Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Danny Bakker over blessure, zijn toekomst en hesjes op de training

Das Phantom

Lang moest hij vanaf de zijkant toekijken, maar afgelopen dinsdag was hij weer voetballer. Na maandenlang blessureleed keerde Danny Bakker terug op het veld. In aanloop naar het duel met MVV spraken wij de verdediger over deze zware periode, zijn toekomst, de play-offs en wie er een hesje kreeg op de training.

Het was een zware tijd voor Bakker, geeft hij toe. Na een harde clash tegen De Graafschap raakte hij ernstig geblesseerd. “Mijn achterste kniebanden waren beschadigd”, legt hij uit. “Er is toen gekozen voor een conservatieve manier van behandelen en geen operatie. Dat is wel pittig geweest”, aldus Bakker, die blij is dat hij weer terug is op het veld.

Negentig minuten gaat hij sowieso nog niet maken morgen. Ook omdat Fabio Di Mechele Sanchez toch inzetbaar is. “Ik ben trainingsfit, maar normaal gesproken heb je dan nog wel wat oefenwedstrijden.” Op de vraag welke kleur zijn hesje had geeft hij geen antwoord. “Nu ga je te ver”, lacht hij. Wel kan Bakker vertellen dat Elias Mar Omarsson waarschijnlijk de bus in stapt morgen. “Het gaat goed met hem”, laat hij los.

Het contract van Bakker loopt deze zomer af, maar hij heeft al om de tafel gezeten met NAC. “Ik heb een gesprek gehad met Peter Maas en Peter Hyballa”, vertelt hij. Daar heeft de de speler een goed gevoel aan overgehouden, maar de toekomst moet uitwijzen wat dat.betekent.

B-Side Rats · BSR Interview: Danny Bakker over blessure, play-offs en hesjes op de training
Bron:
B-Side Rats
16 Reacties
86   0  
Stift

Welkom terug Danny Bakker!

In fitte vorm is hij een meerwaarde binnen het elftal. Hij kan centraal links achterin spelen en kan de posities linksback en defensieve middenvelder invullen daar waar gevraagd.

Goed linkerbeen om het middenveld tijdig in te spelen en bij dode spelmomenten ook gevaarlijk voor de goal van de tegenstander.

60   3  
Beultje

Ik hoop dat Danny nog 1 jaartje bij mag tekenen....

86   0  
Stift

Welkom terug Danny Bakker!

In fitte vorm is hij een meerwaarde binnen het elftal. Hij kan centraal links achterin spelen en kan de posities linksback en defensieve middenvelder invullen daar waar gevraagd.

Goed linkerbeen om het middenveld tijdig in te spelen en bij dode spelmomenten ook gevaarlijk voor de goal van de tegenstander.

9   8  
Buddha

Mits je niet promoveert nog een jaar houden.

10   10  
jack

Ommarson alweer fit ?????????????

7   8  
Tipex

@Beultje

Wanneer iedereen zoveel vertrouwen heeft in Danny, dan is een jaartje te weinig. Stel je voor dat hij volgend seizoen de sterren van de hemel speelt, dan gaat hij transfervrij de deur uit. Mij lijkt beter hem te belonen met een prestatiecontract maar dan meerdere seizoenen vastleggen. Ook daar zijn haken en ogen aan, dat realiseer ik me wel, maar dan loopt hij niet zomaar transfervrij de deur uit.

12   0  
Nac

Danny is mits fit een prima speler!

Ik zie alleen liever voor in de basis een iets snellere speler naast Martina.

8   3  
Henk

Voetbaltechnisch is deze jongen prima voor de kkd. Echter heeft hij inmiddels een behoorlijke blessuregeschiedenis, die al dateerd van voor zijn periode bij NAC.

10   4  
Tip

Goeie speler voor ons NAC. Flink geblesseerd heeft geen enkele speler waarde. Mits weer fit houden die gast. Zou mooi zijn als onze vedette Omar morgen weer speelt. Ik denk dat we hem hard nodig hebben. MVV is zeker thuis een heel lastige hindernis.

16   4  
Scheppioni

Nu Wernersson geblesseerd is, mag Bakker zijn NAC loyaliteit maar weer eens laten zien, ik vind links wingback nu zijn beste plek ! Mc Nulty samen met Cuco nu laten staan !

16   0  
Bas

Bakker is voor dit niveau een hele aardige speler, maar een wingback is hij allerminst. Daarvoor mist hij simpelweg de snelheid. Hij kan niet op snelheis opstomen, de achterlijn halen en een vlijmscherpe voorzet geven. Hij zal zelf de eerste zijn om dat te beamen. Dat wil niet zeggen dat hij een goed verdedigende linksachter kan zijn.

8   0  
Rbull

Jaar proberen te verlengen met de optie voor nog 1 jaar. Dat lijkt mij een win/win voor beide partijen.

7   2  
NAC4EVER

Vind het vreemd dat Hyballa bij BN De Stem zegt dat iedereen '1,2,3' penalty's heeft genomen en dat Bakker zegt dat er niet op penalty's is getraind.
Klinkt tegenstrijdig.

8   3  
Scheppioni

@ Bas
Hij kan wel met zjjn ervaring zijn momenten kiezen en een prima lange pass of steekbal geven, zet je hem nu naast Cuco dan weet je niet of dat klikt daar is nu geen tijd voor, mc Nulty doet het prima!

4   0  
Maarten

Op basis van sympathie gun ik hem nog een jaartje maar op sympathie kan je geen club runnen.

6   0  
Ivo

Een lastige situatie voor hem en voor NAC. Veel zal afhangen van zijn herstel in de komen de weken en maanden. Ik vond Bakker vorig seizoen één van de weinige lichtpuntjes. Hij stond vaak op de goede plaats, en is een goede kopper.

NAC kan hem een prestatiecontract aanbieden, met een lager basissalaris en een bonus als hij speelt. Verder moet je Velthuis en MacNulty ook vervangen door minimaal 1 ervaren Centrale verdediger, zodat je gezonde concurrentie krijgt tussen Martina, Vet, Bakker en de nieuwe man. Marijnissen, Mekkaoui en Besselink zijn achtervang.

7   3  
Scheppioni

@ Ivo
Mocht Mc Nulty niet nog een jaar willen blijven, dan aan de slag met ervaren Cuco en Luc naast hem, geloof me we hebben goud in handen! Dan is Luc dadelijk wat meer ervaren , dan kan Mekkaoui daarna minuten maken voor de toekomst !

Laad alle berichten na dit bericht in