Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Anco Jansen na Volendam - NAC (2-1)

Praatpapegaai

Anco Jansen mocht in de basis starten aangezien Lex Immers niet fit genoeg was voor de wedstrijd tegen Volendam. Jansen moest zijn eerste basisplaats meteen bekopen met een nederlaag. We spraken de creatieve voetballer na de wedstrijd in de Matchcast.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
33 Reacties
50   9  
Nacbreda1989

Nu kan Jansen er ineens niks meer van.. Volgens vele moest hij in de basis(vanwege zijn goede invalbeurten). Blijft een prima speler mits conditioneel in orde. Anders een goede speler om in te vallen voor +- 30 min. Wat is Immers toch een belangrijke speler geworden,wint bijna al zijn (kop) duels. Hopelijk is Immers er volgende week weer bij.

32   10  
Theoden King

Deze vetraan heeft nog veel waar te maken bij ons NAC.

22   34  
E. Ricvan

Heeft het NIET waargemaakt. Begrijp Emmen wel, dat hij mocht vertrekken

30   6  
Brecht

Jansen kan echt beter, maar moet zichzelf snel op conditioneel niveau brengen. Binnen 1 week graag

26   10  
Ibio

Viel best wel tegen, lijkt weinig loopvermogen te hebben.
Toch iets te zwaar?

17   8  
henk

Gaat of niet meer op niveau komen of het duurt nog minstens 3 maanden. Emmen had dat goed door.

10   17  
Breda

Ik mag toch echt hopen dat die niet verlengd wordt. Ik denk Steijn zelf nog beter meekan.

14   32  
Ome Cor

Ook Anco is bedoeld met het oog op komend seizoen. Zogenaamd voor dit seizoen, maar met optie.

Volgend seizoen mét Lokhoff, mét Lurling, mét Seuntjens, mét nog iets concretere plannen voor het nieuwe stadion.....
Dit seizoen promoveren komt NAC helemaal niet uit.

Degradatievoetbal spelen of rond plek 13-14 eindigen is niet de droomstart voor Lokhoff en Lurling....er moet meer te winnen zijn.

Dit seizoen play-offs, maar geen promotie.
Let maar op.

30   9  
Tip

Technisch ere. Conditioneel amateur 4e klasse of het eerste café elftal van de RukRekels. Aanvallend sterk mits de conditie er is, verdedigend nooit goed geweest. Zie zijn statistieken.

13   25  
Bertus

Zet je zo’n speler in het team dan moet je op het middenveld werkers en bikkelaars hebben maar met alle respect dat knulletje Fiorini daar heb je niks aan die loopt maar wat verdwaasd rond en Haye kan niet verdedigen en van Mounir mag je ook niet te veel verwachten op dat gebied.
Kortom een team volledig uit balans en die vooral niet voor elkaar wensen te werken.
Werken is sowieso al te veel gevraagd voor deze verwende mannetjes.

16   17  
Kisku

Anco is niet snel ,maar als je met deze rommel speelt valt niet mee,als je denk dat hij slecht is zijn er zeker nog 7 spelers slechter behalve el maradonna natuurlijk volgens zijn fan club

7   2  
Dun Diëe

Je kan het niet alleen van je kunsten hebben in het voetbal. Dat zou hij met zijn leeftijd toch moeten weten neem ik aan.

29   3  
Tip

Als ik naar de de ere kijk zie ik iedere week onderin best aardig voetballende ploegen. Zelfs Emmen is te pruimen en bv. RKC en W2 spelen goed. Er is 1 uitzondering : ADO. Die hebben ook een ervaren ploeg en ze spelen hetzelfde toevalsvoetbal als ons NAC. Bij wedstrijden van ADO zie je hetzelfde gesukkel als bij NAC. ADO gaat eruit.

50   9  
Nacbreda1989

Nu kan Jansen er ineens niks meer van.. Volgens vele moest hij in de basis(vanwege zijn goede invalbeurten). Blijft een prima speler mits conditioneel in orde. Anders een goede speler om in te vallen voor +- 30 min. Wat is Immers toch een belangrijke speler geworden,wint bijna al zijn (kop) duels. Hopelijk is Immers er volgende week weer bij.

14   3  
Arie

Liep gister veel te nonchalant hakjes, panna's en trucjes te doen. Voetballen kan ie wel, maar dit sloeg helemaal nergens op.

11   3  
Henri

Dat Anco Janssen een gelouterde voetballer is laat hij zien. Brengt rust aan de bal, ziet het spel,werkt naar behoren.
Echter, ik verwacht niet dat Ton Lokhoff zijn contract gaat verlengen. Immers kan op dezelfde plaats spelen als AJ en de inmiddels gehaalde Ralph Seuntjens ook. Een Janssen die zijn contract verlengd zal meteen eenvan de topverdieners worden. Ik verwacht dat TL toch ook wat geld in zijn begroting wil creëren voor spelers die hijzelf als aanwinsten ziet en vorm wil gaan geven aan zijn selectie.

13   10  
Braze

Waarom liet Emmen zijn voormalige sterspeler zo makkelijk gaan?
Bij NAC kun je nu zien waarom!

11   2  
Moppernac

Het programma om de 2de plaats voor de 4 kanshebbers is:

NAC thuis:
De Graafschap
Go Ahead Eagles
Jong Utrecht
Excelsior
MVV

NAC uit:
Jong Ajax
Roda jc
NEC
Cambuur

De Graafschap thuis:
Dordrecht
Go Ahead Eagles
Almere City
Helmond sport

De Graafschap uit:
NAC
Jong Utrecht
Jong PSV
Cambuur
Jong Ajax

Almere city thuis:
NEC
Telstar
Jong Ajax
Jong PSV

Almere city uit:
MVV
Roda jc
Go Ahead Eagles
De Graafschap
Jong Utrecht

Go Ahead Eagles thuis:
Roda jc
Almere city
Helmond sport
NEC

Go Ahead Eagles uit:
Fc Den Bosch
NAC
De Graafschap
Jong Utrecht
Excelsior

Zegt u het maar wie de beste kansen maakt om plaats 2 , er zijn nog 27 punten te verdienen.
8   3  
Scheppioni

Prima voor een tweede helft zo blijkt ..... helaas geen 90 min

7   2  
Badeend

Wandelde gisteren lekker zijn rondjes in de middencirkel, waar hij ook nog grossierde in balverlies. Voorlopig kan hij nog niet echt 90 minuten mee op dit niveau, dát had Steijn goed gezien. Maar wat is er met Jansen afgesproken voor volgend seizoen? Dat is echt interessant.

6   0  
Tip

Ik denk dat Jansen een contract af mag zien te dwingen. Ik dacht aan zijn invalbeurten te zien dat hij in de basis kon, dat riep hij zelf ook steeds. Maar voorlopig 25 minuten voor tijd is de max. Volgens mij moet Jansen zich wel gaan herpakken want conditioneel kan dit echt niet. Terwijl hij technisch beslist een heel goede speler is. Anders wordt het lekker ballen bij een eerste of tweedeklasser. Ook niks op tegen.

@Henri. Je laat uitschijnen dat Lokhoff veel armslag krijgt. Maar volgens mij gaat alles in overleg middels het technisch hart. Daarnaast staat de selectie al min of meer vast met al die meer jaren contracten.

NAC dient te promoveren. Anders gaat het langs alle kanten wringen vrees ik.

3   0  
Tvb

Strijkplank was vroeg druk zetten maar dat lukte niet. Waarom niet.? Op 8-9 plekken heeft NAC een betere speler dan Volendam! Ga dan 1 op 1 ofzo spelen. Leek wel alsof ze bang waren van hun. Erg jammer.
Als ik de 1e goal van de Rooij zag tegen Dordt; splijtende pass van Haye op EL Al, voorzet en goal, dan kunnen ze best voetballen hoor!

3   1  
TvB

Strijkplank = strijdplan

12   0  
Badeend

@TVB

Het probleem is de 'strategie' en het 'spelidee' waarmee de spelers de wei in worden gestuurd. Of eigenlijk het gebrek daaraan.

Je zag het zelfs na de 1-0, toen NAC maar in blééf zakken terwijl ze hadden moeten weten dat (1) resultaat in deze wedstrijd van levensbelang was en (2) Volendam prima kan voetballen - als je ze daar de kans voor geeft. Dat ziet iedere jandoedel en NEC had notabele 4 dagen eerder laten zien hoe je dat aanpakt. Maar NAC heeft géén plan B en hoopt op uitbraken - óók tegen teams die NAC aan de bal laten en ook bij een achterstand.

NAC mag dan op papier op "8-9 plekken een betere speler hebben"; in de praktijk is bijvoorbeeld het team van Volendam veel verder en beter op elkaar ingespeeld. Daarbovenop presteren de 'goede spelers' steeds minder goed, Haye voorop de laatste tijd maar dat ligt niet aan Haye - het geldt eigenlijk voor alle spelers. En dat mag je de technische staf aanrekenen.

11   4  
Nep Han

Jezus, hij speelt 1x minder en meteen 'niet verlengen' etc. Kan me toch herinneren bij de afgelopen wedstrijden dat iedereen om Anco vroeg. Kan snel gaan bij NAC.

9   0  
Tip

Tsja. Ik dacht ook; Jansen een hele wedstrijd is geen verzwakking. Dat dachten er heel veel. En zijn invalbeurten waren goed. Maar we weten nu dat het voorlopig invalbeurten blijven. Jansen speelde tegen volendam als een natte krant en dat moet je ook gewoon mogen zeggen. Het is aan Jansen om snel zijn conditie te verbeteren, want voetballen kan hij.

Zelfde punt is dat ik voor we aan deze serie wedstrijden begonnen niet wist waar NAC nu precies stond. En niemand wist dat. Ik hoopte dat NAC tegen linkerrij meer voetballende ploegen beter zou spelen. Maar tegen Volendam bleek dat niet zo te zijn. NAC speelde waardeloos en wat kun je anders dan dat gewoon eerlijk zeggen ? Tegen graafschap thuis hopelijk herstel.

Ik denk eerlijk gezegd dat we ons op de site een beetje voor de gek zijn gaan houden. Ik zie een trainer ontslaan ook niet zitten, is al teveel gebeurd, en ben dat ook gaan schrijven. Maar om nu het huidig elftal van NAC een elftal in opbouw te noemen is volksverlakkerij. NAC heeft ervaren ere spelers ingekocht om direct te promoveren. Dure langjarige contracten voor oudere spelers is voor gekozen. Daar is niks op tegen , maar dan moet je ook wel promoveren. En dan kun je in de ere door gaan proberen te pakken. Als we met deze selectie niet promoveren hebben we volgens mij een vet probleem. Daarnaast , gisteren Emmen en RKC gezien ? Het zal er niet gemakkelijker op worden met wat erbij komt in de keuken. Buiten ADO spelen alle ploegen best goed.
Maar respect voor ieder zijn mening en ik hoop het mis te hebben.

16   1  
Sjak

@Ome Cor

Wat is dat een achterlijke complottheorie die je uitkraamt.
Je kan zo in de politiek!

Denk je nu echt dat ze niet willen promoveren omdat volgend jaar Lurling op de bank zit, man man man.

Ga iets nuttig doen met die gave, schrijf een sprookjesboek of wordt woordvoerder van Haga!

6   8  
Kipiani

Mouniir is waarschijnlijk een van onze beste spelers maar de
status, de privileges, die hij heeft, door alle alle vrije trappen, corners te mogen, moeten nemen is buiten alle proporties. Ook al omdat hij geen aanjager, regisseur net als Lokhoff of Schreuder is.
Verstopt zich makkelijk, blijft veel uit de duel en houdt het spel ook op.
Voetballen kan hij, maar een echte teamplayer die met NAC wil winnen en zich ondergeschikt wil maken, betwijfel ik.
Hier laat de coach zich kennen. Zie ook Advocaat met Berghuis. Dus Steijn is in goed gezelschap. Voetbal is een teamsport.

7   4  
Tip

@Kipiani. Geen aanjager. Blijft uit de duels. Houdt het spel op. Neemt teveel vrije trappen en corners en is geen teamplayer. Maar hij is ‘waarschijnlijk’ een van onze betere spelers. Zeg dan gewoon dat je vindt dat Mounir volgens jou er geen ruk van kan.

4   3  
De hakkenbar

Eerst maar eens stoppen met die idiote hakjes. We zitten bij NAC niet in de zaal Anco. Beetje werken aan je conditie dan komt het vast goed.

9   2  
Belgische Naccer

Als je zo slap speelt, de tegenstander in ieder duel 4 meter geeft, totaal niet kort op de bal speelt, en dan in balbezit ook nog eens speelt in het tempo van een gemiddelde 80-plusser, met 9 van de 10 ballen breed of terug...of blind naar voren...

Dan maak het echt niet uit of je Anco in de basis hebt of Messi.

Begin eens bij de basis.... INZET! PRESSIE!
Ga eens een duel aan als de tegenstande de bal heeft. Zet je voet eens tegen de bal...Les 1 bij de F-jes man!

NAC gaat nog heel veel punten verliezen onder deze trainer.

Hyballa schrok van het lage niveau en de belabberde fitheid van de ploeg toen hij kwam...ik denk dat als hij nu komt hij nog harder schrikt.

Alles is weer afgebroken. Niemand is scherp en ze staan als natte kranten in het veld. Op naar de volgende nederlaag. Na zondag staan we 6e of 7e. Zo hard kan het gaan.

Met een goede trainer was je dit seizoen gepromoveerd.

2   2  
Geelzwartwit

Ik snap niet dat supporters vinden dat Anco conditioneel niet meekomt.
Anco gaf onlangs in een interview nog aan dat hij fit is voor 90 minuten...

Past dat in het rijtje spelersuitspraken zoals "we speelden goed maar hadden wat pech"?

3   1  
Geelzwartwit

Vanaf dag 1 wordt het spel niet echt gewaardeerd maar toen winnen we met slecht spel en kon het alleen maar beter worden. Malone werd naar achteren gezet. DJ speelde niet meer. Er kwamen versterkingen en het voetbal bleef zo zoals het hele seizoen al was. Er zit geen voetbal in. En weer wonnen we een reeks met slecht voetbal. En nu hield het eens op nu verloren we met slecht voetbal de enige logica van dit seizoen was deze wedstrijd (en tegen dordt)

De tegenstanders spelen vanuit voetballende oplossingen vrijuit. Het zijn jonge teams die ervoor gaan.
Steijn wil zo ook spelen maar krijgt het niet voor elkaar. Allen tegen Almere leek het ergens op. Maar dit lag ook mede aan Almere zelf.

Met een dubbel bezette selectie waarbij de reserves volgens Steijn nagenoeg evengoed als de basis is en nu nog geen fatsoenlijke pot spelen..
Hoe komt dat???

8   0  
Gilze

Zoals vele het hier al benoemen, is het eigenlijk te gek voor woorden dat het grote NAC zich aanpast aan elke tegenstander in de keuken kampioen divisie. NAC moet vooruit voetballen, druk zetten en kansen afdwingen. Dan zal je nog wel een keer weggecounterd worden maar dat kan gebeuren. Met deze manier van spelen straal je uit dat je onzeker bent en moet je wedstrijd na wedstrijd hopen op een moeizame overwinning. Ik snap werkelijk waar niet dat je de tegenstander met dit materiaal niet vast durft te zetten. Je hebt een redelijk snelle achterhoede welke aanvallend ook nog eens beter zijn dan verdedigend (backs). Tel uit je winst.

Laad alle berichten na dit bericht in