Wij gaan niet opzij

Brood: ¨Dit kun je niet als tussendoortje zien¨

DeWeesJr

Morgen staat voor NAC de bekerwedstrijd tegen Emmen op het programma. Ruud Brood neemt deze wedstrijd zeker serieus maar of de trainer morgen met de sterkste elf begint is nog maar de vraag.

¨Natuurlijk wil ik heel graag het sterkste team opstellen, in ieder geval een team dat in staat is te winnen. Dat hangt niet alleen af van de pijntjes maar ook als iemand een mindere dag heeft gehad. We kunnen keuzes maken en dat is voor de trainer fijn.¨

Brood kan ook een beroep doen op Colin Rösler. De rode kaart van afgelopen vrijdag is geseponeerd. De trainer was kort na afloop al woedend dat de kaart gegeven werd en vindt de beslissing dan ook niet meer dan normaal. ¨Ik had het niet anders verwacht, en anders waren we in hoger beroep gegaan. Iedereen heeft kunnen zien dat er niks aan de hand was. We krijgen de punten er niet door terug maar we moeten ook vooruitkijken. Het is goed voor die jongen dat hij bij de selectie zit.¨

Over het belang van de wedstrijd is de trainer duidelijk. ¨Dit kun je niet als tussendoortje zien. Het is een goede tegenstander, speelt een divisie hoger en willen ook door in de beker. Wij willen het ook zo goed mogelijk doen en als het kan doorgaan in de beker. Met wie dat dan is, is afhankelijk van een aantal dingen. 

Tot slot wordt de tegenstander van morgen besproken. ¨Ze hebben de snelheid en voetballend vermogen. Het zit allemaal goed in elkaar. We zullen vol aan de bak moeten.¨

Bron:
B-Side Rats, NAC
Volgend bericht
Voorbeschouwing: NAC-FC Emmen 31 reacties
16 Reacties
31   5  
seuter

1 ding is zeker NAC die wint de beker

31   5  
seuter

1 ding is zeker NAC die wint de beker

9   5  
Buurman

Elftal aanpassen , bankzitters een kans maar .... er wel vol voor gaan.

13   4  
Jan Bril

Alles geven, het is de kortste weg naar Europa zegt Slutsky en dat geldt dus ook voor NAC.

9   31  
ouwe spionkop

Goede gelegenheid de zgn B keus aan het werk te zien.
Vd Gaag, Boris in de spits, Filipovic, Mashart, Kramer (keeper), van Hecke etc etc.
Absoluut geen rode kaarten of blessures oplopen!

21   5  
Breda

Winst zou heel goed zijn voor de koppies van een jong elftal. Gewoon beste 11 opstellen. Mits fit.

28   3  
Dun Diëe

Goede prestaties in de beker tegen hoger gekwalificeerde clubs kunnen als vliegwiel werken voor de wedstrijden in de competitie. Volle bak er voor gaan met de sterkste 11 dus.

23   2  
D'N Klaagmuur

Gewoon weer Rösler in de basis. Hoe meer wedstrijdritme hoe beter. Zet daarnaast Schouten maar op rechts, die jongen had het toen hij naar NAC kwam erover dat ie niet kon wachten om voor de volle NAC tribune spelen en heeft in thuiswedstrijden nog geen kans gehad (al zal het morgen niet zo vol zijn). Gewoon knallen en zien waar het schip strandt, alles is meegenomen.

9   1  
NAC4Ever

Zou leuk zijn weer eens verder in de beker te komen.

Morgen winnen zal het team ook mentaal helpen.

3   12  
Hugo

Supporter: 'Dit kunnen we met het oog op vrijdag prima als 'tussendoortje' zien.'

Hup NAC

3   5  
Ivo

Zakelijk spelen, niet te veel ruimte weggeven want dan ga je nat.

Bijvoorbeeld een 4-4-1-1 opstelling.

Stokkers weer een keertje in de spits, Dogan er achter.

Middenveld El Allouchi - Ivan Ilic - Luca Ilic - Filipovic (Verschueren nog steeds geschorst)

Achterin Noblejas - Rosler - Riera - Schouten.

van Hooijdonk, Boussaid en van Anholt een keertje op de bank, zou ik wel goed vinden. Kijken of Luca Ilic in een wat meer controlerende rol kan spelen. Hij heeft er de fysiek voor, meer dan van der Gaag of El Allouchi.

8   11  
Nachoreca1

Die beker wedstrijden kunnen me gestolen worden. Volle focus en scherpte in de competitie is al lastig genoeg. Bovendien zijn we op dit moment veel en veel te licht om in zo'n finale te komen. Vrijdag en de weken erna punten pakken heeft prioriteit.

14   23  
Bommel

Er is geen tussenweg. Je stelt je sterkste 11 op of een B-elftal. Er zijn meer dan 10.000 kaarten verkocht, dan is de 2e optie eigenlijk al niet te verantwoorden. Hoeft ook niet. Eagles heeft er net zo veel last van als wij, die moeten naar Almere. Als we nou naar Ajax moesten, dan is het een ander verhaal. Tegen Emmen thuis heb je kans en met wat gunstige lotingen sta je zomaar bij de laatste 4, kijk maar naar onze buren. Die kwamen pas in de halve finale de eerste Eredivisieploeg (AZ) tegen, voordat ze de finale haalden. Hangen aardige bonussen aan vast, je speelt echt niet voor de kat zijn viool. Zeker niet als je per ongeluk Feyenoord of Ajax uit loot in een halve finale en je de helft van de recettes krijgt. Over onze buren gesproken. Ik was op uitnodiging van een klant (Waalwijke schoenenboer) voor het eerst in hun stadion, zonder dat NAC daar speelde. Dus vooral voor de gratis freet en zuip en hopen dat RKC voor de eerste keer ging winnen. Ik heb hier al vaker gesteld dat wij qua sfeer al heel lang stil staan en zij reuzenstappen hebben gezet op dat gebied. En het stadion zat op een paar honderd sponsorplekken gewoon helemaal vol. Het tafereel wat zich afspeelde na het eerste fluitsignaal van Kevin Blom overtrof mijn verwachtingen. Na een hele mooie sfeeractie met doek over de hele Kingside volgde een oorverdovende steun aan de ploeg, waarbij zowat heel het stadion arm aan arm springend hun bekende niet de gekste, wel de beste ten gehore bracht. Dat was buitengewoon indrukwekkend, zelden tot nooit vertoond in Nederland. En de steun tijdens de wedstrijd was er niet minder om. Dik tien jaar geleden was het een grijze mus, lelijk eendje, dat de naam Stillem II verdiende. Dat heeft blijkbaar als een rode lap op een stier gewerkt daar. Nu hebben ze misschien wel de beste sfeer van Nederland, thuis en uit.
Ik hoop dat wij ook eens een omslag kunnen maken op dat gebied. Dat we stoppen met zelfverheerlijking op basis van (idioot spotgoedkope) verkochte seizoenskaarten en bieromzet. Dat we stoppen met kunstmatig aanhouden van Beatrixstraattradities die hard klappen voor zichzelf na weer een geslaagd 'overal waar we komen'. Dat het aanmoedigen van NAC belangrijker wordt dan het vullen van de bekers bier of lopen van de polonaise. Je kunt van de Fox verslaggever en NAC-supporter Kraay Jr telkens weer een veer krijgen over hoe 'trouw' we wel niet zijn, maar in de 'culture' (het supporterlandschap) wordt vandaag de dag eerder gelachen om ons dan dat ze onder de indruk zijn.

5   4  
ctk

Laat gaan die beker, we hebben alles nodig voor de competitie en promotie en kunnen geen onnodige blessures of oververmoeidheid gebruiken in de aanloop naar GAE.
Die beker is toch een farce, de ploegen die Europees spelen hoeven pas na 3 ronden in te stromen en worden beschermd, ronduit belachelijk en in dit kan ook echt alleen maar in Nederland!

14   3  
Links buiten adem

Bommel ouwe kruik!!! Blijf daar lekker dan als je het zo gaaf vindt.

3   0  
geelzwartwit

In je beste samenstelling spelen. Meer tegenstand en extra speelminuten zorgt er alleen maar voor dat je basis meer op elkaar ingespeeld raakt. En daarnaast je wil toch ook iedere wedstrijd winnen??!

Je kant het voor alle supporters op de tribune ook niet maken om niet met je beste efl te spelen.

1   0  
Janus

Ik ben benieuwd naar de opstelling voor vanavond. Ga er vanuit dat Schouten eindelijk eens speeltijd gaat krijgen en dat een van de gebroeders Ilic (of beiden) eens op de bank gaat plaatsnemen. Ik ben fan van de mannen, maar na de eerste 5/6 wedstrijden waar in ze goed speelden zijn ze ingekakt.
Het kan aan mij liggen, maar er straalt een bepaalde arrogantie vanaf. Hakjes, onnodig met de bal lopen op het middenveld, onnodige lang op de grond liggen en constant op zoek naar een onnodig moeilijke pass. Deze jongens zijn in zichzelf gaan geloven na een aantal goede wedstrijden. Dit moet je als coach gelijk afstraffen. Doe ze maar een beetje pijn door ze gewoon 2 potjes op de bank plaats te laten nemen. Dan kunnen ze vervolgens met een frisse start weer punten pakken voor NAC. Want laten we eerlijk zijn, deze mannen kunnen makkelijk mee als ze gefocust zijn op hun taak.

Laad alle berichten na dit bericht in