Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Haye over vertrek bij NAC, week van de play-offs en een magere aanbieding

Das Phantom

Thom Haye vertrok gisteren na een lange onderhandeling naar sc Heerenveen. De middenvelder wist in zijn tijd in Breda de harten van de supporters te winnen en nam vandaag de tijd om nog kort terug te blikken op zijn tijd bij NAC.

Opluchting

Haye twijfelde niet echt of de deal nog rond zou komen, maar was wel opgelucht toen de handtekeningen waren gezet. De middenvelder vertelt waarom hij kiest voos sc Heerenveen, de gesprekken die hij had met technisch manager Ferry de Haan en hoofdscout Peter Maas en waarom de overstap nu op een goed moment komt. 

De week van de play-offs 

Als je vraagt naar zijn mooiste moment in dienst van NAC komt de spelmaker met de week van de play-offs. Wat hij toen meemaakte in aanloop naar de wedstrijd heeft op Haye een onuitwisbare indruk achtergelaten. Daarnaast baalt hij vooral dat zijn mooiste goal werd gemaakt in een leeg stadion, maar is hij blij dat hij zijn plezier in het spel terug heeft gevonden in Breda. 

Dankwoord 

Aan het einde van het gesprek wordt er gesproken over de hereniging van Sydney van Hooijdonk en Haye bij Heerenveen. Want wie gaat er nou achter de bal staan bij een vrije trap? Het laatste woord is vervolgens voor 'De Professor', die nog kort wat vertelt over de magere aanbieding die hij kreeg van NAC, die de supporters en de club uitgebreid bedankt voor zijn tijd bij NAC. 

B-Side Rats · BSR Interview: Haye over vertrek bij NAC, week van de play-offs en een magere aanbieding
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Kaartverkoop NAC - Roda JC loopt vlot 55 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #105 2 reacties
Terug naar overzicht
36 Reacties
201   28  
Paul

Een voetballer die eigenlijk detoneerde bij NAC, een stylist, een vakman - een rasvoetballer met een zachte kant. Liefhebber ook; een middenvelder van satijn, tussen het jute van het huidige NAC.

Misschien, diep van binnen, had hij wel willen blijven, bij de club die hem een wederopstanding gunde - waar hij op handen werd gedragen door het volk, door ons.

Maar NAC moet daarvoor eerst weer NAC worden, pas dan kunnen we voetballers van satijn weer toekomst bieden, een thuis.

Het ga je goed Thom. Weet dat er Bredanaars van je houden. Dan koesteren wij de herinnering. Haye, voetballer van het NAC waarnaar wij hunkeren.

40   147  
Tonn

Het blijkt toch een broodvoetballer te zijn, jammer dat hij NAC door het slijk moest halen om te transfer er door te krijgen. Desalniettemin persoonlijk succes tooegewenst. Binding is een dun draadje.

34   4  
Geraldo

Ach, zo gaan die dingen. Ik had ‘m liever zien blijven, maar kijk er ook naar uit om te zien hoe het hem in het Noorden vergaat.

34   17  
Pookie

Bedankt voor alle mooie momenten Thom en voor je tomeloze inzet! Aan jou heeft het nooit gelegen. Deze stap heeft verder niets te maken met een broodvoetballer. Eerder met het wanbeleid van onze club!

201   28  
Paul

Een voetballer die eigenlijk detoneerde bij NAC, een stylist, een vakman - een rasvoetballer met een zachte kant. Liefhebber ook; een middenvelder van satijn, tussen het jute van het huidige NAC.

Misschien, diep van binnen, had hij wel willen blijven, bij de club die hem een wederopstanding gunde - waar hij op handen werd gedragen door het volk, door ons.

Maar NAC moet daarvoor eerst weer NAC worden, pas dan kunnen we voetballers van satijn weer toekomst bieden, een thuis.

Het ga je goed Thom. Weet dat er Bredanaars van je houden. Dan koesteren wij de herinnering. Haye, voetballer van het NAC waarnaar wij hunkeren.

25   5  
Enkhuizer

Wat overweegt Thom altijd mooi zijn woorden. “Ik ben helemaal op mijn plaats bij NAC” en ook “ik wil heel graag een sportieve stap maken”.

Op zich een prima methode voor ons cluppie. Net als ooit met Leonardo. Een supertalent wat vastgelopen is naar de club halen en middels de supporters een warm bad bieden. En vervolgens op laten bloeien.

20   3  
Geelzwartwit

Mooie voetballer jammer dat het geheel van selectie en staf hem niet naar de eredivisie kon brengen en hij daar nu in een ander shirt rondloopt.
Met Haye 10e en dat lag zeker niet aan hem.

Succes en vooral veel voetbalplezier!

12   89  
Dabbert

Jammer dat het ook weer zo'n geldwolf is. Had er meer van verwacht. NAC inruilen voor een middenmoter. En dan de laatste dag van de transferperiode. Geen vervanging voor Haye. Terwijl ze al weken weten dat hij weg gaat.

58   19  
Wim

@paul

Jezus, man. Het is Onze Lieve Heer niet…

16   7  
Nonkel Frans

Waren er - last minute - naast Heerenveen nog andere serieuze gegadigden? Die vraag had ik nog verwacht.
Thom zegt dat hij nog langs gaat komen. Uiteraard man! Laat hem dat doen als het stadion weer vol mag. En dan misschien tijdens de rust even die ene vrije trap overdoen voor ons 😀

Bedankt Thommes!

29   18  
Tipex

@Paul

Wat mooi geschreven !

23   43  
Reflektor

Paul praat aub voor jezelf .

12   3  
Nr. 20

Zoals eerder gesteld gemengde gevoelens. En laten we ook niet alles mooier maken dan het is. NAC staat met Haye gewoon 10e en dan hoornjemlogt niet aan Haye maar aan NAC….sure alles ligt aan NAC. Je doet het als team dus ook met Haye. NAC heeft prima onderhandeld qua prijs. Had ms met opvllger principe akkoord moeten sluiten maar goed het loopt zoals het loopt. En wie weet wie nu opstaat. Ik hoop met de 2 spietsen erbij dat we scorend vermogen gaan vergroten want eerlijk gezegd wat dat met de backs eigenlijk een veel grotere uitdaging en denk ik juist dat we daarom 10e staan. We gaan het volgen. Nieuwe eigenaar club en bouwen aan kampioenselftal volgend seizoen daar gaat mijn hoop nog voor 1 keer naartoe en wil ik nog 2 keer voor gaan! Enne Haye gaat je natuurlijk goed en dank voor je inzet!

25   19  
Cees-2

Paul mooie woorden, juiste woorden. En die enkeling die hier negatief op reageerd, meestal met onzin-teksten, laat ze lekker. Dat zijn meestal figuren die totaal geen kijk op het spelletje hebben en "altijd" wat te miepen hebben als iemand, eindelijk wel de schoonheid van het spelletje ziet. Dat zie je bij Haye. NAC heeft nu geen enkele speler meer die de schoonheid van het spel, zoals Haye dat had. Daar ga je voor naar het stadion. Olij uitgezonderd, helaas is dat geen veldspeler. Ook op Heerenveen geeft men af, waar haal je het lef vandaan als NAC-supporter! Een prachtige club, die nu inderdaad in een mindere periode zit. Nou daar gaat ie weer, als je weet wat ik bedoel.

17   6  
Michel

Het stukje van Paul is met opzet een beetje overtrokken, wel mooi geschreven!

Iedere ploeg heeft een speler met karakter en een fluwelen techniek nodig, en dan het liefst op het middenveld zodat je het aanvalsspel voor je hebt. Thom heeft deze kans te danken aan het podium dat hij kreeg, en ik geloof ook zeker dat hij dankbaar is voor die kans. Wil echter niet zeggen dat hij niet op Eredivisie-niveau wil slagen. Mooiste was geweest dat hij dat met ons gedaan zou hebben, maar snap ook wel dat hij niet seizoenen over heeft om te wachten gezien zijn leeftijd.

Het ga je goed Thom!

33   8  
RaraNAC

Als wij bovenin hadden meegedraaid was hij gewoon gebleven.
Het is de club die hem met alle ellende heeft afgestoten.

17   3  
Van "taajlaand

Eens met Wim!

Mooie voetballer, en ook nog eens énorm van genoten als hij het op zijn heupen had en vaak duidelijk het verschil maakte in de wedstrijden.

Maar, het blijft een voetballer...
'Benieuwd' straks naar zijn woorden richting het Hveen publiek.
"Schitterend stadion, Foppe, Abe, korte maar prachtige historie, sfeer, volkslied en mooie plomplebedden (of hoe die hartjes ook mogen heten).
Hoop dat hij binnen twee seizoenen onze (winnende)thuiswedstrijd nog eens mee mag maken in het Friese shirtje.
Dan weet hij weer wat sfeer is.

35   3  
Wanny

Haye was met Olij onze beste speler en een mooie overstap is hem gegund. Kan wel zijn dat Heerenveen middenmoter is, maar het salaris zal een stuk beter zijn daar. En dat is ook belangrijk voor een voetballer die nog een jaar of 6, 7 heeft om te cashen.

Voor NAC is het treurig dat we dit niveau spelers al niet eens vast kunnen houden. Ik kom nog uit de tijd dat Lokhoff op het middenveld stond. En later Schreuder, Peto, Feher, Sergio, Engelaar. Dat was wel andere koek.

11   0  
Ed

[email protected]

Heerlijke periode was dat.

4   11  
gjoewie

Hij kan wel erg lijzig praten, het lijkt wel alsof ie uit Voorburg komt.

1   10  
gjoewie

voâhburrag

7   18  
Cees

Is het gek dat ons NAC zich in een ravijn stort?

Die KUT3 betalen alleen maar KLEUTERSALARISSEN.....

11   3  
Bredafun

Die zal nog wel eens terug denken aan z’n clubke uit Breda….

3   17  
Bas

Die Hilterman bakte er bij Emmen niet echt veel van!

Beetje wildebras

Wel een dure jongen qua salaris schijnbaar. Emmen betaalt de hoogste salarissen in de KKD, gevolgd door NAC en ADO

3   23  
Geert

Maar als je Bannis, Seuntjens en straks weer Bilate hebt voor in de punt. Waarom dan zo’n dure gast toevoegen die in de Eredivisie (was toch het doel??) weinig te zoeken heeft?!

12   5  
Ome Cor

Haye wilde graag naar de eredivisie en nu dat met NAC de komende 1,5 jaar nog niet gaat gebeuren koos hij eieren voor z'n geld.

Dankbaar naar NAC en aanhang en enthousiast over zijn nieuwe club en carrière move.

Zo vergaat het zoveel werknemers die van baan veranderen. Niet iedereen gaat moddergooien weg, maar soms moet je wat om een doorbraak te forceren.
Het enige verschil is dat een van baan veranderende stratenmaker, administratief medewerker, verkoper o.i.d. geen 19000 supporters hebben die hun mening er over geven.

8   9  
scheppioni

Prima voetballer voor ons NAC geweest !
Ik wens hem ook zeker succes daar, moet het nog wel zien want het warm bad voor het koude noorden. Jammer dat eigenlijk de liefde voor ons NAC drie maanden geleden nog ontzettend groot was maar door personen binnen NAC in een mum van tijd volledig afgebrokkeld is !
HUP NAC NU ZONDER THOM !

12   2  
Nonkel Frans

Tja, Ome Cor zo is het.
En zo is het al eeuwen.
Sinds de mensheid "brood en spelen" kent, hebben we helden; anti helden en een publiek met een mening.

7   0  
Pim

Dat technisch hart moest een opvolger voor Haye halen en dat is mislukt. Daar gaan we last van krijgen!
Of geloven we opeens in Cagro en Azzagari nu?

7   4  
Hup nac

Sowieso wanbeleid en een verschrikkelijke gênant interview met ‘onze woordvoerder van het technisch hart’....

Wat een amateuristisch overkomen zeg, dat interview met Hellemons!

Kan toch niet!
Tien keer hetzelfde zeggen met dure woorden waar hij zelf over struikelt....

Eindresultaat: we hebben geen vervanger voor onze beste speler...

6   6  
Hupstein

Komt te kort voor ere divisie word aan alle kanten voorbij gelopen en zijn handelingssnelheid is veel te laag in Alkmaar Tilburg en den Haag te licht gebleken....

5   8  
Ernie

Haye wilde zelf graag naar Heerenveen. Daar zit hij nu, dus dat is dan prima toch?
Ik hoop dat hij het daar gaat redden. Nac zit nog steeds in een vrije val dus waarom zou je dan blijven?

7   4  
Patje

thom, het is je gegunt.
hopelijk tot volgend jaar💛🖤

11   2  
Fred1

Gielen , van Nes , Korte kennen we ze nog, in 2019 trokken ze aan hun stutten?
Konden er ook niet veel van maar zou een voorbeeld voor de huidige RVC moeten zijn maar die hebben een bord voor hun botte kop, ze vinden zichzelf veel te belangrijk.
En ze blijven lekker zitten.
Ze hadden ballen moeten tonen en vorig jaar meteen het voorbeeld van Mark Haarman moeten volgen om op te stappen.
Maar helaas de enige met een NAC hart stapte op en de rest bleef lekker zitten.
Ben het met van Flieger volkomen eens wat die van Baal betreft.
Eigenlijk is dat goed de grootste ramp die er bij NAC rondloopt goed beschouwd, dit heerschap heeft nooit zijn verantwoordelijkheid genomen en alles laten gaan en escaleren.
Nooit iets gedaan om deze hel te voorkomen.
Je wilt niet weten wat er in het normale zakenleven met zo’n miskleun gebeurt, dan sta je zo op straat en kom je nergens meer aan de bak.
In juridische termen noemen ze wat deze mensen geflikt hebben “ grove fout fraude “ want daar wordt bewust mismanagement onder verstaan.
In plaats van uit te gaan bouwen rondom mensen als Van Hooijdonk, Haye , Seuntjens, Olij en wat goede jeugd aangestuurd door TD Lokhoff lieten ze toe dat het goud van de club door charlatans als Steijn en Manders werd verkwanseld.
Met inderdaad het geval dat we Sydney en Thom bij een middelmatige club gaan terugvinden en dat er in al die tijd alleen maar afbraak is geweest in plaats van opbouw.
Schandelijk gewoon.
Deze mensen moeten echt ter verantwoording geroepen worden voor hun daden, die moeten toch juridisch aan te pakken zijn?
Er is toch heel veel bewezen wanprestatie ?

5   5  
Stan

Fred
Ben het vaak wel in grote lijnen met je eens. Maar wie bepaalt er eigenlijk wie er in de Rvc zitten?
En Haye en van Hooijdonk zitten nu bij bij een middelmatige club? Ik denk dat Heerenveen voor hun nog te groot is gegrepen.

4   6  
Ree

Broodvoetballer, samen met Sydny op de bank bij Heerenveen.

1   0  
scheppioni

EN het zal voorlopig ook nog wel echt een tijd zo blijven Fredje HELAAS !!
Want juist zulke mensen die jij aanhaalt, zetten ook zeker geen spiegel voor hun harsens !
Dodelijk voor onze moie club !!

Laad alle berichten na dit bericht in