Wij gaan niet opzij

Brood: “Als hij dat doet, is hij van waarde”

Eddy W

Mounir El Allouchi is een van de routiniers van dit NAC. Ondanks zijn ervaring in zowel de Eerste divisie als Eredivisie is hij niet altijd zeker van een basisplek onder Ruud Brood. De trainer eist namelijk meer van de Roosendaler.

Volgens Brood presteert de middenvelder degelijk, maar de trainer eist van Mounir El Allouchi dat hij belangrijker gaat worden voor het elftal. Naast zijn verdedigende taken moet het ook aanvallend een stuk beter. “In balbezit sneller doordraaien en in het combinatiespel meer naar voren gericht. Het rendement moet daarin omhoog. We hebben concurrentie, dus het moet beter.”

Brood en El Allouchi spraken elkaar al eerder over zijn verbeterpunten. In deze gesprekken gaf Mounir zelf ook aan dat hij meer moet brengen. Brood noemt dit dan ook een kwaliteit van de middenvelder. “Hij benoemt rustig zijn dingen, accepteert kritiek en gaat eraan werken.” Volgens Brood is de concurrentie voorin bij NAC groot, waardoor speler zichzelf wel moeten ontwikkelen. Doen ze dat niet, is de bank een reële optie. “Ik heb een aantal zaken genoemd waaraan hij moet werken. Als hij dat doet, is hij van waarde. Doet hij dat niet, is de kans groot dat hij wissel staat.”

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
21 Reacties
73   2  
Da Pope

Ik blijf het doodzonde vinden dat El Allouchi maar niet de volgende stap weet te zetten. Het is een ontzettend sympathieke gast en wat mij betreft een echte NAC'er.

Hij was in de tandem met Angeliño echt ontzettend belangrijk in het seizoen 2017/2018. Het zegt alles dat er dat seizoen geen enkele Eredivisie-speler was op wie meer overtredingen gemaakt werden. Na het vertrek van Angeliño heeft ie dat niveau echter niet meer gehaald.

Dit seizoen vind ik hem vaak onzichtbaar of in ieder geval niet bepalend, terwijl hij gezien zijn leeftijd en ervaring een dragende speler zou moeten zijn. Jammer, want er zijn weinig gasten die ik het meer gun.

6   3  
Arie

Speelde op rechts beduidend beter dan op links, kwam zelfs in de 16 en scoorde.

Luka Ilic went er maar aan dat hij vanaf rechts gaat spelen, want dat continue naar binnengedraai van em op rechts is veel te voorspelbaar en maakt de ruimtes te klein.

2   1  
Nacjim

*Roosendaler

73   2  
Da Pope

Ik blijf het doodzonde vinden dat El Allouchi maar niet de volgende stap weet te zetten. Het is een ontzettend sympathieke gast en wat mij betreft een echte NAC'er.

Hij was in de tandem met Angeliño echt ontzettend belangrijk in het seizoen 2017/2018. Het zegt alles dat er dat seizoen geen enkele Eredivisie-speler was op wie meer overtredingen gemaakt werden. Na het vertrek van Angeliño heeft ie dat niveau echter niet meer gehaald.

Dit seizoen vind ik hem vaak onzichtbaar of in ieder geval niet bepalend, terwijl hij gezien zijn leeftijd en ervaring een dragende speler zou moeten zijn. Jammer, want er zijn weinig gasten die ik het meer gun.

9   22  
Henkie

Elke speler met een rechterbeen op linksbuiten had Angelino kunnen laten renderen.

Dat Angelino zo goed speelde is totaal geen verdienste van Allouchi. Daarom stond Angelino laatst in de basis bij Man City in de premier league en mag Allouchi blij zijn als hij basis speelt in de keuken kampioen divisie.

Heb het nooit iets gevonden. Als buitenspeler mag je er best een stuk of 6/7 maken in de eredivisie en op dit niveau toch wel dubbele cijfers.

Brood ziet het goed: nauwelijks rendement en vooral in de breedte.

12   13  
Henkie

Beetje hetzelfde dat garcia goed speelde dankzij arno verschueren..
Kom op zeg, omgedraaide wereld.

We zijn dankzij garcia, ambrose, mari, angelino, sadiq er in gebleven.

En dankzij verschueren, allouchi enz enz werden we ondanks die toppers slechts 14e.
Dit bleek ook wel het jaar erna toen zij vertrokken en verschueren, allouchi en co bleven. Kansloze degradatie volgde.

22   3  
Da Pope

@Henkie

Vriend, ik zeg niet dat Angeliño goed speelde dankzij El Allouchi. Ik zeg dat de tandem goed werkte en dat El Allouchi dat seizoen een hoog niveau haalde. Dat is iets heel anders.

14   2  
Vinnie Jones

@Arie,

ik hoop dat Bohui de klassieke buitenspeler is die hij zegt te zijn. Hij is rechts, dus kan daar aan de lijn de pollen uit het veld lopen, Mounir op links en die kan na 60 minute afgelost worden door Filipovic, die ik als invaller erg sterk vind. Luka moet simpelweg meer leveren.

6   11  
Henkie

@Da Pope,

Vriend, misschien heb ik het slecht verwoord. Maar ben het oneens dat Allouchi toen een hoog niveau haalde. Was hetzelfde als nu. Nauwelijks rendement en alles breed. Het feit dat zijn breedteballetjes bij Angelino eindigde die er over het algemeen iets goeds mee deed vind ik niet de verdienste van Allouchi; dit probeerde ik aan te geven.

12   2  
Da Pope

@Henkie

Dan zijn we het gewoon niet eens :) Ik vond El Allouchi namelijk wel goed spelen dat seizoen. Doorlopend aanspeelbaar, snel combinerend en bepalend in het aanvalsspel van NAC.

Ik zeg zelf ook dat hij na het vertrek van Angeliño dat niveau niet meer gehaald heeft. De conclusie dat zijn goede spel deels te danken was aan Angeliño is dus op zich zo vreemd nog niet. Ik vind het alleen wat te ver gaan om te stellen dat je iedere willekeurige speler daar neer had kunnen zetten. Angeliño haalde het beste in El Allouchi naar boven, maar dat had wat mij betreft ook echt met Mounir te maken.

Misschien is het zo dat El Allouchi iemand als Angeliño (zelfde type, niet per se dezelfde kwaliteit) nodig heeft om te kunnen renderen. Dreigende linksbacks, die ruimte creëren voor Mounir om te voetballen en combineren. Ik vind dat niet per se een gebrek aan kwaliteit. Er zijn bijvoorbeeld ook talloze goede spitsen, die niet zonder aanvoer kunnen.

8   0  
Wanny

Mounir zijn kracht is dat hij ontzettend balvast is, alleen is dat ook gelijk zijn zwakte. Want in plaats van snel te spelen als dat kan, gaat ie staan draaien en uiteindelijk komt er dan een simpel balletje terug of breed.

Is ook de reden dat er zoveel overtredingen op hem worden gemaakt. Hij houdt gewoon (te) lang de bal bij zich en lokt de overtredingen zo uit.

Je zou het hem gunnen dat ie een stap vooruit zet en echt belangrijk wordt voor het team. Anders blijft ie eeuwig degene die als eerste wissel wordt gezet als t niet loopt.

4   2  
Ivo

Mounir is aanvallend niet beslissend genoeg en in de omschakeling laat hij het vaak afweten.
Aanvallend kiest hij te vaak voor de bal breed of terug, en verdedigend laat hij zijn man nog te vaak lopen. In de eredivisie was dit dodelijk, in de KKD wordt het gelukkig vaak niet afgestraft.

Hij zou nu de sterkhouder moeten zijn maar is dat niet. Ik zie een Filipovic (die eigenlijk helemaal geen vleugelspeler is) met veel meer gif en teamspirit spelen en Bohui is voetballend misschien wel beter, maar dat moeten we nog zien.

Als er in de winterstop een vleugelspeler gehaald wordt, en Bohui is 100% fit dan moet Mounir echt gaan vrezen voor zijn basisplaats.

4   1  
scheppioni

Dit ziet Ruud dan wel goed, hopelijk voor ons NAC gat het hem lukken !

4   3  
Henkie

Ben er persoonlijk voorstander van om een aantal aanvallers te halen die gewoon rendement hebben.
Ik vind het niet gek dat we weinig scoren: Allouchi, stokkers, boussaid zijn gewoon geen echte doelpuntenmakers. Dat zijn er te veel. Van L ilic en Dogan had ik meer verwacht. Al denk ik dat L ilic nog wel aan de 10 goals komt. 10 goaltjes voor een buitenspeler moét gewoon het minimum zijn dat we moeten nastreven als we kampioen willen worden. Kom op.

Daarom had ik zelf ook altijd vloet transfervrij gehaald. Je weet gewoon dat ie er zo’n 15 maakt als middenvelder in de kkd. Dat zijn er meer dan dat ik onze spits er zie maken.

Achterin vind ik het wel degelijk met Anholt op rechtsback en die spanjaarden weer terug.

3   1  
Wolfmanjack

Vertraagt het spel veel te veel.

5   3  
Robbie Rafello

Ik snap Brood wel. El AL is gewoon echt niet goed genoeg, dit werd verbloemt omdat ie meemocht doen met Angelino en Garcia . Hopelijk snel Aggazi / Bohui speelklaar, vd Gaag juior meer vertouwen geven en dan samen met een Illic erbij prima middenveld voor de 1e D. Een ervaren kracht op het middenveld veld/spits na de winterstop erbij zou natuurlijk helemaal top zijn.
.....

11   2  
Henri

Ik geef Ruud Brood groot gelijk voor wat betreft de verbeterpunten van El A. Hij draait zelden open, heeft daardoor geen overzicht en speelt dan voor de zekerheid maar breed of terug en weg is de countermogelijkheid of de snelheid in de aanval. Helaas beschikt hij ook niet over de gave om goede steekpasses te kunnen geven en over een goede voorzet en afstandsschot. Het aantal gescoorde doelpunten en assists zegt in deze meer dan genoeg. Bovendien zou hij eens wat aan zijn fysiek moeten doen. Hij is gewoon stijf in de heupen en dan heb ik het maar niet over zijn sprintsnelheid. Een jonge speler die in een KKD wedstrijd tegen Jong Ajax leeggespeeld is, dat kan niet. Wat dat betreft heb ik ook mijn twijfels over de trainingsintensiteit bij NAC. Bijna alle spelers komen in de bal, terwijl het in het topvoetbal gaat om de bewegende, diepgaande spelers. Dit is ook bijna niet te verdedigen als ze van alle kanten de ruimte in duiken. Maar dit vergt wel een Engelse/Duitse conditie en spelers die de bal ter plaatse kunnen bezorgen. Ik denk dat er op het conditionele vlak in het Nederlandse betaalde voetbal nog zeer veel winst is te behalen en zeker bij NAC. Laat ze maar eens diepgaan i.p.v allemaal in de bal te komen en het beetje snelheid dat in de wedstrijd zit er nog uit te halen.

2   4  
Des NAC's

Mounir is een onderschatte dienende speler die de hoogvliegers om hem heen in staat stelt te excelleren. Alleen er is niet echt een vaste basis om die automatismen erin te slijpen. Help hem dan ook Ruud!

3   4  
Ad B uit Roosendaal

Ruud heeft waardering en ook kritiek op mijn plaatsgenoot Mounir.

Mounir is een hele nuttige speler, maar laat hem nou eens op één plek staan i.p.v. vaak op allerlei posities op het veld!

Zo was vorige week zijn positie op rechts niet goed. Mounir hoort links op het middenveld thuis met aanvallende en verdedigende taken.

Mounir hoort in de basis thuis.

2   0  
Keesje

Kan me nog herinneren dat bij Feyenoord ooit Stanly Brard linksbuiten werd gezet om Cruijf uit de wind te houden.
M.a.w. een mindere speler opstellen om een ander beter te laten renderen.

2   2  
Viking

Brood wanneer maak jij stappen??

1   2  
Breda

Ruud, tijd voor jou om te doen waarvoor je bent aangesteld!! Zo niet, opzouten dan.

Laad alle berichten na dit bericht in