Wij gaan niet opzij

BSR interview: Dion Malone in aanloop naar Jong PSV - NAC

DeWeesJr

In aanloop naar Jong PSV - NAC spraken we Dion Malone. De aanvoerder speelde de afgelopen weken centraal achterin maar moet op termijn toch weer middenvelder worden. Verder vroegen we hem naar de flow waarin NAC terecht moet komen om de jacht op plek twee voort te kunnen zetten.

Bron:
B-Side Rats
17 Reacties
34   7  
Otjes

Malone hoort op de bank en Riera in het veld. De trainer heeft poep in z’n ogen...

18   23  
ibio

Voor iemand die meer verdient dan de Minister-President (170k) vind ik Malone toch behoorlijk tegenvallen.

27   4  
Bertus

@ibio Het is Nac die hem dat waard vond. Op het middenveld is hij beter a aan in de verdediging, dat zien we allemaal. Om iemand af te vallen omdat hij het elftal helpt, vind ik niet kunnen.

21   41  
Ouwe Spionkop

Hebben jullie de stand gezien na gisteravond? Hopeloze achterstand op Almere en Cambuur. Graafschap ook al 5 punten voor. 3 clubs die op 1 of 2 punten achter ons staan. Dat wordt nog een klus om bij eerste 7 te eindigen.
Dat met hoogste begroting van eerste divisie.
Voor mij is Steijn met zijn laffe voetbal verantwoordelijk.

10   7  
Scheppioni

Ja Bertus, wij zien dat allemaal middenveld en geen aanvoerder, alleen die gast die het moet zien, ziet het niet .... winst tegen p$v is een must ! Maar ons NAC is verre van stabiel .....

12   10  
Willem 4,5

@ oude sp.kop. Het is volgens mij geen laf voetbal, er is géén écht voetbalplan! Niet aanvallend en ook geen counterploeg, geen van beide. Vorige week kunnen zien dat er alleen het laatste kwartier druk gezet werd, ingegeven door wederom een achterstand. Er is toch iets vreemds aan de hand met NAC, Dijkhuizen, vd Gaag, Brood en nu Steijn, allen toch geen echt slechte trainers, kregen en krijgen NAC niet aan het voetballen, we zitten al jaren opgescheept met matige teams. Ook dit seizoen gaat het niet lukken, Cambuur kampioen en tweede worden ?, daar spelen ze veel te slecht voor, gaat 'm niet worden.

8   2  
Kisku

Een goeie buiten sper erbij en loopvermogen op het middenveld malone immers el alouchi zit geen loopvermogen in

10   10  
Willem 4,5

Grappig dat er nog steeds supporters zijn die de waarheid niet onder ogen durven of willen zien, droom lekker door jongens, nog een paar weken en we praten verder!

12   8  
De muzikant

Ouwe spionkop heeft gelijk, maar dat mag schijnbaar niet gezegd worden.

9   2  
Cees

Inderdaad Willem 4,5, er moet werkelijk een wonder gebeuren wil NAC dit seizoen rechtstreeks gaan promoveren. Men zal alles-op alles moeten zetten om gewoonweg play-offs te gaan spelen. Het is niet anders. Het spel is er naar. Verder ook het beleid.

34   7  
Otjes

Malone hoort op de bank en Riera in het veld. De trainer heeft poep in z’n ogen...

12   5  
Tip

Waarom Riera , ondanks dat hij wat minder is dan vorig seizoen, eruit moest snap ik geen zak van? Riera is als gevoelige Spanjaard ook minder in zijn vel gaan zitten door afpakken aanvoerdersband. Wederom, waarom ?

Ik vind en Immers en Malone in de ploeg teveel. Je hebt dan te weinig voetbal.
Haye voldoet goed , moet wat effectiever worcen, en onze ElAl is tot heden de beste.
Ik ben voorstander van de opstelling van Piet Saaman, met dien verstande dat ik daarin Malone of Immers zou vervangen door Dogan. Die heeft een fatsoenlijke trap en meer techniek.

4   5  
Willem 4,5

@tip. Maar goed dat jij geen opstelling hoeft te maken. Haye voldoet goed?, hij steekt met kop en schouders boven alles uit. Moet wat effectiever worden?, hij kan zo mee bij 10 eredivisieclubs, van de 25 passes komen er 24 aan. Dogan, de grootste miskoop van de afgelopen .......... jaren. Komt nog geen lantaarnpaal voorbij en heeft de draaicirkel van een vrachtwagen. Dus goed bedoeld commentaar van jou, maar grote onzin!

4   3  
Tip

@Willem4,5. Ieder zijn mening Willem. Maar vind je 3 assists van Haye ook niet wat weinig in de keuken ? En laat dat nu Haye zijn probleem zijn ook bij al zijn vorige clubs. Er komt te weinig uit. Neemt niet weg dat het voor NAC een goeie speler is. Ook in de ere.
Tsja Dogan. Ik denk als hij net achter de spitsen speelt centraal dat hij van toegevoegde waarde kan zijn. Bij Oss liet hij dat in ieder geval zien. Er moet in ieder geval iets veranderen want voetballend is het tot heden bar en boos, dus doe jij eens een voorstel, want het kan best zijn dat ik er langs zit. Heb je die opstelling van Piet Saaman gezien ? Vond ik het proberen waard, alleen wel of Immers of Malone eruit.

9   1  
Ivo

@Willem 4,5

De clubs die voor en achter ons staan hebben minder geld, maar die strooien daar ook niet mee. Niet ieder seizoen een andere trainer + assistenten inclusief afkoopsommen, niet ieder seizoen een nieuwe selectie omdat het voetbal weer helemaal anders moet. Maar gericht doorbouwen en doorselecteren op basis van één voetbalvisie. Als NAC hier 5 jaar geleden mee was begonnen hadden we nu gewoon eredivisie gespeeld.

Maar de waan van de dag regeert bij NAC, trainers komen en gaan en zij bepalen wat er gebeurt. TD's houden het niet lang vol, en worden weggejaagd of ontslagen.

Brood wilde verzorgd voetbal spelen op basis van balbezit, wat te weinig kansen opleverde, toen kwam Weijs die het tempo opvoerde, toen kwam Hyballa die vol ging voor gegenpressung en omschakeling, nu hebben we Steijn die op basis van fysiek en een solide verdediging wil winnen. En dat kan allemaal zo maar, iedereen vindt het prima, goede spelers die anderhalf jaar geleden gehaald zijn, zijn nu alweer weg of staan met één been buiten, want passen niet in het technische plaatje.

Zo wordt het nooit wat met ons NAC. Er is nog steeds geen TD, Steijn krijgt het voetballend niet aan de praat met spelers die hij zelf gekozen heeft, dus het gemorrel begint alweer. En na Steijn komt er een nieuwe trainer en dan moet het weer helemaal anders. Het is om gek van te worden.

Onze identiteit is strijd/NOAD, en in de KKD moet NAC in 80% van de wedstrijden de betere ploeg kunnen zijn. Dus aanvallend kunnen voetballen op de helft van de tegenstander. Hier komt dit seizoen werkelijk niks van terecht, en wat nog erger is: ik zie weinig verbetering. We hebben ons een tijdje kunnen verschuilen achter Corona, maar eerlijk gezegd vind ik het tactisch en technisch al het hele seizoen onthutsend zwak.

5   1  
Henri

Duidelijk verhaal van Ivo. Ook Geel Zwart Wit beschrijft het altijd duidelijk. Komt er een nieuwe trainer, dan komen er weer spelers die in zijn visie passen. En zo herhaalt het fiasco zich iedere één à twee jaar. Kost bakken met geld en levert aantoonbaar geen enkel positief resultaat op. Een enkele uitzindering daar gelaten zoals een periodekampioenschap of verkoop van een talent als Van Hecke. Er zal eerst een sterke techniche man in de RVC moeten komen. Een man met ervaring, visie en netwerk. Dan moet een een goede, ervaren TD komen. Zij gaan de kaders bepalen (speelstijl, jeugdopleiding, scoutingsplan etc.) waarop NAC gebouwd gaat worden en met welk materiaal een trainer op pad wordt gestuurd. Is hij het er niet mee eens dan moet/mag hij geen trainer worden bij deze mooi club. Een persoon die er voor de korte termijn zit, mag nooit enige invloed hebben op het lane termijn beleid. Daar zit al jaren het probleem. Ik vind het dan ook onverklaarbaar en overgefelijk dat het zo lang duurt voordat er enige organisatie op dit vlak staat. Voor we het weten lopen we volgend seizoen ook alweer achter de feiten aan. Over een paar maanden worden de selecties voor het volgend seizoen weer langzaam maar zeker samengesteld.

2   0  
Breda F2

Hay niet inzetbaar morgen. Dan kan malone naar het voor hem vertrouwde middenveld. Ben benieuwd.

2   1  
Marco van bavel

Wat mij verbaasd dat de meeste iedere keer over die eerste 6 wedstrijden begint, of die nou zo goed waren? Buiten de punten en de wedstrijd tegen jong ajax vond ik die ook maar matig! En ik ben ook niet zo van iedere keer de trainer eruit, maar ik zou wel graag een trainer willen, die aanvallend speelt zoals b.v hyballa en niet een trainer zoals stein, met dit laffe voetbal!! Ongeacht of we nou bovenaan of in de middenmoot staan

Laad alle berichten na dit bericht in