Wij gaan niet opzij

'Brighton verhuurt Van Hecke direct aan FC Utrecht'

Raskolnikov

Als alle formaliteiten tussen NAC en Brighton geregeld zijn, wordt Jan Paul van Hecke door de club uit de Premier League direct aan FC Utrecht verhuurd. Dat meldt BN DeStem vanochtend.

NAC en Brighton zijn (zo goed als) akkoord over de voorwaarden van de transfer. Van Hecke maakt de stap naar de Premier League, maar wil komend seizoen wel gewoon minuten maken. De verdediger wordt daarom verhuurd aan FC Utrecht, een constructie die eerder al bij de afgeketste deal met Monaco als optie werd genoemd. 

Van Hecke krijgt daarmee exact wat hij wil. Hij gaat niet alleen een mooi Engels salaris verdienen, maar is ook verzekerd van speelminuten op een hoger niveau dan de KKD. De toekomst lacht hem met een brede glimlach toe. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
29 Reacties
56   3  
fanneke

Ik moet het allemaal nog zien of dat hij veel speelminuten gaat maken.
Hij gaat er wel op vooruit met zijn salaris.
Succes Jean Paul.
Je hebt in ieder geval Noad getoond in de korte tijd bij NAC in de KKD.

56   3  
fanneke

Ik moet het allemaal nog zien of dat hij veel speelminuten gaat maken.
Hij gaat er wel op vooruit met zijn salaris.
Succes Jean Paul.
Je hebt in ieder geval Noad getoond in de korte tijd bij NAC in de KKD.

46   10  
Plastieke annemieke

Klasse jp.

Ik ga Utrecht nu wat meer kijken, als is het alleen maar om te kijken of er nog meer geld richting ons kan komen.

Het waren 5 fantastische maanden ;)

41   15  
Massaro

Mooie constructie voor jp, het is hem gegund. Maar toch wel weer schrijnend om te zien hoe we in pikorde zijn gedaald. Er zal kneitterhard gewerkt moeten worden om weer de club te worden die we pretenderen te zijn.

16   2  
Scheids!

Duidelijk dat FC Utrecht een voorkeur heeft bij JP, gezien dezelfde club ook werd genoemd bij een overgang naar Monaco! Toch vind ik de premier Leaque een stuk mooier dan die saaie Franse competitie!
Alvast heel veel succes JP , dat je maar een hele grote speler mag worden!

30   6  
Prager

@MASSARO

Hoezo in pikorder gedaald? Brighton die een speler van NAC koopt zou zelfs, als we goed mee zouden draaien in de Eredivisie een normale en logische transfer zijn. En FC Utrecht staat sowieso al héél lang net wat hoger dan NAC. In deze transfer zie ik weinig waardoor zou blijken dat NAC is gedaald.

Bij alle andere spelers waar we nu mee bezig zijn is dat dan weer wel duidelijk te zien. Allemaal afvallers van mede Eerste Divisie clubs. Als je dat zou zeggen zou ik je 100% gelijk geven.

NAC do toho!!!

21   4  
Da Pope

Ik had Van Hecke graag nog wat langer in Breda zien voetballen. Logisch dat hij de stap maakt, maar zonde dat we maar zo kort van hem hebben kunnen genieten. Ik hoop dat hij zich zo stormachtig blijft ontwikkelen. Want ook al heeft hij maar een handvol wedstrijden in Breda gespeeld, NAC blijft wel de club waar hij zijn debuut als prof maakte. Hopelijk wacht hem net zo'n mooie carrière als Gudelj of Bayram.

Het is te hopen dat NAC meteen doorpakt en een deel van het transfergeld gebruikt om binnen een week drie of vier directe versterkingen te presenteren. Als dat lukt, krijg ik langzaam vertrouwen in onze promotiekansen.

23   2  
Da Huge

Mooi voor die gast, maar ik moet het eerlijk gezegd nog allemaal maar zien. Het gaat allemaal wel heel hard. Zou hij de nieuwe Van Dijk zijn dan?

12   3  
Gek

@BSR

Hebben jullie een plan om een interview met van Hecke te houden zodra het deal rond is? Zou me namelijk wel gaaf lijken zijn verhaal te horen zodra het in principe open kan praten.

9   11  
Charles

Zonder doorverkoop % is er korte termijn gehandeld, ondanks dat 2 mln goed geld is. Is daar al meer over bekend?

3   9  
steven73

Top gedaan. wel meest slechte trainer voor iemand die zich nog verder moet ontwikkelingen.

12   5  
Een ander geluid

Een handvol fantastische wedstrijden voor NAC en nu dit. Het zou voor iedereen fantastisch zijn. JP wordt een grote, daar ben ik van overtuigd.
In perspectief...deze ruim 2 miljoen is zo'n beetje gelijk aan het hele spelersbudget !
Dit gaat ons hopelijk de aanvallende impulsen brengen.
Maar oh oh wat zal ik JP missen !

10   3  
Maarten

Ik gun JP het van harte maar vind de constructie alles behalve positief. Weer handelshuispraktijken.

5   2  
Normaal

Voor JP een goede situatie, maar van Utreg snap ik dit niet. Als JP het toevallig goed doet is ie na een jaar weer weg. Wellicht zit er voor hun ook weer een % aan vast voor het verder opleiden.
Alles draait om geld geld en nog eens geld!

18   4  
JanVG

Eerst zien dan geloven,
Een maand geleden ging ie naar Monaco.

4   4  
TheBelg

Het is hem van harte gegund. Stak er vorig seizoen bij een toch wel zwalpend NAC ondanks zijn jonge leeftijd en opleiding bij een amateurclub echt wel bovenuit. Doet me concluderen dat het wel eens een grote kan worden. Vandaar: benieuwd naar de doorverkoopclausule. Ik las dat het transferbedrag kon oplopen bij sportieve prestaties, dus ik hoop dat die clausule echt wel onderhandeld is en een 20% bedraagt op het volgende transferbedrag of 30% op meerwaarde.

16   6  
hoofdtribune

waarom hoor ik niemand hier een kritische kanttekening overgeven?
De voetbalwereld is ziek mede door zulke constructies. Club A met meeste geld koopt een speler en verhuurd door aan club b die hoger speelt dan club c waar de speler vandaan komt...
Als je speler komt moet je hem gebruiken voor je selectie en niet als toekomstige investering....

Ik gun van Hecke het beste, maar dan had Utrecht hem maar gelijk moeten kopen.....

Ik baal van zulke constructies...........zieke zieke voetbalwereld..........

5   1  
Belgische Naccer

Prima deal voor NAC en van Hecke.

Hopelijk kunnen we er de 4 broodnodige versterkingen voorin en op het middenveld voor halen!

HUP NAC en succes JP!

4   3  
Fritske d'n Olifant

Mooi voor JP en ook slim dat hij eerst een tussenstap maakt bij Utrecht. Ik ben benieuwd hoe hij zich daar gaat ontwikkelen. Jaap Stam, waarmee hij al eens vergeleken is, kwam ook van de amateurs maar maakte wel wat meer tussenstapjes om de top te bereiken.

@Hoogvlieger: Wat heeft dit te maken met een verziekte voetbalwereld? JP is een volwassen speler met veel talent maar weinig ervaring. Logisch dat Brighton hem eerst verhuurt toch? NAC verhuurt toch ook regelmatig spelers aan Helmond of andere clubs om ervaring op te doen? Het gaat hier niet om een kind van 12 die met mooie verhalen uit de favelas van Rio wordt gelokt om uiteindelijk gedesillusioneerd te eindigen bij een derdeklasser. Dat is ziek ja.

7   5  
Mafkees

En moet ik nu de JP van Hecke fanclub gaan missen bij de wedstrijden van NAC? Of blijven die gewoon komen?

0   1  
Fritske d'n Olifant

Hoogvlieger = Hoofdtribune

You damn autocorrect...

8   1  
hoofdtribune

Fritske...

als Nac speler koopt en gelijk onderbrengt bij Helmond sport, is dat zelfde constructie..
en ook daar walg ik van.......

maar voetbalwereld is gewoon structureel ziek......
daarom hebben alle grote clubs de macht en druppelt alles zo naar beneden....
daarom altijd dezelfde clubs in de champions league....

Geef het voetbal terug aan het gewone volk........daar ben ik meer voor...
zoveel mogelijk zelf opleiden....geen huurcontructies...geen samenwerkingsverbanden..geen selecties van 25+.........maar ben purist.......zal nooit nooit gebeuren..helaas....

1   3  
Graafmachine

Mooie transfer voor JP en NAC.

Ik lees net op een utrecht fansite dat de zaakwaarnemer van JP dezelfde is als van de trainer van FC Utrecht. Als dat waar is ruikt dat wel een beetje naar belangenverstrengeling. De meeste supporters zijn ook niet echt te spreken over het opleiden van een Brighton speler.

3   2  
Toontje

Goede keuze. In Engeland had hij alleen maar op de bank gezeten voorlopig.
Nu hopen dat hij zijn zeer snel (terecht??) verkregen status echt waar kan maken. Hij moet zijn debuut nog maken op eredivisieniveau vergeet dat niet

1   1  
Pietjebel

@hoofdtribune

Net als wij met MC??

Ben wel heel benieuwd wat we überhaupt nog gaan krijgen van ze
Het is zomaar stil rondom City

4   2  
scheppioni

Sportief voor ons NAC een aderlating, maar financieel prima !
NAC zal ook wel geleerd hebben m.b.t. bankgaranties e.d. !
Succes JP, hopelijk tot ooit terug bij ons NAC !

5   2  
Robbie Rafello

Top voor alle partijen. Nu snel Victor vd Boogert als backup op halen bij de kruiken. Jongen is dood ongelukkig daar, net nog niet goed genoeg voor het 1e daar. Maar gezien zijn leeftijd prima voor NAC. Kan ie ook gewoon met BFF Sydney pilskes bliven drinken :)

3   6  
ome cor

Wat heeft die maffe Zeeuw toch met FC Utrecht joh ?

1   1  
1949

Gaan hiermee de gaten in de begroting gedicht worden? Minimaal 50% in spelers investeren anders wordt het een lang en moeilijk seizoen.
Is de teller van de seizoenkaarten vastgeslagen?

3   5  
Fred1

Ik maak me eigenlijk weinig zorgen over het wegvallen van Van Hecke, ik denk dat we dat vanuit de huidige selectie wel kunnen opvangen.
Mijn zorgen zitten meer in de spelers die niet naar NAC willen, de tweederangs spelers die we in het vizier hebben de proefspelers van weifelend kaliber de alwéér belabberde voorbereiding en de huidige slechte en zorgelijke samenwerking met MC.
En niet te vergeten een groot deel van een selectie die vorig seizoen met hangen en wurgen vijfde stonden met nog een flink aantal wedstrijden te gaan.
Ik vind dat je aan spelers waarvan je zeker weet dat ze vertrekken in de voorbereiding weinig aandacht moet schenken als het gaat over voorbereiding van je team, zo bouw je geen automatismen op.
Ik vind dat Van Hecke te vroeg gaat, ik hoop voor hem dat het goed gaat maar ik denk dat hij zichzelf een beetje overschat.
Hij denkt er te gemakkelijk over.
Die kruik Laros is zijn zaakwaarnemer en die is inderdaad de zaakwaarnemer én goede vriend van v d Brom , dus op de vraag waarom zo graag naar Utrecht, dat spreekt voor zich, ons kent ons en de kruik heeft hem helemaal gek gemaakt en Utrecht in zijn systeem gepompt.
Ik vond van Hecke ook veel te vroeg hoog van de toren blazen en als je zo vroeg al een verkeerde keuze maakt kan je ook héél diep vallen.
Groot talent met grote mogelijkheden maar op dit moment ook een té groot ego naar mijn mening.
Ik ben benieuwd.....komt tijd komt raad.

Laad alle berichten na dit bericht in