Wij gaan niet opzij

BSR interview: Maurice Steijn in aanloop naar Jong PSV - NAC

DeWeesJr

Maurice Steijn was vorige week vrijdag niet tevreden over het veldspel en dus was er werk aan de winkel deze week in Zundert. Wij spraken de trainer in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Jong PSV.

Bron:
B-Side Rats
34 Reacties
65   2  
Moppernac

Verplicht 3punten meenemen uit Eindhoven en daar zijn geen excuses voor.
Lukt dat niet , dan ben je het ook niet waard om te promoveren.

65   2  
Moppernac

Verplicht 3punten meenemen uit Eindhoven en daar zijn geen excuses voor.
Lukt dat niet , dan ben je het ook niet waard om te promoveren.

10   37  
Kisku

Gewoon met venema en alouchi alias niet looen alleen wijzen en niet verdidigen blijven spelen maurice pak de tegenstander bij de keel net als hyballa deed .en niet als een laffe hond in de 16 blijven hangen zonder dat je snelle middenvelders heb

12   0  
Scheppioni

Wijze woorden MopperNAC !👊

8   8  
Cool hand

Jong PSV uit zonder publiek. Hoe zorg je ervoor dat je spelers dat serieus kunnen nemen? Is niet precies wat je in gedachten had toen je profvoetballer werd.

18   7  
Kipiani

Agressiviteit, duels aangaan en willen winnen Is alles.
Domineren.
Agressie !!!!!!!!!!
Kijk naar het track record van Ralph ?
Onze toenmalige technische man en ook Brood (zeker weten, al zijn de praatjes anders) zagen hem (Ralph dus) niet als zekerheid in de spits, maar als 12e man, pinch hitter.
Dus naast van Abeele speelt Brood wel degelijk een kwalijke zaak in het feit dat Ralph nog steeds niet thuis speelt.
We kunnen deze Bredase ‘miskwal’ nog steeds heel goed gebruiken in de strijd om de KKD te verlaten.

9   2  
Tip

Uiteraard moet ons NAC daar winnen. Maar NAC mag geen enkele ploeg onderschatten. We zijn niet goed genoeg om met de handrem erop wedstrijden in de keuken te winnen. En dus word je in principe geen kampioen en promoveert je ook niet. Maar wie weet want alle ploegen in de keuken verspelen regelmatig punten. Als NAC 95% van de komende wedstrijden wint dan halen we Almere nog in en blijven we de rest waarschijnlijk voor op cambuur na. Gek genoeg hebben we het zelf nog in de hand.

9   5  
Bredafun

Herken je deze nog?
“Met Seuntjens terug de Ere Divisie in”....

16   5  
Tip

....promoveer...

Ik denk dat je Seuntjes twee seizoenen eerder had moeten pakken. Nu is de echte scherpte er langzaam af aan het gaan vind ik.
Mats zie ik wel zitten. Beide zou Ralph welkom zijn voor 1 seizoen.

Maar NAC had duidelijker moeten communiceren indertijd dat Muhren zwaar geblesseerd was. En met hem gewoon door moeten gaan. Inderdaad is het achteraf makkelijk praten maar ik was nooit voorstander om Muhren zo maar weg te sturen. Die gast had/heeft veel te goede statistieken. Ik zou nu Muhren ook niet meer halen los van het feit dat hij nooit zou komen want die gast heeft een bloedhekel aan Breda gekregen. En dat is te begrijpen.

6   0  
fvf6

Het is heel simpel voor NAC er mogen nergens geen punten meer worden gemorst door NAC , ieder gemist punt zal er een teveel zijn om aanspraak op promotie te maken . HUP NAC

18   0  
Cees

Al luisterend is het gewoon een lief “krentenbrood” verhaaltje. Bla, bla, bla, en graag nog “meer” versterkingen! Alsof we al niet genoeg naar Breda hebben gehaald. Al die spelers waren in eerste instantie ook versterkingen, echter? Maar spelers aanwijsbaar beter maken, ho maar. Ja mogelijk een enkeling. En maar blijven schuiven in het team, ook als de zoveelste nieuweling weer ingepast moet worden.

3   17  
ome cor

Laten we astemblieft opschieten met onsze afzeikriedeltjes en mensen bij naam noemen die voor ons, "kenners", niet deugen binnen NAC.

Voor je het weet is het maandagavond 22:45 uur en hebben we gewonnen.
Het zou jammer zijn als we dan ff een beetje minder te zeiken hadden.

By the way.... Vaak wordt BN de Stem (lees: Blanco) hier gecopypaste, is dat verleden tijd ?

11   2  
Bredafun

Nou effe in t Nederlands Cor....

18   1  
Samson

De Graafschap had gisteren geen kind aan Roda, NAC werd weggespeeld. Laagste percentage balbezit van de topploegen maar wel met 3 spitsen spelen. Alsof ze nou na een weer een week trainen het licht gezien hebben.

10   1  
RV

Gisteren gevolgd hoe de Graafschap toch vrij gemakkelijk Roda JC opzij zette en Almere tegen een gemakkelijke tegenstander ook niet in de problemen kwam.

NAC maandag ook een gemakkelijke tegenstander, gaan we een keer op de aanval, zetten we druk, gaan we na een voorsprong niet achteruit lopen en is de wedstrijd na 45 minuten al beslist?

Ik neem aan van wel toch met deze grootverdieners en flinke selectie? Toch?

11   2  
Basje

Nu krijg je weer de seuntjes discussie......

Ik denk dat je hem nu never nooit moet halen en als je kijkt naar het doelsaldo van De graafschap valt dat ook allemaal reuze mee.
Je zou moeten discussiëren over hoe we die goals wel gaan maken met onze EIGEN spelers. Andere spelers noemen is leuk, maar tja een andere club, andere mede spelers..... kijk een dogan of een muhren. Dus ben benieuwd mannen 😉

7   3  
Chefke

Wat een goede interviewer is dit!
Goede vragen,
Laat uitpraten
Vraagt door
Prettige stem

En is niet zo schijtlollig als Sven.

24   3  
Bas

De Spanjaarden worden door Steijn zomaar in het riool gegooid...

Az-uit, Kwartfinale knvb-beker, speelde Riera Boadu uit de wedstrijd en was Nacho de breker van Dani de Wit. Noblejas, met de beste voorzet van de KKD, besliste met een slalom het duel...

Brood, Weijts en Hyballa zweerden bij het trio. Steijn negeert ze en vernietigt zo kapitaal voor de Bredase club. Evenals met de eigen kweek: Azzagari, Mashart en alles wat hij nog kapot gaat maken (Hooydonk, Siereveld, Neelen)

Gelukkig spelen we maandag tegen PSV onder 18... 3 pnt!.... hup nac

10   5  
Real Robert

Dit interview was echt niet nodig geweest. Elke week

dezelfde praatjes.

Maar uiteindelijk is hij zelf verantwoordelijk voor

het niveau van zijn aankopen en het bij het afval

zetten van een halve achterhoede.

Overigens promoveer je nooit met een

bijeengeraapt zootje.

En dan al die aflopende contracten. Daarmee

promoveer je nooit! Een oude wet van het voetbal.

8   0  
geelzwartwit


Ondertussen heb je Kaj de Rooij en Bilate er oa bij. En zijn er weer versterkingen gewenst? Ik zou willen dat de TD, na het halen van Kaj de Rooij, tegen Steijn had gezegd. Steijn je hebt nu alles wat je wilde hebben. De knip gaat nu dicht en pas weer open als we op de grote markt om bier te kopen. Maar ja we hebben geen TD.

En het zichzelf tegenspreken gaat ook gewoon door. Trainer Steijn wil versterkingen en krijgt ze van TD Steijn. Even later krijgt trainer Steijn er geen geoliede machine van gemaakt en moet er door TD Steijn versterking gehaald worden...

En natuurlijk kijkt een club altijd naar versterkingen maar je hebt met gezond verstand een selectie samengesteld die je wilde. Snelheid routine talent enz.

20 augustus 2020
Steijn in Bn de Stem

"Als we echt voor het kampioenschap mee willen doen, moeten we nog één of twee versterkingen halen.”

,,Je wilt het hoogste nastreven. Dat moet als club en ploeg zijnde. Dan zal er wel wat bij moeten komen”, voegt Steijn daaraan toe. De Haagse hoofdtrainer heeft de lat hoog gelegd in Breda. ,,We hebben geduld. Het moet echt ‘de’ juiste zijn. Ik denk dat we dat ook bewezen hebben te kunnen vinden. We zijn niet in paniek geraakt.”

Op rugnummer 9 staat vooralsnog een vacature. Dat NAC nog een spits zoekt lijkt daarom met potlood in te vullen. ,,We zijn op zoek naar spelers voorin. Dat kan een aanvallende middenvelder zijn die doelpunten maakt, of iemand voor op de flanken, maar inderdaad ook een spits zijn.”

17   1  
Ivo

Mijn vertrouwen in Steijn brokkelt af. Hij heeft het team helemaal naar zijn hand kunnen zetten en NAC voetbalt al een heel seizoen als een degradatiekandidaat, zwaar leunend op de verdediging en hopend op een toevalstreffer. Ik zie geen team dat in staat is om een wedstrijd te controleren en domineren. Het is iedere week met samengeknepen billen kijken of het goed afloopt.

Het kan niet bestaan dat je tegen FC Dordrecht en FC Oss de mindere ploeg bent en niks creëert. We hadden geluk met het wedstrijdschema, we wonnen de eerste 6 wedstrijden (moeizaam), daarna had het veldspel beter moeten worden maar dat is niet gebeurd.

Tactisch klopt het ook niet. Rutten is bijvoorbeeld geen linksback, Malone geen CV, Venema geen vleugelspeler. De opbouw is ontzettend slordig, je kan zien dat er nog steeds geen routine in zit. NAC speelt als los zand en we hebben echt geen enkele kans om zo te promoveren. Ik maak me nu al zorgen over volgend seizoen.

3   1  
Henri

Ivo is goed in vorm met zijn posts bij de diverse items, net als Geel Zwart Wit. Het is op zich ook niet zo moeilijk. Alleen de huidige technische man van de RVC en Mattijs Manders zien het niet of willen het niet zien. Daarbij staan in mijn ogen in ieder geval niet de belangen van NAC centraal. Volgend seizoen zal er weer verder bezuinigd moeten gaan worden. Langzaam maar zeker komen we op het niveau van gelijke clubs als GAE, RJC en us MVV-ke. Verschrikkelijk jammer en niet nodig. Maar de realiteit is zoals die is.

5   2  
Zwampie

Samson en RV
Dat andere clubs wel of niet gemakkelijk winnen van roda of andere clubs zeg mij niks, elke wedstrijd staat immers op zich.
Cambuur verloor ook punten bij Top Oss, maar presteren wekelijks veel beter.

Het probleem bij NAC is dat het wekelijks niks presteer, dat je geen patroon,gedachte en nog veel erger geen vooruitgang ziet.
Toen NAC de eerste 6 wedstrijden won ,was het spel al niet goed en werd het verbloemen door de punten en hadden veel supporters er geen probleem mee .Nu de punten achter blijven en je het slechtste voetbal van de KKD speelt gaat iedereen zich terecht zorgen maken.
Ook met de gedachte dat je een van de minst gepasseerde verdediging hebt kan Steijn zich niet achter verschuilen .
Hier komt meer geluk bij kijken dan dat we zo goed verdedigen, Schouten en Malone worden er wekelijks uit gelopen en dat begint bij Rutten ook al te gebeuren.

Je hebt maar 2 spelers die er wekeljjks bovenuit steken in een team van 11, dan kan je al nagaan dat het nooit goed kan gaan,dit kan aan de vorm van de speler liggen maar denk toch eerder dat het minimaal al 80% aan de tactiek van Steijn ligt en niet het maximale ,wat hij hierdoor niet uit een speler kan halen met zijn inzicht.
Spelers gaan eerder slechter presteren dan dat ze beter worden.

Maar laten we hopen dat er iemand (of meerdere) in de selectie durft op te staan, tegen gas durft te geven waardoor Steijn van zijn defensieve tactiek afstapt en dat er een echt team op het veld komt te staan die voor elkaar door het vuur gaan en weten wat er gebracht moet worden , icm het juiste veldspel.

8   0  
Bubba

Steijn en Manders zijn verantwoordelijk voor het samenstellen van een peperdure selectie die:

A) afschuwelijk lelijk reactievoetbal speelt
B) 30 contractspelers heeft, waarvan de helft er al geen zin meer in heeft vanwege uitzichtloos perspectief
C) Lievelingetjes heeft onder de staf, zoals Malone, Rutten, Immers, Fiorini en Allouchi. Dat voelen de andere spelers natuurlijk
D) destructief is voor de eigen Academie. Steijn maakt geen speler beter en negeert megatalenten als Azzagari en Mashart

3   1  
Bas

Dit Jong PSV heeft niks met betaald voetbal te maken: zo slecht, zo licht. Thuis verloren ze bijvoorbeeld met 1-6 van Excelsior...

Jong PSV verloor vorig seizoen nog van NAC u19 op Boeimeer!

En dat nog wel met Madueke!!

3   2  
Scheppioni

Prima verwoord Ivo en zwampie !! Ons NAC gaat niet elke keer geluk krijgen zoals bv excelsior uit, vele 'concurenten' winnen bij jong p$v en met g.z. bril hopen we en denken we dat ook, maar we kunnen zeker zomaar van een koude kermis thuis komen, bij puntverlies is de eerste vijf nog een hels karwei voor ons NAC met nog naar nec, volendam en roda !

0   0  
Stoep

Ja we moeten daar winnen, maar promoveren (direct)....dat gaat niet meer lukken. Hopelijk spelen ze een goede pot, Haye doet niet meer mee. Wordt lastig zonder hem, Ik zou liever nu zien dat MS azzagari opstelt. Maar ik denk dat Malone zal doorschuiven en onze nieuwe CV gaat spelen. Iig moet NAC een ander systeem gaan spelen want het systeem van nu (4-3-3 met punt naar achter) werkt niet. 4-2-3-1 zie ik liever.

1   0  
Pik

Veldspel.... ga eerst is wat conditioneel doen man!!
Dan zal het veldspel ook wel wat beter

2   0  
a

Stein vindt dat hij nog 2 versterkingen nodig heeft, heeft hij al bij ADO DEN HAAG geinformeerd?
Ik zou hem wel aanraden ook eens met ome Cor te praten!! Dit zelfbenoemde genie zal ongetwijfeld goede raad geven!!


8   0  
Chris W.M.

Dit interview is zooo pijnlijk.

“ De rest van het seizoen misschien wel overtuigender als in andere wedstrijden voor de winst gaan omdat, ja, met een gelijkspel schiet je eigenlijk helemaal niets op, zeker niet als de concurrentie wint. “

No shit Sherlock.

Het feit dat hij zit zo benoemd is wel het bewijs dat al die kut wedstrijden met 30-35 % balbezit een bewuste keuze was. Liever de 0 houden dan zelf scoren. En nu we 8 punten achterstaan en de concurrentie niet meer dan ons punten laat liggen gaan we ineens wél vol voor de winst? Had dat gedaan in de wedstrijden tegen Oss, Dordt en Roda, dan hadden we nu maar 1 punt achter de koplopers gestaan...

2   0  
Guuske

Met deze trainer gaat het niet lukken met Nac

2   0  
Braze

Wat Steyn ook allemaal vertet zegt mij niks. Ik heb dit seizoen nog geen wedstrijd gezien waarbij het veldspel acceptabel was, waarbij de spitsen in scoringspositie gebracht werden .
Stug verdedigen zonder plan en alle ballen maar wegmaaien.
Ik weet niet waarop getraind wordt maar in de wedstrijden zie je er heel weinig van terug. Soms 10 a 20 minuten dat je denkt nou gaat het gebeuren. Niet dus.
Gek als ik ben hoop ik weer dat de pot tegen JONG PSV tot een ommekeer leidt.

3   0  
Samson

Volgens ESPN had NAC 28% (!) balbezit tegen Roda en dat in een thuiswedstrijd. Ok ze speelden een gedeelte met 10 man maar dat is dramatisch. Tegen Volendam thuis 38% met 8 schoten op doel van Volendam. De tegenstanders blijven niet missen.

3   0  
Chris W.M.

@ SAMSON

Eerste helft, 11 tegen 11, was het balbezit 31% tegen 69%. Na de rode kaart in de 53e minuut ging dat inderdaad naar 28% tegen 72%....amper slechter dus dan toen er nog 11 op het veld stonden. Zorgwekkend.

0   0  
The Cosmic Gate

We zien het weer......niet

Sjonge jonge , de woorden / teksten hebben geen waarde meer. Maar dat hadden we inmiddels wel kunnen weten eigenlijk, want zelden krijgen we te zien wat er geschetst is.

Laad alle berichten na dit bericht in