussiad de spits bedanken dat hij de bal binnen kopt. "De assist was mooi, maar vooral goed voor het team. De credits zijn voor Finn. Hoe hij de bal kopt, is echt knap. Als middenvelder ben ik blij, dat hij blij is. Dan ben ik nog blijer, snap je? Daarom is een assist soms beter dan een doelpunt."

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Vorig bericht
Ex-NAC: Tighadouini duikt op bij Vitesse 11 reacties
Volgend bericht
NAC publiceert maandag jaarcijfers 32 reacties
20 Reacties
41   4  
NAC76

Off topic.., maar dit kon ik niet laten.

Scheidsrechter Siem Mulder flikt het wéér.... verkeerde kaart, onterecht gegeven penalty.. zijn ze blind bij de KNVB? Totaal niet geschikt die gast.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/901903/beugelsdijk-vindt-beslissing-mulder-schande-heb-ik-nooit-gedaan-echt-niet-.html

41   4  
NAC76

Off topic.., maar dit kon ik niet laten.

Scheidsrechter Siem Mulder flikt het wéér.... verkeerde kaart, onterecht gegeven penalty.. zijn ze blind bij de KNVB? Totaal niet geschikt die gast.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/901903/beugelsdijk-vindt-beslissing-mulder-schande-heb-ik-nooit-gedaan-echt-niet-.html

13   2  
PatjeR

Redactie, in de titel staat Boussiad ipv Boussaid. En ik gok dat chocoadebeen chocoladebeen moet zijn.


6   15  
Gjoewie

076 > Ik vind het geen rode kaart. Een lompe en onbesuisde actie, maar niet op de benen gericht. Wij hadden destijds een Belgische speler die ook zo dom in kon komen zetten, hoe heet hij ook al weer? Dat was die gast die ze na zo'n actie zijn schouder opnieuw in de kom moesten zetten...

5   0  
Sanseveria

@ Gjoewie

Pieter Collen

7   5  
Penders4president

@Gjoewie, geen rood? Om het op zn Haags te zeggen: ben jij wel helemaal lekkâh. Die Fortuna speler komt met een been gestrekt in op de enkel en de ander zet ie bijna in zn zij. Slaat helemaal nergens op deze tackle. Die gasten dragen ijzeren noppen onder hun schoenen hè!

8   1  
Scheppioni

Brengt zeker meer creativiteit alleen met deze Boussaid moet je naar voren durven voetballen ook in de eerste helft ! Boussaid is af en toe nog wat druistig maar wel een ruwe diamant !

23   1  
Van "taajlaand

Stopt énorm veul energie in de wedstrijd, is graag aan de bal, kan daar ook absoluut wat mee en is dus ook vaak heerlijk om naar te kijken.
Maar!
Hij moet zéér snel het teambelang in de gaten gaan krijgen.
Vaker de combinatie aangaan, en dus sneller een medespeler zoeken in, of vlak na een actie.
Gaat helaas (veel te) vaak door in zijn dribbels, jammer.

16   0  
Balletje

Ik zie liever deze jongen dan de wandelende takken van een paar jaar geleden.
Vind het wel grappig dat je niet eens de tijd hebt met je ogen te knipperen, want dan ben je m al kwijt en staat hij elders!

17   1  
BVS

Boussaid is zo belangrijk. Vooral zonder de bal. Hij trekt altijd de gaten waar andere spelers in kunnen duiken. Zo snel op de eerste meters. Als hij nu ook nog aan de bal af en toe de makkelijke bal geeft en blijft zoeken naar de vrije man (sydney stond wel erg vrij tegen emmen). Dan gaat zijn 'statistiekenproductie' van assists en goals vanzelf komen. Zin in vanavond! Met Flippo (links), Luka (rechts) en deze man ( op 10) draaien we de defensie van GAE helemaal gek.

5   0  
Tombola Breda

Boussaid komt er wel. Zit in ieder geval genoeg gif en techniek in.

Zin in vanavond! Ik hoop alleen wel dat Noblejas gewoon kan spelen. Al die veranderingen aan de achterste linie iedere keer zorgt ervoor dat ze moeite hebben om op elkaar ingespeeld te raken.

4   26  
n@©

Ben ook wel benieuwd naar de opstelling achterin. Zou Van Hecke een plaatsje opgeschoven zijn in de pikorde?

Tis trouwens vandaag Allerheiligen, een goed katholiek gebruik om vandaag stil te staan degene die ons zijn ontvallen. Ik vind het heel mooi hoe Club Brugge hier mee om gaat, wellicht een inspiratie voor NAC?

Van site Club Brugge:
Zaterdag herdenken we tijdens All Blues Day de overleden Clubfans.

NEEM ZATERDAG EEN FOTO MEE
Vanaf twee uur voor de wedstrijd tegen KVK kan elke Clubfan een foto van een overleden vriend of familielid meenemen op het veld via de Noord-Oosthoek. Daar kan iedereen op de foto met zijn of haar dierbare. Je krijgt die foto ook meteen mee als herinnering aan All Blues Day.

YOU'LL NEVER WALK ALONE
Het zwaartepunt van All Blues Day ligt dit jaar net voor de aftrap. You’ll Never Walk Alone zal live vertolkt worden vanop de middenstip: een ingetogen versie, gezongen door Sandrine, waarbij we rekenen op 26.000 supporters om luidkeels mee te zingen en zo onze overleden medesupporters te gedenken. Denk jij aan iemand? Steek dan het lichtje van jouw gsmtoestel aan tijdens de You’ll Never Walk Alone en laat zo zien dat die persoon niet vergeten is.

7   2  
Arie

Ik zou proberen deze jongen nu al over te nemen van Utrecht, voor het op begint te vallen datie wel goed is. Zijn arbeidsethos verbaast me vooral, die blijft gewoon 90minuten gaan, plus dat hij kan voetballen en slim is in het veld.

4   1  
Peter13

n@©

Ik denk dat je allerheiligen en allerzielen door elkaar haalt...

10   0  
Peter13

On topic - Net als Arie ben ik positief verrast door de werklust van Boussaid. Hij maakt flink wat vuile meters, heeft een goede techniek en wordt nu al sterker in de duels. Volgende stap is eenvoudigere oplossingen kiezen. Maar het is nu al een waardevolle voetballer voor NAC.

5   0  
Sigaar

Deze jongen snel vast leggen, hij weet nu hoe het werkt bij ons cluppie. Zin in vanavond!!!!

4   1  
Badeend

Prima voetballer die hard werkt maar inderdaad, hij moet meer inzicht krijgen in het einde van zijn acties. Voert veel te vaak acties te ver door waarbij hij a la Uros Matic de bal gaat bezorgen bij een medespeler, of die helemaal niet ziet en door blijft gaan met pingelen. Als hij dat beter doorkrijgt, een heel leuk speulertje voor NAC!

2   1  
Kopspion

Is er al iets bekend over Noblejas ???
Hoop echt dat die mee kan doen en dat Mashart iig niet hoeft te starten
Scheelt een slok op een borrel zullen we maar zeggen..,

8   0  
Ivo

@NAC76

Ook Kooij, die flapdrol die thuis tegen de Graafschap floot, heeft weer een wedstrijd verkloot door Den Bosch te naaien tegen de IJsselmeervogels. Penalty en rood, maar niks aan de hand.

Het is werkelijk ongekend dat de KNVB dit soort gasten wedstrijd na wedstrijd laat verprutsen. Er lopen in het amateurvoetbal betere scheidsrechters rond.

3   0  
Fellix

Heb je die kale schele otter weer gezien voor de beker Fortuna ADO 2 x blunder. Hij verzuimd rood te geven en geeft een waardeloze strafschop

0   0  
MdH

Ben het eens met de meesten hier. Het enigste wat ik wou toevoegen: Eindelijk eentje die een fatsoenlijke voorzet kan geven. Laat hem ook maar de corners nemen.

Laad alle berichten na dit bericht in