Overal waar we komen

Breda Loco's overwegen actie tegen prijsstijgingen NHG

Da Pope

De Breda Loco's overwegen aanstaande vrijdag actie te voeren tegen de prijsstijgingen, die dit seizoen door NHG worden doorgevoerd. Dit seizoen stijgt de prijs voor een bekertje pils van 2,50 euro naar maar liefst 2,70 euro. De Loco's pikken de prijsstijging niet.

Met de prijsstijging wordt een Avondje NAC voor supporters wederom duurder. Voor de supporters met een kleine beurs wordt het zo wel een hele dure hobby om een paar drankjes te doen bij een voetbalwedstrijd. De Loco's vinden dit niet kunnen, zo stelt Martijn Koks: "Ik kan het mezelf best veroorloven en mijn vrienden ook. Maar ik vind dat wij op moeten komen voor alle supporters. Uit solidariteit, ja. Niet iedereen kan dat betalen. Het moet worden teruggedraaid."

NAC-supporters worden uitgemolken, zo stellen de Loco's. "Het bier wordt nu al in het kleinste plastic bekertje geschonken dat je maar kan vinden. In ons stadion zijn de plastic bekers namelijk 0,2 in plaats van 0,25 liter. Ons bestedingspatroon is bovengemiddeld als je dat vergelijkt met andere clubs en we hoeven niet verder te worden uitgemolken. Het gaat ons overigens niet alleen om de bierprijs, maar om de algehele consumptieprijs," aldus Koks.

Om hun standpunt kracht bij te zetten, overwegen de Loco's bij NAC-Helmond Sport de verkooppunten te blokkeren. Koks: "Dat wordt wel even pijn lijden, maar we hopen op begrip van iedere supporter. Wij doen dit namelijk voor iedereen."

Of de actie doorgaat, hangt af van een gesprek met NHG. Aanstaande donderdag licht NHG de prijsstijging toe tijdens een vergadering van de Clubraad. 

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Vorig bericht
Ex-NAC: Amissi tekent bij Heracles Almelo 27 reacties
Volgend bericht
Update: FC Volendam-NAC uitverkocht 58 reacties
Terug naar overzicht
137 Reacties
164    
Hup NAC

Top mannen ik sta achter jullie, moet een keer een punt gemaakt worden!

Hup NAC

29    
dorpsgek

hoe laat stopt die blokkade? dan ben ik wat later. kan niet zonder bier ?

60    
Voorwaarts

Ik vind het opzich een goede actie, wel klote om een keer niet te kunnen bestellen.

Maar dit is gewoon uitknijpen, we zijn de beste afnemers onder de profclubs. Wat krijg je er voor terug? Prijsverhoging op prijsverhoging, kleinere porties en slechte kwaliteit.

Willen ze dat studenten etc vooraf bier gaan drinken, waar je alleen maar gezeik mee krijgt? Dit gebeurt nu ook al in andere landen zoals Spanje. Je moet lekker een biertje bij de wedstrijd kunnen pakken zonder gezeik en als beste klant zou je misschien zelfs een streepje veur mogen hebben.

-147    
Mul

Geen begrip, we hebben het over 0,20 cent. Dit zijn zaken die je buiten het stadion kunt bespreken met de NHG lijkt me. Laat de gemiddelde NAC supporter er nou eens 5 drinken, dan geef je een euro meer uit, 18 euro per seizoen.. poeh poeh

95    
Henk

Helemaal mee eens.... Kleine Kut plastic bekertjes voor €2,70 en nog slecht getapt ook. Gewoon zelf biertentjes buiten het stadion neerzetten

2    
076Mike

Eens..!

Maar, de stelling over de 0,2 ipv 0,25 bekers klopt niet helemaal.. De bekers hebben namelijk beide maten erop staan..

72    
MFP

Goed dat er actie wordt gevoerd tegen de absurde bedragen voor 0,2l slootwater.

Ik vind het echter heel naar en niet des NACs om medesupporters te duperen. Voor iedereen de bierverkoop te blokkeren is niet ok. Als ik in de rust bier wil halen, ga ik in de rust bier halen.

Zelfde geldt voor de actie op Vak G een aantal jaren terug toen een kleine groep doorgesnoven spierbundels bepaalde dat niemand de tribune op mocht, ‘om een signaal af te geven’. Dat hoort niet bij NAC.

-7    
Arie

Heel goed!
Kunnen al die sukkels die alleen voor het bier en indrinken voor de stad komen ook linea recta naar huis en daar carnaval gaan vieren.
20 cent prijsverhoging voor een glas bier van 0,2 liter!!! 0,2 liter!!! Dat is 1 slok. Relatief gezien de hoogste bieromzet en de hoogste prijs, dat matcht op geen enkele wijze met elkaar!

-2    
Johan o

Ge blijft gdvr van mn bier af kut! ?

Na een paar pilsjes en een overwinning interesseert t mij geen reet meer wat dat pilsje kost??

129    
Rbull

Persoonlijk vind ik dat juist wij betaald moeten worden om Amstel te drinken.

22    
Arie

Ik zie hier ook al meteen weer van die typische figureb die alles maar goed vinden, als het maar leuk is. De hik krijg je ervan. Liever kwijt dan rijk ben ik ze, houdoe.

20    
Johan o

Nu ff serieus . Geen mens gaat mij beletten een biertje te halen in de rust!

37    
MFP

Aanvullend: ik zou de blokkade van bierverkooppunten ook uiterst onverantwoord vinden.

Gaat geheid ruzie en opstootjes opleveren. 15.000 man die bier wil, waarvan een aanzienlijk deel al behoorlijk aangeschoten. Vragen om problemen.

84    
F8Hipster (BSR)

Prima dat ze actie voeren, de prijzen zijn ook ronduit schandalig. Hup Loco's.

Maar waarom wederom een blokkade waar de supporters de dupe van worden? Verkoop voor mij part fleskes Juup voor de Bea of roep iedereen op voor ieder pilske de kaart op te laden (meer transactiekosten). Dit is net zoiets als Vak-G dicht houden. Niet alle supporters gaan dit waarderen vrees ik.

17    
Mul

Gelukkig staat er in het stuk, overwegen, dus actie is niet zeker. Ik zou adviseren dit anders op te lossen. Ga een gesprek aan met NHG.

34    
Viking

Bierverhoging is kut natuurlijk. Maar probeer eerst eens een andere oplossing om evt. Tot een vergelijk met NHG te komen...

Het direct duperen van het 1e avondje nac dit jaar voor veel supporters die toch een biertje willen drinken is niet heel sjiek.

Ik denk niet dat het blokkeren van de tappunten door iedereen wordt geaccepteerd is mijn vermoeden.

Fijne voetbalavond

2    
Grec

Gewoon halve leighters drinken dat zijn tenminste normale bekers, tot vrijdag

15    
Wtown

Blokkade in de rust ga je het probleem niet mee oplossen! Nac supporters willen bier, dus gaan ze het toch voor of na de rust halen! Nac moet gewoon de horica weer in eigen beheer gaan nemen! Heb je eigen zeggenschap en kan je dat bespreken met de supporters! En voor nu ga met NHG in gesprek!

22    
RobertP

Geen Kalverstraat prijzen in het Rat Verlegh stadion inderdaad?

-4    
Hijisnietviesvaneenkroket

Weinig mensen die me tegen houden als ik een drankje wil doen.

Ben dan ludiek en neem bijv Jupiter atributen of drankjes mee. Of zet een denkraam buiten het stadion

17    
Pmds

Snap de actie zeker. Verhoging slaat nergens op. We drinken als een van de meesten. Meestal krijg je korting bij veel afname...
Eerst verklaren ze dat ze de prijzen verhogen ivm de btw verhoging. Dit was al helemaal volslagen onzin want bier is ALTIJD hoogtarief geweest...
En alleen het laagtarief werd verhoogd.

Zou proberen een actie te organiseren die NHG ook raakt en waar iedereen zich in kan vinden. Want ik wil vrijdag gewoon laaien.

-4    
Wiske79

NAC zonder bier kijken was de afgelopen seizoenen best een straf...
Overal moet er meer betaald worden voor een pilsje dus helaas ook bij NAC. De brouwerijen drijven de prijs flink op. Daar kan NHG niets aan doen. Daar is onze sponsor Amstel verantwoordelijk voor.

Het is een opoffering maar als 95% één wedstrijd geen consumpties neemt dan straf je NHG wel keihard (en Amstel een beetje). ...Dan kan die 5% die anders ruzie gaat lopen zoeken toch zuipen en de solidariteit doorbreken. De wereld is groter dan de 2 letters uit het woord “ik”.

38    
Ouwe Spionkop

Serieus bijna 3 euro voor 0,2 liter pils? Grof schandaal.
De NAC biercultuur is helaas weggegeven aan een amsterdams kleurloos en smakeloos biermerk.

40    
Negentientwaalf

Toen de prijsstijging bekend werd geen positieve reactie gelezen hier. Als NHG het niet voelt gebeurt er ook niets. Ik kan best 1 wedstrijd zonder bier, Ik kom voor NAC.
Nog 37 wedstrijden waar de tap wel open staat!

23    
Piet

Goede actie. Schandalige prijs voor dat lauwe dooie bier

-58    
Ice

Blijkbaar moet een NAC supporter ergens over zeiken! Vorig seizoen over de selectie en het spel (terecht). Nu gaat het sportief wat beter, gaan we lopen zeiken over LED schermen, Fox, en nu weer over een prijsverhoging van het bier.... We worden een karikatuur op een voetbalclub op deze manier

50    
Ouwe Spionkop

@ICE
De NAC supporter houdt er niet van uitgebuit te worden door derden. Als de opbrengst nou naar NAC zou gaan zou ik er nog mee kunnen leven.

37    
El Carotto

8 procent prijsverhoging na vorig jaar al een 'inflatiecorrectie'. Staat in geen enkele verhouding met de kwaliteit van het geboden 'product'...

20    
Henk

Belachelijk die prijsverhoging. Klinkt weinig die paar cent maar op jaarbasis ruim een ton meer voor NHG. Het moet eens afgelopen zijn met steeds maar verhogen die drank prijzen, de kwaliteit is al bagger, zeker het eten. Actie is op zn plaats.

35    
Ata

Geen idee of de brouwerijen verantwoordelijk zijn voor de stijging. Maar in Dordrecht gaven ze voor 3,20 een grote weg.

0    
Judge M.

Beter krijgt NAC de drankverkoop zelf weer in handen.

En als het de Loco's te doen is om minderbedeelde supporters dan kunnen ze daar ook voor collecteren of iets dergelijks. Ik draag daar graag aan bij maar ga mij niet beletten na een week hard werken en een treinreis van drie kwartier dat ik geen bier mag halen. Geef dan het bier gratis weg ofzo...

12    
Cor

Gewoon blokkeren en/of 1 wedstrijd geen bier halen. Is het zo afgelopen.

6    
F7 ooh hoo

Ik heb überhaupt een allergie voor Amstel

6    
Bzzzz

Ice je bent een karikatuur van je zelf. Echt hoor.

7    
Flieger prins van UT kielegat

Misschien een idee om zelf wat in te slaan en ergens te gaan staan om het te verkopen 1 euro een flesje juup

11    
Ewout

Goeie actie!

Als dit zo doorgaat betalen we over een jaar 3 euro! En let wel voor het kleinste bekertje waar meer schuim in zit dan da er bier in zit.
En dat wil niemand lijkt me.
Je kunt niks doen en over 3 jaar 5 euro voor schuim betalen.

Maar je kunt nu ook actie ondernemen en zorgen dat de prijs verlaagd word of dat er vedergeval niet meer verhoogd gaat worden.

Zorg dat je voor de wedstrijd al genoeg in je zakken heb zitten dan hoef je in de rust effe geen bier. En na de wedstrijd kun je je weer vol laaien zoveel je maar wilt.

Proost en tot Vrijdag! Hub BL

0    
The M.

Ik weet het niet hoor. De motivatie van de prijsstijging zuigt inderdaad van alle kanten.
Maar de boel blokkeren.... Ik vrees dat dit voor escalatie gaat zorgen bij de verkooppunten. Het gros van de supporters komt toch om gezellig een biertje te drinken met de bekende rondom hun heen.
Verwacht niet dat iedereen het met de hardcore mening van de loco's eens is. Sterker nog, heb ooit een onderzoek voorbij zien komen dat de gemiddelde NAC seizoenkaarthouder en bovenmodaal inkomen heeft - en dus geen probleem heeft met een prijsstijging....

In de binnenstad voel ik me soms meer uitgeknepen als ik op een terras een paar pilsjes moet afrekenen (waarvan de tap kwaliteit en temperatuur soms zelf beroerder is).

4    
Perreweps

@ MUL

Gemiddeld 5 biertjes op een wedstrijd??? Jij hebt zeker nog nooit bij de halve leighters gestaan.

23    
Baron

Correct me if am wrong, maar contract met NHG loopt nog tot 2022.
Tot die tijd kunnen zij bepalen wat ze doen. Als we paal en perk willen stellen zal er iets van actie moeten komen.
Als ik daardoor vrijdag een biertje minder moet drinken, geen probleem!

12    
Pietjebel

Gewoon net als bij je fox abbo opzeggen geen bier meer drinken
Komen snel zat over de brug

-20    
Ojee

Iedereen leest ook zo goed. De Breda Gekkies geven aan dat ze donderdag in gesprek gaan met NHG. Vervolgens krijgen ze in de comments het advies om in gesprek te gaan met NHG.
Bovendien zegt Kwak zijn broer dat het om de consumptieprijs in het algemeen gaat en niet alleen om de bierprijs.
Jupiler meenemen gaat natuurlijk niet werken. Kom je niet mee binnen.
Allemaal best en leuk en aardig, maar ik ga bier drinken en je moet echt een grote jongen zijn om tussen mij en mijn bier in te kunnen blijven staan. Verzin maar wat anders. Gratis ranja drinken bij Irma uit de tap of zo.

-9    
Rednas

Vinden deze mensen zichzelf zo belangrijk ofzo. Wie denken hun wel niet wie zij zijn? Beetje mijn avondje NAC met vrienden en biertje af te nemen. Dat ze lekker bij directie aankloppen of bij NHG! Niet mee eens zijn, oke. Maar laat andere daar dupe niet van zijn

10    
SnooF7

Iedereen eigen drank mee, dan heb je NHG ook niet meer nodig. Voor het eten, wat elk jaar hetzelfde en ondermaats is hoef je het ook niet te doen... om over het verkooppunt bij F7 nog maar te zwijgen.

23    
Hugo

@mul . Ik snap je punt. Maar wat ATA zegt. Hoe kan het dan zijn dat in Dordrecht de grote pinten voor 3.20 over de toonbank gaan? Is vreemd. Toch?

-31    
Lamington

Kijk de Locos eens patsbakken zijn dat ze dit zelf prima kunnen betalen. En dan tóch voor het plebs opnemen. Robin Hoodjes hoor..

11    
Leurenaar

Mooi werk locos hopelijk komen jullie er uit en anders ff doorbijten de eerste wedstrijd.

13    
Joop

Een kennis van mij die gaat met ziin 2kinderen en z vrouw en dan voor een comcuptie 2,70 moet betalen dat lkan gewoon niet en ik zelf pak er wel een extra bij het hoekskeu

10    
J Breda

Meneer Dollevoet wil zijn misgelopen dakars terugverdienen... gooi de prijs hier maar omlaag en bij Psv, Den bosch en Rkc maar omhoog. Die drinken toch amper. We zijn al de lul met dat Amstel. We drinken toch wel denkt NHG... Zou zeggen: koop beter in (en meer) en verlaag de prijs maar weer. Misschien gaan we dan juist nog meer drinken.

12    
Babosje

Buiten het stadion is de horeca nog het best! Loempiatje, frietje!
In de gracht is het gewoon opgewarmde en warmgehouden shit met een schijtbroodje eromheen!
Zo das eruit!
Nu een Hertig Jan.

6    
Peerke1984

Allemaal een geel-zwart hesje aan dan!

-2    
Nacman

Ik drink zo wie geen slootwater van boven het riool .
Gewoon jupeliar terug
Ik zeg elk punt blokkeren op g en b ere en hoofdtribune

-1    
J Breda

Excuses RKC niet, maar Helmond Sport.

17    
Bzzzz

Heel goed deze actie. Gaat niet alleen om die 20cent, maar ook dat deze partij NAC supporters ziet als lamme melkkoetjes die toch wel blijven komen en drinken. Met hun lul verhaal over btw-verhogen... blijkt wel hoe ze de gemiddelde supporter inschatten... en nog ranzig bier ok :(

14    
Jgaw

Geen enkele actie tegen jarenlang wanbeleid maar zodra de bierprijs wordt verhoogd..... carnaval is vroeg dit jaar

0    
Scheppioni

Zo is't ! Echte NaCCer's de BREDA loco's ! Mij zege hebben ze, kumt goed dizze maand weer van mij uit !

21    
Tinus Plotseling

Volstrekt terechte actie als NHG dit niet wil terugdraaien. Los van of wel of niet kunnen betalen is €2,70 voor 20cl in een plastic beker volstrekt belachelijk.

Een normaal pilske (25cl) kost omgerekend dus €3,37 (!) en dat is van de ratten besnuffeld. In het centrum van Breda of op een popfestival betaal je dit zelfs niet.

31    
Elje

NHG zou eens naar de efficiëntie van de verkoop moeten kijken. Gestuntel met tappen, ‘voorraad’ en uitgifte is tenenkrommend om te zien,
Verbeter dat en je verkoopt 10% meer. Houd de prijs hetzelfde en iedereen is blij.

13    
Willem

En dan nog eens te bedenken dat minstens 1 op de 3 biertjes zowat leeg zijn als je op de tribube komt vanwege opengesneden plastic bekers. Niveau lager spelen dan ook lagere bier prijzen zeg ik

15    
Christ

Voor koffie en chocomel betaal je ook 2,50. In willekeurige voetbal kantine hooguit de helft

14    
Eekhoorn

Waardeloos bier voor een waardeloze prijs. Amstel is te zoet en kwalitatief gewoon heel erg matig. Daarnaast past het totaal niet bij NAC. Zonde.

12    
RaraNAC

vergeet het erbarmelijke eten van NHG niet!!!!!


Ik zou het werkelijk niet begrijpen als er supporters gaan zeuren als er een blokkade is.

Meer dan terecht dat we voor deze waanzin protesteren!

Dan maar een paar bier minder. Drink ze maar in de stad

4    
Devis

Hoe lang loopt dat contract met NHG nog? Kunnen de loco's daarna niet een aanbesteding doen? Dan krijgen we het bier dat we zelf willen voor de prijs die we willen.

3    
Henkie

Het doel kan dan misschien goed zijn, maar de middelen kan ik me niet in vinden.

Zij bepalen niet of dat ik wel of niet een biertje mag bestellen. Dat gaat dus schijnbaar wél gebeuren, vind ik niet kunnen. Laat mij dat eens even lekker zelf bepalen.

12    
Bommetje

Dit is gelul van NHG. Zijn inkoopsprijs zit op circa EUR 1,10 per liter dus 0,22 per glas. Dus prijsverhoging van brouwerij of nietbhoeft die prijs niet verhoogd te worden.
Hard erin dan is het zo afgelopen met die onzin.

-32    
Nachoreca1

Storm in een glas bier...als je er 20 leeg zuipt, ben je 4 euro meer kwijt..nou nou... wat een gezeik zeg. Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die dit niet meer op kunnen hoesten.

-12    
Ojee

Inkoopprijs is ongeveer € 2,80 per liter o.b.v. 50 liter fus Amstel, dus € 0, 56 per klein plasticje. Komt nog de inkoop van die plasticjes, kartonnen treetjes, afschrijving apparatuur,onderhoud, huur, loonkosten, etc. bij en er moet natuurlijk ook wat marge gemaakt worden.

17    
Los Pollos Hermanos

Edelenbosje kost meer dan 1000 euro per dag. Die kost, ja kost want levert GEEN REET op, tussen de 225/275k per jaar voor NAC. Dat is meer dan wie dan ook bij NAC op de loonlijst incl spelers. Het kan allemaal in nreda. Daar kan je 5000 glazen bier van aanvullen, die 1000 euro per dag. En wie hoor je daar over klagen?
Niemand. Dat is pas triest.

Ik ben het met jullie eens hoor, het zijn echt belachelijke prijzen voor 0,2 liter bier (half schuim) maar ligt de prioriteit misschien niet een beetje verkeerd?

7    
Straffe Hendrik

Als de prijs van het bier bij de jumbo omhoog gaat ga je toch ook niet de kassa blokkeren?
Prima als je niet meer wilt betalen, dan haal je maar niet. Dat treft NHG net zo goed. Maar laat de supporters die wel bereid zijn wat meer te betalen lekker betalen.

35    
malpolon

Ter vergelijking: in de Bundesliga was vorig seizoen de gemiddelde prijs voor een liter bier 8,40 €. Het duurst was het bij Bayern (8,80 €). Bij de club waar ik regelmatig kom (Freiburg) kost een halve liter 4,20 €, geschonken in een beker van hard plastic waar 1 euro statiegeld op zit. Aan kleine bekers doen ze niet, en dat geldt ook voor frisdrank. Bij NAC is het bier dus duurder dan in de hele Bundesliga!

Hardplastic bekers met statiegeld lijkt me voor ons stadion ook een goed idee. Scheelt een hoop rommel. Nu moet je vaak aan het eind van de wedstrijd in de gracht door de lege bekertjes heen waden. Plastic voor eenmalig gebruik is eigenlijk ook niet meer van deze tijd.

9    
EDM

Wanneer gaan ze whisky verkopen?

-5    
Badeend

De boel gaan blokkeren en pretenderen dat je voor "alle NAC-supporters opkomt". Ik kan me niet voorstellen dat de locos dit echt door zouden gaan zetten, klinkt meer als een loos dreigement richting NHG.

LET WEL: je moet enorm dom zijn als je het bovenstaande als een uitdaging ofzoiets wil gaan lezen. Het is gewoon belachelijk dat je met je groep alle 18.980 andere supporters iets op meent te kunnen en moeten leggen. Vind dan gewoon een andere manier die NHG of Amstel raakt, zonder 99% van de supporters te benadelen. Je zou de rest ook op kunnen roepen om vrijwillig geen bier te drinken of op een andere manier een statement te maken.

En trouwens, "bier" is het sowieso niet, dat smerige Amstel.

32    
Dunne

Bij het bericht dat de bierprijs omhoog gaat schreeuwt (bijna) iedereen moord en brand, maar als er iets of iemand wat aan wil doen kunnen veel mensen ineens een kwartier niet zonder bier en wordt hun biertje zogenaamd afgepakt? Lekkere actiebereidheid wel...

Het gaat in principe niet eens om die 20 cent, maar wel om het lulverhaal dat het eerst met de BTW-verhoging heeft te maken en vervolgens met de bierbrouwerijen die aan de achterkant hun prijs verhogen. Het moet maar eens afgelopen zijn dat de NAC-supporter als melkkoe wordt gezien die het toch allemaal wel prima vindt.

10    
Ivo

Tot de 19e minuut, 12 seconden geen drinken bestellen dan maar?

10    
Baa-Baas

Afgelopen zaterdag bij Racing Genk geweest. Alle consumpties € 2,00. Ook een fatsoenlijk glas Maes pils met normale schuimkraag. Ook Brugs Tarwebier € 2,00. Ik zeg overstappen naar deze brouwer.

15    
Otjes

Dit is 3,38 Euro voor een 0,25l pilsje in de stad. Dat betaalt niemand, dan drinken we allemaal op het terras ernaast voor 2,50.

Dit levert NHG 400.000 extra op. En anders graag een ander biermerk. Dit valt niet uit te leggen door die jankerts van NHG.

1    
geelzwartwit

Tap ze maar af tot 1 vinger schuim dan is het prima

1    
Ratje

@BAA-BAAS

Maes is, net als Amstel, van Heineken.. Dus `overstappen` zal niet zo veel zin hebben..

6    
Casco Amarillo

Als NHG het onderste uit de kan wil, moeten we laten zien dat ze dat al hebben en ze de NAC supporter niet verder uit kunnen peuren.
Goede actie van de Breda Locos!

3    
Jan Bril

Beste boodschap richting NHG is iedere thuiswedstrijd twee consumpties minder drinken bij NAC en dat thuis of in de stad inhalen. Elke andere actie is zinloos.

3    
Sjorske

Of we nemen allemaal zelf bier mee, beetje lastig alleen om er mee in het stadion te komen.

27    
Peremans

En dan nog eens wat...
..wat betreft de plastic afvalberg. Voer linea recta plastic statiegeld bekers van 30 cl in. Prijs biertje 3.00 en 2.00 statiegeld. Is niet meer van deze tijd om mezelf door zoveel plastic te wurmen om te gaan pissen. Geef nu maar eens het goede voorbeeld aan voetbal NL. En natuurlijk staken en het stadion droogleggen, maar zonder provocatie en agressie.

5    
Ohout0162

De clubraad. Laat me niet lachen, die nemen toch elk argument aan en leggen zich uiteindelijk neer bij de onzin argumenten van NHG. Want ja.... Actie.... Dat is vervelend..... Maja simpelweg anders luisteren ze niet. Pak ze met het missen van inkomsten!

1    
Hugo

@ivo. Op zich een ludiek idee. Ik denk alleen dat je 'niets bestellen tot de 19e minuut en 12 seconden' beter kunt veranderen in 'niets bestellen tot de 19e seconde en 12 honderdste'. Maak je toch een echt statement, en kunnen we sneller aan het bier.

***. Vrijdag belangrijk potje. 6 uit 2 zou een puike start zijn.

Hup NAC

1    
Dos

Dat je het niet eens bent met de prijsverhoging prima, dat je daarover in gesprek gaat met NHG ook prima, maar dreigen met een blokkade is wat mij betreft te triest voor woorden.
Laat supporters zelf bepalen of ze wel of geen pilsje of wat dan ook bestellen en dupeer niet de medesupporters.

0    
Helsie

Eens met DOS. Laat mensen gewoon doen wat ze willen en mobiliseer mensen om gewoon minder af te nemen.

Gesprek gaat overigens nergens toe leiden, want ze gaan gewoon uitleggen waarom ze in hun recht staan en dan verandert er echt niks. De verhoogde winst is allang ingeboekt.

5    
Da Huge

Het staat hier al veel, maar stop eens met die plastic bekers en ga over op statiegeld. Zet er desnoods een NAC logo op en dan nemen mensen die misschien ook nog mee naar huis. Kunnen ze daar mooi aan verdienen. Halve liters hard plastic en dan voor een goede prijs. Loco's top dat jullie het gesprek aan gaan.

1    
Tinus Plotseling
6    
donvangeene

Het bier is inderdaad, blijkt wel, het melkkoetje vd nac-supporter, zoals de auto dat is voor de werkende mens. En ... het gaat niet om de €0,20 verhoging, maar om de €2,70 die je ervoor moet betalen. Je moet het absoluut bekijken en niet relativeren. Had je voor een tientje voorheen 4 volle glazen, nu slechts 3 ! Een actie zoals gepland lijkt me een goed idee.

3    
SjorsNAC

Eens dat er actie moet komen, ronduit schandalige stijging. Alleen een blokkade is in mijn ogen een vrij waardeloze manier van actie voeren, komt de sfeer niet ten goede in het stadion, ik bepaal zelf wel of ik iets wil kopen. Verzien iets ludieks , zijn we meestal goed in.

1    
Zeepkist

Is wel weer tekenend dat iedereen die roept dat een blokkade kut is, maar dat er iets ludieks verzonnen moet worden, nooit over de brug komen met ideeën. Het is altijd
wel heel makkelijk om alles af te keuren als je nooit met een alternatief komt. Wees blij dat de mannen van de Loco's in ieder geval actiebereidheid tonen.

1    
Guuske

Ik las ergens in een nieuws bericht dat Amstel in de horeca in 2018 een prijsstijging doorvoerde van 3.7% , in 2019 zal dat ook wel zo iets zijn. Bij de afnemer staat dat vaak in de kleine letterjes. dat deze doorgevoerd gaan worden. Zij krijgen een bepaalde korting per hectoliter. En moeten een bepaalde afname daar tegen overzetten in een X aantal jaar. Ik denk dat NAC of de uitbater aan deze verhoging weinig kan doen. Probeer normaal in gesprek te gaan met deze partij, en evt. met Amstel. want denk er om dat Amstel meer bier in en rond Breda verkoopt sinds dat zij bij Nac leveren. Zij zitten niet te wachten op veel negativiteit onder het volk.

8    
Cees

Ook over “dit” onderwerp, schieten de meningen alle kanten uit. Terwijl het zo simpel kan zijn, wees tegen Helmond Sport eens een keer solidair met elkaar om een overduidelijk statement te zetten! Schijnbaar is dat teveel gevraagd, om dat slechts negentig minuten dat te kunnen ombrengen. Voor een keer! Wedden dat de boodschap snoeihard aankomt.

Hoe moeilijk kan het zijn?

-5    
TpT

Een blokkade is onzin. Ik bepaal zelf wel of ik 2.70 over heb voor een biertje bij NAC en hoe ik omga met de prijsstijging.

2.70 is de prijs die je ook gemiddeld in de binnenstad betaald voor een biertje dus in dat opzicht is het niet gek. Wel zuip je natuurlijk Amstel uit plastic ipv fatsoenlijk bier uit glas en is het apart dat ik lees dat de biertjes bij NAC slechts 0.2L zijn. Sowieso goede zaken om NHG voor te leggen.

8    
van Flieger

Hoe heeft NHG deze deal ueberhaupt gekregen ? Is dit de normale calculerende wijze van bedrijfsvoering ? Laag beginnen en zodra ze allemaal aan je vastzitten gaan de prijzen omhoog ? Of heeft NAC hier iets mee te maken, moet er weer een gat gevuld worden ?
In ieder geval is dit reden om deze mensen niet meer uit te nodigen in het stadion bier te schenken.

8    
Tiele

Een biertje is een belangrijk onderdeel van een avondje NAC, maar ik weiger mezelf uit te laten buiten.
Ten eerste drinken we Amstel, zo ongeveer het matigste bier wat je in Nederland kunt krijgen.
Ten tweede is je biertje zo matig getapt dat je van die 0.2Liter, daadwerkelijk maar 0.15Liter overhoudt.

Een actie als de Loco's aankondigen lijkt me dan ook een prima idee.
Ze weten dat de behoefte in Breda qua bier groot is en dat ze kunnen vragen wat ze willen.
Tijd om daar een stokje voor te steken.

Dan pak ik er van te voren wel een extra in 't Hoekske. Jupiler uit fles en nog goedkoper ook!

16    
Matc

Ik hoop eigenlijk dat de Breda Loco's hun energie stoppen in een sfeeractie. Gelijk aan onze nieuwelingen laten voelen en laten zien hoe het voetbal leeft in Breda. Dat mooie prachtige spandoek van zolder halen misschien?

15    
Vreven4President

@ mul

Jij drinkt blijkbaar altijd alleen en gemiddeld 5 bier. Met die theorie zou ik op jaarbasis € 86,40 extra kwijt zijn. Maar in de praktijk:
1. sta ik bij m'n maten;
2. neem ik altijd gasten mee (de gastheer zorgt goed voor z'n gasten);
3. drink ik meer dan 5 bier per wedstrijd.

Met een voorzichtige prognose komt dat uit op € 552,96 per seizoen EXTRA dat naar die canal-parade-bierbrouwers gaat. In dat licht bezien is het gewoon 1 grote farce. Op termijn zorg je er bovendien voor dat meer supporters die of knijterzat naar het stadion komen of andere middelen tot zich nemen om een wedstrijd van NAC te overleven.

Ik zeg power to the people! Boycotten die hap!

1    
joop

ik denk dat de horecaen vooral cafe waar de nac supporters verzamelenzich een bult lachen want daardoor krijgen een betereomzet dan maar voor en na de wedstrijdeen biertje drinken dit kost geld

10    
Peli

Ik snap niet zo heel echt waarom mensen die niet begrijpen. Het gaat niet alleen om de bierprijs, ook water en thee gaat naar €2,70.

De vergelijking met de prijs in de stad is ook niet reëel, moet ik een perfect in glas geserveert pilsje vergelijken met een in een bekertje gedonderd biertje met 30 percent schuin en een fractie van de inhoud? Nee, als je die vergelijking wilt maken moet je eerst eens de hoeveelheden gelijk trekken. Dan is NAC/NHG ineens wel heel duur.

Ook wordt er in het artikel volgens mij gezegd dat er donderdag een gesprek is met NAC/NHG. Alleen heeft dit GESPREK niet de juiste uitkomt. Dan wordt er actie ondernomen.

6    
Ivo

Ik vind het ook te duur. Ik drink niet zo veel in het stadion, maar de prijs is ook één van de redenen. 2,70 voor 0,2L bier of cola waar je 10 minuten voor in de rij moet staan, ik pas even.

Iedereen moet doen wat ie zelf wil, maar ik haal vrijdag alleen wat tijdens de rust.

1    
van Flieger

Is NAC betrokken bij de prijsverhoging omdat er gaten gedicht moeten worden ? Wanneer horen we weer eens wat over de hoofdpijndossiers Kali, Brusseleres, Reuvers, Carolina ? Of moeten we zelf gaan graven VDA en Luuc ?

7    
La Pelota

Voor de wedstrijd met zn allen naar de Pint, daar heb je een fluitje ( van glas) voor EUR 2,00 en dat heeft Peer al sinds de invoering van de euro niet aangepast?

2    
La Pelota

Of allemaal zelf een kratje Hertog Jan meenemen.

4    
Otjes

Hoezo moeten wij bijv 60 cent meer betalen voor 20% minder bier dan in bijv Almelo? NHG schuift de schuld op een ander, Amstel.

9    
Otjes

Als ik Juup zou zijn, zou ik een vlieg reclame doen boven het stadion.

10    
Van "taajlaand

Bijzondere mensen, de NAC supporter.

Schreeuwden ze twee weken geleden nog "moord en brand" bij de prijsstijging, nu "moeten ze het eens wagen om mijn bierbestelling tegen te houden"....
Want "we" kunnen niet slechts één wedstrijd zonder een pilske in de hand voetbal kijken...
Jammer dat we onderling zo vaak lijnrecht t.o. elkaar staan.
Waar gaat deze prijsstijging eindigen, en je kan nu een punt maken.
Ook ik ben altijd stik blij als ik niet van "taajlaand vandaan hoef te sturen, maar had gehoopt dat iedereen vrijwillig deze actie zou kunnen ondersteunen.
En dan gaat het er mij niet om of we het wel of niet "kunnen" betalen, maar deze absurde stijging hoeft absoluut niet.

17    
Henkie

@Vreven4president,

€553 extra per jaar? Dat zijn dus 2765 bekers bier per seizoen die je bestelt?
Poeh, 146 glazen bier per thuiswedstrijd. Doe ik je niet na!

-10    
Maarten

Beste kerel die mij tegen gaat houden. Ook is de acties naar de verkeerde persoon gericht. Richt je actief beter op Amstel. Amstel en ook andere brouwerijen verhogen haar prijzen fors. Dan kan je beter Amstel boycotten door 't niet meer te drinken of bij de brouwerij actief gaan voeren.

10    
BredaB

https://www.bsiderats.nl/nac-in-top-vier-qua-bier

we waren al samen met 3 anderen de duurste, maar het was nog niet genoeg blijkbaar. NHG wil alleen op het bovenste treedje van het slechtste podium ter wereld staan.

-8    
Zeepkist

Ben benieuwd hoeveel van die "beste kerel die mij tegenhoudt"types daad bij woord voegen en hun biertje afdwingen...of staan ze dan achter de rug van de stewards te schreeuwen dat ze tegengehouden moeten worden.

-4    
Rene

Wat een gedoe over een paar druppels bier minder gebruik je krachten om achter onze club te staan waar komen we voor naar het stadion voor het bier of voor de wedstrijd. Hup nac

-18    
JvanG

"Ik kan het mezelf best veroorloven en mijn vrienden ook. Maar ik vind dat wij op moeten komen voor alle supporters. Uit solidariteit, ja."

Poeh Poeh echte Robin hood mentaliteit ?

Dat jullie als locos het best kunnen veroorloven snap ik ook wel. Als je zulke bedragen ophaalt bij een collecte en vervolgens de rotonde in Tilburg versiert en wat confetti in de lucht schiet, hou je best wat over voor een goeie pot bier hé!

2    
Maarten

Omgerekend is uilezeik Amstel per liter 13,50. Ja, ik doe mee aan solidariteit. Of prijzen aanpassen of de bekertjes aanpassen. Te denken aan bekers van 0.25 CL.

4    
D

Buiten het feit dat 2,70 voor een plastic beker met slecht getapt pils veel te duur is, is het ook nog eens een enorm kut bedrag als het gaat om geld op je pas laden.

Voor 20 euro 4 halve liters kunnen drinken tijdens de wedstrijd is gewoon een redelijk en acceptabel bedrag.

0    
Molenschot Loco

Die weten gewoon dat er veel wordt gedronken in Breda......die bieromzet zou gewoon ten goede moeten komen aan NAC.....hoe? zou dat 1,2,3 niet weten .....ps...rene van der gijp legt dat ook ff bloot....google maar op Rene van der Gijp ....NAC Breda......

21    
Schedel

In het restaurant waar ik werk kost een pilsje (0,25 liter jupiler) ook €2,70. Daarvoor wordt het in een glas getapt en netjes aan tafel geserveerd. Daarbij nemen wij ons bier in veel kleinere volumes af dan NAC dat doet. De €2,70 die de gast bij ons betaalt vind ik dan nog aan de hoge kant, maar te rechtvaardigen. De €2,70 die nhg wil gaan rekenen, voor een kleiner, plastic glas en met waarschijnlijk flinke staffelkorting bij de brouwerij is een klap in het gezicht van de NAC-supporter. Goed dat de Locos actie ondernemen dus!

1    
Bwienet

***: Vleugelspeler Félix Correia gaat zich tijdelijk aansluiten bij AZ. De jongeling komt over van Manchester City, dat de aanvaller twee seizoenen in de Eredivisie zal stallen


Fijn dat wij een goeie vleugelspeler nodig hebben maar dat deze buiten een samenwerkingscontract naar City gaat. Hoezo heb je dan een verband?

0    
van Flieger

Bwienet - wij hebben geen contract met "het echte City" maar alleen met die Elite youth squad. Dat zeiden ze er in het begin ook niet bij. Is nogal genant namelijk.

5    
Badeend

Hoe onbegrijpelijk is het dat een zeer talentvolle jeugdspeler van Manchester City beter in de Eredivisie kan spelen dan bij NAC? Als je dat niet snapt, heb je wat mij betreft een plaat voor je hoofd en/of geen realistisch beeld van NAC. Het is jammer, maar realiteit. En, Hans, dat de spelers uit EDS zouden komen, is vanaf het allereerste begin helder gecommuniceerd. Even niet opgelet?

-1    
Bwienet

@Flieger,

m.a.w. we hebben er bijna niks aan?

-7    
van Flieger

Nee dat EDS verhaal kwam pas later aan de oppervlakte in de communicatie, na hun bezoek, hun reisje. Het was City voor en City na.

-3    
ome cor

Prijsstijging is altijd klote, maar inderdaad 20 cent.....
Als je 10 bier per wedstrijd rekent is dat € 2,- meer. No big deal
Aan de andere kant....als ze dat elk jaar zo doen.

Maar gelieve acties in de vorm van een dialoog of ludieke acties, maar niet dorstige fans hun biertje afpakken aub

10    
Tiele

Heel veel verschillende reacties zo te lezen.
Veel mensen zijn het oneens met de prijsstijging, maar willen een ludieke actie ipv een blokkade.
In mijn optiek kun je deze grote bedrijven maar op één manier pakken en dat doe je door aan hun omzet te komen.

Laten we één keer met zijn allen achter elkaar staan!

-1    
Jan Bril

Applausje van Nicole voor Ome Cor

18    
Bzzzz

Reactie NHG, Ebert Dollevoet in De Stem:
"Dollevoet zelf snapt de commotie niet helemaal: ,,Het is paniek om niets. Elke verandering is even wennen.""

Mijn god wat een debiel. Hoezo paniek? Hij verwart hier paniek met gechagerijn denk - en zo'n houding helpt niet om het dat te laten blijven.

Misschien moeten we maar massaal drankjes van buiten mee gaan nemen. Hele verandering voor de inkomsten van NHG. Maar geen paniek, want elke verandering is even wennen...

Zijn uitspraak doen me denk aan Theo Maassen met zn deegrol.

7    
Ivo

NHG zoekt met 2 euro 70 voor 20 centiliter bier of fris bewust de grenzen op van wat supporters er voor willen en kunnen betalen.

Dan moeten ze niet zeiken als mensen mopperen of minder gaan besteden.

2    
Badeend

Hahaha als die man echt zo in het leven staat, is hij een grotere eikel dan ik dacht. "elke verandering is even wennen". Hoe durft hij. Wat een Jan Lul.

Ik drink bij deze geen "bier" meer bij NAC. Al deed ik dat al jaren niet, Amstel is bagger, nog veel erger dan Bavaria.

6    
geelzwartwit

Gewoon allemaal eisen dat je een vol bekertje getapt krijgt. Levert meteen een hoop gedoe op.
Of jo doe eens gek verhoog de prijs naar 2,70 en bij bestelling van 6 tegelijk er 1 gratis. Hou je onderaan de streep door het nog meer verkochte aantal vast meer winst over.

0    
geelzwartwit

Of 2.70 per stuk en 4 bier voor 10 euro. Maak je echt nog meer winst.

8    
RaraNAC

Als we nou eens allemaal afspreken dat we minimaal één helft niet drinken.
3 bier *€2,70* 5000 man= €40.500 misgelopen omzet.
En dat in 45minuutjes...

Zo moeilijk is het toch niet om je vol te gieten in de stad en even 45min een statement te maken?

Zouden we maar eens allemaal op 1 lijn zitten.
Het gaat hier uiteraard niet om die 20cent. Het gaat om het duurste stadion pils in Nederland voor een kkd club. Hoezo melkkoe?

2    
H'wiel

Blijft dat voor zo'n klein en veelal slecht getapt bekertje bier zelfs 2,50 euro een veel te hoge vraagprijs is.

1    
Pietje Saaman

Ik drink altijd voor €40 bier. Mij vatten ze nie.

4    
Hallee076

“Het is paniek om niets” aldus de heer Dollevoet van NHG (bron BN de stem).

Een Halve liter bier blijft overigens gewoon 5euro, dus denk dat ik een transfer naar de halve liters maak:)
Echter voor een frisje is €2,70 teveel van het goede, maar dat is mijn bescheiden mening.

Tot morgen!

0    
Robin

Als het klopt dat de halve liters niet omhoog gaan in prijs dan gaat iedereen dus halve liters bestellen. Het tappen hiervan gaat veel te traag dus dat betekent nog langere wachtrijen en dus ook ergernis bij de supporters. Dit is dus slecht doordacht door iemand die waarschijnlijk nooit bij NAC in het stadion heeft gekeken..

-4    
Mozz

Vreemde actie. We hebben het over 0,20 cent. Gaan we morgen ook AH blokkeren als de koffie duurder wordt?

0    
Bzzzz

Kijk een man met knake... koop die prijsstijging ff af anders?

2    
Nonkel Frans

Waar blijven de Bredase bierbrouwers?
Kan de Clubraad niet eens een plan en wat scenario's met hen uitwerken om deze aan de directie voor te leggen.
Doel
1. lokaal bier
2. horeca in eigen hand
(winst op bier vloeit naar de club)

Laad alle berichten na dit bericht in