Wij gaan niet opzij

BSR interview: Maurice Steijn in aanloop naar NAC - Roda JC

DeWeesJr

We spraken Maurice Steijn in aanloop naar de wedstrijd NAC - Roda JC. De selectie lijkt steeds fitter te worden en de jacht op Almere is geopend. Maar natuurlijk ging het ook over de aanwinst Ramon Hendriks en de contractverlenging van Robin Schouten.

Bron:
B-Side Rats
25 Reacties
23   3  
niels

schouten verlenging : mooi toekomst perspectief.

het aantrekken van hendriks toch iets minder van gecharmeerd
ligt niet aan de speler maar de rede waarom deze huur nodig was

met riera en monsalve had je gewoon een prima verdediging die ten strijdde trok voor elke meter
maar helaas denkt mr steijn daar iets heel anders van
ik hoop van harte dat riera blijft en zo achterin samen een centraal duo kan vormen
en dan hendriks als stand-in als deze jonge zo groot en goed is als feyenoord verkondigd dan huur je hem toch niet aan nac uit maar aan een sparta of ado of iets dergelijks

nouja laat ik me maar weer positief verassen aankomend weekend
de wedstrijd waar de messi van breda is gaan op staan

in dit geval weer hup geel hup zwart !!! maar dan wel de goeie uiteraard

7   5  
Bart

Ik ben vooral benieuwd wanneer Hendriks erin komt voor wie hij er dan inkomt.. ben nog altijd bang dat rosler eruit gehaald word.. de toekomst zal het wijzen.

17   51  
jvt

Tja, zo kun je natuurlijk alles uitleggen. Ze moeten samen maar uitmaken wie speelt. Maar nog geen jaar geleden was het kapitaal opbouwen en deze jongen van F'noord zonder enig track record moet ons dan kampioen gaan maken? En je laat een ervaren Reira gaan. Jvt ziet eea als een bezuinigingsoperatie nu halve seizoenskaarten ook niet meer verkocht gaan worden.

Wat denkt jvt nog vaak aan die 400k aan afkoopsommen Hyballa & Co + transfersom De Rooij 400k = 800 k , wat hadden we daar een selectie voor kunnen hebben! Eentje om kampioen mee te worden en met de bevlogenheid van Hyballa erbij! Een enorm gemiste kans, die je op het conto van Manders mag schrijven. En de trainer neemt een gokje voor CV die schijnbaar een verkeerd gokje was. Gokkenj doe je in het Casino. Nu moeten er spelers weg met wellicht een paar maandsalarissen toe om wat budget vrij te maken. Anders hadden we 800k. We worden weer de dupe van allerlei egotjes die eigen mensen om zich heen willen verzamelen en dat beste mensen, is levensgevaarlijk. Resultaat, 8 punten achterstand op wie? ALmere? Waar is de tijd gebleven.

19   6  
Wanny

@ JVT

Die 8 ton zijn eenmalige kosten. Die kun je niet zomaar in je salarishuishouding steken, dan heb je volgend jaar een dik issue.

7   24  
Real Robert

@Wanny. Wat een onlogische redenering volg jij!

Maar aan de getallen van JVT mogen nog wel andere

toegevoegd worden!

Een "gokje" in de achterhoede, Immers, Bufange,

Bilate.

De geschiedenis herhaalt zich altij maar weer bij ons.

23   3  
niels

schouten verlenging : mooi toekomst perspectief.

het aantrekken van hendriks toch iets minder van gecharmeerd
ligt niet aan de speler maar de rede waarom deze huur nodig was

met riera en monsalve had je gewoon een prima verdediging die ten strijdde trok voor elke meter
maar helaas denkt mr steijn daar iets heel anders van
ik hoop van harte dat riera blijft en zo achterin samen een centraal duo kan vormen
en dan hendriks als stand-in als deze jonge zo groot en goed is als feyenoord verkondigd dan huur je hem toch niet aan nac uit maar aan een sparta of ado of iets dergelijks

nouja laat ik me maar weer positief verassen aankomend weekend
de wedstrijd waar de messi van breda is gaan op staan

in dit geval weer hup geel hup zwart !!! maar dan wel de goeie uiteraard

22   9  
Ratjeduneerste

@Real Robert

Ook ik ben niet koning optimist, maar dat pessimistische gezeik hier moet wel eens afgelopen zijn.
En de naam is BUFFONGE, niet Bufange. Leer eerst die maar eens uit je kop.

Ik zet zeker mijn vraagtekens bij sommige spelers, maar er wordt nu wel een bepaalde weg ingeslagen. Met NL'se jongens, jong & oud, een selectie samenstellen die kan meedoen om het kampioenschap en die, als je in de Ere belandt, representatief is.

Met Olij en Schouten verleng je 2 spelers die nu, of in potentie, Eredivisiewaardig zijn. Daarnaast heb je met Haye, Rosler, Rutten en De Rooij ook (potentiele) Ere-spelers. Dan bouw je gewoon toe naar een solide basis.

De manier van spelen is ook veel anders in de Ere dan in de KKD, dat is vorig jaar in de KNVB-Beker maar gebleken. En op dat type spel moet je ook inspelen. Als Cambuur volgend jaar met hetzelfde spelplan in de Ere staat, eindigen ze net als RKC, die vorig jaar door de Corona zijn 'gered'.


Laat die mannen even hun werk doen en ga bij jezelf te rade hoeveel kennis van zaken je nou hebt. Want als ik het zo lees heb jij denk ik een glazen bol en zou je 100% van de tijd goede beslissingen nemen. Dat is onmogelijk, met als enig probleem dat je bij NAC minder fouten kunt veroorloven dan bij menig ander club. Dit komt omdat verwachtingen hoog zijn en 50.000 meningen dagelijks rondvliegen.

4   2  
Rene

Maakt niet uit wie er op de goal staat tegen Roda, want die kunnen er vrij weinig van!

7   3  
Bubba

Van As heeft vooral wat bejaarden aangetrokken.

De 2 beste spelers, Alberg en Croux, zijn vertrokken met onvrede.

NAC heeft 1 probleem: wie stellen we op als je 30 contractspelers hebt...

10   1  
Een ander geluid

@jvt
Ik lees je reacties altijd met plezier dat vooropgesteld.
Echter t.a.v de 400k voor De Rooij ben je wel erg pessimistisch.
We hadden met bloedspoed een onderscheidende buitenspeler nodig. Gezien zijn leeftijd moet het mogelijk zijn
hier wat transferwaarde op te bouwen.
Wellicht net doorslaggevend om te promoveren. Dat is dus echt een prima actie geweest en vanuit budget van Van Hecke prima besteed geld.

3   17  
Bas

Nummer 12 t/m 20 van de Nac selectie zijn nog beter dan de nummer 1 t/m 11 van Roda.

Neem nou Lex Immers, maar die verdient dan ook meer dan het dubbele van good old Kees Luijkx

15   5  
TpT

Er wordt genoeg over hem gezegd, maar je kunt niet ontkennen dat Maurice Steijn zich verschuilt. Ik vind dat hij vaak genoeg alle tijd neemt om supporters en pers te woord te staan, ookal krijgt hij soms de nodige kritiek.

Wat mij betreft een verademing vergeleken met een norse Ruud Brood, een dooie Dijkhuizen of Van der Gaag. Sinds Vreven heb ik toch het beste gevoel bij Steijn en misschien Hyballa, al was dat wel heel kort. Dat gedoe met Sydney/Bilate heeft hij verkeerd ingeschat. Vergeven en vergeten (en Sydney laten staan) en we kunnen weer vooruit kijken wat mij betreft.

21   13  
Sjef de gevulde koek

Steijn is een top trainer voor nac wie dat niet ziet of elke keer loopt te janken op hem moet misschien lekker bij Ajax gaan kijken. Iedereen maakt fouten ook hij. Maar vin dat hij prima reageert altijd.

8   4  
Henk

Hopelijk gaat ons NAC nou wel eens een keer voetballen van achteruit in plaats van alleen maar lange peren naar voor en hopen op een toevallige kans

8   11  
jvt

Een gokje met een CV die ze nog nooit heben zien voetballen heeft onze TD deze zomer al genomen. En nu weer eentje die het klappen van de zweep niet kent en een passant is.

400 k van De Rooij met een 3 jarig contract zonder optie verlengen is het net niet. Immers, eerste jaar wennen en verder amper opvallen, nog los van minder budget voor spelers aan te kopen bij alle clubs door Corona. Tweede jaar pas de pannen van het dak spelen als dat al lukt? Maar in de ere zal dat minder zijn want moet dan moet je weer wennen. Dan zou ie daarna nog een 1 jarig contract hebben en moet dan meer dan 400k gaan kosten?

Ik geef het je te doen. Een te nette speler die nu nog slechts op Eindhovenniveau ervaring heeft had minimaal een 4 jarig contract of eenzijdige optie tot verlenging moeten krijgen. Slecht onderhandeld. Geld zal verdampen. Voor 800k + de slarissen van de huidige 3 tot 4 selectiespelers die je dan niet nodig had, hadden we onze selectie voor 1 jaar goed kunnen versterken met 3 tot 4 ere spelers die per persoon 250k hadden kunnen verdienen en daarmee promoveren! Jammer voor het verkeerd besteden van geld. Geen enkele KKD club investeert in transfergeld en wij hadden al leergeld betaalt met Metz, Koch en Vloet en ja hioor, de geschiedenis herhaalt zich.

8   1  
Een ander geluid

@jvt
Ik kan je een heel eind volgen (duimpje omhoog)!
We zullen zien. Van Hecke werd na zeg 10 kkd wedstrijden voor meer dan 2M verkocht. Een uitzondering, ik weet het.
Ik begrijp je twijfel dus maar in mijn optiek moet het gek gaan wil je over 2 tot 2,5 jaar,voor een jeugdige aanvaller, geen 400k krijgen. Hij begon beroerd en hij oogt een beetje flegmatiek en ingetogen. De laatste wedstrijd liet hij echter wel zien dat hij een wedstrijd kan beslissen.
We spreken elkaar over een jaar
Ik durf er wel een biertje op te zetten😉

4   14  
Scheppioni

As ie wint haalt hij zijn gelijk, maar zijn ado voorkeur spelers kan tegen een roda opbreken, want malone bv was afgelopen zondag toch wel de minste, maar ja zijn krediet is immens !

20   6  
Tip

Centrum verdedigers ; Riera, Rosler, Malone en Hendriks. Als Riera vertrekt , ik gun hem Barça van harte, heb je nog genoeg over. Monsalve kon echt niet meer, helaas altijd geblesseerd. Voor de keuken hebben we centraal achter mogelijkheden genoeg. Hendriks is een kanjer. Voor de keuken top zegt Tip.

Kaj gaat er komen. Het gaat langzaam maar zeker beter. Geld is prima investering. Jonge speler met veel potentie.

En ik hoop dat het structureel afzeiken van enkele lieden van ElAl een keer stopt. Heeft helemaal niks met opbouwende kritiek te maken. Ik vind het beschamend, het gaat wel om een zeer positieve NACer. Steyn en al die andere trainers stellen hem niet zo maar altijd op.

3   0  
scheppioni

Weet iemand of Olij weer fit is ?
NIks ten nadele van Kortsmit, maar ben in discussie met een collega ........

3   1  
Pik

Goed lezen en luisteren

Olij staat in de goal vanavond

3   0  
scheppioni

Werd vorige week in eerste instantie ook nog vermeld Pik vandaar !??

3   2  
Stoep

Monsalve en noblejas zijn altijd geblesseerd, kan je niet op vertrouwen. Riera kan je nu nog goed gebruiken, maar die gaat wel in de zomer weg. Vanuit dat kan je ook kijken naar een vervanger nu. Daarom zal ook gehuurd zijn voor 6M. Heb je competitie onderling. Mocht Riera verkocht kunnen worden (wat ik niet verwacht), dan heb je iig vervanger in huis.

1   1  
Noord Mokumse NAC'er

Vanavond gewoon eens knallen vanaf de eerste minuut. Die Duitsers bij de strot pakken.

Hopelijk weer een goed weekend met dito resultaat.

Hier hangt de Breda vlag al uit.

Overigens: respect voor de actie met de foto's.

Wij zijn NAC

3   1  
Badeend

@Tip

"Als Riera vertrekt heb je nog genoeg over"???

Rösler - 20 jaar, 28 wedstrijden bij de senioren
Hendriks - 19 jaar, nul wedstrijden bij de senioren en in de jeugd slechts één dit seizoen
Malone - 31 jaar, ruim voldoende ervaring maar wel eigenlijk een middenvelder

Hoewel NAC met Malone als een van de centrale verdedigers zeer weinig doelpunten heeft geïncasseerd, speelde hij tegen Excelsior (bijvoorbeeld) verdedigend echt niet best. Als je alternatief is om bij het niet opstellen van Malone als centrale verdediger (blessure, nodig op middenveld, uit vorm - welke reden dan ook), met een centrum Rösler/Hendriks te spelen.... Tja.

De geschiedenis herhaalt zich. Evander Sno en Timothy Derijck zouden NAC wel even uit de shit komen halen. Die waren allebei 18 destijds, maar we hadden in de NACompetitie een derde (!) wedstrijd tegen Top Oss nodig en uiteindelijk een 0-0 tegen Volendam. En dat ging niet om promotie.

Nee, met alleen Rösler en Hendriks en back-up Malone als centrale verdedigers kun je NIET aankomen als je mee wil doen om de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Gelukkig snappen Manders en Steijn dat ook wel, en komt er - zeker als Riera inderdaad vertrekt - gewoon nog een ervaren vervanger bij.

1   1  
Tip

@Badeend. We zijn toen inderdaad net niet gedegradeerd maar ik vond Sno en de Rijck ( ze waren gehaald door Frans Bouwmeester sr.) best goed voetballen. Sno kreeg weer van die idiote Bredase kritiek omdat hij teveel met zijn kapsel bezig zou zijn of zoiets geks.
En het was toen wel ere eej.

Voor mij zijn Hendriks, Rosler en Malone genoeg. Ik zie liever een goeie tien of goeie spits erbij. Maar misschien zie ik het verkeerd.

0   0  
Badeend

Tip, dat kun je niet menen. Beiden waren behoorlijk dramatisch (Sno heeft alleen één helft tegen Feyenoord goed gebald), al kun je ze dat niet eens kwalijk nemen. We zaten in de shit en moesten eruit komen. Dan haal je niet twee gasten van net 18 die het moeten gaan doen. Dat is gewoon hooidom.

Verschil met nu is dat we niet écht in de shit zitten, maar wel mannen nodig hebben die er staan en het verschil maken. In principe mensen als Immers, Malone en Rutten dus. Maar die hebben we al en weten de groep niet genoeg op sleeptouw te nemen.

Ik hou me maar vast aan het seizoen NA dat dramatische 2005/06. Misschien dat de kwartjes hier straks ook gaan vallen.

Laad alle berichten na dit bericht in